Arama

Bilgisayar (PC) Oyunları Dünyasından Haberler - Sayfa 16

Güncelleme: 15 Mayıs 2019 Gösterim: 200.122 Cevap: 220
RuffRyders - avatarı
RuffRyders
Kayıtlı Üye
11 Aralık 2011       Mesaj #151
RuffRyders - avatarı
Kayıtlı Üye
2011 Yılın Oyunu - Yılın Oyun Karakteri

Sponsorlu Bağlantılar
VGA'da pek çok şeye ödül verilirken oyun camiası için elbette en önemlileri "Yılın Oyunu", "Yılın Oyun Karakteri" gibi baş ödüllerdir. Ve işte bu iki ödül sahiplerini buldu.

Buna göre "Yılın Karakteri" ödülünü iki Batman oyunu ile de gönlümüzü çalan Joker aldı.

Bilgisayar (PC) Oyunları Dünyasından Haberler

Peki Yılın Oyunu" ödülü?

Batman: Arkham City
The Elder Scrolls V: Skyrim
The Legend Of Zelda: Skyward Sword
Portal 2
Uncharted 3: Drake's Deception

gibi müthiş oyunların yer aldığı listeden bir lider göklere yükseldi.

İşte Spike TV VGA tarafından seçilen yılın oyunu (GOTY):

Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
19 Aralık 2011       Mesaj #152
Avatarı yok
Yasaklı
Metal Gear Rising: Revengeance'tan İlk Detaylar

Sponsorlu Bağlantılar
fileashxw

Konami Digital Entertainment GmbH yılın en merakla beklenen oyunlarından biri olan Metal Gear Rising: Revengeance’ın üzerindeki örtüyü kaldırdı.

Konami, bundan iki yıl önce duyurulan Metal Gear Rısıng: Revengeance’ın yeni fragmanını 10 Aralık’ta, prestijli Video Oyun Ödülleri (VGA) töreninde yayınladı ve şimdi de oyun hakkındaki diğer ayrıntıları paylaşmaya hazır.

Metal Gear Rısıng: Revengeance yapımını Kojima Productions’ın üstlendiği, Platinum Games tarafından geliştirilen göz alıcı bir aksiyon oyunu. Kojima Productions oyunun hikayesini oluşturdu, ara videoları ve seslendirme oturumlarını yönetti, Metal Gear Solid çizeri Yoji Shinkawa da karakter tasarımlarını üstlendi. Platinum Games ise Kojima Productions denetimi altında oyun tasarımına ve programlama öğelerine yoğunlaştı.

Kojima Productions Başkanı, Metal Gear serisini oluşturan Hideo Kojima bu yeni oyunu oluşturmak için Platinum Games’i bizzat seçti ve Metal Gear Solid serisinden tecrübeli Yuji Korekado projeyi Kojima Productions adına takip etmek için atandı. Korekado, Platinum’dan Atsushi Inaba ile birlikte çalışacak. Hideo Kojima ise Baş Yapımcı rolünü üstleniyor.

Bu görevlendirmeler Metal Gear Rısıng: Revengeance’ın başta planlandığından daha fazla aksiyona yönelik olması doğrultusunda alınan karar uyarınca yapıldı. Platinum Games oyuncunun ana karakter olan, Metal Gear Solıd 4: Guns of the Patriots’tan tanıdığınız sibernetik-geliştirilmiş Raiden üzerinde mutlak kontrol sahibi olduğu ve nasıl kontrol edeceğinde de tamamen serbest bırakıldığı bir oyun oluşturacak. Bu yüzden oyun ismi de önceki Metal Gear Solid oyun isimlerine göre daha fazla aksiyona yönelik bir çağrışım yapması için seçildi.

Fragmanda da görüleceği üzere, sonuç oyuncuların birbirinden güzel ortamlarda Raiden’ı yönettiği, nefes kesen bir aksiyon oyunu oldu. Raiden karşısına çıkan her şeyi kesebildiği, yüksek frekanslı katana kılıcı kullanıyor. Üç dakikalık fragmanda Raiden’ın yüksek hızlı kombine saldırılar kullanarak düşmanları ve engelleri aşması, serbest koşu yeteneklerini kullanarak düşmanlarını aşarak stratejik avantaj elde etmesi ve onları gafil avlaması gösteriliyor. Oyun ilerledikçe Raiden’ın fiziksel gücü de artacak ve yenmeniz için özel taktikler kullanmanızı gerektirecek devasa düşmanlar karşısında durmaksızın teste tabi tutulacak.

Metal Gear Rısıng: Revengeance’in uzun ve yeni bir yön olduğunun altını çizen Konami Digital Entertainment GmbH Genel Müdürü Martin Schneider, “Yepyeni bir şeyler yapmamız gerekiyordu. Bu nedenle Inaba-san’ın aksiyon türü hakkındaki eşsiz bilgisi ve Korekado-san’ın Metal Gear Solıd evreniyle ilgili tecrübesini Kojima Productions’ın mükemmellik standardıyla birleştirerek, Metal Gear Rısıng: Revengeance’in emin ellerde olmasını sağladık” diye konuştu.


Kaynak:CNN Türk(17 Aralık 2011,10:34)

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
26 Aralık 2011       Mesaj #153
Avatarı yok
Yasaklı
Max Payne 3 Önsiparişe Çıkıyor

fileashxn

Mart ayında piyasaya çıkacak Max Payne 3 çok yakında Türkiye'de de önsiparişe sunulacak.

Max Payne macerası kaldığı yerden devam ediyor. Hediyeli ön sipariş için geri sayım başladı.

Max Payne’nin travmatik geçmişi ile yüzleşmeye hazır mısınız? Max Payne 3, eski New York City dedektifi Max Payne’in hikâyesini anlatmaya devam ediyor. Bu benzersiz hikayenin bir parçası olmak ve Max’e yardım etmek istiyorsanız; oyun ön siparişe açılıyor...

Mart ayı sonunda piyasada olacak Max Payne 3, severlerine özel ‘Hediyeli Ön Sipariş’ ile sezonu açıyor. Ön sipariş veren tüm oyunculara özel üretim Max Payne 3 anahtarlık ve oyun için ilk yayınlanacak ücretli Multiplayer DLC’yi bedava elde etmelerini sağlayacak dijital kod hediye edilecek.

Max Payne 3’e özel hazırlanan ‘Hediyeli Ön Sipariş’ Aralgame, D&R , Hepsiburada, Overgame, Mavishop ve Vatan Bilgisayar gibi birçok noktada Xbox 360, PlayStation 3 ve PC formatlarında tüketicinin beğenisine sunuluyor.

GTA serisinin yapımcısı Rockstar Games tarafından geliştirilen Max Payne 3, Mart sonunda tüm satış noktalarındaki yerini alacak.


Kaynak:CNN Türk(22 Aralık 2011,15:06)
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
28 Aralık 2011       Mesaj #154
Avatarı yok
Yasaklı
Battlefield 3: Back to Karkand İnceleme

Bilgisayar (PC) Oyunları Dünyasından Haberler

Battlefield 3'ün ilk indirilebilir içeriği Back to Karkand harita paketi satışa sunuldu.

Yılbaşı dönemine girmişken oldukça akıllı bir hamleyle satışa sunulan Battlefield 3: Back to Karkand eklentisi, 15 dolarlık ücretiyle biraz pahalı gibi dursa da, bir indirilebilir içerikten beklenilen çoğu şeyi oyunseverlere sunmayı başarıyor.

Paketin içeriğinde on adet yeni silah, dört yeni harita, üç yeni araç tipi, yeni bir oyun modu ve görev atama özelliği bulunuyor. Peki bu içerik, ödeyeceğiniz 15 doların hakkını veriyor mu dersiniz?

Yeni Köye Eski Adet

Öncelikle incelemeye,haritalara göz atarak başlayalım. Oyuna dört yeni harita eklendi ve bunlardan iki tanesi Battlefield 2'de en çok oynanan haritalardı. İsimleri ise Strike at Karkand ve Gulf of Oman.

Strike at Karkand zaten DLC'nin lokomotif haritası durumunda. Battlefield 2'de nasılsa, Battlefield 3'te de tam olarak aynı olduğundan, eski oyuncuların alışması saniyeler sürecektir.

Fakat Gulf of Oman oldukça değiştirilmiş ve bu biraz rahatsız edici olmuş. Eski harita üzerinde yapılan oynamalar, ortaya yepyeni bir harita çıkarmış.

Bilgisayar (PC) Oyunları Dünyasından Haberler

Bu iki eski haritanın dışında, Wake Island ve Sharqi Peninsula adlı iki harita daha eklenmiş durumda. Aslına bakılırsa eklenen dört harita da birbirinden fazla aksiyon ve patlama içeriyor diyebiliriz.


Kaynak : ShiftDelete Net (SDN/26 Aralık 2011,11:00)
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
pinus - avatarı
pinus
Ziyaretçi
19 Ocak 2012       Mesaj #155
pinus - avatarı
Ziyaretçi
EA, Sims4.com sitesini almış. Bu da Sims 4 geliyor demek.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
22 Ocak 2012       Mesaj #156
Avatarı yok
Yasaklı
Max Payne 3 İçin Yeni Video

Rockstar tarafından geliştirilen ve yılın en çok beklenen oyunlarından biri olan Max Payne 3 için Türkçe altyazılı yeni bir video yayınlandı.Max’in büyülü dünyasında neler olup bittiğini gözler önüne seren, heyecan verici yeniliklerin anlatıldığı video, oyunseverlerin heyecanını ikiye katlamak için geldi. Tasarım ve teknoloji video serisinin bu yeni videosunda Max Payne’in hedefleme, silahlar ve taktik manevra kabiliyetlerinden bahsediliyor ve oyunda kusursuz ve gerçekçi bir sinematik deneyim oluşturmak için bu sistemlerin her birinin nasıl çalıştığı anlatılıyor.

Oyunun geliştiricisi Rockstar Studios, fizik ve animasyon teknolojisindeki ilerlemelerle, birinci şahıs perspektifli oyunlarda bulunan hedefleme hassasiyetini bu oyuna aktarırken, üçüncü şahıs perspektifine sahip oyunlara özgü olan güçlü karakterizasyon ve hikaye unsurlarını da koruyor ve son derece geliştiriyor. Bu teknoloji aynı zamanda Max’in tüm hareketlerine ve tepkilerine büyük bir gerçekçilik katıyor. Oyunda kullanılan bu yenilikler sayesinde oyuncular Max’in tüm hareketlerini ve aksiyonlarını tümüyle kontrol edebilecekler.

Yayınlandığı yıl 2001’de bir çoğu “Yılın En İyi Oyunu” ödülü olmak üzere 50’nin üzerinde ödül alan Max Payne serisinin ilk oyunu, oyun içerisinde zamanı yavaşlatma yöntemini ilk defa uygulamıştı. İlk olarak The Matrix filminde kullanılan ve çok beğenilen bu görsel yöntem, The Matrix’in yapımcısı Warner Bros’dan önce oyun yapımcısı firma tarafından “Bullet Time” olarak tescil edilmiştir. Warner Bros daha sonraki projeleri için bu yöntemin isim haklarını oyun yapımcısı firmadan satın almak zorunda kalmıştı.

Rockstar Games tarafından geliştirilen Max Payne 3 PlayStation 3 ve XBOX 360 için 18 Mayıs, PC için ise 1 Haziran tarihinde raflardaki yerini alacak.


Kaynak:CNN Türk(19 Ocak 2012,13:31)
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
22 Ocak 2012       Mesaj #157
Avatarı yok
Yasaklı
Messi'li FIFA Street Ön Satışa Sunuluyor

Electronic Arts'ın sokak futbolu oyunu FIFA Street önsiparişe çıkıyor.Yeni yılın en çok beklenen spor oyunlarından biri olan FIFA Street sizleri yeşil sahalardan çıkartıp, amansız sokak futbolunun tam ortasında bırakacak. Oyunun çıkmasına sayılı günler kala ‘Hediyeli Ön Sipariş’ ile sokaklara inmeye hazırlanan FIFA Street, aralgame.com adresinde oyuncuların beğenisine sunuldu.

Mart ayında Aral etiketi ile rafları süsleyecek olan FIFA Street, ön siparişe özel herkese bonus içerik (Adidas™ All-Star Takımı) ve sipariş veren ilk elli kişiye sınırlı sayıda Adidas™ T-shirt hediye edecek.

Futbol oyunlarındaki başarısını aldığı ödüllerle taçlandıran EA Sports, oyunlarına kattığı büyük yenilikleri ile de ses getirmeye devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda çıkacağı duyurulan FIFA Street’in kapağını ise Dünyanın en iyi futbolcusu olarak gösterilen Messi’nin süsleyeceği müjdesi verilmişti. EA SPORTS™ dünyanın en büyük futbolcusu, Barcelona ve Arjantin’in süper yıldızı Lionel Messi ile EA SPORTS FIFA serisinin yüzü olması için çok yıllık bir anlaşma yapıldığını duyurdu. Bu futbol sezonunun en büyük transferinde, 2010 FIFA Ballon d’Or ödüllü Messi, ilk olarak 2012 Mart ayında çıkacak olan FIFA Street’in kapağını süsleyecek.


Kaynak:CNN Türk(20 Ocak 2012,12:49)
Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
25 Şubat 2012       Mesaj #158
Avatarı yok
Yasaklı
Oyun Devinden Tehdit Gibi Açıklama

Bilgisayar (PC) Oyunları Dünyasından Haberler

Newell sözlerinde gayet açık ve net konuştu.

PC oyun sektörünü neredeyse tek başına elinde tutan devden, donanım üreticilerine tehdit gibi sözler...Valve, an itibariyle neredeyse tüm PC oyun piyasasını tek başına canlı tutan bir firma... Nitekim Valve geçtiğimiz yıllar içerisinde oyun sektörüne verdiği dikkati, PC donanımcılığına da vermiş durumda; en azından yenilikleri yakından takip ediyor ve bunu her seferinde belli ediyor.

Firma oyun işinden artık çok sıkılmış olacak ki bilgisayar oyunculuğunun ihtiyacı olan yeni ve farklı donanım sistemlerinin kendilerini tatmin etmemesi durumunda, bu işe bizzat bulaşacaklarını dile getirdi. Valve'nin kurucu ortaklarından ve aynı zamanda Half Life, Portal ve de Steam oyunları satış sorumlusu olan Gabe Newell, PC donanım sektöründe yeterli bir ivme olmadığını, aynı zamanda potansiyel yeni oyuncuların dikkatini çekecek herhangi yeni bir donanımsal gelişmenin de üretilmediğine değindi.

Newell, "Eğer donanım satmamız gerekirse, bu işi de yaparız." dedi ve sözlerine şöyle devam etti; "Donanım konusunda iyi olduğumuzu iddia etmiyoruz ama PC donanım sektörünün birçok yeniliğe ihtiyacı olduğuna inanıyoruz . Eğer bu konu hakkında kimse bir şeyler yapmayacaksa, biz elimizi taşın altına koyacağız.".

Peki, Valve hem yazılım, hem de donanım üreten bir firma olabilir mi? Firma Team Fortress, Half Life, Portal gibi harika oyunlara ve aynı zamanda da Steam gibi oyuncuların beğenerek takip ettiği bir oyun portalına sahip. Peki, donanım firmaları böyle bir firmanın donanım sektörüne girmesine göz yumabilir mi? İşte bütün bu soruların cevabını yakında alacağız ama şöyle bir gerçek var ki eğer Valve bu sektöre girmek isterse, onu kimse tutamayacaktır.


Kaynak:Chip online(24 Şubat 2012,17:30)
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
26 Şubat 2012       Mesaj #159
Avatarı yok
Yasaklı
Bu da Battlefield 3 Faciası!

Bilgisayar (PC) Oyunları Dünyasından Haberler

Battlefield 3: Aftershock isimli "facia oyun" piyasaya çıktı, çıkar çıkmaz da ortadan kayboldu!

Battlefield 3 çıktığı günden bu yana geçen sürede birçok başarıya imza attı. Oyun henüz piyasaya çıkmadan önce de adından fazlasıyla söz ettirmişti ve EA de bunun fazlasıyla farkındaydı. Daha o zamanlar EA'den yapılan bir açıklamada, oyunun bir de iOS versiyonunun piyasaya sürüleceği net bir şekilde dile getirilmişti.

Aradan geçen onca zaman sonraysa, geçtiğimiz Cuma günü, Battlefield 3: Aftershock isimli korkunç bir oyun kendisini kimselere reklam etmeden piyasaya çıktı. Ne var ki IGN UK'den yapılan açıklamaya göre, App Store'da kısa zamanlı şok etkisi oluşturan oyun, EA tarafından tamamen piyasadan çekilmiş durumda.

Aslında tamamen bedava olan Battlefield 3: Afterschock ne yazık ki kullanıcılarını mutlu etmeyi başaramadı. Bu durumda oyunun tam anlamıyla çalışmıyor olmasının payı bir hayli büyük. Ayrıca oyun yakın bir zamanda beyaz perdede olacak Act of Valor isimli filmden birçok alıntı yapmış durumda. Hatta oyun içerisindeki "support class" karakterleri açabilmek için filmin bazı fragmanlarını izlemek de zorunlu halde bulunuyor. Direk link olarak verilmiş siteye girip izlenecek tek bir fragman bile oyun içerisinde bulunan farklı künyelerden bir tanesine sahip olmamızı sağlıyor.

EA'ın Yaptığı Açıklama Şimdilik Yeterli

EA'ın işi bir hayli zor...EA'den yapılan açıklamaysa firmanın her şeyi olduğu gibi kabul ettiğinin resmen bir göstergesi. "EA Mobile olarak kullanıcılarımızın tıpkı bilgisayarlarında ya da konsollarında olduğu gibi kaliteli ve özel bir EA yapımı ile karşılaşmalarını istiyoruz. Bu yönde aldığımız kesin karar sonucunda Battlefield 3: Afterschock isimli oyunumuzu App Store'dan kaldırıyoruz ve kullanıcılardan gelen şikayet ve öneriler doğrultusunda yapacağımız değişiklikler tamamlanıncaya kadar da oyunumuzun üzerinde çalışmaya devam edeceğiz. Oyunu indiren bütün sevenlerimize teşekkür ediyoruz."

EA şimdilik konu hakkında daha fazla konuşmazken, bir yandan da Battlefield 3 temalı daha iyi bir iOS oyunu üzerinde çalışıyor. Beklentiler, oyunun bu yıl içerisinde hazır olacağı yönünde...


Kaynak:Chip online(25 Şubat 2012,19:30)
Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
27 Şubat 2012       Mesaj #160
Avatarı yok
Yasaklı
Half Life 3 Ne Zaman Geliyor?

Bilgisayar (PC) Oyunları Dünyasından Haberler

Yıllardır "Ne zaman çıkacak?" sorusunu sorduğumuz Half Life 3'le ilgili Valve'den önemli açıklama...

Video oyunlarıyla aranız iyi olmasa bile Half Life ismini mutlaka duymuşsunuzdur. Yılların efsane bilgisayar oyunlarından Half Life'ın mimarı Valve, oyunseverlerin merakla beklediği bir konuda açıklama yaptı.

Valve'ın kurucularından olan Gabe Newell, Half Life 3 ile ilgili şu sözleri kaydetti: "İşin doğrusu Half Life 3 konusunda olabildiğince dikkatli davranmaya özen gösteriyoruz. İnsanları beklenti içine sokmaktan kaçınıyoruz."

Half Life 1'i duyurduktan tam 1 yıl sonra satışa sunduklarını hatırlatan Newell, aynı durumun Half Life 3 için de yaşanmasını istemediklerinin altını çizdi.Yani anlayacağınız Half Life 3 için daha uzun bir süre beklememiz gerekecek.


Kaynak:Chip online(26 Şubat 2012,18:30)

Benzer Konular

7 Ekim 2016 / Efulim Telefon
9 Eylül 2008 / kompetankedi Bilgisayar
2 Haziran 2014 / tonbalik Oyunlar
19 Ocak 2013 / Misafir Bilgisayar