Arama

Bilgisayar (PC) Oyunları Dünyasından Haberler - Sayfa 5

Güncelleme: 15 Mayıs 2019 Gösterim: 199.615 Cevap: 220
c0lin - avatarı
c0lin
Ziyaretçi
2 Ağustos 2008       Mesaj #41
c0lin - avatarı
Ziyaretçi
Devil May Cry 4 Korsan Mağduru

Sponsorlu Bağlantılar
Capcom, ünlü aksiyon oyunu Devil May Cry 4'ün PC sürümünde kötü giden satışları korsan oyunculuğa bağladı. Peki gerçekten bu sefer de suçlu korsan mı?

Devil May Cry 4
, serinin fanatiklerinin birçok beklentisini yerine getiren başarılı bir aksiyon oyunu olarak PlayStation 3 ve Xbox 360 platformlarında piyasaya çıktığında büyük ses getirdi. Ancak oyunun aylar sonra çıkan PC sürümü, Capcom'un açıklamasına göre yeteri kadar satmadı. Bunun sebebi olarak korsan sürümlerin torrent ve benzeri paylaşım ortamlarına sızmasını gösteren firma, PC'ye başarılı bir uyarlama yapabilmek için çok çalıştıklarını ve hak ettiklerinin bu olmadığını savundu.

Oysa korsan oyunculuğun, yeni çıkan tüm PC oyunlarını hedeflediği bir gerçek. Kısacası DMC4, korsan mağduru olan ilk oyun değil. Capcom'un düşük PC sürümü satışlarında bir pazarlama hatası da olabilir.

dmc4

Sebep Geç Çıkması Olabilir mi?

Devil May Cry 4 konsollardan hayli zaman sonra bilgisayar için çıkarıldı. Yani DMC4 PC'ye çıktığında, geniş bir kullanıcı kitlesi oyunu zaten yeterince oynamıştı. Dolayısıyla kimse -her ne kadar başarılı bir oyun olsa da- DMC4'e tekrar para vermek istemedi. Diğer bir deyişle, Capcom'un ilk hedefe korsanı oturtmadan önce, oyunları hangi platformlara ne zaman çıkaracağını bir kez daha düşünmesinde fayda olabilir.


Bilgi İçin: Devil May Cry



Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
6 Ağustos 2008       Mesaj #42
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Grand Theft Auto IV'ün konsola çıkmasından bile önce başlayan PC sürümü dedikoduları boşa gitmedi. GTA IV PC'ye geliyor. Çıkış tarihini açıklıyoruz.

Sponsorlu Bağlantılar
Rockstar'ın cinayetlere neden olan açık dünyalı aksiyon oyunu Grand Theft Auto IV'ün bilgisayar platformuna çıkacak olan sürümü, nihayet bizzat yapımcı firma tarafından duyuruldu. Geleneği bozmayan Rockstar, daha önce defalarca yaptığı gibi konsolda başlattığı GTA furyasını birkaç ay sonra PC'ye taşıyor. PS3 ve Xbox 360 için nisan ayında piyasaya çıkarılan oyunun PC sürümü, Avrupalı oyuncularla 21 Kasım'da buluşacak.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
28 Ağustos 2008       Mesaj #43
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Far Cry 3 Kesinleşti

Ubisoft Montreal tarafından artık son rötuşları atılan Far Cry 2'ye henüz kavuşamadan 3. oyunun haberi geldi. Peki yeni oyun hakkında neler biliniyor?

Bu sonbaharda PC, PlayStation 3 ve Xbox 360 platformlarına çıkacak olan Afrika temalı aksiyon FPS oyunu Far Cry 2'nin devamı gelecek. Ubisoft Montreal yetkilisi Patrick Redding tarafından doğrulanan Far Cry 3'ün şimdilik başlangıç aşamasında olduğu ve büyük ihtimalle Afrika kıtasında yola devam edeceği söylendi.

"Tropik adalar dört yıl önceki kadar popüler değil. Oysa Afrika, halen çok fazla materyale sahip bir kurgu." diyen Redding, sözlerini şöyle sürdürdü: "Yine de yarın Antarktika'yı daha cazip bulursak, Far Cry 3'ü oraya taşımamız çok zor değil. Henüz işin çok başındayız."

ezh5w0
CrasHofCinneT - avatarı
CrasHofCinneT
VIP Pragmatist Çılgın Zat...
29 Ağustos 2008       Mesaj #44
CrasHofCinneT - avatarı
VIP Pragmatist Çılgın Zat...
Alıntı
RuffRyders adlı kullanıcıdan alıntı

Pro Evolution Soccer 2009

Japonlardan fuleli adımlar

Dünyada futbolun spordan çok endüstri haline gelmesi, şüphesiz ki futbolun doğduğu topraklar olarak kabul edilen Avrupa'da başlamıştır. Bu popüler sporun kulüpler düzeyindeki en prestijli turnuvasının UEFA Şampiyonlar Ligi olması da bir tesadüf değildir. Zira bütçeleri yarım milyar dolarlar ile ifade edilen kulüplerin bulunduğu Avrupa kıtası, adeta tüm dünya yıldızlarının tek bir çatı altında toplandığı karma bir lig gibidir. Seyirciler, astronomik fiyatlardaki yıldızları ancak gelir düzeyi çok yüksek olan takımlarda izleyebilir. Bu yüzden de Avrupa, futbolun vitrinidir.

İş oyun dünyasına gelince, Avrupalı firmalardan kendi sporlarına dair şahane bir yapım henüz çıkmadı. Geçmişte yapılan birkaç deneme, Kanada yapımı FIFA ve Japon yapımı PES'in karşısında adeta ezildi. Ne ilginçtir ki EA ve Konami, bizim oyunumuz diye tabir edebileceğimiz futbolu, Avrupalılardan daha başarılı bir şekilde oyun makinelerine taşıyor. Yine ilginçtir ki, futbol oyunları konusunda rekabet Kanadalılar ve Japonlar arasında süregeliyor. Her yıl portföyümüze katılan PES'in 2009 versiyonu için ilk bilgiler su yüzüne çıktı. Konami, Pro Evolution Soccer 2009 (PES 2009) ile yeni nesil konsollara özel olarak hazırlanan FIFA 08'in karşısında bu sezon yaşadığı hezimeti tekrar etmek istemiyor.

Daha gerçekçi

Henüz hakkında çok az bilgi olan PES 2009'da, "Gerçekçilik" anahtar kelime olacak. Japonlar oynanıştaki gerçekçiliği dört başı mamur bir seviyeye getirmeye çabalıyor. Böylelikle son derece başarılı bir oynanış yaratmayı planlıyorlar. Henüz ayrıntıları verilmeyen oynanışa eklenecek yeni kalemlerle yapım, önceki sürümünden birkaç adım ileriye gidecek. Geliştirilen ve yenilenen çalım hareketlerinin yanında, top alışverişiyle ilgili düzenlemelerin de yapılacağı oyunda, online özelliklere de ağırlık verilecek.

PES 2008 ile görsel anlamda çağ atlayan seri, şu an bir kez daha elden geçiyor. Ekran görüntülerine bakıldığında yeni eklenen efektlerin ve modellemelerdeki gelişmenin kolaylıkla fark edildiği yapımda, özellikle shader 3.0 desteği veren ekran kartları için son derece başarılı görseller saklı. Yapımcılar, Pro Evolution Soccer 2009 satışa sunulduğunda, her yanıyla rakiplerinden üstün bir oyun olacağını vurguluyor.
Hatalardan ders almak

Yeni oyunun PC ve yeni nesil konsollar PlayStation 3 ile Xbox360 haricinde, PlayStation 2 ve PSP için de geliştirildiğini açıklayan Konami, eğer bir aksilik olmazsa 2008'in Kasım ayında PES 2009'u satışa sunmayı planlıyor. Yeni oyunlarına çok güvenen yapımcılar, PES 2008'de yaptıkları hatalardan (Komik yapay zeka hataları ve yeni nesil konsollardaki yavaşlama problemi) ders almış. Zira PES 2009 için, ince eleyip sık dokuyan geliştirici ekip, oyunda hataya yer bırakmamaya çabalıyor. Umuyoruz ki önceki versiyonda yaşadığımız problemlerle karşılaşmayız ve yıl sonunda son derece başarılı bir PES deneyimi yaşamak ile mükellef oluruz.

PES 2009 Screenshot


00267393e5286dmn3

00267387e69f10ic5

00267384e79297yp1

00267381e808c1lj7

Alıntı
RuffRyders adlı kullanıcıdan alıntı

İlk PES 2009 resimleri

16770001kz2ob9

Konami firması "PES 2009'u" resmi olarak duyurdu. Çoğu konsola gelecek olan yapım, Sonbahar aylarında piyasada olması bekleniyor. Oyunda, eskilerine göre bazı yeni değişikliklerde olacak. Resimlere bakılırsa grafik olarak güzel gözüken yapım, önce ki seriler gibi gerçekciliği ve rahat oynayışı sağlar ise, yeniden oyuncuları PES'e döndürmeyi teşvik edebilir.

16770005ro2vp9

16770006qf5ib1

16770008te7an2

16770007gp5kj2

16770013zu2oy0


PES fanatikleri için Türkçe yama, patch eklenti sitesi. PES oyuncularına güzel bir alternatif...

PES ARŞİVİ,PES 2008 Türkçe Yama,Türkçe Spiker,PES 2009 Yamalar,Stadyumlar - Anasayfa
Ölmediğine sevindim, hala acı çekebiliyorsun...
CrasHofCinneT - avatarı
CrasHofCinneT
VIP Pragmatist Çılgın Zat...
29 Ağustos 2008       Mesaj #45
CrasHofCinneT - avatarı
VIP Pragmatist Çılgın Zat...
Alıntı
c0lin adlı kullanıcıdan alıntı

Silent Hill: Homecoming PC'de

Şu ana kadar sadece yeni nesil konsollara çıkacağı düşünülen Silent Hill: Homecoming için müjdeli haber Konami'den geldi; oyun PC platformuna da çıkacak.
Silent Hill serisinin takipçilerine iyi haber; yeni oyun PlayStation 3 ve Xbox 360 konsollarının yanı sıra bilgisayar için de geliştiriliyor. Ayrıca Silent Hill: Homecoming, bazı tanıdık ve ürkütücü yaratıklarla da yolumuzu kesiştirecek. Silent Hill serilerinin en tanınan yaratığı, elinde devasa bıçağı(veya kılıcı), adını aldığı piramit şeklindeki kafası ve ultra karizmatik duruşuyla Pyramid Head, bir kez daha karşımıza çıkacak.

Korkmaya Hazırlanın

Şu ana kadar sadece 2. oyunda ve sinema filminde görebildiğimiz oyun tarihinin en ürkütücü karakterlerinden biri olan Pyramid Head, E3 tanıtımında yakalanan bir kareden anlaşıldığı kadarıyla yeni oyun Silent Hill: Homecoming'e de damgasını vuracak.

pyramid head

Suçluluk duygusunun ete kemiğe bürünmüş hali olan Pyramid Head'in yanı sıra, Silent Hill 3'teki oyun parkında denk geldiğimiz Robbie the Rabbit adlı maskot tavşan da yeni oyunda yer alacak. Silent Hill: Homecoming, bu sonbaharda piyasaya sürülecek.

Alıntıdır!..SDN

Bir başka yerdeki açıklama...


Bilgisayar (PC) Oyunları Dünyasından Haberler



Konami, yaptığı basın açıklaması ile ünlü korku-gerilim serisi Silent Hill’in son oyunu Silent Hill Homecoming’i Xbox 360 ve PlayStation 3 ile birlikte PC için de çıkartacağını duyurdu. Silent Hill Homecoming, Silent Hill mitinin beşinci hikâyesi olarak çıkacak ve gizemli kasabayı yeni bir karakter ile tanıştıracak. Olay, Alex Shepherd’ın başından geçiyor bu sefer, Alex kardeşinin ani bir şekilde ortadan kaybolması ve kasaba etrafında meydana gelmekte olan garip olayları araştırmak üzere doğduğu yer olan Shepherd’s Glen’e geri döner. Çocukluğunu geçirdiği evden Silent Hill’in sisli sokaklarına uzanan bir hikayeyi ortaya çıkaran Alex, kayıp kardeşini bulmak için ruhunun en karanlık korkuları ile yüzleşir.

Silent Hill Homecoming yepyeni grafikler ile donanmış bir oyun ve Silent Hill’in tüm korku ve dehşetini daha önce hiç olmadığı kadar gerçekçi bir şekilde yaşatacak. Alex, yeni geliştirilen bir dövüş sistemi ile geniş bir yelpazeye sahip saldırı ve savunma, karşı-saldırı seçenekleri ile kasabanın korkunç sakinleri ile mücadele edecek. Oyunun müzikleri serinin ünlü bestecisi Akira Yamaoka tarafından oyun için özel olarak yapılmış. Oyunun 2008 Eylül ayında çıkması bekleniyor.
Ölmediğine sevindim, hala acı çekebiliyorsun...
apsor - avatarı
apsor
Ziyaretçi
21 Eylül 2008       Mesaj #46
apsor - avatarı
Ziyaretçi
oyun ları güzelleri cok
c0lin - avatarı
c0lin
Ziyaretçi
29 Eylül 2008       Mesaj #47
c0lin - avatarı
Ziyaretçi
FIFA 09'un kapak yıldızları belli oldu!

EA Sports, tüm dünya genelinde ülkelere göre "FIFA 09'un" kapak tasarımlarında yer alacak sporcuları duyurdu. Global pazar konumunda oyunun kapağını süsleyecek sporcular, Wayne Rooney ve Ronaldinho olarak belirlendi. "FIFA 09", tüm konsollar ve PC için geliştiriliyor ve Ekim ayında çıkması bekleniyor.Ülkelere göre belirlenen oyuncular ise şöyle:

İngiltere
Wayne Rooney Ronaldinho

Kuzey Amerika
Maurice Edu - Guillermo Ochoa - Ronaldinho

Meksika
Guillermo Ochoa - Ronaldinho

Fransa
Franck Ribery - Karim Benzema

İtalya
Daniele De Rossi - Ronaldinho

İspanya
Gonzalo Higuaín - David Silva

Almanya
Kevin Kuranyi - Ronaldinho

İsviçre
Tranquillo Barnetta - Ronaldinho

Çek Cumhuriyeti
Petr Cech - Ronaldinho

Macaristan
Balázs Dzsudzsák - Ronaldinho

İrlanda
Richard Dunne - Ronaldinho

Portekiz
Ricardo Quaresma - Ronaldinho

Dünya geneli
Wayne Rooney - Ronaldinho olarak belirlendi.


Kaynak

________________________
Grand Theft Auto IV'ün önerilen sistem ihtiyaçları açıklandı!

grandtheftauto4logo


Rockstar Games tarafından geliştirilen aksiyon oyunu Grand Theft Auto IV'ün PC versiyonu için önerilen sistem ihtiyaçları açıklandı. 18 Kasım 2008 tarihinde piyasaya sürülecek olan oyunun sistem gereksinimleri şöyle:


- Tavsiye edilen sistem ihtiyaçları -

İşletim Sistemi: Windows XP - SP2
İşlemci: Çift çekirdekli herhangi bir işlemci (Intel Pentium D veya daha iyi bir işlemci)
Bellek Miktarı: 2 GB RAM
Ekran Kartı: DirectX 10 veya DirectX 9.0c destekli bir ekran kartı
Ekran Kartı Bellek Miktarı: 512 MB
Boş HDD Alanı: 18 GB

Oyunun minimum sistem gereksinimleri ise halen daha belirsizliğini koruyor.


Kaynak

_________________________________________

Neverwinter Nights 2: Storm of Zehir ve Mirror's Edge'in yeni videoları

Neverwinter Nights 2: Storm of Zehir


Atari, Obsidian Entertainment tarafından geliştirilen RPG oyunu Neverwinter Nights 2'nin yeni genişleme paketi Storm of Zehir'in yeni videosunu yayımladı. "Overland" haritasını çizgisel olmayan bir oynanışla dolaşmamızı sağlayacak, oyuna dinamik bir ekonomi sistemi ekleyecek ve Baldur's Gate ve Icewind Dale oyunlarında olduğu gibi grubumuzda bulunan tüm kişilerin özelliklerini değiştirebileceğimiz genişleme paketinin videosunu sizlere sunuyoruz.



Oyunun 2008'in sonlarına doğru piyasaya sürülmesi bekleniyor.


Mirror's Edge


Electronic Arts, Battlefield serisinden tanıdığımız Digital Illusions firması tarafından PC, PS3 ve Xbox 360 platformları için geliştirilen FPS oyunu Mirror's Edge'in yeni videosunu yayımladı. Unreal 3 grafik motoru ile hazırlanan oyunda daha önce hiçbir FPS oyununda olmadığı kadar özgür olacağız ve tüm vücüdumuzu istediğimiz gibi hareket ettirebileceğiz. Oyun dünyasında Half-Life gibi bir etki yapacağını düşündüğümüz oyunun videosunu sizlere sunuyoruz.


Unreal 3 grafik motoru ile hazırlanan oyunun Xbox 360 ve PS3 versiyonları Kuzey Amerika'da 11 Kasım 2008 tarihinde, Avrupa'da ise 14 Kasım 2008 tarihinde piyasaya sürülecek. Oyunun PC versiyonu ise 2009 yılının başlarında piyasaya sürülecek.





Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
5 Aralık 2008       Mesaj #48
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Henüz World at War'un tadını doyasıya çıkarmadan, Activision Call of Duty serisinde 6. oyunu çıtlattı. Peki yeni oyun hangi zaman diliminde geçecek?

Oyun içi reklam firması Massive Inc. toplantısında konuşan Activision yetkilileri, 2009 yılında çıkaracakları tüm oyunları listeledi. Yeni bir Tony Hawk's oyunu ve Guitar Hero 5'in bulunduğu listede en çok merak edilen elbette Call of Duty 6 oldu. Infinity Ward tarafından yapılacağı daha önceden bilinen oyunun adı ise, 4. oyun Modern Warfare'i özleyenlerin içine su serpecek gibi görünüyor.
HerHangiBiri - avatarı
HerHangiBiri
Ziyaretçi
15 Aralık 2008       Mesaj #49
HerHangiBiri - avatarı
Ziyaretçi
2008'in En İyi Video Oyunları


gp 344372


2008 Video Oyun Ödülleri, dün gece düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Softpedia adlı internet sitesinde yer alan habere göre, bu yıl altıncısı düzenlenen ve Spike TV'den canlı yayımlanan tören, Jack Black'in sunuculuğu, 50 Cent, All-American Rejects, LL Cool J gibi ünlü sanatçıların sahne performansları ve piyasaya çıkacak yeni oyunların fragmanlarıyla görsel şölene dönüştürüldü.


Törende, birçok kategoride ödül verilirken, genel klasmanda 2008'in en iyi oyunu olarak "Grand Theft Auto IV" anons edildi.


Kategoriler ve ödül sahipleri şöyle açıklandı:


Yılın en iyi oyunu: Grand Theft Auto IV


Yılın en iyi oyun yapımcısı: Media Molecule


Yılın en iyi bilgisayar oyunu: Left 4 Dead


Yılın en iyi Xbox 360 oyunu: Gears of War 2


Yılın en iyi PlayStation 3 oyunu: LittleBigPlanet


Yılın en iyi Wii oyunu: Boom Blox


Yılın en iyi bağımsız oyunu: World of Goo


Yılın en iyi aksiyon oyunu: Grand Theft Auto IV


Yılın en iyi shooter oyunu: Gears of War 2


Yılın en iyi rpg oyunu: Fallout 3


Yılın en iyi çok oyunculu oyunu: Left 4 Dead


Yılın en iyi ritm oyunu: Rock Band


Yılın en iyi takım sporları oyunu: NHL 09


Yılın en iyi bireysel spor oyunu: Shaun White Snowboarding


Yılın en iyi dövüş oyunu: Soul Calibur IV


Yılın en iyi grafiği: Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots


SeRCaX.TR - avatarı
SeRCaX.TR
Ziyaretçi
19 Aralık 2008       Mesaj #50
SeRCaX.TR - avatarı
Ziyaretçi
herearethewinnersofthe2wg9

Bu yıl altıncısı düzenlenen 2008 Video Oyun Ödülleri ile birlikte geride bıraktığımız senenin en iyi oyunları belirlendi. Toplam 26 kategoride ödül verilirken, en prestijli ödülü ise 2008 yılının en iyi oyunu seçilen "Grand Theft Auto IV" kazandı.

Kategorilere göre dağılım ise şu şekilde gerçekleşti:

Yılın en iyi oyunu: Grand Theft Auto IV
Yılın en iyi oyun yapımcısı: LittleBigPlanet ile "Media Molecule"
Yılın en iyi PC oyunu: Left 4 Dead
Yılın en iyi Xbox 360 oyunu: Gears of War 2
Yılın en iyi PS 3 oyunu: LittleBigPlanet
Yılın en iyi Wii oyunu: Boom Blox (Steven Spielberg & Electronic Arts)
Yılın en iyi bağımsız oyunu: World of Goo
Yılın en iyi aksiyon oyunu: Grand Theft Auto IV
Yılın en iyi shooter oyunu: Gears of War 2
Yılın en iyi rpg oyunu: Fallout 3
Yılın en iyi çok oyunculu oyunu: Left 4 Dead
Yılın en iyi ritm oyunu: Rock Band
Yılın en iyi elle tutulur oyunu: Professor Layton and the Curious Village
Yılın en iyi takım sporları oyunu: NHL 09
Yılın en iyi bireysel spor oyunu: Shaun White Snowboarding
Yılın en iyi sürüş oyunu: Burnout Paradise
Yılın en iyi dövüş oyunu: Soul Calibur IV
Yılın sinemadan uyarlanan en iyi oyunu: Lego Indian Jones -The Original Adventures-
Yılın en iyi grafiği: Metal Gear Solid 4 -Guns of the Patriots-
Yılın en iyi çalışanı (erkek) : Grand Theft Auto IV'teki Niko Bellic rolüyle Michael Hollick
Yılın en iyi çalışanı (kadın) : Metal Gear Solid 4'teki Meryl Silverburgh rolüyle Debi Mae West
Yılın en iyi müziği: Rock Band
Yılın en iyi skoru: Metal Gear Solid 4 -Guns of the Patriots-
Yılın en iyi erkek oyun kahramanı: Kiefer Sutherland (Call of Duty: World at War)
Yılın en iyi kadın oyun kahramanı: Jenny McCarthy (Red Alert 3)
Yılın en iyi oyun yaratıcısı: Will Wright (Spore ve The Sims)


Jack Black’in sunuculuğu yaptığı, Spike TV’den canlı yayımlanan törende piyasaya çıkacak yeni oyunların fragmanları da gösterilirken; 50 Cent, All-American Rejects, LL Cool J gibi ünlüler de katılımlarıyla geceye renk kattılar.




Benzer Konular

7 Ekim 2016 / Efulim Telefon
9 Eylül 2008 / kompetankedi Bilgisayar
2 Haziran 2014 / tonbalik Oyunlar
19 Ocak 2013 / Misafir Bilgisayar