Arama

Güzellik Sırları ve Pratik Bilgiler - Sayfa 13

Güncelleme: 22 Temmuz 2016 Gösterim: 214.386 Cevap: 130
pesimist - avatarı
pesimist
Ziyaretçi
8 Mayıs 2011       Mesaj #121
pesimist - avatarı
Ziyaretçi
Siyah Nokta Temizleme

Sponsorlu Bağlantılar
Çeşitli kozmetik markalarının siyah noktalar için temizleyici bant satışı yaptığını bilirsiniz. Aramızda bazıları kullanıp memnun kalmış olabilir bazılarımız ise istediğimiz etkiyi alamamışızdır.

Siyah noktalar için tamamen doğal ve derinlemesine temizleyici siyah nokta bandını

Siyah nokta için burun bandını hazırlamak için marketler ya da pastanelerden satın alabileceğiniz; tatlı ve pastalarda kullanılan jelatin ve her evde bulunabilen süte ihtiyacınız var. Hazırlanışı ve uygulaması ise çok kolay!

1 tatlı kaşığı toz jelatin ve 1 tatlı kaşığı sütü; ısıya dayanıklı cam bir kabın içerisinde karıştırın. Mikro dalga fırında 10 saniye ısıtın. Karışımı fırından çıkarıp hafif soğuması için bekletin. Karışımı fırça yardımıyla siyah nokta olan bölgeye sürün. 5 dakika kadar jelatinin kurumasını bekleyin. Kuruyan jelatini kenarından dikkatlice tutarak cildinizden alın. Siyah noktalar ve ciltteki kir; jelatinli burun bandı üzerine yapışacaktır.

En etkili sonucu almak için;
siyah nokta temizleme işlemini sıcak banyo sonrası yapmanızı öneriyoruz. Cilt gözenekleri açıldığı için daha derin temizlik sağlanacaktır.
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
20 Ocak 2012       Mesaj #122
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Frownies Botox Bantları

Sponsorlu Bağlantılar
Birçok kadın hatta ünlülerin olmazsa olmaz markası Frownies’in sloganı; “Uykuda kırışıklıklardan kurtulun” hayal gibi gelebilir fakat gerçek. Nasıl mı? Özel olarak üretilmiş kırışıklık bantları ile. Frownies markasını ülkemizde yeni yeni duymaya başladık, hala da birçok insan bu markanın ürünlerinden haberdar değil. Oysaki Frownies, Amerika’nın ünlü televizyon programları ve ünlü dergileri tarafından kırışıklıkları gideren en iyi ürün seçildi. Hızlı ve pratik bir çözüm sunan Frownies detoks bantları, siz uyurken kırışıklıklarınızı giderebilir.



Türkiye’de de satışan sunulan Frownies detoks bantları, hiçbir kimyasal madde içermiyor ve % 100 doğal içerikten oluşuyor. Özel üretim bantlar yüz şekline ve cildin ihtiyaç duyduğu bölgeye göre kesilip uygulanabilmesi de inanılmaz bir pratiklik ve zaman kazandırabilir. Yeni nesil gençleşme yöntemi olan bu basit ve uygulaması çok kolay bantlarla estetik ameliyatlar, iğneler ve benzeri operasyonlardan kurtulun.

Kaynak

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen NeutralizeR; 22 Temmuz 2016 18:45
Sen sadece aynasin...
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
16 Şubat 2012       Mesaj #123
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Şiş gözün çaresi çay
Ağlamaktan gözleriniz şişti. Peki şişen gözlerinizden nasıl kurtulacaksınız? İşte çözümler…

121202 tea bags for soothing eyes widec

Şişmiş gözler ağlamanın yanı sıra alerji, stres ve hormonal değişiklikler sonucunda da görülebiliyor. Sağlığınızı tehdit etmese de bu görüntü sizi rahatsız ediyorsa güneş gözlüğü takmak en basit çözümlerden biridir. Ancak kışın ortasında biraz garip kaçabileceği için başka çözüm yollarına başvurmak gerekebilir.

ÇAY MUCİZESİ

Bu konuda poşet çaylar size yardımcı olabilir. 2 çay poşetini sıcak suyun içerisinde 3-5 dakika süreyle bekletin. Ardından soğumaya bırakın ve dokunabileceğiniz kadar soğuduktan sonra gözlerinizin üzerine yerleştirin ve ince bir mendil ile üzerini örtün.

KAFEİNLİ OLMASI ŞART
5 dakika süreyle uygulayacağınız bu işlem gözlerin yenilenmesini sağlayacaktır.
Bu metot için yeşil çay da siyah çay da kullanılabilir ancak kullandığınız çayda kafein olmasına dikkat etmeniz gerekiyor. Çünkü kafein kan damarlarını rahatlatıyor ve şişliği alıyor.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Sen sadece aynasin...
adsız - avatarı
adsız
VIP VIP Üye
16 Mayıs 2012       Mesaj #124
adsız - avatarı
VIP VIP Üye
Cilt Lekelerini Yok Eden Maske

1 yemek kaşığı yoğurt
3 damla limon suyu
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı zeytinyağı


karıştırıp haftada 2 defa yüzünüze sürün değişimi fark edeceksiniz test ettim Msn Happy
ömr-ü bahar
yasin demirtaş - avatarı
yasin demirtaş
Ziyaretçi
25 Mayıs 2012       Mesaj #125
yasin demirtaş - avatarı
Ziyaretçi
Güzelleşmenin 12 Pratik ve Sürdürülebilir Yolu
MsXLabs.org

Cildinizde bir takım problemler mi, hangimizin yok ki? Ama avuç dolusu paralar dökerek aldığımız bakım kremleri hem bize hem de çevremize zarar veriyor diyorsanız da çözümler kolay, hemen buzdolabınızda. Sürdürülebilir yaşamı sağlığımız için olduğu kadar güzelliğiniz için de benimsemeliyiz.

1. Domates püresini yüzünüze sürün ve 5-10 dakika bekledikten sonra ılık su ile yıkayın. Bunu düzenli olarak yaptığınızda sivilce, hiper pigmentasyon lekeleri ve güneş lekelerinizden kurtulduğunuzu göreceksiniz.

2. Çileği ortadan ikiye bölün ve yüzünüzü bu çileklerle iyice ovun, 1 dakika bekledikten sonra yüzünüzü durulayın. Daha yumuşak ve parlak bir cilde sahip olacaksınız.


3. Çilekleri dilimleyin ve gözünüzün üzerine koyarak 10 dakika bekletin, sonrasında ev yapımız nemlendiriciniz ile temizleyin. İşte bu kadar, düzenli yapıldığınında şişkinlik ve siyah halkalardan kurtulacaksınız.


4. Elma harika bir nemlendirici ve toniktir. Yarım bardak elma suyunu banyo suyunuza ekleyin, tüm vücudunuzun inanılmaz yumuşak olduğunu hissedeceksiniz.


5. Papaya cilt için harika bir meyve. Bir miktar papayayı ezin ve yüzünüze sürün, 15 dakika bekledikten sonra buz gibi soğuk su ile durulayın. Cildinizin bir bebek kadar taze olduğunu hissedeceksiniz, ayrıca süzenli olarak yaparsanız sivilcelerinizden tamamen kurtulduğunuzu da göreceksiniz.

6. Avokadoyu blender yada çatal yardımı ile iyice ezin ve ihtiyacınıza göre yumurta veya balla karıştırarak bir maske yapın. Düzenli yapıldığında cildinizi nemle doldurur, sertleşmiş bölgeleri yumuşatır ve cilt çatlaklarını onarır.


7. Buz gibi soğuk yada değil, süt güneş yanıklarını anında rahatlatır ve onarır. Pamuk yardımı ile yanık bölgere uygulayın.


8. Patates yada salatalık dilimlerini gözlerinizde 10 dakika beklettiğinizde gözaltı torbalarına ve siyah halkaları hemen iyileştirdiklerini göreceksiniz.


9. Salatalık dilimleri ile selulitlerinizi ovun. Düzenli olarak yaptığınızda selulitlerinizin kaybolduğunu ve cildinizin sıkılaştığını göreceksiniz.

10. Bal cilnizinizi nemlendirmek ve cildinizin nemini korumak için harika bir yiyecek. Sadece yüzünüze sürün ve 10 dakika sonra ılık su ile durulayın. Cildinizin hemen yumuşadığını hissedeceksiniz.


11. Yoğurt, hepimizin evinde her zaman olan bir yiyecek. Hemen yüzünüze bir miktar sürün, içerisindeki laktik asit sayesinde cildinizi yumuşatır ve ince cizgilerin kaybolmasını sağlar.


12. Taze naneyi doğrayıp ezin ve göz altınıza sürün, 15-20 dakika sonra soğuk su ile durulayın. Bunu ihtiyacınız olduğu sıklıkta düzenli olarak yapın ve siyah halkalara elveda deyin.


Unutmayın bu tarifler organik ürünler ile işe yarayacaktır. Diğer ürünlerde bir takım kimyasallar olduğundan yarardan ziyaze, belki de cildinize zararı bile olabilir.
Son düzenleyen _Yağmur_; 27 Mayıs 2013 11:19 Sebep: Sayfa düzeni/kırık linkler
adsız - avatarı
adsız
VIP VIP Üye
22 Ağustos 2012       Mesaj #126
adsız - avatarı
VIP VIP Üye
Güzelliğinizi Artıracak Yitecekler

Cildinizin güzel görünmesi, kendini yenilemesi ve ışıltıyla parlaması; aynaya baktığınızda mutlu ve sağlıklı bir yüz görmenizi sağlar, özgüveninizi artırır. Mükemmel cilde sahip olmak için süper yiyeceklerden yardım almaya hazır mısınız?

Yabanmersini; çok yüksek oranda antioksidan içeren ve “gençlik meyvesi” lakabına sahip mucize yiyeceklerden biridir… Her gün 2 yemek kaşığı kadar yabanmersini tüketmek; vücudunuzun ihtiyaç duyduğu C vitamini ihtiyacını karşılar hem de cildinizi yaşlanmaya karşı korur.

Hem rengi hem kokusuyla en sevilen meyveler arasında bulunan çilek; cildinizin süper kahramanı gibidir! Her gün bir avuç kadar çilek tüketmek; cildin sıkılığını sağlayan kolajen üretimini destekler ve C vitamini ihtiyacını karşılar. Üstelik kalorisi ve şeker oranı düşük olduğu için kilo almaya sebep olmaz!


Ciltte yaşlanmaya sebep olan serbest radikallerle savaşmak için doğanın sunduğu çok güçlü bir yardımcımız var: böğürtlen! Her gün bir avuç kadar böğürtlen yemek hem cildin sıkı, genç ve canlı kalmasını sağlar hem de hücre yenilenmesini hızlandırır. Böğürtlen, kılcal damarlardaki oksijen akışını sağlayarak allık sürmenize bile gerek kalmayacak doğal pembeliği size armağan eder!

Cildin kırışmasını önlemek, fondöten kullanımına mecbur bırakan cilt lekelerinden kurtulmak için harika bir meyve var: kavun! Yağ oranı sıfır, kalorisi düşük, tadı mükemmel kavun; haftada en az üç gün, bir dilim tüketildiğinde cilt güzelliğini koruyor ve genç kalmasını sağlıyor.

Yılın her mevsiminde, ekonomik fiyatlarla bulabileceğiniz kuru erik; yaşlanma sürecini geciktirir ve cildinizin canlı görünmesini sağlar. Her gün iki tane kuru erik yemek; cildinize saldırı yapan serbest radikallere karşı mükemmel koruma sağlar, genel vücut sağlığınız için C vitamini desteği sunar.

Cildinizi güzelleştirmek ve güne tatlı başlamak için size önerilerimiz var: yabanmersini, kavun, kuru erik, böğürtlen gibi cilde faydalı yiyecekleri; yoğurt ya da mısır gevreğiyle karıştırarak tüketin. Bu sayede hem formunuzu hem cildinizi koruyacaksınız!
ömr-ü bahar
sade - avatarı
sade
VIP hazan
29 Kasım 2012       Mesaj #127
sade - avatarı
VIP hazan
Kendine güven, seksi görünüş, karşı cinsi kendinize çekebilmenin anahtar kelimeleri.

Amerika'da bu aralar pek çok kadının okuduğu 'How to be a Super Hot Woman' kitabının yazarları Mandy Simons ve Emily J. Terry'den beş küçük tüyo...

1. VÜCUDUNUZU İLK ÖNCE KENDİNİZ SEKSİ HİSSEDİN
Çok kulanılan bir klişe olarak bakarız çoğumuz, içimizde gerçekten hissettiğimiz şeylerin dışa yansıdığı fikrine. Ama eğer çekici görünmek istiyorsanız önce kendinizle flört etmeyi ve negatif önyargıları bir kenara bırakmanız diyor, yukarıda bahsedilen kitabın yazarları. Eğer kötü bir gece geçirip bunu tüm makyajınıza ve şıklığınıza rağmen bütün gün yanınızda taşıdıysanız kesinlikle etrafa 'çekici' vibrasyonlar göndermeyeceksiniz. Pozitif olmayı öğrenmenin yanısıra kendinizi seksi bir kadın gibi hissetirecek özelliklerinizi bulmanız gerekir. Gerisi bu yönlerinize tam olarak güvenmekle alakalı...

2- BAĞIMSIZ OLUN
Geçmiş dönemlerin bağımlı kadın tipi artık kitaplarda kaldı. Günümüz kadını kendine yettiği ve güvendiği kadar erkeklere çekici geliyor. Erkeğin vereceği güvenlik hissine değil onunla birlikte ama kendi ayaklarınızın üzerinde durduğunuz bir yaşam daha çarpıcı ve istenen bir kadın tipi sunuyor günümüzde. Bir ilişkide bile olsanız erkek sizin de etkin olduğunuz, küçük romantik geziler ve geceler bplanladığınız ve herşeyi ona bırakmadığınız bir yaşamı arzuluyor.

3- İÇİNDE RAHAT ETTİĞİNİZ VE SEKSİ KIYAFETLER SEÇİN
Seksi olmanın anlamı illla ki bol dekolte değildir. Herşeyden önce hangimiz bir model vücuduna sahibiz? Önemli olan kendini taşıdığın kıyafetin için güvenli hissetmen, bu güvenli duruş herşeyden daha çok çekici görünmeni sağlayacaktır. Çünkü en kötü görünen kadın, kendini içinde güvenli hissetmediği kıyafetlerle ortada dolaşan kadındır. Rahat bir kıyafetin içine de süper seksi iç çamaşırlar giyebileceğinizi ve bunun hissetirdiği yükselmeyi etrafınıza hissetireceğiniz unutmayın.

4- KIRKLI YA DA ELLİLİ YAŞLARDA OLMAK SİZİ DAHA AZ ÇEKİCİ YAPMAZ
Yaşınızla barışık olun, ne demişler 'her yaşın ayrı bir tadı var'. 40'lı y ada 50'li yaşlardaki Hollywood yıldızlarını gözünüzün önüne getirin ve hissetikleri kendine güveni kendinize örnek almaya çalışın. Olgunluk ve yaşam hakkında sahip olduğunu bilgi sizi pek çok genç rakibenizin önüne geçiriyor, bunu unutmayın. Ve kimse görmese dahi asla pazardan alınmış pamuklu iç çamaşırlarını giymeyin. Unutmayın herşeyden önce kendinizi seksi görmeniz gerekiyor.

5- HANGİ YAŞTA OLURSANIZ OLUN SPOR YAPIN
Ana Kournikova, Danika Patrick ya da Maria Sharapova olun demiyor tabi bize yazarlarımız ancak bir sporu ucundan da olsa yapabilmek sizi fit kılacağı gibi erkeklerin gözünde daha eğlenceli kılacaktır. Sevgili kadınlar belki sizin hiçbir tüyoya ihtiyacınız yoktur ancak bu tavsiyeleride aklınızın bir köşesinde tutmak günün birinde işinize yarayabilir.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.


Sedef 21 - avatarı
Sedef 21
Ziyaretçi
21 Mayıs 2013       Mesaj #128
Sedef 21 - avatarı
Ziyaretçi
SİVİLCELERE AYVA ÇEKİRDEĞİ
MsXLabs.org

Ayva Cekirdegi
Ayva İle Cidinizde Mucizeler Yaratın...
Yüzünüzdeki izlerden, renk bozukluklarından ve sivilcelerden şikayetçiyseniz ayva maskesi tam size göre!

Uzmanlar pürüzsüz ve lekesiz bir cilt için avuç dolusu para harcanan dönemlerin geride kaldığını doğadan gelen mucizevi bitki ve meyve özleriyle kusursuz bir cilde sahip olmanızın mümkün olduğunu belirtiyor. Antioksidan özelliğle bilinen ayvanın çekirdekleri cilt için son derece yararlı. Uzmanlara göre sağlıklı bir cilt için dengeli beslenmek, stresten uzak durmak ve doğal cilt bakım ürünlerini kullanmak gerekiyor.

Ayvaçekirdeği Kremi
Yarım kilo ayva çekirdeğini 1 bardak suda hafif haşlayıp kapalı bir şişeye koyun ve 5 gün bekletin.dolaba koymayın.5 günün sonunda karışımın suyunu süzün ve geceleri yüzünüze sürüp kuruyana kadar bekletin.Kuruduktan sonra yıkamayın ve üzerine kantaron yağını parmaklarınızla masaj yaparak sürün.

Ayvaçekirdeği kremi kırışıklıklara da iyi gelir ve kırmızı renkteki kantaron yağı cildinizi yeniler. Ciltteki çukurlar için sıkılaştırma kremleri kullanılabilir. Kantaron yağı ve ayvaçekirdeği kremi karıştırılarak yüzünüze uygulayın.dikkat etmeniz gereken bir nokta güneşe çıkmayın çünkü yüzünüz hassaslaşacaktır.

Ayva çekirdeği ile kusursuz bir cilt için 7-8 tane ayva çekirdeğini çıkartıp 1/2 çay bardağı ılık suda, ağzı açık şekilde 1 gün bekletin. Jölemsi kıvama gelince yüz , boyun bölgesine sürün ve 20 dakika cildinizde bekletin. Cildinizdeki lekelerin yok olduğunu ve cildinizin sıkılaştığını göreceksiniz. Ayrıca . Eğer hassas bir cilde sahipseniz ve cilt bakım ürünlerine döktüğünüz paralarının cildinize herhangi bir geri dönüşümü olmadıysa, doğallıktan yanaysanız bu maskeyi kullanmalısınız. Ayva çekirdeği maskesi ile aknelerinizdeki belirgin düşüşe şahit olcaksınız.
Son düzenleyen _Yağmur_; 27 Mayıs 2013 11:20 Sebep: Sayfa düzeni.
Bachata - avatarı
Bachata
Ziyaretçi
13 Haziran 2013       Mesaj #129
Bachata - avatarı
Ziyaretçi
Yüz Jimnastiği

Masaj kan dolaşımını hızlandırıyor

“Çalıştırılan bölgede kan dolaşımı artar, kaslar hareketlenir. Dışarıdan bakıldığında ilk göze çarpan değişiklik, kan dolaşımının artması sonucu, cildin ve varsa lekelerin renginde açılma ve yine varsa sivilcelerde azalma olmasıdır.”
Yüz ve boyun jimnastiği üzerine Fransa’da eğitim almış olan ve 8 yıldır Türkiye’de yaşayan Hug, “Kasların hareketlenmesi ile yüz kaslarında belirgin bir sertleşme ve ciltte gerilme meydana gelir.” diyor ve devam ediyor; “Doğal olarak cilt yüzeyindeki kırışıklıklar ve sarkmalar azalır, daha diri ve genç bir görünüm elde edilir.”

Yüzünüz Hareketlensin

Günde ortalama yarım saat alacak olan yüz jimnastiği uygulaması ile, estetik ameliyat, makyaj malzemesi ve bakım kremlerine ihtiyaç kalmadan genç ve güzel görünmek mümkün.

Göz çevresi: Göz çevresi kırışma ve şişliklere çok müsaittir. Her iki elinizin işaret ve orta parmağı ile şakaklardan tutup geriye hafifçe çekin ve gözlerinizi kapatıp açın. Bir de, orta parmağınız ile kaşlarınızı tutup yukarı doğru kaldırın ve aşağıya bakın. Bu işlemleri günde 15′er kere 10′ar saniye tekrarlarsanız şişlik ve kırışıklar azalacaktır.

Yanak kasları: Gevşeme ve çizgi oluşmaması için “U” ve “X” harflerini çok fazlaca tekrar etmenin ve elmayı ısırarak yemenin gerektiği yanaklara, geriye doğru gerip 10 saniye boynunuzu ileri uzatın ve alt dişlerinizi üst dudağınıza değdirip bırakın ve bu işlemi günde 15 kere tekrarlayın. Elinizi yumruk yaparak çene altına koyun ve yumruğunuzu yukarı doğu itin. Bunu yaparken aynı anda da ağzınızı açmaya çalışın. Elinizi yüzünüzün bir yanına koyarak kafanızı itin, aynı zamanda da başınızla bu itmeye karşı durmaya çalışın. Tüm bunları yaptıktan sonra aşağıdan yukarıya doğru elinizle boynunuza masaj yapın.

Boyun Sarkması: Yatağın üzerine sırt üstü uzanın omuzlar yatağın köşesinde olmak üzere, başınızı yavaşça sarkıtabildiğiniz kadar aşağıya bırakın. Sonra başınızı yavaş bir şekilde yere paralel olacak şekilde yukarıya doğru kaldırın. Bu işlemi sabah ve akşam 10′ar kere tekrarlayın

Ağız Çevresi: Dudaklarınızı ‘o’ harfini söylerken geldikleri konuma getirin, başparmağınızı burun altına koyup, orta parmağınız ile başparmağın yanından başlayarak dudak altınıza kadar 10′ar kere masaj yapın.
Alın kırışıklıkları: İşaret parmağınız ile, alnınızın ortasına bir daire çiziyormuş gibi yaparak masaj yapın.
Bu hareketler yapılırken yüz ve boyunda krem olmamasına da dikkat etmek gerekiyor.

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Bachata - avatarı
Bachata
Ziyaretçi
2 Ekim 2013       Mesaj #130
Bachata - avatarı
Ziyaretçi
Bakımlı kadının güzellik sırları

Pırıl pırıl saçlar, ışıl ışıl bir cilt, yumuşacık eller, güçlü tırnaklar, enerji saçan gözler, zinde bir vücut. Tepeden tırnağa güzel bir kadın olmak hiç de zor değil. Kendinize ayıracağınz birkaç extra dakika ve her kadının bilmesi gereken minik sırlar ile güzelliğinize güzellik katın.

Saçlarınızı düzenleyin
Eliniz için kullandığınız, nemlendiricilerden biraz saçınıza sürerseniz uçuşan ve elektiriklenen saçlarınızı yatıştırmış olursunuz. Nemlendiriciyi banyo sırasında sürerseniz saçlarınızı kuruladıktan sonra daha parlak ve canlı olduğunu görürsünüz.

Saçlarınızın kolay yağlanmasına izin vermeyin
Şampuanlama sırasında eğer saçınzı tarayacaksanız çok sert biçimde taramak yerine hafifçe tarayın. Ayrıca kullandığınız kremi saçınızın ortasından başlayarak uçlarına doğru sürün.

Saçlarınızın daha hacimli olması için pudra kullanın
Cansız saçlarınızı canlandırmayı ve daha hacimli görünmesini istiyorsanız bebek pudrası kullanın. Kullandığınız bu pudra saçınızdaki fazla yağı alacak ve saç tellerinizi daha kalın gösterecektir.
Eğer saçınızın grileştiğini görürseniz kullandığınız pudranın birazını yıkayın. Çünkü çok kullandığınızda saçınıza zarar verebilir.

Saçlarınızı kurutmadan önce
Saçlarınızın dalgalarının kalıcı olmasını istiyorsanız kurutma makinasıyla kurutmadan önce bir müddet kendi kendine kurumasını bekleyin.

Bebeklik saçlarınıza çözüm bulun
Alnınızın üstünde bulunan tüy gibi ufak bebek saçlarınız için çok kolay bir önerimiz var. Diş fırçanızı ıslatın ve öndeki o ufak saçları arkaya doğru tarayın. Daha sonrada yerinde kalmaları için şekillendirici kullanarak kurutun.

Sabah yaptığınız saç modelinizi koruyun
Sabah evden çıkarken yaptığınız saç modelini günün ilerleyen saatlerinde de kullanmak istiyorsanız ufak tokalarla saçınıza destek yapabilirsiniz.

Kepek sorununa son
Şampuanlama sırasında saçınıza masaj yaptıktan sonra nemli bir havlu ile kurulayın ve
tarayarak kepekleri atın. Ayrıca banyo sırasında şampuanınıza elma suyu ekleyebilirsiniz. Fakat bu karışımı uyguladıktan sonra saçınızı kurutmayıp kendiliğinden kurumasını bekleyin. Artık sabah kalktığınız zaman saçınıza şekil verebilirsiniz.

Saçlarınızı kolay şekillendirin
Biryantin gibi saç şekillendiricilerini kullanmadan önce saçınızı kurutun. Ama yine de biraz nemli kalabilir. Böylelikle hem kullanılması daha rahat olur hemde saçınız daha kolay şekil alır.

Kendinizi iyi hissetmek için banyo yapmayı düşünüyorsanız...
Duş aldıktan sonra 38 derecelik banyo suyuna 1.8 litre saki (bir çeşit Japon içkisi) ve bir avuç deniz suyu atarsanız tüm ölü hücreleriniz temizlenmiş olur.

Yüzmeden önce saç bakımı
Denize ya da havuza girmeden önce saçlarınızı soğuk su ile ıslatın. Böylece saçlarınız tuzlu ve klorlu suya girmeden önce kendini yeniler ve korur.

Saçlarınızın parlaklığını korumak için
Özellikle açık renkli saçlı kadınların yapması gereken tek şey, saçlarının parlaklığını korumaktır. Işıl ışıl saçlara kavuşmak için banyodan sonra durulama sırasında bir iki damla limonu su ile karıştırarak saçınıza sürmelisiniz.

Gergin göğüslerin ameliyatsız hali
Hormonal açıdan tedavi görüyorsanız (doğum kontrol hapları ya da menopoz tedavisi) göğüslerinizin gerilimini ayarlayabilirsiniz. Kullanacağınız ürünlerin içinde sıkıştırıcı ruscus, güçlendirici gingseng ve ada çayı olmasına özen gösterin. Bu maddelerin bulunduğu losyonlar, göğüsleri kaplayan deri dokusunu güçlendirir ve ferahlık verir.

Rejim yaparken göğüsleriniz sarkarsa
Kadınların sıkı bir rejime girdiklerinde kilo vermekten göğüslerinin sarktığı görülür. Bu durumda proteini zengin rejimler yapmalısınız. Böylece elastin ve kolajen lifleri esnekliğini kaybetmemiş olur.

Kirpiklerin görünüşü
Eğer sürdüğünüz rimel, kirpiklerinizi istediğiniz gibi göstermiyor ve çipil çipil bir görünüm veriyorsa rimeli kesinlikle kirpik uçlarına sürmeyin. Bunun yerine kirpik diplerine derinlemesine sürmeyi deneyin.

Cildiniz parlıyorsa
Cildinizi kurutmadan matlaştırmanız gerekir. Fondöteninizi sürmeden önce matlaştırıcı kremler kullanmalısınız. Ve günlük kremler kullanırken bunların jel olmalarına özen gösterin.

Gözlerdeki şişlik
Sabahları uyandığınızda gözleriniz kızarmış ve şişmişse uyudunuz odayı havalandırmalısınız. Daha sonra ise rahatlatıcı losyona batırdığınız pamuğu gözlerinizin üzerinde en az 10 dakika bekletin.

Aseton kullanımı
Asetonlu pamuğu tırnağınız üzerine sürtmek tırnaklar için çok sakıncalıdır. Bunun için pamuğu bir kaç saniye tırnağın üzerinde beklettikten sonra tek hareketle ojeyi çıkarabilirsiniz.

Manikür sırları
Tırnağın kenarındaki ince deri parçalarını kesmek hiç de sağlıklı değil. Bu nedenle fazla deri parçaları ucu pamukla sarılmış küçük bir çubuk yardımı ile arkaya doğru itilebilir.

Güne zinde başlamak
Sabahları yorgun kalıyorsanız vücudunuzu toksinlerden arındırmak için bir bardak limonlu ılık su içebilir, cildinize de maden suyu ile masaj yaparsanız canlandırmış olursunuz.

İyi bir manikür
Tırnaklarınız zarar göreceğinden asla metal törpü kullanmayın. Karton, tahta veya plastik törpüyü tercih edin. Özellikle aynı yöne doğru törpülediğiniz tırnaklarınız yanlara doğru törpülediğiniz tırnaklara göre daha sağlıklıdır.

Yumuşak eller
El kreminin cildinize daha iyi nüfus etmesini istiyorsanız; ellerinizi içi sıcak su dolu bir tencerenin üzerinde tutun. Böylece cilt üzerindeki gözenekler açılacak ve krem cilde kolay nüfuz edebilir.

Göz makyajı temizliği
Göz makyajınızı temizlerken göz kapağı ve çevresini ovuşturmamalısınız. Bunun için kullandığınız ürünü göz kapağınıza sürdükten sonra bir parça pamukla göz pınarından dışarıya doğru hafif dairesel hareketlerle silin.

Kırılmayan tırnaklar
Tırnaklarınızın daha sert olmasını istiyorsanız ılık suyun içine zeytin yağı ve limon suyu ekleyerek ellerinizi bir süre içinde bekletin. Tırnaklarınız olduğundan daha sert olur.

Mat dudaklar için
Mat rujları seviyorsanız dudak kalemi kullanmalısınız. Böylece dudaklarınız parlamayacak ve çerçeveyi çok fazla taşırmadığınız sürece dudaklarınıza ayrı bir dolgunluk kazandıracaktır. Sadece dudak kalemi ile de dudaklarınıza renk verebilirsiniz. Ama burada dikkat etmeniz gereken bir nokta var; kalemi dudağınıza dik hareketlerle sürdükten sonra parmağınızla iyice dağıtmalısınız.

Farların kullanımı
Eğer farlarınız göz kapaklarınızın üzerinde birikiyorsa kesinlikle yağ bazlı farlar kullanmayın. Yoğun renk pigmentleri içeren pudra farlardan kullanmalısınız. Hafif sedefli farlarda bu konuda çok kullanışlı. Çünkü içeriğindeki sedefli maddeler göz kapağının üzerine yapıştığı için birikme yapmaz.

Ellere süt banyosu
Manikür yapılırken su yerine artık süt kullanılıyor. Ellerinizi en az beş dakika ılık sütün içinde dinlendirirseniz elleriniz ve özellikle tırnaklarınızın güçleneceklerini göreceksiniz.

Buzlu dudak kremi
Eğer dudak kalemi kullanıyorsanız size önemli bir tavsiye. Kalemi kullanmadan önce buzlu bir kabın içinde bekletirseniz daha iyi sonuç alırsınız.

Susuz ciltler için
Vücudunuzda su eksikliği varsa badem özlü bakım kremleri kullanmalı ve yeşil çay içmelisiniz.

Diş sağlığı
Diş etlerinizi kuvvetlendirmeniz için küçük taneli tuzları diş fırçanızın üzerine koyun. Daha sonra da diş etlerinize kadar dişlerinizi fırçalayın.



Benzer Konular

14 Aralık 2008 / Misafir Sağlıklı Yaşam
10 Ekim 2008 / HeliX Taslak Konular
4 Nisan 2013 / reyan Astroloji/Fallar
7 Nisan 2007 / RuffRyders Taslak Konular