Arama

Sanat Etkinlikleri - Sayfa 11

Güncelleme: 3 Mart 2016 Gösterim: 136.364 Cevap: 109
plum - avatarı
plum
Ziyaretçi
21 Haziran 2012       Mesaj #101
plum - avatarı
Ziyaretçi
Yine bir sokak gösterisi ile karşınızdayız. Dünyaca ünlü sokak gösterisi topluluğu La Fura dels Baus, IKSV’nin 40. yıl kutlamaları vesilesiyle İstanbul’da iki gece üst üste kolay kolay unutulmayacak şovlarından birini sergileyecek.
La Fura dels Baus’u hızlıca tanıtalım; 1979′da kurulan Katalan grup Barselona Olimpiyatları’nın açılış gösterisini üstlenince dünya çapında bir üne kavuştu ve o gün bugündür 5 kıtada yüzlerce şehirde binlerce gösteri düzenledi. Ekip, alanında parmakla gösterilen bir isim
Sponsorlu Bağlantılar
La Fura dels Baus, İstanbul’da burası için özel hazırladıkları İstanbul, İstanbul adlı gösterilerini sergileyecek. 40 kişilik bir teknik ekip, 80 ve 160 tonluk iki devasa vinç, 10 metrelik üç iskele gibi teferruatlı bir teknik altaypıya sahip gösteri bir saat sürecek ve gösteride Haliç’e tepeden bakan bir uçan at, 60 kişilik bir insan kulesi, 9 metrelik dev bir kukla ve bir kum saatinin içinden yükselen nağmeler gibi öğeler izlenebilecek.
Gösteriler 21-22 Haziran akşamları saat 21.00′de, Haliç Camialtı Tersanesi’nde.
Biletler 40 TL (öğrenci 25 TL).
im

İstanbul'un Ritmi La Fura dels Bauns unutulmayacak sokak gösterileri için İstanb
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
4 Ekim 2012       Mesaj #102
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
"Simgeler ve Suretler" sergisi sanatseverlerle buluşucak
Minyatür ve resim sanatı ustalarından Ruhsar Özer'in eserleri, 2-13 Ekim tarihleri arasında Taksim Sanat Galerisi'nde sanatseverlerle buluşacak.
Sponsorlu Bağlantılar
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi'nden yapılan açıklamaya göre, "Simgeler ve Suretler" adıyla gerçekleştirilecek etkinlik, gençlerin minyatür sanatına olan ilgilerini artırmayı amaçlıyor.

Ruhsar Özer kimdir?
İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Psikoloji-Pedagoji bölümünü 1972'de kazanan Özer, aynı yıl Ord. Prof. Süheyl Ünver'in Tıp Tarihi kürsüsündeki atölyesinde tezhip ve minyatür çalışmalarına başladı.

Bu dönem içerisinde çalışmalarıyla çeşitli karma sergilere katılan Özer'in, Yavrutürk Çocuk Dergisi'nde özgün minyatür çizgi roman çalışmaları yayınlandı.
Çeşitli karma ve kişisel sergilerle sanat hayatını sürdüren Özer, Aralık 2011'de İtalya'da 8'incisi düzenlenen Uluslararası Floransa Bienali'ne 3 eseriyle katıldı.
Özer ayrıca, İstanbul Kültür Başkenti Projesi kapsamında “İstanbul'un Ustaları” arasında yer aldı.

Sen sadece aynasin...
Speedy - avatarı
Speedy
Ziyaretçi
5 Ekim 2012       Mesaj #103
Speedy - avatarı
Ziyaretçi

Gençlere yönelik bir kültür – sanat dergisi olan Kalemsiz, 12. sayısını yayımladı. Türkiye’de yayımlanan e-dergiler içinde önemli bir rol üstlenen Kalemsiz yenilenen ara yüzü ile daha kaliteli içerikleri sizlere sunuyor. Aylık yayım yapan Kalemsiz Dergi’nin 12. Sayısına ulaşmak için aşağıdaki adresleri kullanabilirsiniz.

12.Sayımıza Doğrudan Erişim: Kalemsiz Dergi 12. Sayı | Kalemsiz Dergi

Web:
Kalemsiz Dergi
Facebook:
Kalemsiz Dergi | Facebook
Twitter:
KalemsizDergi (KalemsizDergi) Twitter'da
Google+:
https://plus.google.com/108115969950454084173/posts
Mail:
info@kalemsizdergi.com
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
9 Kasım 2012       Mesaj #104
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
"Atatürk: Bir İnsandan Daha Fazla..."

Ataturk Bir Insandan Daha Fazla

İstanbul Araştırmaları Enstitüsü, 10 Kasım’da Atatürk’ü, Suna ve İnan Kıraç Vakfı Atatürk Fotoğrafları Koleksiyonu’ndan fotoğraflarla anıyor.

Fotoğraf Sergisi Atatürk'ün Farklı Yönlerini Anlatıyor
Suna ve İnan Kıraç Vakfı İstanbul Araştırmaları Enstitüsü, her yıl olduğu gibi bu yıl da, 10 Kasım’da Atatürk’ü anıyor ve Cumhuriyet’in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün yaşamının farklı yönlerini anlatan anlamlı bir fotoğraf sergisine ev sahipliği yapıyor.


Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 74. yılına denk gelen 10 Kasım 2012’de açılacak “ATATÜRK: Bir İnsandan Daha Fazla...” fotoğraf sergisinde, Suna ve İnan Kıraç Vakfı Koleksiyonu'ndan seçilen 30’ı aşkın fotoğraf yer alıyor.

Tepebaşı'ndaki Suna ve İnan Kıraç Vakfı İstanbul Araştırmaları Enstitüsü galerisinde gerçekleşen ve küratörlüğünü Ekrem Işın’ın yaptığı “ATATÜRK: Bir İnsandan Daha Fazla...” fotoğraf sergisi 30 Kasım akşamına kadar ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek.

Atatürk Sergisi Pano Metinleri
“Mustafa Kemal, eğer yalnız kendini düşünen bir ikbalperest olsaydı, Dumlupınar zaferini kazandıktan, Lozan Sulh Muahedesini elde ettikten, yani Türk milletini, hanedan ve hilâfetin hıyanetine rağmen Kanuni devrinden beri görmediği bir hâkimiyet ve istiklâle kavuşturduktan sonra isterse sultanlık tacını; isterse hilâfet hil’atini giyebilirdi. Fakat Mustafa Kemal [...] İzmir zaferinin dördüncü ayı, alelâde bir siyasi parti lideri sıfatiyle, memleket içindeki intihabat ve inkılâp seferine çıktığı vakit, sırtında hattâ, bütün askerlik hayatının yegâne mükâfatı olan Mareşal üniforması dahi yoktu ve bu Sefer, öbüründen daha çetin, daha tehlikeli bir seferdi.”

Yakup Kadri Karaosmanoğlu

“Bu seziş adamı, her taraftan dinamizm taşan bu çetin varlık, kaynayış halinde zekâ, şaşılacak bir muvazene ve ölçü fikriyle doğmuştu. Bu yüzden örneklerinin hiçbirine benzemedi. Seçtiği yolu bir an değiştirmediği için hepsini geçti. Nasıl muzaffer ordularını çizdiği hedeften bir adım ileriye taşırmadıysa, ihtiraslarını da yönelttiği yoldan bir lâhza çevirmedi. Hiçbir ciddi ifrata düşmedi. Bütün Müslüman Şark onun hilâfet kürsüsüne oturacağını bekliyordu. Müslüman Şark tarihini bize öğreten Garb ise kovduğu hanedanın yerine geçeceğini sanıyordu. Hepsi Mustafa Kemal için kabildi. O kurduğu Yeni Türkiye Cumhuriyeti’nin bir numaralı vatandaşı olmakla kaldı, Atatürk oldu.”

Ahmet Hamdi Tanpınar
“Mustafa Kemal Paşa İzmir faciası günü bir yeis cumûdiyesi [buz] kesilen payitahtın ortasından geçmiş, tek başına, Babıâli merdivenlerinden çıkmış, orada facianın sadmesiyle benzi sarı nâzırlar görmüş. Ellerini nevmidane [ümitsizce] oğuşturarak: ‘Ne yapalım? Ne yapalım?’ diyen o ricale, kısa bir cevap olarak: ‘Vazifenizi yapınız!’ demiş. [...] Bu vazife insanlığın, Hazret-i Âdem’den bugüne kadar, en büyük, en mukaddes, en yüksek şiarıdır, bu vazife istiklâl uğrunda her fedakârlığa mukabil mücadeledir, bu vazifeyi bize kim bilir kaç asrın derinliğinden gelen ledünnî [ilahî] bir ses bu demir cümleyle emrediyor: Ya devlet başa, ya kuzgun leşe!”

Yahya Kemal Beyatlı
“O, saatı sordu.
Paşalar: ‘Üç’, dediler.
Sarışın bir kurda benziyordu.
Ve mavi gözleri çakmak çakmaktı.
Yürüdü uçurumun başına kadar,
eğildi, durdu.
Bıraksalar
İnce, uzun bacakları üstünde yaylanarak
ve karanlıkta akan bir yıldız gibi kayarak
Kocatepe’den Afyon ovasına atlıyacaktı.

Nâzım Hikmet

İstanbul Araştırmaları Enstitüsü Hakkında

Mart 2007’de araştırmacıların hizmetine giren Suna ve İnan Kıraç Vakfı İstanbul Araştırmaları Enstitüsü, şehrin Bizans ve Osmanlı dönemlerinin yanında, bünyesinde Cumhuriyet dönemi İstanbul’u ve Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’le ilgili geniş bir araştırma kütüphanesi ve arşivi de bulunan, kısa sürede nitelikli çalışmalara imza atmış bir kültür ve bilim kurumu.

İstanbul Araştırmaları Enstitüsü; yayımladığı kitap ve kataloglarla, düzenlediği akademik toplantılarla, açtığı sergilerle, İstanbul’la ilgili bilimsel çalışma ve araştırma yapanlara, bilim kurumlarına ve projelerine önemli bir destek veriyor.



İstanbul Araştırmaları Enstitüsü Nerededir?
Meşrutiyet Caddesi, No: 47,
Tepebaşı - Beyoğlu / İstanbul

(212) 334 09 00
Sen sadece aynasin...
murat_1907 - avatarı
murat_1907
Ziyaretçi
23 Kasım 2012       Mesaj #105
murat_1907 - avatarı
Ziyaretçi
Her anlamda farklı bir şehir olan İzmir, yine çok ses getirecek farklı bir etkinlikle adını duyurmaya hazırlanıyor. Fotoğraf sanatçısı Cumhur Aygün tarafından yaklaşık 1.5 yıldır hazırlanan bu kareografi için 2400 kişi fotoğraf için hazırlandı, yaklaşık 50.000 kişinin de çerçeve için toplanması gerekiyor. Bunun için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, 10 Kasım’da gelebilecek herkesin bu etkinliğe katılmasını istedi. Tartan, “10 Kasım’da dünyanın en büyük Atatürk fotoğrafını oluşturmak için buluşalım. 10 Kasım’da birlikteyiz, 10 Kasım’da izindeyiz…” şeklinde konuştu.

Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye’de ilk defa çok farklı bir etkinlikle anılacak. 2400 kişinin bir araya gelmesiyle oluşturulacak olan resmin çekilmesi için 200 metre yüksekliğe çıkılacak. GigaPan tekniğiyle 2400 kişi büyük bir çözünürlük kalitesiyle çekilecek. Bu fotoğrafın içinde olmak isteyen kişiler için 10 Kasım’da saat 10.00′da kayıt masası oluşturulacak. Fotoğrafa katılacak olan kişilerin siyah giyinmesi ve yanında çanta gibi ekstra aksesuarları getirmemesi gerekiyor.

Bu tekniğin yazın yapılan Londra Olimpiyatları’nda başarıyla uygulandığını belirten Euro/DMC şirketinin sahibi Murat Canbaz, Türkiye’de ilk defa yapılacağını belirterek, önemli olan olaylardan birisinin de fotoğrafta yer alan kişilerin etkinlikten saniyeler sonra buradaki internet adresinde kendilerini etiketleyerek bir rekor gerçekleştirmeyi hedeflediklerini söyledi.


Bu etkinlikle bir duygu selinin yaşanacağını belirten Konak Büyükşehir Belediye Başkanı Tartan, olayın uluslararası medyada da büyük bir yankı uyandıracağını belirtti.

10 Kasım ile duygularını şu şekilde anlatan Tartan, “Siz hiç Türkiye’ye gelmiş bir yabancının, bir 10 Kasım sabahı, 09.05′te neler yaşadığını düşündünüz mü? Ben de düşünmemiştim; ta ki yabancı bir dostum yaşadığı büyük şaşkınlığı anlatana kadar. Demişti ki; “Siz nasıl bir milletsiniz ki, bunca yıl sonra dahi bir insanın ölümünü böylesine büyük bir vefayla, bağlılıkla ve böylesine büyük bir katılımla anabiliyorsunuz? 10 Kasım nedir?.. ‘Bir insanın ölümü’ mü, yoksa bir ülkünün paylaşıldığının göstergesi mi? 10 Kasım, “Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır” diyen bir lidere saygının, ülkeye bağlılığın göstergesidir. 10 Kasım, bu ülkede yaşayan insanların, her 10 Kasım’da saat dokuzu beş geçe aynı heyecanla, aynı ülküde buluşmasıdır. Aynı özlemle yaşamasıdır. Geleceğe umutla bakması, bir barış sevdalısına, bir dünya liderine bitmek bilmez saygısıdır. Dedik ki, Kurtuluş savaşının başladığı ve bittiği kent İzmir, adına yaraşır bir özlem’e imza atsın. Bu 10 Kasım’da, saat 12.00’de, aynı ülküde buluşsun ve dünyanın en büyük Atatürk portresini oluştursun. Aynı özlemi yaşayan; aynı sevgiyi, aynı saygıyı paylaşan 2400 kişiye ihtiyacımız var. 2400 kişiden biri de sen olur musun?.. 10 Kasım’da İzmir’deyiz… 10 Kasım’da İzindeyiz…”
_SoNBaHaR_ - avatarı
_SoNBaHaR_
VIP ButterfLy EffeCt
23 Kasım 2012       Mesaj #106
_SoNBaHaR_ - avatarı
VIP ButterfLy EffeCt
ataturkportresi6bcf328f


---------- Mesaj tarihi 22:44 ---------- Önceki mesaj tarihi 22:42 ----------

0fe5ccb71677e41e5d0a393
..Aşk Hiç Biter mi?...
Speedy - avatarı
Speedy
Ziyaretçi
6 Şubat 2013       Mesaj #107
Speedy - avatarı
Ziyaretçi
Gençlere Yönelik Kültür Ve Sanat Dergisi Olan KalemsizDergi'nin 15. Sayısı Çıktı. okumanızı Şiddetle Öneririm.

Kalemsiz Dergi 15. Sayı | Kalemsiz Dergi

Twitter: twitter.com/KalemsizDergi
Facebook: fb.com/KalemsizDergi

538179 404420706314778 2101836651 n
_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
18 Şubat 2013       Mesaj #108
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
'Kaldırım Picasso’su' lakaplı Julian Beever, İstanbul’a geliyor.

1105273BOYUT3hlarge

Dünyanın önemli şehirlerinde kaldırımlara yaptığı üç boyutlu resimleriyle bilinen 'Kaldırım Picasso’su' lakaplı Julian Beever, İstanbul’a geliyor.

Dünyanın en ünlü sokak sanatçısı İngiliz ressam Julian Beever, kaldırımlara çizdiği ve bakanı içine çeken üç boyutlu resimler ile internette büyük bir çılgınlık yarattı.

Beever’ın dünyanın önde gelen kentlerinde sadece tebeşir kullanarak gerçekleştirdiği çizimler, internet üzerinden milyonlarca kişi tarafından paylaşılıyor. Bu, onu ismi bilinmese de dünyanın en çok tanınan sanatçıları arasına sokuyor.
Lakabı Kaldırım Picasso’su olan Julian Beever, 31 Mayıs - 4 Haziran tarihleri arasında Volkswagen Ticari Araç’ın yeni pick-up modeli Amarok’un tanıtımı için İstanbul Nişantaşı’nda 3 boyutlu dev bir çalışma gerçekleştirecek. İlk kez bir otomobil markası için Türkiye’ye gelecek olan Beever, İstanbul ve insanlarının kendisine ilham verdiğini, eserinde de İstanbul’dan temalar kullanacağını söyledi.

Beever’ın 4 gün sürecek çalışması halka açık olacak ve İstanbullular bu ilginç resmin tüm yapım aşamasını izleyebilecek.


1105273BOYUT1



1105273BOYUT9

1105273BOYUT2

1105273BOYUT4

1105273BOYUT5

1105273BOYUT6

1105273BOYUT7

ozturktgc - avatarı
ozturktgc
Ziyaretçi
18 Mayıs 2013       Mesaj #109
ozturktgc - avatarı
Ziyaretçi
Genç sanatçılarla sanatseverleri biraraya getiren Buryos.com genç sanatçılara görünürlülük sağlarken sanatseverleri de parlak gelecekli bu gençlerle bugünden buluşturuyor. Genç yetenekleri bünyesinde toplamayı amaçlayan buryos Fine Arts , bu yeteneklere kendilerini ve eserlerini tanıtma imkanı sağlayarak sanata destek vermeyi amaçlıyor. Buryos Meydanı'ndan online olarak eserleri satın alabilirsiniz.
Buryos Fine Arts
http://facebook.com/BURYOS
http://twitter.com/BURYOS

n5b8k
SözKonusuSanat - avatarı
SözKonusuSanat
Ziyaretçi
3 Mart 2016       Mesaj #110
SözKonusuSanat - avatarı
Ziyaretçi
Sanat merkezleri özgün tasarımı, eğlenceli yanı ve uzman eğitmen kadrosuyla ister yıllardır çalmak istediğiniz enstrümana başlayın, isterseniz çaldığınız enstrümanı geliştirmek isteyin ve yahut güzel şarkı söylemek, resim çizmek gibi yetilere sahip olmak isteyin size profesyonel eğitim kadrosuyla kaliteli ve sıkılmayacağınız bir eğitim sunacaktır.

+ Haftanın 7 günü eğitim
+ 09.00 – 23.00 saatleri arasında dersler
+ Etüd imkanı
+ Sosyal ortam ve çok daha fazlasıyla sanatsal atölyeler

Müzik Kursu
Resim Kursu
Fotoğraf Kursu
Tiyatro Kursu
Diksiyon Kursu
Yazarlık Kursu

Açıldığı günden beri kaliteli eğitimin ve eğlenceli ortamın peşinden koşan sanat merkezi eğitmen kadrosunun pedagojik yetiye sahip olmasına son derece önem vermektedir. İyi eğitimin yolu iyi öğretmekten geçmektedir.
Ders gün ve saatlerini size uygun olan saatlerinizi hocanın saatleriyle uygun duruma getirip ayarlıyoruz. Hafta için veya hafta sonu sabah 9.00 akşam 22.00 arasında istediğiniz saate kayıt yaptırabiliyorsunuz.
Ayrıca derse başlamadan önce hem hocamızı tanımak, hem sanat merkezimizi daha önceden görmek hem de verilen eğitimi görmek amaçlı ücretsiz deneme derslerimiz vardır. Bu sayede kursa başlamadan önce aklınızda ki tüm soru işaretlerini silebilir, gönül rahatlığıyla gitar kursu, piyano kursu, resim kursu, fotoğrafçılık gibi birçok kurslarımıza katılabilirsiniz.
Derslerimizden birine kaydolduktan sonra dilediğiniz kadar etüt yapma imkanını sunuyoruz. Dilediğiniz zaman gelip enstrümanlarımızdan yararlanıp etütler yapabilirsiniz.

Aşağıdaki web sitelerini ziyaret ederek kendinize en uygun bulduğunuz sanat merkezinden eğitim alabilirsiniz.

Rapsodi Sanat | Buca'da Sanatla Stres Atmak İsteyenler
Söz Konusu Sanat
Erturgut Sanat | Müzik Tiyatro Fotoğrafçılık Resim Kursu İzmir
365 Sanat İzmir
Luvi Sanat İzmir Narlıdere
Taş Kağıt Sanat
Art'n More Sanat Kursları
Di Ay Vay Sanat İstanbul
http://art-mafia.org/
https://koftesanataydin.wordpress.com/
https://denizlisanatdenizli.wordpress.com/
https://manisasanatmanisa.wordpress.com/

Eğitimlere katılmadan önce ücretsiz deneme derslerine katılıp keyifli zaman geçirebilirsiniz. Tek kaybınız “can sıkıntınız” olacaktır. Can sıkıntısını kaybetmek kimseye mutsuzluk vermez, sanat merkezleri size eğlenceyi garanti ediyor (:

Benzer Konular

3 Mayıs 2013 / Misafir Müzikhol
28 Nisan 2013 / Need Help Soru-Cevap
28 Eylül 2012 / misafir Soru-Cevap
5 Ocak 2015 / underto Taslak Konular