Arama

Film Tanıtımları ve Hikayeleri

Güncelleme: 15 Haziran 2013 Gösterim: 23.383 Cevap: 29
toxic91 - avatarı
toxic91
Ziyaretçi
5 Ocak 2009       Mesaj #1
toxic91 - avatarı
Ziyaretçi
Bu konuda film tanıtımlarına ve hikayelerine yer verilecektir.

Sponsorlu Bağlantılar
120
wallpaper1b1
Yapım: 2008, Türkiye
Tür: Dram / Savaş / Tarih
Yönetmen: Murat Saraçoğlu, Özhan Eren
Senaryo: Özhan Eren, Özhan Eren (Kitap)
Oyuncular: Cansel Elçin, Özge Özberk, Burak Sergen, Halil Kumova, Demir Karahan, Ahmet Uz, Emin Olcay, Oytun Öztamur, Misak Toros, İncilay Şahin, Yaşar Abravaya, Deniz Güngören, Alican Yılmaz, Kemal Ozan Çelik, Hakan Akman, Vefa Akman, Ümit Dereli, Saim Yılpaze, Muhammet Ersoy, Emre Törün
Yapımcı: Özhan Eren
Görüntü Yönetmeni: Mustafa Kuşçu
Müzik: Özhan Eren
Dağıtım: Özen Film
Süre: 2 saat, 00 dk.
Gösterim Tarihi: 29 Ağustos 2008

Hikaye
1914 yılı Haziran ayı...
O günler, ülkemizin büyük toprak kayıpları ve milyonlarca insanımızın da büyük perişanlıklar yaşamasına neden olan Balkan Harbi’nden henüz kurtulduğumuz günlerdir, yaralarımızı sarıp ülkemizi feraha çıkartmaya çalıştığımız barış günleridir.
İşte o günlerde henüz hayatının baharındaki Münire (Özge Özberk), lise müdürü olan babası Cemal öğretmen (Emin Olcay), kendisinden sadece birkaç yaş küçük olan iki erkek kardeşi Mehmet ve Mustafa’dan oluşan ailesiyle Van’da mesut ve mütevazı bir hayat yaşamaktadır ve nişanlısı Süleyman Teğmen (Cansel Elçin) ile çok yakında evlenecektir.
Fakat bu mutlu günler çok sürmez, Ağustos 1914’te Avrupa’da 1’nci Dünya Harbi’nin başlamasıyla birlikte ülkemizde de seferberlik ilan edilir. Varını yoğunu ordusu emrine veren halk, çocuklarını da askere gönderir, Süleyman Teğmen de cepheye gider.
Kasım 1914’te Rusların taaruzu ile harp ülkemize de sıçrar, Sarıkamış Harbi’nin başlamasıyla birlikte çatışmalar daha da yoğunlaşır. Sınır bölgesinde harp etmekte olan ve Süleyman Teğmen’in de yer aldığı Jandarma Tümeni’nden o günlerde Van’a gelen acil bir telgraf, süratle cephane yetiştirilmediği takdirde harbin ve Van şehrinin tehlikeye gireceğini bildirmektedir.
Ancak o günlerde Van karlar altındadır, hele şehrin dışında kar yüksekliği iki metreyi bulmakta, hayvanlar karlı dağları yürüyememekte, kağnı vs arabalar ise hiç işlememektedir. Yapılacak tek şey, cephaneyi 100 kadar yayanın sırtında nakletmektir. Ancak, şehirde resmî görevliler dışında, ihtiyarlarla kadınlardan başka çokaz sayıda “eli tüfek tutan erkek” kalmıştır; onlar da “TAŞNAK ÇETELERİ”ne karşı şehri ve ailelerini korumak için şehirde kalmak zorundadırlar... Akla gelen her çareye başvurulur, neticede, eğer kabul ederlerse bu yükü öğrenci çocuklarla göndermekten başka yapacak bir şey olmadığına karar verilir.

Son düzenleyen ThinkerBeLL; 7 Kasım 2009 16:07
MeLL - avatarı
MeLL
Ziyaretçi
21 Şubat 2009       Mesaj #2
MeLL - avatarı
Ziyaretçi
Babam ve Oğlum, 2005 yapımı bir Çağan Irmak filmi. Ege'deki çiftlikten gazetecilik okumak için ayrılan Sadık'ın, yıllar sonra oğluyla beraber yeniden çiftliğe dönüşünün, 12 Eylül Darbesi arka planında aktarıldığı filmin senaryosunu da yine Çağan Irmak yazdı. Film, Türkiye'de 3.500.000 izleyici sınırını aşan nadir filmlerden biri olma başarısını gösterdi.

Sponsorlu Bağlantılar
KONU

Filmin başı sadık adlı oyuncu alkol kullanmış şekilde gelir karısıda hamiledir gece sancısı başlar ve hastahaneye yetiştiremeden parkta doğum yapar sadığın eşi olay yerinde ölür sadık şoktadır ve film başlar sadığı fark eden bir askeri araç yanlarına gelerek ne oldu hemşerim der. Sadık 'bebek doğdu karım öldü' der film başlamış olur. Sadık, Ege'deki çiftlikten ,üniversitede gazetecilik eğitimi için ayrılmıştır. Oysa babası Hüseyin, onun ziraat mühendisliği okuyup çiftliğin idaresini eline almasını istemektedir. Sadık, daha üniversite yıllarında politikayla aktif olarak ilgilenir. Bunu öğrenen babası Hüseyin, oğlunu evlatlıktan reddeder. 70'li yıllarda birçok siyasi olaya karışan Sadık'ı daha zor günler beklemektedir. 1980 yılının 12 Eylül günü sabah erken saatlerde karısının doğum sancılarının tutmasıyla dışarı fırlayan çift, hastaneye gitmek için araç bulamazlar, çünkü ülkede askeri darbe gerçekleşmektedir. Sadık'ın karısı, doğum esnasında hayatını kaybeder ama küçük Deniz hayattadır. Gördüğü işkence ve yattığı hapisten sonra sağlığı bozulan Sadık, hastalığının ölümcül olduğunu anladığında Deniz'i Ege'deki çiftliğe, annesinin ve konuşmadığı babasının yanına götürmekten başka bir yol bulamaz. Çizgi romanlara ve onun büyülü dünyasına oldukça meraklı olan Deniz için evin yanaşmaları, küs teyze (Şerif Sezer), traktör kullanan ve telsizle konuşan babaanne (Hümeyra), bileğinden boğazına kadar bilezikle dolaşan gelin Hanife (Binnur Kaya) ve saf bir amca (Yetkin Dikinciler) ile tanışmak, onun için oldukça farklı bir deneyim olacaktır. Sadık ve Hüseyin'in geçmişle hesaplaşmaları ise oldukça sıkıntılı gelişmelere neden olacaktır.

FİLMOGRAFİ

Gösterim Tarihi: 4 Eylül 2005
Oyuncular:
Fikret Kuşkan, Çetin Tekindor, Hümeyra Akbay, Şerif Sezer, Ege Tanman, Özge Özberk, Binnur Kaya, Yetkin Dikinciler, Erdal Tosun, Tuba Büyüküstün, Halit Ergenç, Bilge Şen, Nergis Çorakçı, Mahmut Gökgöz, Muzaffer Demirel, Yakup Yavru, Ege Kaya
Yapımcı: Şükrü Avşar
Yönetmen:
Çağan Irmak
Yapım:
Selocan
Tür:
Dram


ÖDÜLLER
  • 2006 Uluslararası İstanbul Film Festivali
    • En iyi film (Çağan Irmak)
    • En iyi erkek oyuncu (Fikret Kuşkan)
    • En iyi kadın oyuncu (Şerif Sezer)
  • 38. Sinema Yazarları Derneği Ödülleri
    • En iyi film
    • En iyi yönetmen (Çağan Irmak)
    • En iyi senaryo (Çağan Irmak)
    • En iyi kadın oyuncu (Hümeyra)
    • En iyi erkek oyuncu (Çetin Tekindor)
    • En iyi yardımcı kadın oyuncu (Şerif Sezer)
  • 2006 Nuremberg Film Festivali (Almanya - Türkiye )
    • En iyi film (Çağan Irmak)
  • 2006 Dünya Film Müzikleri Ödülleri
    • Dünya film müziği ödülü (Evanthia Reboutsika)


king nothing - avatarı
king nothing
Ziyaretçi
20 Haziran 2009       Mesaj #3
king nothing - avatarı
Ziyaretçi
Azumi

1242154258 azumi1el0

fragman: Dailymotion - Film Azumi [Jmovie] - une vidéo Cinéma
Kendımı ızledıgım anıme cızgı fılımlerınde hıssettım gercekten cok etkılıyıcı bır fılmdı...


Yapım: 2003, Japonya

Tür: Aksiyon / Dram / Macera
Yönetmen: Ryuhei Kitamura
Senaryo: Yū Koyama, Isao Kiriyama, Rikiya MizushimaOyuncular: Shun Oguri, Aya Ueto, Hiroki Narimiya
Yapımcı: Mataichiro Yamamoto
Görüntü Yönetmeni: Takumi Furuya
Müzik: Tarô Iwashiro
Süre: 2 saat, 08 dk.


Hikaye
Bir grup genç Japon savaşçısı, bir dağ evinde yıllarca eğitilir. Amaçları ülkeyi savaşa ve kaosa sürükleyen 3 savaş beyine suikast düzenlemektir. Eğitim sonunda zorlu bir tercih yapmak zorunda kalan ekipten 5 kişi suikastçi olarak görevlerine başlar. Suikast ekibinin güzel üyesi Azumi (Aya Ueto), aralarındaki en hızlı ve güçlü savaşçıdır. Görevlerini yerine getirmeye başlayan grubu zorlu mücadeleler beklemektedir. Savaş beylerinin ordularını geçerek onlara ulaşmaları ve peşlerindeki katillerden kurtulmaları gerekecektir.



Eger fragman hosunuza gıttıyse fılmı tam olarak ızlemek ıcın ıste sıze lınk..

http://meteliksizler.net/online-yaba...i.html#comment

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
~Venice~ - avatarı
~Venice~
Ziyaretçi
23 Mart 2010       Mesaj #4
~Venice~ - avatarı
Ziyaretçi
The Jackal - Çakal
cakal
Yapım Yılı: 1997
Süre:
124 dk
Oyuncular

  • Bruce Willis: Çakal
  • Richard Gere: Declan Mulqueen
  • Sidney Poitier: Carter Preston
  • Diane Venora: Valentina Koslova
  • Mathilda May: Isabella
Yönetmen: Michael Caton-Jones
Senarist:
Chuck Pfarrer
Müzik:
Carter Burwell
Yapımcı:
James Jacks
G
örüntü Yönetmeni: Karl Walter Lindenlaub

Amerika, Rusya'ya organize suçlar konusunda yardım etmeye çalışmaktadır. Mafyayla mücadele etmeye çalışan FBI, büyük Rus mafyasının oğlunu, Moskova'daki bir gece kulübünde Ruslar'a öldürtür.

Bunun Amerika'nın işi olduğunu anlayan Rus mafya babası, karşı atağa geçer ve FBI başkanını öldürmesi için hakkında kimsenin bilgisi olmayan gizemli kiralık katil Jackal'ı kiralar. FBI da durumun farkındadır ve önlem alabilmek için başta FBI başkan yardımcısı Carter Preston olmak üzere herkes seferber olur.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
asi_girl - avatarı
asi_girl
Ziyaretçi
24 Mart 2010       Mesaj #5
asi_girl - avatarı
Ziyaretçi
FİLM HAKKINDA
Selanik’te çocukluktan başlayan arkadaşlık, önce silah arkadaşlığına sonrasında cumhuriyetle birlikte aynı ideallerin peşinde yürüyen yarım asırlık dostluğa ve ölene kadar süren kardeşliğe dönüştü. Aralarındaki dostluk o kadar büyüktü ki biri öldüğünde diğeri de hayata veda etmek istedi…
Veda, ölüme meydan okuyan bir kuşağın hikayesi. Filmde sadece Atatürk’ün hayatı anlatılmıyor, aynı zamanda bir döneme ışık tutuluyor, filmde dostluk, savaş, aşk, sevgi gibi konular ‘insan olmak’ çerçevesinde tekrar ele alınıyor. “Veda” Salih Bozok’un anlatımıyla, bu dostluğun, Atatürk’ün hayatının dönüm noktalarının, vatanı kurtarmak için ölüme meydan okuyan bir kuşağın komutanının hikayesi…
Veda’nın amacı, Atatürk’ü sadece Türkiye’ye anlatmak değil, aynı zamanda tüm dünyada Atatürk’ün tanınmasını sağlamak.
Senaryosunu Zülfü Livaneli’nin yazdığı ve yönettiği filmin görüntü yönetmenliğini Peter Steguer yaptı. Müzikler yine Zülfü Livaneli’ye ait. Çekimlerine 27 Ekim’de başlanan filmin senaryo çalışması 3 yıl sürdü ve çekimler 7 haftada tamamlandı. İtalya’dan ekipleriyle gelen Aldo Signoretti ve Vittorio Sodano saç ve makyajı yaptı. Veda için Türkiye’ye 1200 kg makyaj malzemesi geldi. Bu proje için 150 adet gerçek saçtan peruk yapıldı. Makyaj ve saç ekibi için 2 mobil kuaför ve makyaj salonu ve 1 adet makyaj laboratuarı özel olarak tasarlandı ve üretildi.
Tamamı yerli sermaye ile hazırlanan projede, 13 kişilik İtalyan ve Alman teknik ekip görev aldı. Türkiye’de ilk defa bir prodüksiyon için 12000 parça kostüm ve aksesuar Baran Uğurlu tarafından hazırlandı. Kostümler en ufak ayrıntısına kadar gerçeği yansıtabilsin diye dönemine uygun olarak eskitildi, renklendirildi, işlendi. Devamlı çalışan 29 araç, 98 kişilik ekip ve 2000 kişilik figurasyonla Türkiye’nin en kalabalık prodüksiyonu gerçekleştirildi. “Veda” çekimleri, Ayvalık, İzmir ve Antalya’da gerçekleşti. Savaş sahneleri doğal plato olan Seferihisar’da çekildi. Uşakizade Köşkü gibi gerçek mekanların yanısıra Atatürk’ün arabası ve vagonu da çekimlerde kullanıldı.

OYUNCULAR

SİNAN TUZCU (ATATÜRK 25-45)

1977 yılı Gaziantep doğumlu olan Sinan Tuzcu, Bilkent Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği ön lisans eğitiminden sonra 2003 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı'ndan mezun olmuştur. Konservatuar öncesi Ankara Devlet Tiyatrosu’nda yardımcı oyuncu olarak ilk profesyonel deneyimini yaşadı. Bilkent drama stüdyosu ile yurt dışında ve yurt içinde çeşitli oyunlar oynadı. 1998 yılında Ankara Sanat Atölyesi’ni kurdu. Beş sene profesyonel olarak orada çalıştı. 2003 yılında konservatuardan mezun olduktan sonra bir seneye yakın Londra’da yaşadı. Orada Arcola Theatre bünyesinde çeşitli çalışmalar katılıp, bazı oyunlarda sahne amirliği yaptı. Türkiye’ye dönüşünün ardından Anadolu oyuncularıyla bir sene konuk oyuncu olarak çalıştı. 2005 yılında geniş oyuncu kadrosuyla birlikte “Ayşe Opereti"nde yer aldı.

SERHAT MUSTAFA KILIÇ (SALİH BOZOK)

Mustafa Serhat Kılıç ( d.08.07.1975) Bilkent Üniversitesi Tiyatro Bölümü mezunu. 2006 Hacettepe Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümünde Reji üzerine master yaptı. Master'ını tamamladıktan sonra Atatürk Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak ders vermeye başladı. 1998 - 2007 yılları arasında Devlet Tiyatrosu oyuncusu olarak görev almaya başladı. 2008 yılında görevinden istifa ederek İstanbul’a yerleşti. İstanbul macerası DOT’un “Böcek” adlı oyunuyla başladı. Halen “Benim Annem Bir Melek” adlı dizisinde ve Şehir Tiyatrosu'nda “İntiharın Genel Provası” adlı oyunda oynamaktadır.

DOLUNAY SOYSERT (ZÜBEYDE HANIM)

Dolunay Soysert Adana’da doğdu. İstanbul Üniversitesi Arkeoloji ve Sanat Tarihi Bölümü ve Müjdat Gezen Sanat Merkezi Tiyatro Bölümü mezunudur. Mezun olduktan sonra İstanbul Şehir Tiyatroları’nda 4 yıl çalışmıştır. Daha sonra dört yıl ABD’de yaşayan sanatçı, Nebraska Üniversitesi’nde tiyatro ve New York'da Sally Johnson Studio'da sinema - televizyon oyunculuğu eğitimi almıştır.

EZGİ MOLA (LATİFE HANIM)

1983 yılında İstanbul'da doğdu. 2000 yılında Akademi İstanbul’a gitti. Müjdat Gezen Sanat Merkezi'ni kazandı ve orada dört yıl okudu. Aydoğan Temel’den iki yıl tiyatro eğitimi aldı. Yine Aydoğan Temel’in önderliğinde bir kaç arkadaşıyla birlikte tiyatro kurdu ve "Çürük Elma" adında bir gençlik oyunuyla sahne dünyasına adım attı. Lise ikinci sınıfa giderken rol aldığı Kartal Tibet'in yönetmenliğini üstlendiği "Karate Can" ile de ilk televizyon dizisi deneyimini kazandı.

ÖZGE ÖZPRİNÇİCİ (FİKRİYE HANIM)

Özge Özpirinçci, Türk, reklam ve dizi oyuncusu. 1 Nisan 1986 yılında İstanbul’da doğdu. İlkokul ve orta okulu İstanbul'da okudu. Lise eğitiminde AFS programı ile bir yıl Amerika Birleşik Devletlerinde okudu. Daha sonra Sabancı Üniversitesi Yönetim Bilimleri bölümünden 2008 yılında mezun oldu. Annesi İngilizce öğretmenidir. "Kavak Yelleri" ve "Cesaretin Var Mı Aşka?" dizilerinde oynadı. Ayrıca Eti Browni ve Algida Cornetto reklamlarında da oynamıştır. Şirin yüzü ve sempatik oyunculuğu ile iyi iş çıkaran genç oyuncu "Kavak Yelleri" dizisinde uçuk kaçık ama bir o kadar da duyarlı kanser hastası bir kız olan Ada'yı canlandırmaktaydı. Bu dizide sadece beş bölümde oynadı. Şu anda Show TV'de yayınlanmakta olan duygusal, dram gençlik dizisi "Melekler Korusun"da İpek Taşkır adlı üniversite öğrencisi bir karakteri başarıyla oynamaktadır.

BURHAN GÜVEN (ATATÜRK 57)

Burhan Güven 1963 yılında Adapazarı'nda doğdu.
1983-1991 Sakarya'da Yerel Gazetelerde muhabirlik, Haber Müdürlüğü ve Reklam Müdürlüğü yaptı.
1992 - 1995 Flaş TV Ana Haber Spikerliği ve çeşitli program yapımcılığı
1995 - 1997 Kanal E Ana Haber Spikerliği
1998 - .... ATV Televizyonu’nun Kurumsal Tanıtım Sesi
1992 Yılından bu yana Türkiye’de ses getiren birçok televizyon programının ve reklam filmlerinin sesi.

FİKRET KAĞAN OLCAY (ATATÜRK 6-7)

Fikret Kağan Olcay 19 Eylül 2002'de doğdu. Cast 33 ajansında 3 senedir çalışmaktadır. Hasantan İlköğretim Okulu 2. Sınıf öğrencisidir. Daha önce Turcell reklamında ve "Fedai" dizisinde 8 bölümde yer almıştır.

BARTUNÇ AKBABA (ATATÜRK 14-17)

Bartunç Akbaba 28 Mayıs 1994'te doğdu. 3 yıldır Sihirli Anahtar ajansına bağlı olarak çalışmaktadır. “VEDA” filmi ilk projesidir. Fenerbahçe Lisesi, Lise 2. Sınıf öğrencisidir.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
k inci - avatarı
k inci
Ziyaretçi
9 Nisan 2011       Mesaj #6
k inci - avatarı
Ziyaretçi
25. SAAT

Monty Brogan'ın (Edward Norton) özgürlüğünün son 24 saatinde zaman hızla geriye saymaktadır. 24 saatlik süre bittiğinde yedi yıl yatmak üzere hapishaneye girecektir. Bir zamanlar Manhattan'ın kralı olan Monty artık alıştığı yaşama; kendisine New York'un en gösterişli kulüplerinin kapılarını açan ama aynı zamanda da en yakın dostlarına yabancılaştıran yaşama veda etmek üzeredir.

Monty özgürlüğünün son gününde eskiden tanıdığı insanlarla yeniden iletişim kurmaya çalışır. Bunların başında oğlunun uyuşturucu işine bulaşması nedeniyle her zaman sorunlar yaşayan babası (Brian Cox) vardır. Eski günlerdeki yakın arkadaşlarından ikisi olan Jacob (Philip Seymour Hoffman) ve Slaughtery (Barry Pepper) ile de buluşur. Son gününde görüştükleri arasında kız arkadaşı Naturelle de (Rosario Dawson) vardır. Kendisini polislere ihbar edenin o olup olmadığından bile emin değildir. Monty aslında hiçbir şeyden emin değildir. Tek bildiği önündeki zamanın hızla azaldığı ve yapması gereken tercihler olduğudur.


"Summer of Sam", "Do the Right Thing" ve "Malcolm X"in ünlü yönetmeni Spike Lee, son çalışması "25th Hour"da hayatında yaptığı hatalara dair günah çıkartmaya çalışan ama bunu yaparken de hayatın kendisini bu noktaya nasıl getirdiğinden emin olamayan bir uyuşturucu satıcısının özgürlüğünün son 24 saatlik dilimine ışık tutuluyor.


2gufb08

25th hour

25thhour
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
AndThe_BlackSky - avatarı
AndThe_BlackSky
VIP VIP Üye
23 Ekim 2011       Mesaj #7
AndThe_BlackSky - avatarı
VIP VIP Üye
Avatar

avatarfilmposteri

Avatar, 2009 ABD yapımı destansı bilim kurgu filmi. Filmin senaryosunu Titanik, Yaratık, Terminatör filmlerinin yönetmeni James Cameron yazmış ve filmi yönetmiştir. Üç boyutlu (3D) sinema tekniği ile çekilmiştir. 18 Aralık 2009 tarihinde gösterime girmiştir.
Film geleneksel 2-D, 3-D ve IMAX 3-D formatlarında gösterime sokuldu. Avatar'ın resmi bütçesi 237 milyon $'dır; diğer tahminlere göre ise filmin yapım maliyeti 280–310 milyon ve pazarlama maliyeti de 150 milyon dolardır.
Avatar'ın galası 10 Aralık 2009'da Londra, Birleşik Krallık'ta yapıldı ve 18 Aralık 2009'da ABD ve Kanada'da gösterime girdi. ABD ve Kanada'da açılış gününde 26 milyon $ haftasonunda ise 77 milyon $[6]hasılat elde etti. Uluslararası açılışı iki gün daha erken gerçekleşti ve gösterimin ilk beş günü sonunda dünya çapında 232 milyon $ hasılat elde etti. Gösterimin üçüncü haftasında 1 milyar $ hasılatı geçti ve altıncı haftada Cameron'un daha önceki filmi Titanik'in sahip olduğu 1 milyar 835 milyon $ hasılatı geride bırakarak tüm zamanların gişe hasılatı rekorunu elde etti.
67.Altın Küre Ödüllerinde en iyi film ve en iyi yönetmen (James Cameron) ödüllerini almıştır. 9 dalda aday gösterildiği 82. Akademi Ödülleri'nde ise sanat yönetimi, görüntü yönetmeni ve görsel efekt dallarında 3 ödül kazanmıştır.
22 Nisan 2010da satışa çıkan Blu-ray versiyonu ilk günde yaklaşık 1.5 milyon satarak 600 bin satış rakamıyla The Dark Knight filmine ait olan rekoru kırmıştır.

Hikaye


Filmin hikâyesi 22. yüzyılda, Pandora adlı bir uyduda geçer. Bir gaz devinin yörüngesinde dönen Pandora, 3-4 metre uzunluğunda, mavi insansı görünümlü, kabile kültürünü benimsemiş, saldırıya uğramadıkları sürece barışçıl olan Na'vi halkına ev sahipliği yapmaktadır. İnsanlar, Pandora'nın havasını soluyamadıkları için, sinirsel bağlantı aracılığıyla kontrol edilebilen insan ve Na'vi karışımı Avatarlar üretirler. Felç olan Deniz Piyadeleri mensubu Jake Sully (Sam Worthington), bir Avatar olarak Pandora'da yaşamaya gönüllü olur. Bir Na'vi prensesine aşık olan Sully, kendisini Pandora'yı gün geçtikçe tüketen insan ordusu ile Na'vi halkının arasındaki çatışmanın ortasında bulur. Onu en çok etkileyen şey, en nihayetinde daha iyi bir beden içinde olup, felçli olan bacaklarını tekrar hissedip ( Avatar bedeninde ) eskisi gibi koşabilmesidir. Zamanla Prenses Neytiri ile bir ilişki içine girdiklerinde, Jake artık insanların amacını tamamen unutup, Na'Vi direnişine katılarak organize bir şekilde insanlara karşı koyar. Daha sonra Na'Viler, Jake'in onlara ilk başlarda yalan söylediğini anlayınca onu öldürmeye kalkarlar ama en sonunda bu karardan vazgeçerler. Hikayenin sonu, Neytiri ve Jake'in tekrar buluşması ve Jake'in tamamen Avatar bedenin içine girmesiyle biter.


Chelsea_Eny - avatarı
Chelsea_Eny
Ziyaretçi
23 Ekim 2011       Mesaj #8
Chelsea_Eny - avatarı
Ziyaretçi
En çok beğendiğim filmlerden bir tanesi
Şimdi ya da Asla

Bucket list poster

Kanser teşhisiyle hastaneye kaldırılan Carter Chambers (Morgan Freeman) zorunlu sebeplerden dolayı çalışma hayatına atılmış ve 45 yıl boyunca otomobil tamirciliği yapmıştır. İyi bir üniversiteyi bırakmak zorunda kalmıştır. Bunun sebebini siyahi,parasız ve bakacağı kişilerin olmasından dolayı olduğunu söyler. Çok zeki ve bilgilidir. Maddi durumu ancak hayatını sürdürebilecek ve üç çocuğunu yetiştirebilecek kadar olmuştur. Çocuklarıyla ve eşiyle mutlu yıllar geçirmiş bir kişidir. Fakat hastalanır ve hastaneye yatar. Hastanede yattığı odaya yeni bir hasta gelir. Kendisi aynı zamanda hastanenin de sahibi olan Edward Cole (Jack Nicholson)dur. Edward Cole ise hayatta maddi olarak çok şeyin sahibidir. Dört kez evlenmiş fakat mutlu olamamıştır. Kendi deyimiyle “evliliği de seviyorum bekarlığı da” diyerek ikisini bir arada yapamadığından ayrıldığını söylemiştir. Edward Cole’a kanser teşhisi konur ve 6 ay, en iyi ihtimal ile bir yıl yaşayacağı söylenir. Carter bir ara elindeki kağıda bazı şeyler karalarken Edward Cole’un dikkatini çeker. Listede Carter yapmak isteyip te yapamadığı şeyleri yazmıştır.Gözlerinden yaş gelene kadar gülmek gibi. Edward Cole bunlara kendince bir şeyler ekler. Daha sonra arkadaşını ikna eder ve listedekileri yapmaya başlarlar. Listede paraşütle uçaktan atlamaktan, Afrika’da safariye kadar birçok şey vardır. Çoğunu beraber gerçekleştirirler. Fakat Everest’in tepesinden “dünyanın en güzel manzarasını seyret “ maddesini yapamazlar. Fırtına çıkmıştır ve fırtına ancak baharda sona erecektir. Daha sonraları ise beklenenin aksine Edward Cole iyileşir fakat Carter hayatını kaybeder. .Edward Cole, Carter'ın kendisine verdiği kağıdı okur ve duygulanır.Edward Cole,Carter'ın istediği fakat kendisinin yapmak istemediği şeyi yani kızını görmeye karar verir.mutluluğu bulur ve o da ölür.İkisininde külleri himalayaların tepesine koyulur ve listedeki herşeyi yapmış olurlar.

Kaynak: Şimdi ya da Asla - Vikipedi
Jumong - avatarı
Jumong
VIP VIP Üye
23 Ekim 2011       Mesaj #9
Jumong - avatarı
VIP VIP Üye
Karanlıklar Ülkesi
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Underworld

405px Underworld movie poster
  • Yönetmen: Len Wiseman
  • Yapımcı: Robert Bernacchi, Gary Lucchesi, Tom Rosenberg
  • Senarist: Kevin Grevioux, Len Wiseman,Danny McBride
  • Oyuncular: Kate Beckinsale, Scott Speedman, Michael Sheen, Bill Nighy, Shane Brolly
  • Dağıtıcı: Screen Gems (Sony)
  • Yapım yılı: 2003, ABD
  • Süre: 116 dakika/128 dakika (özel sürüm)
  • Dil: İngilizce
Karanlıklar Ülkesi veya orijinal ismiyle Underworld, 2003 tarihli bir korku/aksiyon filmidir.

Filmin konusu vampir ve kurtadamların gizli tarihidir; hikâyede kurtadamlara Lycan denir, bu lycanthrope yani "likantrof, likantrofi hastası, kurt veya başka bir vahşi hayvan olduğuna dair delüzyonlar sahibi kişi". Her ne kadar filme karşı çok çeşitli tepkiler oluşmuş olsa da (çok kötüden çok iyiye kadar), film bir nevi kült yaratmıştır. Ana hikâye Death Dealer ("Ölüm Taciri") yani Lycan avcısı olan kadın vampir Selene (Beckinsale) etrafında gelişir. Selene stajyer hekim Michael Corvin'i (Speedman) lycan lideri Lucian'dan kurtardıktan sonra ona karşı ilgi duymaya başlar. Fakat Lucian Michael'i ısırmış böylece Michael'i de bir kurtadam yapmıştır. Selene görevini yapıp onu öldürmesi mi yoksa hayatını riske ederek onu kurtarması mı gerektiğine karar vermek zorundadır. Underworld: Evolution isimli bir devam filmi 20 Ocak, 2006'da gösterime girmiş, serinin son filmi Underworld Rise of the Lycans ise 27 Mart 2009'da gösterilmiştir.
🌘 🚀
GüNeSss - avatarı
GüNeSss
Ziyaretçi
23 Ekim 2011       Mesaj #10
GüNeSss - avatarı
Ziyaretçi
Mys Sassy Girl - Hırçın Sevgilim
220px My Sassy Girl Movie Poster

Hırçın Sevgilim (Yeopgijeogin geunyeo), 2001 Güney Kore yapımı bir romantik komedidir. Hikayesi Kim Ho-sik tarafından yazılan aşk mektupları üzerine kurulu filmin yönetmeni ve senaristi Kwak Jae-yong'dur.

Filmin uluslararası İngiliz
ce adı My Sassy Girl (Türkçe'ye olası çevirisiyle, "Küstah Kız Arkadaşım") olmakla birlikte, orijinal adının İngilizce'ye doğrudan çevirisi Bizarre Girl'dür ve bunun Türkçe'ye olası çevirisi de "Garip Kız"dır.

Film sadece Güney Kore'de değil bölgenin Japonya, Çin, Tayvan, Filipin, Hong Kong, Singapur gibi ülkelerinde de büyük bir başarı kazanmış ve bir ABD film şirketi filmin yeniden çekim haklarını satın almıştır. Yann Samuell tarafından yönetilen yeniden çevrim 2008 yılında gösterime girmiştir.

Filmde iyi kalpli ve kimi zaman da naif kolej öğrencisi Kyun-woo'nun güzel ama bir o kadar da çılgın olan kız arkadaşı Jun Ji-hyun ile yaşadığı komik ve kimi zaman zaman duygusal ilişkisi konu edilmektedir.
Film 2001 yılında Güney Kore'de Friend'den sonra en çok izlenen ikinci film olmuştur.

Vikipedi, özgür ansiklopedi


Benzer Konular

26 Şubat 2018 / BlueNighT Telefon
2 Ekim 2015 / mertcan_gfb Forum Oyunları
29 Kasım 2016 / AlCoLiC Forum Oyunları
11 Temmuz 2013 / Intersect Bilgisayar