Arama

Michael Clarke Duncan

Güncelleme: 3 Mart 2013 Gösterim: 1.812 Cevap: 0
Jumong - avatarı
Jumong
VIP VIP Üye
3 Mart 2013       Mesaj #1
Jumong - avatarı
VIP VIP Üye
Michael Clarke Duncan
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Sponsorlu Bağlantılar

220px MichaelClarkeDuncanJan09

Michael Clarke Duncan (doğum. 10 Aralık, 1957, Illinois, Chicago - ölüm. 3 Eylül, 2012, Los Angeles, Kaliforniya), ABD'li aktör. 1999 yılı yapımı Yeşil Yol (film)'inde Akademi Ödülü ve Oscar Ödülüne aday gösterildi ama Saturn Ödülü En İyi Aktör (Film) ödülünü kazandı. Boyu 196 cm dir.

Hayatı
Duncan, babası onları terk ettikten sonra kız kardeşi, Judy ve annesi Jean Duncan (gündelikçi) ile büyüdü. Hep bir aktör olmak istedi, Alcorn State Universitesi'ndeki iletişim programını annesi rahatsızlanınca ailesine destek olmak adına bırakmak zorunda kaldı. İriyarı biri olduğundan (1.96 m boy 142 kg) doğalgaz firması için kazı işlerinde iş bulması ve çeşitli Şikago klüplerinde bodyguardlık yapması kolay oldu. Ayrıca Kankakee Community College'de ve Alcorn State'de bir sezon basketbol da oynadı.

Duncan Los Angeles'ta reklamlarda oynamak için uğraşırken çeşitli güvenlik firmalarında bodyguardlık işleri ile uğraştı. Bu dönemde Will Smith, Martin Lawrence, Jamie Foxx, LL Cool J ve The Notorious B.I.G. gibi ünlülere de bodyguard'lık yapıp çeşitli film ve Tv dizilerinde küçük roller aldı. Notorious B.I.G. 1997'de öldürüldüğünde bodyguard'lığı bıraktı. 1998'de Armageddon filminde Bear rolünü oynadı ve Bruce Willis ile yakın arkadaşlık kurdu. Ona çıkış sağlayıp ödüller getiren Frank Darabont yönetmenliğindeki The Green Mile filmindeki John Coffey rolü, Willis'in desteği ve yardımı sayesinde gerçekleşmiştir.

Ölümü
Duncan'ın reklamcısı Joy Fehily, Michael Clarke Duncan'ın yoğun bakım ünitesine nakledildiğini söyledi. 6 Ağustos 2012 tarihinde yaptığı açıklamada, Duncan'ın 13 Temmuz'da kalp krizi sonrasında hastaneye kaldırıldığını belirtti. "Oscar adayı aktör, 13 Temmuz'da bir Miyokardiyal enfarktüs geçirdiğini ve tamamen iyileştiği bilgisini verdi fakat 3 Eylül 2012'de bir gazeteci Duncan'ın 54 yaşında Los Angeles'ta hayatını kaybettiğini duyurdu.




BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
Biyografi Konusu: Michael Clarke Duncan nereli hayatı kimdir.
🌘 🚀

Benzer Konular

3 Haziran 2010 / KisukE UraharA Müzik ww
28 Mayıs 2011 / ThinkerBeLL Edebiyat ww
28 Temmuz 2015 / Jumong Ünlülerin Fotoğrafları
24 Kasım 2015 / Jumong Sinema ww
3 Kasım 2015 / KisukE UraharA Sinema ww