Arama

Kekemelik nasıl düzelir? - Sayfa 4

En İyi Cevap Var Güncelleme: 11 Ekim 2015 Gösterim: 73.399 Cevap: 108
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
24 Eylül 2010       Mesaj #31
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
ben 18 yasmdaym 4 yasından beri kekemeyim ama artk kurtulmk istiyorm ne yapabilirm
Sponsorlu Bağlantılar
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
24 Eylül 2010       Mesaj #32
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

bende kekeliyordum bu yüzden bazı arkadaşlarım benimle dalga geçmişti
gerçi kekelemeliğim fazla deildi, ama kendime güvendikçe daha da azaldı. biz doktora gittiğimizde

Sponsorlu Bağlantılar
bana *taktell* adlı bir alet verdi onun sayesinde artık çok güzel konuşuyorum
Tavsiye ederim.........

Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

ben burak yaşım 17 orta derece kekemeliğim var şatkı söyleyince kekelemiyom kitap okuyunca konuşca kekeliyom ney yapama lazaım yarıdm edin

Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

ben 18 yasmdaym 4 yasından beri kekemeyim ama artk kurtulmk istiyorm ne yapabilirm


Mutlaka bir psikolog ya da psikiyatr ile görüşün. Eğer zaten görüşüyorsanız da bu soruyu ona yöneltin. Açıklamalı yanıtını ve daha fazlasını öğreneceksiniz. Önce kekemeliğin fizyolojik mi psikolojik mi olduğunu meydana çıkaracaktır, sonra da size özel tedavi yollarını belirleyip sizi sorununuzdan kurtaracaktır.
Yüksek sesle kitap okumak yararlıdır.

Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
15 Ekim 2010       Mesaj #33
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
arkadaşlar ben 35 yaşındayım ve son beş yıldır çok nadir kekeliyorum.bunun da sebebi kendime olan güvenim.
ya arkadaşlar çok uzun yazacağım ama burda sığmaz o yüzden kısa söyleyeyim.
kekemeliğimi gizlediğim zaman daha çok takılıyordum artık gittiğim yerde bakıyorum içime bır sıkıntı geldi. hemen
karşımda kim var ise söylüyorum. "ben konuşurken takılırım" zati bu cümleyi kurduktan sonra takılmıyorum. ama söylemem lazım
zaten biz kekemelerin için de öyle olumsuz düşünen bir bilinç altı var ki gün boyu 1000 defa düzgün konuşursun bir defa takılırsın
o bilinç altı o takıldığın yeri kayıt ediyor. bende bazen kendim record tuşuna basıp diyer olumlu şeyleri kayıt ediyorum. hatta
bazen olumlu görüşmeleri kağıda ve aklıma yazıyorum. sıkıacağım zaman onlara bakıyorum.
arkadaşlar sorunu küçültün. biz günde 1000 kelime konuşuyor ise en kıral kekeme 100 kelimede ancak takılır. yani en kral kekeme %10. peki
geriye kalan %90 hiç görmüyoruz.
sonra arkadaşlar nasıl konuşacağınız deyil ne konuşacağınızı düşünün. bir toplantıda sıra size geldi. vay takılacağım her kes bana bakıyor. diye düşünme sen güzel de konuşsan çirkinde konuşsan bu insanlar sana bakacak. sen toplantının konusuna göre etkili kelimeler düşün ve en önemlisi
ÇOK AĞIR KONUŞ KONUŞMA ESNASINDA AKLINDA HECELERİ AYIR İKİ KELİMEDE BİR GEREKİR İSE NEFES AL.
BU İŞ 15 GÜNDE ÇÖZÜLMEZ ARKADAŞLAR 2 YILDA ANCAK ÇÖZÜLÜR. YANİ BEN 25 YIL KEKELEDİM 15 GÜNDE BU GÜZEL ALIŞKANLIĞIMDAN VAZ GEÇEMEM. EN AZ İKİ YIL LAZIM.
mehmetkarman@yahoo.com
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
23 Kasım 2010       Mesaj #34
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
bende bazı harflere karşı kekeleme ve dil tutulması oluyor nasıl düzeltebiliriz.osman yaşım 17
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
26 Kasım 2010       Mesaj #35
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
17 yaşındayım bendede heyecanlandığım zaman kekeliyorum yardım edin
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
1 Aralık 2010       Mesaj #36
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
sLm ..
benimDe kekemliğim vaR..
çok çok köTü biR duyGu 13 yaşınDayım küçükken doktora gittim ama söYledikleri pek işe yaramadı.
ne yapmalıyım bilmiyorum kendimi çok kasıyorum
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
6 Aralık 2010       Mesaj #37
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Selam arkadaşlar. Bende de vardı bu sorun. Ankara'da bi konuşma bozukluğu merkezine gitmiştim. 1 ay sonunda süper konuşmaya başladım. Kitap okumam gerekti ama ben devam ettirmedim şimdi 3 yıl geçti ve eskisi gibi oldum. Kitap okuduğum zaman geri düzeliyor ancak bıraktığım zaman geri başlıyor. Normal kitap okuma değil.Orda bize şöyle okutturmuşlardı , Sesli bir şekilde yavaş yavaş ve kelimenin sadece ilk hecesini uzatıp geri kalanını normal okuyorduk. Bunun sonucunda düzelmişti. ( Örneğin ; Meeeeerhaba , Naaaasılsın , Haavalar Naaasıl ? gibi ) Günlük 3 saat okumuştuk.Ama şimdi dersler yoğun ve hiç okumaya fırsatım olmuyor.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
14 Aralık 2010       Mesaj #38
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
bende kekemeyim 13 yaşındayım küçüükken çok psiklktan destek adım o zmanlar düzeldi sonra yeniden eski haline döndü
ener - avatarı
ener
Ziyaretçi
14 Aralık 2010       Mesaj #39
ener - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

bende kekemeyim 13 yaşındayım küçüükken çok psiklktan destek adım o zmanlar düzeldi sonra yeniden eski haline döndü

Öneriler: Bir litre suyun içine ince kıyılmış bir avuç ısırgan otu katılıp kaynatılmasının ardından, süzülerek elde edilen po­sası, bir tülbentin arasına konularak enseye kompres yapılır.
* İki avuç ince kıyılmış taze binbirdelik otu çiçeği bir şişenin boğazına kadar doldurulur ve üzerine ağzına kadar saf ispirto ek­lenerek, ağzı sıkıca kapatıldıktan sonra şişe iki hafta boyunca gü­neş görebileceği veya sıcak bir yerde bekletilir. Günde bir yemek kaşığı suyun içine 10-15 damla damlatılarak kullanılır.
* Bir havanın içine birer tatlı kaşığı kuru papatya ile nane katılıp iyice dövüldükten sonra bir çay fincanı süzme balın içine katılıp macun haline getirilir ve bir tatlı kaşığı ağzın içine alına­rak yutulmadan elden geldiğince dil ile ağız içinde çevrilir.
* İki avuç ince kıyılmış güneş altında toplanmış ve taze binbirdelik otu çiçeği bir şişenin boğazına kadar doldurulur ve üzerine ağzına kadar saf zeytinyağı eklenerek, ağzı sıkıca kapa­tıldıktan sonra şişe 2-3 hafta boyunca güneş görebileceği veya sıcak bir yerde bekletilir.
Bu müddet sonunda şişenin içindeki yağ kırmızı bir renk aldıktan sonra temiz bir şişenin içine posasıda sıkılmak şartıyla bir tülbent yardımıyla süzülür. Bu yağ ile günde bir defa dıştan gırtlak çevresine masaj yapılır.
* Bir çay fincanı kaynar suyun içine bir çay kaşığı ince kıyıl­mış kedi otu katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzülerek günde iki kez, sabah ve akşam olmak üzere içilir.
* Bir su bardağı kaynarsuyun içine havanda dövülerek toz haline getirilmiş olan bir çay kaşığı hardal tohumu ile bir çay kaşığı kekik katılıp, ılıması beklendikten sonra gargara yapıla­rak kullanılır. Bu işlem sabah ve akşam tekrar edilerek yapılır.
Çocuklarda Kekemelik
iki tür kekemelik vardır ve çok kere ikisi birlikte görülür. Bir tür kekemelikte, bir hece tümceye başlamadan önce veya tümce içinde çırpıntılı biçimde tekrarla­nır; öteki tür bozuklukta ise sözcüklerin düzgün söylenişini geçici olarak engel­leyen kas tutukluğu görülür.
Kekemelik konuşmanın gittikçe daha karmaşık bir durum aldığı zamanda, yani üc vaşına doğru ortaya çıkabilir.
Başlangıçta bu durumdan endişe duy­maya gerek yoktur.
Kekemeler genellikle heyecanlı, ürkek kişilerdir. Çok büyük bir heyecan, ana baba veya kardeşleriyle olan bir geçim­sizlik, gergin bir aile havası, yeni bir çevreye uyma zorunluğu (örneğin, ruh­sal yönden hazır olmadığı bir devrede kreşe verilmesi) terkedilme ya da suçlu­luk duygusu yaratır.
Bu da kimi zaman kekemeliğe veya eskiden var olan hafif bir kusurun ağırlaşmasına yol açar. Kekemelik eğitimdeki bir yanlışlığın so­nucu da olabilir. Ana baba, kendiliğin­den kaybolabilecek hafif bir kusuru ıs­rarla düzeltmeye çalışarak bu konuda bir kompleks doğmasına ve kusurun yer­leşmesine sebep olabilirler.
Aile birey­lerinden biri kekeliyorsa çocuktaki ku­sur taklitle veya kalıtımla ilgilidir. Ha­reket sisteminin gelişmesindeki gecik­me, el kol hareketlerindeki uyumsuzluk ve kimi zaman solaklığın zorla gideril­meye çalışılması da kekemeliğe yol aça­bilir.
Genellikle, çocuğu etkileyen ger­ginlik, heyecan, sıkıntı nedenlerini orta­dan kaldırmak ve kusuru aşırı zorlama­larla düzeltmeye çalışmamak en iyisidir. Tedavi için en uygun yöntemi ancak, çocuğun yaşını ve kusurun derecesini göz önünde tutacak bir uzman saptaya­bilir.
Ağır durumlarda bir sinir hastalık­ları uzmanının veya ruhbilimcinin yar­dımı zorunludur.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
28 Aralık 2010       Mesaj #40
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Merhaba ben 6 yaşında aşarı heycandan dolayı kekeme olan ve suan 23 yasında evli bır cocuk babası bırıyım. Hayatta bu yasıma kadar elıme cok fırsatlar gectı iş konusunda okul konusunda ama hepsınden ya kekemelıgım yuzunden olmadı yada ben vazgectım. Yaşamım boyunca hıcbırsey ıstemedım sunum olsun bunum olsun tek ıstedıgım: dedım kekemelığim gecsın ben ıstedıgım herseyı kendım yaparım yanı basarı yonunden. Okulda notlarım cok ıyıydı cokda basarılıydım ama lıse 2 de bır hocanın gulmek ıcın sırf benı kaldırıp ders anlattırmasına sınırlenerek, o hocanın dersınden hep kactım ve devamsızlıktan kaldım bıdaha da okumak ıstemedım. Çalışmaya başladım cok ıyı basarılı olmama ragmen sırf telefonlar ve konusamama yuzunden hep aynı kaldım ılerleyemedım. Konusmam gıt gıde artıyo ve yenı bı oglum oldu korkuyorum buyuyunce ona nasıl konusacam nasıl ogretecem nasıl anlatacam nasıl yetıstırecem. Sırf bunun yuzunden her ortamdan kacıyorum bırı soru sordumu konusamıyorum iş yerınde bıldıgım bırsey soruluyo bılıyorum ama anlatamıyorum susup kalıyorum. Benı aılem bu yasıma kadar hıc goturmemıs doktora ama artık bı oglum oldu korkuyorum gecsın ıstıyorum artık ama ne yapsam da olmuyo neyse ıcımı dokesım gelıyo ama benım ıstedıgım 23 yasındayım 6 yasında oldu kekemelıgım suan tedavı olsam gecer mı gecmez mı cevabınız ıcın sımdıden teskler

Benzer Konular

17 Mayıs 2013 / Ziyaretçi Soru-Cevap
11 Mayıs 2015 / sanar Soru-Cevap
12 Eylül 2009 / kazzem Soru-Cevap
31 Mayıs 2012 / Misafir Soru-Cevap