Arkadaslar, bende ilkokul öğrencisiyim, hep at kuyruğu yapmak zorunda kalıyorum, bazende taç takıyorum ama saçlarımın açık durmasından da açıkcası biraz rahatsız oluyorum, bi kere okula giderken yok saç düzleştiriciymiş, maşaymış oymuş buymuş olmaz neden derseniz OKULA gidiyoruz, PODYUM'a çıkmıyoruz! Bikere bunu anlayın! Aslında hiç denemediğim ama kulağa hoş gelen ve kafamda canlandırdığım bir model:
İlk önce arkadan küçük bir renkli lastikle at kuyruğu gibi basitce topluyoruz, sonra başka bir lastiklede biraz boşluk bırakıp topluyoruz, arası balon gibi oluyor, böyle böyle sonra okul formasına uyan bi bandaj ile de kahkül vs. toplayabiliriz yada kahkül değil de kenarlardan perçeminiz varsa bırakabilirsiniz. Bu çok hoş duruyor. Başka bi model daha denedim :
Bu lastiklerle yaptığımız modeli daha yandan ama aşağıdan yaparsak ta hoş duruyor..
Aslında okul için güzel ve daha şeker durabilecek ama güzel yapılması şartıyla şunlar:
AT KUYRUĞU:Yukarıdan, sıkı ve perçeminizi çıkararak güzel olur.
İKİ YANDAN TOPUZ: Çok şeker , renkli tokalarla da yapılabilen bir saç modeli.
YUKARIDA BELİRTTİĞİM SAÇ MODELİ sonra sonra,
ARKADAN DÜZGÜN BİR ŞEKİLDE YAPILMIŞ TOPUZ ama dikkat edin normal evde yaptığınız tipten değil, o karmaşık duruyor, bakımsız duruyor ama yinede gzl oluyor onun ayrı şekli var ama bu dediğim topuz kolay yapılabilen ;
Bir at kuyruğu yapıyoruz daha sonra saçı kıvırıyoruz topuz şekline getiriyoruz, 2. tokayı sıkı tutması için bağlıyoruz, çıkan yerleri tel toka ile tutturuyoruz bu kdr kolay .d