Arama

Asya Hun Devleti'nin siyasi özellikleri nedir? - Sayfa 4

En İyi Cevap Var Güncelleme: 18 Aralık 2014 Gösterim: 70.230 Cevap: 45
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
5 Şubat 2011       Mesaj #31
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
hunların kurucusu kimdirr soleyın nolur
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
8 Mart 2011       Mesaj #32
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
arkadaşlar aradığımı buldum ama bu sitede asya hun devletinin ekonomık özelliği küşrürel ve sosyal yapısı gerek çok acil bilen varsa lütfen site ismin versin çok rica ediyorum sizlerdenMsn Sad
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
20 Mart 2011       Mesaj #33
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
ASYA HUN DEVLETİNİN EKONOMİK ÖZELİKKLERİNİ İSTİYORUM
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
11 Nisan 2011       Mesaj #34
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
arkadaşlar hunlar :

*İlk türk devleti idi
*En parlak dönemi mete han dönemi idi
*En ******** hükümdarı ki-ok tu yıkılışının sebebi zaten ki-ok tu(ki-ok mete hanın oğlu)
*Yıkılış sebeblerinden biride veraset sistemidir.Arkadaş yukarda veraseti tanımlamış.
*türklerin bitmemesinin nedeni yıkılırken kuzey hun devletinden bazı türk kabileleri avrupaya göç etmişlerdir
*Onluk sistem bulunmuştur Mete han bulmuştur
buda son önemli özellik inşallah işinize yarar bi teşekkür yeter
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
25 Nisan 2011       Mesaj #35
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
arkadaşlar soruma hmn cvp alabilirsem ne mutlu bana ben asya hun devletinin siyasi ve ekonomik özelliklerini istiyorum ankarada oturuyorum okul eryamanda buda perfrmns odvmn konusu ltfn yrdm edin nnnoluuurrr
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
30 Nisan 2011       Mesaj #36
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
ya nolursunuz önemlibilgi gerekli
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
2 Mayıs 2011       Mesaj #37
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Asya Hun Devleti Ekonomisi
Asya Hun Devletinin ekonomisiyle ilgili elde fazla bilgi olmamakla birlikte, Kuzey Hun Bölgesinin Güney Hun Devletine göre çok daha güçlü olduğu bilinmektedir. Güney Hun Devleti, ekonomide hemen hemen tümüyle Kuzeye bağlı bulunmaktaydı. Ekonomi ise göçebe toplumlardaki ekonomik temele dayanmaktaydı. Göçebe toplumların en büyük karakteri tek bir yerde barınılmaması mevsimsel değişikliklere göre yer değiştirmedir. Ekonominin hemen hemen tümüyle hayvancılık ve buna bağlı tarıma bağlı olduğu söylenebilir. Hayvancılık küçükbaş ve büyükbaş olmak üzere iki şekilde yapılmaktaydı. Hayvancılığın egemen olduğu yerlerde yetiştirilen tarım ürünlerinin Asya Hun Devletinde de egemen olduğunu tahmin etmek mümkün.

Devlet Yönetimi
Hun devleti başında bulunan kişi " tan-hu" ya da "şen-yu" olarak anılıyordu. Tanhu sözcüğü bir ünvan olarak " sonsuz genişlik" anlamına gelmektedir. Hükümdarlık da kut anlayışı egemendi. Hükümdarlığın tanrıdan geçtiği görüşü vardı. Ülke, töre hükümlerine göre yönetilirdi. Şenyunun görevi, ülkede dirliği sağlamak, adaleti gerçekleştirmek, orduya komuta etmek, meclisi yönetmek olarak sıralanabilir. Hükümdarlık babadan oğla geçmektedir. Ülke oğullar arasında doğu, batı, merkez olarak miras bırakılmaktadır. Türk devleti hükümdarı eşine "ka-tun"(hatun) denirdi. Yönetimde söz sahibiydi. Büyük Hun Devleti'nde üç meclis bulunuyordu.
1. Meclis: Dini nitelikte konular tartışılır. Yılın ilk aylarında toplanırdı.
2. Meclis: Haziran ayında toplanır ve devlet işleri görüşülürdü.
3. Meclis: Sonbaharda toplanılır ve askeri işler görüşülürdü.
Devamlı devleti yöneten " seçkinler meclisi" vardı. Bu meclise " ayukı" denilmekteydi.

Asya Hun Devleti ve Büyük Hunların Türk ve Dünya Tarihine katkıları
* Ordu örgütlenmesinde 10′luk sistem Mete döneminde oluşturulumuş ve günümüze kadar gelmiştir. Batı uygarlıkları bu sistemi Türkler’den almıştır.
* Hun akınlarına karşı tarihi Çin seddi yapılmıştır.
* Kavimler Göçünün başlamasında Hun devletinin yıkılışı ilk etkendir.
* Diğer Türk devletlerine intikal eden olumsuz miras ise parçalanma ve iktidar için mücadele eden Türk boyları genetiğidir.
Asya Hun Devleti (Büyük Hun) Genel Bilgi
çok guzel bilgi vermiş bi baj
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
20 Ekim 2011       Mesaj #38
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
asya hun devletinin belli başlı özellikleri neleredir
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
24 Kasım 2011       Mesaj #39
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
lütfen konuyu açıklarmısınız
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
26 Aralık 2011       Mesaj #40
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
arkadaslar ödevim var bana asya hun devletinnin siyasi özeliklerini lütfen bana gösterirmisiniz acillll lütfen yarına yetismem lazm gösterirseniz sevinirim simdiden tesekkür ederm Msn Grin