Arama

Toplama bilgisayar alacağım, önerileriniz nelerdir? - Sayfa 2

Güncelleme: 29 Haziran 2016 Gösterim: 6.230 Cevap: 12
ahmetseydi - avatarı
ahmetseydi
VIP Je Taime
26 Haziran 2016       Mesaj #11
ahmetseydi - avatarı
VIP Je Taime
Alıntı
ahmetglrrk adlı kullanıcıdan alıntı

Bende philips in 19 inçlik lcd bi tane monitörü var tam olarak hatırlamıyorum alalı baya bi oldu iyi bi bilgisayar kasası toplasam bu monitör o oyunları yansıtır mı yoksa yeni bi monitör mü almalıyım

Oyunlarda sıkıntı yaşamazsınız ama yeni teknoloji monitörlerden aldığınız görüntüyü eski bahsettiğiniz monitörden beklemeyin. Arada tabi ki fark olacaktır tamamen sizin tercihinize kalmış. Eski monitör de iş görür tabi.
Sponsorlu Bağlantılar
ѕнσω мυѕт gσ ση ツ
CyberPower - avatarı
CyberPower
Ziyaretçi
26 Haziran 2016       Mesaj #12
CyberPower - avatarı
Ziyaretçi
Normal olarak bu monitör diğer monitörlerde olduğu gibi gibi oyunlarla ilgili grafikler dahil her türlü görüntüyü gösterebilme kabileyetine haizdir. Ancak monitörlerin görüntü kaliteleri ve izlenmesinde sağladıkları görsel zevkler, ekran çözünürlüklerine, analog ve/veya dijital görüntü işleyip gösterebilme fonksiyonlarına (bağlantı arabirimlerinin çeşit ve cinslerine göre) ve diğer bazı farklılıklarına bağlı olarak değişmektedir (Ayrıca ekranın ebatlarının daha büyük olmasıda görüntü izleme zevki bakımından tercih sebebidir ve günümüzde en küçük monitör ekran ebatı 19 inç'tir).

Sponsorlu Bağlantılar
Özet olarak senin 19 inç Philips monitörün (iyi ve kaliteli bir marka olduğu malum) elbette oyun grafiklerinide gösterecektir. Fakat önce ekran ebatı 19 inç, günümüz en küçük standartıdır ve birçok oyunda görsel zevkini kısıtlayacaktır. Monitörünün diğer özellik ve fonksiyonlarını bilemiyoruz. Mesela DVI bağlantı arabirimli olupta dijital özelliklere sahipmidir (HDMI Zaten yoktur. Çünkü oldukça eski bir model olduğu belli, ayrıca küçük ebatlı bir monitör) yoksa sadece vga analog bağlantıyamı sahiptir. Bunları bilebilmek için monitörün arka tarafındaki bağlantılara bakmak gerekir veya Monitörün modelini (model isimlendirmesi veya kodlamasını) bilmemiz ve buna göre özellikleri web'de araştırarak öğrenmemiz gerekir.

Burada önemli bir husus, bir PC'de görüntü kalitesi sadece monitöre bağlı değildir. Bu daha çok ekran kartının kalitesi ve özelliklerine bağlıdır. Mesela sadece vga özellikli ve bağlantılı bir ekran kartına en iyi ekranı bağlasan dahi dijital görüntü elde edemezsin. Ancak günümüzde ekran kartlarının hemen hepsi dijital özellikleriyle geliyorlar.Hatta son zamanlarda HDMI bağlantı arabirimleriyle HD görüntü sağlayan ekran kartları giderek artan şekilde çıkmaktadır. Ekran kartları bu özelliklerde ve kalitede oluncada bu kartlara bağlanacak Monitörlerde aynı paralelde kalite ve özelliklerde olmalılar.

Sen normal ve ortalama bir ekran kartıyla çok fazla beklentin olmadan bahsettğin ekran ile oyunlar oynayabilir, video-film izler, resim dosyaları vb dosya ve grafikleri açıp işleyebilirsin. Daha fazlası için ekranın modelini öğrenerek araştırırsın.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
29 Haziran 2016       Mesaj #13
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Bende bilgisayar alıcağım fazla bilgim yok ama tek tavsiyem oyun oynayacaksan lol csgo faln onboard ekran kartı almamanı öneririm Msn Happy

Benzer Konular

14 Şubat 2013 / ThinkerBeLL Bilgisayar
10 Haziran 2014 / kirilganmelek Cevaplanmış
5 Mayıs 2012 / beyaz zambak Soru-Cevap
1 Ekim 2009 / salih_419 Soru-Cevap