Arama

Altını ıslatma sorunu nasıl tedavi edilir? - Sayfa 8

En İyi Cevap Var Güncelleme: 28 Kasım 2014 Gösterim: 105.488 Cevap: 91
biruni - avatarı
biruni
VIP Önce Sağlık
23 Mart 2012       Mesaj #71
biruni - avatarı
VIP Önce Sağlık
Altını Islatmak
beyinde görev komutunun azalması da denilebilir kabaca.
Sponsorlu Bağlantılar
bazı insanlar, işemesi geldiği zaman kendine "zamanlama ayarı" çeker, bazı insanlar da boş verir.
beyini kuvvetlendirici gıdalardan destek almakta işe yarayabilir.

Altını Islatmak
Düşüncene katılmam şart değil, düşünceni anlatman için savaşırım...
seawstars - avatarı
seawstars
Ziyaretçi
23 Mart 2012       Mesaj #72
seawstars - avatarı
Ziyaretçi
Slm öncelikle her ne olursa olsun bu doktora gitmeniz gerekir ki bu önemli sağlık sizin sağlığınız.
Mesane içerisinde idrarın kalması yani artık idrar olması çok defa iltihaplar ile sonuçlanır. Mesane kasını çalıştıran sinirlerin hastalıklarında veya idrar yolunu tıkayan taş v.s gibi nedenler, sonda gibi araçların mesaneye sokulması ile iltihap meydana gelir.Bu bana göre en önemlisi ilerde böbrek yetmezliğinden bir ömür çekersiniz.
Sponsorlu Bağlantılar
4- Mesane darbelerinden sonra meydana iltihap oluşabilir.
5- Şeker hastalığı veya lösemi (Kan Kanseri) gibi hastalıklar mesane iltihabına neden olabilir.
6- Muayene esnasında mesaneye sokulan aletlerde de hijyene dikkat edilmezse iltihap oluşur.
7- Vücudun başka bir yerindeki iltihap odağından da mesaneye mikroplar kan yolu ile gelebilir .
Gece özellikle çocuğun altını ıslatması elbette ailenin eğitmediğinden'de olabiliyor,bu psikolojik yada idrarın geri gitmesinden kaynaklanıyor olabilir buda doktorlar tarafından ilaçlı renkli röntgen çekilerek anlaşılabilir idrarın nereye gittiğini öğrenmeleri lazımki ona göre tedavi başlatılabilsin. İdrar kaçırma ister gündüz ister gece her ikisi içinde geçerlidir sonuç kesinlikle doktora gitmektir.Bizler insanız unuttuğumuz hepimiz hastalanabiliriz tedavide en önemli şey hastalığı kabul edip iyleşeceğimize inanmamızdır.
Msn Wink
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
26 Nisan 2012       Mesaj #73
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Benim Kızım küçüklügünden beri altına kaçırıyo kızımın uykusu çok agır doktora utandıgı için gelmiyo kaç kere getirmeye çalştık ama gelmiyo lütfen bize yardım edin bir ilacı felan varsa söyleyin alalım.kızım 14 yaşında
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
4 Temmuz 2012       Mesaj #74
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
merhaba ben 13 yaşındayım ve altıma yapıyorum çok utanç verici Msn Sad çooook üzülüyorum geçen 1 ay yapmamıştım ama bu aralar durmaksızın yapıyorum çözümü yok mu ya bunun Msn Sad benin basıma mı gelir böyle şeyler ya Msn Sad
Uzman Psikolog - avatarı
Uzman Psikolog
Ziyaretçi
12 Temmuz 2012       Mesaj #75
Uzman Psikolog - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

merhaba ben 13 yaşındayım ve altıma yapıyorum çok utanç verici Msn Sad çooook üzülüyorum geçen 1 ay yapmamıştım ama bu aralar durmaksızın yapıyorum çözümü yok mu ya bunun Msn Sad benin basıma mı gelir böyle şeyler ya Msn Sad

Alt ıslatma sorunu çok farklı nedenlere bağlı olabileceğinden ötürü öncelikle hastanın bir Üroloji hekimine muayene olmasını öneririm. Eğer hastada Ürolojik herhangi bir patolojiye rastlanmazsa hastada olası psikopatolojilerin saptanması ve tedavisi için bir psikologa muayene olmasında fayda olduğu görüşündeyim.
Alt ıslatma sorununun kronik ve kalıtsal olarak diğer aile bireylerinden gelebileceği üzerinde yayınlar çokça mevcuttur. Buna ek olarak alt ıslatma problemi belirli bir travmatik yaşantılar sonucunda kaynaklandığı ayrıca bulgulanmıştır. Ancak hastanın alt ıslatma probleminin kaynağının tam olarak bilinebilmesi amacıyla bir psikoloğa görünmesinde fayda olacağı kanaatimi bir kez daha tekrarlamak isterim.

Saygılar.
Bezlibebek - avatarı
Bezlibebek
Ziyaretçi
24 Ağustos 2012       Mesaj #76
Bezlibebek - avatarı
Ziyaretçi
Ben de 16 yaşına kadar bu sorunu yaşıyordum. Altım ıslattığım için bez bağlardım geceleri. prima falan. Daha sonra bitkisel bir ilaç keşfettik ve kullanmaya başladım. İlaçla beraber tabii ki de Allaha inancın etkisiyle de bu hastalıktan kurtuldum.
Size tavsiyem öncelikle hastalığınızı kabullenin. Etrafınızda böyle hasta olan varsa kesinlikle yadırgamayın bu çok yanlış ve hastalığın ilerlemesine neden olabilir. Bez bağlayabilirsiniz hastalık geçene kadar. Bu normaldir. 22 yaşındayım ve ara sıra altımı bebek beziyle bezliyorum, bağlıyorum. Hasta olduğum için değil sadece hoşuma gidiyor. Haz alıyorum bundan bezlenmek gibi bir fantazim var. Çok hoş. İlaç için iletişimi geçmek isteyenler olursa burdan ulaşabilirler bana: bezli.bebek@hotmail.com
abbe - avatarı
abbe
Ziyaretçi
26 Eylül 2012       Mesaj #77
abbe - avatarı
Ziyaretçi
merhaba benim bir erkek bir de kız çocuklarım var her ikiside gece altını ıslatıyorlar ve oglum gündüzde altına kaçırıyor kızım gündüz yapmıyor ve oglum 7 yaşında kızım 6.5 yaşında oglumu pisikologa götürdüm mesanesi çok doluyordur ve tuvalete gitmeye üşeniyordur deyip gönderdi lakin hiç bir tedavi önermedi bu sorun çocuklarımda kalıtsal olsun istemiyorum lütfen bana bir yol gösterin acilen cevap bekliyorum şimdiden teşekkürler
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
27 Eylül 2012       Mesaj #78
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Bitkisel ilaçlar yardımıyla inşaallah bunu atlatabilirsiniz. Ben de 16 yaşıma kadar bununla çebelleştim. Bitkisel ilaç yardımıyla kurtuldum bundan. Tabi allaha olan inancın etkisi ilk sıradaydı. Şu linke bir göz atın isterseniz. İbrahim Saraçoğlu – Altını Islatan Çocuklar İçin Sarı Kantaron Kürü | Bitkiseld
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
16 Kasım 2012       Mesaj #79
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
merhaba aynı problem bendede var ben işiyorum bende doğuştan gelen bi mesane rahatsızlığı var çok uğraştım halada mücadele ediyorum inş ggeçer ama bilmiyorum nasıl olacak ilk zamanlar bez kullanmaktan utanırdım ama şimdi utanmıyorum kimseyide umursamıyorum her gece bez kullanıyorum hatta bunun ticaretini bile yapıyorum yetişkiin muşamba bezi isteyene yollarım allah acil şifalar versin hepimize iyi akşamlar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
17 Kasım 2012       Mesaj #80
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
muşamba bez satan arkadaş adı "çişli bez" olan muşamba bez üçgen var mı ambalajında çişli bez yazan üçgen muşambadan bahsediyorum bilgin var mı yada sende var mı bu marka bez yada telefon numarası ambalajında "çişli bez" yazan olucak üç renk olurdu mavi,pembe bide beyaz rengi eskiden kullandığımız bez bu ithal olması gereken bez büyük boylarıda olurdu kocaman meşur bezdi küçüklüğümüzde altımızın bağlandığı muşamba bez markası bu bunu arıyorum ben..