Arama

Altını ıslatma sorunu nasıl tedavi edilir? - Sayfa 7

En İyi Cevap Var Güncelleme: 28 Kasım 2014 Gösterim: 99.720 Cevap: 91
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
5 Ekim 2011       Mesaj #61
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
ben altıma kacırıyorum annem altıma bez baglıyor hastaneye gıttık sorun olmadıgını psıkolojık oldugunu soledıler hep bez kullanmam lazım mıs annem ole dıyo bu arada yasım 16
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
8 Ekim 2011       Mesaj #62
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Arkadaşlar bende de aynı hastalık var bende 23 yaşınadayım. ama mesajları okuduğumda 30 yaşındaki birinin bile aynı dertten muzdarip olması beni şaşırttı. Bense kendime bu hastalığın geçmesi için 1-2 yıl süre vermiştim. demek 30 yaşına kadarda sürebiliyormuş. Ama olsun ben beklerim sabırlıyımdır.
hastalığın tedavisi için ne yapılması gerektiğini inanın bilmiyorum. Çok doktora gittim. Minirin,üropan vs gibi büün ilaçları kulandım. Psikolojik danışmana gittim özel bir deftere ıslattığımda bulut ıslatmadığımda güneş çizmemi istedi psikolojik danışman. Hepsini yaptım çizdim ama olmadı.
Sponsorlu Bağlantılar
Baktım hastalıkla başedemiyorum ben hastalığı kabullendim ve bu hastalığı kimseye çaktırmadan nasıl yaşayabilirimin çözümlerini aradım. Akşam yiyip içtiklerime dikkat ediyorum.
Özellikle yazın çok su ve sulu gıda tüketimi olduğu için bunu kendime sınırladım. Özellikle akşamları. Kışın derdi ise soğuklarda üşütmek. Bunun içinde ayaığımı sıcak tutmaya özen gösteriyorum. Yoksa yağmurlu gecelerde ıslanmak durumunda kalıyorum. asıl problem kaynağım uykumun ağır olması. Bazen çook uzun bir süre hiç ıslatmıyorum bazen bir kaç gün üst üste olabiliyor. Üşüttüğüm zamanlar daha çok sıklaşıyor.
Hastalığı veren Allah şifayıda bir yerde bizim için sunmuştur. Aramak lazım.
Allahtan ümidi kesmemek lazım. Beterin beteri de vardır. Sakat olabiliridim, akli dengem yerimde olmayabilirdi, çalışmamı,üniversitede okumamı engelleyen daha beter bir hastalığım olabilirdi buna şükrediyorum.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
3 Kasım 2011       Mesaj #63
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
ben 17 yaşındayım altımı zaman zaman ıslatıyorum doktora gıttım uropan dıye hap verdı kan ve ıdrar sonucuma baktı ama bısey olmadıgını soyledı sızce nedenı nedır?
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
12 Aralık 2011       Mesaj #64
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
herkese mrb benim oğlumda altını ıslatıyor geceleri . 7 yaşına gircek 2 ay sonra bende oğlumun altına geceleri bez bağlıyorum.kesinlikle kızmadan inciltmeden rencide etmeden. elbette zamanı gelince bezlenmeden uyuyacaktır.ama şimdilik hazır değil çünkü çok işiyor bezi hep ıslak oluyor sabahları .genelde uyuduktan sonra bağlıyorum altını.eğer çok yorgunsam oğlumun uyku zamanında önce uykum gelirse sonra bezlemeyi unuturum diye oğlumla konuşurum ikna ederim oda uyumadan bağlarım altını .bence altını ıslatan çocuğun her şekilde karşısında değilde yanında olmak lazım .cocuğunla kavga etmektense onu kırıp üzmektense yatak yorgan çarşaf yıkamaktansa çok büyük değilse altını geceleri bağlamak daha iyi .ben bağlıyorum altını bende oğlumda rahat oluyoruz rahat uyuyoruz
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
5 Ocak 2012       Mesaj #65
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
10 yaşındaki oğlum geceleri çok sık altına işemektedir.22:00 uyku saatinden sonra sabaha kadar her 2 saatte bir bir kaba çişini yaptırıyorum.Buna rağmen haftada bir iki kere 2 saat aralıkları arasında yinede kaçırıyor.Doktora gittim,tahlilleri temiz dedi.Anne tarafında bu rahatsızlık var;doktorda kalıtsal dedi.derdime bir çare lütfen . gece nöbetleri yüzünden çok yıpranıyorum
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
30 Ocak 2012       Mesaj #66
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
11 yaşımdayım altımı ıslatıyorum çözümü nedir
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
12 Mart 2012       Mesaj #67
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
mrblar ben 40 yaşindayım.arada ıslatma olurmu buna çözüm var mı yha Msn Sad((((((((((
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
19 Mart 2012       Mesaj #68
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Ben 20 yaşında 1.78 boyunda 89 kilo bi erkeğim we aynı dertten müzdaribim bu hastalık benim canımı çok sıkıyor kendimden utanıyorum yaşamaktan utanıyorum otobüsle seyahat ediyorum o yol 30 saatte olsa ben hiç uyumuyorum belki olur diye bi misafirliğe gidiyorum hep aynı yalanı söylüyorum uykum yok diyorum uyuyamıyorum tatile gidiyorum gece uyuyana kadar belki 10 defa tuwalete çıkıyorum olmasın diye küçüklükten beri war bi ara durmuştu 2 sene falan hiç olmamıştı unutmuştum bile ama bi sabah yine aynı şekilde uyanınca dertlerim başladı uzun bir süredir 2 günde bi oluyor we benim pskolojim bozuldu intihar etmeyi bile düşündüm düşünüyorumda ben ewlenince ne yapıcam askere gidince ne yapıcam diye düşünüyorum we bunun bi tedavisi olmalı bunun bi çaresi olmalı doktora hiç gitmedim cahillikten mi yoksa utangaçlıktan mı olsa gerek bilmiyorum ama gitmedim we ben bunun tedavisini öğrenmek istiyorum bunun kesin tedavisini bilen varsa lütfen ama lütfen yazsın aynı hastalığı çekenlere çok çok geçmiş olsun allah yar ve yardımcımız olsun bizim derdimizi çekemeyenler bilemez ne olduğunu hani diyor ya siz benim neler çektiğimi nereden bileceksinizz...
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
19 Mart 2012       Mesaj #69
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Ben altımı geceleri ıslatıyorum muşamba bez kullanmak istiyorum, büyük boy üçgen muşamba bez ambalajında "çişli bez" yazan muşamba
bezin istanbulda satıldığı yer nerededir ve telefon numarası var mı bu bezin arkasında ambalajında yazan telefon numarası nereden bulabilirim çişli bez marka üçgen muşamba bezi eskiden bulunuyordu yetişkinler içinde büyük boyları oluyordu bu markanın şimdi bulmak zor o yüzden almak istiyorum varsa satıldığı yer ve telefon numarasını öğrenmek istiyorum..
anne - avatarı
anne
Ziyaretçi
22 Mart 2012       Mesaj #70
anne - avatarı
Ziyaretçi
merhaba hocam. 13 yaşında oğlumun mr sonucunu yazmak istiyorum ve bana yol göstermenizi istiyorum.oğlu 2,5 yaşında tuvalat eğitimini aldı fakat kısa bir süre sonra gece ve gündüz olmak üzere idrar kaçırmaya başladı.6 yaşında bu sorun düzeldi ama 7 yaşın sonlarında sürekli kaka kaçırmaya başladı ve bu sorun halen devam ediyor.enkopresiz tanısıyla izmirde birçok hastanede incelendik ama bir sonuca varamadık.nöroloji,pskiyatri,nefroloji vb.alanlarda tetkikler yapıldı. size bugün çıkan mr sonucunu yazmak istiyorum .evladımı çok seviyorum bakmaya bile kıyamıyorum yardımınıza ihtiyacım var.saygılar. lomber aks düzleşmiştir. L4-5 invertebral diskinde minimal santral posterior protrüzyon mevcuttur. tekal kese anteriordan basılanmıştır.her iki nöral foramen diskopati ve faset hipertrofasine sekonder daralmıştır. L5-S1 intervertebral diskinde diffüz annüler taşma mevcuttur.her iki nöral foramen faset hipertrofisine sekonder daralmıştır. inceleme alanına giren rektumun distande olduğu dikkati çekmektedir. Bizi genel çocuk doktoru muayene etti ve EMG çekilerek beyin cerrahi bölümüne gönderdi.1 ay sonraya randevu aldık aydın Adnan menderes üniversite hastanesinde asistan doktorda muayenemiz yapılacak.ben vakit kaybetmek istemiyorum.yıllardır ordan oraya gönderildik ve bir sonuç elde edemedik.yardımınızı bekliyorum.şuan kısaca yazdım ama 3 yaşından itibaren çok farklı sorunlarda yaşadık.isterseniz ayrıntılı bir şekilde zaman sıralamasına göre onlarıda yazarım.en kısa zaman içinde bizi yönlerdirmenizi bekliyorum.ışığımız olurmusunuz.saygılarımla..

Benzer Konular

9 Temmuz 2016 / Ziyaretçi Tıp Bilimleri
21 Aralık 2015 / sultan altın Soru-Cevap
29 Temmuz 2013 / Misafir Soru-Cevap
19 Mayıs 2011 / Misafir Soru-Cevap
28 Temmuz 2011 / Misafir Soru-Cevap