Arama

Başım çok ağrıyor ne yapmalıyım? - Sayfa 4

En İyi Cevap Var Güncelleme: 16 Mayıs 2016 Gösterim: 61.227 Cevap: 53
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
19 Mayıs 2012       Mesaj #31
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
merhaba benim adım sevgi ben15 yaşındayım cinsiyetim kız benim başım çok ağrıyor kafatasımın arkası zonk zonk zonkluyo sonra baş ağrım yüzümden başım dönüyo ve bu yüzden bir kere okulda bayıldım sonra sık sık başım dönmeye başladı bayılacağım zaman terlemeye başlıyorum etraf taki renkler çok açık renk oluyo sonra kulaklarım çınlıyo bide ben etrafta halüsinasyon görüyorum vede çok korkuyorum gece yatarken biri hızlı hızlı nefes alıyo kulağımda lütfen bana yardım edermisiniz ne yapmalıyım Msn Sad
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
2 Temmuz 2012       Mesaj #32
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
sirke için not: sirke fark etez ama üzüm daha iyi geiliyor
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
11 Eylül 2012       Mesaj #33
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
baş ağrısıı için limonlu vee sşrkeyii karıştırıpp alnına masaj yapmalıdırr
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
18 Eylül 2012       Mesaj #34
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
BENIMDE BASIM CATLAMAK UZERE BENDE SUAN PECETEYE KOLANYA SURDUM VE BEKLIYORUM BKALIM NE OLACAK AMA HALA AGRIYOR SIZIN ONERILERINIZ NELERDIR??
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
8 Kasım 2012       Mesaj #35
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
başım ağrıyo ne yapmalıyım
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
15 Kasım 2012       Mesaj #36
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Allah rızası için yardım edin başım ağrıyor yaşım 12
insan - avatarı
insan
Ziyaretçi
3 Aralık 2012       Mesaj #37
insan - avatarı
Ziyaretçi
bence bu psikolojik takma uyu geçer
sade - avatarı
sade
VIP hazan
3 Aralık 2012       Mesaj #38
sade - avatarı
VIP hazan
Baş Ağrılarının Nedenleri
Baş ağrısı birçok kişiyi korkutan bir problem. Ancak baş ağrılarının yüzde 10'u tümör kanama damar tıkanıklığı gibi organik sorunlardan kaynaklanıyor. Baş ağrılarının yüzde 90'ının ise çok değişik nedenleri var.
Gerilim Tipi Baş Ağrısı:
Ağrı, boyun, yüz ve saçlı derideki kasların kasılması sonucu oluşur. Kasların kasılmasına neden olan nedir, tam olarak bilinemiyor. Stres, gerginlik, depresyon, kötü duruş-oturuş, boyun eklemleri kökenli sorunlar, çene eklemi hastalıkları sebep olabileceği gibi beyindeki bazı biyokimyasal değişiklikler de bu ağrıya zemin hazırlar. Aşırı kahve tüketimi, diş sıkma, gıcırdatma, uyku apne sendromu, uykusuzluk ya da depresyona bağlı olarak da baş ağrısı başlayabilir.
Migren:
Sebebi tam olarak bilinemiyor. Beyindeki sinirlerin, damarların beyindeki biyokimyasal maddelerin ve bazı çevresel etkenlerin migrende rol oynadığını biliyoruz. Migrende içten ta da dıştan gelen bir etkenle beyinin tümüne yayılan elektriksel bir aktivite oluşur. Bu aktivite sonucunda beyin damarlarında genişlemeye yol açan bazı biyokimyasal maddeler salınır. Sonuçta zonklayıcı tipte baş ağrısı ortaya çıkar. Hava değişimleri alkol, kırmızı şarap, çikolata, uzun süreli açlık, az ya da uzun süreli uyku, parlak ışıklar migren atağını başlatabilir.
Tanı Konulmadan İlaç Kullanmanın Riskleri
Baş ağrısı hekime danışılmadan en fazla ilaç kullanılan şikayetlerin başında geliyor. Genellikle başı ağrıyan kişiler yakın çevrelerindeki kişilerin önerdiği ilaçları kullanıyorlar. Oysa bunun birçok önemli sakıncası var. Baş ağrısı nedeniyle sık ağrı kesici kullanımı bir müddet sonra ağrı kesicilere bağlı bir baş ağrısının gelişmesine yol açar. Bu da var olan baş ağrısının tedavisini daha da güçleştirir. Ayrıca yoğun ağrı kesici kullanımına bağlı başka rahatsızlıklar ortaya çıkar.
Tedavide Kullanılan Yöntemler Neler?
Gerilim tipi ve migren tedavisinde en yaygın yaklaşım ağrının ortaya çıkmasını engelleyecek bir ilaçla tedavi uygulanması. Devamlı ağrı kesici kullanımının önerilmediği belirtiliyor. Zira bu ağrı kesiciye bağlı baş ağrılarının ortaya çıkmasına neden olur. Migren atağı esnasında etkili bir ağrı kesici ve bulantıyı önleyici bir ilaç almak gerekebilir. Başa soğuk kompres uygulamak, baş ve boyun masajı yaptırmak, sessiz ve loş ışıklı bir ortamda dinlenmek ağrının giderilmesinde etkili olabilir. Gerilim tipi baş ağrısı olan kişilerin uyku düzenine dikkat etmesi, düzenli spor yapması, stresli durumlarla daha iyi başa çıkabilme teknikleri geliştirmesi önerilir.
Baş Ağrısı Ne Zaman Tehlikeli?
Ağrının ani başlaması ve dakikalar içinde en şiddetli hale gelmesinin bir beyin kanamasını düşündürebileceğine dikkat çekiliyor, günler haftalar öncesi başlayan ve giderek şiddetlenen, dayanılmaz hale gelen ağrılarda da beyin tümörü gibi kafa içi basıncını arttıran hastalıklar akla getirilmelidir. Ağrıya bilinç bulanıklığı, genel durum bozukluğu ya da yüksek ateşin eşlik etmesi akla yine organik sebepleri getirmelidir. Bu durumda hemen bir hekime başvurulmalıdır.
Baş ağrısı yakınması ile başvuran hastayı, Acıbadem Baş Ağrısı Polikliniği'nde öncelikle özel eğitime tabi tutulmuş bir hemşire karşılıyor. Hemşire tarafından hastaya çok temel bazı sorular sorularak hastanın ilk etapta hangi bölüm tarafından muayene edileceğine karar veriliyor. Karar verilemeyen olgularda uzman hekimlere danışılıyor.
Nöroloji, kulak burun boğaz ve göz hastalıklarının dışında diğer uzmanlık dallarından da teşhis ve tedavide destek alınıyor. Psikiyatri uzmanları baş ağrısına neden olabilecek hastalıkları değerlendiriyor. Psikologlar özel testlerle hastanın kişilik özelliklerini belirliyor ve hastanın rahatlatılmasını sağlayacak teknikleri öğretiyor. Diş hekimliği ve çene cerrahisi uzmanları ağrıya neden olabilecek ağız ve çenedeki hastalıkları araştırıyor. Beyin cerrahisi ise sekonder baş ağrılarıyla ilgileniyor. Ağrı uzmanları tedaviye dirençli ağrılarda sinir blokajı adı verilen yöntemleri kullanıyor. Fizik tedavi uzmanları ise yarar görebilecek hastalara fizik tedavi uyguluyor.

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.

Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
24 Nisan 2013       Mesaj #39
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

başım resmen zonkluyo gözüm kapanıyo başım çatlıcak gibi napmalıyım

eğer çok ağrıyorsa başını sıkıca sarabileceğin bir eşya veya kumaş parçası bul başörtüsü gibi sonra derin bir uykuya dal uykun yoksa eğer dinlen.eğer uyandığında da geçmediyse bir kolanya al kokla içine çek bekle eğer o şekildede geçmiyorsa evde herhangi bir baş ağrısı ilacı var ise(mutlaka doktor izinli) ondan iç.
_VICTORY_ - avatarı
_VICTORY_
VIP Silent storM
24 Nisan 2013       Mesaj #40
_VICTORY_ - avatarı
VIP Silent storM
Karanlık ve sessiz bir ortamda dinlenmekte baş ağrısını dindirebiliyor. Gündüz ise; mümkün olduğunca kalın ve koyu renkli bir giysi ya da benzeri bir şeyi katlayıp gözlerinizin üzerine kapatarak ışıkla teması azaltabilirsiniz. İlaç kullanamadığım dönemlerde, doktor tavsiyesi üzerine denediğim ve faydasını gördüğüm bir yöntemdir.
Tesadüfen Zirveye Çıkılmaz... Çıkılsa Bile Durulmaz...