Arama

Levitra bağımlılık yapar mı?

Güncelleme: 31 Temmuz 2009 Gösterim: 7.099 Cevap: 1
hadrian - avatarı
hadrian
Ziyaretçi
31 Temmuz 2009       Mesaj #1
hadrian - avatarı
Ziyaretçi
Levitra bağımlılık yapar mı? Tam olarak ihtiyaç yokken, cinsel hayatı renklendimek için kullanılmasının bir sakıncası var mı?
ozti - avatarı
ozti
Ziyaretçi
31 Temmuz 2009       Mesaj #2
ozti - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
hadrian adlı kullanıcıdan alıntı

Levitra bağımlılık yapar mı? Tam olarak ihtiyaç yokken, cinsel hayatı renklendimek için kullanılmasının bir sakıncası var mı?


Bazı dönemlerde, çeşitli nedenlerle sertleşme sorunları ya da cinsel isteksizliğin olması aslında doğal. Bu, yaşam boyu sürecek bir sorun olarak algılanmamalı. Bazen tesadüfi sertleşme zorluğu başarısızlık korkusuna yol açar. Bu sonraki cinsel ilişki girişimlerinde sertleşme zorluğu çekilmesine zemin hazırlar. Örneğin yorgun ve alkollü bir gecede eşini kırmamak için cinsel ilişki deneyen erkek, sertleşme olmayınca paniğe kapılıyor. Sonrasında endişe nedeniyle aynı sorunu devam edebiliyor. 40 yaşın altındaki sertleşme sorunlarının önemli bir bölümü psikolojik kökenlidir. Mutlaka psikiyatr tarafından değerlendirilmesi gerekiyor, hemen bu tür ilaçlara yönelmek sakıncalı. Bazı erkeklerde psikolojik bağımlılık yaratıyor, performans anksiyetesi gelişiyor. Kişi ilaçsız ereksiyon sağlayamıyor. Obsesif, aşırı titiz, mükemmeliyetçi, başarıya odaklı, stresli, bağımlı kişiliklerde bu soruna daha sık rastlıyoruz.

Stres, depresyon, geçici anksiyete, eş-partner ilişkilerinden kaynaklanan sorunlar, alkol ve bazı ilaçlar geçici sertleşme kaybına neden olabiliyor. Hızla yaygınlaşan antidepresanların yan etkilerinden biri de cinsel yaşamla ilgili. Kullanıcıların yüzde 50’si sorun yaşıyor. Kimi hastada sertleşmeyi, kiminde isteksizliği, kiminde orgazmı etkiliyor. Birçok doktor ve hasta bu etkileşimi bilmiyor. İlaç kesildiğinde, yan etki ortadan kalıyor. Anti depresandan ötürü sertleşme kaybı gelişince bu kez buna yönelik haplara başlanıyor. Psikolojik bağımlılık, dolasıyla kısırdöngü doğuyor. Erken boşalma sorunu için bazı doktorlar antidepresan veriyor. Bazı antidepresanlar boşalmayı geciktirirken, sertleşme kaybına da yol açıyor. Cinsel istek azalıyor. Ardından yeni yan etkiler için başka tedavi arayışlarına giriyor. Kısırdöngü gelişiyor.

PROF. DR. FERRUH ŞİMŞEK

Benzer Konular

17 Aralık 2012 / Ziyaretçi Tıp Bilimleri
26 Eylül 2010 / blackhorse Soru-Cevap
6 Kasım 2008 / Misafir Taslak Konular
15 Kasım 2009 / Misafir Taslak Konular
19 Kasım 2010 / blackhorse Soru-Cevap