Arama

Makine teknolojisi bölümü nasıl bir bölümdür? - Sayfa 7

Güncelleme: 2 Nisan 2017 Gösterim: 109.981 Cevap: 61
By_Meslek_Lseli - avatarı
By_Meslek_Lseli
Kayıtlı Üye
23 Ekim 2016       Mesaj #61
By_Meslek_Lseli - avatarı
Kayıtlı Üye
Teknolojinin gelişmesi insanın ve insanlığın yaşam kalitesini yükseltmek, insanın kendisine ve çevresine daha fazla zaman ayırmasını hedeflemiştir. Makineler, insanların hayatını kolaylaştıran, yaşam kalitesini yükselten en önemli unsurlardan biridir.

Sponsorlu Bağlantılar

Makine teknolojisi alanı ekonomik kalkınmanın temelidir. Alan, ülkemizde ve dünyada hızla ilerlemektedir, getirisi ve katma değeri de ekonominin lokomotifi durumundadır.

Alanda istihdam imkânları oldukça çeşitlidir. Dünyada ve ülkemizde sektördeki kalifiye eleman sıkıntısı oldukça fazladır. Dolayısıyla iş bulma sıkıntısı yoktur. Alanda çalışanların gelir düzeyleri ülke standartlarının üzerindedir.

Ülkemiz, bulunduğu coğrafi bölgede makine teknolojisi alanında lider olmayı hedeflemiştir. Bugün birçok ülkeye ihracat ve teknoloji transferi yapmaktadır.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
2 Nisan 2017       Mesaj #62
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
gayet iyi okumanı tavsiye ederim ben makine teknolojileri 3. dal yani computer numeric control (cnc) mezunuyum ve iyi yönü diğer okullar gibi yat kalk ders çalış yerne demire şekil veriyorsun ve anadolu teknik olursan yani puanla girersen hem ders görürsün hem metale şekil verirsin aletleri kullanmak gerçekten çok iyi bişey çünkü işe yaradığını hissediyosun ama kötü yanı dersler bi anadolu lisesi gibi değil yani üniversite hayalin varsa gerçekten iyi çalışmalısı yok çalıuşmam diyosan mezun olunca iş yeri açma belgesi alıyosun yer açıp çalışabilirsin
Sponsorlu Bağlantılar

Benzer Konular

18 Ağustos 2017 / Misafir Cevaplanmış
24 Ağustos 2011 / OKSİ Cevaplanmış
12 Haziran 2010 / Misafir Soru-Cevap