Arama

Bir besin içinde karbonhidrat olup olmadığı nasıl anlaşılır? - Sayfa 3

Güncelleme: 28 Aralık 2016 Gösterim: 31.862 Cevap: 31
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
19 Ocak 2014       Mesaj #21
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
kağıda sür şeffaflaşıyo
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
27 Ocak 2014       Mesaj #22
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
arkadaşlar bir besinin içinde karbonhidrat protein veya yağ olup olmadığını nereden anlayabiliriz bilen varsa 5. sınıf düzeyinde anlatırsa çok sevinirim
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
14 Haziran 2014       Mesaj #23
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Yaplarna Gre Besin Gruplar
bu sitede hepsi yazıyor bakabilirsiniz.Deney falanda var. Msn Happy
Lolcu genç - avatarı
Lolcu genç
Ziyaretçi
17 Eylül 2014       Mesaj #24
Lolcu genç - avatarı
Ziyaretçi
kardeşler lol oynicaksanız ekleyin Sprand el atarız ha konuya gelince Karbondioksit ve H2O'dan sentezlenen karbonhidratlar dünyanın en bol organik molekülleridir.

Karbonhidratların içinde insan beslenmesinde başlıca enerji kaynağı olan şeker ve nişasta vardır. Şeker konsantre tatlılarda meyve ve sütle; nişasta ise tahıl ve sebzelerde bulunur. Şekerler monosakkarit (glikoz fruktoz ve bal) şeklinde veya dioligosakrit (sukroz laktoz galaktoz ve dekstroz) şeklinde bulunurlar. Doğada en çok bulunan şeker ana yakıt olan gıükozdur. 1 gram karbonhidrat 4 kalori içerir.


-Canlı organizma için önemli bir yakıttır. Yakıt olarak kullanılabilmesi için karbonhidratın polisakkarit deposu şeklinin (nişasta veya glikojen) monosakkarit (basit şekerlere) şekline parçalanması gerekir.


- Yakıt deposu olma rolüne ek olarak karbonhidratlar bakteri bitki ve hayvanlarda yapısal eleman olma rolüne de sahiptir.


- AntiketOjeniktirler. Eğer karbonhidratlar gereğinden az miktarlarda tüketilirse vücutla normalden fazla ketonlar ve asitler oluşur. Bu durum da ağızda kokuya neden olur.


-Karbonhidratların en belirgin özelliğiözellikle basit şekerin yiyeceğe tat vermesidir.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
23 Eylül 2014       Mesaj #25
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Karbondioksit ve H2O'dan sentezlenen karbonhidratlar dünyanın en bol organik molekülleridir.

Karbonhidratların içinde insan beslenmesinde başlıca enerji kaynağı olan şeker ve nişasta vardır. Şeker konsantre tatlılarda meyve ve sütle; nişasta ise tahıl ve sebzelerde bulunur. Şekerler monosakkarit (glikoz, fruktoz ve bal) şeklinde veya dioligosakrit (sukroz, laktoz, galaktoz ve dekstroz) şeklinde bulunurlar. Doğada en çok bulunan şeker ana yakıt olan gıükozdur. 1 gram karbonhidrat 4 kalori içerir.

-Canlı organizma için önemli bir yakıttır. Yakıt olarak kullanılabilmesi için, karbonhidratın polisakkarit deposu şeklinin (nişasta veya glikojen) monosakkarit (basit şekerlere) şekline parçalanması gerekir.


- Yakıt deposu olma rolüne ek olarak, karbonhidratlar bakteri, bitki ve hayvanlarda yapısal eleman olma rolüne de sahiptir.


- AntiketOjeniktirler. Eğer karbonhidratlar gereğinden az miktarlarda tüketilirse, vücutla normalden fazla ketonlar ve asitler oluşur. Bu durum da, ağızda kokuya neden olur.


-Karbonhidratların en belirgin özelliği,özellikle basit şekerin yiyeceğe tat vermesidir.

Kaynak: Bir besin içinde karbonhidrat olup olmadığı nasıl anlaşılır?
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
25 Eylül 2014       Mesaj #26
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Ben karbonitrakli besinler nasil ayirt edilir demistim sizsacmasapan seyler gosteriyorsunuz
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
28 Eylül 2014       Mesaj #27
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Bir besine nitrik asit damlatıldığında bu besinin rengi sarı renk oluyorsa protein vardır. Bir besine iyot çözeltisi damlatıldığında rengi siyah (mavi ile mor karışımı bir renk) oluyorsa bu besin karbonhidrat içerir.Bir besini kağıda sürttüğünüzde kağıt şeffaflaşıyorsa bu besin de yağ içerir demektir.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
12 Ekim 2014       Mesaj #28
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

arkadaşlar bu sorunun cevabını biliyorsanız lütfen cevap verin"BİR BESİN MADDESİNDE YAĞ OLUP OLMADIĞINI NASIL ANLARIZ?""

kağıda sürterek
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
13 Şubat 2015       Mesaj #29
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
besinde yağ olduğunu anlamak için kağıda sürüp anlayabiliriz eğer kağıt şeffaf oldugünü gorürsek o besin yağdır.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
9 Mart 2015       Mesaj #30
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Bir besinde yag olup olmadıgını kagıda sürdügümüzde kagıt şeffaflaşıyorsa anlarız

Benzer Konular

12 Temmuz 2017 / Ziyaretçi Cevaplanmış
14 Eylül 2009 / Ziyaretçi Soru-Cevap
22 Eylül 2016 / Misafir Cevaplanmış