Arama

Biberiye çayı nasıl yapılır? - Sayfa 2

En İyi Cevap Var Güncelleme: 26 Aralık 2012 Gösterim: 45.259 Cevap: 12
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
25 Aralık 2012       Mesaj #11
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

aslında zayıflamadada kullanılıyormuş

benim ablam 80 kiloydu ve migreni vardi aktar biberiye cayini onerdi cok iyi geldi meger ayni zamanda zayiflatiyormus bil
iyorduk simdi 60 kilo
Sponsorlu Bağlantılar
_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2012       Mesaj #12
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Biberiye Çayı Tarifleri

Sponsorlu Bağlantılar
Tarif 1:
Sindirim problemleri için, bir çay kaşığı kurutulmuş biberiye yaprağı 1 fincan suda 10 dakika kaynatılıp demlenir. Yemeklerden önce bir fincan; günde 3 fincan kadar içilir.
Tarif 2:
Biberiye cayı : 2 çay kaşığı ince kıyılmış biberiye 1 bardak kaynar suyla haşlanır ve 10 dk demlendikten sonra süzülerek içilir. Günlük olarak 2-3 bardak içilebilir.



Biberiye Çayının Faydaları

Biberiye çayı, yağ eritici ve hazım kolaylaştırıcı bir çaydır, vücutta biriken toksinleri atarak ideal bir kiloya kavuşmanızı yardımcı olur. Bu sebeble son dönemde popüler bitkisel zayıflama ürünlerinin içinde biberiye bitkisi eksik olmuyor.


Migren Tedavisi için Biberiye Çayı: Günde 5-6 fincan biberiye çayı 25 gün boyunca içilirse, baş ağrılarınıza ve migrenlerinize bir daha gelmemek üzere elveda diyebilirsiniz.
Biberiye çayı ve Sindirim sistemi: Sindirim sistemi mide barsak kanalı bezlerini daha fazla çalışması için uyararak bu bölgede oluşan krampları çözer. Dolayısıyla sindirim bozukluğu, gazlanma ve mide-barsak tembelliğinde biberiye çayı çok faydalıdır.
Uykusuzluk için Biberiye Çayı: Geceleri uyumazdan önce 1-2 fincan biberiye çayı içerseniz çok rahat bir şekilde uyuyabilirsiniz.
Gut Hastalığı tedavisi: Gut hastalığından dolayı kandaki ürit asit miktarı yükselir. Günde 2 bardak biberiye çayı içmek kandaki ürit asit seviyesini normale yaklaştırır.
Biberiye Çayı İçerken Dikkat Edin; Hoş bir tat vermesi açısından biberiye çayına bir parça da kabuk tarçın atabilirsiniz.

Biberiye Çayının Zararları


Hamilelik süresince kullanılmaz. Fazla miktarda (günde 10 fincan) fazla biberiye çayı içmek zehirlenmeye yol açabilir. Herşeyin fazlasının zararlı olduğunu unutmamak gerekiyor. Ender olarak bazı vakalarda bitkiyle temas eden kişilerin alerji oldukları rapor edilmiştir. Bunun özellikle bitkinin ticari anlamda üretimiyle uğraşan kişilerde daha fazla görüldüğü bildirilmiştir.



HayaLPeresT - avatarı
HayaLPeresT
VIP VIP Üye
26 Aralık 2012       Mesaj #13
HayaLPeresT - avatarı
VIP VIP Üye
biberiye çayı nasıl yapılır-biberiye çayının faydaları ile zayıflama-biberiye çayı zayıflatırmı

Biberiye nedir ve biberiye faydaları nelerdir? Ballıbabagillerden familyasından olan ve Kuşdili olarak da bilinen biberiye bitkisi nin anavatanı akdeniz bölgesidir. Ülkemizde yabani olarak batı ve güney kıyılarında yetişmektedir. Bitkinin bileşiminde tanen uçucu yağ ve acı maddeler bulunur. Biberiye süs bitkisi olarak da yetiştirilmektedir.

Biberiye Çayının Faydaları-Biberiye Faydaları Nelerdir?

  • Sindirim için faydalı besinler : Biberiye otu sindirim sistemi sorunlarına karşı kullanılır. Mide ve bağrısakları uyarır.
  • Kramp çözücü etkisi biberiye yararları arasındadır.
  • Biberiye kullanımı kan dolaşımını kuvvetlendirir.
  • Romatizma ve gut gibi sorunlarda faydalıdır. Romaztizma ağrılarına karşı biberiye yağı haricen kullanılabilir.
  • İdrar söktürücüdür.
  • Başağrıları için biberiye yararlı olabilir.
  • Saç dökülmesini önleyici ve saçı besleyicidir. Yağlı saçların temizlenmesi için biberiyeden yararlanılabilir. Biberiye özlü şampuan ve saç kremleri mevcuttur.
  • Yorgunluk güçsüzlük hallerinde yararlıdır. Canlandırıcı güçlendirici etkisi için biberiye banyosu tavsiye edilir.
  • Hafızayı güçlendirir.
  • Biberiye cilt için canlandırıcı ve güzelleştirici etkilerde bulunur.
  • Biberiye zayıflatırmı? zayıflamaya yönelik hazırlanan bitki çaylarının içinde biberiye de yer almaktadır.
  • Almanyadaki E Komisyonu biberiye yaprağının hazımsızlık, düşük tansiyon, fonksiyonel dolaşım şikayetleri, kas ağrısı ve yumuşak doku romatizmasında(banyo) kullanılabileceğini belirtmiştir.
Biberiye nasıl demlenir ?
Biberiye cayı : 2 çay kaşığı ince kıyılmış biberiye 1 bardak kaynar suyla haşlanır ve 10 dk demlendikten sonra süzülerek içilir. Günlük olarak 2-3 bardak içilebilir.
Biberiye banyosu : 50 gr biberiye 1 litre suda kaynama derecesine kadar ısıtılır. 25-30 dk demlenir süzüldükten sonra banyo suyuna eklenir. Uyarıcı etkisi nedeniyle geceleyin yapılması tavsiye edilmez.

Biberiye zararları varmıdır?
Biberiye tansiyon yükselmesine neden olabileceğinden yüksek tansiyon sorunu olanlara tavsiye edilmez.
Hamileler kullanmamalıdır. Biberiye bitkisinde yer alan oleanolic asit düşük yapma riskini fazlalaştırır.
Biberiye yağı dahilen kullanılmamalıdır. Düşük dozları böbrek mide proplemlerine yüksek dozu ise zehirlenmeye yol açar.
Ağır dolaşım bozuklukları ya da hipertansiyonu olanlar kullanmamalıdır.

BİBERİYE ÇAYLARI NASIL DEMLENİR YAPILIR-BİBERİYE ÇAYININ YAPILIŞI
Sindirim problemleri için, bir çay kaşığı kurutulmuş biberiye yaprağı 1 fincan suda 10 dakika kaynatılıp demlenir. Yemeklerden önce bir fincan; günde 3 fincan kadar içilir.
3 Su Bardağı Suya 1 Avuç AtıLıp , 10 Dk KaynatıLıp , 5 Dk DemLenir.. SüzüLüp Şeker Veya BaLLa TatLandırıLıp Günde 2 Fincan İçebiLirsin…
Ne İçin KuLLanacagını SöyLeseydin Daha FazLa Yardımcı OlabiLirdim..
migren için hangi ölçülerde kaynatmam gerekiyor? biberiye ve suyun miktarı günde ne kadar alınması gerekiyor? yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler
biberiye, çiçek bitkileri andırdığı için; kaynamış 1 bardak suya 1 tutam atılıp, 15-20 dakika bekletilmesi, günde 2-3 bardak içilmesi daha iyi.
sindirim, migrene yardımcı gıda takviyesi olabileceği doğru. tansiyonlularda değişik

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.

Benzer Konular

8 Kasım 2010 / GÜLGECELER Ziraat
13 Aralık 2009 / Misafir Cevaplanmış
16 Temmuz 2009 / KiTiaRa Botanik