Arama

Mimarlar ne kadar maaş alıyor? - Sayfa 6

En İyi Cevap Var Güncelleme: 3 Ağustos 2016 Gösterim: 192.573 Cevap: 100
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
28 Ekim 2011       Mesaj #51
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
ben pilot olmak istiyorum.mimarıda merak ediyorum ben şuan lise 4 de gidiyorum
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
12 Kasım 2011       Mesaj #52
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
bende kararsızım subaylıkla mimarlık arasında kaldım ilerde kazandıktan sonra işe başlayamazsam diye korkuyorum inşallah sizde mimar olma hayallerinize kavuşursunuz
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
30 Kasım 2011       Mesaj #53
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Ben mimarım, herkes maasları merak etmis onu yazayım kamuda memur mimar maası 2500 tl dir calısma yılı arttıkca artar; ornegin 15 senelik memur mimar +300 fazla alır.Bunun yanında araziye (santiyeye) cıkarsanız 3 ayda bir de 350 tl alırsınız. Mimarlık zor bir meslektir; sececek olanlar yalnız cizim olarak dusunmesin matematik ve fizik derslerinizin de iyi olması gerekir. Mimarlık yapı ressamlıgı degildir yani bina resmi cizmek degildir. Mimar tasarım yaparken binanın statik, m2, bircok elementini dusundugu icin sayısal ve analitik dusunme yetenegi, problem cozme yetenegi gerektirir tabi estetik duyguları da gelismis olmalıdır ek olarak. Kolay bir meslek degildir ama sanat ve muhendisligi aynı anda barındıran ilginc bir meslektir.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
1 Aralık 2011       Mesaj #54
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
ağ, çevresindeki karasal alanlardan daha yüksek olan kara kütlelerine verilen addır. "Dağlık" sıfatı, dağlarla ilişkili ve kaplı alanları tanımlamak için kullanılır.
Dağlar,tepelerden daha yüksek olarak kabul edilmekle birlikte tepeler ve dağları yükseklikleriyle birbirinden ayırmak için evrensel olarak kabul edilmiş standart bir tanımlama yoktur.
Dünyada birçok dağ olup bunların ortaya çıkış nedeni farklıdır. Bazı dağlar yerin sıkışmasıyla oluşken bazı dağlar lavların yeryüzüne çıkıp donmasıyla oluşur. Yanardağların lavlarının kaynağı, magma denen çok sıcak kütledir.
Asya'nın %54'ü, Kuzey Amerika'nın %36'sı, Avrupa'nın %25'i, Güney Amerika'nın %22'si, Avusturalya'nın %17'si ve Afrika'nın %'3'ü dağlarla kaplıdır. Dünya'nın karasal kütlesinin %24'ü bütünüyle dağlıktır. İnsanların %10'u dağlık bölgelerde yaşar. Dünya'nın nehirlerinin çoğu dağlık kaynaklarca beslenir ve insanlığın yarısından fazlası su için dağlara bağımlıdır.[1][2]
Tüm dağlar yalnızca dünyada değildir. Diğer gezegenlerde de dağlar vardır. Bunlara örnek olarak Venüs'te Gila Dağı (3km) ve Türkiye'nin yarısına yakın bir alan kaplayan, Güneş Sisteminin en yüksek dağı Mars'taki Olympus Mons (25km) örnek verilebilir. Bunların dışıda Ay'da 8 km ve yine Mars'ta 18 km yüksekliğindeki dağlar verilebilir fakat bu dağların yükseliklerinin ölçümü gezegenin yüzeyinden itibaren yapılmaktadır ve Mars'taki dağlar sönmüş birer volkandır. Dünyanın en yüksek dağları olan Himalaya Dağları'ndaki en yüksek tepe Everest Tepesi ise 8850 metre yüksekliktedir.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
23 Aralık 2011       Mesaj #55
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
mimarlar ne kadar maaş alır?
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
31 Aralık 2011       Mesaj #56
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Allah aşkına bırakın artık mimarlığın maaşını sormayı bu kadar saçma bir soru olabilir mi !!!
Öncelikle şunu herkez kafasına kazısın. Hangi üniversiteden mezun olduğun önemli değildir. Önemli olan mimarlıkta kendini ne kadar geliştirdiğindir. Eğer kendinizi mimarlıkta geliştirirseniz yani İngilizce'yi çok iyi öğrenir ve mimarların kullandığı çizim programlarının çoğunu iyi derecede kullanırsanız eğer ki hayal gücünüzde çok iyi olursa korkmayın. Büyük ihtimal kendinizi tatmin edicek paralar kazanırsınız. Eğer ki kazanamıyorsanız kendinize dönüp bakın mutlaka bir eksiğiniz vardır. Eksiğinizi tamamlayın parayı her türlü kazanırsınız.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
19 Ocak 2012       Mesaj #57
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
2008 mezunuyum kendı ofisim var kazancım 20-30 bın arasında degısıo
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
25 Ocak 2012       Mesaj #58
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
mimarlık ünyanın en zor okunan meseleği,tıptanda zor.okuyupta pişman olmayan 2yada 3 kişi.ilerisini bilemem ama şuan durum bu
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
28 Ocak 2012       Mesaj #59
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Bir mimarin sabit bir geliri yoktur . Bu tur sorulara degil , mimarlarin neler yaptigi , mimar ogrencisi olmanin gereksinimlerine yonelen sorular yapmanizi talep ediyorum . Kendini gelistirememis , hic bir maddi imkani yok , el becerisi ve yetenekleri az bir mimar cocuguna dogum gunu hediyesi alamazken , bu ozelliklerin tam aksine olan bir mimar cocuguna 18.yas gununde ev veyahut araba alabilir . Bkz:Mimar Sinan
woltka1001 - avatarı
woltka1001
Ziyaretçi
28 Ocak 2012       Mesaj #60
woltka1001 - avatarı
Ziyaretçi
Arkadaşım mimar olan arkadaşlarınıza sorunuz.