Arama

Kek tarifi verir misiniz?

En İyi Cevap Var Güncelleme: 9 Ocak 2012 Gösterim: 2.441 Cevap: 6
misafirim:))) - avatarı
misafirim:)))
Ziyaretçi
9 Ocak 2012       Mesaj #1
misafirim:))) - avatarı
Ziyaretçi
AKŞAMA KEK YAPMAK İSTİYORUM DA BANA BİR KAÇ KEK TARİFİ TAVSİYE EDEBİLİR MİSİNİZ??LÜTFEN!VERECEK OLANLARA ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDRİM<3(BİRAZ ÇABUK OLABİLİRSENİZ SEVİNİRİM,SAĞ OLUN(: )
EN İYİ CEVABI CeLebRindaL verdi
ELAMALI KEK

Sponsorlu Bağlantılar
Malzemeler:
1 su bardagi kabartma tozlu un (self-rising flour)
not: Bu unu kendiniz yapmak icin varsa kekun, yada normal unun icine 3 cay kasigi karbonat + 2 cay kasigi kabartma tozu + 1 cay kasigi tuzla birlikte eleyip kullanabilirsiniz. Bu tarifte 1 bardagini alt hamura, kalanindanda 3/4 bardak ust hamura kullanin.

1/2 su bardagi iyice cekilmis badem
80gr tereyagi veya margarin (yaklasik 5 bucuk yemek kasigi kadar)
1/3 bardak kahverengi seker
1 tatli kasigi limon suyu
1 cirpilmis yumurta (yaklasik)
Icine

4 su bardagi soyulup, ayiklanip ufak kup kup dogranmis elma (yaklasik buyuk 3 tane)
1/2 su bardagi kahverengi seker
1 tatli kasigi limon suyu
Ustune:

3/4 su bardagi kabartma tozlu un
1 tatli kasigina yakin tarcin
4 yemek kasigi tereyagi veya margarin
1/3 su bardagi kahverengi seker

Yapilisi:

Yuvarlak kek kalibizini (kelepceli varsa daha iyi olur) yaglayin. 1 bardak unu ve bademin yarisini birlikte bir kapta karistirin. Soguk yagi kucuk kucuk bicakla unun icinde kiyin.
Parmak uclarinizla yagi ufalayarak hamura yedirin . Seker ve limon suyunu ilave edin. Sonra sertce bir hamur haline gelmeye yetecek kadar cirpilmis yumurtadan ilave edin.
Hamuru hazirladiginiz kaliba bastirip duzeltin. Kalan cekilmis bademi ustune serpip buzdolabinda

sogumaya birakin. (yarim saat kadar)
Elmalari, kahverengi sekeri ve limon suyunu birlikte karistirip hamurun ustune duzgunce yayin.
Ust hamuru yapmak icin un ve tarcini birlikte eleyip yine soguk yagi once bicakla icine kiyip sonra parmak uclarinizla yagi hamura yedirin. Sekeride ilave edip elmalarin ustune serpistirin. (Ust hamurunu yaptiginiz zaman hamurdan ziyade topakli kirintili bir yapisi olacaktir (Cokelek peyniri gibi) Bunu elmalarin ustune esit sekilde serpistirın. Pistigi zaman kekinize ayri bir kitirlik verecektir)
Onceden isitilmis 350F (180C) dereceli firinda orta katta yaklasik 1 saat- 1saat 15 dakika ustu iyice kizarana kadar pisirin.
10 dakika kadar ilindiktan sonra kaliptan cikarip sogumaya birakin.
masmavii - avatarı
masmavii
Ziyaretçi
9 Ocak 2012       Mesaj #2
masmavii - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
misafirim:))) adlı kullanıcıdan alıntı

AKŞAMA KEK YAPMAK İSTİYORUM DA BANA BİR KAÇ KEK TARİFİ TAVSİYE EDEBİLİR MİSİNİZ??LÜTFEN!VERECEK OLANLARA ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDRİM<3(BİRAZ ÇABUK OLABİLİRSENİZ SEVİNİRİM,SAĞ OLUN(: )

Malzemeler:

Sponsorlu Bağlantılar
1/2 su bardağı kahverengi şeker

1/2 su bardağı normal seker

125 gr margarin / oda ısısına getirilmiş

2 yumurta

1 bardak ezilip püre haline getirilmiş muz, yaklaşık 3 küçük (tercihen olgun)

2 yemek kaşığı süt

2 yemek kaşığı maple syrup (Türkiye için bal kullanılabilir yada iki kaşık daha süt ilave edin )

2 bardak un

1 cay kaşığı karbonat

1/2 çay kaşığı kabartma tozu

Bir cimdik tuz

yarım bardak ceviz, irice kıyılmış





muzlu kek

Yapılışı:

Oda ısısındaki margarin ve şekeri krema gibi olana dek cırpın.
Yumurtayı ilave edip karıştırın.
Maple syrup, sut ve muzu ekleyin, karıştırın.
Un, kabartma tozu, karbonat ve tuzu birlikte eleyip ilave edin.
Arzuya göre büyük bıçakla tahtada irice kıyılmış cevizi ilave edin.
Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbınıza dökün.
Onceden ısıtılmış 175C, 350F derecede pişirin.
Biraz ılındıktan sonra kalıptan alıp soğumaya bırakın.

Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
9 Ocak 2012       Mesaj #3
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Alıntı
misafirim:))) adlı kullanıcıdan alıntı

AKŞAMA KEK YAPMAK İSTİYORUM DA BANA BİR KAÇ KEK TARİFİ TAVSİYE EDEBİLİR MİSİNİZ??LÜTFEN!VERECEK OLANLARA ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDRİM<3(BİRAZ ÇABUK OLABİLİRSENİZ SEVİNİRİM,SAĞ OLUN(: )

Linkleri inceleyebilirsiniz;

Basit Kek Tarifi

Sodalı İki Renkli Kek Tarifi

Elmalı Kıtırlı Kek Tarifi

Devamı ve daha fazlası için tıklayınız > Damak Tadı
Sen sadece aynasin...
erenn - avatarı
erenn
Ziyaretçi
9 Ocak 2012       Mesaj #4
erenn - avatarı
Ziyaretçi
Armutlu Cevizli Kek
Malzemesi:
Malzemeler: 3 su bardağı un 2 su bardağı toz şeker yarım tatlı kaşığı karbonat yarım tatlı kaşığı tuz 1 su bardağı + 2 yemek kaşığı sıvıyağ 3 yumurta 1 tatlı
Msn CoolMsn CoolMsn CoolMsn Cool
CeLebRindaL - avatarı
CeLebRindaL
VIP why did you go why
9 Ocak 2012       Mesaj #5
CeLebRindaL - avatarı
VIP why did you go why
Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.
ELAMALI KEK

Malzemeler:
1 su bardagi kabartma tozlu un (self-rising flour)
not: Bu unu kendiniz yapmak icin varsa kekun, yada normal unun icine 3 cay kasigi karbonat + 2 cay kasigi kabartma tozu + 1 cay kasigi tuzla birlikte eleyip kullanabilirsiniz. Bu tarifte 1 bardagini alt hamura, kalanindanda 3/4 bardak ust hamura kullanin.

1/2 su bardagi iyice cekilmis badem
80gr tereyagi veya margarin (yaklasik 5 bucuk yemek kasigi kadar)
1/3 bardak kahverengi seker
1 tatli kasigi limon suyu
1 cirpilmis yumurta (yaklasik)
Icine

4 su bardagi soyulup, ayiklanip ufak kup kup dogranmis elma (yaklasik buyuk 3 tane)
1/2 su bardagi kahverengi seker
1 tatli kasigi limon suyu
Ustune:

3/4 su bardagi kabartma tozlu un
1 tatli kasigina yakin tarcin
4 yemek kasigi tereyagi veya margarin
1/3 su bardagi kahverengi seker

Yapilisi:

Yuvarlak kek kalibizini (kelepceli varsa daha iyi olur) yaglayin. 1 bardak unu ve bademin yarisini birlikte bir kapta karistirin. Soguk yagi kucuk kucuk bicakla unun icinde kiyin.
Parmak uclarinizla yagi ufalayarak hamura yedirin . Seker ve limon suyunu ilave edin. Sonra sertce bir hamur haline gelmeye yetecek kadar cirpilmis yumurtadan ilave edin.
Hamuru hazirladiginiz kaliba bastirip duzeltin. Kalan cekilmis bademi ustune serpip buzdolabinda

sogumaya birakin. (yarim saat kadar)
Elmalari, kahverengi sekeri ve limon suyunu birlikte karistirip hamurun ustune duzgunce yayin.
Ust hamuru yapmak icin un ve tarcini birlikte eleyip yine soguk yagi once bicakla icine kiyip sonra parmak uclarinizla yagi hamura yedirin. Sekeride ilave edip elmalarin ustune serpistirin. (Ust hamurunu yaptiginiz zaman hamurdan ziyade topakli kirintili bir yapisi olacaktir (Cokelek peyniri gibi) Bunu elmalarin ustune esit sekilde serpistirın. Pistigi zaman kekinize ayri bir kitirlik verecektir)
Onceden isitilmis 350F (180C) dereceli firinda orta katta yaklasik 1 saat- 1saat 15 dakika ustu iyice kizarana kadar pisirin.
10 dakika kadar ilindiktan sonra kaliptan cikarip sogumaya birakin.
O Kadar Kalabalik ki Yalnizligim..
tweety - avatarı
tweety
Ziyaretçi
9 Ocak 2012       Mesaj #6
tweety - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
misafirim:))) adlı kullanıcıdan alıntı

AKŞAMA KEK YAPMAK İSTİYORUM DA BANA BİR KAÇ KEK TARİFİ TAVSİYE EDEBİLİR MİSİNİZ??LÜTFEN!VERECEK OLANLARA ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDRİM<3(BİRAZ ÇABUK OLABİLİRSENİZ SEVİNİRİM,SAĞ OLUN(: )

MALZEMELER:
4 tane yumurta
1,5 çay fincanı pudra şekeri
1 paket margarin
100 gr. bitter çikolata
1 p. vanilya
1 p. kabartma tozu
1 çay b. süt
1 kâse kestane
alabildiği kadar un
Vanilya sos için:
1 çay finçanı süt
1 çay b. tozşeker
Kestaneli vanilya soslu kek
Geniş bir kaba pudra şekeri ve oda ısındaki margarini alalım, mikser ile çırpalım, yaklaşık 4 dakika. Yumurtaları teker teker kıralım, çırpmaya devam edelim. Sütü, küçük parçalara kırdığımız çikolatayı, vanilya ve kabartma tozunu ilave edelim. Haşlayıp küçük parcalara kestiğimiz kestane ve unu katıp karıştıralım. Kıvamı koyu olacaktır, kek kalıbına boşaltalım,180 derecelik ısıda pişirelim.
Biz bu arada sosunu hazırlayalım. Orta boy tencereye sütü ve şekeri alalım, kaynamaya bırakalım. Cukur bir tasa yumurta sarısını alalım, nişasta ve vanilyayı ilave edip karıştıralım, süt ilave edip akışkan hale getirelim. Kaynayan süte ağır ağır ekleyelim kıvama gelince ocaktan alalım. Soğumaya bırakalım.
Kekimiz pişince fırından çıkarır çıkarmaz,ılık olan sosu dökelim,6 dakika sonra servise sunabiliriz.İçine sevginizi katmayı unutmayınız.Afiyet olsun.
Candy_Girl - avatarı
Candy_Girl
Ziyaretçi
9 Ocak 2012       Mesaj #7
Candy_Girl - avatarı
Ziyaretçi
KESTANELİ VANİLYA SOSLU KEK
MALZEMELER:
4 tane yumurta
1,5 çay fincanı pudra şekeri
1 paket margarin
100 gr. bitter çikolata
1 p. vanilya
1 p. kabartma tozu
1 çay b. süt
1 kâse kestane
alabildiği kadar un
Vanilya sos için:
1 çay finçanı süt
1 çay b. tozşeker
2 p. vanilya
1 tatlı k. nişasta
1 yumurta sarısı
kestaneli vanilya soslu kek 899
Kestaneli vanilya soslu kek
Geniş bir kaba pudra şekeri ve oda ısındaki margarini alalım, mikser ile çırpalım, yaklaşık 4 dakika. Yumurtaları teker teker kıralım, çırpmaya devam edelim. Sütü, küçük parçalara kırdığımız çikolatayı, vanilya ve kabartma tozunu ilave edelim. Haşlayıp küçük parcalara kestiğimiz kestane ve unu katıp karıştıralım. Kıvamı koyu olacaktır, kek kalıbına boşaltalım,180 derecelik ısıda pişirelim.
Biz bu arada sosunu hazırlayalım. Orta boy tencereye sütü ve şekeri alalım, kaynamaya bırakalım. Cukur bir tasa yumurta sarısını alalım, nişasta ve vanilyayı ilave edip karıştıralım, süt ilave edip akışkan hale getirelim. Kaynayan süte ağır ağır ekleyelim kıvama gelince ocaktan alalım. Soğumaya bırakalım.
Kekimiz pişince fırından çıkarır çıkarmaz,ılık olan sosu dökelim,6 dakika sonra servise sunabiliriz.İçine sevginizi katmayı unutmayınız.Afiyet olsun.

Benzer Konular

10 Kasım 2008 / konçuy Taslak Konular
12 Kasım 2012 / Saaneyarram Soru-Cevap
19 Kasım 2012 / _AERYU_ Taslak Konular
21 Mayıs 2010 / _Yağmur_ Taslak Konular
9 Şubat 2012 / Efulim Taslak Konular