Arama

Evde böcek beslenebilir mi?

Güncelleme: 4 Şubat 2016 Gösterim: 5.585 Cevap: 14
iceslush - avatarı
iceslush
VIP ETC
6 Ekim 2012       Mesaj #1
iceslush - avatarı
VIP ETC
Merhaba arkadaşlar ben böcek beslemek istiyorum.En sevdiğim böcek olan mantis yani peygamber devesi beslemek istiyorum.Peygamber devesini nerden bulabilirim? Ona uygun koşullar sağlamalıyım elbet bu plastik ya da büyük bir cam kap olabilir mi? Isıyı nasıl ayarlıyabilirim?
Açıkçası korktuğum söylenemez fakat birazcık tiksiniyorum yani aslında tiksiniyorum ama çok da onunla arkadaş olmak istiyorum o yüzden onların insan sağlına bir zararı var mı, yada insalara saldırabilirler mi arkadaşlar?
Sponsorlu Bağlantılar


yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim

http://www.msxlabs.org/forum/signaturepics/sigpic813898_4.gif
alper323 - avatarı
alper323
Ziyaretçi
6 Ekim 2012       Mesaj #2
alper323 - avatarı
Ziyaretçi
Kardeşim besleyen besler ama bir cam kafes içinde beslemelisin sağa sola kaçmasın diye yani beslenebilir
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
6 Ekim 2012       Mesaj #3
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
beslenir tabi
kompetankedi - avatarı
kompetankedi
VIP Bir Dünyalı
6 Ekim 2012       Mesaj #4
kompetankedi - avatarı
VIP Bir Dünyalı
Sıcak ve ılıman ülkelerde yaşayan, genellikle yeşil renkte ve ortalama 5 cm boyunda, düz kanatlı, çok obur böcek türü.

Eski biyoloji kitaplarında Peygamber devesi, bitki ve küçük böcekler ile beslenen böcek türü olduğu yazılıyor. Radyasyonun mücizevi etkisi sayesinde Peygamber devesi çok iri ve tehlikeli canavara dönüştü. Onların büyüklüğü ve fiziki kabiliyetleri tüm canlılara meydan okuyacak derecede gelişmiş. Normalde cızlarla beslenir, insanlara pek saldırmaz, ama göç mevsimlerinde çok saldırgan oluyorlar. Peygamber devesi yakın mesafede çok tehlikelidir, jilet gibi keskin pençeleri ile bir kaç saniyede herkesi param parça ediyorlar. Böyle bir saldırıya uğrayan Peygamber devesinin kurbanı bazen felç oluyor, bazen ise hiç bir şey göremez, yani kör oluyor.


Peygamber devesi çevredeki zaralı böceklerin denetim altında tutulması için oldukça yararlıdır.Özellikle bahçelerini böcek ilaçlarının zararlı etkisinden,uzak tutmak isteyenler,bahçelerindeki böcek miktarlarını dengelemek için doğal yollara yönelirler.En etkili çözüm yollarından biri de,zararlı böcekleri yiyerek beslenen peygamber devesini daha yakınan tanımaktır.Böcek ilaçları yalnızca tehlikeli olmakla kalmayıp,genellikle yararlı böcekleri de öldürüp,köklerini geride bırakabilirler.
Türkiye de zararlı böceklerin denetimi için,kimyasalların yaygın olarak kullanılmasına karşın,zararlı olmayan yöntemler üzerinde de çalışmalar yapılmaktadır,Örneğin,Antalya da Narenciye ve Seracılık Enstitüsü,turunçgiller için iki tür yararlı böcek satmaktadır.Dünya nın hemen her yerinde zararlı böcekleri yiyerek beslenen ve böylece doğaya çok yararlı bir hizmette bulunan, hem de ücretsiz olarak, peygamber develerine rastlanmaktadır.

Kaynak: Peygamber Devesi (Praying mantis)
SnZden - avatarı
SnZden
Ziyaretçi
6 Ekim 2012       Mesaj #5
SnZden - avatarı
Ziyaretçi
Okula gidiyosundur herhalde bakabilceğini düşünmüyorum o hayvanın sorumlulğu sende çünkü annen ve baban unutablr. Yemek falan . Hem zahmetli . Bence hayvan istyosan al bi tane köpek dursun evn önünde . Böcek alırsan pişman olursun. Küçücük şey camı açtığında kaçar falan... Bence iyi düşün Msn Happy
seramiksır - avatarı
seramiksır
VIP VIP Üye
6 Ekim 2012       Mesaj #6
seramiksır - avatarı
VIP VIP Üye
bence hangi hayvan olursa olsun doğal ortamdan ayrılmamalı.evde hayvan yetiştirilmesine, beslenmesine karşıyım ben.bahçeli bir eviniz olursa ,onlara gerekli doğal şartlar hazırlanırsa tabiki hayvan beslenilebilir.
SIKINTILARINIZ YILDIZLAR KADAR UZAK, HAYALLERİNİZ GÜN GİBİ PARLAK OLSUN DOSTLAR...
iceslush - avatarı
iceslush
VIP ETC
6 Ekim 2012       Mesaj #7
iceslush - avatarı
VIP ETC
Arkadaşlar benim bir sorum olacak,eğer peygamber devesi almaya karar verirsem ona bir balık akvaryumu alacağım ve içine doğadan topladığım bitkiler,yapraklar dallar koyacağım fakat çok önemli bir konu daha var ISI.
Acaba kaplumbağalarımda ve balık akvaryumunda kullandığım ısıtıcı içinde su olmayan bir akvaryumda ısıtma görevi görür mü arkadaşlar?
http://www.msxlabs.org/forum/signaturepics/sigpic813898_4.gif
sade - avatarı
sade
VIP hazan
6 Ekim 2012       Mesaj #8
sade - avatarı
VIP hazan
tüylerim diken diken oldu böcek kelimesini duyunca üstüne üstelik bide evde besliyecekmişin ben senin annenin yerinde olsam senmisin böcek isteyen diye bigüzel hallederdim seniMsn Grin


Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
7 Ekim 2012       Mesaj #9
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
bence besleyebilirsin fakat son sorduğunun cevabını bende bilmiyorum ve merak ettim onun cevabını yazarlarsa iyi olur.
iceslush - avatarı
iceslush
VIP ETC
31 Ekim 2012       Mesaj #10
iceslush - avatarı
VIP ETC
Yaklaşık iki hafta kadar solucan besledim arkadaşlar.Kocaman bir cam yuvası vardı.Cam yuvasının dibine toprak bir tabaka oluşturdum.Solucanların toprak yediğini öğrendim toprağın içindeki besinleri yiyiyormuş.Biraz nemli ortamlarda yaşadıkları için kaloriferin yanına koydum ve biraz biraz ıslattım üstüne su serpiştirdim toprağının.Toprak tabakanın üstüne çimen koydum.Bir kaç tane taş,yaprak dal koydum.Genelde hep toprağın içinde geziniyordu.İçinde çok küçük boyutlarda böceklerde vardı toprağın içinde.Ama 2 hafta sonra Thomas Solucan vefaat etti.Aslında solucan hiç korkunç bir böcek olmadığı için onu beslemek güzel bir deneyimdi.Ben onu yerde bir ezilme bölgesinde buldum.Bende bu mevsimde çok ölüyorlar diye hem de istediğim için evimde beslemeye karar verdim ama iki hafta yaşıyabildi.Daha fazla yaşıyabilirdi ama ben toprağını yeteri kadar nemli yapmayı aksattım ve bu benim hatam çok üzüldüm ama umarım mutludur artık.
http://www.msxlabs.org/forum/signaturepics/sigpic813898_4.gif

Benzer Konular

8 Haziran 2020 / *TeoDora* Genel Galeri
10 Haziran 2013 / Misafir Zooloji
28 Ekim 2008 / volture Taslak Konular
7 Ağustos 2013 / iceslush Soru-Cevap