Arama

MSN'de Kişi Listesi Ekleme Sorunu - Sayfa 8

Güncelleme: 7 Eylül 2012 Gösterim: 220.514 Cevap: 221
ereksif - avatarı
ereksif
Ziyaretçi
28 Kasım 2009       Mesaj #71
ereksif - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

selam arkadaslar bende size yardimci olmak istiyorum

Sponsorlu Bağlantılar
araçlar > seçenekler tıkla soldaki listeden gizlilik tıkla ve orda karşına 2 pencere çıkacak izin verilenler ve verilmeyenler o pencerelerin altında başkaları beni kişi listelerine eklediklerinde beni uyar diye bi yazı vardır onun yanındaki kutu işaretli değilse işaretle sorun ordan kaynaklanıyorsa çözülecektir

Not:bu yaptigimiz kisi listesine eklediginde yani onu biri eklediginde uyari gelmesi icindir iyi günler

saçma sapan akıl verme onu herkes biliyor sorunun gerçek çözümü nedir bilen biri yokmu
ereksif - avatarı
ereksif
Ziyaretçi
28 Kasım 2009       Mesaj #72
ereksif - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
NeutralizeR adlı kullanıcıdan alıntı

Yeni fark etmemden dolayı cevap biraz geç gelmiş olabilir ama en azından benzeri sorunu yaşayanlar için fikir verebilecek birkaç konuya değinebilirim.

Sponsorlu Bağlantılar
Kişi listesi dosyaları bilgisayarlarıınızda değil, MSN sunucularında barınmaktadırlar. Yaptığınız ekleme/silme/engelleme vb. değişiklikler bu dosyalara yazılırlar.

Herhangi bir işlem yapıp oturumunuzu kapatıp tekrar açtıktan sonra bu değişikliği göremiyorsanız, işleminiz zaman aşımına uğramış ya da kişi listesi dosyanızda bir hata oluşmuş olabilir. Bu durumda yapabileceğiniz çok fazla şey yok.

Daha sade, az özellik barındıran bir Messenger sürümüyle oturum açıp işlemi tekrar edebilirsiniz. Mesela "Başlat > Programlar > Windows Messenger" kullanarak oturum açın, silmek istediğiniz kişiyi bulup silin. Tekrar ekleyin, oturumunuzu kapatıp açın. Sorun çift taraflı yaşanıyorsa, karşınızdaki kişiye de bu adımları takip etmesini önerin.

Kişiler birbirlerini listelerine eklediklerinde, bir taraf diğerini silmiş olsa bile kişi listesi dosyasında ilgili kişinin bilgisi kalır. Her iki taraf da birbirini "engellemeden" silerse, ardından da "Araçlar > Seçenekler > Gizlilik" bölümüne gelip aşağıdaki resimde gösterilen bölümdeki işlemi yaparsa, ancak o zaman "hiç eklememiş/eklenmemiş" gibi olurlar:

msn kisi silme

Bu işlemleri anti-virus/firewall gibi güvenlik yazılımlarınızı geçici olarak devre dışı bırakıp yüklüyse Messenger eklentilerini/yamalarını kaldırıp uygulamanızı öneririm.

Defalarca bu işlemleri yapmanıza rağmen bir sonuç alamıyorsanız, sorunun kullanıcı tabanlı olmadığından emin olabilirsiniz. MSN Support/MSN Messenger birimine ulaşmanız gerekiyor:

E-mail Support

Siz de yukarıda yazdıklarımı uygulamayı deneyebilirsiniz. Sonuç alamazsanız, MSN Support'a durumu izah eden bir mesaj gönderebilirsiniz.

ben şunu merak ediyorum
son bir ayda yani kasım 2009 da birisini ekleyipte ekledikten sonra o kişinin listesindesiniz doğrulamasını görebilen biri varmı
gizlilik / görüntüle sekmesinde
veya plus ta
veya discovery de
vs vs
ben yeni birini ekledim ve onun listesindeyim görüyorum diyebilen biri var mı
NeutralizeR - avatarı
NeutralizeR
ADM Webmaster
28 Kasım 2009       Mesaj #73
NeutralizeR - avatarı
ADM Webmaster
Alıntı
ereksif adlı kullanıcıdan alıntı

ben şunu merak ediyorum
son bir ayda yani kasım 2009 da birisini ekleyipte ekledikten sonra o kişinin listesindesiniz doğrulamasını görebilen biri varmı
gizlilik / görüntüle sekmesinde
veya plus ta
veya discovery de
vs vs
ben yeni birini ekledim ve onun listesindeyim görüyorum diyebilen biri var mı

Maalesef genel bir sorun söz konusu ve ne zaman düzeleceğine dair herhangi bir bilgi henüz bulunmamakta...
Son derece gururlu insanlar, susmayı ve yalnızlığı sever.
ereksif - avatarı
ereksif
Ziyaretçi
29 Kasım 2009       Mesaj #74
ereksif - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
NeutralizeR adlı kullanıcıdan alıntı

Maalesef genel bir sorun söz konusu ve ne zaman düzeleceğine dair herhangi bir bilgi henüz bulunmamakta...

bence hotmail msn nin bu özelliğini tarihe gömdü
ve artık messenger kendi eklediğin kişilerin kabul edip etmediğini takip edebileceğin bir proğram olmayacak
ahmetgns - avatarı
ahmetgns
VIP VIP Üye
29 Kasım 2009       Mesaj #75
ahmetgns - avatarı
VIP VIP Üye
Alıntı

bence hotmail msn nin bu özelliğini tarihe gömdü
ve artık messenger kendi eklediğin kişilerin kabul edip etmediğini takip edebileceğin bir proğram olmayacak

Bence Microsoft, bu özelliği muhtemelen yeni bir sürümle kaldırırdı ve mesela o sürümde "Kimlerin sizi kişi listesine eklediğine bakın" seçeneği kaldırılmış olurdu.
ereksif - avatarı
ereksif
Ziyaretçi
2 Aralık 2009       Mesaj #76
ereksif - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
ahmetgns adlı kullanıcıdan alıntı

Bence Microsoft, bu özelliği muhtemelen yeni bir sürümle kaldırırdı ve mesela o sürümde "Kimlerin sizi kişi listesine eklediğine bakın" seçeneği kaldırılmış olurdu.

zaten bu sürümle birlikte pek çok değişiklik yapıldı
ekleyen kişiyi izinli yap veya engelle dışında artık yoksay diye bir olay var
profiline tıklayıp ağıma davet deyip adresini bilmediğin kişiyi ekleme olayı var
bu yoksay olayında ne diyor üzülmeyin yoksaydığınızı söylemiyoruz
öyleyse bu uygulamanın devamı olarak eklenenlerden kabul ettimi etmedimi diye geri bildirim yapılmaması gerekirdi ve bence listesinde olduklarımın gözükmemesi bu uygulamanın bir sonucu diyorum.
bir kişide çıkıp demiyorki arkadaş ben yeni birini ekledim dün önceki gün listesinde olduğumu da görüyorum
demekki kaldırıldı bu özellik
ahmetgns - avatarı
ahmetgns
VIP VIP Üye
4 Aralık 2009       Mesaj #77
ahmetgns - avatarı
VIP VIP Üye
Alıntı

zaten bu sürümle birlikte pek çok değişiklik yapıldı
ekleyen kişiyi izinli yap veya engelle dışında artık yoksay diye bir olay var
profiline tıklayıp ağıma davet deyip adresini bilmediğin kişiyi ekleme olayı var
bu yoksay olayında ne diyor üzülmeyin yoksaydığınızı söylemiyoruz
öyleyse bu uygulamanın devamı olarak eklenenlerden kabul ettimi etmedimi diye geri bildirim yapılmaması gerekirdi ve bence listesinde olduklarımın gözükmemesi bu uygulamanın bir sonucu diyorum.
bir kişide çıkıp demiyorki arkadaş ben yeni birini ekledim dün önceki gün listesinde olduğumu da görüyorum
demekki kaldırıldı bu özellik

"Yoksaydığınızı söylemiyoruz" demesi yeni bir şey değil ki. Eskiden de bir kişiyi eklediğinizde size izin verip vermediğini anlayamazdınız, şimdi de anlayamıyorsunuz. Benim dediğim şu: Bu özelliği kaldırmadan önce şöyle düşünürler: "Yav, bizim son yayımladığımız sürümde bir düğme var, "Sizi ekleyenleri göster" düğmesi. O düğme orada dururken bu özelliği kaldırmayalım, bir sonraki sürümde özelliği kaldırırken düğmeyi de kaldıralım...". Bir kişinin de çıkıp "Ben dün birini ekledim, o da beni eklemiş, gördüm" diyememesinin sebebi herkesi etkileyen bir hata oluşmuş olmasından olabilir.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
7 Aralık 2009       Mesaj #78
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
arkadaşlar bi aydır falan msnden kimseyi ekleyemiyorum kimsede beni ekleyemiyor bilgisi olan varmı acaba ??
bygörkem - avatarı
bygörkem
Ziyaretçi
7 Aralık 2009       Mesaj #79
bygörkem - avatarı
Ziyaretçi
msn me kişi ekleyemiyorum eklediğimde ona davet gitmiyorr o beni ekliyor ondan da bana davet gelmiyorr msn kişi lisetemde boş yeni msn adresi alsamda aynısı oluyor ne yapacağımı şaşırdım pc ye format atım gene olmadı..lütfen yardım edersenizz çok memnun olurumMsn Happytşk ler şimdiden
Jozer - avatarı
Jozer
Ziyaretçi
10 Aralık 2009       Mesaj #80
Jozer - avatarı
Ziyaretçi
Arkadaşlar herkeste sorun aynı tek şimdilik sizlere tavsiyem aMSN diye bi rprogram var...
Bende de sorunlar aynıydı... aMSN ile son bir kaç gün içinde gelen ekleme talepleri görünüyor... Ekliyor ve sohbet ediyorsunuz... Yalnız yeniden Live Messenger'i açınca yine göremiyorsunuz...
Yani soun çok saçma ama aMSN şimdilik iş görüyor...

aMSN - Opening your communication