Arama

Galatasaray Spor Kulübü Kuruluş Tarihi - Sayfa 16

Güncelleme: 24 Ekim 2016 Gösterim: 392.756 Cevap: 611
MaKaLeLe - avatarı
MaKaLeLe
Ziyaretçi
8 Şubat 2007       Mesaj #151
MaKaLeLe - avatarı
Ziyaretçi
Gerets'e teklif yağıyor

Sponsorlu Bağlantılar
Galatasaray yönetiminin istemediği Erik Gerets’e, Avrupa’da teklifler var. Sarı kırmızılı idarecilerin sezon sonunda göndermeyi planladığı Belçikalı hoca ile 3 önemli kulüp; Standard Liege, Feyenoord ve Eintracht Frankfurt yakından ilgileniyor.
Hürriyet Gazetesi'nin 08 Şubat 2007 tarihli haberine göre, kendisine gelen önerileri incelemeye alan tecrübeli teknik adamın G.Saray’da hedefine ulaşamaması halinde önümüzdeki sezon ülkesi Belçika’da çalışmaya sıcak baktığı öğrenildi. Gerets’in bu yüzden Standard Liege Kulübü’nün teklifine yakın olduğu belirtildi. Lider Anderlecht’in 6 puan gerisinde olan Belçika ekibinin idarecilerinin ise Erik Gerets ile şimdiden söz kesmek istediği ancak anlaşamadığı öğrenildi.
Belçika olmazsa Hollanda
Ülkesi Belçika’da çalışmasına kesin gözüyle bakılan Gerets’le, Erwin Koeman ile başarılı olamayan Hollanda’nın Feyenoord Kulübü’nün de temas halinde olduğu belirtildi. Feyenoordlu yöneticilerin, daha önce formasını giydiği ve teknik direktörlüğünü yaptığı PSV’den tanıdıkları Gerets’te ısrarcı oldukları öğrenildi. Gerets’in Almanya’nın Eintracht Frankfurt Kulübü’nden gelen teklife ise sıcak bakmadığı, ülkesi Belçika olmazsa Hollanda’ya gitmeyi düşündüğü ifade edildi.

Yönetim İliç'e rest çekti

Hürriyet Gazetesi'nin 08 Şubat 2007 tarihli haberine göre, Galatasaray yönetiminin, aldığı ücreti az bularak krize neden olan ve devre arasında ayrılmak isteyen Sasa İliç’e, "Getir 3.5 milyon Euro’yu, istediğin yere git" diyerek rest çektiği öğrenildi. İliç’in eski kulübü Partizan’dan yıllık 200 bin Euro aldığını hatırlatan bir G.Saraylı yönetici, "Bizimle, yıllık 600 bin Euro ve maç başı 5 bin Euro’ya imza atmış. Geçtiğimiz sezon yaklaşık olarak 200 bin Euro prim almış. Hangi Avrupa ülkesinde bu kadar para kazanabilir ki... Bizden zam istemeye hakkı yok" dedi.
Sarı kırmızılı yönetici şöyle devam etti: "Devre arasında kendisine, ’getir 3.5 milyon Euro’yu istediğin yere git’ dedik. İliç’in G.Saray’la 1.5 yıllık sözleşmesi daha var. Sezon sonunda da aynı tavrı sergilerse, istediğimiz parayı getirir ve gider. İliç’in bu davranışları takım içindeki huzuru da bozuyor. Zorlu bir dönemden geçiyoruz ve birlik olma zamanı. Takımın içinde huzuru bozmak isteyenin gözünün yaşına bakmayız."

"Yıldıray aşkı dinmiyor"

Galatasaray'ın Yıldıray Baştürk ısrarı bitmek bilmiyor. Sabah Gazetesi'nin 08 Şubat 2007 tarihli haberine göre, uzun süredir sarı-kırmızılı takımın transfer listesinde ilk sırada yer alan Hertha Berlin'in orta sahadaki Türk yıldızını gelecek sezon için ikna turları tekrar başladı. Yıldıray ile defalarca temasta bulunan ancak futbolcunun şimdilik Türkiye'ye gelmek istememesi nedeniyle sonuç alamayan Cimbom'un bu defa en önemli kozu yapacağı çok cazip teklif. Riva Projesi'nden önemli miktarda maddi kaynak (140 milyon dolar) elde edecek olan hatta ilk taksit 40 milyon doları 14 Şubat'- ta kasasına koyacak olan sarı-kırmızılı yönetim, bu defa işi sıkı tutuyor. G.Saray'ın İzmir'de Hertha Berlin ile oynadığı hazırlık maçı sonrası görüştüğü ve 'Türkiye'ye gelirsem önceliği Galatasaray'a vereceğim' sözünü aldığı Yıldıray, "Teklifleri sezon sonunda değerlendireceğim" demişti.
LİSTE HAZIR BEKLİYOR

Öte yandan Riva'dan gelecek parayla rahatlayacak olan yönetim, yapacağı transferlerin listesini de erken hazırladı. Yıldıray'ın dışında listede göze çarpan isimler Mehmet Topuz ve Gökhan Ünal. Kayseri yönetiminin 'satmayacağız' açıklamasına rağmen bu futbolculardan umudu kesmeyen G.Saray, Antalyaspor'dan da Ali Bilgin'i istiyor. Yabancı transferde ise Kopenhag'dan Linderoth ilk sıradaki isim.

Aslan'ın gözü Başbakan'da

Akşam Gazetesi'nin 08 Şubat 2007 tarihli haberine göre, Galatasaray kaynak arayışları için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan yardım isteyecek. Sarı-Kırmızılı yönetim kurulu, özellikle ara dönemde giderilemeyen transfer ihtiyacının, sezon sonunda alınacak yıldız isimlerle telafi edilmesi için düğmeye bastı. Bir yandan da bütçe çalışmalarını yürüten yönetim, kaynak arayışlarını da hızlandırdı.
TRANSFERE KAYNAK
Sarı Kırmızılı kulübün Seyrantepe ve Riva projeleri kısa vadede transfer, uzun vadede de geçmiş yıllardan kalan borçlarının kapatılması için kullanılacak. Konuyla ilgili toplantı üstüne toplantı yapan Galatasaray Kulübü yönetimi, iki dev proje için gerekli yasal prosedürlerin düzenlenmesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan da yardım isteyecek.
40 DÖNÜM DAHA EK ARAZİ
Galatasaray yönetimi ayrıca, Riva’daki mevcut araziye ek olarak 40 dönümlük bir tarla için de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan istekte bulunacak. Talepleri bir dosya halinde Başbakan’a sunacak olan yönetim, konuyla ilgili Erdoğan’dan randevu talebinde bulundu. Başbakanlık’tan Sarı-Kırmızılı kulübe verilen cevabi yazıda talebin olumlu karşılandığını bildirildi.
SÖZLEŞMELER BEKLİYOR
GMsn Confusedaray yönetimiyle Erdoğan arasında yapılacak görüşmenin tarihi henüz netleştirilmezken, Sarı-Kırmızılılar tüm umutlarını Başbakan ile yapacakları zirveden çıkacak sonuca bağladılar. Öyle ki yönetim, Teknik Direktör Erik Gerets ile futbolcular Song, Inamoto ve Carrusca’nın yeni sezonda takımda kalıp kalmayacaklarına bile bu zirveden sonra karar verecek.

MaKaLeLe - avatarı
MaKaLeLe
Ziyaretçi
8 Şubat 2007       Mesaj #152
MaKaLeLe - avatarı
Ziyaretçi
uass7hr

Sponsorlu Bağlantılar

G.Saray'da eksik çok

Galatasaray, Turkcell Super Lig'in 20. haftasında Vestel Manisaspor ile oynayacağı maçın hazırlıklarını bu sabah yaptığı antrenmanla sürdürdü. Florya Metin Oktay Tesisleri'nde Eric Gerets, Reinhard Stumpf, Erdal Keser ve Nezih A. Boloğlu yönetiminde merkez sahada yapılan antrenmanın ilk bölümünde ısınma koşusu ve esneklik çalışmaları yapılırken, antrenmanın ana bölümünde gruplara ayrılan oyuncular minyatür kalelerin kullanıldığı teknik bir çalışma yaptılar. Bu bölümde kaleci antrenörü Nezih A. Boloğlu eşliğinde ayrı bir çalışma yapan kaleciler, antrenmanın devamında dar sahada yapılan taktik çalışmaya katıldılar. 95 dakika süren antrenman esneklik çalışmalarıyla tamamlandı. Sarı-kırmızılı ekipte, Gürcistan Milli Takımları karşısında, Milli Takım kadrolarında ilk on birde forma giyen Sabri Sarıoğlu, Arda Turan ve Ferhat Aydın bu sabah takıma katılarak tesislerde maç ertesi rejenerasyon programlarını uyguladılar. Dün Togo'nun başkenti Lome'de yapılan hazırlık karşılaşmasında Kamerun Milli Takımı forması giyen Rigobert Song ise bugün yapılan antrenmana katılamadı. Ayrıca Aydın Yılmaz, Cihan Haspolatlı, Mehmet Topal ve Ayhan Akman ise sağlık merkezinde sürdürülen tedavilerinin ardından takımdan ayrı sürdürdükleri antrenmanlarına sağlık ekibi eşliğinde sahada devam ettiler. Dün tesislerde yapılan tedavisinin ardından özel bir program dahilinde çalışan Hakan Şükür, bugün dinlendirilildi. Mehmet Güven'in ise ev istirahatı devam ediyor. Galatasaray, çalışmalarını yarın 10.30'da yapacağı basına kapalı antrenmanla sürdürecek.

G.Saray'da sıcak gelişme

QVT Finansal LLP, Galatasaray şirketlerinin birleşmesine izin verilmemesi için, Sermaye Piyasası Kuruluna (SPK) başvurdu. Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar A.Ş'nin azınlık haklarına sahip QVT Financial LLP'yi temsil eden Avukat Münci İnci, yaptığı yazılı açıklamada, Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar A.Ş. ile Galatasaray Spor ve Futbol İşletmeciliği A.Ş. için öngörülen birleşmeye, SPK'nın izin vermemesini talep etti.

Birleşme izninin, SPK tarafından konulan koşullarda dikkate alınarak yargı sürecine götürüleceğini belirten Münci, birleşmeye izin verilmesi halinde, çağrı fiyatının eklenecek diğer hususlar hariç 139 YTL'den daha az olmayacak şekilde belirlenmesini ve çağrının uygulanabilirliği konusunda gerekli önlemlerin alınmasını istedi.

Barış rüzgarları

Galatasaray Asbaşkanı Adnan Polat ile teknik direktör Eric Gerets arasındaki diyalog her geçen gün artıyor. Bir dönem kırgınlık yaşayan ikili, artık her konuşmalarında birbirlerine olumlu mesajlar gönderiyorlar.
Galatasaray Teknik Direktörü Eric Gerets, Polat'ın son derece akıllı bir yönetici olduğunu vurgulayarak, yaptığı konuşmalarla takımını motive ettiğini söyledi. Gerets, Adnan Polat'ın Fenerbahçe ile aralarındaki puan farkını 4 puan olarak yorumlamasını ise şöyle değerlendirdi: "Sayın Polat takımına sahip çıkan bir insan. Konuşmalarıyla ortamı germiyor. Sadece futbolcularımı ve biz teknik heyeti motive ediyor. Yönetimin bize inancını gösteriyor ki, biz de bu inancı boş çıkarmamak için elimizden geleni yapacağız."

MaKaLeLe - avatarı
MaKaLeLe
Ziyaretçi
9 Şubat 2007       Mesaj #153
MaKaLeLe - avatarı
Ziyaretçi
.Saray'da yönetim toplanamıyor

Milliyet Gazetesi'nin 09 Şubat 2007 tarihli haberine göre, Galatasaray'ın geleceğini ilgilendiren Riva, Seyrantepe gibi projeler acil çözüm beklerken, yönetim bir aydır toplanamıyor. Bu durum somut adımların atılmasını engelliyor, camiadan ise tepkiler yükseliyor. "Yönetim kurulu bile bilmiyor"

Galatasaray'da yönetim kurulu toplantıları adeta unutuldu. Sarı - kırmızılı kulübün geleceğini ilgilendiren birçok proje beklemesine rağmen, her hafta başında toplanması gereken yönetim, son aylarda bir araya bile gelemiyor.
Yönetim kurulu, son bir ayda tüm üyeleriyle birlikte bir kez bile toplantı yapamadı. Sadece geçen hafta yapılan bir toplantıya ise yedeklerle birlikte 4 - 5 kişi katıldı. Ayrıca bu toplantıda bazı proje çalışmalarının liderliğini yürüten üyeler yer almadı.
Yönetim toplanmadığı için Riva projesi, Seyrantepe ile Futbol A.Ş. ve Sportif A.Ş.'nin birleşmesi gibi hayati konularda hiç görüşülmedi. Bu konularda yönetim kurulu üyelerine hiçbir bilgi verilmedi.

Şubat sonunda Mali Kongre

Örneğin Riva hakkında şu anda net bilgi sahibi olan yönetici yok. Sadece Başkan Özhan Canaydın ile Işın Çelebi ve birkaç yönetici gelişmelerden haberdar. Üstelik Şubat sonunda yapılacak mali kongre, Canaydın ve yönetim için son derece önemli.
Ayrıca yönetim kurulunun bir aydır toplanmaması, camianın dikkatini çekmeye başladı. Bazı yaşlı üyelerin kulüp yöneticilerini arayarak bu durumun neden kaynaklandığını sordukları ifade edildi. Geçen ay yapılan divan kurulunda bu konu gündeme gelmiş ve Hayri Kozak yönetimi sert dille eleştirmişti.

"Yine zoru başaracağız"

Galatasaray Teknik Direktörü, "Rakibimizin ensesinde olacağız. Sakin olmalıyız. Kayseri maçından sonra benim için şampiyonluk şansımız yüzde 1 dahi azalmamıştır. Buna inanın" dedi.
Hürriyet Gazetesi'nin 09 Şubat 2007 tarihli haberine göre, Gerets’in ilk tepkisi, Kayseri maçındaki bazı yazarların satırlar arasına sıkıştırdıkları bir yorumunaydı.
"G.Saray’ın bir taktiği bile yok!"
Bu sözler öfkelendirmişti Erik Gerets’i. Ve söyleşiye hemen bir yanıt vererek başladı...
Kasetleri seyretsinler
Bize kötü şişirme toplarla oynadı diyenler, açıp maç kasetini bir daha izlesinler. Herhalde farklı bir maç izlediler. Biz Kayseri’ye karşı kanatlardan geldik. 4 tane organize gollük pozisyonumuz vardı. Maçtaki tek eksik de goldü. Neye göre kötü? Bunu söyleyenler, bizi yıpratmak isteyenlerdir.
Kayserispor maçı geçen sene oynansa karşılaşmayı 3-0 biz kazanırdık. Forvetlerimiz durdu. Hakan sakat, Necati formsuz, Hasan Kabze ve Ümit eski çıkışlarını yapamıyor. Bir çıkış, seri yakalasak gerisi gelecek.
"Saygı duymayan ile çalışmam"
Kulüple sözleşme imzalamadığınız için, takım içinde otorite kuramadığınız söyleniyor?
Böyle bir düşüncenin ortaya atılması yanlış. Biz zaten otoriter bir teknik heyetiz. Bu işin bilincindeyiz. Bu görüşe hakim olan futbolcu ile çalışmayız. Önce oyuncunun hocasına saygı duyması gerekir. Takımda bunun aksini düşünen olsa aramızda olmazdı. Ne kadar otoriter olduğumuzu da bizi tanıyanlar, zaten biliyor.
Fener’in şansı zaten yüzde 51 idi
Lider F.Bahçe ile puan farkı yine 7’ye çıktı. Şampiyonluk şansınız nedir?
Geçen sene de aynı durumdaydık. Ama hiçbir zaman soğukkanlılığımızı yitirmedik. Sakin olmalıyız. Kayseri maçından sonra benim için şampiyonluk şansımız yüzde 1 dahi azalmamıştır. Buna inanın. Zaten yüzde 51 şansı olan F.Bahçe idi, halen de öyle. Biz yine zoru başarmanın peşindeyiz. Rakibimizin ensesinde olacağız. Kazanmayı ne kadar istediğimizi rakibimize hissettireceğiz. Eminim ki F.Bahçe de takılacaktır.
Şampiyonlukta yine nikah var
G.Saray yönetiminin Ersun Yanal ile görüştüğü iddia edildi. Ve Yanal’ın çalıştırdığı V.Manisa ile karşılaşacaksınız?
Bunu böyle bir düelloya taşımak tamamiyle yanlış. Vestel Manisa ya da başka bir takım, bizim için rakip ayrımı yok. Ersun Yanal iddiaları ise bizi ilgilendirmiyor. Biz, kulağımızı tıkadık. Sonuçta mayıs ayına kadar G.Saray’ın başında biz varız. Böyle ucuz oyunlara da gelmeyiz. Şampiyon olursak, mayısta nikah tazeleyebiliriz. Bu imkansız değil, unutmayın.
Bu sene top bizi sevmiyor
G.Saray’da geçen yılki kazanma isteği olmadığı söyleniyor. Görüntü farkı bu mu?
Biz geçen seneden ne değişik ne de az çalışıyoruz. Tam tersi Florya’da daha fazla mesai yapıyoruz. Kayserispor maçında 4-5 gol pozisyonuna girdik. Bir tanesi gol olsa bunları konuşmazdık. Bu sene sadece top bizi sevmiyor. Ama bu engeli de elbette aşacağız. Buradaki herkes profesyoneldir. Hem teknik heyet hem de futbolcular bunun farkında. Ayrıca oyuncularım benim için değil, G.Saray Kulübü için terlerini döküyorlar.
Karıştırmak istiyorlar
Necati ile bir tartışma yaşadığınız söylendi, bu konu hakkındaki yorumunuz?
Bizi karıştırmak istiyorlar. Bunlar çok ayıp şeyler. Necati ile hiçbir tartışmam olmadı. Aramızda böyle bir konu dahi geçmedi. Zaten futbolcum asla yaptığım kadro için beni yargılayamaz. Bana ’Niye beni almadın diye, takım önünde hesap mı soracak’... Buna ben izin vermem. Yönetimden önce cezasını ben veririm. Kimseyle aramda sorun yok. Ayrıca böyle olduğu zaman çıkıp bunları anlatmadık mı? Şimdi, neden kaçacağız? Mutlu rolü yapacak halimiz yok.

Arda'ya reklam yasağı!

Galatasaray Yönetimi, Arda Turan'ın reklam filmlerinde oynamasına yasak getirdi. Son maçlarda fazla varlık gösteremeyen genç yıldızın form grafiğinin hızla düşmesini göz önünde bulunduran sarı - kırmızılı idareciler, Arda'nın sezonun ikinci devresinde reklamlara çıkmasını yasakladı.

Futbol şubesi sorumlularının, başarılı oyuncuyla bir görüşme yaparak bundan sonra reklam filmlerinde oynamamasını istedikleri ifade edildi. Sarı - kırmızılı yöneticilerin, Arda'dan sadece futbolla ilgilenmesini talep ettikleri vurgulandı. İdareciler, ligin ilk yarısında çekilen reklam filmlerine, kulübe sponsor olan firmalardan gelen istek nedeniyle karşı çıkmamışlardı

Hem kapıyor, hem kaptırıyor!

Vatan Gazetesi'nin 09 Şubat 2007 tarihli haberine göre, G.Saray ve A Milli takımda son dönemlerde oynadığı futbolla eleştiri toplayan Arda Turan, Süper Lig’de çok ilginç bir istatistiğe imza attı. Topla en çok oynayan oyunculardan isim olan Arda, G.Saray’da 116 ile en çok top yitiren futbolcu oldu. Arda’nın bu performansı çok normal. Ancak Arda aynı zamanda Cimbom’un en çok ikili mücadele kazanan oyuncusu unvanına da sahip. Mücadele etmediği, topu kovalamadığı için eleştirilen genç yıldız bu istatistiğe göre haksızlığa uğruyor.
Peki bu performansa Arda kaç maçta ulaştı? 19 maçın hepsinde oynayan Arda, bu alanda zirveyi 17 maça çıkan ve savaşçılığı ile dikkat çeken Ayhan ile paylaştı. Teknik kapasitesi yüksek bir oyuncunun Tomas, Song gibi yıldızları sollaması ise en önemli ayrıntı. Song 18 maçta 35, Tomas ise yine 18 maçta 44 kez ikili mücadeleden galip ayrıldı. Kaybetme konusunda ise 116 ile Arda zirvede, Hasan Şaş da 68’le ikinci sırada. İliç’in 56, Kral Hakan Şükür’ün 14 maçta 34 ikili mücadele kaybı dikkat çekiyor
Batista lider

Ligin genel istatistiklerine gelince... Konyalı Batista (70), El Saka (69), Trabzonlu Hüseyin (65) ilk üç sırada yer bulurken Arda 30. durumda. İkili mücadele kaybetme verilerinde ise Trabzonlu Gökdeniz 120 ile zirvede bulunuyor. Genç Arda ise 2. basamakta yer alıyor.

"Gerets'e hesap soramam"

G.Saray’ın bu sezon sakatlıklardan çok çeken yıldızı Necati Ateş 09 Şubat 2007 tarihli Vatan Gazetesi'ne, form durumu, kariyeri, teknik direktörü Eric Gerets ve şampiyonlukla ilgili birbirinden çarpıcı açıklamalarda bulundu. Bu sezonun kendisi için geçirdiği bir çok sakatlıktan dolayı sıkıntılı devam ettiğini belirten Necati “Geri kalan sürede en iyisini yapıp, verilen şansları değerlendirerek, hâlâ en büyük adayı olduğumuz şampiyonlukta pay sahibi olmak istiyorum” dedi. ‘EN BÜYÜK ADAYIZ’
Eric Gerets ile sorun yaşamadığını, çünkü profesyonelce davranmayı artık öğrendiğini belirten Necati, “Kesinlikle hocamla kavga etmedim. Kendisinden hesap soracak değilim” ifadesini kullandı. Golcü oyuncu VATAN’a şu açıklamalarda bulundu: “Türkiye’nin en iyi takımı biziz. Şampiyonluğun da hâlâ en büyük adayıyız. Takım olarak oynadığımızda, bütünlüğü yakaladığımızda yenemeyeceğimiz ekip yok. Sezona kayıplarla başlamak bizi biraz bozdu
‘KARTAL BIRAKMAZ’
Geçen sezon şampiyonluğa giderken sağlanan bütünlüğü, bu yıl biraz olsun kaybettik. Ama devre arası kampında havayı yeniden yakaladık. F.Bahçe ve Trabzonspor ile evimizde oynayacağız. Beşiktaş’a deplasmana gideceğiz. F.Bahçe ise hem bize hem de Beşiktaş’a gidecek. Bu yarışta tüm takımlarda daha çok puan kaybı olur. En azını kaybeden şampiyon olacak. Biz de bunun için mücadele ediyoruz. Şampiyonluk için sadece F.Bahçe’yi rakip görmüyorum. Beşiktaş arkadan geliyor
‘YEDEK DE BEKLERİM’
Gerets'le kavga etmedim. Böyle bir durum olsa, kavga ettiğimi herkes duyar. Hoca işini yapıyor, tercihini başka şekilde kullanıyor. Gidip ona hesap sorma hakkım yok. Ben çalışır, verilecek şansı beklerim. Devre arasında çok çalıştım. Şans bulacağımı beklerken 2 lig maçında 5 dakika oynadım. Ama bundan kötü etkilenmedim. Çünkü işimin gerçekleri arasında yedek oturmak da var
‘BEN HEP HAZIRIM’
Şans kapıyı çaldığında hazır olmak için çalışıyorum. Herkesin beklentileri var. Benim de kendimden beklentilerim var. Kariyerim için en iyisini yapmaya çalışıyorum. Kimse Süpermen değil. Kimse tek başına maç kazanamaz. Takım olanlar başarıyı yakalar. Biz de yeniden takım olma yolunda sağlam adımlar attık. Sonuçlarını kısa süre içerisinde göreceksiniz. Maçları tek tek düşüneceğiz. Önce Vestel sonra bir arkadan gelen takım. 15 maçımız da final havasında. Böyle ilerlersek, son haftada gülen takım yine biz oluruz.”

MaKaLeLe - avatarı
MaKaLeLe
Ziyaretçi
9 Şubat 2007       Mesaj #154
MaKaLeLe - avatarı
Ziyaretçi
Gerets diyalog kuramıyor

Galatasaray'da sezon başından bu yana yaşanan sıkıntılar bir türlü çözümlenemezken teknik kadronun futbolcularla diyalog kuramaması asıl sorun olarak gösteriliyor.
Geçen yıl yaşanan ekonomik krize karşın kenetlenerek şampiyonluğa ulaşan Sarı - Kırmızılılar'da, Vestel Manisa maçı öncesi Necati ile teknik direktör Eric Gerets arasında yaşandığı iddia edilen tartışmanın olmadığı ortaya çıktı. Basına yansıyan haberlerden sonra yönetimin harekete geçtiği ve söz konusu olayı araştırdığı öğrenildi.
Teknik direktör Eric Gerets ve golcü oyuncu Necati Ateş'le görüşen yöneticilerin, idmandaki tatsızlığı gündeme getirdikleri ancak olayın yalanlandığı öğrenildi. Yaşanan son olaylar, G.Saray teknik heyeti ile futbolcu kadrosu arasındaki diyalog sorununu yine gündeme gelirken futbolcuların kendi aralarında yaptıkları sohbetlerde, bu durumdan bir hayli rahatsız oldukları gözlendi.
Belçikalı teknik adamın kimseyle konuşmamasınının takımdaki birlikteliği bozduğu ifade edilirken, Eric Gerets'in özellikle formsuz Ümit Karan'da ısrar etmesi forvet hattındaki Necati ve Hasan Kabze'yi rahatsız ediyor. İkilinin sezon sonunda ayrılmak istediği edindiğimiz bilgiler arasında.

Yanal korkusu
G.Saray'da Vestel Manisa maçı öncesi kırmızı alarm verilirken, özellikle Ersun Yanal'dan çekiniliyor. Yanal'ın bu tarz maçlarda takımını iyi motive ettiğini düşünen teknik direktör Eric Gerets'in, iyileşen Hakan Şükür'e 11'de yer vereceği ifade edildi. Belçikalı teknik adam, formsuz Arda konusunda ise karar veremedi. Ancak yöneticilerin büyük destek verdiği Arda'dan Vestel Manisa karşısında patlama bekledikleri kaydedildi. Ön liberoda iki oyuncu oynatmak isteyen Gerets, İnamoto'nun yanında yine Ayhan'a şans vermeyi düşünüyor. Diğer taraftan da Ilic veya Ümit Karan ikilisinden birinin kulübeye çekilmesi bekleniyor.

MaKaLeLe - avatarı
MaKaLeLe
Ziyaretçi
9 Şubat 2007       Mesaj #155
MaKaLeLe - avatarı
Ziyaretçi
Cim Bom her takıma gol attı

Turkcell Süper Lig'de mücadele eden 18 takımdan bir tek Galatasaray, bu sezon şu ana kadar oynadığı bütün takımlara gol atmayı başardı. Ligde Fenerbahçe 3, Beşiktaş 5 ve Trabzonspor 6 takıma gol atamazken, Sakaryaspor ise oynadığı 18 maçta 9 takımın filelerini havalandırmayı başaramadı. Fenerbahçe, Beşiktaş, Denizlispor ve Bursaspor kalelerine gol gönderemezken, Beşiktaş ise Ankaraspor, Fenerbahçe, Sivasspor, Sakaryaspor ve Galatasaray'a gol atmayı başaramadı. Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'a gol atmayı başaran Trabzonspor da Kayserispor, Sivasspor, Antalyaspor, Sakaryaspor, Çaykur Rizespor ve Gençlerbirliği'ne gol atmaya muvaffak olamadı. Ligde oynadığı 18 maçta 9 takıma gol atmayı başaramayan Sakaryaspor takımı, Kayseri Erciyesspor, Ankaragücü, Galatasaray, Beşiktaş, Gaziantepspor, Vestel Manisaspor, Kayserispor, Ankaraspor ve Antalyaspor maçlarında gol orucunu bozamadı.
MaKaLeLe - avatarı
MaKaLeLe
Ziyaretçi
9 Şubat 2007       Mesaj #156
MaKaLeLe - avatarı
Ziyaretçi
.Saray tırı Beşiktaş Meydanı'nda

Galatasaray Spor Kulübü'nün lisanslı ürünlerini satan Galatasaray Satış TIR'ı Mersin'e geldi. Adnan Menderes Bulvarı'ndaki Beşiktaş Meydanı'nda park edilen Galatasaray TIR'ı ilgi gördü. Galatasaray taraftarları takımlarının forma, tişört, çakmak, eşofman, ayakkabı, şapka, terlik, nevresim takımı, bere, iç çamaşırı, bayrak gibi ürünlerini satın aldı. Cimbom taraftarlarından bazıları, "Beşiktaş Meydanı'nda bizim tırın ne işi var? Bu durumu protesto ediyoruz. Satış için başka alan mı bulamadılar?" yorumunda bulundu.

Cim Bom pas çalıştı

Galatasaray, Turkcell Süper Lig'de 11 Şubat Pazar günü kendi sahasında Vestel Manisaspor ile yapacağı maçın hazırlıklarını yaptığı tek antrenmanla sürdürdü. Florya Metin Oktay Tesisleri'nde teknik direktör Erik Gerets yönetiminde gerçekleştirilen basına kapalı antrenmanda sarı-kırmızılılar, gruplara ayrılarak önce pas çalışmaları daha sonra da teknik bir çalışma yaptı. Antrenman, yarım sahada yapılan taktik çalışmalarıyla sona erdi.
Sakatlığının durumunda iyileşme gözlendiği bildirilen Mehmet Güven takımla birlikte çalışırken, sakatlıkları süren Aydın, Cihan, Mehmet Topal ve Ayhan sağlık merkezinde yapılan tedavilerin ardından çalışmasını sahada takımdan ayrı sürdürdü.
Sağlık ekibinin, üst bacak arka adalesinde sertleşme hisseden Ayhan'ı antrenmanın sonuna doğru tedbir amaçlı olarak dinlendirdiği bildirildi.
Kaburgasından sakatlığı bulunan Hakan Şükür ise sağlık merkezinde yapılan tedavinin ardından sağlık ekibi eşliğinde salonda çalıştı. Galatasaray, Vestel Manisaspor maçı hazırlıklarını yarın akşam basına kapalı yapacağı antrenmanla tamamlayarak kampa girecek.
MaKaLeLe - avatarı
MaKaLeLe
Ziyaretçi
9 Şubat 2007       Mesaj #157
MaKaLeLe - avatarı
Ziyaretçi
Aslan
MaKaLeLe - avatarı
MaKaLeLe
Ziyaretçi
9 Şubat 2007       Mesaj #158
MaKaLeLe - avatarı
Ziyaretçi
Eski açık ışık desene!

Ali Sami Yen Stadı'nın eski açık tribünü ışıklandırıldı. 1905 Galatasaraylı Yönetici ve İşadamları Derneği (GSYİAD) Basın Sözcüsü Ali Ünlü, yaptığı yazılı açıklamada, üyeleri Pelsan aydınlatma şirketinin sahibi Reşit Göğüş tarafından yapılan projeyle, tribünün daha da aydınlık olacağını ifade etti. Sarı-kırmızılıların 11 Şubat Pazar günü Vestel Masisaspor ile yapacağı lig maçıyla yeni ışıklandırma hizmete girecek.

MaKaLeLe - avatarı
MaKaLeLe
Ziyaretçi
10 Şubat 2007       Mesaj #159
MaKaLeLe - avatarı
Ziyaretçi
'Tomas yolcu' iddiası!

Galatasaray'ın başarılı defans oyuncusu Tomas ile Almanya'nın Stuttgart kulübünün yakından ilgilendiği ortaya çıktı. Yeni Şafak gazetesinin 10 Şubat 2007 tarihli sayısında Hırvat futbolcunun sözleşmesinde yer alan 1 milyon euroyu getiren bonservisini alır maddesinden haberdar olan Alman kulübü yöneticilerinin bu iş için 2 aydır temasta oldukları öne sürüldü.
Tomas'ın Alman kulübüyle bir görüşme yapmadığı, ancak menajere Luigi'nin bu teklifi Hırvat futbolcuya ilettiği öğrenildi. Transfer teklifini koz olarak kullanmak istemeyen Tomas'ın sezon sonuna kadar Stuttgart ile bir görüşme yapmayacağı iddia edildi. 2009 yılına kadar sözleşmesi bulunan Tomas'ın, geçen yılki yenilemede sözleşmeye 1 milyon euroluk maddeyi koydurduğu ifade edildi.
ALTERNATİFİ SERVET
Gelecek yılın takımını kurabilmek için çalışmalınını sürdüren başkan yardımcısı Adnan Polat'ın takımda en yüksek ücreti alan Hırvat Tomas'ın gitmesine sıcak baktığı öğrenilidi. Bu futbolcuyu sezon sonunda göndermek için çalışmalara başlayan Polat'ın, bu futbolcudan gelecek 1 milyon avroyu piyango gibi görüyor. Başta Polat olmak üzere tüm yönetim Tomas'ın yerine gelecek yıl Sivaslı Servet'in formayı giymesine kesin gözüyle bakıyor. Bu arada, Vestel Manisa karşısında olası bir puan kaybı durumunda şampiyonluk şansı sora girecek G.Saray'da yönetim futbolcuları motive edebilmek için Florya'ya akın etti. Yöneticiler, ayrıca adı Galatasarayla anılan Yanal'ın hırsından da çekiniyor.

V.Manisa G.Saray'ı kilitledi

Galatasaray yönetimi, Vestel Manisaspor maçından çok korkuyor. Bir kaç haftadan beri “Ersun Yanal Galatasaray’la anlaştı” haberlerinin medyada çıkmasından sonra tecrübeli hocanın takımını sahaya daha da hırslı süreceğini hesaplayan, başta Başkan Yardımcısı Adnan Polat olmak üzere hemen hemen tüm yöneticiler hafta başından beri Florya’dan çıkmıyor.
Bu hafta puan kaybedilmesi halinde şampiyonluktan uzaklaşılacağı korkusuyla yöneticiler, Sarı-Kırmızılı futbolcuların motivasyonunu en üst seviyeye çıkarmak için çaba harcıyor. Başkan Özhan Canaydın’ın da son günlerde basında yer alan haberler üzerine teknik ekip ve futbolcularla ayrı ayrı toplantı yapacağı öğrenildi. Canaydın’ın, Teknik Direktör Erik Gerets’le arası açık olan Necati Ateş, Ergün Penbe, Hasan Şaş ve Hasan Kabze ile bugün bir görüşme yaparak, “Teknik direktörünüzle asla polemiklere girmeyin” şeklinde uyarılarda bulunacağı bildirildi. Ayrıca Belçikalı çalıştırıcıyla da görüşecek olan Sarı-Kırmızılı Kulübün Başkanı, Gerets’e “Formayı hak edene ver” de diyecek.
Ersun hocaya küfür yok
Galatasaray’da Başkan Yardımcısı Adnan Polat yönetimdeki yardımcısı Haldun Üstünel ile birlikte “ultraslan” üyeleriyle bir araya geldi. Önceki gün gerçekleştirilen toplantıda Polat, ultraslan’dan Vestel maçını milat kabul etmelerini ve küfür etmemelerini istedi. Ayrıca Ersun Yanal’a da kesinlikle küfür etmemelerini söyleyen Polat, taraftar gruplarının isteklerini de yerine getireceklerini söyledi. İlk icraat ise misafir takım taraftarlarının yeni açık tribününe geri dönmeleri oldu. Bu arada Turkcell Süper Lig’de mücadele eden 18 takımdan bir tek Galatasaray, bu sezon şu ana kadar oynadığı bütün takımlara gol atmayı başardı. Ligde genel olarak Fenerbahçe 3, Beşiktaş 5 ve Trabzonspor 6 takımın filerini havalandıramadı.

G.Saray Vestel'e karşı üstün

Galatasaray ile Vestel Manisaspor takımları, Turkcell Süper Lig'de yarın 4. kez karşı karşıya gelecek. Lig tarihinde ilk kez geçen sezon karşılaşan iki ekip arasında geride kalan 3 maçtan 2'sini Galatasaray kazandı, 1'i ise berabere bitti. Geçen sezonki maçları Galatasaray, İzmir'de 4-1, İstanbul'da da 4-2'lik skorlarla kazanırken, bu sezonun ilk yarısında Manisa'da oynanan mücadele 2-2 bitti.

MaKaLeLe - avatarı
MaKaLeLe
Ziyaretçi
10 Şubat 2007       Mesaj #160
MaKaLeLe - avatarı
Ziyaretçi
Galatasaray'da Hakan oynamıyor

Galatasaray, Vestel Manisaspor ile yarın oynayacağı karşılaşmayı kazanarak, zirve takibini sürdürmek istiyor. Sarı-kırmızılı ekipte, sakatlıkları bulunan Hakan Şükür, Cihan, Aydın ve Mehmet Topal yarınki maçta forma giyemeyecek. Sakatlığı süren Ayhan'ın durumunun ise bu akşam yapılacak antrenman sonrasında kesinlik kazanacağı açıklandı. Galatasaray, hazırlıklarını bu akşam basına kapalı yapacağı idmanla tamamlayacak. Ali Sami Yen Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak maçı hakem Bülent Yıldırım yönetecek.