Arama

Galatasaray Spor Kulübü Kuruluş Tarihi - Sayfa 18

Güncelleme: 24 Ekim 2016 Gösterim: 392.890 Cevap: 611
MaKaLeLe - avatarı
MaKaLeLe
Ziyaretçi
14 Şubat 2007       Mesaj #171
MaKaLeLe - avatarı
Ziyaretçi
Arda'ya yasak geldi!

Sponsorlu Bağlantılar
Galatasaray'ın genç yıldızı Arda Turan'ın performansında yaşanan düşüş sonrası hem sarıkırmızılı yönetim hem de teknik direktör Erik Gerets harekete geçti. Yönetim ile Belçikalı hoca bazı yasaklar getirerek, Arda'yı koruma altına almaya planladı ve bunun için çalışmalara başladı. 20 yaşındaki futbolcuya yapılan ilk uyarı basın ile fazla konuşmaması yönünde.
REKLAM DA YASAKLANDI
Arda'ya, ikinci bir emir gelene kadar yazılı ve görsel basına röportaj verme yasağı getirildi. Samimi tavırlarıyla medyada çok fazla popüler olmaya başlayan Arda Turan'ın, yine ikinci bir emir gelene kadar reklam filmlerinde oynaması da yasaklandı.

Şaş'tan insanlık dersi!

Milliyet Gazetesi'nin 14 Şubat tarihli bugünkü sayısında Erhan Telli'nin haberine göre; Galatasaray'ın yıldız oyuncusu, yeşil sahaların ele avuca sığmayan hırçın çocuğu Hasan Şaş, yardımseverliği ve insanlığı ile bir kez daha takdir topladı.
Gaziantepspor deplasmanı öncesinde verilen izin gününde, eşi Sibel ve minik oğlu Yusuf Deniz ile birlikte Florya'da bir restoranda kahvaltı yapan yıldız oyuncu, evine dönerken başından geçen bir olayla, insanlığın henüz ölmediğini kanıtlamış oldu.
Kahvaltı sonrasında aracına binen ve evine doğru yola koyulan yıldız futbolcu, hemen önünde bir minibüsle özel bir aracın yaptığı kazayı görerek, arabasını durdurdu. Hasan Şaş kaza sonucunda özel araçta kanlar içinde ambulansın gelmesini bekleyen 4 yaşındaki küçük bir çocukla annesinin imdadına yetişti. Çevredekilerin şaşkın bakışları arasında insanlık dersi veren milli oyuncu, çağrılan ambulansın gelmesini beklemeden, talihsiz çocuğu ve annesini jipine bindirerek Yeşilköy İnternational Hospital'in acil servisine götürdü.
İlk müdahele sırasında kazazedelerin başında duran ve hayati tehlikeyi atlatmalarıyla büyük mutluluk yaşayan Hasan Şaş'ın daha sonra 'Geçmiş olsun' dileklerini ileterek hastaneden ayrıldığı öğrenildi.
Hasan'ın, 1 yaşındaki oğlu ve eşinin yanında böyle bir davranışta bulunması ise acil servisteki personeli doktorları da kendisine hayran bıraktı. Yıldız futbolcu, yaptığı davranışın abartılmaması gerektiğini söyleyerek, "Benim yerimde kim olsa, aynısını yapardı. Benim de bir oğlum var. Böyle kazalar hepimizin başına gelebilir" ifadesini kullandı.

"Farkı 4 olarak söylemeyin"

Galatasaray'da lider Fenerbahçe ile aradaki puan farkının 4 olmasına karşın, futbolcuların farkı 4 olarak söylemeleri yasaklandı.
Talihsiz bir sakatlık yaşayan golcü oyuncu Necati Ateş'in GS televizyonuna yaptığı 'Oynanmamış bir maçı kazanmış gibi göremem' açıklamasının ardından futbolcuları bu konuda uyaran idareciler, herkesten farkın 1 olduğunu düşünmelerini istedi.
Bu arada sarı-kırmızılılar'da Gaziantep deplasmanı öncesinde futbolculara bir günlük izin verilirken, sakat oyuncuların mesaisi devam etti. Kaptan Hakan Şükür, Cihan, Aydın, Mehmet Topal ve Necati tesislere gelerek çalışmalarını sürdürdüler. Antep maçı için çalışmalara bugün yapılacak antrenmanla devam edilecek.

ultrAslan34 - avatarı
ultrAslan34
Ziyaretçi
14 Şubat 2007       Mesaj #172
ultrAslan34 - avatarı
Ziyaretçi
SELAM BENDE YENİ ÜYE OLDUM HERKESE SELAM...
Sponsorlu Bağlantılar
MaKaLeLe - avatarı
MaKaLeLe
Ziyaretçi
15 Şubat 2007       Mesaj #173
MaKaLeLe - avatarı
Ziyaretçi
Necati'nin en kötü dönemi

Galatasaray'a 2003-2004 sezonunun devre arasında transfer olan golcü futbolcu Necati Ateş, bu sezon sarı-kırmızılı formayla en kötü dönemini geçiriyor. Üste üste yaşadığı şanssız sakatlıklarla formasından uzak kalan ve teknik direktör Erik Grets'in de forvette Hakan Şükür-Ümit Karan ikilisinin ardından düşündüğü tecrübeli oyuncu, bu sezon beklenenden çok uzak bir görüntü çizdi.
Bu sezon 20 haftası geride kalan Turkcell Süper Lig'de ancak 9 maçta forma giyebilen, yalnızca 10 dakika sahada kalabildiği Vestel Manisaspor maçında da bu kez omzundan sakatlanarak 3 hafta daha takımdan ayrı kalacak olan Necati, sahada kaldığı toplam 309 dakikada, ligde Galatasaray'a sadece 1 gol kazandırabildi.
Galatasaray'a transfer olduğu 2003-2004 sezonu ikinci yarısında dahi 14 maç oynayarak 9 kez rakip fileleri havalandıran, geçen sezon 30 maçta 18 gol bularak şampiyonluğun önemli mimarlarından biri olan Necati, bu sezon adeta hayal kırıklığı yaşadı.

-NECATİ'NİN GALATASARAY'DA LİG PERFORMANSI-

Necati Ateş'in Galatasaray forması altında ligde gösterdiği performans şöyle:

Sezon Maç Süre (Dk) Gol
------- ---- --------- ---
2003-04 14 947 9
2004-05 34 2640 15
2005-06 30 2348 18
2006-07 9 309 1

Öte yandan, bu sezon Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı 4 maçta 174 dakika sahada kalıp, 1 gol bulan Necati, Fortis Türkiye Kupası'ndaki 5 maçta ise 289 dakikada 1 kez rakip fileleri havalandırdı.

Hamit Keşeli hastaneye kaldırıldı

Galatasaray Kulübü'nün Ali Sami Yen Stadı'nın yıllardır müdürlüğünü yapan Hamit Kaşeli, geçirdiği kalp rahatsızlığı nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Sarı-kırmızılı kulübün resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada, ''Kendisine geçmiş olsun diyor, acil şifalar diliyoruz'' denilirken, Florance Nightingale Hastanesi'ne kaldırılan Kaşeli'nin tedavi ve tetkiklerine hemen başlanıldığı bildirildi.

MaKaLeLe - avatarı
MaKaLeLe
Ziyaretçi
15 Şubat 2007       Mesaj #174
MaKaLeLe - avatarı
Ziyaretçi
G.Saray'dan örnek davranış!

Galatasaraylı oyunculardan Ergün Penbe, Hasan Kabze, Fevzi Elmas ve Mehmet Topal böbreklerini bağışladı. Türk Böbrek Vakfı'nın düzenlediği bağış kampanyasına katılan Sarı-Kırmızılı oyuncular, Bahçelievler'deki Hizmet Hastanesi'ne gelerek diyalize bağlı olan hastalara moral verdiler.
Bu tür organizasyonlara sağduyulu olduğunu belirten Ergün Penbe, "Bugün burada büyüklerimize kardeşlerimize moral verdik. İnsanları seviyorum onlara yardım etmeyi seviyorum, umarım analarımız babalarımız kardeşlerimiz sağlıklarına kavuşurlar" diye konuştu.
Ayrıca "Bir Organ Bir Hayattır" sloganını kullanan Hasan Kabze, insanları organa ihtiyacı olan hastalar için yardıma çağırdı.Sarı-Kırmızılı futbolculara organizasyona katılmalarından dolayı teşekkür belgeleri verildi.

3 yeni arsa müjdesi!

G.Saray Kulübü aylık olağan Divan Kurulu Toplantısı yapılırken, kulüp başkanı Özhan Canaydın, tek hedeflerinin ligi şampiyon olarak bitirmek olduğunu söyledi.
Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya katılan kulüp başkanı Özhan Canaydın, sportif olarak güzel günler yaşadıklarını belirterek, ''Son haftadaki maçımızdan mutlu ayrıldık. Şampiyonluktaki iddiamız devam ediyor. İnşallah takımımız bundan sonraki maçlarda neticeye varmak için bütün gücünü kullanacak. Ekibimizde kardeşlik takımdaşlık havası var, herhangi bir tahrikle bozulmamasını istiyoruz. Hedefimiz şampiyonluk' diye konuştu.
''PROTOKOLÜ İMZALADIK''
Başkan Canaydın, Seyrantepe Projesi için gerekli protokolü imzaladıklarını açıklarken, stadın 120 bin metre kare arsa üzerine yapılacağını belirtti.
TOKİ ile yapılan protokolün 9. maddesinde, 120 bin metre karelik arsa üzerinde TOKİ tarafından yapılacak spor kompleksinin tamamlanması halinde, 49 yıllık üst kullanım hakkının bedelsiz olarak Galatasaray'a verileceğinin yazıldığını anlatan Özhan Canaydın, ''52 bin kişilik çok amaçlı ve üstü kapalı spor kompleksinin yapılma şartnamesi, kulüp ve TOKİ tarafından ortak olarak belirlenecektir'' dedi.
Canaydın, bu protokolün başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın oluru ile yürürlüğe girdiğini kaydederken, ''Spor kompleksi ile birlikte orada bir hastane inşaatı da yapılacaktır. Zemin etütleri son haftaya gelmiştir. Yer tespitleri bu hafta bitmiş olacak. Gayet iyi bir yolda yürüyoruz'' ifadesini kullandı.
''3 YENİ ARSA ALACAĞIZ''
Riva arazisinin değerlendirmesi için çalışmaların devam ettiğini kaydeden Özhan Canaydın, bu konuda da en son noktaya geldiklerini söyledi.
Canaydın, bir yönetim kurulu üyesinin yurt dışında gereken çalışmayı yaptığını anlatarak, şöyle konuştu:
''En kısa zamanda en iyi şartlarla yapılacak anlaşmanın müjdesini vermiş olacağım. Mülk satışı yapmanın üzüntüsünü ben de taşıyorum. Mülk satarak bir yere varmanın imkanı olmadığını ben de biliyorum.

Bunun yanı sıra ileride Riva arazisi gibi değer kazanabilecek gibi üç arsa almanın planını yapıyoruz. Bunların yerini veremiyorum, çünkü başkaları da talip olabilir. Birincisi 240 dönüm bir arsa, ikincisi 180 dönümü kira, 25 dönümü mülk arazi, üçüncüsü de Florya'da olmak üzere 68 dönümlük bir arazinin bir miktarını tapulu mülk haline getirmek için çalışıyorum. Elimizden bir yer çıkarken, bazı mülklerin kasamıza girmesinden keyif alıyorum.''
Canaydın, yapılan eleştiriler üzerine yeniden söz alarak, Riva arazisi üzerinde durmaya 2002 yılında başladıklarını ve hiç durmadan çalıştıklarını dile getirerek, ''4,5 yıl sürmesi bizim beceriksizlikliğimiz olabilir ama durmadan çalıştık'' dedi.
Anıl Büyükeroğlu'nun eski bir politikacının halka hitap ederken ''Buğdaylar burada daneler nerede'' şeklindeki benzetmelerine yanıt veren Canaydın, ''Çok yakında daneler de ortaya çıkacak'' dedi.
Özhan Canaydın, Hamit Altıntop'un formasıyla poz vermesinin eleştirilmesine de açıklık getirerek, Schalke 04 kulübü başkanıyla yaptıkları bir toplantıda kendisine bu formanın hediye edildiğini, kendisinin de yurt dışında forma giyen bir Türk Milli Takımı oyuncusunun formasıyla her zaman poz vermekten kaçınmayacağını belirtti.
Canaydın, tüm bunların ardından ''Galatasaray'a karşı görevim ne olursa olsun hata yapmam'' derken, ''Ali Sami Yen Stadı'nın elimizden alınması diye bir şey yoktur. Statları kiralık olan bütün kulüplerin İddaa gelirleri otomatik olarak kesilmektedir'' ifadesini kullandı.
BANKALARA TOPLAM BORÇ 65,7 MİLYON DOLAR
Toplantıda, Galatasaray Kulübü'nün ve Grup Şirketlerinin mali durum analizi de açıklandı.
Mali durum analizinde belirlenen bankalara kısa ve uzun vadede toplam borcun 65,7 milyon ABD Doları (92 milyon 309 bin 398 YTL) olduğu kaydedildi.
Mali durum analizinde, futbolculara bu sezon sonuna kadar 17,1 milyon YTL, 2011 yılı sonuna kadar da 33,5 milyon YTL ödenmesi gereken borç bulunduğu dile getirildi.
Bu arada, mali raporda önceki raporlarda olduğu gibi toplam borç ve alacağın yer almaması dikkat çekti.
BÜYÜKEROĞLU TEPKİ GÖSTERMEYE ÇALIŞTI
Divan kurulu üyesi Anıl Büyükeroğlu, bu ay içinde yapılacak Mali Genel Kurul'da yönetime tepki göstermenin gerekliliğini vurgulayarak, ''İbra etmek, bir Galatasaray geleneği olarak gösteriliyor. Ancak gerekli tepkiyi göstermemiz gerekir'' derken, buna yanıt veren Canaydın, ''Galatasaray 100 senedir örf ve adetleriyle yaşamış, Türkiye'nin en büyük camiası olmuştur, biz geleneklerimizle yaşarız, hata yapılmışsa genel kurul gereken kararı verir, her türlü karara saygılıyız'' dedi.
"GERETS HERKESLE GÖRÜŞEBİLİR"
Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın, teknik direktörleri Erik Gerets'in Belçika'da Anderlecht kulübüyle görüşüp anlaştığı şeklindeki iddialara açıklık getirerek, ''Öyle bir şey olduğunu tahmin etmiyorum. Ama herkes herkesle görüşebilir'' dedi.
Galatasaray Kulübü'nün aylık olağan Divan Kurulu Toplantısı'ndan sonra basın mensuplarının bu konudaki sorularını yanıtlayan Canaydın, ''Ailenin içinde herhangi bir huzursuzluk yok. Takım geçen seneki gibi kenetlenmiş durumda. Gaziantepspor maçında kazanmak istiyoruz.
Önümüzde bir viraj var. Bu virajı atlatırsak her şey daha güzel olacak'' dedi. Erik Gerets'in, ''Galatasaray'ı şampiyon yapıp bırakacağım'' yönündeki açıklamalar yaptığının iddia edilmesi için de başkan Canaydın, hatırlatılması üzerine, ''Kendisine, takımı şampiyon yapacağını belirttiği için teşekkür ederim. Gerets'in 2 artı 1 yıllık sözleşmesi var. Opsiyonu o ya da biz kullanabiliriz. Sezon sonunda görüşerek buna karar vereceğiz'' dedi.
Soruların devamı üzerine tepki gösteren Canaydın, ''Bu soruları sezon başından bu yana soruyorsunuz. Acaba, bunun arkasında menfi başka şeyler mi var diye aklımıza geliyor'' ifadesini kullandı.
Adnan Polat ise Gerets ile ilgili soruları yanıtlamaktan kaçınarak, şu anda sadece lig ve kupa şampiyonluğuna konsantre olduklarını ifade ederek, ''Biz tek vücut halinde hareket ediyoruz. Benim gündemimde bundan başka bir şey yok'' demekle yetindi.

Tayfa yürektir!!! Tayfa nefestir!!! Tayfa kardeşliktir!!!

Bazen otobüslerde nefesimiz kesilir sıcaktan; bazende otobüslerde nefesler ısıtır içimizi,soğuktan.!

Bazen yürekler atar otobüslerde yenen taşlardan, kovalamacalardan; belki de bazen yüreğinin atmayacağını artık düşünür insan o zor yollarda karda, yağmurda bir uçuruma gideceğini düşünerek otobüsün.!

Bazen ne olursa olsun düşünmeden yürümektir bir dostun arkasından; hadi dediğimiz anda o orda kesinleşmiş bir karar olması sonunu düşünmeden, kahraman olmayı hiç istemeden yapılan harekettir dostlar var olsun diye.!

TAYFA;
Bazen en sıcak olduğu zamandır kendine saygı duyanlara; yureğinin en temiz kısmıyla desteklemeye hazırdır.!
Bazen de en soğuk tavırıyla kendine saygı duymayanlara; yureğinin en katı kısmıyla tavır koymaya hazırdır.!

Kimine göre YALANIZ; kimine gore KRALIZ; Biz Kimseyi Takmayız..İŞİMİZE BAKARIZ..!
BU ALEMDE TAYFA GERISI PALAVRA...
================================================
Dondurucu bir Soğuktur...Ama üşümem...
İçim sıcacıktır...
Alev, Alev yanarım...
SARI- KIRMIZI...Kor bir...
ATEŞ gibi...
Maça giderken...Samiyene...
Adarım kendimi..
İbadet için Hacıların gittiği...
MABET gibi...
Mağlup oluruz...Yuhalamam..
Sırtımı dönmem...
Omzuma alırım ONU...
Her zaman içimde taşıdığım...
VEFA gibi...
Coşkum azalmaz hezimetlerde...
Sesim yükselir....Kabıma sığmam...
Büyürüm...Zirvesi görünmeyen
DAĞLAR gibi...
Karagünler yaşarız...
Yalnız kalmam...Gittikçe artarım...
Yuvarlandıkça coşan...
ÇIĞLAR gibi...
Kupasız kalırız yıllarca...ASLA vazgeçmem...
Terketmem ONU...
Çekerim CEFASINI ...Çile Çile...
Ölümüne yaşarım...Yudum Yudum Acıyı...
Karşılıksız olan...KARA bir
SEVDA gibi...
Para yok , Borç çoktur ...
Tek tek kopar futbolcular yuvadan dağılmam...
Parçalanmam...
Tam aksine yanyana
TEK-YÜREK olurum ...
Vücuda hayat veren...Damardaki
KAN gibi...
Sahaya yedekler çıkar...
Formaya bakarım...
Yine KIYAMET kopar...Yıkılır ortalık...
SEYİRCİ değil...TARAFTAR olurum...
Takıma yardım eden MELEK
Rakibin üstüne çöken
ZEBANİ gibi...
TRİBÜN değil...KAPALI olurum..
Takıma CENNET...
Rakibe çıkışı olmayan
CEHENNEM gibi..
Ülke dar gelir...
Karış karış giderim peşinden...
ASLA yalnız yürütmem onu...
Takip ederim ...Işığın ardındaki...
GÖLGE gibi...
Hayatımın amacı O'dur...
ONLA ağlar , ONLA gülerim ...
Ailem , Sevgilim , Rakiplerim
beni hep ONDAN kıskanır...
Ben böyle yaşamayı severim...
Çünkü ben GALATASARAYLIYIM..
Yani... ultrAslan gibi...

Gerets'den Hakan talimatı

G.Saray’da Hakan Şükür seferberliği başladı. V.Manisaspor maçında Necati’nin de sakatlanmasıyla forvette sıkıntıya düşen teknik direktör Erik Gerets’in kulüp doktorlarına talimat vererek, Gaziantepspor maçına Hakan Şükür’ün yetiştirilmesini istedi. Son 3 karşılaşmada sahada yer alamayan Hakan’ın ağrılarının devam ettiği, ancak sakatlığının büyük ölçüde geçtiği belirtildi.
Gerets yakın takipte
Sarı kırmızılıların Ankaraspor ile oynadığı ikinci yarının ilk maçında kaburgalarına aldığı darbe sonucunda sakatlanan ve o günden bu yana takımındaki yerini alamayan Hakan, takımla birlikte çalışmalara başlıyor. Gerets’in golcü futbolcunun sakatlığını yakından takip ettiği ve sürekli olarak kulüp doktorlarıyla konuşarak bilgi aldığı belirtildi.
Hakan’ın bugünden itibaren takım ile çalışmaya başlayacağı bildirildi. Bugün ve yarın yapılacak olan idmanların ardından, kulüp doktorları, Gerets ve Hakan bir araya gelerek karar verecek. Gaziantepspor maçında Hakan’ın oynamama ihtimali olması durumunda Gerets’in takımını sahaya tek forvetle sürmesi bekleniyor.
Futbol hayatı boyunca vücudunun hemen hemen her bölgesinden sakatlanan ve "Biyonik futbolcu" yakıştırmaları yapılan Hakan ise, "Gaziantep’e gitmeden önce kendimi deneyeceğim. Oynayıp oynamayacağıma hep beraber karar vereceğiz. Tam iyileşmeden kendimi riske etmek istemiyorum" dedi.

Kaşeli: "Yılların acısı çıktı"

Geçirdiği kalp rahatsızlığı nedeniyle hastaneye kaldırılan, Galatasaray Kulübü'nde yıllardır Ali Sami Yen Stadı'nın müdürlüğünü yapan Hamit Kaşeli'nin durumunun iyi olduğu açıklandı.
Florance Nightingale Hastanesi'ne kaldırılan Kaşeli, iki damarında tıkanma olduğunu belirterek, "Önce enfaktüsten yattım. Birden hayati tehlikeye girdim, oradan da acil olarak buraya getirildim. Burada sevgili dostum Nevzat Yıldırım ve arkadaşları iki kere beni ölümden döndürdüler. Uzun yıllardır bu camianın içindeyiz. Biliyorsunuz bizim işlerimiz oldukça zor, kolay değil. Bu stresler, bu sıkıntılar kalbimizi oldukça zarara sokmuş. Tabiki yılların acısı birgün çıkacaktı ve çıktı işte. Bütün Galatasaray camiasına ve basın mensubu arkadaşların göstermiş olduğu ilgi ve alakaya teşekkür ediyorum" dedi.

İliç golü unuttu

Galatasaray'ın başarılı orta saha oyuncusu Sasa İliç, ligde adeta golü unuttu.Sezonun ilk 4 haftasında rakip fileleri 5 kez havlandırarak sarı-kırmızılı ekibin en önemli gol silahı haline gelen Sırp oyuncu, ilk yarıdaki performansıyla da beğeni toplarken, son haftalarda ise gol vuruşlarında şanssızlığını kıramadı. Teknik direktör Erik Gerets tarafından 20 haftası geride kalan ligde 19 karşılaşmada görevlendirilen Sasa İliç, toplam 1382 dakika sahada kalıp, 8 gol bulurken, son 5 haftada ise adeta gol orucuna girdi.
İliç, ligdeki son golünü 25 Kasımda Ali Sami Yen Stadı'ndaki Sivasspor karşılaşmasında kaydederken, ardından oynanan Fenerbahçe, Bursaspor, Ankaraspor, Kayserispor ve Vestel Manisaspor mücadelelerini ise golsüz geçti.
İliç, gol yollarındaki suskunluğuna rağmen, son oynanan Vestel Manisaspor maçında yaptığı 2 asistle göz doldurdu.

G.Saray albümü internette!

Galatasaray Kulübü, taraftarının, 16. şampiyonluğun ardından piyasaya çıkartılan ''Galatasaray Taraftar Albümü-Tek Büyük Galatasaray''ı bilgisayarlarına bedava indirebileceğini açıkladı. Kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, en sevilen tribün parçalarının bulunduğu ve geçen yıl 16. şampiyonluğun ardından yayınlanan albümün, geçici bir süreyle bilgisayarlara bedava indirilebileceği vurgulandı.
Albümü bedava indirme olanağını, Doğan Grubu Şirketi olan Doğan Elektronik Müzik'in (Muzi) geçici bir süre abonelerine sağladığı ve albümün tüm telifleri yasal olarak ödeyerek uyguladığı bir kampanya neticesinde taraftara ulaşacağı kaydedildi.

Son düzenleyen Kral_Aslan; 27 Ağustos 2007 12:01
MaKaLeLe - avatarı
MaKaLeLe
Ziyaretçi
16 Şubat 2007       Mesaj #175
MaKaLeLe - avatarı
Ziyaretçi
"Böyle düşünmek itici güç"

Galatasaray'ın yıldız futbolcusu Sabri Sarıoğlu, Fenerbahçe ile puan farkını 1 olarak gördüklerini, böyle düşünmenin de kendilerine itici güç olduğunu söyledi. Sabri, Lig TV'ye yaptığı açıklamada, geçtiğimiz sezon şampiyon olduklarını, bu sezon da böyle bir başarıyı tekrarlayacaklarına inandıklarını kaydederek, ''Bize göre şu anda puan farkı 1, böyle düşünmek bize itici güç oluyor. O hırsla, o inançla oynayarak puan farkını artı 3'e, 5'e çıkaracağımıza inanıyorum, geçen sezon bunu gösterdik'' diye konuştu.
Takımda oynaya oynaya performansını geliştirdiğini kaydeden Sabri, bu seviyenin kendisine yeterli gelmediğini, daha da başarılı olacağına inandığını vurguladı.
Sabri, savunmanın sağında oynamaktan dolayı zaman zaman zorlandığını itiraf ederken, ''Bu mevkide boyumun uzun olmaması nedeniyle zorluk çekebiliyorum. Aslında hocamın uygun gördüğü yerde oynarım, ama bana sorarsınız sağ kanatta oynamayı isterim'' ifadesini kullandı.
Futbolun saha içinde kaldığını kaydeden Sabri, kendisinin bir futbolcu olarak saha içindeki mücadeleyi dışarıya yansıtmamaya çalıştığını sözlerine ekle

"Gündem değiştirme taktiği"

Galatasaray Kulübü, Fenerbahçe Kulübü'nün, başkan Özhan Canaydın'ı hedef alan açıklamasına, aynı yolla yanıt verdi.
Galatasaray Kulübü'nün internet sitesinden yapılan duyuruda, Fenerbahçe Kulübü'nün ''Beyefendilik ve Doğru Duruş'' başlıklı açıklamasının, kulüp başkanı Aziz Yıldırım'ın, günümüzde Türk sporunda oynadığı rol konusunda açık bir itiraf niteliğinde olduğu ifade edildi.
Açıklama şöyle:
''Bu açıklama, özellikle 14 Mayıs 2006 gecesi yaşadığımız 16. şampiyonluğumuzun ardından, bütün kamuoyu önünde oynanan 'istifa' senaryosu gibi, son günlerde yaşadıklarıyla, yine çaresiz kalarak başvurdukları, eski taktiklerinin yeniden gündeme getirilmesinden başka bir anlam taşımamaktadır.
İlginç bir biçimde müşahade edilmektedir ki Fenerbahçe Kulübü Başkanı, ne zaman kendi iç sorunlarıyla başbaşa kalsa, aynı taktiği uygulayarak gündemi değiştirmek, odağı başka tarafa çevirmek üzere, kamuoyu ve medyanın gündemine yepyeni bir polemik konusu sunma çabasına girmektedir.
Söz konusu açıklama da anlaşılan bu bir hayli yıpranmış taktiklerinin yeniden gündeme sunulma çabasının son umutsuz örneğidir.
Galatasaray Kulübü, bu ucuz taktiğin muhatabı değildir ve de olmayacaktır. Fenerbahçe Kulübü yöneticilerine, yaşadıkları sorunları aşma konusunda sabır ve başarılar dileriz.''

MaKaLeLe - avatarı
MaKaLeLe
Ziyaretçi
16 Şubat 2007       Mesaj #176
MaKaLeLe - avatarı
Ziyaretçi
Yüksek gerilim hattı!

Fenerbahçe ve Galatasaray Spor Kulüpleri arasındaki gerginlik artıyor. İki ezeli rakibin mücadelesi sahalardan sonra basına karşı yapılan açıklamalara sıçradı.

UEFA Kupası'nda AZ Alkmaar'ı evinde konuk eden Fenerbahçe'de maç öncesi Türkiye Futbol Federasyonu başkanı Haluk Ulusoy'un 'Kadıköy'ye gideceğim' açıklamasına karşı yapılan 'Zaman ve mekan uygun değil' cevabı belirsiz bir savaşında kıvılcımlarını yaktı. Bu açıklamanın ardından Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Özhan Canaydın bir basın toplantısı düzenlemiş ve F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım ile bir sorunu olmadığını fakat Haluk Ulusoy'un Saracoğlu'na gidememesini üzücü olarak nitelendirmişti.

İşte ne olduysa Fenerbahçe yönetiminin bugün akşam saatlerinde yaptığı açıklamayla oldu. Sarı-Lacivertli kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada Canaydın hedef alındı ve Ulusoy-Fenerbahçe gerilimine söz düellosu ile katılan başkana ağır bir cevap verildi. Bu cevabın ardından hemen ise Özhan Canaydın ve Galatasaray cephesi jet bir açıklama yaptı, Fenerbahçe'nin bu açıklamasının tamamen gündem değiştirme amaçlı olduğunu vurguladı. İki kulüp arasındaki gerilim bugün adeta doruğa ulaştı. İşte o gerilimi yaratan açıklamalar;
F.Bahçe Spor Kulübü'nün Özhan Canaydın'ın açıklamalarının ardından verdiği cevap:
Fenerbahçe Kulübü, Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın'ın bazı açıklamalarından duyulan rahatsızlığı dile getirirken, internet sitesinde yapılan açıklamada, ''Yönetimimiz ve camiamız, her türlü çirkin sataşma ve tahriğe rağmen sükunetini korumaya çalışmaktadır. Özellikle Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın ve yönetiminin söylemleri ve tavırları, bizi böyle bir açıklaya yapmaya itmiştir'' denildi.
Özhan Canaydın'ın, kendisini hiç ilgilendirmeyen, Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy'un, maçlarını izlemeye gelmesi konusunda bile Fenerbahçe Kulübü'nü hedef gösterecek sözler söylemekten çekinmediği öne sürülen açıklama şöyle:
''Sayın Canaydın, konuyu günler öncesinde gerçekleşen bir düğün töreninde yaşananlara getirerek haddini aşmaktadır. Üstelik Sayın Canaydın, konulara kendi yorumlarını getirirken olayları çarpıtmaktan da hiç kaçınmamaktadır. Aynı Galatasaray Kulübü Başkanı, tüm bu çarpıtma ve ithamlarının ardından da sporda barış ve kardeşlik mesajları vermektedir. Sayın Canaydın'ın bu herkese yaranmaya çalışan tutumu, kendisine ve temsil ettiği camiasına yakışmayan ve artık kamuoyunca da kabul edilen bir tutarsızlık örneğidir.
Futbol Federasyonu başkanının UEFA Kupası maçımıza gelmesi konusunda fikrimizi daha önce açıklamıştık. Açıklamadan da anlaşılacağı gibi, amacımız son dönemde futbolda yaşanan, herkesçe malum gerginliklerin, son derece kritik bir maçta yaratabileceği olumsuz birtakım gelişmeleri önlemek amacını taşıyordu. Bunun ötesinde, federasyon başkanının hangi maça gideceği ve gittiği bir maçta nerede oturacağı, tamamen kendi takdiridir. Kaldı ki buna ilişkin prosedür, yasal mevzuatta malumdur.''
AÇIKLAMANIN DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ...
Galatasaray Spor Kulübü'nün bu açıklamanın hemen ardından jet cevabı:
Galatasaray Kulübü, Fenerbahçe Kulübü'nün, başkan Özhan Canaydın'ı hedef alan açıklamasına, aynı yolla yanıt verdi. Galatasaray Kulübü'nün internet sitesinden yapılan duyuruda, Fenerbahçe Kulübü'nün ''Beyefendilik ve Doğru Duruş'' başlıklı açıklamasının, kulüp başkanı Aziz Yıldırım'ın, günümüzde Türk sporunda oynadığı rol konusunda açık bir itiraf niteliğinde olduğu ifade edildi.
Açıklama şöyle:
''Bu açıklama, özellikle 14 Mayıs 2006 gecesi yaşadığımız 16. şampiyonluğumuzun ardından, bütün kamuoyu önünde oynanan 'istifa' senaryosu gibi, son günlerde yaşadıklarıyla, yine çaresiz kalarak başvurdukları, eski taktiklerinin yeniden gündeme getirilmesinden başka bir anlam taşımamaktadır. İlginç bir biçimde müşahade edilmektedir ki Fenerbahçe Kulübü Başkanı, ne zaman kendi iç sorunlarıyla başbaşa kalsa, aynı taktiği uygulayarak gündemi değiştirmek, odağı başka tarafa çevirmek üzere, kamuoyu ve medyanın gündemine yepyeni bir polemik konusu sunma çabasına girmektedir. "

MaKaLeLe - avatarı
MaKaLeLe
Ziyaretçi
16 Şubat 2007       Mesaj #177
MaKaLeLe - avatarı
Ziyaretçi
Bedavaya G.Saray albümü!

G.Saray Kulübü, 16. şampiyonluğun ardından piyasaya çıkan “G.Saray Taraftar Albümü-Tek Büyük G.Saray”ı taraftarların bilgisayarlarına bedava indirebileceğini açıkladı. Resmi siteden yapılan açıklamada albümün "www.muziplay.com" isimli internet sitesinden ücretsiz olarak üye olmalarının ardından indirilebileceği belirtildi.

Hakan sezon sonu gidiyor!

16 Şubat Cuma günkü Akşam gazetesinde yer alan habere göre; Galatasaray’ın Türkiye’de ve Avrupa’da elde ettiği büyük başarılarda attığı gollerle hep başrollerde yer alan Hakan Şükür, sezon sonunda Sarı-Kırmızılı takımdan ayrılıyor.

Devre arasında sözleşmesi 31 Mayıs 2008’e kadar uzatılan tecrübeli futbolcunun, Başkan Yardımcısı Adnan Polat’la yaptığı görüşmede, “Dubai ve Katar’dan gelen teklifler var. Futbol yaşantımın sonuna yaklaştım. Bu teklifleri değerlendirmek istiyorum. Hiç değilse kulübüme de bir faydam dokunur” dediği öğrenildi.
GÖZÜ REKORDA
Hakan’ın bu sözlerinin ardından Polat’ın gözlerinin dolduğu da belirtildi. Türkiye’den ayrılmadan önce Tanju’ya ait 240 gollük rekoru kırmayı amaçlayan yıldız oyuncunun, iki yıl sonra kariyerine son vermeyi planladığı belirtildi.

1992 yılında Bursa’dan Galatasaray’a transfer olan Hakan Şükür, 1995 yılındaki Torino macerası sonrası Cim Bom’a dönmüştü. UEFA Kupası zaferinin ardından Inter’e giden Hakan, sırasıyla Parma ile Blackburn formalarını giydi.

afraid six - avatarı
afraid six
Ziyaretçi
17 Şubat 2007       Mesaj #178
afraid six - avatarı
Ziyaretçi
BURDAN TÜM CİMBOMLULARA SELAMLAR
İCABINDA BİZDE GSLİYİZ
BİZİMDE KANIMIZ SARI KIRMIZI AKIYOR.

BULUŞMA YERİMİZ:
Galatasaray Spor Kulübü Resmi Web Sitesi
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
18 Şubat 2007       Mesaj #179
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
170207 wp
MaKaLeLe - avatarı
MaKaLeLe
Ziyaretçi
18 Şubat 2007       Mesaj #180
MaKaLeLe - avatarı
Ziyaretçi
Ne umdular, ne buldular!

Turkcell Süper Lig'de 21. hafta mücadelesinde Gaziantepspor ile Galatasaray Kamil Ocak Stadı'nda karşı karşıya geldiler. Lider Fenerbahçe'nin arkasında zirve hesapları yapan Galatasaray Gaziantepspor deplasmanında sahadan 1-0'lık yenilgi ile ayrılarak taraftarını üzdü ve şampiyonluk yarışında büyük bir darbe aldı..
G.Saray Arda'yı mumla aradı...
Gaziantepspor deplasmanına Hakan Şükür, Necati, Arda, Ergün'den yoksun olarak giden sarı - kırmızılı ekipte Eric Gerets sahaya Ümit Karan'ı tek forvet olarak sürdü. Öte yandan İliç'i Ümit Karan'ın arkasında görevlendiren Belçikalı teknik adam, Carrusca'ya da ilk 11'de şans verdi. Gerets ikinci yarıda 0-0'lık eşitliğin bozulmaması ve takımının G.Antep savunmasını aşamaması üzerine bekleneni veremeyen iki isim olan Carrusca ile İliç'i kenara aldı, Hasan Kabze ve Aydın'ı oyuna sokarak skoru değiştirmek istedi.
Ava giden avlandı...
Temponun özellikle 75. dakikadan sonra arttığı karşılaşmada 87. dakika sahneye Gaziantepsporlu Veysel Cihan çıktı. Oyuna 80. dakikada De Nigris'in yerine giren Veysel, Mondragon'u bu dakikada düzgün vuruşuyla avladı. Galatasaray ataklarını sıklaştırdığı ve gol aradığı dakikalarda yediği bu golle yıkıldı.
Avantaj Fenerbahçe'de...
Bu sonuçla birlikte Galatasaray, Beşiktaş'ın Konyaspor'a deplasmanda 2-1 mağlup olduğu haftada üç puan kaybederek zirve yarışında avantajı yarın Sakaryaspor'u Şükrü Saracoğlu'nda konuk edecek ezeli rakibi Fenerbahçe'ye vermiş oldu. Fenerbahçe yarın kazanırsa Galatasaray ile olan puan farkını 7'ye, Beşiktaş ile olan puan farkını ise 8'e çıkartacak.

Maçtan Dakikalar (İlk Yarı)
1. dakikada, Gaziantepspor'un organize gelişen atağında, Faruk orta sahadan alıp sürüklediği topla, rakiplerini geçip, topu ceza alanında bulunan Zurita'ya verdi. Zurita'nın dönerek vurduğu sert şut az farkla auta çıktı.
4. dakikada, Sabri, ceza alanı sol çizgisinden topu ortaladı. Ceza alanında müsait pozisyonda bulunan İliç, topa dokunamayınca meşin yuvarlak kaleci Hasagiç'te kaldı.
10. dakikada, Hasan Şaş, orta sahada rakipten kaptığı topu, sürükleyerek Gaziantepspor ceza alanı önüne kadar getirdi, ceza alanına girerken beklemeden sert vurdu, top az farkla direğin dibinden dışarı çıktı.
11. dakikada, De Nigris, Galatasaray ceza sahası solundan getirdiği topu, Zirita'ya kazandırdı. Zurita, plase bir vuruş yaptı, top iyi yer tutan kaleci Mondrogan'da kaldı.
18. dakikada, Galatasaray Orhan Ak ile köşe vuruşu kullandı. Topu iyi takip eden Thomas, ceza sahasında yükselip kafayla Songa'a verdi. Song da topu kafayla İliç'in önüne düşürdü, İliç'in altıpas içindeki vuruşu, auta çıktı.
40. dakikada, Carrusca'nın soldan ortaladığı top, ceza alanında müsait pozisyonda bulunan İliç'in önüne düştü. Müsait pozisyonda bulunan İliç, topa dokunamayınca, araya giren Gaziantepsporlu Afanau, topu kornere çelerek, tehlikeyi önledi.
Kalan dakikalarda başka gol olmayınca, karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 berabere sonuçlandı.
Maçtan Dakikalar (İkinci Yarı)
64.dakikada, Faruk, orta sahadan aldığı topla, Galatasaray ceza alanına sokuldu, kaleci Mondragon'un öne çıktığını görünce sert vurdu, kaleci son anda topu kornere çelerek tehlikeyi önledi. Bu dakikada sinirlenen Gerets, çizgi önüne kadar gelip Song ile tartıştı. Tartışma, oyuncuların araya girmesi ile sona erdi.
66. dakikada Diawara, ceza çizgisi üzerinden topu Ekrem'e verdi. Bu futbolcu, sol ayağının içiyle sert vurdu, top yan ağlara takıldı.
74. dakikada, Galatasaray'ın geliştirdiği ani atakta, İnamoto'nun pasında topla buluşan Hasan Kabze'nin sert şutu kaleci Hasagiç'i geçip, filelere giderken, Gaziantepsporlu Bekir, araya girip son çizgi üzerinden topu uzaklaştırarak gole izin vermedi.
76. dakikada, Galatasaray İnamoto ile soldan atak geliştirdi. Bu oyuncu topu Hasan Kabze'ye verdi. Hasan Kabze'nin ceza alanından vurduğu sert şut kaleci Hasagiç'ten döndü.
87. dakikada, Gaziantepspor'un soldan gelişen ani atağında, Diawara topu kafayla Veysel'e gönderdi. Veysel, defans oyuncularını geçip, ceza alanına girerken sol ayağı ile sert vurdu, top Mondrogan'ın bakışları arasında filelerle buluştu: 1-0
Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol olmayınca maç Gaziantepspor'un 1-0 üstünlüğü ile sana erdi.
STAT: Kamil Ocak
HAKEMLER: Cem Deda, Cemal Gemici, Selçuk Kaya
GAZİANTEPSPOR: Hasagiç, Mehmet Çoğum, Affanou, Bekir, Faruk, Krita, Ekrem (Erdal dk. 90+3), Zurita (Mehmet Polat dk. 79), Engin, Diawara, De Nigris (Veysel dk. 84)
YEDEKLER: Oğuz, Metin, Fatih, Göksel
TEKNİK DİREKTÖR: Erdoğan Arıca
GALATASARAY: Mondragon, Sabri, Song, Tomas, Orhan Ak, Okan (Ayhan dk. 81), Inamato, Iliç (Hasan Kabze dk. 59), Carrusca (Aydın dk. 63), Hasan Şaş, Ümit Karan
YEDEKLER: Aykut, Ferhat, Tolga, Mehmet
TEKNİK DİREKTÖR: Eric Gerets
GOL: Veysel (dk. 87)
SARI KARTLAR: Faruk, Hasagiç, Veysel (Gaziantepspor), Inamato, Song, Ümit Karan