Arama

Galatasaray Spor Kulübü Kuruluş Tarihi - Sayfa 36

Güncelleme: 24 Ekim 2016 Gösterim: 392.937 Cevap: 611
Kral_Aslan - avatarı
Kral_Aslan
VIP MsXTeam
9 Ekim 2007       Mesaj #351
Kral_Aslan - avatarı
VIP MsXTeam
news manset resim ro Sevinc GS020

Sponsorlu Bağlantılar
İşte G.Saray'ın fikstürü

UEFA Kupası'nda H Grubu'na düşen Galatasaray'ın maç programı da belli oldu. 25 Ekim'de başlayacak maçlar, 20 Aralık'ta sona erecek. İlk maçı deplasmanda oynayacak Sarı kırmızılılar, kapanışı Ali Sami Yen'de yapacak.

İşte fikstür
25 Ekim 2007 Bordeaux - Galatasaray
8 Kasım 2007 Galatasaray - Helsingborg
29 Kasim 2007 Panionios - Galatasaray
5-6 Aralık 2007 Maç Yok
20 Aralık 2007 Galatasaray - Austria Wien
Hayatın ne anlamı var.. Yanımda sen olmayınca....
Kral_Aslan - avatarı
Kral_Aslan
VIP MsXTeam
10 Ekim 2007       Mesaj #352
Kral_Aslan - avatarı
VIP MsXTeam
Rakiplerimizi Tanıyalım

Sponsorlu Bağlantılar
Ad:  gs.jpg
Gösterim: 323
Boyut:  24.8 KB

FC Girondins de Bordeaux
UEFA Kupası’nda H Grubundaki rakibimiz Bordeaux ile geçen sezon Şampiyonlar Ligi’nde aynı grupta yer almış, İstanbul’da 0-0 biten maçın ardından Bordeaux’da oynanan karşılaşma evsahibi ekibin 3-1 galibiyetiyle sonuçlanmıştı.

Laurent Blanc’ın çalıştırdığı Bordeaux’un Fransa Ligi’nde 5 şampiyonluğu bulunuyor. Son şampiyonluğunu 1998/99 sezonunda kazanan Bordeaux Fransa Kupası’nı 3 kez müzesine götürdü. Maçlarını 35 bin kapasiteli Stade Chaban Delmas’da oynayan Bordeaux 1881 yılında kuruldu.

2006-2007 sezonu: FC Girondins de Bordeaux
Fransa 1. Ligi’nde 2006-2007 sezonunda oynadığı 38 karşılaşmada 16 galibiyet, 9 beraberlik ve 13 mağlubiyet alan Bordeaux 39 gol attı, 35 gol yedi. 57 puanla ligi 6. sırada tamamlayan Bordeaux, UEFA Kupası’na 1. turdan katılma hakkını elde etti.

2007-2008 sezonu: FC Girondins de Bordeaux
Bu sezon Fransa 1. Ligi’nde oynadığı 10 maçta 5 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 mağlubiyet alan Bordeaux, 13 gol attı, 9 gol yedi.

10.Hafta Bordeaux Lyon 1:3
9.Hafta Paris SG Bordeaux 0:2
8.Hafta Lille Bordeaux 1:1
7.Hafta Bordeaux Monaco 2:1
6.Hafta Metz Bordeaux 0:1
5.Hafta Bordeaux Lorient 2:2
4.Hafta St. Etienne Bordeaux 0:0
3.Hafta Bordeaux Le Mans 1:2
2.Hafta Auxerre Bordeaux 0:2
1.Hafta Bordeaux Lens 1:0

2007-2008 UEFA Kupası’nda FC Girondins de Bordeaux
Fransız ekibi, UEFA Kupası 1. turunda Finlandiya ekibi Tampere United ile eşleşti. İlk maçı deplasmanda 3-2 kazanan Bordeaux sahasında 1-1 berabere kaldı ve UEFA Kupası’nda gruplara katılmaya hak kazandı.

Transfer Dosyası: FC Girondins de Bordeaux
2007-2008 sezonuna Laurent Blanc yönetiminde giren Bordeaux transfer dönemini hareketli geçrdi. Rio Mavuba, Faubert, Darcheville, Laslandes gibi önemli yıldızlarını satan Fransız ekibi, O.Lyon’dan Alou Diarra, Senegalli defans oyuncusu S. Diawara ve forvet David Bellion’u kadrosuna kattı. Bordeaux, Arjantinli golcü Fernando Cavenaghi’yi de geçen sezon devre arasında Spartak Moskova’dan transfer etmişti.

Avrupa Kupaları: FC Girondins de Bordeaux
Avrupa Kupaları’nda oynadığı 142 karşılaşmada 71 galibiyet, 33 beraberlik ve 38 mağlubiyet alan Bordeaux, 206 gol atıp, 147 gol yedi. Bordeaux, UEFA Kupası’nda oynadığı 92 karşılaşmada 49 galibiyet, 17 beraberlik ve 26 mağlubiyet aldı. 139 gol attı 98 gol yedi. Bordeaux’un müzesinde Avrupa Kupası bulunmuyor.

Takım Kadrosu: FC Girondins de Bordeaux 2007-2008

Kaleci
Kévin Olimpa
Ulrich Ramé
Mathieu Valverde
Gilles Meslien

Defans
Fernando Menegazzo
Franck Jurietti
David Jemmali
Souleymane Diawara
Romain Bregerie
Florian Marange
Marc Planus
Benoît Tremoulinas
Bruno Ecuele Manga

Orta Saha
Henrique
Alou Diarra
Johan Micoud
Geraldo Mauricio Wendel
Pierre Ducasse
Matthieu Chalmé
Ted Lavie
Abdou Traore
Wielfried Moimbe

Forvet
Alejandro César Alonso
Fernando Cavenaghi
David Bellion
Edixon Perea
Jussie
Henri Saivet
Gabriel Obertan
Marouane Chamakh

FK Austria Wien
awien 0708 00 tUEFA Kupası’nda H Grubundaki rakibimiz Austria Wien ile 1982 yılında UEFA Kupa Galipleri Kupası’nda eşleşmiş, İstanbul’da oynanan karşılaşmayı Avusturya ekibi 4-2 kazanmış, rövanş karşılaşmasında ise Galatasaray sahadan 1-0 galip ayrılmıştı.

Avusturya Ligi’nde 23 şampiyonluğu bulunan Austria Wien, 26 kez de Avusturya Kupası’nı müzesine götürdü. Avusturya ekibinin Avrupa Kupaları’ndaki en büyük başarısı ise 1978 yılında Kupa Galipleri Kupası’nda oynadığı final. Paris’de oynanan final karşılaşmasında Anderlect, Austria Wien’I 4-0 mağlup etmişti

2006-2006 sezonu: FK Austria Wien
Avusturya 1. Ligi’nde 2006-2007 sezonunda oynadığı 36 karşılaşmada 11 galibiyet,12 beraberlik ve 13 mağlubiyet alan Austria Wien 43 gol attı, 43 gol yedi. 45 puanla ligi 6. sırada tamamlayan Austria Wien, UEFA Kupası’na ön eleme turundan katılmaya hak kazandı.

2007-2008 sezonu: FK Austria Wien
Bu sezon Avusturya 1. Ligi’nde oynadığı 14 maçta 8 galibiyet,5 beraberlik ve 1 mağlubiyet alan Austria Wien, 21 gol attı, 10 gol yedi ve 10 takımlı ligde liderliğini sürdürüyor.

14.Hafta Austria Wien Ried SV 2:1
13.Hafta Austria Salzburg Austria Wien 0:1
12.Hafta LASK Linz Austria Wien 1:1
11.Hafta Austria Wien Sturm Graz 1:0
10.Hafta Pasching ASKÖ Austria Wien 2:1
9.Hafta Austria Wien Pasching ASKÖ 1:0
8.Hafta Austria Wien Rheindorf Altach SC 1:0
7.Hafta Mattersburg SV Austria Wien 0:1
6.Hafta Austria Wien Tirol Innsbruck 6:1
5.Hafta Rapid Wien Austria Wien 0:0
4.Hafta Ried SV Austria Wien 0:1
3.Hafta Austria Wien Austria Salzburg 2:2
2.Hafta Austria Wien LASK Linz 1:1
1.Hafta Sturm Graz Austria Wien 2:2

2007-2008 UEFA Kupası’nda FK Austria Wien
Avusturya ekibi, UEFA Kupası 1. ön eleme turunda Çek ekibi Jablonec’i ilk maçta sahasında 4-3 mağlup etti, rövanş karşılaşmasında sahadan 1-1 beraberlikle ayrıldı ve UEFA Kupası 1.turunda Norveç ekibi Valeranga’nın rakibi oldu. İlk maçta sahasında Valeranga’yı 2-0 mağlup eden Austria Wien deplasmanda aldığı 2-2 beraberlikle gruplara katılmaya hak kazandı.

Avrupa Kupaları: FK Austria Wien
Avrupa Kupaları’nda oynadığı 180 karşılaşmada 58 galibiyet, 48 beraberlik ve 74 mağlubiyet alan Austria Wien, 247 gol atıp, 261 gol yedi. Austria Wien, UEFA Kupası’nda oynadığı 58 karşılaşmada 22 galibiyet, 16 beraberlik ve 20 mağlubiyet aldı. 89 gol attı 76 gol yedi.

Takım Kadrosu: FK Austria Wien 2007-2008

Kaleci
Saso Fodnezzi
Bartolomej Kuru
Szabolcs Safar
Udo Siebenhandl

Defans
Jacek Bąk
Johannes Ertl
Ronald Gercaliu
Christian Haselberger
Peter Jandrisevits
Marin Leovac
Michael Madl
Mario Majstorović
Christoph Pomper
Christian Ramsebner
Franz Schiemer
Joachim Standfest
Markus Suttner
Fernando Troyansky
Florian Weiss

Orta Saha
Milenko Ačimovič
Jocelyn Blanchard
Alexander Gorgon
Alexander Grünwald
Andreas Lasnik
Florian Metz
Arkadiusz Radomski
Yüksel Sariyar
Tomas Simkovic
Emin Sulimani
Štěpán Vachoušek

Forvet
Hannes Aigner
Saniel Kuljic
David Lafata
Wolfgang Mair
Rubin Okotie
Thomas Pichlmann
Thomas Salamon
Dario Tadic

Helsingborg IF
helsingborg 0708 00 t
UEFA Kupası’nda H Grubundaki rakibimiz İsveç ekibi Helsingborg ile kez eşleştik. 1907 yılında kurulan İsveç kulübü maçlarını 16.600 kapasiteli Olympia Stadı’nda oynuyor. Helsinborg, UEFA Kupası 2. ön eleme turunda Heerenveen, 1. ön eleme turunda Drogheda ve 1. turda Trans’ı eleyerek UEFA Kupası gruplara katılmaya hak kazandı.

2006-2006 sezonu: Helsingborg IF
İsveç 1. Ligi’nde 2006-2007 sezonunda oynadığı 26 karşılaşmada 11 galibiyet, 9 beraberlik ve 6 mağlubiyet alan Helsingborg 44 gol attı, 34 gol yedi. 42 puanla 14 takımlı ligi 4. sırada tamamlayan Helsingborg,, UEFA Kupası’na 2. ön eleme turundan katılmaya hak kazandı.

2007-2008 sezonu: Helsingborg IF
Bu sezon İsveç 1. Ligi’nde oynadığı 24 maçta 8 galibiyet, 8 beraberlik ve 8 mağlubiyet alan Helsingborg, 40 gol attı, 33 gol yedi ve 14 takımlı ligde 32 puanla 8.sırada

24.Hafta: Hammarby Helsingborg 0:2
Helsingborg Trelleborg FF 1:1
Orebro SK Helsingborg 4:3
Helsingborg Brommapojkarna 1:1
Helsingborg Djurgarden IF 1:4
Elfsborg Boras IF Helsingborg 0:0
Helsingborg Kalmar FF 5:0
GAIS Gothenburg Helsingborg 0:3
Malmö FF Helsingborg 1:1
Helsingborg AIK Solna 2:3
Helsingborg IFK Göteborg 2:2
IFK Göteborg Helsingborg 0:0
Helsingborg Hammarby 4:2
Trelleborg FF Helsingborg 2:3
Helsingborg GAIS Gothenburg 1:1
Kalmar FF Helsingborg 2:0
Helsingborg Orebro SK 4:1
Brommapojkarna Helsingborg 1:1
Helsingborg Malmö FF 0:1
AIK Solna Helsingborg 0:1
Helsingborg Elfsborg Boras IF 0:1
Djurgarden IF Helsingborg 3:1
Helsingborg Gefle 3:1
1. Hafta: Halmstad BK Helsingborg 2:1

2007-2008 UEFA Kupası’nda Helsingborg IF
İsveç ekibi, UEFA Kupası 2. ön eleme turunda Estonya’nın Trans Narva ekibini deplasmanda 3-0 ve evinde 6-0 mağlup etti 1. ön eleme turunda ise İrlanda ekibi Drogheda ile deplasmanda 1-1 berabere kalan İsveç ekibi, evinde 3-0 kazandı ve UEFA Kupası’nda 1. tura yükseldi. Hollanda ekibi Heerenveen’e ilk maçta deplasmanda 5-3 mağlup olan Helsingborg evinde 5-1 kazandı ve gruplarda mücadele etmeye hak kazandı.

Avrupa Kupaları: Helsingborg IF
Avrupa Kupaları’nda oynadığı 46 karşılaşmada 17 galibiyet, 18 beraberlik ve 11 mağlubiyet alan Helsingborg IF, 65 gol atıp, 45 gol yedi. Helsingborg IF, UEFA Kupası’nda oynadığı 28 karşılaşmada 10 galibiyet, 12 beraberlik ve 6 mağlubiyet aldı. 47 gol attı 26 gol yedi.

Takım Kadrosu: Helsingborg IF 2007-2008

Kaleci
Daniel Andersson
Oscar Berglund
Pär Hansson

Defans
Adama Tamboura
Andreas Landgren
Samir Beloufa
Christoffer Andersson
Erik Wahlstedt
Oscar Rönningberg
Marcus Nilsson

Orta Saha
Isaac Chansa
Andreas Jakobsson
Fredrik Svanbäck
Andreas Dahl
Marcus Lantz
Ólafur Ingi Skúlason
Leandro Castan Da Silva
René Makondele
Martin Kolář
Mathias Unkari

Forvet
Razak Omotoyossi
Olivier Karekesi
Henrik Larsson
Fredrik Olsson
Patrick Aström

Panionios GSS FC

Panionios GSS FC 1890 yılında İzmir’de yaşayan Yunanlıların kurduğu bir kulüp.

Panionios, nüfus mübadelesiyle birlikte Yunanlıların Anadolu’dan göç etmesi sonrasında faaliyetlerine 1922 yılından itibaren Yunanistan’da devam etti.

Yunanistan Birinci Ligi’nde iki sezon haricinde her zaman için yer almış olan Panionios’un en büyük başarısı 1971 yılında AEK’nın ardından ligi ikinci bitirmek. Panionios o sezon Balkan Kupasını da kazanmıştı. Kırmız-Mavi renklere sahip olan Panionios maçlarını Atina’nın Nea Smyrna semtindeki aynı adı taşıyan 11.700 kişilik stadında oynuyor.

2006-2007 Sezonu: Panionios GSS FC
Panionios geçtiğimiz sezon Yunanistan ligini 6. sırada bitirdi. Oynadığı 30 maçta 12 galibiyet, 9 beraberlik ve 9 mağlubiyet alan Panionios 45 puan topladı.

2007-2008 Sezonu: Panionios GSS FC
Panionios 2007-2008 sezonunda ilk 4 haftası geride kalan Yunanistan Süper Ligi’nde 2 galibiyet, 1 beraberlik, 1 mağlubiyet ile 6. sırada yer alıyor.

Aris-Panionios 0-0
Panionios-Levadiakos 2-0
Apollon Salonica-Panionikos 0-2
Panionios-AEK 0-3

UEFA Kupasında Panionios GSS FC
Panionios UEFA Kupası 1. turunda ise Fransa’nın Sochaux takımını eleyerek gruplara kaldı.
Panionios-Sochaux 2-0
Sochaux-Panionios 1-0

Transfer: Panionios GSS FC
Takımın bu yıl ki en önemli transferi Almanya’nın Schalke 04 takımından transfer edilen Micheal Delura. Diğer transferler ise Yunanistan içindeen transfer edilen ve çoğunluğu itibarıyla orta saha oyuncuları olan Manolu Skoufalu, Dimitri Siovos, Giannis Konteos, İvica Majstroviç ile forvet hattında görev yapan Kostas Kapetanos ile Bennard Yao Kumardze.

Kadro: Panionios GSS FC 2007-2008 Sezonu Kadrosu
Takımın teknik direktörlüğünü Alman Ewald Lienen yapıyor.

Kaleci
Miroslav Koenig
Haralambos Tabasis

Defans:
Giannis Maniatis
Josef Gasper
Sekou Berthe
Marcelo Jose Pletsch
Evvagelos Koutsepoulos
Griges Makos
Albi Kondi
Ivica Majstrovic
Savas Exouzidis
Hristos Hatzifountas
Manolu Skoufalis
Dimitri Siovas
Giannis Konteos

Orta Saha:
Kostas Kapetanos
Bennard Yao Kumardze
Reberio Wagner
Michael Delura
Fanouris Goundoulakis
Nikos Spiropoulos
Dario Fernandez
Marios Nicolau
Nikos Stamos
Spiros Dorovinis

Forvet:
Rafik Djebbour
Lourenço da Silva
Hristos Aravidis
Georgios Xidis
Kryaco Paulou
Dimitrios Siatmas

estudiantes - avatarı
estudiantes
Ziyaretçi
11 Ekim 2007       Mesaj #353
estudiantes - avatarı
Ziyaretçi
Galatasaray tribun
Sedef 21 - avatarı
Sedef 21
Ziyaretçi
17 Ekim 2007       Mesaj #354
Sedef 21 - avatarı
Ziyaretçi
abdul marcini ultrAslan54 gs acilis
Kral_Aslan - avatarı
Kral_Aslan
VIP MsXTeam
17 Ekim 2007       Mesaj #355
Kral_Aslan - avatarı
VIP MsXTeam
news manset resim kf Feldkamp011

Kalli'den transfer raporu

Galatasaray yönetiminin devre arası transferi için şimdiden çalışmalara başladığı ve Teknik Direktör Karl Heinz Feldkamp'ın yönetime 5 hafta sonra hangi mevkilere transfer istediği konusunda bir rapor vereceği öğrenildi.

LİG TV'nin haberine göre Avrupa'da ve Güney Amerika'da birçok futbolcuyu takip eden Futbol komitesinin Feldkamp'ın istediği mevkilere göre takip edilen oyuncuları değerlendirmeye alacağı kaydedildi. Alman çalıştırıcının, özellikle kaleci ve stoper mevkiinde transfer talebinin olabileceği belirtilirken, Carrusca'nın da devre arasında gönderilebileceği ileri sürüldü
Bu arada Ankaraspor maçının hazırlıklarını sürdüren Galatasaray'da, teknik direktör Feldkamp "Sezona iyi bir başlangıç yaptık. İyi gidiyoruz. Ancak bu aranın üzerinizde rehavete neden olmasından korkuyorum. Ankaraspor maçına da her zamanki ciddiyetle hazırlanarak iyi motive olmanızı istiyorum" dedi.
Sarı kırmızılılarda dünkü antrenmanda sağ dizinden sakatlanan ve mr'ı çekilen Hasan Şaş'ın 2-3 gün dinlendirileceği Ankaraspor karşılaşmasında oynayıp oynamayacağına maç günü karar verileceği belirtildi.

news manset resim kf Sevinc GS024

İlk Fortis hasılatı Mehmetçik'e

G.Saray da Mehmetçik'e yardım kampanyası için düğmeye bastı.

Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu, dün akşam yapılan Yönetim Kurulu toplantısında, Ali Sami Yen Stadı'nda oynanacak ilk Fortis Türkiye Kupası karşılaşmasının tüm hasılatını, Haberturk Televizyonu'nun Milli Takımımızla birlikte düzenlediği "Terörle Mücadele Kahramanlarına Destek Kampanyası"na bağışlama kararı almıştır.
Kral_Aslan - avatarı
Kral_Aslan
VIP MsXTeam
18 Ekim 2007       Mesaj #356
Kral_Aslan - avatarı
VIP MsXTeam
news manset resim ad Sevinc GS019

Cimbom'da 102. yıl kutlamaları

Galatasaray Kulübü'nün, 102. Kuruluş Yıldönümü kutlamaları yarın başlayacak.

102. yıl etkinlikleri kapsamında, yarın kulübün kurucusu Ali Sami Yen, Feriköy Mezarlığı'ndaki kabri başında anılacak.

Etkinlikler çerçevesinde 20 Ekim Cumartesi günü ise ilk olarak Galatasaray Lisesi'ndeki Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılacak ve saygı duruşunda bulunulacak. Kulüp başkanı Özhan Canaydın'ın konuşmasının ardından, en kıdemli üye yaş kütüğüne 102. yıl plaketini çakacak.
Tören, 50 yıllık Divan Kurulu üyelerine berat ve madalyalarının verilmesi, kazanılan ödül ve kupaların tanıtımı, müzeye teslimi ve geleneksel Galatasaray pilavının yenilmesiyle sona erecek.
Kral_Aslan - avatarı
Kral_Aslan
VIP MsXTeam
18 Ekim 2007       Mesaj #357
Kral_Aslan - avatarı
VIP MsXTeam
news manset resim im Lincoln Sevinc001

"Tanrı beni olmam gereken yere gönderdi"

Galatasaray'ın Brezilyalı yıldız futbolcusu Cassio Lincoln, Florya Metin Oktay tesislerinde düzenlediği basın toplantısında Galatasaray'daki günlerini ve Türk vatandaşlığına geçip geçmeyeceği hakkında açıklamalar yaptı.

İşte Lincoln'ün açıklamaları:

"Bu basın toplantısını kendim istedim. 4 aydır buradayım ve 4 aydır yaşadığım mutlulukları paylaşmak istedim. Sizler için zor olmuştur yeni bir transferin 4 aydır konuşmamış olması, anlayışınız için teşekkür ederim. Ben de farkındayım konuşmak istiyorsunuz, gerek dil zorluğu gerekse de yönetimin konuşmamamı istemesi nedeniyle konuşmadım. Hepinize anlayışı için teşekkür ederim."

"HERKES BENİ SEVDİĞİNİ HİSSETTİRDİ"
"Türkiye'ye gelir gelmez bu kadar kısa sürede adapte olmayı beklemiyordum. Ama çok kısa bir sürede kendimi evimde hissettim. Bu adaptasyonda da bir çok kişinin katkısı oldu. Herkes bana yardım etti. Sahalara bakım yapan arkadaşlardan Başkana, oteldeki arkadaşlardan gazetecilere kadar herkes beni sevdiğini hissettirdi, herkese teşekkür ederim."

""Beşiktaş maçı kampında yaşanan olaylarına gelirsek tek bir cevap vereceğim, herkesin anlamasını istediğim bir cevap olacak: Burada bulunduğum 4 ay boyunca yaşadığım tek olumsuz olay bu. Tabii ki yaşamak istemediğim bir olay ama insan hayatında herşey istediği gibi gelişmiyor. Bu olayda hatalıyım, kulübün kuralları vardır ve ben bunlara uymadım. Beni ziyarete gelen insanlar yakın dostlarımdı, ailem gibi gördüğüm insanlardı. Buraya gelip ertesi günkü derbi için beni yüreklendirmeye gelen insanlardı. Ama kurallar dahilinde düşünülürse ben hata yaptım. Ben zaten bu karar toplantıda açıklandığımda tüm takım arkadaşlarımdan onları yalnız bıraktığım için özür diledim. Onlar da bana destek verdiler. Sonra hocamla görüştüm. Ben karara saygı duyduğumu ama karara katılmadığımı da kendisine ilettim. Çok üzüldüm, bunu saklamakta sakınca görmüyorum, zaten o gün beni statta gördünüz. Sabaha kadar uyumadım, şok olmuştum. Bu kadar ağır bir karar beklemiyordum açıkçası. Ama sonuçta bir karar alınmıştır bana da uymak düşer. Ama şunu söylemek istiyorum; Biz buraya hocamız için oynamaya gelmedik, Galatasaray'a hizmet için varız. Hoca da Galatasaray'a hizmet için burada.

"TARAFTARLARIN TEZAHÜRATLARI MORALİMİ YÜKSELTTİ"
"Ben bu gerçekten yola çıkarak kararı kabullendim. Beşiktaş maçının ertesi günü hocamla toplandık. Kararın üzüntüsünü onunla paylaştım. O da bana 'Peki bundan sonra ne olacak' diye sordu. Ben de şu yanıtı verdim: Ben buraya geldiğim ilk günden beri mutluyum ve 10 yıllık profesyonel bir futbolcuyum. Elimden gelen en iyi şeyi yapmak için geldim buraya. Hoca mutlu oldu ama benim mutsuzluğum sürüyordu. Ama Sion maçı öncesi 15-20 bin kişi benim adımı bağırınca yine şok oldum. Taraftar bana öyle bağırınca herşeyi unuttum diyebilirdim ama onu demiyorum. Ancak şunu da söyleyeyim, o tezahüratlarla moralim %80 oranında düzeldi ve taraftar sayesinde oldu bu. Ben o sayede çok iyi bir maç çıkardım."

"FUTBOLU GALATASARAY'DA BIRAKACAĞIM"
"Galatasaray ile 4 yıllık mekavelem var ve 4 yılı burada geçirmeyi düşünüyorum. O 4 yılın sonunda da futbolu bırakmayı düşünüyorum. Yani futbolu Galatasaray'da bırakacağım."

"MİLLİ TAKIM KOLAY, ADIMI DEĞİŞTİRMEK ZOR !.."
"Milli Takım konusuna gelince. Ben de açıkçası gazetelerden takip ediyorum bu konuyu. Şu ana kadar bana resmi olarak gelmiş hiçbir teklif yok. Ama teklif gelirse çok gurur verici olacak iyi bir futbolcusunuz ki bir Milli Takım'dan size teklif geliyor demektir. Eğer böyle bir teklif gelirse yakınlarımla beraber oturur konuşurum. Ben Türk vatandaşlığına geçersem Türk Milli Takımında oynamak benim için zor olmaz. Benim için zor olan adımı değiştirmek olur. Teklif gelirse bunu ciddi biçimde düşünürüm."

"G.SARAY'DA GÖRDÜĞÜM DESTEĞİ HİÇBİR YERDE GÖRMEDİM"
"Daha önce hiç seyircisiz maç oynamamıştım. Çok az seyirciyle oynadığım maçlar vardı ama seyircisiz maçı ilk kez oynuyorum. Şu ana kadar oynadığımı bütün kulüplerin çok taraftarı vardı. Ama Galatasaray'da gördüğüm desteği hiçbir yerde görmedim. Şu ana kadar seyircisiz oynadığımız maçlarda iyi işi çıkarttığımıza inanıyorum. UEFA Kupası maçlarında seyircinini bizim için ne büyük bir destek olduğunu daha iyi anladık."

"TANRI BENİ OLMAM GEREKEN YERE GÖNDERDİ"
"Gelişimle ilgili de şunu söylemek istiyorum. Brezilya'dan Türkiye'ye gelirken Almanya aktarmasında menajerimi arayıp birinin beni karşılayıp karşılamayacağını sordum. O da gülerek herhalde bir kaç kişi seni karşılar dedi ama gülüyordu. Ve İstanbul'a gelince beni karşılayan kalabalığı görünce inanamadım. Tanrı beni olmam gereken yere gönderdi diye düşündüm. Sunun için ayrıca teşekkür ediyorum."

"KANIMIN SON DAMLASINA KADAR GALATASARAY İÇİN MÜCADELE EDECEĞİM"
"Geldiğimden beri iyi futbol oynamam için bir ortam sağlandı burada. Sadece Beşiktaş maçından önceki kötü olay oldu olumsuz. Bana da böyle güzel bir ortamda sadece futbolu düşünmek kalıyor. Ben hep gittiğim kulüplerde benden önce oynamış başka oyuncularla karşılaştırıldım. Hagi ile karşılaştırılınca alçakgönüllü olmak zorundayım. Çünkü ben Hagi'nin burada bıraktığı izleri, burada başardıklarını başkasının yapabileceğine inanmıyorum. Portekizce'de olan bir tabir vardır, Türkçe'de de var; ben kanımın son damlasına kadar Galatasaray için mücadele edeceğim. Hagi hakkında o kadar çok şey anlatıldı ki burada günün birinde tanışmayı çok isterim. Hatta sizin de sayenizde belki beraber bir röportaj yaparız."

"Doğrusunu söylemek gerekirse herkes bana 32 yaşında futbolu bırakmanın erken olacağını söylüyor. Ama ben hep hayatımı programlamayı seven bir insanım. Ama tabii ki geleceği bir tek Tanrı bilir. Ben 32 yaşına geldiğimde kendimi oynayacak gibi hissedersem kararımı gözden geçiririm."

"ALEX F.BAHÇE BEN G.SARAY İÇİN EN İYİSİNİ YAPMAYA ÇALIŞIYORUM"
"Hiçbir oyuncu başka bir oyuncu ile karşılaştırılmak istemez. Alex tanıdığım ve iyi bir oyuncu. Zaten Brezilya Ümit Milli Takımında beraber oynamıştık. Alex F.Bahçe'nin kontratlı oyuncusu ve elinden geleninin en iyisini F.Bahçe için yapmak zorunda. Ben de aynı şekilde G.Saray'ın kontratlı oyuncusuyum ve elimden gelenin en iyisini G.Saray için yapmak zorundayım."

"MİLLİ TAKIMA ÇAĞRILMAYINCA KULÜBÜME KONSANTRE OLDUM"
"Brezilya Milli Takımına niye çağrılmadığımı bilmiyorum. Son yıllarda sürekli Avrupa'da oynadım ve hep ilk 11 oyuncusu oldum, niye çağrılmadım bilmiyorum. Ama bu sayede kendi kulüp takımıma daha iyi konsantre oldum."

(1999 yılında bir Brezilya-Avusturya maçında 9 dakika oynadığı görünüyor. A Milli Takım maçı mıydı, eğer öyleyse zaten Türk Milli Takımında oynayamaz şeklindeki soru üzerine)

"Doğrudur 9 dakika oynadım ama o A Milli Takım değildi, 23 Yaşaltı Milli Takım maçıydı. Ben o zaman 19 yaşındaydım."

"BREZİLYALILAR YARDIMCI OLMADI"
"Türkiye'de oynayan diğer Brezilyalı oyuncularla tanışıyoruz ama çok da görüşemedik. Zaten daha evimi bile yeni kuruyorum. Bekarım, o yüzden eve taşınmak zor oluyor. Ama 'Adaptasyonuna yardımcı oldular mı?' derseniz cevabım hayır. Adaptasyonuma yardımcı olan tek kişi G.Saray Menajeri Mustafa Turgan'dır."

"ŞİMDİ ARTIK GRUPLARA KONSANTRE OLACAK"
"UEFA Kupası'ndaki grubumuz kolay bir grup değil, çünkü herkes elinden gelenin en iyisini yapacak. Bize karşı diğer takımlar daha yüksek performansla oynayacak. UEFA Kupası'nda şu ana kadar yaptıklarımızı unutmak zorundayız. Bu sene geçtiğimiz turları düşünerek devam edemeyiz. Şimdi artık gruplara konsantre olacağız. Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız."

"3 AYLIK BİR TAKIMIZ"
"2000'de UEFA Kupası'nı kazanan takımı çok iyi tanıdığımı söyleyemem ama aldığım duyumlar o futbolcuların birkaç senedir beraber oynadığı yönündeydi. Siz de biliyorsunuz ki bir takımda futbolcular bir kaç sene beraber oynayınca verim yükseliyor. Biz ise 3 aylık bir takımız. Ama bu da bir mazeret değil. 3 aydır beraberiz, elimizden gelenin en iyisini yaptığımıza inanıyoruz."

"TÜRKİYE'DE LİG VASAT DEĞİL"
"Türkiye Ligi'nin vasat olduğuna inanmıyorum. Çünkü Almanya Ligi'nden geçen önemli oyuncu kadarı Türkiye'den de geçti. Bundesliga tabii ki çok organize bir lig, ama Turkcell Süper Lig de çok organize bir lig. Beni şaşırtan bir olay yaşamadım."

"Galatasaray'a transferim uzun bir süreç aldı ama bu benden kaynaklanmadı."

"Daha önce oynadığım liglerde bu kadar sertlik yoktu. Çünkü oynadığım ortamlarda birebir markaj altında oynamıyordur. Ben G.Saray için ne ifade ettiğimi biliyorum ve rakipler de bunu biliyor. Bundan dolayı markaj altında oynamamı normal buluyorum. Hakemlere de yönetimlerinden ötürü teşekkür ediyorum. Bu sertlik gitgide artacak, hakemlere de bunu söylemek istiyorum. Zaten şu ana kadar gayet iyi idare ettiler bundan sonra da iyi idare edeceklerine inanıyorum."
Kral_Aslan - avatarı
Kral_Aslan
VIP MsXTeam
20 Ekim 2007       Mesaj #358
Kral_Aslan - avatarı
VIP MsXTeam
gsultraslangirisdl9gx4tp8
Kral_Aslan - avatarı
Kral_Aslan
VIP MsXTeam
26 Ekim 2007       Mesaj #359
Kral_Aslan - avatarı
VIP MsXTeam
Uefa Kupası H Grubu 1.Maçı

news manset resim u1 Galatasaray Bordeaux007

Ne oldu sana?

Cimbom iyi başladı kötü bitirdi !.. Grubun kilit karşılaşmasında Bordeaux deplasmanına konuk olan Galatasaray iyi başlayıp 1-0 öne geçtiği maçta Bordeaux'nun iki golüne engel olamayınca sahadan puansız ayrıldı.

Maçın ilk dakikalarında Bordeaux baskılı gözükmesine karşın etkili bir atak geliştiremedi. 15. Dakikadan sonra oyunun kontrolünü eline alan sarı kırmızılılar Ümit Karan'ın düşürülmesiyle kazanılan penaltı atışını Nonda ile gole çevirerek maçta 1-0 öne geçti. Golden sonra da rakip kalede Hasan Şaş'ın liderliğinde etkili ataklar geliştiren Galatasaray Nonda ve Ümit Karan'la önemli fırsatlardan yararlanamadı. İkinci yarı sahada bambaşka bir Galatasaray vardı. Rakip alanda çoğalmayı başaramayan ve savunmasında açıklar veren sarı kırmızılılar 52.Dakikada Cavenaghi 63. dakikada da Chamakh'ın gollerine engel olamayınca sahadan 2-1'lik mağlubiyetle ayrıldı.

BORDEAUX: 2 GALATASARAY: 1

STAT: Chaban-Delmas
HAKEMLER: Robert Malek, Konrad Sapela, Marcin Lis

BORDEAUX: Rame, Marange, Tremoulinas (Dk 75 Wendel) , Chalme, Diawara, Jemmali (Dk 30 Planus), Menegazzo Dk61 Diarra), Micoud, Ducasse, Cavenaghi, Chamakh
TEKNİK DİREKTÖR: Lauren Blanc

GALATASARAY:Orkun, Uğur (Dk 78 Carrusca), Song, Servet, Volkan, Barış (Dk 72 Mehmet Topal), Linderoth (Dk 86 Serkan), Arda, Hasan Şaş, Nonda, Ümit
TEKNİK DİREKTÖR: K.Heinz Feldkamp

GOLLER: 21.Dk (Nonda) (Galatasaray) 52.Dk Cavenagh 63 Dk Chamakh (Bordeaux)
SARI KARTLAR: Hasan Şaş,( Galatasaray) Diarra (Bordeaux)

İLK YARIDAN DAKİKALAR

4.Dakikada Menegazzo'nun sağ kanattan şık çalımlarla girip Galatasaray ceza sahasına doğru yaptığı ortaya kimse dokunamadı.

9.Dakikada Galatasaray maçtaki ilk tehlikeli atağını Arda ile geliştirdi. Sevet'in uzun pasında Nonda topu ceza sahasında bulunan Arda'ya doğru indirirken, genç futbolcunun plase vuruşu kalecide kaldı.

Penaltı Gol 21.Dakikada Ümit Karan'ın düşürülmesiyle kazanılan penaltı vuruşunu Nonda ağlara gönderdi. Durum 0-1

27.Dakikada Hasan Şaş Bordeaux savunmasının arkasına sarkan Ümit Karan'a nefis bir pas attı.Kaleci ile karşı karşıya kalan Ümit Karan'ın vuruşunu kaleci son anda ayaklarıyla çıkardı.

36.Dakikada Ducasse'nin Galatasaray'ın ceza sahası dışından çektiği sert şutu Orkun iki hamlede kontrol edebildi.

38.Dakikada Galatasaray savunmasının uzaklaştıramadığı top Chalme'nin önünde kaldı. Chalme müsait durumda aşırtma vuruş deniyince top auta çıktı.

40.Dakikada Sol kanattan Arda'nın Bordeaux ceza sahasına doğru yaptığı adrese teslim ortayı Nonda kalecinin üstüne vurunca sarı kırmızlılar mutlak bir gol pozisyonundan yararlanamamış oldu.

43.Dakikada Hasan Şaş Bordeaux savunmasının arkasına doğru sarkan Nonda'yı topla buluşturdu. topu önünde bulan Nonda'nın sağ çaprazdan çektiği şut etkisiz kaldı.

İKİNCİ YARIDAN DAKİKALAR

47.Dakikada Arda iki kişiyi oyundan düşürerek pasını Barış'a doğru attı. Topu önünde bulan Barış'ın şut girişimi etkisiz kaldı.

50.Dakikada Bordeaux Tremoulinas sol kanattan etkili geldi. Ceza sahasına ortalanan topu önünde bulan Micoud'un şutunu Orkun kontrol etti.

Gol 52.Dakikada Chamakh'nin sol çizgiden yaptığı ortayı önünde bulan Cavenaghi meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. Durum 1-1

Gol 63.Dakikada Bordeaux sol çizgiden yine etkili geldi. Marange'ın ortasına kafayı vuran Chamakh topu ağlara gönderdi. Durum 2-1

74.Dakikada Hasan Saş Bordeaux savunmasının arkasına doğru sarkan Nonda'yı topla buluşturdu. Topu önünde bulan Kongolu futbolcunun sert şutu üsten auta gitti.

MAÇTAN NOTLAR

TARAFTARLAR YALNIZ BIRAKMADI
Galatasaray taraftarları, UEFA Kupası'ndaki ilk grup karşılaşmasında takımlarını yalnız bırakmadılar.
Chaban Delmas Stadı'nda kendilerine ayrılan yerleri dolduran yaklaşık 3 bin sarı-kırmızılı taraftar, karşılaşmanın başlamasından saatler önce yerlerini alarak takımlarını desteklediler.

Futbolcuları tek tek tribüne çağırarak selamlayan taraftarlar ayrıca, ''Kahrolsun PKK'' ve ''Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez'' tezahüratları yaparak terör örgütünü de protesto ettiler.

Öte yandan, Bordeaux taraftarlarının Galatasaray maçına fazla ilgi göstermediği görülürken, stattaki boşluklar dikkat çekti.

TERÖRE TEPKİYE İZİN YOK
Galatasaray Kulübü'nün PKK terör örgütü tarafından son dönemde gerçekleştirilen eylemlere tepki çabaları UEFA'dan döndü.
Sarı-kırmızılı takımın Bordeaux karşılaşması öncesi saygı duruşunda bulunmak ve maçta kollarına siyah bant takmak için izin talebinin UEFA tarafından kabul edilmediği bildirildi.

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMLERİ
Fransız polisi, Bordeaux-Galatasaray karşılaşması için yoğun güvenlik önlemleri aldı.
Özellikle PKK sempatizanları tarafından olası taşkınlıkların yapılabileceği gerekçesiyle uyarıldığı öğrenilen Fransız yetkililerin, Chaban Delmas Stadı içi ve çevresinde çok sayıda polisi görevlendirdiği görüldü.

BLANC'DAN SÜRPRİZ KADRO
Bordeaux Teknik Direktörü Laurent Blanc, Galatasaray karşısına sürpriz bir ilk 11 sahaya sürdü.

Fransız teknik adamın, ilk 11 oyuncuları olarak daha önceki maçlarda görev verdiği Diarra, Alonso, Bellion, Jussie, Wendel ve Planus'u Galatasaray karşısında yedek soyundurması, Fransız gazetecilerin de şaşırmasına neden oldu.

Laurent Blanc'ın, 2 gün sonra ligde oynayacakları Valenciennes karşılaşması nedeniyle böyle bir değişiklik yapmış olabileceği yorumu yapıldı.
Demir YumruK - avatarı
Demir YumruK
Ziyaretçi
29 Ekim 2007       Mesaj #360
Demir YumruK - avatarı
Ziyaretçi
Bana bunlarla gelmeyin

Sakatlıklar hakkındaki sorulara yanıt vermeyen Feldkamp, 'Oynamayanları değil sahadakileri konuşalım. Bugün eksiğimiz yoktu, takımın performansı mükemmeldi' dedi.
29.10.2007

Kalli çok mutlu

Galatasaray Teknik Direktörü Feldkamp Denizlispor karşılaşması sonrasında az ama öz konuştu. Karl Heinz Feldkamp, yeniden liderlik koltuğuna oturmanın sevincini yaşadıklarını belirterek, “Çok mutluyum” dedi. Kadrodaki eksiklerle ilgili bir soruya, “Bugün eksiğimiz yoktu” yanıtını veren Alman teknik adam, “Maçtan önce de herkes eksikleri konuştu. Oysa kazananları konuşmak lazım, eksikleri değil. Bence takımın performansı mükemmeldi” ifadesini kullandı.

Forvete övgü

Özellikle forvet oyuncularına övgüler yağdıran Feldkamp, “Maça çok iyi başladık ama bizim hatamızdan rakip beraberliği yakaladı. Nonda ve Ümit de çok iyi oynadı. Zaman zaman defansa bile yardımcı oldular” yorumunu yaptı. Tecrübeli hoca Hasan Şaş’ın sağda oynamasına da maçtan önce teknik heyetle birlikte karar verdiklerini söyleyerek, “Tüm kararlarımı yardımcılarımla birlikte alıyorum. Hasan da gerçekten iyiydi” diye konuştu.