Arama

Galatasaray Spor Kulübü Kuruluş Tarihi - Sayfa 7

Güncelleme: 24 Ekim 2016 Gösterim: 392.578 Cevap: 611
MaKaLeLe - avatarı
MaKaLeLe
Ziyaretçi
30 Aralık 2006       Mesaj #61
MaKaLeLe - avatarı
Ziyaretçi
Sabri F.Bahçe maçlarını seviyor!

Sponsorlu Bağlantılar
Galatasaraylı futbolcu Sabri, Fenerbahçe maçlarının kendisi için hep bir basamak daha üstte olduğunu söyledi. Sabri, kulübün aylık çıkardığı dergide yer alan röportajında, Fenerbahçe maçında konsantrasyon bakımından da hep daha üst düzeyde olduğunu belirterek, ''Ben Galatasaray'a geldiğimden beri, buna altyapıda dahil, Fenerbahçe maçları benim için hep bir basamak daha üstteydi. Tepki çekmem normal. Geçen sene bize yapılanlara karşılık verdiğim için rakip taraftar tarafından fazla sevilmiyorum. Bu beni fazla etkilemiyor. Sonuçta ben Galatasaray'ın futbolcusuyum, kendi takımımın başarısı için çalışırım'' dedi.
Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu'ndaki maçlara çıkmaktan çekinmediğini kaydeden sarı-kırmızılı oyuncu, şöyle konuştu:
''Sonuçta taraftarların sahaya inecek halleri yok herhalde. Belki yaparlar ama ben sanmıyorum. Hiçbir zaman çekinmedim. Öyle olsa geçen seneki olaylardan sonra bu sene Kadıköy'e çıkmazdım. Herhangi bir Anadolu takımına giderken de aynı şekilde sahaya çıkıyoruz. Sonuçta orada da bizim taraftarımız var. Onları görünce zaten insan daha mutlu oluyor. 50 bin kişinin arasında 2 bin taraftarımız olması, seslerinin sahada duyulması, bunlar çok motive edici. Geçen sene kadroda yoktum, evde neredeyse cam çerçeve indiriyordum. İnsan oynamayınca üzülüyor. Benim için Fenerbahçe maçında oynamamak daha da üzücü.''
Ali Sami Yen Stadı'nda geçtiğimiz sezon Fenerbahçe ile yaptıkları maçında kendilerine yapılan tezahürata şahit olduklarını belirten sarı-kırmızılı oyuncu, şunları söyledi:
''Bu bizi çok kızdırdı ve üzdü. Orada birbirimize söz verdik. 'Şampiyon olacağız' dedik. Ben de 'Şampiyon olduktan sonra mikrofonu alacağım' dedim. O gün de şampiyon olduktan sonra 10 dakikam, mikrofon aramakla geçti. Ben bütün tezahüratları ezbere bilirim. Sonuçta bize yapılan yanlış bir şeydi. Benim de yaptığım yanlış bir şeydi. Ama karşı takımın yaptıklarına bakarsak, başka rakiplere de söylenen laflar var. Ben sadece bizi hedef alan takıma yaptım. Başka takımları rencide etmedim. Sonuçta bana tepki verenler, önce yapana tepki versinler.''

-''YİNE ŞAMPİYON OLACAĞIMIZA İNANIYORUM''-

İlk yarının en iyi, en tempolu oynayan takımı olduklarını savunan Sabri, ''Önemli olan sezonun ikinci yarısında, ilk yarıda yaptığımız hataları, puan kayıplarını yapmayıp şampiyon olmak. Ben inanıyorum yine şampiyon olacağımıza. Çünkü rakibimiz yine puanlar kaybedecek'' dedi.
İlk yarıdaki puan kayıplarına şansızlığa bağlayan genç oyuncu, ''Gol şansımız yok. Sezon başında gol atamıyorduk. Penaltı kaçırıyorduk. 3-1'lik maç son dakikalarda 3-3'e dönüyor. Öne geçiyoruz, istemeden skoru koruma psikolojisine giriyoruz. Konsantrasyon biraz dağılıyordu. İkinci sıkıntımız takım olarak yaptığımız pozisyon hataları'' şeklinde konuştu.
Takımda Ergün Penbe ile çok daha iyi anlaştığını ifade eden Sabri, Ergün'ün kendisine hep destek verdiğini söyledi.

-''YAPTIĞIM TEK HATA, HAKEMLERE OLAN TAVRIM''-

Sabri, futbol hayatında yaptığı tek hatanın hakemlere olan tavrı olduğunu dile getirdi.
İçindeki kazanma hırsının bazen kendisini kötü şeylere yönlendirdiğini ifade eden Sabri, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Maçtan sonra kendime kızıyorum, 'Niye böyle yapıyorum' diye. Elimden geldiğince önlemeye çalışıyorum ama maç içinde beş dakika sonra bir daha oluyor. Bazen özür diliyorum maçtan sonra hakemlerden. Maçı tekrar izlediğimde haklı da olsam öyle tepki vermemem gerektiğini anlıyorum. Tabii insanın yapısıyla alakalı bir şey. Ben dışarıda kimseyle kavga etmem, tartışmam. Çok gülen, güldüren bir insanım. Herkes sahada beni öyle gördüğü için dışarıda da öyle sanıyor.''
Sarı-kırmızılı oyuncu, eskisi kadar şut çekmemesi ile ilgili soruyu ise ''Bu pozisyonla ilgili. Cesaretim de biraz düştü. Çünkü bir şut çekiyoruz, kötü gidiyor, tepki geliyor. Ama Avrupa'da iyi de vursa kötü de vursa bir alkış, bir destek geliyor futbolcuya. Bu Türkiye'de böyle değil. Bir kere ortayı kötü yapınca, insan ikinciye çekiniyor. Son maçta iki korneri kötü attım, bir anda tepkiler yağmaya başladı! İnsan çekiniyor, bu sefer doğru yapacağı şeyi de yanlış yapmaya başlıyor. İşler kötü de gitse maç sonuna kadar destek istiyoruz'' diye yanıtladı.

Gençlere Gerets engeli!

Galatasaray'ın gençleri Ferhat, Aydın, Özgürcan ve Oğuz'u Vestel Manissapor resmen sarı kırmızılı kulüpten istemişti. Vestel Manisaspor'un genel menajeri Mustafa Turgat, Galatasaray Futbol A.Ş Genel Müdürü Adnan Sezgin ile yaptığı pazarlıktan bir sonuç alamayınca bu transfer için görüşmeler her iki takımın Antalya'da yapacağı devre arası hazırlık kampı sonrasına bırakıldı.
Vestel Manisaspor 4 futbolcu için de en az 1,5 yıllık kiralama teklifi yaparak, öncelikle Caner'in yerine düşündükleri Ferhat'ı renklerine katmak istediklerini bildirdiler.

Ancak sarı kırmızılılar, Vestel Manisaspor'un 1,5 yıllık kiralama teklifine sıcak bakmayarak bu sezon sonuna kadar 4 genç futbolcuyu Vestel Manisaspor'a vereceklerini bildirdiler.
Bu arada Eric Gerets'in devreye girerek Ferhat, Aydın, Özgürcan ve Oğuz ile görüşüp, "Siz burada savaşmaya devam edin, ben size mutlaka forma şansı vereceğim.

Sizlerin gitmesini istemiyorum hatta sizleri kazanmayı çok arzuluyorum" diyerek genç futbolculara devre arası hazırlık kampı öncesinde büyük moral verdiği öğrenildi.

Canaydın 2007'ye inanıyor!

Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın, 2007 yılının sarı-kırmızılılar için hayati bir önem arz ettiğini belirterek, ''Çünkü bu yıl değişimi başarıyla gerçekleştirmiş ve yapısal dönüşümü hayata geçirmiş bir Galatasaray'ın yılı olacak'' dedi. Canaydın, kulübün aylık çıkardığı Galatasaray Dergisi'nde yer alan açıklamasında, 2007'nin sportif anlamdaki büyük başarıların yeniden kazanılmaya başlandığı ve bu başarılı yapının kurumsal bir kimliğe kavuşturulduğu yıl olacağını öne sürerek, şunları söyledi:
''2005-2006 sezonunda hepimizin büyük bir coşkuyla yaşadığı üzere Turkcell Süper Lig şampiyonluğunu 16. kez kazanma başarısını gösterdik. Bu şampiyonluk, Galatasaraylılık ruhunu sahaya yansıttığımız takdirde neleri başarabileceğimizin somut bir göstergesi olarak karşımızda duruyor. 2006-2007 sezonunun ilk yarısını liderin 7 puan arkasında tamamladık. Ancak geçen sezondaki anlayış ve ruhla mücadeleyi sürdürürsek aynı başarıyı bu sezon da tekrarlayacağımıza yürekten inanıyoruz.''

-''YİNE ŞAMPİYON OLACAĞIZ''-

Taraftarların her zaman olduğu gibi takıma tam destek olmaları halinde başaramayacakları hiçbir işin olmayacağını kaydeden başkan Canaydın, ''Galatasaray bu sezonu da şampiyon olarak tamamlayacaktır. Yeter ki, önce bizler buna inanalım'' dedi.
Günümüz endüstriyel futbol gerçeği ışığında spor kulüplerinin geçmiş dönemlerdeki yapılarıyla bu mücadeleyi sürdürebilmelerinin artık imkansız hale geldiğini ifade eden Özhan Canaydın, şu görüşlere yer verdi:
''Hem kendi ülkesinde, hem de uluslararası arenada başarılı olmak isteyen kulüplerin yapısal bir dönüşümü hayata geçirmeleri ve kendilerini günün koşullarına uyarlamaları gerekiyor. Bu bağlamda bugüne değin büyük sıkıntılara ve eleştirilere göğüs gererek yürüttüğümüz çalışmalarımızın tümü, bu dönüşümü hayata geçirmek içindi. Şu an itibarıyla çabalarımızın meyvelerini toplama noktasına gelmiş bulunuyoruz. Seyrantepe'deki stat projesi, Riva arazisinin değerlendirilmesi, şirketlerimizin yeniden yapılandırılması ve mali disiplinin sağlanması, müze projesi bunlardan sadece birkaç tanesini oluşturuyor.''
Canaydın, son olarak Galatasaray camiasının yeni yılını ve Kurban Bayramı'nı kutladı.

Türk olmak istiyor!

Galatasaray'ın Kolombiyalı kalecisi Mondragon, gelecekte de sarı-kırmızılı camianın bir parçası olarak devam etmek istediğini, Türk vatandaşı olabilmek için de kulübün destek vermesi gerektiğini söyledi. Mondragon, Futbol Federasyonu'nun aylık yayın organı ''TamSaha''da yer alan röportajında, 6 yıldır Galatasaray'da bulunduğunu hatırlatarak, ''Eşimle birlikte, burada bulunmaktan son derece mutluyuz. Tüm ailemle birlikte İstanbul'da yerleşik bir hayat sürdürdük zaten. Gelecekte de bu kurumun bir parçası olarak devam etmek istiyoruz. Türk vatandaşlığı konusuna gelince, kulübün bana kurumsal destek vermesi gerekecek. Ne kadar çabuk olursa, o kadar iyi olacak'' dedi.
Fenerbahçe ile yaptıkları derbi maçta, sırtına isabet eden pet şişeler ve duyma kaybı yaşatan patlayıcı maddelerle ilgili bir soru üzerine, bunların hoş şeyler olmadığını, ancak adet haline geldiğini ve kanıksandığını kaydeden Mondragon, konuyla ilgili şunları söyledi:
''Atılan yabancı cisimlere itibar etmeyerek maçı sürdürmemiz gerekiyor. Atılan ses bombasına gelince, evet, 'Maça devam edemiyorum' deyip bırakabilirdim. Sadece maç boyunca değil, izleyen üç gün boyunca kulaklarım çınladı. Çok rahatsız edici bir durumdu ve tam anlamıyla iyileşmem için üç gün geçmesi gerekti ama maçı bırakmanın, öncelikle sportif açıdan, sonra da bana kucağını açmış, beni ailemle birlikte kabul etmiş, vatandaşlarından biri gibi ekmek vermiş bir ülkeye saygısızlık olacağını düşündüm. Bu ülke bizi bağrına bastı. Son derece güzel bir hayat yaşıyoruz. Ekmeğimi burada kazanıyorum. Eğer o gün maça devam etmeseydim, bunun ortaya çıkaracağı sonuçlardan biri, Türkiye'nin imajının büyük bir leke alması olacaktı. Bunu yapmak, o yüzden bana uygun gelmedi ve oynamayı tercih ettim. Türkiye her zaman gözaltında. Belki daha ağır bir yaralanma olsaydı, maça ara vermem söz konusu olurdu, ama öyle bir şey olmadığı için devam etmenin uygun olacağını düşündüm.''

-İÇERİDE DİDİŞİRKEN...-

Mondragon, Türk takımlarının kendi içinde kavga etmeye, birbirinin canını acıtmaya odaklandıklarını, bu arada birbirlerine destek olmaları gerektiğini unuttuklarını dile getirdi.
Avrupa'da mücadele eden Türk takımlarından biri yenildiğinde, ülke içindeki rakiplerinin sevindiğini, bunu anlamakta güçlük çektiğini vurgulayan Mondragon, ''Böyle şey olmaz. Bu, anlaşılması mümkün olan bir şey değil. Her şeyden önce, aldığımız her kötü sonuçta Türk futbolunu Avrupa'da belli bir seviyeye taşıyacak olan puanları kaybediyoruz'' dedi.

-''TÜRKİYE'DE GENÇ YETENEK SORUNU YOK''-

Mondragon, Türkiye'de yetenekli genç oyuncu sıkıntısı bulunmadığını, ancak bu yetenekleri parlatma konusunda altyapı antrenörlerine büyük görevler düştüğünü söyledi.
Galatasaray'da, son 1,5 yıl içinde Sabri, Arda, Fevzi, Özgürcan, Aydın, Ferhat ve Mehmet gibi genç yeteneklerin kazanıldığını örnek veren Mondragon, ''Sadece Galatasaray'da değil, diğer takımlarda da birçok genç oyuncunun çıktığını, kendilerine yavaş yavaş yer edindiğini görüyoruz. Bence Türkiye'de genç yetenek sorunu yok, fakat o yeteneği cilalamak konusunda ya da o yeteneği işlemek konusunda mesafe kat edilmesi gerektiği bir gerçek. Burada altyapı antrenörlerine büyük görev düşüyor. Onlar kendilerine düşen görevi tamamladıktan sonra, Msn Angel takım teknik direktörlerine ayrıca sorumluluk düşüyor. Milli takım teknik direktörlerinin de bu yetenekleri parlatmak konusunda önemli görevleri var'' dedi.

-YERLİ OYUNCULARA DESTEK VERDİ-

Yabancı oyuncuların, eldeki oyunculardan çok daha ileri düzeyde olması, aksi halde transfer edilmemesi gerektiğini ifade eden Mondragon, Türkiye'de yabancı transferlerin her zaman bu kritere uygun şekilde yapılmadığı görüşünü savundu.
Galatasaray'ın bu sezon çok gol yemesini, yapılan kişisel hataların çokluğuna bağlayan Kolombiyalı kaleci, bu sezon duran toplardan çok daha fazla gol yediklerini, bunun tecrübesizlikten çok konsantrasyon hatası olarak değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

"Şampiyonluk geçen yıldan zor"

Ümit Karan, Vatan Gazetesi'ne verdiği özel röportajda futbol terörüne 2007’de ‘kırmızı kart’ çağrısı yaptı: “Sahaya çıkıp oyun oynuyoruz. Ama eğer ‘oyun’ bir cana mal olacaksa sahaya çıkmayalım.” “Bu sezon şampiyonluk çok zor olacak. İpleri ele geçiremezsek F.Bahçe aynı hatayı yapar mı?”

2006 senin için çok özeldi. Üzüntüyü ve sevinci birarada yaşadın. Sakatlık, şampiyonluk, doğan çocuk... Geçen yılı değerlendirir misin?
“2006 deli dolu geçti. Futbolculara allah sakatlık göstermesin. Ben çok ağır bir sakatlık yaşadım. Şampiyon olmanın sevinciyle beraber acısı hafifledi. Bir de tosun gibi bir oğlum olunca sakatlığımın bende bıraktığı acıları da unuttum. Karım ve çocuğum benim için çok değerli. Onlar benim meleklerim. Bundan sonra allah bana sakatlık göstermesin. Çünkü insan çok zor dönemler geçiriyor. Zor bir yıl oldu. Dolu dolu yaşadım. Hem üzüntüsüyle, hem sevinciyle, duygusal ve üzücü anlarla beraber gerçekten çok özel bir yıl oldu benim için.”
2007’den beklentilerin neler?
“Önce herkese sağlıklı bir hayat diliyorum. Futbolcu arkadaşlarıma sakatlık yaşamadan bir 2007 ve tüm takımlara başarılar diliyorum.”
3 yıl daha G.Saray’a imza attın. Kariyerin burada bitecek galiba...
“Ben çok büyük teklifler aldım. Ama burada kalmak istiyorum. Kulübümle aramızda pazarlık bile olmadı. Futbolu burada bırakmak istiyorum ama yurt dışı gibi bir açık kapım her zaman var. Yurt dışında oynamayı parantez içinde bırakıyorum.”
Sezona iyi başlamadınız ve 21 puan kaybettiniz. Geçen sezondan çok geridesiniz. Nasıl şampiyon olacaksınız?
“Geçen sezon rekor puanla şampiyon olduk. Her zaman rekor kıramazsınız. 100 metre koşucuları da her koşuda rekor kırmıyor ama altın madalyayı alıyorlar. Şampiyon olacağımıza inancım sonsuz.”
Sence ligin ikinci yarısında kaç puan kaybetme lüksünüz var?
“Hem biz puan kaybediyoruz, hem de F.Bahçe. 7 puan fark önemli değil. Beşiktaş, F.Bahçe ve bizim puan kaybettiğimiz maçlar olacaktır. Fakat F.Bahçe hem İnönü’ye gidecek hem de bize gelecek. Eğer sezon sonuna doğru puanlar eşitlenirse, Ali Sami Yen’deki maç bizim için büyük avantaj olacaktır. Aaa şunu hemen söylemeliyim; bu sezon şampiyonluk geçen yıldan zor olacak. İpleri elimize geçirmeliyiz. Geçen yıl F.Bahçe son maçta hata yaptı ve öyle şampiyon olduk. İpler bizim elimize geçmezse F.Bahçe’nin geçen yıl yaptığı hatayı tekrarlayacağını sanmıyorum. İşi son maça başkalarının eline bırakamayız.”
21 puanlık kayıp forvetlerin formsuzuluğuna bağlanıyor...
“Sezonun başında bizde forvet yoktu ki. Ben kampa bile katılmadım. Necati sakatlıktan bir türlü kurtulamadı. Kabze de kampta yoktu. Bir tek Hakan Şükür çabaladı ama o da tek başına ne yapabilir ki? Geçen sezon ben, Necati ve Hakan Şükür beraber oynadık. Ama bu sezona baktığınız zaman bile 3’ümüzün oynama şansı fazla olmadı. Bu sezon beraber kadroya bile kolay kolay giremedik. Ben hazırlık maçı bile oynamadım. Takımla çalışmaya başladım, hiçbir maça çıkmadan Ankaragücü karşılaşmasında hoca bana 45 dakika görev verdi. Hiç beklemiyordum, şaşırdım. O da benim dönmemi, alışmamı istediği için oynattı. Ligde 12 maç oynamışım. Bunu doktorlar, ben, hiç kimse tahmin etmiyordu. Ama ben çok çalıştım. 12 maçın yarısında iyi, yarısında kötü oynamış olabilirim. Ama 8 gol atmam büyük başarı. Çünkü futbol hayatımın bittiğini bile söyleyenler oldu. Oynadıkça kuvvetleniyorum.”
G.Saraylı bir futbolcu olarak, F.Bahçe’nin 100. yılında şampiyon olmak mı, yoksa 2009’da Saraçoğlu’nda yapılacak UEFA Finali’nde kupayı mı kaldırmak sana daha çok zevk verir?
“Her ikisi de zevk verir. Çünkü ben her sezon şampiyon olmak isterim. Yıl ve tarih benim için hiç önemli değildir. Başarısızlığa üzüldüğüm için her yıl şampiyon olmak istiyorum.”
Son maçtan sonra ezeli rekabet neredeyse düşmanlığa giriyor. Bunu nasıl durdurabilirsiniz?
“Maça çıkmayarak! Her yerde her statta aynı şeyler oluyor. Biz profesyonelce bir oyun oynuyoruz. Ama oynadığımız oyun canlara mal olacaksa oynamayalım. Sahaya çıkmayalım. O zaman kimse kimseyle kavga edemez. Ama bunu organize etmeliyiz. Futbolcu sendikası kurmalıyız. İngiltere’de İtalya’da olduğu gibi. Sorun mu var, şiddet yükseliyor mu, paralar mı ödenmiyor... F.Bahçeli, G.Saraylı, Beşiktaşlı, Mardinli, Sivaslı futbolcular hep beraber karar vermeliyiz... Sahada savaş mı çıktı, ancak böyle karşı koyabiliriz.”
Oyun kurucuya ihtiyaç var!
“Saha içerisinde gerektiğinde oyunu yavaşlatacak, sorumluluk alacak, duran top kullanacak birine ihtiyacımız var. Gerets’i göndermek hata olur.”
Tek forvet sistemine ne diyorsun? Seviyor musun yoksa yardımcıya ihtiyacın oluyor mu?
“Ofansif oynamayı seviyorum. Ama yanımda bir ikinci forvet olursa daha iyi olur. Benim için çok büyük avantaj. Çünkü defans sadece bana kilitlenmeyecek. Tek forvet oynamak kolay değil. Maç boyunca durmadan çabalıyorsun. Mesela Bursa maçında bir tek pozisyona girebildim. Sadece bir pozisyon... 3 forvet oynadığın zaman bire bir veya yalnız kalabiliyorsun. Şu an en verimli zamanıma giriyorum. 30’lu yaşlar hem kuvvet açısından hem de beyin açısından farklı oluyor. Artık ceza sahası içinde panik yapmıyorum.”
Geçen sezonki şampiyonluğun size rehavet getirdiğini düşünüyor musun?
“Burası G.Saray, amatör bir takım değil. Takımın rehavete kapılma gibi bir lüksü yok ki... Burada herkes profesyonel. Böyle birşey olamaz, katılmıyorum.”
Gerets çok eleştiriliyor. Bu kadar eleştiriyi hakediyor mu?
“Türkiye’de bizler futbol tartışmayı sevmiyoruz. Türk futbolundaki gidişat çok kötü, basın da aynı şeyleri yapıyor. Futbol konuşulmuyor. Yok o şike yapmış yok onu yapmış, yok federasyon seçimiymiş. Bunlarla Türkiye futbolu geri gidiyor. Biz de iyi haber sevilmiyor, kötü haber seviliyor. Geçen sezonki rekor puanda Gerets’in de payı vardır herhalde. Bu sezon çok az transferle yine 2. sıradayız, şampiyonluğun en büyük adaylarındanız. Gerets konusuna mantıklı bakmak lazım. Hocayı niye gönderelelim? Daha kötü sonuçlar alan takım patronları var. Hoca göndermekle bu işler düzelmez.”
Şampiyonlar Ligi’nden neden elendiniz?
“Ali Sami Yen’de oynasaydık o gruptan çıkardık. Takım da bu konuda hemfikir. Ama buna rağmen yine de çıkmamız gerekirdi. Çok iyi maçlar çıkardık ama şansızdık. Bazen olmuyor işte...”
G.Saray’ın sence 10 numaraya ihtiyacı var mı?
“Bence var. Oyun kurucuya ihtiyacımız var numarası önemli değil! Topu saklayan, oyunu okuyan... O kadar uzun adamımız var, ne kornerden ne yan toplardan gol atamıyoruz. Gelen oyuncunun yan top, frikik kullanması lazım. Oyunda sorumluluk alacak bir isim olmalı. Sasa İliç böyle bir oyuncu ama gereğinde oyunu yavaşlatacak biri değil. Geriye gidecek, top alacak, yeniden oyun başlatacak. Bizim takımda sorumluluktan kaçan oyuncu yok. Ama bazen lider aranıyor sahada!”
‘Arda’ya çok fazla ağırlık yüklediler!’

Arda sezonun en büyük çıkışını yapan isim. Sence nasıl?
“Solda iyi oynuyor, sağ açıkta da iyi oynar. Ama Arda 10 numara oynamaz. Ben parlamadan önce de Arda’yı çok beğeniyordum. Fakat böyle genç bir oyncuya bu kadar ilgi ve yük ağır gelir. Bir maçta futbolcu yıldız olmaz. Bir sezonda da olmaz. Arda bu performansını bir sezon daha tekrarsa o zaman yıldız olur. Arda’nın üzerinden oynadığımız doğru. Hoca da biraz öyle oynatıyor.”
‘Ankara’ya gitmek hiç kolay değildi’

Ankaraspor’a kiralanmak sana avantaj sağladı mı? G.Saray’a daha güçlü mü döndün?
“Hayır. Ankaraspor’a teşekkür ediyorum. Ama orada kendimi %100 veremedim. O dönem psikolojim de bozuktu. Çok küstürmüşlerdi beni. Hagi olayı falan... Gerets geldiğinde beni hiç tanımıyordu. Kasetlerden 2 yıl önceki halimi seyretti. Hazırlık maçlarında, kıytırık maçlarda şans buldum sadece. Ona rağmen hazırlık döneminde 10 gol attım.”

Manisa'dan G.Saraylı'lara kanca!

Vestel Manisaspor, Galatasaray'ın genç oyuncuları Özcan, Aydın ve Ferhat'ı transfer edebilmek için girişim başlattı. Vestel Manisaspor İdari Menajeri Mustafa Turgat, Galatasaray'ın genç futbolcularıyla ilgilendiklerini, teknik kadronun raporuna göre, sarı-kırmızılı ekibin yöneticilerinin kendilerine cevap vereceğini bildirdi.
Turgat, ''Galatasaray'ın vermeyi planladığı oyuncular arasında bu 3 oyuncu yer alırsa, son kez teknik direktörümüz Ersun Yanal'a da danışarak transferleri gerçekleştireceğiz'' dedi.

Fransa'dan AJ Auxerre takımının Ganalı oyuncusu Oumar Kalabane'nin transferinde istenen noktaya gelindiğini dile getiren Mustafa Turgat, ''Bu futbolcuyu renklerimize bağlayıp Antalya kampına dahil etmek istiyoruz '' dedi.

"Carrusca verilebilir"

Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Adnan Polat, lider Fenerbahçe ile aralarındaki puan farkını 4 olarak gördüklerini belirterek, ''Kimse şu anda kendini şampiyon ilan etmesin'' dedi. Polat, Florya Metin Oktay Tesisleri'ndeki basın toplantısında, çeşitli konularda görüşlerini açıklayıp, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Puan cetvelinde Fenerbahçe'nin 7 puan ileride olduğunu kaydeden Polat, ''Ama biz bunu 4 puan olarak görüyoruz. Ali Sami Yen Stadı'nda Fenerbahçe'yi yenme şansımız çok yüksek ve yeneceğiz. ondan sonraki 16 maçta Fenerbahçe'nin bu sistemde puan kaybetmesi son derece olası. Şampiyonluğun en büyük adayıyız ve şampiyon olmak için de en büyük mücadeleyi ortaya koyacağız, kimse şu anda kendini şampiyon görmesin'' diye konuştu.
''Sizin için 2006 yılının en unutulmaz anı nedir?'' şeklindeki bir soruyu ''20.45'' diye yanıtlayan Adnan Polat, ''Bu sezonki sloganınız ne olacak?'' denilmesi üzerine de, ''Ligin bitmesine iki ay kala Galatasaray'ın ayak seslerini ve sloganını hep birlikte telaffuz ederiz'' dedi.
Polat, ''Fenerbahçe'nin 100. yılında şampiyon olmayı mı?, yoksa 2009 yılında Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda UEFA şampiyonluğunu mu kazanmak istersiniz?'' şeklindeki bir soruya da ''her ikisini de tabii'' yanıtını verdi.

-BAŞKANI İLE ZIT GÖRÜŞTE-

Adnan Polat, aynı zamanda Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı olan Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın ile Futbol Federasyonu başkanlığı seçimlerinin tarihi konusunda zıt görüş bildirdi.
Futbol Federasyonu başkanlığı seçimlerinin ligin bitmesinden önce yapılmasının Türk futboluna zarar vereceği görüşünü savunan Polat, şöyle konuştu:
''Şahsi fikrime göre, böyle bir erken seçime gitmeyi kimse arzu etmiyor. Bu Türk futboluna zarar verir. Ligler devam ederken federasyonlara bağlı kurumlarda otorite boşluğu olacak. Kaldı ki milli takım da sahipsiz kalacak. Böyle bir arzu, düşünce varsa, haziran ayındaki genel kurulda bir önerge verilir ve kabul edilirse 1 ay sonra da seçim yapılır. Şimdi seçim kararı alınsa bu en erken nisan ayının ikinci yarısında olabilir.''
Adnan Polat, hiç kimsenin özellikle lig devam ederken erken seçimi arzu etmediğini anlatarak, ''Bunun futbola getireceği erozyonu hepimiz biliyoruz. Ama şartlar öyle bir noktaya geldi ki, şu anda gelişmeler delegelerin, bakanın ve fedarasyon başkanının elinde, biz izlemek durumunda kalıyoruz. Şu anda imza toplama yönünde bir faaliyet olduğunu duyuyoruz'' dedi.
Herkesin gönlünden Futbol Federasyonu'nun özerk olarak kalmasının geçtiğini dile getiren Polat, ''Faaliyetlerini özerk olarak göstersin. İlgili bakanlığın bu konuda bir uyarısı olmasın. Ama bazen şartlar maalesef bu tür olaylara neden oluyor. Sayın bakan kanundan aldığı yetkiyi kullanarak bu beyanatlarda bulunduğunu ve girişimlerde bulunduğunu söylüyor. Herkes farklı konuşuyor. Ama istenen kavgasız gürültüsüz huzur içinde bir futbol ortamı olsun ve Türk futbolu uluslararası alanda arzu edilen yere ulaşsın. Kaosun hepimize zarar getireceğini düşünüyorum'' şeklinde konuştu.

-''TRANSFER ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR-

Adnan Polat, ligin ilk yarısının bitimiyle birlikte basında 19 oyuncunun isminin çıktığını belirterek, ''Transfer çalışmalarımız sürüyor, ancak bu isimlerden çoğu doğru değil'' ifadesini kullandı.
Teknik heyet, Adnan Sezgin ve Mustafa Turgun ile birlikte 3 saatlik bir görüşme yaptıklarını anlatan Polat, ''Tek tek oyuncuları, takımı, hataları, eksikleri ve yapmamız gerekenleri konuştuk. Teknik heyet bizden Galatasaray'da hemen forma giyebilecek bir oyuncu alınmasını, aksi takdirde transfer yapılmamasını istiyor'' dedi.
Fatih Akyel'i transfer etmeyi düşünmediklerini anlatan Polat, ''Kendisi gündemimizde ve listemizde yok, Denizlispor'dan Yusuf yazıldı, onu da düşünmüyoruz. İyi bir oyuncu ancak ihtiyacımız olan futbolcu değil'' diye konuştu.
Polat, Hasan Kabze ile ilgili bir soru üzerine de bu oyuncunun genç, yetenekli ve istikbal vaad eden bir futbolcu olduğunu belirterek, satmayı düşünmediklerini söyledi.

-''CARRUSCA KİRALIK VERİLEBİLECEKLER LİSTESİNDE''-

Başkan yardımcısı Polat, şu anda kadroda 28 oyuncunun bulunduğunu ve bunu ikinci yarı başında 24'e düşürmeyi düşündüklerini söyleyerek, şöyle devam etti:
''Teknik heyet genç futbolcuların kiraya verilmesini istedi. Aydın, Oğuz, Mehmet Güven, Ferhat, Özgürcan ve Carussca gibi genç oyuncuları kiralık olarak verebiliriz. Bu oyuncularımız şans bulamadıkları için kendilerini geliştiremiyorlar. Bununla ilgili henüz kesinleşmiş kararımız yok. Antalya kampında bu konuda konuşup kararımızı vereceğiz. Genç oyuncularımızın hepsine talip var. Bazı oyuncularımızı güvendiğimiz inandığımız, futbolcularımıza katkıda bulunacağına inandığımız Ertuğrul Sağlam, Ersun Yanal, Aykut Kocaman ve Hikmet Karaman gibi antrenörlere vermeyi düşünüyoruz. Bunların bir kısmından ücret bile almayabiliriz.''
Tüm oyunculara eylül ve aralık ayının ikinci yarısında ödeme yaptıklarını ve ayrımın söz konusu olmadığını belirten Polat, ödemelerde de sıkıntı yaşamadıklarını ifade etti.

-RİVA OCAK AYINDA, STAT İLK 6 AYDA-

Adnan Polat, Riva arazisi ile ilgili anlaşmanın büyük bir aksilik çıkmaması halinde ocak veya Şubat ayı sonunda Mali Genel Kurul toplantısı öncesinde biteceğini anlattı.
Bu arazi için hiç beklemedikleri uçuk teklifler de aldıklarını kaydeden Polat, ''Mesela 300 milyon dolarlık bir teklif de var. Ancak biz önce bu şirketleri araştırıyoruz. Şu anda araştırma halindeyiz ocak ayının 8'inde de bu şirket ile görüşeceğiz. Buradan sadece borç kapatmayıp, sağlanacak gelirle gayrimenkul yatırımları da yapacağız'' dedi.
Polat, Seyrantepe'de bürokrasi işlemlerinin son aşamasına gelindiğini dile getirerek, ''Önümüzdeki yılın ilk 3 ile 6 ayı arasında yeni stadımızın temelini atacağımıza inanıyorum'' ifadesini kullandı.

-''HAKAN ÜNSAL'A YAKIŞTIRAMADIM''-

Adnan Polat, eski futbolculardan Hakan Ünsal'ın açıklamalarıyla ilgili olarak yaptığı değerlendirmede, ''Hakan Ünsal'a bunları yakıştıramadım'' dedi.
Hakan Ünsal'ı Galatasaray'a kendisinin 18-20 yaşlarında getirdiğini belirten Polat, ''Bu kulüpte yıldız oldu, önemli paralar kazandı. Hakan'ın bu şekilde beyanatlar vermesini bu kulübün eski futbolcusu olarak kendisine yakıştıramadım. Dil sürçmesi olarak görüyorum. Biz yönetime geldiğimizde kendilerine jübile yapmayı planlıyorduk. Hakan Ünsal, jübile yapmasaydık bile böyle söylememeliydi'' şeklinde konuştu.

"F.Bahçe'ye bayram hediyesi..."

Galatasaray Başkan Yardımcısı Adnan Polat, düzenlediği basın toplantısında Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu'nun, Fenerbahçe'ye verilen cezalarda indirime gitmesine tepki gösterdi.
Polat, Florya Metin Oktay Tesisleri'ndeki basın toplantısında, çeşitli konularda görüşlerini açıklayıp, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Tahkim Kurulu'nun aldığı kararları kinayeli bir şekilde yorumlayan Adnan Polat, ''Benim şahsi değerlendirmem, Tahkim Kurulu'muz, verdiği kararda cezanın tamamını kaldırması gerekirdi. Çünkü Avrupa'nın gelişmiş ülkelerinde Saracoğlu'nda olduğu gibi antrenörlerin kafası yarılıyor, futbolcuların kulakları sağır ediliyor. Taç veya korner kullanan futbolcuların kafasına her türlü yabancı madde atılıyor. Bence eksik karar vermişler. Bu cezayı tamamen kaldırmış olmaları gerekirdi. Fenerbahçe'ye iyi bir yılbaşı ve bayram armağanı verebilirlerdi. Önümüzdeki günlerde inşallah bu eksiklerini giderebilirler'' diye konuştu.
''Tahkim Kurulu'nun dün aldığı karara hayretler içinde bakıyorum'' diyen başkan yardımcısı Polat, şöyle devam etti:
''Bana göre tamamını kaldırsalardı da hiç olmazsa Avrupa standartlarında karar almış olurlardı. Kesinlikle bir ödül verildi, cezanın bu kadar kaldırılması yeterli değil. Fenerbahçe-Galatasaray maçından sonra tuhaf şeyler oluyor Türk futbolunda, biz de izlemeye devam ediyoruz. Bazıları içlerine sindirebiliyorsa onları da tebrik ediyoruz.''
Adnan Polat, bir basın mensubunun ''Gelişen olaylar sonrasında,Fenerbahçe'nin korunduğunu düşünüyor musunuz?'' şeklindeki sorusu üzerine de ''Olaylara bakmak lazım, olaylar kendi cevabını veriyor. Fenerbahçe'nin 100. yılını kutluyorum, inşallah daha nice 100 yıllar yaşarlar. Galatasaray için önemli bir kulüp. Türkiye'nin en büyük ekiplerinden biri, bizim en büyük rakibimiz. Ama bütün temennim alacağı sportif başarılar bir fair-play içinde olsun, kimse tartışmasın, gelişen olaylar bazı endişe verici düşüncelere yöneltiyor, onu da itiraf etmek gerekiyor. Tahkim Kurulu'nun aldığı karar bunun açık açık neticesi.''
-DERELİ'YE TEPKİ SÜRÜYOR-
Fenerbahçe-Galatasaray maçının başından sonuna kadar kaos olduğunu vurgulayan Polat, çok güvendiği ve Türkiye'nin en iyi hakemlerinden biri olarak gördüğü Selçuk Dereli'nin ligin kaderini etkilediğini savundu.
Dereli'nin seyirci baskısından korktuğu için vermesi gereken kararları veremediğini, rakip oyunculara kırmızı kart gösteremediğini ifade eden Adnan Polat, ''Penaltımızı vermedi. Bu bir yerde galibiyetimizi engelledi. Bu bize 3 değil, 6 puan olarak yansıdı. Galatasaray galip gelseydi, şu anda 34'e 33 puan şeklinde bir yarış olacaktı. Bana göre yanlış yorumları ve seyirci baskısından veremediği kararlardan dolayı ligin sonucunu da etkiledi'' şeklinde konuştu.

G.Saraylı Fatih Akyel'e hayır dedi!

G.Saray Asbaşkanı Adnan Polat'ın Trabzonspor'da kadro dışı kalan ve sorunlar yaşayan eski futbolcuları Fatih Akyel ile görüşmeleri üzerine G.Saraylı taraftarların internetteki kalesi olan webaslan.com internet sitesinde "Eski futbolcumuz Fatih Akyel'i tekrar kadromuzda görmek ister misiniz?" anketiyle taraftarın olası bu transfere karşı nabzı tutuldu.
%75 HAYIR
Oylamaya katılan an itibariyle 22367 sarı - kırmızılı taraftar bir zamanlar takımlarının formasını giyen eski futbolcuları Fatih Akyel'i tekrar takımda görmek istemedikleri konusunda birleştiler. 16765 oyun Fatih Akyel'in dönüşüne 'HAYIR' cevabı verdiği ankette 5602 ise 'EVET' cevabı verdi.
Son düzenleyen MaKaLeLe; 30 Aralık 2006 01:28 Sebep: Mesajlar Otomatik Olarak Birleştirildi
MaKaLeLe - avatarı
MaKaLeLe
Ziyaretçi
1 Ocak 2007       Mesaj #62
MaKaLeLe - avatarı
Ziyaretçi
"Yine şampiyon olmak istiyoruz"

Sponsorlu Bağlantılar
100yl100wallergnpenbe9th

İlk yarı bizim için tabiki iyi bitmedi. En yakın rakibimizin 7 puan gerisinde kaldık ama tabiki umudumuzu yitirmedik. Çok şansız maçlar kaybettik. Alabileceğimiz maçları kaybettik. 7 puanlık fark kapanmayacak bir fark değil. Geçen sene de Fenerbahçe ile aramızda puan farkı vardı ama biz inancımızla, takım olma ruhumuzla bunu kapatıp, en son maçta şampiyonluğu yakaladık. Bu sene yine amacımız şampiyon olmak. Devre arası kampını iyi değerlendirip, iyi çalışıp, ilk yarıdaki eksikliklerimizi azaltıp yine şampiyon olmak istiyoruz.
İlk yarıda kazanabilecekleri Ankaragücü ve Vestel Manisaspor maçları gibi karşılaşmaları kaybettiklerini ifade eden tecrübeli futbolcu, "En şanslı aldığımız maç ise Bursaspor maçıydı. Çok kötü oynamamıza rağmen maçı kazandık. Bursaspor o maçta çok iyi oynamıştı. Kötü oynadığımız maçı kazandık ama iyi oynadığımız bir çok maçı kaybettik" diye konuştu.
Sarı kırmızılı futbolcu futbol hayatıyla ilgili olarak ise "Gazetelerde yönetimin benimle bir daha sözleşme imzalamayacağına dair ve yaşlandığımla ilglii haberler çıkıyor. Ben oynayabildiğim kadar futbol hayatımı sürdürmek istiyorum. Kendimi iyi hissettiğim sürece oynamak istiyorum. Şu an 34 yaşındayım. Avrupa'da bir çok futbolcu 37-39 yaşına kadar oynuyor. Mesela Tugay'ın Avrupa'da değeri hala çok yi kulübü hala onunla sözleşme imzalıyor. Tugay Türkiye'de olsaydı belki de onun da futbol hayatını bitireceklerdi. Bu durum sadece Türkiye'ye özgü. Biz bunları aşmak istiyoruz. Bunu da benim gibi futbola devam eden 36-37 yaşına kadar futbola devam eden futbolcular başarır. Türkiye'de 32-33 yaşına geldiğinizde yaşlı futbolcu oluyorsunuz. Artık o futbolcuda verim alamazsınız deniyor. Bunu aşmak için bir kaç futbolcunun örnek olması lazım. Ben de bu yönde adım atmak istiyorum. Oynayabildiğim kadar oynamak istiyorum.

Yeni bir Kolombiyalı mı geliyor?

Transferde henüz bir rota belirlemeyen ve düşük maliyetli oyuncuları gündemine alan Galatasaray'a her gün yeni bir futbolcu öneriliyor. Sarı - Kırmızılıların son olarak Kolombiyalı sol kanat oyuncusu Soto Jaramilo Elkin'i gündemine aldıkları ortaya çıktı.

Kolombiya Birinci Ligi'nde top koştura genç yıldız, kendi ulusal takımında da son dönemde forma giymeye başladı. Orta sahanın solunda görev yapan Elkin'in, hücum yönünün iyi olması transferi cazip kılıyor. Ayrıca G.Saray'ın Kolombiyalı file bekçisi Mondragon'un da bu transfer için yöneticilere olumlu referans verdiği bildirildi. Mondragon vatandaşı için "Çok iyi bir oyuncu. Milli takımda attığı gollerle kendini gösterdi" yorumunda bulundu.
Carrusca'ya bağlı
Galatasaray'ın başını ağrıtan sorun ise Carrusca. Büyük umutlarla transfer edilmesine karşın bir türlü bekleneni veremeyen Arjantinli oyuncunun, Türkiye'den bir takımda kiralık oynamaya şiddetle karşı çıkması yabancı kontenjanı dolu olan Sarı - Kırmızılıların elini konulu bağlıyor. Bu yüzden, Tangocu'yu ikna etmeye çalışan yöneticiler, Gerets'e sol kanat için Elkin'in ismini vermeye hazırlanıyor. Diğer taraftan Kolombiyalı futbolcunun maliyetinin 1.5 milyon Avro olduğu öğrenildi.
Hamit ısrarı
Galatasaray'ın gündemindeki diğer bir isim Hamit Altıntop. Schalke 04'te forma giyen ulusal yıldız için, kulüp başkanı Gerhard Rehberg'i ikna eden yönetim, Hamit'le de önümüzdeki günlerde temas kuracak. Gurbetçi futbolcuunun maliyetinin yaklaşık 4 milyon Avro olması ise en büyük sıkıntı olarak dikkat çekiyor. Sarı - Kırmızılı takımın başkan yardımcısı Adnan Polat, "Hamit'i transfer etmek için çok çalışıyoruz" diyerek bu haberi doğruladı. Transferde tüm bu gelişmeler olurken, mali genel kurula güçlü girmek isteyen Başkan Özhan Canaydın'ın, "Devre arasında transfer yapmayalım. Kulübün durumu ortada. Sezon sonu için görüşmeler yapalım"
dediği öğrenildi.
ELKİN KİMDİR?
Doğum tarihi: 04.08.1980
Boyu: 1.78
Kilo: 72
Ülkesi: Kolombiya
Oynadığı mevki: Orta saha sol, sol alan
Oynadığı kulüp: Barcelona SC Guayaguil Ekuador ( Kolombiya 1. lig)
Önceki kulüpleri: Caldas ( Kolombiya ) Nacional De Medelin ( Kolombiya )

Ümit ve İliç Aslan'ı sırtladı

Galatasaray Spor Kulübü Kuruluş Tarihi mit2kh

Sezonun ilk yarısında Galatasaray'ı Ümit Karan ile Sasa Ilic taşırken, bu iki oyuncu takımın toplam attığı 51 golün yüzde 45.09'unu (23) filelere gönderdi. Sarı-kırmızılı ekipte, sadace Ümit ve Ilic gol yollarında etkili olurken, Hakan Şükür, Necati ile Hasan Kabze sakatlıklar ve zaman zaman yedek kalmalarından dolayı kendilerinden bekleneni veremedi.
Turkcell Süper Lig, Avrupa Kupası ve Fortis Türkiye Kupası olmak üzere 3 kulvarda toplam 51 gol atan ''Cim bom''da, forvet oyuncularından Ümit 12, Ilic 11 gole imza atarken, Hakan 4, Hasan Kabze ve Necati de 3'er golde kaldılar.
Ümit, ligde 8, Şampiyonlar Ligi'nde 2 ve Fortis Türkiye Kupası'nda da 2 gol kaydetti ve toplam 12 golle sarı-kırmızılıların en golcü futbolcusu oldu. Bu sezon büyük bir çıkış yakalayan Ilic ise, ligde 8, Avrupa'da da 3 gol atarak 11 gole ulaştı.

-3 FORVET 10 GOL ATABİLDİ-

Galatasaray'ın en büyük gol silahları Hakan Şükür, Necati Ateş ve Hasan Kabze bu sezon ilk yarıda ancak toplam 10 gole imza attılar.
Hakan Şükür ligde 3, Avrupa'da 1, Hasan Kabze ligde 2, Fortis Türkiye Kupası'nda 1, Necati ise 3 kulvarda da 1'er gol kaydetti.

-FORVETLER 33, DİĞERLERİ 16-

Sarı-kırmızılılarda, Turkcell Süper Lig, Avrupa Kupası ve Fortis Türkiye Kupası'nda oynanan toplam 30 resmi maçta forvet oyuncuları 33 gol atarken, diğerleri 16 gol kaydetti.
Orta sahada forma giyen ''Yükselen yıldız'' Arda 5 gol atarken, savunmada oynayan futbolculardan sadece Cihan ve Tomas golle buluşabildi.
Galatasaray'ın ilk yarıda attığı gollerden ikisi ise Antalyasporlu Şenol ile Sakaryasporlu Erdinç'in kendi kalelerine attığı gollerden geldi.

-GOLLER VE FUTBOLCULAR-

Sarı-kırmızılı futbolcular tarafından atılan 49 golün dağılımı şöyle:

Futbolcu Lig Avrupa K. T.Kupası Toplam
----------- ---- --------- --------- ------
Ümit 8 2 2 12
Ilic 8 3 - 11
Arda 3 2 - 5
Hakan 3 1 - 4
Hasan Kabze 2 - 1 3
Necati 1 1 1 3
Sabri 1 1 1 3
Hasan Şaş 1 1 - 2
Okan 1 1 - 2
Ayhan 1 - - 1
Cihan 1 - - 1
Tomas - - 1 1
Inamoto - 1 - 1

Transferde Ocak sendromu!

Futbolda ara transfer bugün resmen başlıyor. Eğer federasyon herhangi bir uzatma yapmazsa kulüpler 1 Şubat’a dek dış transfer yapabilecekler. 4 Büyükler’i ise adeta ’Ocak sendromu’ bekliyor. F.Bahçe en rahat olan takım olarak göze batarken G.Saray, Beşiktaş ve Trabzon takviye peşinde.
En gözde isim G.Saray ve Beşiktaş’ın istediği Kayserili M.Topuz. Yine Servet de iki takımın yanısıra Trabzon’un da gündeminde. İşte 4 Büyükler’in 1 aylık transfer analizi:
F.BAHÇE: Aziz Yıldırım geçen ocak ayında ilk defa transfer yapmamıştı. Yine aynı tablo yaşanabilir. 6 yabancı kontenjanı dolu. Ve sıkı sözleşmeler nedeniyle bu oyuncuların gönderilmesi zor. Deivid planı işlerse yeni bir yabancı santrfor gelebilir. İlk aday Carew. Solbek R.Carlos rüyası da yeniden canlanabilir. Ancak UEFA şampiyonluğu için Avrupa kupalarında oynamamış bir isim aranıyor. Kimse gönderilmeyecek. Yurt içinden ise sadece yerli bir kaleci aranıyor. Kiralık gönderilen İstanbulsporlu Volkan Babacan ve K.Yakalı Recep de dönebilir.
G.SARAY: Durum oldukça karışık. Adnan Polat, ’Transfer yapmayacağız’ derken Adnan Sezgin ’40 isim izliyoruz’ diyor. Halil Altıntop gündemdeki ilk isim. Vestel’den Selçuk, Hakan Balta isteniyor. Servet, M.Topuz ve Ali Bilgin de resmi olmayan listedeler. Aslardan giden yok ama gençlerin birçoğunun kiralanması gündemde. 6 yabancı kontenjanı dolu. Carrusca eğer Kayserispor’a kiralanırsa yeni bir yabancı alınabilir. Tymoschuk ve Linderoth gibi isimler gündeme gelebilir.
BEŞİKTAŞ: Yerli veya yabancı bir stoper aranıyor. Rizeli Yasin, Antepli Bekir, Sivaslı Servet gündemdeki ilk isimler. Orta saha için Mehmet Topuz düşünülüyor. Kartal bu oyuncu için söz bile aldı. Ama transfer sezon sonu gerçekleşebilir. Tabi bir sürpriz olursa şaşırmayın. Fenerli Can Arat ve Semih ile Gençlerli Ferhat ve Kayserili İlhan Parlak da Tigana’nın gözdesi. Gökhan Zan’a Arsenal talip. Ancak en önemli gelişme Kleberson’la ilgili olacak. Bu oyuncuya kulüp aranıyor. Tabi Beşiktaş’ı bekleyen en önemli sorun ise Tigana. Fransız hoca ile yeni bir kriz çıkarsa teknik heyet değişikliği yaşanabilir.
TRABZON: En sorunlu takımlardan birisi. Szymek resti çekip Trabzon’a dönmeyeceğini açıkladı. Ziya Doğan’ın istemediği Fatih Akyel ile yollar ayrıldı. Doğan, İnternacional ile Dünya Kulüpler Kupası’nı alan Eller’in 5 Ocak’ta kampa katılacağını savunuyor. Bu gelişme olursa yabancı sayısı 7’ye çıkacak. Yönetimin listesinde gizlenen 3-4 isim var. Özellikle iyi bir yerli stoper aranıyor. Bu isim Servet de olabilir.
GEÇEN YIL NE OLDU?
Geçmiş geleceğin aynasıdır. Gelelim geçen sezona. Ocak 2006’da F.Bahçe hiç transfer yapmadı ve Daum ’Kulübem zayıf’ açıklamasını yaptı. Fener lig ve kupayı kaybetti. G.Saray sadece Emre Aşık’ı aldı. Beşiktaş, Gökhan Güleç ve Bobo’nun golleriyle ikinci yarıda toparlanırken Tomas Jun ve genç Aydın bekleneni veremedi.
Trabzonspor ise Nuri Albayrak’ın başkan olmasıyla 6 önemli transfer yaptı. Ancak A.Şahin, Fatih Akyel, Stepanov, Ömer Rıza, Djokaj ve Ferhat bekleneni veremediler ve bordo-mavili takım Beşiktaş’ın kupayı almasıyla UEFA Kupası’na katıldı.

Canaydın'a büyük baskı!

Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın'ın, Kulüpler Birliği başkanlığı camia içinde de sıkıntı yaratmaya başladı.
Canaydın'ın son toplantıdan sonra bazı kulüplerin boy hedefi haline gelmesinin ardından karşılıklı polemikler sürerken, Galatasaray Başkanı'nın bu durumda rahatsız olduğu öğrenildi.

Bazı yöneticilerin Canaydın ile yaptığı görüşmelerde, "Size zarar veriyorlar. Yıpratıyorlar. Bu görevden ayrılmanız daha iyi olabilir" diye konuştuğu öğrenildi. Ancak Özhan Canaydın'ın bu sözlere "Hayır yıpranmadım. Ama çok üzülüyorum. İstifa etmeyi düşünmüyorum" diye yanıt verdiği bildirildi.
Polat da endişeli
Camia içinde ise bu durumun yeni sezonda kulübe zarar vereceği görüşü hakim. Ayrıca Başkan Yardımcısı Adnan Polat'ın da birliğin son kararının ardından Türk futbolunun tam bir kaos içine girdiği görüşünde olması işleri çıkmaza soktu. Polat, Galatasaray'ın bu yaşananlardan yara almaması gerektiğini savunurken, Başkan Özhan Canaydın şu anda çekip gitme taraftarı değil.
Canaydın, istifa etmesi halinde diğer kulüplerden daha fazla tepki göreceğini düşünüyor. Bu yüzden sonuna kadar direnmek istiyor. Ancak Galatasaray Kulübü içindeki duayenlerin, Canaydın'a bu konuda tepkili oldukları belirtildi. Canaydın'ın bu görevden hemen istifa etmesini isteyen duayenler, bu işte en çok kulübün zarar göreceğini, Beşiktaş ile Fenerbahçe'nin aradan çıktığını ve Galatasaray'ın ortada tek başına kaldığını düşünüyorlar.
MaKaLeLe - avatarı
MaKaLeLe
Ziyaretçi
3 Ocak 2007       Mesaj #63
MaKaLeLe - avatarı
Ziyaretçi
İnamoto'ya izin yok!

inamoto

Cim-Bom'da Teknik Direktör Eric Gerets'in devre arasında yönetim kuruluna verdiği raporda gelecek sezon da ısrarla takımda kalmasını istediği Junichi İnamoto'ya henüz vize çıkmadı.

Sarı - kırmızılı idarecilerin, sezon başında bir yıllık sözleşme yapılan Japon futbolcunun gelecek yıl Galatasaray forması giyip, giymeyeceğine Mayıs ayında karar verecekleri öğrenildi.
Gerets'le henüz sözleşme yenilenmemesi nedeniyle Belçikalı hocanın kalmasını istediği bir yabancı için aceleci davranmak istemeyen yöneticilerin, İnamoto ile ilgili kararı sezonun ikinci yarısında ortaya koyacağı performansa göre vereceği kaydedildi.
Bu arada sarı - kırmızılı yönetimin, Sırp yıldız Saşa İliç'in yıllık 400 bin euro olan ücretine bu sezondan geçerli olmak üzere yüzde 25 zam yapacağı vurgulandı. İdarecilerin Song ve Tomas'ın yüksek olan ücretlerinde ise indirim düşündüğü ve bu oyuncuların menajerleriyle görüşecekleri belirtildi.

G.Saray'dan taarruz!

G.Saray, Fenerbahçe'nin de talip olduğu Hamit ve Yıldıray için girişimlerini hızlandırdı. Sarı-kırmızılılar iki oyuncunun işini de kısa zamanda bitirmek istiyor. Sabah gazetesinin bugünkü (02.01.2007) sayısında Almanya'da top koşturan iki lejyonerimizin transferi için Galatasaray'ın kolları sıvadığı öne sürüldü.
Transfer çalışmalarına ara vermeyen Galatasaray, Yıldıray Baştürk ve Hamit Altıntop'u kadrosuna dahil etmek için büyük çaba sarfediyor. İki oyuncuyla dirsek temasını kaybetmek istemeyen sarı-kırmızılılar, şimdilik görüşmeler tıkansa bile en kötü ihtimalle sezon sonunda iki milli oyuncunun da işini bitirmek ve formayı giydirmek istiyorlar. Önümüzdeki günlerde Dubai'ye gidecek olan Hamit Altıntop'la bir kez daha temasa geçmek için Futbol AŞ Genel Müdürü Adnan Sezgin'in de Birleşik Arap Emirlikleri'ne uçacağı öğrenildi. Hamit transferinde bir diğer o l u m l u nokta ise Özhan Canaydın'ın, bu futbolcunun takımı Schalke'nin onursal üyesi olması. Alman kulübüyle iyi ilişkileri bulunan Canaydın kişisel olarak da bu transfer için büyük emek veriyor.
YILDIRAY YEŞİL IŞIK YAKTI
Hamit'i markaja alan Galatasaray, bir yandan da Yıldıray'la görüşmelerini sürdürüyor. Fenerbahçe'nin de transfer listesinde bulunan milli oyuncunun gönlünde yatan aslanın Galatasaray olması, sarı-kırmızılıların elini güçlendiriyor. Kendisi hakkındaki haberleri yalanlamayan Yıldıray, bir anlamda Galatasaray'a yeşil ışık yaktığını da belli etti.
Yıldıray, bayram ve yeni yılla ilgili yaptığı konuşmada, "Sezon sonuna kadar Hertha Berlin'le sözleşmem var. Konuşmak için erken. Önümüzdeki dönemde her şey belli olur, o zaman açıklama yaparım. Tüm futbolseverlerin yılbaşını ve kurban bayramını tebrik ediyorum" dedi.

Cihan: "Jokerim"

Galatasaray Spor Kulübü Kuruluş Tarihi
Cihan Haspolatlı... G.Saray'ın belki de en çok eleştirilen futbolcusu. Gün geliyor sağ bekte, gün geliyor orta alanda, gün geliyor sol bekte oynuyor. Ama yerini hiç yadırgamıyor.

Sahadaki düzgün duruşunun yanı sıra profesyonelliğiyle de örnek bir isim. Genç futbolcuların haksızlığa uğradığını söyleyen Cihan; sürekli olarak teknik direktörler tarafından farklı bölgelerde oynatılmasını, "Benim için önemli olan G.Saray'da bulunabilmek. Ben jokerim" şeklinde yorumluyor.

İşte Cumhuriyet Gazetesi'nden Nevzat Dindar'ın Cihan ile yaptığı röportaj...

- G.Saray ligin ilk yarısını liderin 7 puan gerisinde tamamladı. Buna karşın futbolcular 'Şampiyon olacağız' diyor. Bu kadar iddialı olmanızın nedeni nedir?
CİHAN HASPOLATLI: Kendimize güvenmesek bu söylemde bulunmayız. İlk yarı çok maç yaptık. Avrupa arenasından çekilmemizden sonra yükümüz hafifledi. Bu bakımdan daha diri olacağız. Sonuçta geçen yılda 6 puan gerideydik. Sezon sonunda ise şampiyon olan taraf bizdik. Bu yüzden kesinlikle şampiyonluk umudumuz devam ediyor.

- Puan kayıplarını neye bağlıyorsun?

C.H.: Açıkca söylemek gerekirse ligde takımlar arasında fark azaldı. Artık son sıradaki bir takım şampiyonluk adayına kök söktürebiliyor. Bunun yanında şanssız maçlar ortaya koyduk. Kaçan penaltılar, yenilen son dakika golleri, hak etmediğimiz puan kayıpları hâlâ gözümün önünde. Bu kez şanssın bizden yana olmasını diliyorum.
- Gündemde sürekli transfer var. Bu konuya futbolcuların bakışı nasıl?

C.H.: Transfer olayına futbolcu karışmaz. Ne var ki takviye G.Saray'ın iyiliği içinse neden olmasın? Bügün bütçe olarak bizden iyi durumda olan kulüpler var. Ama her şeyin para ve transfer olmadığını geçen yıl güzel bir şekilde ispatladığımızı düşünüyorum. F.Bahçe geçmişte de büyük paralar harcadı. Çok büyük futbolcu getirmek yeterli değil. Ortega örneği var. Önemli olan katkı sağlayan oyuncu getirmek.
- F.Bahçe ya da Beşiktaş'tan farklı olduğunuz nokta nedir?
C.H.: Biz kenetlenmensini daha iyi becerebilen bir takımız. Kolay bir şey değildi geçen yıl başardığımız... Takımda arkadaşlık üst düzeyde. Yeri geldi çok büyük maddi sıkıntılar yaşadık. 7-8 ay para alamadık. Ama takımdaki kimya asla bozulmadı. Bizi de mutlu sona bu birliktelik götürdü. En azından kötü zamanda dağılmadık ve dimdik ayakta durduk. F.Bahçe geçmişte de büyük paralar harcadı.

- Gerets'e yapılan eleştirileri nasıl karşılıyorsun?

C.H.: Yapılan spekülasyonları komik buluyorum. Şampiyon bir takımın teknik direktörü bu kadar eleştirilmeyi bana göre hak etmiyor. Hoca hakkında kötü konuşan oyuncunun olduğuna da inanmıyorum. Ayrıca gol sevincini hocayla paylaşmak çok önemli bir ayrıntı değil. Bu işin sadece şov tarafı.

- Peki Gerets nasıl bir hoca?
C.H.: Saha içinde ve dışında disiplinden asla taviz vermeyen bir teknik adam... Bazı yaptırımları vardır. Örneğin idmana geç kalırsanız takıma yemek ısmarlamak zorundasınız.
- Sana dönersek... Ağır şekilde eleştiriliyorsun? Bu eleştiriler seni nasıl etkiliyor?
C.H.: 5-6 yıl önce olsa medyayı ilgiyle izlerdim. Etkilenirdim de... G.Saray'a ilk geldiğim dönemde de benimle ilgili yapılan yorumları ilgiyle izlerdim. Ancak son yıllarda çok takip etmiyorum. Çünkü olayın içinde ben olduğum için kulüpte olan biteni en iyi ben bilebilirim. O kadar asılsız yalan haber var ki bu da beni soğutuyor. Elbette sürekli okuduğum yazarlar da var. Ancak kimi zaman bizlere yapılan eleştiriler çok acımasız. Örneğin Ali Sami Yen'e gelmeyen, antrenmanlarda bizi izlemeyen bazı yazarlar performansımızı neye göre değerlendiriyor? Bunun yanında yapılan yayınlarda şiddet özendiriliyor. Büyük maçlardan önce yapılan yorumlar ne yazık ki gerginliği tırmandırıyor.
- Bu istikrarının sırrı nedir?

C.H.: Aile terbiyesi ve yetiştirilme tarzı.. İnanılmaz yetenekli oyuncular geldi İstanbul'a. Şimdi ismini bile duymuyoruz. Bu biraz da iradeyle alâkalı. Uyku, dinlenme ve beslenmeye dikkat etmek lazım. Ben hocaya 'Şurada beni oynat' demem. Nerede görev verilirse ya da takımın ihtiyacı nerede varsa orada oynarım. Kocaelispor'dayken orta alanda oynuyordum. G.Saray'a geldikten sonra Fatih hoca (Terim) da bu bölgede oynattı. Hagi'den sonra defansif yönüm ön plana çıktı. Şimdi Gerets, sağ bek ve bazen sol bek oynatıyor. Verilen yerde başarılı olacağıma inanırım. Aslında amaç G.Saray'da oynamak. G.Saray'ın jokeri olmak bence güzel bir duygu.

- Şampiyonluk maçını Ali Sami Yen'de oynamak ister misiniz?

C.H.: F.Bahçe'yle aramızdaki puan farkı 7. Ancak bizim tek dileğimiz şampiyonluk düğümünün Ali Sami Yen'deki maça kalması... Onların sahamızda şampiyonluk turu atmak istemelerini ütopya olarak görüyorum. Biz olamazsak Vestel Manisaspor'un şampiyon olmasını isterim.

- Kendinde eksik gördüğün yönler nelerdir?
C.H.: Tabii ki birçok eksiğim var. Her mevkiinin kendine has özellikleri var. Şu an sağ bekte oynuyorum ve defansımı daha çok geliştirmek zorundayım. İyi olan taraftarlarımı geliştirmem lazım. Hücuma daha çok katkı yapmam, orta yapmam ve top çalmam gerekir. Baktığınız zaman savuma ve hücumu belli ölçüde yapıyorum.

- Hedeflediğin noktada mısın?

C.H.: G.Saray'da çok mutluyum. Buradaki sözleşmem 2008'de bitiyor. Ulusal takımda oynuyordum. Bu yıl tekrar ulusal formayı giymek için elimden geleni yaparım. Kendi takımımda farklı bölgelerde oynamamın bana bir zararı olacağını düşünmüyorum.
Genç futbolcular için neler söyleyeceksin?
C.H.: Gençleri çok seviyoruz. Hiçbir olumsuz taraflarını görmedik. Bazen haksızlığa uğruyorlar. Oynamaları gerekirken oynamıyorlar. Ancak hiçbir zaman olumsuz konuşmuyorlar.
- Son olarak futbol dışında ne gibi uğraşların var?

C.H.: Kitap okumayı severim. 2-3 yıl öncesine dek psikolojik kitaplar okurdum. Stresle başa çıkmada bunların birçok faydasını gördüm. Kişisel gelişim kitaplarını son dönemde okumuyorum. Futbolla alâkalı kitaplar ilgimi çekmez. Tarihe karşı bir ilgim var.

Ruslar'ın Tomas aşkı...

Başta CSKA olmak üzere, Lokomotiv, Spartak ve Dinamo gibi Moskova kulüpleri, Tomas’ı transfer edebilmek için adeta seferber oldu. Fanatik gazetesinin bugünkü sayısında (02.01.2007) Galatasaray'ın defans oyuncusu Tomas'a Rus ekiplerin talip olduğu öne sürüldü.
Tomas’ı devre arasında transfer edebilmek için sık sık Hırvat futbolcunun menaceriyle görüşen Ruslar olumlu sinyal aldı. Tecrübeli oyuncunun bu görüşmelerde yeşil ışık yakmasıyla ümitlenen Rus kulüplerinin, önümüzdeki günlerde Galatasaray Yönetimi ile temasa geçip, masaya oturacağı ileri sürüldü.
Alarm verildi!
Tomas için Ruslar’ın bastırdıkça bastırması, teknik heyette de alarm verilmesine neden oldu. Teknik direktör Eric Gerets, Tolga’ya şimdiden, ‘hazır ol’ mesajı verirken, kamp öncesi Mehmet Topal ile de görüştüğü öğrenildi. Fortis Türkiye Kupası’ndaki son Erciyesspor maçında Topal’ı stoper mevkiinde oynatan Belçikalı hocanın, genç oyuncuya, “Sana yine savunmanın göbeğinde şans verebilirim. İyi hazırlan

Üç büyükler terleyecek!

Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray'da sezon sonunda toplam 25 futbolcunun sözleşmesi sona erecek. Lig lideri Fenerbahçe, 11 futbolcuyla başı çekerken, Galatasaray'da 9, Beşiktaş'ta ise 5 futbolcunun sözleşmeleri 2006-07 sezonunun sonunda bitecek.
-FENERBAHÇE YÖNETİMİ TERLEYECEK-

Fenerbahçe, aralarında Alex, Tuncay, Volkan gibi as oyuncularının bulunduğu 11 futbolcuyla yeniden masaya oturacak.
Sarı-lacivertlilerde sezon sonunda sözleşmesi bitecek 11 futbolcu şöyle:
Alex, Tuncay, Rüştü, Ümit, Mehmet Yozgatlı, Deniz, Luciano, Volkan, Serkan, Recep ve Gürhan.

-GALATASARAY'DA 9 FUTBOLCU-

Galatasaray'da ise aralarında Song, Necati ve İnamoto'nun da bulunduğu 9 futbolcunun sözleşmesi sezon sonunda bitecek.
Sarı-kırmızılarda sözleşmeleri bitecek futbolcular şunlar:
Ergün, Emre, Song, Necati, Tolga, İnamoto, Fevzi, Aykut ve Mehmet Güven.

-BEŞİKTAŞ EN RAHATI-

3 büyük kulüp içinde sezon sonunda en rahatı Beşiktaş Kulübü olacak. Siyah-beyazlılarda 5 futbolcunun sözleşmesi sona erecek.
Beşiktaş'ta sözleşmesi sona erecek 5 futbolcu ise şöyle:
İbrahim Üzülmez, Murat, Ali Tandoğan, Ali Güneş ve Mehmet Sedef.

Elkin G.Saray'ı istiyor

renteriariver3
Galatasaray'da Soto Jaramilo Elkin'in transferi için top yönetimde. Kolombiyalı sol kanat oyuncusu için Porto ve Leverkusen gibi kulüplerinin devreye girmesine karşın, öncelikli tercihinin Mondragon faktörü nedeniyle Galatasaray olduğu öğrenildi.

Kolombiyalı kaleciyi arayarak, Türkiye'ye gelmek istediğini bildiren Elkin için G.Saray Yönetimi ise karar aşamasında. Carrusca'nın durumunun netleşmesini bekleyen yöneticilerin düşük maliyeti nedeniyle Kolombiyalı futbolcuya sıcak baktıkları kaydedildi.Bu arada Elkin'in FIFA lisanslı menajeri Bektaş Demirtaş, "Elkin G.Saray'a gelmek istiyor. Bu futbolcu için birkaç kulüpten teklif var. Porto özellikle almak için büyük çaba harcıyor.

B.Leverkusen'de almaya niyetli. Ancak öncelikli tercihi Galatasaray. Mondragon'u yakın tanıdığı için Türkiye'ye sıcak bakıyor. G.Saray' Yönetimi'nin vereceği kararı bekliyoruz. Bayramdan sonra görüşmeler netleşecek" diye konuştu. Bu arada, 2006'da ulusal takım formasıyla 13 maçta 6 gol atan ve hem hücumda hem de savunmada iyi işler yapan Elkin'in, maliyeti 1.5 milyon Avro civarında olduğu belirtiliyor.

G.Saray'dan Serhat ertelemesi

serhat anderlecht slavia4

Anderlecht ile ipleri koparmaya hazırlanan F.Bahçe’nin eski futbolcusu, devre arasında G.Saray’a gelebileceğini söyledi. Cimbom, "Sezon sonunda görüşelim" dedi.
Galatasaray, Servet Çetin’in ardından Serhat Akın’dan da söz aldı. "Transfere ihtiyacımız yok. Eğer takımda oynayabilecek, bonservisi elinde bir futbolcu bulursak alırız" diyen sarı kırmızılılar, bu kez de Belçika’da oynamak istemediğini her fırsatta dile getiren Anderlecht ile yollarını ayıracak Serhat Akın’la temasa geçti.
Sezon sonunu bekle
Kasım ayında menejerleri aracılığı ile Galatasaray’a gelmek istediğini bildiren gurbetçi futbolcuyu transfer etmek için girişimlerin başladığı belirtildi. G.Saray yönetiminin yetki verdiği menejerlerin Serhat’ın menajerleriyle yaptığı görüşmelerin olumlu geçmesinin ardından genç futbolcunun kendisiyle görüşüldü.
Serhat’ın, "Belçika’da oynamak istemediğimi her fırsatta söylemiştim. Eğer olabiliyorsa ara transferde de gelmek isterim" dediği öğrenildi. Ancak bonservis bedeli ödemek istemeyen sarı kırmızılı yöneticiler "Sezon sonunda görüşelim" karşılığı verdi.
Tercihim Türkiye
Serhat Akın son olarak "Belçika Ligi’nden ve Avrupa’nın bazı takımlarından teklifler alıyorum. Ancak teklif getiren takımlar benim hedeflerim doğrultusunda olan takımlar değil. Eğer daha üst düzeyde bir teklif almazsam önümüzdeki sezon için ilk tercihim G.Saray olacak. Yeniden Türkiye’de oynamayı çok istiyorum. Hiçbir yere imza atmadan önce mutlaka sizlerle görüşeceğim" dedi. Bunun üzerine Serhat’a "Bunu verilmiş bir söz olarak kabul ediyoruz. Sezon sonunda tekrar görüşelim" denildi.

G.Saray'da Gerets çıkmazı!

GERETS Eric 1990 GH R geretsharikabykk

Kontratı uzatılmayan Gerets, G.Saray'ı şampiyon yaparsa masaya çok daha güçlü oturacak. Bu durumda yönetim de elini cebine atmak zorunda kalacak.
İkinci yarı hazırlıklarına bugün başlayacak olan Galatasaray'da teknik direktör Erik Gerets'in kontratının uzatılmaması tartışmaları da beraberinde getiriyor. Yönetim için de başında Adnan Polat'ın bulunduğu bir grup Gerets'le yolları ayırmak istemiş ancak başkan Canaydın Belçikalı teknik adamla sezon sonuna kadar devam etme kararı almıştı. Bu sırada ısrarla kontratını uzatmak isteyen Gerets'e 'ret' cevabı verilmişti.
ŞARTLARI BELİRLEMEK İSTİYOR
Yönetimin kendisiyle uzun vadeli çalışmak gibi bir niyetinin olmadığını düşünen tecrübeli teknik adamın yaşananlara çok bozulduğu ve yakın çevresine "Mayıs'ta görüşeceğiz" dediği öğrenildi. Gerets'in amacı; bu sezon da mutlu sona ulaşıp masaya "Galatasaray'ı ikiyılda iki kez şampiyon yapan teknik direktör" olarak oturmak. Belçikalı hoca, böyle bir durumda görevine son verilemeyeceği gibi yönetim içi rüzgarın da kendisi lehine döneceğini hesap ediyor. İki kez şampiyonluk yaşatan bir çalıştırıcı sıfatıyla da pazarlık masasında şartlara uyan değil, şartları belirleyen taraf olmayı amaçlıyor. Bu durumda, yıllık 1 milyon 300 bin euro alan Gerets'in kapıyı 1 milyon 800 bin euro'dan açacağı sarı-kırmızılı kulübe yakın kaynaklardan sızan bilgiler arasında. Bu senaryo gerçekleşirse, şimdiki ücretten Gerets'in kontratını yenilemeyen yönetimin nasıl bir tavır takınacağı ise merak konusu.

G.Saray'a Schalke freni!

hamitaltintopschalke019oe

G.Saray, Hamit konusunda Schalke'nin inadını bir türlü kıramıyor. Yıldız oyuncunun işi sezon sonuna kalabilir.
Galatasaray'ın transferinde ısrarcı olduğu Hamit Altıntop'a Schalke freni... Almanya Bundesliga'da Werder Bremen, Bayern Münih ve Stuttgart'la amansız bir şampiyonluk mücadelesine giren Schalke, savunmadaki en büyük güvencelerinden Hamit'i bırakmak istemiyor. Sezon sonunda serbest kalacak olmasına rağmen Hamit'i satmak istemeyen Alman ekibi, yıldız oyuncu üzerinde büyük baskı kuruyor. Schalke'nin onursal üyesi Özhan Canaydın'ın kişisel ilişkilerini kullanarak ikna turlarına başlamasına rağmen Schalke'nin inadı kırılmak bilmiyor.
YILDIRAY ISRARI SÜRÜYOR
Hamit'te ısrarlı olan Galatasaray yönetimi ise, çalışmaları sürdürme kararı aldı. Sarı-kırmızılı kurmaylar milli futbolcunun en kötü ihtimalle sezon sonunda Galatasaray forması giyeceğini düşünüyor. Öte yandan sarı-kırmızılı kulüp Yıldıray'la ilgili girişimlerini de sürdürüyor. Ancak bu oyuncunun da işi sezon sonuna kalabilir.

Gerets'in iki isteği

Belçikalı hoca, hem sağ, hem de sol beke transfer yapılmasını ve en geç bir hafta içinde kampa katılmalarını istedi. Ancak yönetimin bu taleplere sıcak bakmadığı öğrenildi.
Galatasaray Teknik Direktörü Gerets'in yönetim ile yaptığı toplantılarda sağ ve sol beke transfer yapılmasını şart koştuğu öğrenildi.
Ligin ikinci yarısı için çalışmalara bugün başlayacak olan sarı-kırmızılı takımda Belçikalı hocanın bu sorunun hemen çözülmesini istediği belirtildi. Gerets ilk olarak sol bek ve ardından sağ bekte yaşadıkları sıkıntının acil bir durum olduğunu bildirdi. Tecrübeli hoca, bu bölgelere yapılacak olan transfer çalışmaları için de yardım edebileceğini belirtti. Ancak Gerets'in isteklerine rağmen yönetimin bu konuya sıcak bakmadığı öğrenildi. Ayrıca yönetimin özellikle banka borçlarının faizlerini ödeyememekten dolayı büyük bir sıkıntı içindeyken yeni bir transfer çalışmasına girmenin anlamsız olduğunu düşündüğü ifade edildi.
Gözler Canaydın'da
Ancak bu konuda son sözü Özhan Canaydın'ın söyleyeceği bildirildi. Canaydın şartların zorlanmasını isterse transfer yapılacak ama fiyatı uygun futbolcular bulunmaya çalışılacak. Florya'da, Adnan Sezgin ve Mustafa Turgun'un transfer olacakmış gibi hareket ettiği ve isimler belirlediği belirtildi. Gerets ise alınacak futbolcuların bir hafta içinde kampa katılmasını istedi.

Erdal Keser krizi

Sarı-kırmızılı takımda sezon başından bu yana takım içinde sıkıntı yarattığı ileri sürülen Erdal Keser konusunda ciddi bir krizin yaşandığı öğrenildi.
Futbolcularla saha içinde zaman zaman kavga eden, antrenmanlarda tartışan, Trabzon'da Mustafa Turgun'a herkesin içinde yüksek sesle bağıran Keser'in hedef adam haline geldiği belirtildi. Özellikle futbol şubesinin, Erdal Keser'in yerine başka bir ismin gelmesini istediği ifade edildi. Ancak Gerets'in, yardımcısı için taviz vermeyeceği belirtildi. Belçikalı hoca, Keser'in gönderilmesine karşı çıkarsa, yönetimin sert bir uyarıda bulunacağı bildirildi

Aslan hazırlıklara başlıyor

Sarı-kırmızılı takımda tatil sona erdi. Galatasaraylı futbolcular bu sabah Florya Metin Oktay Tesisleri'nde toplanacaklar ve ilk antrenmanlarını yapacaklar. Daha sonra Turgay Vardar'ı 1. ölüm yıldönümünde mezarı başında anacak olan oyuncular, akşam da kamp için Antalya'ya hareket edecekler. Antalya'da Efes Cup Turnuvası'na katılacak olan Cim-Bom ilk maçını 9 Ocak'ta Feyenoord ile oynayacak.

Bülent Korkmaz'ın eleştirileri

KORKMAZ B 20020603 GH R

Kaptan gözüyle G.Saray'ın eksikleri: “Cihan orta sahaya çekilmeli ve yerine sağ beke bir oyuncu alınmalı. Eric Gerets’in düşünmediği Ergün’ün yerine de takviye yapılmalı. Arda forvetin arkasında oynamalı”
G.Saray’ın unutulmaz oyuncusu Bülent Korkmaz, sarı-kırmızılı takımın artılarını ve eksilerini sıraladı. Yapılması gereken takviyeleri anlattı. Kaleci konusunda G.Saray’ın sorun yaşamadığını belirten Mondragon’un hem tecrübesi hem de muhteşem kurtarışlarıyla ilk yarıya damgasını vurduğunu ifade eden Korkmaz’ın değerlendirmesi şöyle:
ERGÜN KAZANILMALI...
SAVUNMA: Defans dörtlüsünün sağ tarafında Cihan’ın mevkinde sorun yaşandı. Bunun nedeni de Cihan’ın kötü bir futbolcu olduğundan değil yanlış mevkide oynatılmasından kaynaklanıyor. Çünkü Cihan’ın yeri orta saha. Defansif değil ofansif bir oyuncu olduğunu ilk yarıdaki bazı maçlarda ileri çıkışlarında ve arkadaşlarına attığı paslarda gösterdi. Bu nedenle savunmanın sağına takviye yapılması gerekiyor.
Song ve Tomas konusunda sıkıntı yok. Bu ikili uzun süre beraber oynadığı için adeta birbirlerinin ciğerlerini biliyorlar. Sol kanatta ise Orhan Ak’ın sık sık sakatlığı nüksetti. Zaman zaman bu bölgede Ergün’e görev verildi ama şu da görüldü ki Gerets, Ergün’ü bu kulvarda fazla düşünmüyor. Aslında Ergün çok kaliteli ve yetenekli bir oyuncu. Devamlı oynatılırsa, moral motivasyonu da üst seviyeye çıkarılırsa defansın solunda başarılı olur. Ama Ergün’ün de demeçlerinden mutsuz olduğu ortada. Bu nedenle sol tarafa da bir futbolcu takviyesı yapılmalı.
ORTA SAHA: G.Saray sezon başında orta saha konusunda ve ön liberoda sıkıntılar çekti. Bir türlü istikrarı yakalayamadı ancak son maçlarda İnamoto ve Ayhan’ın birbirine uyumu, zaman zaman bu bölgede Okan’ın oynatılması sarı-kırmızılı takımın orta saha direncini arttırdı. Eğer İnamoto, Ayhan ve Okan üçlüsüyle birlikte Cihan da bu bölgeye kaydırılırsa, daha mücadeleci, rakibe devamlı basan ve hem defansa hem de hücuma yardım eden bir orta saha oluşturulur.
HASAN’IN YERİ İLK 11
Kanatlarda ise Hasan Şaş’ın performansı ortada. Kesinlikle tartışması bu takımın ilk 11’ine girecek kalitede bir oyuncu. Yaptığı asistlerle bunu gösterdi. Sol kanatta ise Arda’nın şifresi çözüldüğü için bence forvet arkasına çekilmeli. Forvetin arkasında özgür oynatılırsa verimliliği kat kat artar ve G.Saray hücumda çok zenginleşir.
FORVET: Geçen sezon olduğu gibi G.Saray’ın en zengin bölgesi forveti. Hakan Şükür, Ümit Karan, Necati ve Hasan Kabze gibi oyuncuların kalitesi tartışılmaz. Ancak ilk yarıda yaşanan sakatlıklar G.Saray’ın hücum gücünün biraz zayıflamasına neden oldu ama bunun ikinci yarıda fazla yaşanmayacağını düşünüyorum. Ayrıca Necati’nin de tam olarak forvet değil ama kaleye dikine giden oyuncu özelliği nedeniyle forvet arkasında oynatılmasında yarar görüyorum.

Arda 8'ini ikiye katladı

G.Saray’da Arda dışındaki gençler formayı unuttu. Yıldız futbolcu 25 maçta 2 bin 24 dakika oynarken 8 arkadaşı sadece bin 320 dakika şans bulabildi.
G.Saray'da Arda dışındaki gençler yine kulübe mahkumu oldu. İlk yarıda Süper Kupa finalinin yanısıra ligde 17, Avrupa’da 8, Fortis Türkiye Kupası’nda da 4 olmak üzere toplam 30 resmi maça çıkan sarı-kırmızılı takımda gençler adeta ’mum’gibi söndü. 30 Temmuz’da Beşiktaş, Süper Kupa finaliyle başlayan süreçte Arda 25 maça çıkıp 2 bin 24 dakika forma giyerken diğer 8 genç toplamda 31 maçta sadece bin 320 dakika oynayabildi. Yani Cimbom’da Arda, diğer 8 arkadaşının toplamından 704 dakika daha fazla forma şansı buldu.
Oysa ki Frankfurt’taki finalde Arda yedek beklerken Gerets, Mehmet Güven’e 90, Özgürcana 21, Aydın’a 13 dakika şans tanımıştı. Ancak Boleslav maçıyla şaha kalkan Arda, diğer arkadaşlarına fark attı. Gençler içerisinde Ferhat ligde 5, Avrupa’da 1 olmak üzere 6 maçta 412 dakika ile en çok şans bulan isim oldu.
Uğur Uçar, Kayseri’ye giderken Dardanel’den transfer edilen Mehmet Topal 7 maçta sadece 288 dakika şans bulabildi. Uğur Demirok 8 dakika ile en az forma giyen isimdi.
Taraftar Arda'ya hayran

Popüler taraftar sitesi galatasaray.com’un anketinde ilk yarının en beğenilen futbolcusu Arda seçildi. Genç yıldız bu sevgiye layık olmaya çalıştığını söyledi.

Yüzde 55 ile lider

Galatasaraylılar’ın Arda Turan sevgisi bitmek bilmiyor... Popüler taraftar sitesi galatasaray.com’un yaptığı ankette, “Sezonun ilk yarısında performansını en beğendiğiniz futbolcumuz hangisi?” sorusunu yanıtlayan 30 bini aşkın futbolsever, Arda’yı açık ara zirveye taşıdı. Yüzde 55’le 1. sırada yer alan Arda’yı, yüzde 15’le Ümit Karan, yüzde 11’le Saşa İliç, yüzde 8’le de Sabri takip etti. Hakan Şükür ise yüzde 2 ile oldukça gerilerde kaldı.
‘Şampiyon olacağız’
Genç yıldız taraftarların bu sevgisinin kendisine büyük gurur ve heyecan verdiğini söyledi. İkinci yarı öncesi çok iddialı olduğunu da dile getiren Arda, şunları kaydetti: “Taraftarların ilgisi çok güzel. Saha içinde onların verdiği destekle ayakta duruyoruz. Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Onlara verilecek en büyük hediye şampiyonluktur. Biz de onları mutlu etmek istiyoruz. Fenerbahçe’yi geçip, zirveye ulaşacağımıza ve şampiyon olacağımıza gönülden inanıyorum.”
MaKaLeLe - avatarı
MaKaLeLe
Ziyaretçi
4 Ocak 2007       Mesaj #64
MaKaLeLe - avatarı
Ziyaretçi
Necati Ateş 27 yaşında

necati kayseri sevinc byk necati

Galatasaray'ın milli futbolcu Necati Ateş, 27 yaşına bastı. Sarı-kırmızılı kulüp, resmi internet sitesinde bir mesaj yayınlayarak, oyuncunun doğum gününü kutladı. Mesajda, ''3 Ocak 1980 tarihinde dünyaya gelen futbolcumuz Necati Ateş'in doğum gününü kutlar, sağlık ve başarı dolu nice sezonlar dileriz'' denildi.

G.Saray Antalya'da...

Galatasaray, Turkcell Süper Lig'in ikinci yarı hazırlıkları için kamp yapmak üzere Antalya'ya geldi. Antalya Concorde Hotel'de 14 Ocak'a kadar kamp yapacak Galatasaray, Antalya'ya tam kadro geldi. Takımı, Antalya Havalimanı'nda bir grup taraftar çiçeklerle karşıladı. Sarı-Kırmızılı takım, 8-11 Ocak tarihleri arasında düzenlenecek Efes Pilsen Cup 6'ya katılacak. Galatasaray, Efes Cup'taki ilk maçında 9 Ocak Salı günü saat 20.00'de Feyenoord Rotterdam ile karşı karşıya gelecek

"Kimsenin yüzüne bakamıyorum"

carruscaflorya 05

Beni öncelikle Maradona’ya sorun. Futbolun ilahı, Gago, Tevez ve beni ’geleceğin 3 büyük yıldızı’ olarak adlandırmıştı. Onlar nerede, ben neredeyim? Galatasaray’da forma şansı bulamıyorum. Bu yüzden Arjantin’de kimsenin yüzüne bakamıyorum...Bu sözler, G.Saray’ın kulübeye mahkum Arjantinli’si Marcelo Adrian Carrusca’ya ait. Hürriyet Gazetesi'nden İlhan Söyler'e konuşan Carrusca ilginç açıklamalar yaptı... Genç Arjantinli’nin transferi beklenen yankıyı uyandırmamıştı, ancak sarı kırmızılı takımdaki geleceği tartışmalara neden oldu. Günlerdir Kayserispor’a kiralanacağı konuşulan Carrusca, takımda kalıp forma savaşı vereceğini söylüyor.
Transfer döneminin son günlerinden G.Saray Sportif A.Ş Genel Müdürü Adnan Sezgin’in çabalarıyla sarı kırmızılı takıma kazandırılan ve 2011 yılına kadar sözleşme imzalanan Tangocu, Ankaraspor’la oynanan açılış maçında ilk 11’de şans bulduktan sonra formayı unuttu.
Ülkemde kimsenin yüzüne bakamıyorum
Bir haylı üzgün ve kırgındı Arjantinli... Duygularını anlatmakta güçlük çekiyordu: "Yeni yılı kutlamak için ülkem Arjantin’e gittim. Neredeyse gittiğime pişman oldum. Beni tanıyan herkes, ’Galatasaray’da niye oynamıyorsun? Sen, Real Madrid’e giden Gago kalitesinde bir futbolcusun. Senin gibi bir adam kenarda bekler mi?’ diye soruyordu. Bu sözler beni çok üzdü, ülkemde mahcup oldum."
Dertlerini paylaşacak birilerini arıyordu Carrusca... Anlattıkça açıldı, sıkıntılarını bir bir sıraladı:
Onlar nerede ben neredeyim?
"Beni öncelikle Maradona’ya sorun. Futbolun ilahı, beni, Gago ve Tevez’i ’gelecekteki 3 büyük yıldız’ olarak adlandırmıştı. Onlar nerede, ben neredeyim? Gago, 27 milyon dolara Real Madrid’e transfer oldu, Tevez, Mascherano ile birlikte 50 milyon dolara West Ham’a gitti. Maradona’nın beklentilerini boşa çıkardım, onu üzdüm.
Bir futbolcu, ancak oynadıkça kendisini gösterebilir. Ben, ilk yarıda bu şansı bulamadım. Pes etmeyeceğim. Ben, buraya kaybolmaya gelmedim. Duygusal bir yapım var. Ancak, sahada forma savaşı verip, hak ettiğim formayı giyeceğim."
Son olarak kendisini kiralamak isteyen Kayserispor’la ilgili konuşan Arjantinli futbolcu, "Kayserispor iyi bir kulüp olabilir ama benim oraya gitme düşüncem yok. Ben, uzun vadeli de olsa Galatasaray’da oynayıp, ülkemde beni duymalarını sağlayacağım. Gago ve Tevez amaçlarına ulaştı. Sahne alma sırası bende" dedi.
CARRUSCA İLKYARIDA NE YAPTI?
MAÇ: 6
SÜRE: 211 Dk.
GOL: 0
ASİST: 0
ŞUT: 1/5
İSB.PAS: 62
İSB.ORTA: 2
TOP ÇALMA: 2
ARDA’NIN GÖLGESİNDE KALDI
İsimsiz bir yıldız olarak transfer olduğu G.Saray’da ilk yarıda beklediği şansı bulamayan Carrusca, genç Arda’nın gölgesinde kaldı. Arjantinli futbolcu, daha önce yaptığı açıklamalarda, "Arda çok formda. Onun yerine oynamam zor" demişti.

G.Saraylılar laktak testinden geçti

İkinci yarı hazırlıkları için Antalya'da kampa giren Galatasaray, çalışmalarına laktat testi ile başladı.
Kampın ilk gününde tüm futbolcular teker teker laktat testinden geçti. Laktat testinde farklı hızlarda koşan futbolcular, daha sonra kan testi yaptırdılar. Bu test sonucunda laktat asitleri ölçülüp, sezon sonu futbolcuların yorgunluk durumu belirlenecek ve antrenmanlar ona göre ayarlanacak. Bu arada teknik direktör Eric Gerets, Antalya kampına moralli başladı. İlk yarının son haftalarında yönetimle mukavelesinin uzatılıp, uzatılmaması konusunda gerginlikler yaşayan Belçikalı teknik adam, Antalya kampında bu gerginliği aşmış gözüktü.
Gerets, yönetimin kendisi hakkındaki kararını sezon sonunda alacak olmasını kabullenerek, bir anlamda sözleşmesinin uzatılmasıyla ilgili tartışmaları bitirmiş oldu.
Son düzenleyen Kral_Aslan; 3 Temmuz 2007 10:53
MaKaLeLe - avatarı
MaKaLeLe
Ziyaretçi
5 Ocak 2007       Mesaj #65
MaKaLeLe - avatarı
Ziyaretçi
Dhorasoo iddiası!
sport football LYON DHORASO
Ara transfer sezonun 1 Ocak'ta resmi olarak start almasıyla birlikte kulüpler oyuncu arayışlarını hızlandırdı. Galatasaray transferde Fransa'ya yöneldi.

Sarı - kırmızılı ekibin Paris Saint-Germain'den kovulan 33 yaşındaki tecrübeli futbolcu Vikash Dhorasoo'yu gündemine aldığı ve transfer teklifinde bulunduğu Fransız basınınca öne sürüldü.
Oyuncunun menajeri Alain Migliascio yaptığı açıklamada daha önce Galatasaray'ın Dhorasoo için girişimlerde bulunduğunu ve kendileriyle tekrar iletişim içinde olduğunu belirtti.

Dharasoo Eylül ayında teknik direktörü Guy Lacombe hakkında Fransa'nın önde gelen gazetelerinden L'Equipe'ye çok ağır eleştirilerde bulunmuş ve bundan bir ay sonra ise kulübü ile olan sözleşmesi feshedilmişti.
Bonservisi elinde olan emektar futbolcu daha önce sırasıyla Le Havre, Lyon, Bordeaux, Milan, Lyon (tekrar), PSG formaları giymişti.

Cihan'ın mutlu günü!

100yl100wallcihanhaspol7bi

Galatasaray Külübü, bugün 27 yaşına giren futbolcusu Cihan Haspolatlı'nın doğum gününü kutladı. Kulübün internet sitesinde yayınlanan kutlama mesajında ''1980 yılının 4 Ocak günü dünyaya gelen futbolcumuz Cihan Haspolatlı'nın doğum gününü kutlar, kendisine sağlık ve başarı dolu bir ömür dileriz'' denildi.

Carrusca ayrılmak istemiyor!

Galatasaray Spor ve Futbol İşletmeciliği Ticaret A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin, Arjantinli oyuncu Carrusca'nın takımdan ayrılmak istemediğini söyledi.
Kayserispor'un transfer etmek istediği Arjantinli oyuncu Carrusca'nın takımdan ayrılmak istemediğini belirten Galatasaray Spor ve Futbol İşletmeciliği Ticaret A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin, "Carrusca ile konuştuk. Gitmek istemiyor. Gerets ile takımdan gidecek, kalacak ve yapılacak transferlerle ilgili toplantıyı da yaptık. Şu aşamada bu konularla ilgili açıklama yapmıyoruz, ancak 2-3 gün sonra herşey netlik kazanacak" ifadelerini kullandı.

G.Saray H. Berlin ile oynayacak

Galatasaray, ikinci yarı hazırlıklarını, bu akşam yaptığı antrenmanla sürdürdü. Antalya Lara'da bulunan Titanic Otel'in sahasında, teknik direktör Erik Gerets yönetiminde yapılan antrenmana tüm futbolcular katılırken, hafif sakatlığı bulunan Ergün, takımdan ayrı çalıştı. Kültür-fizik ve kondisyon idmanının ardından 3 grup halinde top kapmaca oynayan sarı-kırmızılı futbolculardan kimilerinin, özellikle ikili mücadelelerde Tolga'nın sert müdahaleleriyle yerde kaldıkları gözlendi.
Teknik direktör Gerets, sergilenen mücadeleden memnun kalırken, Galatasaraylı futbolcuların performansı da yöneticiler ve teknik heyeti sevindirdi.
Antrenmanın son bölümünde dar alanda pas çalışması yapan sarı-kırmızılı futbolcular, prese dayalı bir idmanla bugünkü çalışmayı noktaladı.
Galatasaray, yarın sabah yapacağı antrenmanla ikinci yarı hazırlıklarını sürdürecek.

-İZMİR'DE ÖZEL MAÇ-

Galatasaray, 14 Ocak Pazar günü İstanbul'a döndükten sonra 17 Ocak'ta İzmir'de, Almanya'nın Hertha BSC Berlin takımıyla özel bir maç yapacak.
Sarı-kırmızılılar, 21 Ocak Pazar günü de henüz belirlenmeyen bir takımla yurtdışında özel bir karşılaşma oynayacak.

G.Saray'ın transfer dosyası

Osman Tanburacı transferde sessiz bir dönem geçiren Galatasaray'ın içinde bulunduğu durumu kaleme aldı. İşte Osman Tanburacı'nın yazı dizisinin ilk bölümü:

Transfer var mıııı?
Cevap; yooook!

"Artık suskun kalamam! Galatasaraylı binlerce taraftar bana öylesine mailler atıyor ki “onların dileklerini gündeme getirmemek saygısızlık olur” dedim ve başladım ilgililerle görüşmeye…

Aslında Galatasaray’da kuş uçsa haberim oluyor evvelallah ama yine de bilgileri doğrulamak gerek ki sizlere mahcup olmayayım.
Kimseler de “hayır öyle değildi” demesin…
Transferin bini bi para…
Malum her transfer mevsimi bütün kulüplere yüzlerce futbolcu transfer edilir ama sezon açılınca bu isimlerden ya biri ya ikisi vardır…
Yani transferde üç ay boyunca türlü dedikodu çıkar, sonuç çıkmaz!
İstisnalar hariç!…
Çünkü para yok!
Türkiye transfer yapamaz!
Türk takımları öyle taraftarın beklediği gibi “flaş” transfer yapamaz!
Fenerbahçe dahil…
Yani sade transfer yapamayan Galatasaray değil…
Gelenler “çıkma” futbolculardır. Çünkü “flaş”lara, “star”lara artık para yetmez!
Hele Dünya Kupası olduğu yıl herkes uçar!
İnanmayın…
Kanmayın!
Gazetelere de kızmayın!
Her gün o sayfalar dolacak.
Yöneticiler doğru bilgi vermezse, medya da palavra yazacak. Her gün elli isim dolaşacak…
O sayfalar dolacak…
Doğru bilgi yine superspor.com’da olacak…
Galatasaray hiç transfer yapamaz!
Bunun ayıbı yok. Galatasaray transfer yapamaz!
Daha geçen sene şampiyon olmuş kadronun futbolcularına 7.5 milyon dolar borç var. Onlar ödenmeden yabancı transferi olmaz.
Dürüst Canaydın bunu hiç yapmaz! Yapamaz!
Düşünün bir kere Gravesen’e (ben de istiyorum ama…) 4 milyon dolar verilecek, şampiyon kadro alacaklı kalacak!
O-la-maz…
Galatasaray bunu yapamaz…
Gravesen’in bir bacağı…
Ey Galatasaraylı taraftar; transfer isteme!
Daha dün üçüncü kez seçilmiş Başkanın Özhan Canaydın’a destek ol!
Ya da para ver transfer yapılsın…
Adnan Polat kampanya açtı da ne oldu?
Toplanan para 1.5 eski trilyon.
Gravesen’in bir bacağı!…
O zaman sus ve otur, para yok!
Görev; güzel lafla zaman çalmak!
Ey taraftar! Kanmayın ve star transferinde ısrarcı da olmayın!
Dört senedir star alamayan Başkan Özhan Canaydın bakın ne diyormuş;
Ben medyanın yalancısıyım;
“Mutlaka üç star alınsın diyorum ama Adnan Polat itiraz ediyor, paramız yok, diyor”
Pes be birader!...
Ne zamandan beri Galatasaray’da bilhassa Özhan Başkan’ın olduğu yerde söz bir başkasının oluyor. Adnan Polat bile olsa…
Geçiniz.
Galatasaray böyle “çocuk temsilleriyle” gün geçiremez!
Galatasaray’da hiçbir beyin de böyle masallarla uyutulamaz!
Gerçek şudur;
Galatasaray star transferi yapamaz!
Her gün bir başka “flaş” lafla zaman çalınır!...
Hayal kurmayın
Avrupa’da futbola devam etmeye kararlı yabancı bize gelmez…
Yani ayakları yere sağlam basanlar gelmez…
Alex gibiler…
Anelka gibiler…
Heinze gibiler, Ailton gibiler, Juanfran gibiler gelir…
Bir de şu var;
Her yabancı ile takıntılıyız. UEFA’da ki dosyalar tavan yapmış. Yabancıların gerekçesi de şu; Paramı alamadım!
Galatasaray’ın ise Ribery gibi çok önemli bir handikapı var. Adam ”paramı alamadım ve tüydüm” diyor…
Bir daha başka yabancı keş parayı almadan gelir mi?
Tekrar ediyorum. Türkiye’de hangi takıma gelirse gelsin yabancı futbolcu para garantisi istiyor. Öyle “at imzayı vadesinde alırsın” yok!
Yabancı kontrgaranti istiyor. Nakit istiyor, olmadı banka teminatı istiyor.
Alırsa geliyor almazsa mümkünü yok!
Galatasaray da bu parayı ve kefaleti bulmakta zorlanıyor.
Onun için Galatasaray transfer yapamaz, dedikoduyla gün geçirir!

Yakın geçmişe bir bakın
Özhan Canaydın göreve geldiğinden beri; Lucescu, Fatih Terim, Hagi, Ergun Gürsoy, Bülent Tulun en zor dönemlerde görev yaptı…
Herkes görevini bitirdi ve gitti… Işınlandı…
Galatasaray yine şampiyon, ama hala kimse beğenmiyor!
Başkanı da Genel Kurul değiştirmiyor…
Ne yapacağız şimdi?
Bekle gör…
Canaydın’a sabır göster…
Transfer isterük!
Bunları bilmenizi istiyorum. Çünkü bazı bilgiler olmadan Yeniçeriler gibi “Transfer isterük” demenin bir faydası yok!
Para yok para…
Bulunamadı da…
Seyrantepe uykuda…
Ali Sam Yen kuytuda…
Riva da bugün yarın yeşil alan olursa kimse şaşmasın!...
Galatasaray oraya “Park Orman” yapsa hem daha karlı olur hem kendi yapabilir hem daha çabuk hayata geçer…
Galatasaray yaz dönemlerinde para keser…
Şimdi olacak şudur;
Başkan Canaydın şöyle diyormuş;
“Transfer isteyen yönetici cebinden parayı çıkartır, transferi yapar!”
Kızım sana söylüyorum gelinim sen anla!
Lafım Adnan Polat’a…
Yönetimde bunlar konuşuluyor…
Adnan Polat da ertesi günü şöyle beyanat veriyor;
“Paramız yok alamayız!”
Hani Adnan alırdı?
Üç gün sonra yönetimin bütünlüğü bozulursa Galatasaray daha zor günler yaşar.
Herkes istim üzerinde, “al atını tımarını” diyecek olanlar var…
Ali Gürsoy dedi bile…
Aman Dikkat!
Şampiyonuz transfer istemez!
Canaydın şöyle diyecek, laf arasında dedi bile, haklıydı da: “Galatasaray bu senenin şampiyonu demek ki takımımız iyi, niye transfer yapalım ki…”
El hak doğrudur.
“Canaydın Başkan, Galatasaray şampiyon”
Belki de son anda Canaydın cebinden parayı çıkartır ve iş ortağı Haim Fresco’ya bir futbolcu buldurur.
Yapar mı yapar!
O zaman devam edelim…
Haim Fresco ile de ipler gergin…
Laurent Robert yüzünden…
Hani şu geldiği gibi dönan Laurant…
Bay Fresco her şeyi hazırlıyor Robert İstanbul’a geliyor…
Yüzüne bakan yok!
Başkan Canaydın dahil…"
İşte manzara;

Emre'nin Oğuz sevgisi!

Emre Asik11

Galatasaray’da Antalya kampı neşe içinde geçerken, genç ve tecrübeli oyuncuların birbirlerine olan yakınlıkları ve dayanışması dikkaten kaçmıyor.
Bu ikililerden biri de Emre Aşık ve Oğuz Sabankay. Oğuz, A Takım’da olmanın mutluluğunu yaşarken, 2. Lig kulüplerinin peşinde olduğu bu genç idmanlarda adeta aslan kesiliyor. Emre, "Oğuz benim kıskacımda" dedi ve sözlerine şöyle devam etti:
"Onunla sürekli konuşuyor ve tecrübelerimi anlatıyorum. İnanılmaz bir tekniği var. Bana Emre Belözoğlu’nu hatırlatıyor. Gelecekte müthiş bir futbolcu olacak ama biraz sabredecek. Bu karakter ve yapı kendisinde var. Yeteneklerini sahada ortaya koyduğu zaman yalnızca Türk futboluna değil Avrupa futboluna da damgasanı vuracaktır. Böyle devam ettiği sürece kazanan hem futbol hem kendisi olacak."
Oğuz’un karekterini Galatasaray’a çok uyduğunu sözlerine ekleyen tecrübeli futbolcu, "Bu kadar uzun bir maratonda fazla forma şansı bulamadığı için üzgün olabilir. Tam kendisini ispat etme yaşında. Ben her zaman kendisiyle konuşuyorum. Bazı şeylerin o da farkında. Çok çalışmaktan başka çaresi yok. En büyük avantajı takımda çok tecrübeli futbolcuların olması. Bu sezon olmasa bile önümüzdeki sezon adından en çok bahsettirecek futbolcuların başında gelecektir" dedi.

G.Saray'da iç savaş

Galatasaray'da gün geçmiyor ki yeni bir tartışma çıkmasın. Bu kez de yönetimle teknik direktör Eric Gerets'in arasına Carrusca girdi. Kendisinden habersiz alınan Arjantinli oyuncuya her fırsatta soğuk bakan Belçikalı teknik adam, geçtiğimiz günlerde yönetime sunduğu raporda "Carrusca'ya şu aşamada ihtiyacım yok. Başka bir takıma kiralarsak önümüzdeki sezon için daha iyi olur"diye görüş belirtmişti.
Ne var ki bu sezon sürekli olarak zıt kutuplarda yeralan başkan yardımcısı Adnan Polat ile teknik patron Gerets bu konuda da ters düştü. Futbol şubesindeki yöneticilerin de destek verdiği Polat, "Carrusca kötü futbolcu değil. O'na ikinci yarı çok ihtiyacımız olacak. Hatta Arda'yı orta alanda oynatıp Carrusca'yı sol bölgede kullanabiliriz. Ayrıca uyum sorununu aşan bir Carrusca takıma faydalı olur" derken, genç yıldızın kalmasına karar verildi. Ne var ki sürekli olarak savunmanın soluna takviye isteyen Belçikalı çalıştırıcı, bu karardan hiç hoşnut kalmadı. Ayrıca genç futbolcuların başka takımlara kiralanması konusunda da Gerets'in tutumu eleştiriliyor. Yöneticilerin "Bu gençleri niye kiraya verelim? Geçen sezon Aydın Konya'da attığı golle takımın inancını arttırmıştı. Şans verilmesi durumunda hepsinin yararı olacak" şeklindeki çıkışları sonrası, Gerets istemeyerek de olsa geri adım attı.

Ligin 2. yarısındaki zorlu maraton öncesi yönetim ile Gerets arasındaki polemiklerin devam etmesi sıkıntı yaratırken, bu durumun kulübe zarar vereceği konuşuluyor. Galatasaray'da teknik kadro ile yönetim arasındaki sorunlar bunlarla da sınırlı değil. Bir diğer kriz de Gerets'in yardımcısı Erdal Keser'e bazı yöneticilerin soğuk bakması. Belçikalı'nın bu konuda geri adım atmaya ise niyetinin olmadığı biliniyor.

G.Saray Selçuk ve Hakan'ı istiyor

Selcuk Inan manisa1 1

Milliyet gazetesinin (05.01.2007) bugünkü sayısında Erhan Telli'nin haberine göre; Galatasaray, Vestel Manisaspor'un iki genç yıldızı Selçuk İnan ve Hakan Balta'ya talip oldu. Geçen sezon Arda ile aynı odayı paylaşan Selçuk ile Hakan'ın da bu transfere sıcak baktıkları öğrenildi.
Galatasaray Yönetimi, Teknik Direktör Eric Gerets'in transfer edilmesini istediği iki yıldız oyuncu Selçuk İnan ve Hakan Balta için Vestel Manisaspor'un kapısını çaldı. Her iki futbolcuya da devre arasında sarı - kırmızılı formayı giydirmek isteyen Cim-Bom, Manisaspor yönetiminden bu oyuncular için bonservis bedeli belirlemesini istedi. Vestel'de oynadığı dönemde Arda Turan'la aynı evi paylaşan Selçuk'un ve Hakan Balta'nın da bu transfere sıcak baktıkları bildirildi.
Gençleri vermemişlerdi
Vestel Manisaspor'un, geçtiğimiz günlerde Galatasaray'a, Ferhat, Aydın, Oğuz ve Özgürcan için yaptığı teklife Gerets'in bu oyunculardan Aydın ve Ferhat'ı bırakmaması üzerine olumsuz yanıt veren Galatasaray, şimdi teknik adamın Selçuk ve Hakan ısrarı üzerine Vestel Manisaspor Kulübü ile yeniden temaslara başladı.
İki oyuncunun da transferini bitirerek ikinci yarıya güçlü bir kadroyla girmek isteyen sarı - kırmızılılar'ın, Antalyalı Ali Bilgin için istenen 2 milyon Euroluk bonservis bedeli nedeniyle bu oyuncudan vazgeçtikleri öğrenildi.

Galatasaray'a üç aday!

sport football LYON DHORASOSzymkowiak kkl aziz160506

İşte üç Aslan adayı: Dhorasoo-Szymkowiak-Bilal Aziz. Galatasaray Yönetimi, Eric Gerets’in listesi doğrultusunda harekete geçti. Fransız yıldız şu an boşta; Polonyalı futbolcu, Trabzonspor ile köprüleri attı; gurbetçi oyuncu ise bugün kampa katılıyor.

Migliascio: Son 10 gün
Sezon başında şampiyon kadrosunu Junichi İnamoto, Marcelo Carrusca, Okan Buruk, Tolga Seyhan ve Mehmet Topal’la takviye eden Galatasaray, ara transferdeki suskunluğuna ‘üçlü bir operasyon’la son verdi. Sarı-Kırmızılılar’ı heyecanlandıracak ilk haber, Fransa’dan geldi. L’Equipe gazetesi, 3 ay aradan sonra Cim Bom ile Vikash Dhorasoo’nun yeniden temasa geçtiğini manşetine taşıdı. Haberde, Hint asıllı Fransız yıldızın menaceri Alain Migliascio’nun şu açıklamaları da yer aldı: “10 gün içinde her şey netlik kazanacak. Bekleyip, göreceğiz. Acele etmeye gerek yok...”
Beşiktaş da peşinde...
Teknik direktör Guy Lacombe hakkında aşağılayıcı açıklamalar yaptığı için Paris Saint Germain’den kovulan Dhorasoo’nun şu an bonservisinin elinde olması da Galatasaray için büyük avantaj olarak gösteriliyor. Kariyeri boyunca 18 kez Fransa Milli Takımı formasını da giyen 33 yaşındaki orta saha oyuncusunun, Aslan olmasına artık kesin gözüyle bakılıyor. Başkan Özhan Canaydın ve kurmaylarının ikinci gözdesi, tanıdık bir isim: Miroslav Szymkowiak... Cim Bom’un, Beşiktaş’ın da talip olduğu Polonyalı futbolcu için Trabzonspor Yönetimi ile resmen temasa geçtiği öğrenildi.
Trabzonspor dünden razı!
Tatil için gittiği ülkesinden dönmeyen ve Trabzonspor ile köprüleri atan Szymek’in şartları da Aslan için uygun. Çünkü Vugrineç davasında 3 milyon dolar zarar eden Bordo-Mavililer, bu kez konuyu FIFA’ya taşımamakta kararlı. Trabzonspor’un Szymkowiak karşılığında Galatasaray’dan para, Beşiktaş’tan ise Ali Güneş artı para istediği vurgulandı. Cim Bom’daki son gelişme ise Almanya’dan... Erdal Keser’in beğendiği Lübnan asıllı gurbetçi Bilal Aziz, bugün kampa katılıyor. Alman 3. Lig takımlarından Osnabrück’te sol kanatta oynayan Bilal, beğenilmesi halinde kadroya katılacak.

"Taraftarımız rahat olsun"

Cim Bom’un tecrübeli futbolcusu Ümit Karan, ikinci yarıda gollerine kaldığı yerden devam edeceğini söyledi.

Geçen sezondan kalan sakatlığının kendisini ilk devrede etkilediğini vurgulayan Karan, “Sakatlığımın etkilerini üzerimden attım sayılır. Artık idmanlarda kendimi daha rahat hissediyorum. Yüzde yüz performans ortaya koymadığımın farkındayım. Fakat devre arası ilaç gibi geldi. İkinci yarı gollerimin devamı gelecek. Sonuçta hedefimiz belli, şampiyonluk için mücadele ediyoruz. Mutlu sona ulaşacak gücümüz var. Taraftarımız rahat olsun” dedi

H.Şükür derin nefes aldı

2529hakan

Bayram tatili nedeniyle Antalya’ya gelen kardeşi Gökhan Şükür’ün aniden rahatsızlanmasıyla şok yaşayan Hakan Şükür sonunda rahat bir nefes aldı.

Hastaneye kaldırılarak acilen ameliyata alınan Gökhan Şükür’ün durumunun iyi olduğunun açıklanması Kral’ı memnun etti. Tecrübeli golcü, kardeşinin ameliyat sonrası iyileşme sürecine girdiğini açıkladı. Kamp çalışmalarına da değinen Şükür, “İkinci yarıya en iyi şekilde girebilmek adına hazırlıklarımız sürüyor. Hava şartları nedeniyle biraz zorlansak da, fiziksel açıdan güçlenme sürecindeyiz” diye konuştu.

Yağmur altında çalışma

Galatasaray, ikinci yarı hazırlıklarını günde çift antrenmanla Antalya'da sürdürüyor. Sabah yapılan günün ilk antrenmanında Sarı-kırmızılılar, yoğun yağmur altında bir çalışma yaptı. Teknik Direktör Eric Gerets yönetiminde yapılan antrenman düz koşuyla başladı. Düz koşunun ardından ısınma hareketlerine geçen Sarı-kırmızılı futbolcular, daha sonra iki grup halinde tempolu koşu yaptı. Teknik Direktör Eric Gerets, antrenmanda futbolcularının ne kadar mesafe koşacaklarını eline aldığı alet yardımıyla kendisi ölçtü. Yaklaşık 50 dakika süren çalışmada sakatlanan Özgürcan, çalışmayı yarıda bıraktı. Genç yıldızın önemli bir sakatlığının olmadığı öğrenildi.
Sarı-kırmızılı ekip, ikinci yarı hazırlıklarını bu akşam yapacağı antrenmanla sürdürecek.

Mali Genel Kurul 17 Şubat'ta...

Galatasaray Kulübü'nün Yıllık Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı, 17 Şubat Cumartesi günü yapılacak. Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı Anadolu Salonu'nda yapılacak genel kurul, çoğunluk sağlanamadığı takdirde 24 Şubat Cumartesi günü aynı yerde yapılacak.
Sarı-kırmızılı kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, genel kurulda, Yönetim Kurulu'nun İdari, Sportif ve Mali faaliyet raporunun yanı sıra, Denetleme Kurulu, Kulüp Divanı, Sicil ve Disiplin Kurulu raporları okunacağı bildirildi.
Okunan raporlar hakkında yapılacak görüşmeler sonrasında, Yönetim Kurulu'nun Mali ve İdari bakımdan ayrı ayrı ibrası, Denetleme Kurulu'nun ibrası oya sunulacak.
Toplantının son bölümünde ise kulübün 2007 yılı bütçesi görüşülecek ve karara bağlanacak.
Bu arada açıklamada, kulüp tüzüğünün 21. maddesi uyarınca, üyelerin Genel Kurul'a katılabilmesi için 2007 yılı ve şayet varsa geçmiş yıllara ait ödentilerini, en geç 17 Ocak 2007 Çarşamba günü saat 17.00'ye kadar makbuz karşılığı kulüp merkezine yatırmaları veya Ziraat Bankası Mecidiyeköy Şubesi 2502040 numaralı kulübün hesabına havale etmeleri gerektiği de vurgulandı.

G.Saray gurtbetçi Bilal'ı deniyor

İkinci yarı hazırlıklarını Antalya'da sürdüren Galatasaray, akşam antrenmanında Almanya 3. Ligi'nde top koşturan gurbetçi futbolcu Bilal Aziz'i denemeye aldı.
Sarı-kırmızılı futbolcular, ikinci yarı hazırlıkları doğrultusunda Antalya Titanic Oteli'nde akşam antrenmanı yaptı. Teknik Direktör Eric Gerets yönetiminde yapılan antrenmanda futbolcular, düz koşu ve ısınma hareketleri yaptı. İkili gruplar halinde tempolu koşu ile devam eden antrenman, dar alanda yapılan çift kale maçla sona erdi. Yaklaşık 1.5 saat süren antrenmana tüm futbolcular katıldı.
Bu arada, Galatasaray'ın akşam yapılan antrenmanına yardımcı antrenör Erdal Keser'in tavsiyesi üzerine Türkiye'ye getirilen gurbetçi futbolcu Bilal Aziz de katıldı. Almanya 3. Ligi'nde lider durumda bulunan Osnabruck forması giyen Bilal Aziz, Sarı-kırmızılı takımın akşam antrenmanında görücüye çıktı. Geçtiğimiz sezon Schalke 04'ün oyuncusu olduğu bildirilen Bilal Aziz'in, orta sahanın solunda ve forvetin arkasında görev yapabildiği öğrenildi. Lübnan doğumlu genç futbolcunun Mardin'den Lübnan'a ardından da Almanya'ya göç eden bir Türk ailesinin çocuğu olduğu ifade edildi. 21 yaşındaki Bilal Aziz'in Türk pasaportu taşıdığı kaydedildi.
Birkaç gün daha takımla birlikte antrenmanlara çıkacağı belirtilen Bilal Aziz'in Osnabruck'te bu sezon 3 gol attığı öğrenildi. Genç futbolcunun beğenilmesi halinde sezonun ikinci yarısında Galatasaray forması giyebileceği belirtiliyor.
Öte yandan Sarı-kırmızılı futbolcular, basın mensupları ile konuşmama kararı aldı. Daha önce akşam yapılacak antrenman öncesinde basına demeç verecekleri açıklanan Galatasaraylı futbolcuların, daha sonra kendi aralarında anlaşarak, böyle bir karar aldıkları kulüp yöneticileri tarafından açıklandı.
Son düzenleyen Kral_Aslan; 3 Temmuz 2007 10:56
MaKaLeLe - avatarı
MaKaLeLe
Ziyaretçi
6 Ocak 2007       Mesaj #66
MaKaLeLe - avatarı
Ziyaretçi
G.Saray hırslı çalışıyor

Galatasaray ikinci yarı hazırlıklarını Antalya'da günde çift antrenman yaparak sürdürüyor.

Galatasaray, bu akşam Titanik Otel'in sahasında yaklaşık 2 saat süren bir antrenman yaptı. Teknik Direktör Eric Gerets yönetiminde çalışmaya top sürerek başlayan futbolcular, daha sonra tempolu koşu, top kapma çalışması yaptı.
Galatasaraylı futbolcular antrenmanın sonunda çift kale maç yaptı. Maçta tüm futbolcuların oldukça hırslı olduğu görüldü. Top kapmak isteyen futbolcular zaman zaman sert hareketlerde bulundular.

Song topun ağzında!

debut

Devre arasında yabancı oyuncu transfer etmek için harekete geçen Galatasaray’da kontenjanın boşaltılması için alternatif planlar üretilmeye başlandı.

Hurriyet gazetesinin bugünkü haberinde (06.01.07) sarı - kırmızılı ekibin başarılı defans oyuncusu Rigobert Song'un gözden çıkarıldığı öne sürüldü.
Ligin ilk yarısında forma şansı bulamayan Marcelo Carrusca’yı kiralamayı planlayan, ancak Arjantinli futbolcuyu ikna edemeyen yönetimin, aldığı yüksek transfer ücreti yetmezmiş gibi, sorunlarıyla sık sık gündeme gelen Rigobert Song’u gözden çıkardığı öğrenildi.
Sarı kırmızılılar, sözleşmesi biteceği için sezon sonunda serbest kalacak olan Kamerunlu futbolcuyu devre arasında başka bir takıma satarak hem kulübe para kazandırmayı, hem de yeni transfer için kontenjanı boşaltıp bir taşla iki kuş vurmayı planlıyor.
İkna edemediler
Ligin devre arasında ihtiyaç duyulan orta alana süper bir transfer yapmayı planlayan sarı kırmızılı yönetim, talipleri çok olan iki yabancı futbolcuyu gönderip yerine yıldız bir isim almak için kolları sıvadı. Avrupa’dan birçok oyuncu ile ilgilenen sarı kırmızılılar, Carrusca’nın başka bir takıma kiralık gitmeyi reddetmesi üzerine B planını devreye sokmaya hazırlanıyor.
Sezon sonunda sözleşmesi biteceği için serbest kalacak olan Rigobert Song’u iyi bir ücret karşılığında elden çıkarmaya hazırlanan G.Saray yönetimi, Kamerunlu futbolcu hakkındaki kararını birkaç gün içerisinde verecek. G.Saray’a yıllık maliyeti 2 milyon dolar olan ve zaman zaman problem çıkaran Song’un satılma ihtimalinin yüksek olduğu belirtiliyor.
Takımın kamp yaptığı Antalya’ya bugün gelmesi beklenen kulüp başkan yardımcısı Adnan Polat’ın teknik direktör Erik Gerets’le yapacağı değerlendirme toplantısından sonra bu konudaki son kararını vereceği öğrenildi.
Liste bir hayli kabarık
G.Saray’ın transfer listesinde, sezon başından bu yana takibe alınan birçok oyuncunun olduğu ifade edildi.Öte yandan Carrusca konusunda G.Saray’la her konuda anlaşan Kayserispor, Arjantinli futbolcudan yanıt bekliyor. G.Saray’dan ayrılma gibi bir düşüncesinin olmadığını belirten Carrusca’yı bekleyeceklerini söyleyen Kayserispor Menajeri Süleyman Hurma, "Biz teklifimizi yaptık. Kararını değiştirirse, onu renklerimize bağlayacağız" dedi.

Yanal'dan Aslan'a misilleme

Galatasaray, Vestel Manisaspor'un yıldız futbolcuları Selçuk İnan ve Hakan Balta'nın transferinde Ersun Yanal vetosuyla karşılaştı. Yanal'ın, Selçuk ve Hakan'ın, sarı - kırmızılı takıma gitmesine izin vermediği ortaya çıktı.
Vestel Manisa çalıştırıcısının, geçtiğimiz hafta kiralık olarak istenen Aydın ve Ferhat için Cim-Bom'un, Ege ekibine olumsuz yanıt vermesi yüzünden Selçuk ile Hakan'ın transferine karşı çıktığı öğrenildi. Vestel yönetiminin, Ersun Yanal'ın talimatıyla Galatasaray'a, "hayır" cevabını gönderdiği ifade edildi.
Sarı - kırmızılı yönetimin ise Yanal'ın bu misillemesine rağmen teknik patron Eric Gerets'in listesinde ilk sıralarda yer alan Selçuk İnan ve Hakan Balta'dan vazgeçmediği vurgulandı. Futbol şubesi sorumlularının, Vestel Manisaspor Yönetimi ve Ersun Yanal'ı ikna etmek için çalıştıkları vurgulandı.
Galatasaray, Yanal'ın ısrarla istediği sarı - kırmızılı oyuncular Aydın ve Ferhat'ı kiralamak için Ege ekibine söz vermişti. Ancak Teknik Direktör Eric Gerets'in gençleri bırakmak istememesi üzerine Vestel Manisa'ya iletilen olumsuz yanıt, planları bozulan Ersun Yanal'ın tepkisini çekmişti.

Gerets kimi seçecek?

hakan sukurnecati7cx148915 220X220

Ligin ilk yarısında sakatlıklar yüzünden gol bölgesinde sancı yaşayan G.Saray, ikinci yarıya golcü bolluğu içinde giriyor.

Geride kalan 17 maçlık periyotta çeşitli sakatlıklar yaşayan Hakan Şükür, Necati Ateş, Ümit Karan, Hasan Kabze ve Özgürcan’ın Antalya kampındaki çalışma hırsları Teknik Direktör Erik Gerets’i mutlu ediyor.
Ligin ilk yarısında zaman zaman takımını tek forvetle sahaya sürmek zorunda kalan Belçikalı çalıştırıcı, ikinci yarıda forvet oyuncularına daha çok görev verecek. Kaptan Hakan Şükür, yaşadığı talihsizlikler ve sakatlıkların artık geride kaldığını belirterek, “Kendimi iyi hissediyorum. Rekor kırmam için kalan 4 golü de atacağıma inanıyorum” diyerek Gerets’e “Hazırım” mesajı gönderdi.
Ümit kendinden emin
İlk yarıda attığı gollerle takımını sırtlayan Ümit Karan ise, “Formumun zirvesinde olduğuna inanıyorum. Gollerimin devamı gelecek” ifadelerini kullanarak kadroda yerinin garanti olduğunu kaydetti. Bu sezon kasığından 3 kez sakatlık yaşayan Necati Ateş zorlu bir forma savaşı olacağını belirterek, “İyi bir hazırlık kampı geçireceğim ve yarışta geri kalmayacağım” diye konuştu.
Forma şansı bulduğu maçlarda bunu iyi değerlendiren Hasan Kabze, “Devre arasında çok teklif aldım ama oynamak için G.Saray’da kaldım. Kulübümün de bana sahip çıkması benim güvenimi artırdı” ifadelerini kullandı. Genç golcü Özgürcan ise “Takımda çok iyi ve kaliteli forvet oyuncuları var. Elimden geleni yapıp aradan sıyrılmayı düşünüyorum” dedi.

Necati ve Mehmet dikkat çekti

İkinci yarı hazırlıklarını Antalya'da sürdüren Galatasaray, bugün tam sahada çift kale taktik maç yaptı.Titanic Otel'in Lara'daki futbol sahasında gerçekleştirilen çift kale maçta, yedek takım, as takımı 4-1 yendi. Yedek takımın gollerini Hasan Kabze (2), Özgürcan ve Necati atarken, as takımın tek golünü ise Orhan kendi kalesine attı.
As takım, Mondragon, Cihan, Song, Tomas, Orhan, Sabri, İnamoto, Ayhan, Arda, İliç, Ümit Karan 11'iyle sahaya çıkarken, Yedek takm ise şu kadro ile maça başladı: Aykut, Okan, Tolga, Emre Aşık, Ferhat, Aydın, Mehmet Topal, Mehmet Güven, Bilal Aziz, Hakan Şükür, Necati.

İlk yarıda Necati ve Hakan hırslı oyunlarıyla Tomas ve Song'u adeta perişan ettiler. Bunun üzerine teknik direktör Eric Gerets, ikinci yarıda Ümit Karan ve İliç'i çıkarıp, Necati ve Hakan Şükür'ü as takıma aldı. Gerets, İkinci yarıda Ferhat'ı da as takıma alırken, Orhan'ı yedek takıma gönderdi. Yedek takımın ön liberosu Mehmet Topal, sahanın en iyisi olarak dikkat çekti.
Yedek takımda ikinci yarıda oyuna giren Özgürcan ve Oğuz, şık haraketleriyle antrenmanı izleyen taraftarların da alkışlarını aldılar. Ancak Gerets, hiçbir varlık gösteremeyen Inamoto'yu oyunun sonuna kadar A takımda oynatırken, Mehmet Topal'ı devamlı yedeklerde tuttu. Bu arada kampta denenen Bilal Aziz de vasat bir görüntü sergiledi. Bilal Aziz, tekniği ve ortalarıyla dikkat çekerken, ikili mücadelelerde zorlandığı görüldü. Ayrıca Mehmet Topal'ın dışında Necati de çift kalenin en formda oyuncusu olarak dikkat çekti. Sezonun ilk yarısının büyük bir bölümünü sakatlıkla geçiren Necati'nin çok hırslı olduğu gözlendi.
Yine Gerets'in yedek takımda sağ bekte şans verdiği Okan, tecrübesi ve akıl dolu hareketleriyle yedek takımın en iyileri arasındaydı. Kiralanması muhtemel oyuncular arasında gösterilen Özgürcan da bir gol atarak, Ümit Karan ve Hakan Şükür'e alternatif olacağını yine gösterdi.

Sakatlıkları nedeniyle Ergün, Hasan Şaş ve Carrusca, otelde takımdan ayrı olarak fizyoterapist eşliğinde çalıştılar.
Sarı kırmızılı takım, günün ikinci çalışmasını akşam saatlerinde yapacak.

Song hakkında açıklama!

Galatasaray Kulübü, Kamerunlu futbolcu Song'un takımdan ayrılmasının gündemde olduğu şeklinde basında çıkan haberleri yalanladı. Sarı-kırmızılı kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, bir gazetede yer alan ''Song topun ağzında'' şeklindeki haberde, Rigobert Song ile Galatasaray'ın yollarını ayıracağının iddia edildiği belirtilerek, ''Bu futbolcumuzun halen Galatasaray Spor Kulübü ile 1,5 yıllık sözleşmesi bulunmaktadır ve haberdeki iddialar tamamen asılsızdır'' denildi.
Bu haberin hiçbir gerçeklik taşımadığı vurgulanan açıklamada, şu görüşlere yer verildi:
''Bu haberin yalnızca ve yalnızca Galatasaray Kulübü'nü karıştırma maksatlı olduğunu, bu yıl da şampiyonluğun en önemli adayı olan Galatasaray'da birlik ve bütünlüğün böyle asılsız iddialarla asla bozulmayacağını tekrar önemle hatırlatırız.''

"Yine şampiyon olacağız"

Galatasaray Teknik Direktörü Eric Gerets, Fenerbahçe ile aralarındaki 7 puan farkı kapatıp yine şampiyon olacaklarını söyledi.
Galatasaray Teknik Direktörü Eric Gerets, takımının Antalya'da kamp yaptığı Concord Otelde, bir televizyon programının canlı yayınına katılarak, soruları yanıtladı.
Geçen yıl Fenerbahçe ile aralarında 4 puan fark olmasına rağmen şampiyon olduklarını hatırlatan Eric Gerets, ''Şimdi aramızda 7 puan fark var. Aramızdaki farkı kapatıp yeniden şampiyon olmamamız için bir neden yok. Fenerbahçe ile aramızdaki 7 puan farkı kapatıp yine şampiyon olacağız'' dedi.
Geçen yılki şampiyonluklarının asla mucize olmadığına dikkat çeken Gerets, bunun çalışmalarının karşılığı olarak tanrının verdiği bir ödül olduğunu belirtti.
Başarılı olsa da olmasa da medyada kendisi hakkında eleştirilerin eksik olmadığına işaret eden Gerets, yıkıcı eleştirilerin yapıcı eleştirilerden daha fazla olduğunu, bu yüzden TV seyretmemeye, gazete okumamaya özen gösterdiğini kaydetti.
-''ŞAMPİYONLAR LİGİNDE DEVAM EDEBİLİRDİK''-
Sezon başında yönetimle oturup transfer politikasını gözden geçirdiklerini vurgulayan Gerets, şunları söyledi:
''Sezon başında isteklerimizi verdik. Ancak maliyetten dolayı transferlerde sonuca varamadık. Elimizdekilerle yetinme zorunda kaldık. Ezeli rakibimizin imkanlarıyla kıyaslama yapmak istemiyorum. Mali durumumuz iyi olsaydı kuşkusuz Şampiyonlar Ligi'ne devam etmiş olurduk. Takım içinde sorun yok. Ne Adnan Sezgin ne de Adnan Polat ile aramızda polemik kesinlikle yok.''
Gerets, Özgürcan, Oğuz, Ferhat ve Aydın'ı Vestel Manisaspor'un istediğini ve bu gençlerden ikisini kiraya vereceklerini kaydetti. Arda'nın geçen yıl aynı takıma kiraya verildiğini ifade eden Gerets, ''Başarılı oldu ama dünya yıldızı değil. İyi futbol sergiliyor. Carrusca'nın da iyi olması lazım ki aralarında rekabet olsun. Carrusca bir türlü sakatlıktan kurtulamadı'' dedi.
-GALATASARAY'DA KALMAK İSTİYORUM-
Gerets, eleştiriler karşısında hiç bir zaman Galatasaray'ı bırakıp gitmeyi düşünmediğini belirterek, ''Galatasaray'da uzun yıllar kalmak istiyorum. Yıl sonu oturup konuşacağız. Bir yıllık daha opsiyonum var. Sözleşmenin devam edip etmeyeceği sezon sonu belli olacak'' diye konuştu.
Hakan Şükür'ün takımda en güvendiği isimler arasında yer aldığını da ifade eden Gerets, ''Ne kadar eleştirilse de en güvendiğim oyunculardan biridir. Kalıp kalmayacağı yıl sonu belli olur. Sezon sonu vereceğim rapora ve kendisinin düşüncesine göre gidip gitmemesi, kalıp kalmaması, futbolu bırakıp bırakmaması yıl sonu netleşir'' dedi.
Song hakkında (gitti gidiyor) şeklinde asılsız haberler yayınlandığını belirten Gerets, bu futbolcunun takımda ihtiyaç duyduğum emniyet sübabı olduğunu vurguladı.
-TURU BİZ ATARIZ-
Eric Gerets, Fenerbahçe'nin Ali Sami Yen'de oynayacakları maçta şampiyonluk turu atmak istediği şeklindeki haberlerle ilgili görüşlerinin sorulması üzerine de, şöyle konuştu:
''Bugüne kadar çalıştırdığım hiç bir kulüpte böylesine ezeli bir rekabet görmedim. İlk defa böylesine bir rekabeti Türkiye'de yaşıyorum. Bu güzelliğe leke sürülmemeli. Amacımız Ali Sami Yen'de oynayacağımız Fenerbahçe maçına kadar 7 puan farkı kapatıp, o maçta farkı açmaktır. Eğer o maça burun buruna başlarsak, hedefimiz bellidir. Şampiyonluk turu Fenerbahçe ile Ali Sami Yen'de oynayacağımız maça kalırsa, turu Fenerbahçe değil biz atarız.''
Fenerbahçe maçındaki olaylarla ilgili bu kulübe verilen cezaya da değinen Gerets, ''Fenerbahçe'ye verilen cezayı eleştirmek haddime değil. Ancak Avrupa'da böyle bir hadise yaşanmış olsaydı verilecek cezalar ortadadır. Konuyu kamuoyuna bırakıyorum. Cezalar az olursa yapılanların önü kesilmez'' diye konuştu.
Son düzenleyen Kral_Aslan; 3 Temmuz 2007 11:00
MaKaLeLe - avatarı
MaKaLeLe
Ziyaretçi
7 Ocak 2007       Mesaj #67
MaKaLeLe - avatarı
Ziyaretçi
Gerets artık özgür
Gerets Ocak ayından itibaren serbest kalacak

Kalıp kalmayacağı yılan hikayesine dönen Eric Gerets çarpıcı açıklamalarda bulundu. “Sezon başı bana teklif geldi, bunu başkana bildirdim. ‘Benden memnun değilseniz, yolunuza başka biriyle devam etmek istiyorsanız, bırakın gideyim. Sözleşmemi yırtarım, tek Euro tazminat istemem’ dedim. O da benden memnun olduklarını, bunun söz konusu olmadığını söyledi. Bunun üzerine kaldım. Şimdi kulüp, sözleşmemi uzatmak için opsiyonunu kullanmak istemiyor, beklemeyi tercih ediyor. Bunu saygıyla karşılıyorum. Ama FIFA kurallarına göre artık özgür bir insanım. İstediğim kulüple görüşebilirim. G.Saray da istediği hocayla görüşebilir. Ama bu, sezon sonu beraber çalışmayacağız anlamına gelmez. İki taraf da uygun şartları bulamazsa, yola yeniden devam edebiliriz.
Ayrılırsam teknik adamlığı bırakmayacağıma göre, başka bir ülkeye yelken açar, yeni bir macera ararım. Bunlar futbolun olağan gelişmeleri. Fikrimi sorarsanız, burada başladığım işi en iyi şekilde bitirmeyi tercih ederim. Kalmak isterim. Başkanla, kesin kararı alacağımız görüşmeyi ise henüz gerçekleştirmedik
KARARI ARDA VERECEK
Arda'nın gösterdiği gelişme benim için sürpriz oldu. Geçen yıl 10 metrekarede oynayan, 1. Lig’de mücadele etmenin zorluklarını bilmeyen bir futbolcuydu. Manisa’da güçlendi, sorumluluk aldı ve 1. Lig’de oynamanın zorluklarını anladı. Bu şekilde geldi, benden formayı aldı.
Farklı bir Arda vardı. Rakip defanslar için tehlikeli olan, takımı için mücadele eden bir Arda izledik uzun süre. Milli Takıma gitti, reklamını iyi yaptı. Herkese kendisini tanıttı. Ondan beklentiler arttı. Ama ilk yarının bitimine doğru yoruldu ve eski Arda geri döndü.
Aynı hataların tekrarlamaya başladı. 2. devrede sıfırdan sezonun başındaki günlerine geri dönmeli. 10 numara oynayıp oynayamayacağına kendisi karar verecek. Yeteneği var.
Ama o sorumluluğu almak, o oyun görüşüne sahip olmak çalışmayla elde edilebilir. Çalışır ve isterse 10 numara oynayabilir. Onu sağda Carrusca’yı solda oynatmak, sağ kanattakilere haksızlık olur. Sabri de Milli Takım oyuncusu. Hasan saygı gösterilmesi gereken bir futbolcu. Arda solda oynayarak Milli Takım’a transfer oldu. Sağa çekmek Milli Takım için de haksızlık olur
‘2. YARI AYDIN’I BEKLEYİN’
İkinci yarıda Aydın’dan da çıkış bekliyorum. Sağlığı iyi ve takımla kampta. Çok yetenekli. Görüştüm, gitmesini istemediğimi, bana iyi olduğunu göstermesini söyledim. Şimdi bekliyorum. O bana iyi olduğunu kanıtlasın ben de ona formayı vereyim. Ferhat ise bu takımda oynamak istiyorsa daha çok fedakârlık yapmalı. 2. devre rekabete çok şey katacaklar
‘ÇALIŞTIK VE KAZANDIK’
Geçen sezon kazandığımız şampiyonluk, F.Bahçe’den çalınmış değildi. Organize, oyun disiplinine sadık kalan, hücumu iyi oynayan bir takımdık.
Bu sayede 83 puan aldık. Şampiyonluğumuza ’mucize’ denmesi beni üzüyor. Çalıştık, emek verdik, heyecanlandık, üzüldük ama sonunda sevindik.
Yakın zamanda bir daha hiçbir takımın 80 puan barajını aşarak şampiyon olacağını sanmıyorum. Çünkü Türkiye’de hiçbir maçın garantisi yok. Türkiye liginde 3 puan almak kolay değil. Türkiye liginin mücadele seviyesi Avrupa’nın çoğu ülkesinin üzerinde. Ayrıca ekonomik şartlardan dolayı, geçen yıl kazandığımız şampiyonluğun benim için büyük önemi var.
Rakiplerimiz milyon Eurolar’ı döküp, transfer yapıyor. Biz ise kendi yağımızda kavrularak zafere ulaşıyoruz. Bu bir teknik adama ne kadar zevk verir bir düşünün
ARTIK BASINA ALIŞTIM
Artık hakkımda yazılanlara alıştım. Normal gelmeye başladı. Hangi politika ile benim aleyhime yazıyorlar bilmiyorum ama şaşırıyorum. Daha çok saygıyı hakettiğimi düşünüyorum. Fakat göstermiyorlarsa da fazlasını beklemem. İşimi yaparım. Yazılanlar beni etkilemez.”
‘Şampiyonluk için hesap yapmıyorum’
“Takımı daha ofansif oynatmak istiyorum. 2 forvet, arkalarında İliç, solda ve sağda iki adam ve bir 6 numara. Bunu takımın özgüvenine bakarak söylüyorum.
Çılgınca hücum eden bir takım yaratmak istiyorum. Bunu da zaman zaman başardık. İlk yarıdaki 21 puanın çoğunu, çok gol kaçırarak kaybettik. Sadece 3 maçta kötü oynadık. Şampiyonluk şansımız F.Bahçe’nin kaybedeceği puanlara bağlı. Şu an F.Bahçe’yi evimizde yensek de, şampiyon olamayız. Puan farkı 7. Şampiyonluk için hesap yapmıyorum. Çünkü futbol hesap oyunu değil. Türkiye’nin şu an en iyi oyuncusu Appiah. Gerçekten 1. sınıf bir futbolcu.”
‘Arabamı bir Türk gibi sürebiliyorum!’
“Türkiye'de 1.5 yıl kaldıktan sonra, Belçika’ya dönünce hayat benim için daha zor. Çünkü Türk gibi araba kullanmaya başladım. Yemeklere alıştım.
Anahtarlarımı unutuyorum, yapacaklarım aklımdan çıkıyor. Bende bir değişim var. Ama bundan şikayetçi değilim. Türkiye’ye gelirken bir maceraya yelken açtığımı biliyordum, Türkiye bilinmez değildi. Hem oyuncu hem de teknik adam olarak burada daha önce gelmiştim.
Beni en çok şaşırtan İstanbul oldu. Dünyanın en modern şehirlerinden biri. Sürprizlerle dolu. Florya’da ise bu kadar karışık bir yaşam yok. Florya’daki personel arkadaşım oldu. Orada bir aile yaşantısını buldum.”
‘Tulun benim en iyi arkadaşımdı’
“Bülent Tulun’un sezon başında gitmesine çok üzüldüm. Çünkü onunla artık iyi bir arkadaş olmuştuk. İnsan normal şartlarda bir arkadaşını kaybetmeyi sevmez.
Benimki de öyle bir üzüntü oldu. Ama bu, yeni gelenler Adnan Sezgin ve Mustafa Turgun ile anlaşamayacağım, anlaşmadığım, kavga ettiğim anlamına da gelmez. Uyum için zamana ihtiyacımız vardı. Gayet sakin, organize ve işini bilen bir ekip olarak çalışıyoruz. Gazetelerde bunun aksini yazanların bir politika güttüklerine inanıyorum. Ve açıkçası politikalarını da çok merak ediyorum
Adnan Polat ile kavga ettiğimiz doğru. Ama nasıl? Ben ondan rakipler gibi pahalı transferler istiyorum. O da haklı olarak ekonomik şartlara bakıp, gerçekleştiremeyeceğini söylüyor.
İşte bu sebebten kavga ediyoruz. Yoksa kişisel bir meselemiz yok. İş için tartışmak, oyunun parçası. Benim ona, onun da bana karşı saygısızlık yapması kesinlikle mümkün değil.”

Tomas'ın yerine Yasin

Riva projesiyle maddi sıkıntıları çözmeyi hedefleyen Galatasaray Yönetimi’ne Rusya’dan para müjdesi. Fanatik Gazetesi'nin 07.01.2006 tarihli haberine göre Tomas’ı transfer edebilmek için temaslarını giderek sıklaştıran Ruslar, Sarı-Kırmızılılar’dan ne kadar bonservis bedeli istediklerini sordu. Özellikle dolar milyarderi işadamı ve Chelsea’nin sahibi Roman Abramovich’in yönetiminde olduğu konuşulan CSKA Moskova’nın Tomas’ı renklerine bağlamayı hedeflediği iddia edildi. Fatih Tekkeli Zenit de halen devrede.
‘Karar yönetimin’
Tomas’ta bu gelişmeler yaşanırken, olası bir ayrılığın devre arasında gerçekleşmesi ihtimalini göz önünde bulunduran Sarı-Kırmızılılar, alternatif isim olan Yasin Çakmak için Rizesporlu yöneticilerle süren görüşmeleri yoğunlaştırdı. 21 yaşındaki savunma oyuncusunun da Galatasaray’da forma giymeye sıcak baktığı ancak son kararı yöneticilere bıraktığı ifade edildi. Yasin’i Eric Gerets’in hayli beğendiği ve transferini talep ettiği dile getirildi.

Dhorasoo: "G.Saray büyük kulüp"

Hint asıllı Fransız futbolcu Vikash Dhorasoo, Fanatik Gazetesi'nin 07.01.2006 tarihli haberine göre Cim Bom’u yakından tanıdığını belirtip, “Avrupa’daki maçlarını birçok kez izledim. Gerçekten büyük bir kulüp” diye konuştu.

Ancak 33 yaşındaki futbolculunun, forma giydiği kulüplerde gerek teknik direktörleriyle gerekse takım arkadaşlarıyla sık sık sorunlar yaşaması, Sarı-Kırmızılı idarecilerin kafasını karıştırıyor. Gerets’in de Dhorasoo’ya pek sıcak bakmadığı, Galatasaray’daki alternatiflerin daha yararlı olabileceğini düşündüğü belirtildi.

Antrenmanda Arda şov!

Galatasaray, ikinci yarı hazırlıklarını sabah saatlerinde yaptığı çalışmayla sürdürdü. Devre arası kamp çalışmalarına Antalya'da devam eden Sarı-kırmızılılar, Titanic Otel'in sahasında teknik direktör Eric Gerets yönetiminde sabah saatlerinde bir çalışma gerçekleştirdi.
Antrenmana düz koşu ile başlayan Sarı-kırmızılılar, ısınmaya yönelik bir çalışma ile devam ettiler. Ergün ve Carrusca'nın sakatlıkları nedeniyle yer almadığı antrenmanın son bölümünde takımı 4 gruba ayıran Belçikalı teknik adam, 6'şar futbolcudan oluşan takımlara yarım sahada çift kale maç yaptırdı. Mini turnuva şeklinde geçen idmanın bu bölümünde kalesini Mondragon'un koruduğu Song, Cihan, Hasan Şaş, Arda ve Hakan Şükür'den oluşan ekip karşılaştıkları iki takımı da yenerek turnuvanın galibi oldu. Futbolcular galibiyetlerini saha kenarında sevinç gösterisinde bulunarak kutlarken, karşılaşma sırasında attığı gollerle göz dolduran Arda da sergilediği performansla idmanı izlemeye gelen yaklaşık 200 Sarı-kırmızılı taraftardan alkış aldı. Çift kale maç sırasında Hakan Şükür'ün geçirdiği hafif sakatlık korkuturken, golcü futbolcu kısa bir süre sonra karşılaşmaya devam etti.
Antrenmanı izlemeye gelen taraftarlar, idmanın sonunda futbolculardan imza alıp onlarla fotoğraf çektirme imkanı bulurken, Sarı-kırmızılı takım ve teknik heyet öğle saatlerinde kampı takip eden basın mensuplarıyla barbekü partisinde bir araya gelecek.

Arda'nın hayali İngiltere

Sarı-kırmızılı takımın genç yıldızı Arda ise ilk yarıda gösterdiği başarılı grafiği ikinci yarıda da sürdüreceğini kaydetti. Transfer teklifleriyle ilgili soruları cevapsız bırakan Arda, şöyle devam etti: "Bu konuda kulüp yöneticilerimiz gerekli açıklamaları yapıyorlar zaten. Benimde hayalime elbetteki Avrupa var. Ancak sonuna kadar Galatasaraylıyım ben. 35 yaşıma kadar bu formayı giymek isterim. Avrupa olursa elbetteki İngiltere olmasını herkes ister. Benim de böyle bir hayalim var. Ama bugün Galatasaray formasının hakkını vermek durumundayım. Şimdi ikinci yarıya
bakıyoruz."
Cimbom'da barbekü partisi

İkinci yarı hazırlıklarını Antalya'da sürdüren Galatasaray, düzenlenen barbekü partisinde basın mensuplarıyla bir araya geldi. Concorde Otel'de kamp yapan Galatasaraylı futbolcular, Galatasaray Spor ve Futbol İşletmeciliği Ticaret A.Ş Genel Müdürü Adnan Sezgin ve teknik heyetin de katıldığı barbekü partisi sonunda basın mensuplarının sorularını cevapladı.

"Carrusca: Kalıyorum"

Son günlerde başka takıma kiralanacağı konusunda basında çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirten Carrusca, "Galatasaray'da mutluyum. Şu anda herhangi bir kulübe gitmek istemiyorum" dedi. Basın mensuplarıyla bir süre sohbet eden Arjantinli futbolcu, başka takımlardan gelen tekliflerle ilgili yöneltilen soruya, "İkinci yarıda Galatasaray'da başarılı olmak için çok çalışıyorum. Bunu başaracağıma inanıyorum" karşılığını verdi. Galatasaray'ın tecrübeli futbolcusu Okan Buruk ise, ilk yarının son maçlarında yakaladığı başarılı performansı ikinci yarıda da devam ettirmek istediğini dile getirerek, "Futbolcular için kamplar en zor dönemlerdir. Antalya kampımız çok verimli bir şekilde geçiyor. Hem çalışıyor, hem dinleniyoruz. İkinci yarıda başarılı olmak için bu kampı en iyi şekilde değerlendirmek durumundayız. İlk yarıda aldığımız başarısız sonuçları ikinci yarıda telafi ederek şampiyonluğu göğüsleyen takım olmak istiyoruz" diye konuştu.
"Şampiyonluğun adayı biziz"

Galatasaraylı futbolcu Sabri ise, ilk yarıda yaptıkları hataları ikinci yarıda tekrarlamak istemediklerini belirterek, lig sonunda şampiyonluğun en güçlü adayının yine Galatasaray olacağını söyledi. İkinci yarı öncesi takıma transfer gerekip gerekmediğinin sorulması üzerine ise Sabri, "Mevcut kadromuz çok geniş ve kaliteli oyunculardan kurulu. Ancak takıma katkı sağlayan bir oyuncu alınırsa olabilir" ifadelerini kullandı. Oldukça samimi bir ortamda geçen barbekü partisinin son bölümünde ise basın mensuplarıyla futbolcular Antalya kampı ve ikinci yarı ile ilgili değerlendirmeler de bulundular. Galatasaray günün ikinci çalışmasını akşam saat 17.00'de gerçekleştirecek.

Galatasaray'da neşeli idman

Antalya'da ikinci yarı hazırlıklarını sürdüren Galatasaray, akşam antrenmanında çift kale maç yaptı. Galatasaray, teknik direktör Eric Gerets yönetiminde, Titanic Otel'e ait futbol sahasında akşam antrenman yaptı. Koşunun ardından nabız ölçen saatler takan sarı-kırmızılı futbolcular, 4'er dakikalık 5 step koşu gerçekleştirdi.
Daha sonra teknik direktör Gerets tarafından 3 takıma ayrılan futbolcular, çift kale maç oynadı. Çok sayıda taraftarın da izlediği maçta Hakan Şükür, Arda ve Necati, oynadıkları futbolla büyük alkış aldılar.
Hafif sakatlıkları bulunan Arjantinli futbolcu Carrusca ve Ergün, antrenmanda hafif koşu yapmakla yetindi.
Son düzenleyen Kral_Aslan; 3 Temmuz 2007 11:02
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
7 Ocak 2007       Mesaj #68
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
MaKaLeLe - avatarı
MaKaLeLe
Ziyaretçi
8 Ocak 2007       Mesaj #69
MaKaLeLe - avatarı
Ziyaretçi
"Kezman ve Semih'i beğeniyorum"

1Mateja20Kezman201Galatasaray Spor Kulübü Kuruluş Tarihi

Galatasaray'a geldiği 2001 yılından bu yana kaleyi kimseye kaptırmayan, onlarca maçta ortaya koyduğu müthiş performansıyla başarılara imzasını atan Mondragon, Milliyet'ten Erhan Telli'ye verdiği röportajda birçok konuda düşüncelerini açıkladı. İşte Mondragon'un özel mesajları...
- Artık yabancı değil, bizden birisin. Uzun yıllardır performansını üst düzeyde tutmanın sırrı nedir?
Ben bunu hem Galatasaray camiasının hem de bütün toplumun, gerek bana, gerekse aileme gösterdiği sevgiye borçluyum. Biz burada kendimizi hiçbir zaman yabancı gibi hissetmedik. Herkes bize büyük bir ilgi ve sevgi gösterdi. Türkiye'de kendimizi evimizde gibi hissediyoruz. Çok mutluyuz ve çok rahatız. Bu yüzden başarımın sırrı sevgi ve huzurda yatıyor.
- Fenerbahçe derbisinde yakınında ses bombası patladıktan sonra neler geçti aklından?
Bu olayda stadı dolduran taraftarların, yüzde 99.99'unun hiçbir suçunun olmadığını biliyoruz. Bir kişinin yaptığı hata için geriye kalan herkesi futbol kadar güzel bir sporun güzelliğinden mahrum etmemiz haksızlık olurdu. O anda Türkiye'nin imajını da düşünerek ayağa kalkmam gerekiyordu ve ben de öyle yaptım.
- Arkanda Fevzi ve Aykut gibi iki yetenekli genç var. Kafanda kaleciliği bırakma yaşın belli mi?
Bir oyuncunun sınırını yaştan çok oynama arzusu, hırs ve mental durum belirler. Kendime yaş sınırı koymadım. Önümde 1.5 yıllık kontratım var. Eğer kendimi iyi hissedersem oynamaya devam ederim. Bir kalecinin Galatasaray gibi bir takımda oynamak için kendisini her zaman, en azından 10'da 9 hazır hissetmesi lazım. Bu dereceden aşağısı kabul edilemez.
- Takım arkadaşlarının dışında, Türkiye'de en çok beğendiğin forvet oyuncuları kimler?
Türkiye'deki forvetlerin en güçlüleri bizde. Fenerbahçe'den Kezman ve Semih'i beğeniyorum. Onun dışında Beşiktaş'tan Bobo ve Nobre. Bir de Fatih Tekke var.
- Yıllardır yeni yıl tatiline giderken Florya'daki personele para dağıtıp, Galatasaray mağazalarından kolilerce alışveriş yaparak bunları Kolombiya'ya götürüyorsun. Bu kadar çok formayı ve eşofmanı ne yapıyorsun?
Galatasaray mağazalarından aldıklarım, Kolombiya'da çok seviliyor. Türkiye'ye gelmemden sonra birçok kişinin Galatasaray taraftarı olduğunu söyleyebilirim. Ülkeme götürdüğüm hediyeleri hiçbir yerde bulamayacakları için çok mutlu oluyorlar.
- Türk olmayı düşünüyor musun? Bu konuda yönetimle görüştün mü?
Türk vatandaşlığını uzun zamandır istiyorum. Fakat şimdiye kadar ne yazık ki gerekli girişimlere başlamış değiliz. Kulübün yada yöneticilerin başlatacağı girişimlerle Türk olmak istiyorum ve onların bunu başlatacağını düşünüyorum.
- Fenerbahçe'nin 7 puan gerisindesiniz. Şampiyonluk şansınızı nasıl görüyorsun?
Şampiyonluk için çok çalışmamız gerekecek. Çünkü Fenerbahçe güçlü bir ekip. Fakat geçen sezon olduğu gibi her şey bize bağlı. 17 maçlık süreçte futbolda çok farklı şeyler olabilir. İşler birçok kez yön değiştirebilir. Biz işlerin istediğimiz şekilde gitmesi için elimizden geleni yapacağız. Zaten bu formayla, göğsünüzde bu armayı taşıyarak, amacınız şampiyonluktan başka bir şey olamaz. Ben de şampiyon olacağımıza yürekten inanıyorum.

"G.Saray'da çok mutluyum"

G.Saray'ın Kamerunlu yıldızı Rigobert Song “Gitmek istemiyorum. Sözleşmem konusunda konuşmak için erken ama sezon sonu önümü görmek isterim” dedi.

Song şöyle devam etti: “G.Saray ve Türkiye benim için farklı kültürlerdi. Başta zorlandım ama alıştım. İşim, gittiğim yerde aldığım paranın karşılığını vermek. Burada çok mutluyum. Bir kupa, bir de şampiyonluk aldık. Artık başarının parçası oldum. Futbolu kazanmak için oynayan biri daha başka ne isteyebilir ki! G.Saray’ın sürekli başarıya oynayan tutkulu ruhu beni cezbediyor
‘SIKINTI OLABİLİR’
Sıkıntılar her yerde olabilir. Bu da işimizin bir parçası. 2. yarı yeniden şampiyonluk için çabalayacağız. Yine de şampiyonluğu konuşmak için erken. Rakibimiz 7 puan önde. Geçen yıl yaşanan hatıralar var. Bu sezon şampiyonluk daha da zor olacak. G.Saray ile 1.5 yıllık sözleşmem var. Gidip-gitmeme konusunu konuşmak için zaman var. Ama sezon sonunda 1 senelik sözleşmem kalacağı için oturup, yöneticilerle konuşabilirim. Bu en doğal hakkım, önümü görmek isterim. Kalmak isterim ama bazen sizin ve yöneticilerin düşünceleri farklı olabiliyor
‘GERETS’E SAYGILIYIM’
F.Bahçe maçları Türkiye’deki en eğlenceli anlar. Her anı macera. 2 takımın rekabeti çok tutkulu. Türkiye’de futbol kalitesi beklediğimin üzerinde. İyi isimler var ve daha da yetişiyor. Gerets hem hocam, hem de iyi arkadaşım. Kariyeri ve futbol görüşü nedeniyle saygı duyuyorum. Kazanmayı seven, heyecanını yansıtan biri. Ben nasıl hata yapıyorsam o da yapabilir.”

Hakan: "Devam edeceğim"

Daha futbolu bırakmadan Galatasaray tarihinin en önemli futbolcuları arasında yerini alan Hakan Şükür, 35 yaşında olmasına karşın kendisine çok iyi baktığını belirtti. Yıldız oyuncu "Bir futbolcu için en önemli şey kendisine dikkat etmektir. Sezon sonunda ne olur bilinmez ama ben kalmak istiyorum. Zaten 1.5 yıllık kontratım daha var. Futbol oynamaya devam edeceğim" dedi. Tanju Çolak'ın gol rekoruna da değinen Hakan, "4 gol daha atarsam bu rekor kırılmış olacak. Bundan tabii ki gurur duyarım. Kısmetse bu sezon, Tanju Çolak'ı geride bırakıp Türk futbol tarihine geçeceğim" diye konuştu.

Sezgin'den Gago itirafı!

gago

Galatasaray Futbol A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin, Real Madrid’in 20.5 milyon Euro’ya Arjantin’in Boca Juniors takımından transfer ettiği ‘harika çocuk’ Gago’yu ellerinden kaçırdıklarını itiraf etti.

Fanatik Gazetesi'nin 8 Ocak 2007 tarihli haberine göre sezon başında Tangocu için Boca’lı yöneticilerle görüştüklerini anlatan Sezgin, kendilerinden 11 milyon Dolar istendiğini, fiyat indirme çabaları sonucunda bonservis bedelini 10 milyon Dolar’a düşürdüklerini fakat maddi kaynak sağlanamadığından transferin gerçekleşmediğini söyledi.
İlginç pazarlık
Madrid ekibi fiyat istediğinde Boca Juniors 27 milyon Euro talep etmişti. Pazarlıklar sonucu taraflar 20.5 milyon Euro’da karar kılarken, en ilginç açıklama efsanevi futbolcu Maradona’dan geldi. Boca Juniors Başkanı’nı ahmaklıkla suçlayan Maradona, “1 sezon daha bekleseniz Gago’yu 50 milyon Euro’ya satardınız” açıklamasını yaptı. Cim Bom’un 10 milyon Dolar’a almadığı Gago, 1986 doğumlu ve önliberoda görev yapıyor. Arjantinli yıldız her iki ayağını da kullanabiliyor.

Necati: "7 puanı kapatırız"

Galatasaraylı futbolcu Necati Ateş, "Hayatımı futbola adadım. Hem oynamamak, hem de takımdan ayrı kalmak beni çok üzüyor" dedi.
11 yıllık profesyonel futbol yaşantısında ilk defa futboldan bu kadar çok uzak kaldığını belirten Necati, "Oynama isteği insanda çok ayrı bir hırs yapıyor. Zaten hırslı bir insanım. Benim takıma tekrar girmem için çok güçlü olmam gerekiyor. Onun içinde antrenmanlarda varımı yoğumu veriyorum" dedi.
Necati Ateş, basının kendisini yıpratmak için elinden geleni yaptığını söyleyerek, "Diyorlar ki niye basına konuşmuyor, niye basından uzak kalıyor. Onları yazan insanların güzel şeyler yapmak istediklerini düşünmüyorum. Bir insan kasığından sakatlandığı zaman ne yapması gerekiyor. Dışarıda gezip tozup sürtmesi mi gerekiyor. Anlamıyorum ve çok komik bir durum. Sonra ağır konuşulduğu zaman ben de ağır konuşuyorum. Çünkü yapı olarak agresif bir insanım. Hoşuma gitmiyor. Ben gezen, tozan dışarıda sürten bir insan degilim. Onun için bunları konuşurken biraz daha dikkat etmeleri lazım" diye konuştu.
Tecrübeli oyuncu ayrıca 7 puanlık farkı kapatacaklarını ve şampiyon olacaklarını iddia ederek, "Ben bunun inancındayım. Geçen sene de şampiyon olacağız diye inandık. O gücü de bulduk, çalıştık. Şans da bizim yanımızdaydı. Allah'da sonuna kadar bize yardımcı oldu ve şampiyon olduk. Rastgele şampiyon olduğumuzu söylediler. Sonuçta şampiyon olduk. Bunu kabul etmeleri gerekir. Başarılı olmak istiyorsa insanlar çalışmaya devam edecekler. Dereyi görmeden de paçayı sıvamayacaklar" şeklinde konuştu.
Sari kırmızılı futbolcu Galatasaray'daki para sorunu ile ilgili olarak ise şunları söyledi:
"Karakterli futbolcular herzaman sahaya çıktıkları zaman parayı düşünmezler. Biz geçen sene de, bu sene de parayı düşünmedik. Sonuçta para verilmese biz yine aynı şeyi yapacaktık. Herkes bir kontrat imzalamış ve karşılığında da bir para alıyor. Ama hiç kimse sahaya çıktığı zaman parayı düşünmez. Düşünen bir insanın zaten ne kadar yararlı olabileceğini bilmiyorum."
Necati Ateş takımdaki performansı ile ilgili olarak ise, "Sağlam bir Necati olsaydım, bence bu 7 puan fark olmazdı. Mutlaka bir katkım olurdu diye düşünüyorum. Ama ne kadar katkım olurdu, onu da bilemiyorum. Ama kötü anlamda olacağını düşünmüyorum" dedi.
Ateş ayrıca şunları söyledi:
"Şampiyonluk yolunda tek rakibimiz Fenerbahçe değil. Beşiktaş, Kayseri ve Vestel Manisaspor hala potada olan takımlar. Daha ne şampiyon ne de sonuncu belli. Bunun için kimse ne şampiyon oldum diye havaya girsin, ne de küme düştüm diye üzülsün. Ben Galatasaray'da santrafor oynadım. Sağ tarafta da oynadım, sol tarafta da. İkilinin arkasında da oynadım. Ama genelde hücuma yönelik bir orta saha oyuncusuyum. Yıllarca öyle oynadım."

"Tek hedefim ilk 11"

BURUK Okan 20000619 GH T

Galatasaraylı futbolcu Okan Buruk, iyi çalıştıklarını belirterek, "Bu dönemde çok yüklenmek gerekiyor. Ağır bir antreman fakat gerekli olan bir antrenman temposu. Çok yoruluyoruz, ama bu tempo bizi 2. yarı boyunca götürecek. Şimdi ne alırsak bunu önümüzdeki maçlara en iyi şekilde yansıtacağız. Bu yüzden çok iyi çalışıyoruz ve karşılığını alacağız" dedi.
Hedefinin ilk 11'de oynamak olduğunu söyleyen Okan, şöyle konuştu:
"İlk yarının bitmesi benim için şansızlıktı. Çünkü çok iyi bir tempo yakaladıktan sonra devre arası olması benim için şanssızlıktı. Tabiki 2. yarıda hocamız görev verirse ilk 11'de oynamak bu takım için iyi şeyler yapmak benim tek hedefim. İlk yarıda yakaladığım tempoyu 2. yarıda da sürdürmek isterim. Herzaman kendinizi en iyi şekilde ıspat etmek durumundasınız. Benim durumum biraz daha zordu. Çünkü şampiyon olan bir takıma geldim. Şampiyon ılan bir takıma girmek zordu. Bunun da cok büyük bir etkisi var. Geçen seneden hocamız takımı tanıyordu. Bu nedenle dha çok o arkadaşlarımı tercih etmesi çok normaldi. Verilen şansı iyi kullanmak önemli. Oynamadğınız zaman da kendinizi iyi tutmak önemli. Ben bunu yapmaya çalıştım. Belki tak olarak istediğim şeyleri yapamadım. Ama 2. yarı için 3 hafta var. Bu dönemi iyi değerlendirip 2. yarıya daha iyi başlamak istiyorum."
Okan Buruk, "Şampiyonluk inancımız var" diyerek , "Galatasaray takımında bu inanç hiçbir zaman bitmez. 7 puan fark çok büyük bir fark değil. Özellikle ilk haftalar çok önemli. Herşeyden önce bizim kazanmamız çok önemli. Çünkü rakibiniz mutlaka puan kaybedecek. Biz ne kadar çok çalışırsak puan farkını o kadar çok kapatacağız. Bizim çok fazla kaybetme lüksümüz yok. Her maça bunu düşünerek çıkacağız. Avrupa kupalarında olmayacağımız için bizim için 2. yarı bizim açımızdan daha kolay olacak. İyi bir kadromuz var. Bu kamp dönemini iyi değerlendirdigimiz takdirde Galatasaray'ın en güçlü şampiyon adaylarından biri olduğunu düşünüyorum" şeklinde konuştu.
Tecrübeli oyuncu Galatasaray'ın genç oyuncuları içinse şunları söyledi:
"Bence Galatasaray'ın geleceği şu an buradaki genç arkadaşlarımız ve altyapıdaki genç arkadaşlarımız. Bence şu anda yakalanmış çok iyi bir ekibimiz var. Bu ekibi en iyi şekilde kullanmak gerekiyor. PAF takımdaki arkadaşlarım hem insanlık olarak hem de futbolcu olarak dört dörtlük arkadaşlar. Biz de ağabeyleri olarak onlara örnek olmaya çalışıyoruz. Yetenek olarak da hepsi çok iyi futbolcular. Önemli olan şans bulmaları. Onların Galatasaray'a çok iyi bir şekilde hizmet edeceklerine ve başarılar yakalacaklarına inanıyorum."

"F.Bahçe ile aramızda 4 puan var"

Galatasaray'ın genç yıldızı Arda Turan, 7 ay önceki yaşantısıyla şimdiki arasında çok fark olduğunu ifade ederek, "Tabiki hayatımda birçok şey değişti. Değişmeyen tek şey karakterim ve futbol anlayışım. Galatasaray forması altında çok önemli anlar yaşadım. Şampiyonlar Ligi olsun, attığım güzel goller, en önemlisi de milli takım forması giyip Fatih hoca ile birlikte çalıştım. Çok güzel anlar yaşadım ve umarım bunların devamı gelir" dedi.
Geçen sene Vestel Manisaspor'da forma giyen Arda, orada profesyonelliği öğrendiğini belirterek, "Manisaspor formasını giydiğim zamanlarda orada profesyonelliği gördüm. Oraya giderken, acaba futbolcu olabilirmiyiz diyordum. Ama şimdi kendime daha çok güveniyorum" diye konuştu.
Sarı kırmızılı futbolcu Arda, hocasının sahada verdiği her mevkide görev alabileceğini vurgulayarak, "Ben şu anda oynamak istediğim yerden çok memnunum. Sonuçta bu hocanın kararı. Hocamız bizi sağbek bile oynatsa sonuna kadar çıkıp en iyi mücadeleyi sergilerim. Galatasaray formasının mevkisi olmaz" şeklinde konuştu.
Arda, medyanın ve taraftarların gösterdiği ilgiyi de şöyle değerlendirdi:
"Medyanın gösterdiği ilgi bir zaman insanı hoşnut ediyor, fakat bir süre sonra sıkmaya başlıyor. İnsanlarad a elimden geldiğince iyi davranmaya çalışıyorum. Sadece bazen çok aşırı yorumlara kızıyorum. Genç kızlara gelince de daha hala bir ilgi göremedik. Aslında ilgi de beklediğim yok. Benim sadece önemli olan işim."
Fenerbahçe ile aralarındaki 7 puanlık farkı kapatabileceklerine inandığını belirten genç futbolcu, "Biz Ali Sami Yen'de Fenerbahçe ile oynayacağımız maça kazanmış gözüyle bakıyoruz. Şu anda aramızdaki puan farkını 4 olarak görüyoruz. İlk beş maçı kazandığımız zaman zaten çok şeyin değişeceğine inanıyorum" dedi.
Ersun Yanal'ın mantalite olarak kendisine çok şey kattığını vurgulayan Arda, "Ersun hoca bana mantalite olarak çok şeyler kattı. Birşeyleri başarıp bir yerlere gelebileceğimi, kimsenin kimseden üstün olmadığını öğretti" şeklinde konuştu.
Arda, Bordeaux'lu savunma oyuncusuna attığı kafa olayını da şöyle anlattı:
"O zamanlar belimden çok sıkıntı çekiyordum. Bel ağrısının da üzerine düşmüştüm ve 3-0 yenik durumdaydık. Böyle birşey yapmamam gekirdi. Çok büyük bir hata bu ve hiçbir şekilde bahanesi olmaz. Galatasaray camiasını utandıracak bir davranıştı. Böyle bir davranışı da bir daha asla yapmayacağım. Galatasaray camiasından özür diliyorum. En azından Galatasaray alt yapısından çıkmış bir futbolcuya yakışmayacak bir davranıştı."
Galatasaray forması altında daha birçok hedefinin olduğunu ifade eden sarı kırmızılı futbolcu, "Henüz hedeflerime ulaşmadım. Ama kulübün maddi durumu ortada. Yani kulübüme ve benim kariyerimede katkı sağlayacaksa sezon sonu gidip, mesela 8-9 sene de iyi bir kariyer yapıp, 28-29 yaşında gelip Galataray'ın genç bir takımıyla ilerilere götürmek o zaman da iyi bir fikir olur. Ama hayatın ne getireceği hiç belli olmaz. Benim için en büyük mutluluk 15 sene Galatasaray forması giymek. Ben ölene kadar Galatasaraylıyım, sonuna kadar da Galatasaray forması giyeceğim" dedi.

"Kendimi hazır hissediyorum"

Galatasaray'ın tecrübeli futbolcusu Hakan Şükür, Antalya Kampı'nda sevenlerinin gösterdiği ilginin, kendisini çok mutlu ettiğini belirterek, "Gerçekten hepsine çok teşekkür ediyorum. Tabiki çok büyük başarılar yakaladık. İnsanlarında beni unutmaması ve ilgi göstermesi çok güzel. Galatasaray'a bu konuda çok şey borçluyum. Bu vizyonun içerisinde olmak bunları getirdi. Bizde işimizi sevdik ve en iyi şekilde yaptık. Doğru davranmaya çalıştık. Karşılığında da bu sevgi geldi" dedi.
Hakan, takımdaki genç futbolcularla konuştuğunu ve onların çok karakterli ve anlayışlı olduklarını ifade ederek, "İnanılmaz derecede karakterli ve çok saygılı bir nesil geliyor. Çok şey söylemeye gerek bırakmayacak futbolcular. Ama tabiki A takım havası biraz daha farklı. Yani alt yapıda yetiştiğiniz tarzda değil. Futbol her geçen gün hızlanıyor ve beklentiler artıyor. Örnek verecek olursanız Arda'nın üzerindeki büyük baskı. Her dakika bu beklenti olacak. Ama buna cevap verebilmekte güçten geliyor. Herşeyden önce güçlü olmak zorundasınız. Genç arkadaşlarımızın ve onlarla beraber orta genç arkadaşlarımızın çok iyi bir uyum yakaladığını düşünüyorum" şeklinde konuştu.
Antalya Kampı'nda eski formunu yakaladığını vurgulayan Hakan Şükür, "Ben kendimi hazır hissediyorum. Kötü bir sakatlık yaşamıştım ve bu süre içerisinde kilo almamaya çalıştım. Kilo da almadım ve çok şey kaybetmiş değilim. Hocamızın bana ayrı bir program uygulayacağını düşünüyordum. Ama direk takımla birlikte çalışmamı istemiş" dedi.
Ağrılarının olmadığını ifade eden tecrübeli futbolcu, "Ağrılarım bitti fakat darbelerden kaçıyorum. Çünkü oynadığım mevki gereği devamlı darbe alabilirim. İşte bu darbeler olmazsa 1 hafta veya on güne kadar herhangi birşeyim kalmayacak" şeklinde konuştu.
Bu sene de geride olmalarına rağmen şampiyonluk inancı içinde olduklarını vurgulayan Hakan Şükür, "Bu inanç fazlasıyla var. İkinci yarıda 7 puanlık bir fark var. Açık söylemek gerekirse Fenerbahçe iyi ve tecrübeli bir kadroya sahip. Fenerbahçe ile ligin son haftalarında karşılaşacağız ve bu maçı kazanacağız havasında düşünmek zorundayız ki, kalan fark 4 olsun" diye konuştu.
Geçen seneki şampiyonluk paralarının ödenmemesinin, bu sene kendilerine itici bir etken olduğu yönünde çıkan söylentilerle ilgili tecrübeli futbolcu şöyle konuştu:
"Ödenmediği zamanda ben ve bir kaç arkadaşım şöyle düşünüyorduk. Biz şartlar ne olursa olsun işimizi yapmak zorundayız. Biz işimize duyduğumuz saygıyı, sahada, antrenmanda ve sosyal yaşamda camiamıza yakışır bir biçimde göstermek zorundayız."
Devre arasında Arap ülkelerinden astronomik teklifler geldiğine dair çıkan haberlerle ilgili olarak Şükür, "Ben İnter ve Parma'da da oynarken böyle teklifler alıyordum. Hem müslüman oyuncu olmam ve Avrupa arenasında görünmem, bana bu teklifleri getirdi. Hala da bu teklifler var. Fakat Galatasaray'la hala 1.5 yıllık kontratım var" dedi.
Sarı kırmızılı futbolcu Hakan Şükür, Ersun Yanal'ın Galatasaray'ın teknik direktörü olması halinde ne olurdu sorusuna ise şu yorumu yaptı: "Ersun Yanal'ın "Kendisiyle hiç bir problem yaşamam. Ben işime duyduğum saygıyı kişilerle yaşadığım herhangi birşey için bozamam. Ben futbolu çok seviyorum ve sonuna kadar ona yardım etmeye ve destek olmaya çalışırım. Tabiki bu Galatasaray için olacaktır ve kendisi de bu duyguyla çalışacaktır. Kendisi çok teknik donanımlara sahip. Neticesinde de başarılı oluyor. Benim hayatım boyunca bir kinim olmadı, olamazda" diye konuştu.
Takımının eksiklerini değerlendiren Hakan Şükür şöyle konuştu:
"Eksikler mutlaka olacaktır. Takım olusanız, birbirinizin açığını kapatırsanız bu eksiklikleri giderebilirsiniz. Hep birlikte hareket ettiğimiz sürece bizi güzel şeylerin beklediğini düşünüyorum"
Galatasaray'ın genç futbolcularından en çok Aydın'ı beğendiğini ifade eden sarı kırmızılı futbolcu, "Aydın'ı duruşu ve futbolculuğuyla seviyorum. Biraz daha kendine güvenmesi halinde çok daha iyi bir futbolcu olacağını düşünüyorum" diye konuştu.

"Ayrılmayı düşünmüyorum"

Galatasaray'ın Arjantinli yıldızı Carrusca, dedikodulara son noktayı koydu ve ayrılmayacağını söyledi.
Sarı- Kırmızılılar Antalya kampını tüm hızıyla sürdürürken, gündemde transfer haberleri ilk sırada. Özellikle de teknik direktör Eric Gerets'in kadroda düşünmediği ve forma şansı vermediği Carrusca'nın takımda kalıp kalmayacağı papatya falına dönmüştü. Ne var ki genç yıldız, kampa katılarak kalma niyetini gösterdiğini söyledi ve devam etti: “Hakkımda yapılan transfer haberleri kesinlikle gerçeği yansıtmıyor. Çok şey yazıldı ve çizildi. Ancak ben burada mutluyum ve kendimi ispat edeceğime inanıyorum. İlk yarıda zaman zaman forma şansı bulduğum doğrudur. Ancak çok kaliteli bir kadro içinde bunun doğal olduğunu düşünüyorum. G.Saray'dan ayrılmak gibi bir düşüncem olsaydı, burada olmazdım."
Genç yetenek, ikinci yarıda bambaşka bir Carrusca izlettirmek istediğini ifade ederek, iddialı mesajlar verdi. G.Saray'daki yerini çok çalışarak sağlamlaştıracağını söyleyen Carrusca, şöyle devam etti: "Galatasaray'la 5 yıllık bir mukavele imzaladım. Öncelikli hedefim kendimi bu forma altında kabul ettirmek. Çünkü G.Saray her zaman göz önünde olan bir kulüp. Arda gibi çok kaliteli bir oyuncuyu kesmek kolay değil. Ancak ben Arjantin'de oynarken, genelde sol kanat yerine ileri ikilinin arkasında görev yapardım. Bu yüzden benim sadece sol bölgede oynayacağım diye birşey yok. Devre arası kampını en iyi şekilde geçirip G.Saray'daki yerimi sağlamlaştırmak istiyorum."
Carrusca kendisine gelen teklifleri hiçbir zaman değerlendirmeyi düşünmediğini kaydederken, şunları söyledi: "Kiralık olarak kesinlikle gitmeyi kabul etmem. Önümdeki 5-6 aylık periyottan sonra zaman neyi gösterir onu bilemem. Ancak devre arasında ayrılmak doğru olmaz."
Sakatlıklardan da yakınan Carrusca, "İlk yarıda da şanssız sakatlıklar yaşadım. İkinci yarı hazırlıklarına başlarken de yine takımla birlikte olamıyorum. Bunları bir an önce atlatmak istiyorum. İlk geldiğim futbol topuna bile alışmakta çok büyük zorluk çekmiştim. Ancak Türkiye'ye ve de İstanbul'a alıştım. Futbol anlayışı olarak Türkiye liginin üst düzey bir arena olduğunu düşünüyorum. Özellikle burada oynanan futbol daha hızlı. Ayrıca teknikten ziyade fiziğe dayalı bir oyun yapısı var” şeklinde yakındı.

G.Saray da muhalefet kanadında

Futbol Federasyonu'nun olağanüstü genel kurula gitmesi için yapılan çalışmalar bugün son bulacak. Muhalefet kanadının yeterli imzaya ulaştığı öğrenilirken, Galatasaray da dün yaptığı olağanüstü toplantıda bu gruba dahil oldu.
Kulüpler Birliği'nin 27 Aralık 2006 tarihinde İstanbul'da yaptığı ve 7'ye karşı 10 kulübün desteğiyle alınan olağanüstü genel kurula gidilmesi yönündeki tavsiye kararının ardından imza toplamaya başlayan muhalif kanat gerekli 89 imzayı topladı ve bugün Bursaspor Kulübü Başkanı Levent Kızıl başvurunun noter kanalıyla gittiğini düzenleyeceği basın toplantısıyla açıklayacak.
Kulüpler Birliği toplantısında tavsiye kararı alınmasına (evet) diyen 10 kulüpten düne kadar 8'inin imza verdiği, ancak Galatasaray ve Ankaraspor'un ise henüz olağanüstü genel kurul için imza vermeye sıcak bakmadığını bildirilirken, dün Galatasaray yönetiminin yaptığı toplantı bugün işlemleri hızlandırdı. Galatasaray yönetimi hararetli tartışmaların yaşandığı toplantının ardından istemeden de olsa muhalif gruba evet dedi.
Bazı yöneticiler "Fenerbahçe'nin başlattığı bu harekete niye çanak tutalım" derken, Başkan Özhan Canaydın ve beraberindekilerin "Seyrantepe projesi ve bazı devlet bankalarına olan borçlarımızdan dolayı buna mecburuz" demesi üzerine bu kararın alındığı öğrenildi.
Bursaspor, Çaykur Rizespor, Konyaspor, Kayserispor, Kayseri Erciyesspor, Antalyaspor, Sakaryaspor ve Vestel Manisaspor delegelerinin yanı sıra Fenerbahçe ve Galatasaray'dan da imzaların toplandığı belirtilirken, Beşiktaş, Trabzonspor, Denizlispor, Ankaraspor, Gençlerbirliği, Ankaragücü, Gaziantepspor ve Sivasspor kulüplerinin imza sürecinde sessiz kalmayı tercih ettikleri öğrenildi.
Bu arada Ankaraspor'un da içinde yer aldığı bazı kulüplerin, diğer tüm takımların imza verdikten sonra bu girişimi desteklemeyi kabul edecekleri öğrenildi.

G.Saray son sürat çalışıyor

Galatasaray, ikinci yarı hazırlıklarını Antalya'da sabah yaptığı antrenmanla sürdürdü. Titanic Hotel'in sahasında Teknik Direktör Eric Gerets yönetiminde yapılan antrenmanda sakatlığı bulunan Arjantinli futbolcu Carrusca takımdan ayrı düz koşu yaptı. Sarı-kırmızılı futbolcular, antrenmanda düz koşu ve ısınma çalışmasının ardından çift kale maç yaptı.
Belçikalı teknik adam, çift kale maçta yarın Efes Cup'ta Feyanord ile yapacakları maçın teknik ve taktik çalışması üzerinde durdu. İki takım halinde yapılan çift kale maçın ilkinde Aykut, Sabri, Song, Tolga, Mehmet Topal, Okan, Hasan Şaş, Ayhan, Bilal, Necati ve Hakan Şükür'den oluşan siyah takım, Mondragon, Orhan Ak, Tomas, Emre, Cihan, Arda, Inamoto, Mehmet Güven, Aydın, İliç ve Hasan Kabze'den oluşan beyaz takımı 3-1 yendi. Karşılaşmanın golleri Hakan Şükür (2), Bilal ve Hasan Kabze'den geldi.

Diğer maçta ise Fevzi, Ferhat, Thomas, Tolga, Cihan, Hasan Şaş, Ayhan, Okan, Sabri, Özgürcan ve Hasan Kabze'den oluşan beyaz takım, Mondragon, Mehmet Topal, Song, Emre, Ergün, Aydın, Mehmet Güven, Oğuz, Bilal, Ümit Karan ve Necati'den oluşan siyah takım karşı karşıya geldi. Karşılaşma Necati ve Hasan Kabze'nin karşılıklı golleriyle 1-1 sona erdi. Teknik Direktör Erik Gerets, karşılaşmayı tribünden sık sık not tutarak takip etti.
Esneme-soğuma çalışmalarıyla sona eren sabah antrenmanını Yönetim Kurulu Üyeleri Fatih Gökşen ve Tunca Hazinedaroğlu da takip etti.
Galatasaray, Efes Cup 6 Turnuvası'ndaki ilk maçında yarın akşam saat 20.00'de oynayacağı Feyenoord karşılaşması öncesinde günü tek antrenmanla tamamladı. Futbolcular, öğleden sonra Concorde Hotel'deki sauna ve masaj programıyla yorgunluk atacak.
Son düzenleyen Kral_Aslan; 3 Temmuz 2007 11:05
MaKaLeLe - avatarı
MaKaLeLe
Ziyaretçi
9 Ocak 2007       Mesaj #70
MaKaLeLe - avatarı
Ziyaretçi
Tır derbisi

Türkcell Süper Ligi'nin birincisi Fenerbahçe ile Aslanımız arasındaki rekabet satış TIR'larına da yansıdı. Fenerium TIR'ı ile Galatasaray Store TIR'ı Adana'da yan yana durarak taraftarlarına satış yapmaya başladı. Adana'ya 3 gün önce gelen Fenerium TIR'ı ile yaklaşık bir aydır Adana'da bulunan Galatasaray TIR'ını yan yana gören futbolseverler, bu manzarayı şaşkınlıkla karşılarken, alışverişe gelen iki takımın taraftarları, "Biz düşman değil dostuz. Olay çıkaranlar belli gruplar. Biz futbolda terör, cinayet istemiyoruz" dedi.
İki TIR'ların yan yana gelmesinin tamamen tesadüfi olduğunu belirten satış sorumluları, alışverişe gelen taraftarlara yüksek sesle kulüp marşları dinleterek satışları artırırken, hasılattan da memnun olduklarını söyledi.
Galatasaray Store TIR'ında eşofman ve formalar rağbet görüyor. TIR'larda 5 - 10 YTL ile 200 YTL arasında 3 bini aşkın çeşit ürün satılıyor.

"Arda değer kattı"
Galatasaray Sportif A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin, sezon sonunda sözleşmesi bitecek ve kalmasını istedikleri tüm futbolcularla sözleşme yenilediklerini söyledi.

Sezgin, yaptığı açıklamada, sözleşmesi biten tüm futbolcularla anlaştıklarını belirterek, "Şu anda, sezon sonunda sözleşmesi bitecek ve kalmasını istediğimiz bütün futbolcularla sözleşme yeniledik. Galatasaray'ın iç transfer sorunu bitmiştir. Çoğuyla 3-5 yıllık sözleşme yeniledik. Sözleşme yenilemediğimiz hiç kimse kalmadı" dedi.
Bu transferleri gerçekleştirirken paranın sorun olmadığını, tüm futbolcuların Galatasaray'ı ve birbirini sevdiğini, bu nedenle hiçbir sorun yaşamadıklarını kaydeden Sezgin, gitmek isteyen futbolcu olması durumunda da bunu hem kulübün, hem oyuncunun çıkarlarını gözeterek değerlendirebileceklerini ifade etti.
Adnan Sezgin, transfer etmeyi düşündükleri bazı futbolcular bulunduğunu, ancak imza aşamasına gelmeden isim vermek istemediğini vurgularken, gelecek futbolcunun, Galatasaray kadrosuna, kalitesine katkıda bulunması gerektiğinden söz etti.
-"LİDER OLMALIYDIK"-
Adnan Sezgin, ligin ilk yarısının bir değerlendirmesini yaptıklarını, buna göre Galatasaray'ın, 3 maç dışında hep iyi top oynadığını belirterek, "Bursaspor, Trabzonspor ve Denizlispor maçları dışında hep iyi, hep baskılı oynamışız. İstatistiklerde rakibe göre hep üstün taraf Galatasaray. Bu yüzdeleri elde etmiş bir takımın, ilk yarıda bu kadar puan kaybetmemesi gerekirdi, ama futbol bu. Bir şanssızlık var. Ligin ilk yarısını 7 puan geride bitirmemeliydik. Hatta önde bitirmeliydik" dedi.
-"GALATASARAY, DEĞERİNE DEĞER KATTI"-
Galatasaray'ın, geçen sezonki kadrosundan sadece Saidou'nun ayrıldığını, yeni katılan futbolcular olduğunu ve Arda gibi bir kıymetin de ortaya çıktığını anlatan Adnan Sezgin, "Galatasaray, değerine değer kattı. Altyapıdan yetiştirdiğimiz bir futbolcu bugün Msn Angel Milli Takım'da oynuyor. Galatasaray açısından hem sportif, hem ekonomik anlamda büyük bir artı" ifadesini kullandı.
Arda'yı yurt içinden kimsenin alamayacağını, yurt dışından ise menajerler aracılığıyla birkaç transfer teklifi geldiğini açıklayan Sezgin, "Menajerlere verdiğim cevabı herkes bilir. Eğer bir kulüp, bir futbolcuyu istiyorsa, gelir bizimle masaya oturur. Değerlendirilir. Gelir karşılıklı oturulur, cevabını alır" diye görüş belirtti.
"Arda'nın Avrupa'ya gitmesi için çok erken" şeklindeki görüşlere katılmadığını, lider tipli bu futbolcunun kendisine olan özgüveninin de çok yüksek olduğunu dile getiren Adnan Sezgin, bunun büyük bir artı olacağını ve Arda'ya büyük yararları dokunacağını kaydetti.

Adnan Sezgin, Arjantinli futbolcu Carrusca'ya da Türkiye'den 3, Avrupa'dan 3, Avrupa dışından da 6 kulüpten teklif bulunduğunu söyledi.
Sezgin, "Bu adam 2 maç oynadı, bu kadar isteniyor. Nasıl oluyor bu? Carrusca'nın burada ya da başka takımda oynaması lazım, çünkü bu kadar iyi futbolcunun oynamaması da onun gelişimi açısından zararlı" dedi.

G.Saray'ın A.Bilgin ısrarı

ali bilgin 001 small

Galatasaray yönetimi, Gerets’in ısrarı üzerine Antalyasporlu oyuncunun transferi için yeniden harekete geçti. Sarı kırmızılılar, Ali Bilgin için kulübüne 3 futbolcu ve bir miktar para önerdi.
Galatasaray, Antalyasporlu Ali Bilgin’den vazgeçmiyor... Sarı kırmızılı yönetim, kulübünün 2 milyon Euro istemesi nedeniyle transferi gerçekleşemeyen genç sol kanat oyuncusu için yeni bir teklif hazırladı.
Teknik direktör Erik Gerets’in ısrar etmesi üzerine Ali Bilgin’in transferi için yeniden harekete geçen Galatasaray yönetiminin, Antalyaspor’a 3 futbolcu artı bir miktar para önerdiği belirtildi. Beşiktaş’ın da talip olduğu, ancak yüksek bonservis ücreti nedeniyle vazgeçtiği Ali Bilgin’in transferinin 1-2 gün içinde netleşmesi bekleniyor.
Ufuk yakın takipte
Bu arada Galatasaray, Almanya’nın Duisburg takımında oynayan 19 yaşındaki gurbetçi futbolcu Ufuk Eş’i yakın takibe aldı. Avrupa Karması ile İstanbul’a gelen ve halen Futbol Federasyonu’nun Riva’daki tesislerinde çalışmalarını sürdüren 19 yaşındaki futbolcunun deneme antrenmanlarına çağrılacağı belirtildi. Öte yandan Galatasaray’ın birkaç gündür Antalya kampında denediği gurbetçi oyuncu Bilal Aziz’in, attığı gollerle teknik heyetin beğenisini kazandığı ve bu futbolcuyla sözleşme imzalanabileceği öğrenildi.

Riva projesi tehlikede

riva projesi1 1307

Riva için ABD'li yatırım şirketi Merrill Lynch ile el sıkışan Galatasaray'ın gizlilik anlaşmasına uymadığı ortaya çıktı. Sarı - kırmızılılar, mutabakatın bozulması yüzünden 100 milyon dolarlık projenin iptal edilmesi tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.
Galatasaray Yönetimi'nin, Riva arazisi için ABD'li Merrill Lynch ile yaptığı anlaşma, gizliliğin bozulması yüzünden tehlikeye girdi.
Sarı - kırmızılı yönetim, 1.5 ay önce Merrill Lynch ile Riva için ön anlaşma yaptı. Anlaşmaya oldukça önemli 2 madde yazıldı. Bu maddelerin ihlal edilmesi halinde ise ABD'liler, anlaşmadan vazgeçeceklerini bildirdi Maddelerden birisi ve en önemlisi gizlilik esasıydı. Buna göre ABD şirketi, Riva'ya yapacağı yatırımın anlaşma netleşinceye kadar kesinlikle duyulmamasını istiyordu.
20 milyon $ gelecekti
Merrill Lynch diğer maddede ise görüşmeler süresince Galatasaray'dan Riva konusunda başka hiçbir şirketle masaya oturmamasını talep etti. Taraflar arasında yapılan ön protokole bu maddeler eklendi ve imzalar atıldı.
Anlaşmaya göre Galatasaray satıştan 100 milyon dolar alacaktı. Ocak ayı içinde ise paranın 20 milyon doları peşin olarak ödenecekti. Sarı - kırmızılı yönetim, anlaşmayı kabul edip, etmediğini 10 Ocak'a kadar şirkete bildirecekti. Anlaşma kabul edilirse de 20 milyon dolarlık peşinat hesaba geçecekti.
Ancak 20 milyon dolar için geri sayım sürerken Galatasaraylı yöneticiler büyük bir hata yaptılar ve dost sohbetlerinde Merrill Lynch'in ismini söylediler. Bu durumdan haberdar olan ABD şirketi, Galatasaray'ın, bir Alman şirketiyle Riva için pazarlık yaptığını da duyunca ipler kopma noktasına geldi. Merrill Lynch, kulüple temasa geçerek ön anlaşmayı hemen bozacaklarını bildirdi.
Geri dönüş çok zor
Bu aşamadan sonra ABD şirketinin geri adım atmasının zor olduğu öğrenilirken, Galatasaraylı yöneticilerin panik içine girdikleri vurgulandı. İdarecilerin, ABD'den gelmesi beklenen 20 milyon dolarla, futbolcu alacaklarıyla, banka borçlarının bir bölümünü kapatma hesapları yaptığı belirtildi.
Bu arada Galatasaray'ın görüşme yaptığı diğer şirketlerden şimdiye kadar ciddi bir teklif gelmediği de ifade edildi.

G.Saray'ın yeni sağ beki!

G.Saray Teknik Direktörü Eric Gerets, savunmanın sağ kanadı için aradığı defans oyuncusunu sonunda buldu. Belçikalı çalıştırıcı, Feyenoord ile bugün Efes Cup’ta oynayacakları maçın son provasında yapılan iki antrenman maçında önce stoper, sonra da sağ bekte oynattığı Mehmet Topal’ı, ligin ikinci yarısında defansın sağında oynatacağının sinyalini verdi. Sarı-kırmızılı takımı dört guruba ayıran Gerets, özellikle defans organizasyonları üzerinde durdu. Bu karşılaşmalarda başarılı bir grafik çizen Mehmet Topal, herkesin ilgi odağı oldu.
‘İKİ MEVKİDE DE DENEDİ’
İki maçta önce stoper, sonra da sağ bekte görev yapan Mehmet Topal, ikinci yarı için forma şansını artırmaya başladı. Antrenmandan sonra Eric Gerets, bu oyuncuyla ilgili olarak Vatan’a yaptığı özel açıklamada, genç yıldızın geleceğinin defansta olduğunu söyledi. Gerets şöyle konuştu: “Mehmet Topal hem defans yapmayı biliyor, hem son derece hızlı, hem de topu çok iyi kullanabiliyor. Sezonun ikinci yarısında ve bundan sonraki futbol hayatında onu sağ bek veya defans oyuncusu olarak görebilirsiniz.
‘KENDİSİ KAZANÇLI ÇIKAR’
Ben Mehmet Topal’ın, defans organizasyonları için son derece iyi bir alternatif olacağını düşünüyorum. Eğer pozisyon bilgisini arttırır, defansta oynamayı kafasına iyice yerleştirecek olursa, gelecekte çok başarılı bir defans oyuncusu olarak karşımıza çıkar. Çünkü hem kesici yönü kuvvetli, hem çalışkan, hem de topları oyuna çok olumlu bir şekilde sokabiliyor. Bu özelliklerini değerlendirdiği takdirde, kendisinin daha kazançlı çıkacağına inanıyorum.”

Helguera ve Salgado listede

helguera wall
michel salgado

Fanatik gazetesinin 9 Ocak Salı günkü sayısında yer alan habere göre; Real Madrid’in satış listesine koymayı düşündüğü 2 yıldıza Galatasaray şimdiden talip.

‘Gelecek için’
Yıllardır transfer sezonlarında harcadığı yüzlerce milyon dolarla futbol gündeminin zirvesine oturan Real Madrid, bu kez satışa çıkardığı isimlerle çok konuşulacağa benziyor. İspanyol ABC gazetesinin iddiasına göre, teknik direktör Capello, spor direktörü Pedja Mijatovic ile danışman Franco Baldini bir araya geldi ve takımın geleceği için sezon sonunda tam 16 futbolcuyla yolları ayırmaya karar verdi. ‘Gönderilecekler’ listesinde kimler yok ki:
1 taşla 2 kuş
“Mıchel Salgado, Ivan Helguera, Roberto Carlos, Guti, Raul, Ronaldo, David Beckham, Raul Bravo, Jose Reyes, Emerson, Franciso Pavon, Alvaro Mejia, Oscar Minambres, Antonio Cassano, Pablo Garcia ve Carlos Diogo.” Gelişmeleri yakından izleyen Galatasaray Yönetimi, 31 yaşındaki sağbek Salgado ile yine aynı yaştakı stoper/önlibero Helguera’yı takibe aldı. Sezon sonunda iki yıldız için teklif vermeyi düşünen Sarı-Kırmızılılar, 1 taşla 2 kuş vurmayı planlıyor.

Pierre Aslan’a karşı

pierre

Fenerbahçe’de oynadığı ilk sezonda şampiyonluk sevinci yaşayan, ancak Christoph Daum'la yaşadığı sorunlardan sonra Türkiye'ye veda eden Pierre Van Hooijdonk, bu akşam Galatasaray’a karşı Feyenoord formasıyla mücadele edecek.

Kanal D’den canlı

Galatasaray’ın da renklerine bağlamak istemesine rağmen Fenerbahçe’ye transfer olan ve Sarı-Lacivertli ekipte görev yaptığı 2003-2004, 2004-2005 sezonlarında şampiyonluk sevinci yaşayan Pierre van Hooijdonk, bu akşam Cim Bom’a karşı Feyenoord formasıyla mücadele edecek. WOW Football Center’da düzenlenen turnuvada yer alan iki takımın kapışması saat 20.00’de Kanal D’den naklen yayınlanacak. Karşılaşma Eurosport ile Al Jazeera Sports tarafından da verilecek.

Tam lig provası

Beşiktaş ile Werder Bremen’in de yer aldığı turnuvayı kazanan taraf 50 bin, ikinci olan 30 bin, üçüncü sırada bulunan ekip ise 20 bin dolar para ödülü kazanacak. Feyenoord sınavını hayli ciddiye alan Galatasaray Teknik Direktörü Eric Gerets, oyuncularının fiziksel açıdan mücadeleye yorgun çıkmamaları için dün akşam yapılması gereken antrenmanı iptal etti. Deneyimli çalıştırıcının, sahaya ideal onbirini sürerek, Süper Lig provası yapmayı düşündüğü ifade edildi.

"Fenerbahçe'ye gitmem"

Ligin ilk yarısı G.Saray'ın golcü futbolcusu Necati Ateş için deyim yerindeyse 'kabus' gibi geçti. Üst üste yaşadığı sakatlıkların ardından ekranlara yansıyan gözyaşları, futbolcunun yaşadığı düş kırıklığını ortaya koyuyordu. G.Saray ikinci yarı hazırlıkları için yoğun bir şekilde Antalya'da çalışmalarını sürdürken, Necati'nin hırsı gözlerden kaçmıyor. Lara'da sohbet etme imkanı bulduğumuz golcü futbolcu, şampiyonluğun reçetesini açıklarken, sürekli olarak Fenerbahçe'yle anılmaktan rahatsızlık duyduğunu söyledi.
-İkinci yarı hazırlıkları nasıl geçiyor?
NECATİ ATEŞ: "Çok iyi ve ağır bir tempoda çalışıyoruz. Hava da güzelleşti ve herşey yolunda gidiyor. 2. yarıya iyi girmek için elimizden geleni yapıyoruz. Sonuçta ilk yarıda hayal kırıklığına uğrattığımız taraftarımıza karşı borcumuz var. Ligin ikinci yarısında bambaşka bir Necati izleyeceksiniz."
-İlk yarıdaki puan kayıplarını neye bağlıyorsun?
N.A.: "Geçen yıla oranla tam tersi bir grafik çizdik ilk yarıda. Önceki sezonda ilk 8 maçımızı kazanırken bu kez ard arda puanlar kaybettik. Bunun birçok sebebi var. Öncelikle artık ligde büyük küçük takım yok. Her takım her takımı yenebiliyor. Bu yüzden takımlar arasındaki güç farkının azalması heyecan dolu bir ligin geçmesine neden oluyor. Biz bu noktada şanssızlıklar yaşadık. Kaçan penaltılar, yenilen son dakika golleri olmasa bugün F.Bahçe'yle aynı puanda olurduk. Önemli olan dersler çıkarmaktır. Ligin ikinci yarısında kavgadan gürültüden uzak sadece işimize konsantre olup mutlu sona ulaşmak istiyoruz."
-Zirve yolunda ezeli rakibiniz F.Bahçe büyük avantaj sağladı. Ancak sürekli olarak sizlerden iddialı sözler duyuyoruz. Sizi böyle düşünmeye iten nedir?
N.A.: "Geçen yıl bütün olumsuzluklara karşın kazanılan bir şampiyonluk vardı. Dolayısıyla şampiyon takımın oyuncuları olarak elbette iddialı konuşacağız. Aynı şampiyonluk inancına sahip olmak gerekiyor. Bunun için herkes elinden geleni yapıyor. 2. yarıya mutlaka iyi girip yine o havayı yakalamalıyız. Böyle olursa şampiyonluk bize uzak değil."
-G.Saray'ın şampiyonluk yolunda sana göre en büyük avantajı nedir?
N.A.: "Biz takım olma yolunda önemli işler başardık. Bugün liderden 7 puan geride olmamıza karşın ligin en tempolu futbolunu oynayan takımıyız. Sıkıntı yaşadığımız dönemler oldu. Sakatlıklar burada takımı olumsuz etkiledi. En azından benim, Ergün ağabeyin ve Hasan'ın iyileşip takıma dönmesi çok önemli bir artı olacak. Ayrıca Hakan ağabey de iyileşti."
-Eski mutlu Necati'yi göremiyoruz. Bunu yaşadığın sakatlıklara bağlayabilir miyiz?
N.A.: "Sakatlıklar benim şanssızlığım. Bu kadar üzün süren sakatlıkları ilk kez yaşıyorum. Oynamayı seven bir oyuncu olduğum için bu durumu kabullenemediğim zamanlar oldu. Ancak futbolda böyle şeyler de var. Bir de sakatlığım döneminde yaşadıklarım var. Beni belki de üzen ve yaralayan durum buydu. Bu dönemde insanların yaklaşımı bana ders oldu. Ancak neşeli bir insanım. Sadece belli insanlarla diyaloguma sınırlama getirdim."
-Fenerbahçeli olduğun ve bir gün bu takıma transfer olacağın iddia ediliyor. Bu doğru mu?
N.A.: "Dışardan bir takım insanlar benimle G.Saray Kulübü ve taraftarına arasına çomak sokmak istiyorlar. Hedeflerine de belki ulaşıyorlar. Ben Fenerbahçe'ye kesinlikle gitmem. 2010 yılına kadar burdayım. Bu konudan çok sıkıldım. Taraftarlar beni dışarda gördükleri zaman 'Fenerbahçe'ye gidecek misin?' diyorlar. Her seferinde yalan haberlere inanmamalarını söylüyorum. Fenerbahçeli dostlarımla biraraya gelebilirim. Ancak Sarı - Lacivert formayı giymem."
-Futbolcularla teknik direktör Gerets arasında soğukluk olduğu söyleniyor. Hocaya bakışınız nasıl?
N.A: "Basın futbolcuların neden artık atılan gollerden sonra hocaya koşmadığını sorguluyor. Bir futbolcunun gol attıktan sonra hocaya gitmesi gibi bir zorunluluk yok. Gidip takım arkadaşın ya da taraftarınla da sevinebilirsin. Golden sonra hocanın yanına gitmemek sevgisizlik anlamına gelmemeli."

Gerets'ten kısa idman!

Galatasaray, ikinci yarı hazırlıklarını Antalya'da bu sabah yaptığı antrenmanla sürdürdü. Sarı-kırmızılı ekibin teknik direktörü Eric Gerets, bu sabahki çalışmayı akşam Hollanda'nın Feyanoord takımıyla Efes Pilsen Cup'ta yapacağı maç nedeniyle kısa tuttu. Antrenmana tüm futbolcular katılırken, Arjantinli Carusca, sakatlığı nedeniyle fizyoterapist yönetiminde çalıştı.
Bu arada, sarı-kırmızılı futbolculara Antalya Ünlüoğlu Baklavacısı tarafından antrenman sonrası baklava ikram edildi.
Son düzenleyen Kral_Aslan; 3 Temmuz 2007 11:06