Arama

Galatasaray Spor Kulübü Kuruluş Tarihi - Sayfa 8

Güncelleme: 24 Ekim 2016 Gösterim: 392.890 Cevap: 611
MaKaLeLe - avatarı
MaKaLeLe
Ziyaretçi
10 Ocak 2007       Mesaj #71
MaKaLeLe - avatarı
Ziyaretçi
Galatasaray aşkı izdiham yarattı

Sponsorlu Bağlantılar
Antalya Galatasaray Store, Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın, teknik direktör Eric Gerets ve Sarı-kırmızılı futbolcular Ergün, Arda ve Carrusca'nın katıldığı törenle açıldı. Taraftarların sevgi gösterileri izdihama neden oldu.
Antalya Şirinyalı Mahallesi Metin Kasapoğlu Caddesi'nde açılan mağazaya taraftarların alkışları eşliğinde giren başkan Canaydın, açılış kurdelesini teknik direktör Eric Gerets ile birlikte kesti. Caddeyi trafiğe kapatan taraftarlar marşlar söyleyerek futbolculara ve Başkan Canaydın'a sevgi gösterilerinde bulundu. Açılış öncesi Galatasaray forması giymiş minik bir çocuğu kucağını alan Başkan Canaydın, minik taraftarı kucağından bırakmadı.
Açılış sonrası 10 yaşındaki Esra isimli bir çocuğun Galatasaray şiiri okurken ağlaması, Başkan Canaydın'ı duygulandırdı. Esra'ya sarılarak tebrik eden Başkan Canaydın, tezahüratlar eşliğinde mağazadan ayrıldı.
Açılışın ardından mağazadan ayrılan futbolcular dışarıda taraftarların büyük ilgisiyle karşılaştı. Futbolculardan imza almak isteyenler izdihama yol açarken, futbolcular taraftarların arasından güçlükle çıkabildi. Bazı bayan taraftarlar Arda ile konuşabilmek için bindiği aracın camlarına vurdular.




UEFA'dan Arda'ya 3 maç ceza geldi!

UEFA Disiplini Komitesi, Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'nde deplasmanda Fransa'nın Bordeaux takımıyla yaptığı maçta rakibine kafa atarak kırmızı kart gören sarı kırmızılı futbolcu Arda Turan'a 3 maç ceza verdi.

Sonuçtan derbi çıktı: 1-2

Efes Pilsen Cup 6'nın ikinci gününde karşı karşıya gelen Galatasaray ile Feyenoord arasındaki mücadele Hollanda ekibinin 2-1'lik üstünlüğüyle sonuçlandı. Bu sonuçla Efes Cup üçüncülük maçında Galatasaray ile Beşiktaş yarın karşı karşıya gelecek.
İlk yarıda maça golü düşünerek başlayan sarı-kırmızılı ekip, 14. dakikada Pierre Van Hooijdonk'un yaklaşık 40 metreden yaptığı aşırtma vuruşa engel olamayınca Rotterdam ekibi 1-0 öne geçti.
Golü yedikten sonra baskısı artıran G.Saray, Hasan Şaş'ın 41. dakikadada yerde kalması ile penaltı kazandı. Topun başına geçen Necati Ateş 42. dakikada maça denge getirdi ve ilk yarı bu sonuçla tamamlandı: 1-1
İkinci yarıya bu sefer hızlı başlayan Feyenoord, Van Hooijdonk'un pasıyla buluşan Vincken takımını 57. dakikada bir kez daha öne geçirdi: 1-2
Bu dakikadan sonra G.Saray ataklarını çoğaltsa da istediği golü bulamadı ve maçtan yenilgiyle ayrıldı.
G.Saray ile Beşiktaş yarın üçüncülük maçı için karşılaşacak.
Final maçı ise 11 Ocak'ta Werder Bremen ile Feyenoord arasında olacak.

MAÇTAN DAKİKALAR

14. dakikada kaleci Mondragon'un öne çıktığını gören Van Hooijdonk'un orta sahadan kaleye gönderdiği güzel aşırtma vuruşta meşin yuvarlak, Mondragon'un üstünden ağlarla buluştu. 0-1
23. dakikada ceza sahası sağ çaprazından Vincken'in yerden vuruşunda kaleci Mondragon, topu 2 hamlede kontrol etti.
29. dakikada Galatasaray, sol kanattan kazandığı köşe atışını paslaşarak kullandı. Bilal Aziz'in topuk pasında topu kontrol eden Hasan Şaş'ın ceza sahası sol çaprazından yerden vuruşunda top, auta çıktı.
41. dakikada ceza sahasında Hasan Şaş, Derenthe'nin müdahalesiyle yerde kaldı. Karşılaşmanın hakemi, penaltı noktasını gösterdi.
42. dakikada penaltı atışını kullanan Necati, meşin yuvarlağı kaleci Ekramy'nin sağından ağlarla buluşturdu. 1-1
43. dakikada sağ kanattan Vincken'in yerden ortasında Galatasaray defansına çarpan top, Pardo'nun önünde kaldı. Pardo'nun ceza sahasından sert vuruşunda meşin yuvarlak, yandan auta çıktı.
57. dakikada Van Hooijdonk'un ara pasında Galatasaray defansının arkasına sarkan Vincken, ceza sahası sağ çaprazından plase bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 1-2
58. dakikada Sabri, Hakan Şükür paslaşmasında son olarak ceza sahasında topla buluşan Sabri'den önce müdahale eden Feyenoord defansı, meşin yuvarlağı kornere attı.
68. dakikada ceza sahası sağ çaprazından Iliç'in yerden ortasında kale önünde Hakan Şükür yerde kaldı, ancak karşılaşmanın hakemi oyunu devam ettirdi.
72. dakikada Feyenoord defansının arkasına atılan topa ceza sahası sağ çaprazı önünden Hasan Kabze'nin gelişine vuruşunda yerden seken topu, kaleci Ekramy 2 hamlede kontrol etti.
74. dakikada ceza sahası sol çaprazından Hakan Şükür'ün yerden vuruşunda meşin yuvarlak, yandan auta çıktı.
75. dakikada ceza sahasında Hasan Kabze'nin rövaşata denemesinde sol köşeye giden topu Aydın, kafayla Hakan Şükür'ün önüne indirdi. Hakan Şükür'ün gelişine vuruşunda top, kaleci Ekramy'de kaldı.
82. dakikada ceza sahasında Hakan Şükür'ün kafayla indirdiği topa müsait durumdaki Hasan Kabze'nin gelişine vuruşunda meşin yuvarlak, üstten auta çıktı.
90+1'de ceza sahası sol çaprazından Schet'in vuruşunda defansa çarpan topu Tomas, son anda kafayla çizgi üzerinden çıkardı.
STAT: WOW Futbol Center
HAKEMLER: Berkant Mercanlı , İbrahim Çetin , Baki Yiğit
GALATASARAY: Mondragon , Tomas , Song , Orhan Ak (Aydın dk. 46 ), Bilal Aziz (Ferhat dk. 46 ), Mehmet Topal (Hasan Kabze dk. 69 ), Hasan Şaş (Sabri dk. 46 ), Iliç , Inamoto , Hakan Şükür , Necati (Okan dk. 46 )
YEDEKLER: Aykut, Tolga
TEKNİK DİREKTÖR: Eric Gerets
FEYENOORD: Ekramy , Bahia (Vlaar dk. 46 ), Buijs , Derijck , Derenthe (Ribero dk. 62 ), Greene (Hofs dk. 53 ), Vincken (Schet dk. 62 ), Adalberto , Jacob (De Guzman dk. 32 ), Van Hooijdonk , Pardo
YEDEKLER: Mulder, Huysegems
TEKNİK DİREKTÖR: Erwin Koeman
GOLLER: Van Hooijdonk (dk. 14), Necati (dk. 42 pen.), Vincken (dk. 57)
SARI KARTLAR: Aydın (Galatasaray), Ribero, Derijck (Feyenoord)




Maçtan notlar

Efes Pilsen Cup 6'nın ikinci gününde Galatasaray, bir zamanlar Fenerbahçe formasını giyen Hollandalı yıldız Pierre Van Hooijdonk'lu Feyenoord karşısında final şansı arıyor.
-Sarı-kırmızılı ekipte denenmek üzere kampa getirilen gurbetçi futbolcu Bilal Aziz de ilk kez Galatasaray formasını giydi.

-Van Hooijdonk, Fenerbahçe'den ayrıldıktan sonra ilk kez Galatasararay'a karşı forma giydi.
-Stadın kapasitesi portatif tribünlerle 2 bin 500'e çıkarıldı.

-Galatasaraylı futbolseverler tribünleri maçtan saatler önce doldurdu.

-Maçın oynanacağı stada dar bir yoldan gidildiği için jandarma sadece basın mensupları ile protokol araçlarına izin verirken, vatandaşlar topkapı otele kadar kendi arabalarıyla geldiler. Futbolseverler oradan organizatör firma tarafından ayarlanan otobüslerle maçın oynanacağı Topkapı Centre'a ulaşabildi.

-Galatasaray kamptaki ilk hazırlık maçını özel bir turnuvada Feyenoord'a karşı oynadı.

-Biletix internet sitesinden de satılan Efes Pilsen Cup 6 bilet fiyatları kale arkası 10 YTL, maraton 20 YTL olarak belirlenirken, final maçının bilet fiyatları ise daha sonra belli olacak.

-Turnuvanın birincisine 50 bin, ikincisine 30 bin ve üçüncüsüne de 20 bin dolar para ödülü verilecek.

-Galatasaray, Feyenoord takımını elerse 11 Ocak'ta oynanacak final maçında Werder Bremen'in rakibi olacak.




Bilal Aziz'de çatlak

Efes Pilsen Cup 6'nın ikinci gününde Galatasaray, Feyenoord'a 2-1 yenilirken. Sarı kırmızılı futbolcu Hasan Şaş, karşılaşma sonrası yaptığı açıklamada, yaptıkları basit hatalar sonucunda gol yediklerini ifade ederek, "Basit hatalar sonucunda goller yedik. Tam yükleme dönemindeyiz ve fiziksel olarak tam hazır değiliz. Tabi karşı takımda da yorgunluk vardı fakat, sonuçta az hata yapan taraf kazanıyor. Bunlar tabi ki hazırlık maçları, önemli olan lig" dedi.

Yarın Beşiktaş ile oynayacakları 3.'lük maçında, seyircilerin sakin olmaları konusunda uyarıda bulunan Hasan Şaş, "Seyircilerin yarın ki maçta, daha sakin olmaları ve saha içine daha az müdahale etmeleri gerekiyor. Çünkü, güvenlik açısından kötü olayların olmasını istemiyoruz" şeklinde konuştu.

Galatasaray'ın başarılı defans oyuncusu Song, iyi bir maç oynadıklarını belirterek, "Rakibimiz karşısında 2 gol yedik fakat, bizim için iyi bir hazırlık karşılaşması oldu. Yarın Beşiktaş ile karşılaşacağız. Sahaya kazanmak için çıkacağız. Turnuvadan 3.'lükle ayrılmak istiyoruz" diye konuştu.

GURBETCİ OYUNCU BİLAL AZİZ'İN ŞANSSIZLIĞI
Galatasaray'da denenmek üzere kampa getirilen gurbetçi futbolcu Bilal Aziz, karşılaşmanın 44. dakikasında bir sakatlık yaşadı.

Sarı kırmızılı formayı ilk kez giyen futbolcu, sakatlığın ardından götürüldüğü hastanede MR'ı çekildi ve ayak bileğinde çatlak olduğu tespit edildi

İlle de Hamit Altıntop!


hamitaltintop001 2307

Galatasaray Başkanı Özhan Canaydın ile Hamit için el sıkışıp, “Bu transferde bizden yana sorun yaşamazsınız” diyen Schalke Başkanı Gerhard Rehberg, Türkiye’ye gelmeye sıcak bakmayan milli futbolcuyu ikna etmek için de Cim Bom ile birlikte hareket ediyor. Fanatik gazetesinin 10 Ocak Çarşamba günkü sayısında lejyonerimiz için G.Saray'ın girişimlerini arttırdığı iddia edildi.
Pes etmek yok
Rehberg, Sarı-Kırmızılı renklere duyduğu büyük sempati nedeniyle Hamit transferinde Cim Bom’a büyük destek veriyor. Aslan’ın yöneticileri de yakın çevresi kanalıyla gurbetçi futbolcuya baskı yapmaya devam ediyor. Şu ana kadar Galatasaray’a olumlu yanıt vermeyen Hamit Altıntop’un aklını İngiltere Premier Ligi ile Torino’dan gelen tekliflerin karıştırdığı belirtiliyor. Hamit’e teklif edilen rakamı yükseltmeye hazırlanan Sarı-Kırmızılı idareciler, henüz işin peşini bırakmış değil.

G.Saray'dan Emana'ya dönüş


emana cdc

G.Saray’ın sezon başında kadrosuna katmak istediği Kamerunlu ön libero Emana, sarı-kırmızılıların yeniden gündemine geldi. Türkiye gazetesinin 10 Ocak Çarşamba günkü sayısında G.Saray'ın Emana için girişimlerini sıklaştırdığı öne sürüldü. Bu transferle ilgili başkan yardımcısı Adnan Polat, geçtiğimiz günlerde menajer Bayram Tutumlu’yla bir araya geldi.
Toulouse Kulübü’ne yakınlığıyla bilinen Tutumlu, Polat’a Kamerunlu futbolcu için, “4 milyon euro verirsek, Emana’yı G.Saray’a getirebiliriz” teklifinde bulundu. Bunun üzerine Polat’ın, “Elimizde 6 yabancı futbolcu olduğundan kontenjanımız dolu. Birini göndermemiz gerekecek, biraz bekleyin” diyerek süre istediği öğrenildi.
Seneye AB vatandaşı
Menajer Bayram Tutumlu’nun görüşmede ayrıca “Emana sezon sonunda AB statüsünde oynayacak. Önü çok açık bir futbolcu İngiliz ve İspanyol kulüpleri de peşinde. Elinizi çabuk tutun” dediği ifade edildi. Teknik Direktör Erik Gerets’in transfere onay vermesi durumunda, Carrusca’nın kiralanacağı ya da bir yabancı futbolcuyla yolların ayrılacağı iddia edildi. Sarı-kırmızılı kulüp, Fransa’nın Toulouse takımında forma giyen 25 yaşındaki oyuncu için sezon başında 5 milyon euro bonservis bedeli ödemeyi teklif etmiş, ancak Fransız kulübü tarafından olumsuz cevap almıştı.



2007'nin ilk derbisi!


Galatasaray
besiktas 350

Efes Pilsen Cup'tan derbi çıktı. Beşiktaş'ın turnuvanın ilk maçında Werder Bremen'e 4-0 yenilmesi, dün de G.Saray'ın Feyenoord'a 2-1 yenilmesiyle 2007'nin ilk derbisi Efes Pilsen Cup 6'da oynanacak.
Bu akşam ezeli rakipler Beşiktaş ve Galatasaray turnuvanın 3.'lük maçında karşı karşıya gelecek. WOW Futbol Center'daki karşılaşma 20.30'da başlayacak ve Kanal D'den 'canlı' olarak yayınlanacak.
Efes Pilsen Cup 6'da kupanın birincisine 50 bin, ikincisine 30 bin ve üçüncüsüne de 20 bin dolar para ödülü verecek. Yarın ise W.Bremen ve Feyenoord takımları arasında final mücadelesi 20.00'da oynanacak.



G.Saray idmanında küçük izciler!

Galatasaray ikinci yarı hazırlıklarını Antalya'da sürdürüyor. Sarı-kırmızılı ekibin Lara'daki Titanic Otel'in futbol sahasında, teknik direktör Erik Gerets yönetiminde yaptığı antrenmanda, futbolcular kısa süreli koşunun ardından, beşe iki top çalışması yaptı. Dün gece Efes Pilsen Cup 6'da, Hollanda'nın Feyenoord takımıyla yaptığı zorlu maç ve aynı turnuvada bu akşam Beşiktaş ile yapacağı üçüncülük karşılaşması nedeniyle çalışmayı kısa tutan teknik direktör Gerets, kısa süreli açma germe ile antrenmanı noktaladı.
Çalışmada hafif sakatlığı bulunan Arjantinli futbolcu Carrusca takımdan ayrı düz koşu ve yardımcı antrenörler eşliğinde çalışma yaparken, bu oyuncu takımının otobüsle sahadan ayrılmasından sonra da idmana devam etti.

-GALATASARAY'A ANTALYA'DA BÜYÜK İLGİ-

Öte yandan, Galatasaray'ın antrenmanlarına Antalyalı taraftarlardan ve futbolseverlerden büyük ilgi var. Sarı-kırmızılı ekibin yağmur altın yaptığı ilk iki çalışmasını çok sayıda taraftar izledi.
Bu sabah yapılan idmanı da Ülkü Seyfi Kandemir İlköğretim Okulu öğrencileri ellerinde çiçeklerle izledi.
Küçük izciler, izci marşını söyledikten sonra futbolculara tezahüratta bulunarak, onları tek tek tribüne çağırdı. Ancak futbolcuların saha içerisinde el sallaması üzerine izciler onların yanına gitti ve saha içerisinde futbolcularla fotoğraf çektirdiler.
Ellerindeki çiçekleri kaptan Hakan Şükür'e veren küçük izciler daha sonra tribündeki yerlerini alarak çalışmayı sonuna kadar izlediler. Antrenmanın bitişiyle birlikte otobüsün etrafında Galatasaraylı futbolculardan imza alarak fotoğraf çektiren izci grubu, Galatasaray lehine yaptıkları tezahüratla futbolcuları yolcu ettiler.
Son düzenleyen Kral_Aslan; 3 Temmuz 2007 11:08
MaKaLeLe - avatarı
MaKaLeLe
Ziyaretçi
11 Ocak 2007       Mesaj #72
MaKaLeLe - avatarı
Ziyaretçi
Dhorasoo kaçıyor!

Sponsorlu Bağlantılar
İkinci yarı hazırlıklarını Antalya'da sürdüren Galatasaray transferi ağırdan alıyor. Fransa'nın PSG takımından Eylül ayında kovulan 33 ayındaki tecrübeli futbolcu Vikash Dhorasoo için üç İngiltere Premier League ekibinin devreye girdiği belirtildi.
Geçtiğimiz hafta Galatasaray ve Livorno'nun Dhorasso'nun menajeriyle görüşmesinin ardından şimdi de Hint asıllı Fransız futbolcuya talip olan kulüpler Bolton Wanderers, Portsmouth, Middlesbrough. Özellikle bu ekiplerden Harry Redknapp'ın çalıştırdığı Portsmouth'un ara transferde Dharosso'yu kadrosuna katmak için seferberlik ilan ettiği açıklandı.




GS Store'da yeni uygulama!

Galatasaray'ın lisanslı ürünlerini pazarlayan GS Store'da Cimbo Minik Aslan Paketi uygulaması başladı. Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada, minik taraftarlar için hazırlanan Cimbo Minik Aslan Paketi'nde, 1'er adet sweat-shirt, t-shirt, anahtarlık ve şapkanın bulunduğu bildirildi.
Taraftarların, perakende değeri 81.50 YTL olan bu ürünleri 35 YTL'ye alabileceği kaydedildi.



Haznedaroğlu tartışması!

Galatasaray Kulübü Divan Kurulu'nun aylık olağan toplantısı yapıldı. Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu'nda gerçekleştirilen toplantının sürprizi, daha önce istifa eden kulüp ikinci başkanı Semih Haznedaroğlu'nun, yönetim kurulu masasında oturması oldu. Bazı üyelerin, konuşmaları sırasında Haznedaroğlu'na ''Yönetim kurulu masasında oturmasının, istifasını geri aldığı anlamına mı geldiğini'' sormaları üzerine, Haznedaroğlu söz alarak duruma açıklık getirdi. Daha önce 2. başkanlık görevinin yönetimde kabul ediliş şekli konusunda hemfikir olmadığı için istifa ettiğini belirten Haznedaroğlu, şunları söyledi:
''Ancak sayın başkanım istifamı yürürlüğe koymadı, yönetim kurulunda da gündeme gelmedi. İstifa tek taraflı bir müessesedir. Başkanımızla dostluğumuz var. Sürekli bana bu konuyu konuşmak istediğini söylerdi ama olmadı. İki gün önce bu konu için bir araya geldik. Bana, Galatasaray'da çok iyi şeyler yapılacağını, Seyrantepe, Riva projelerinden bahsetti. Sportif olarak da şampiyon olacağımızı söyledi. (Bu güzelliklerin içinde senin de olmanı istiyorum) dedi. Baktı ki olmuyor, (1 senemiz var. Senden 1 sene daha bizimle olmanı istiyorum) dedi ve bu konuda bir şey söyleyemedim. Eve gittim düşündüm. Sonra da eleştiriler olsa da kabul edip, gelip buraya oturdum.''
Haznedaroğlu, başkan Canaydın'ın ısrarı sonucu istifasını geri aldığını ve görevinin başında olduğunu kaydetti.

-BAŞKAN CANAYDIN'A ELEŞTİRİLER-

Divan kurulu toplantısında Kulüp Başkanı Özhan Canaydın, üyeler tarafından eleştiri yağmuruna tutuldu.
Toplantıya Başkan Canaydın katılmazken, yönetim kurulu adına Cengiz Özyalçın, Atilla Kınay ve istifasını geri alan Semih Haznedaroğlu toplantıda yer aldı.
Divan kurulu üyesi Anıl Büyükeroğlu, Canaydın'ın başkanlık döneminde Galatasaray'ın istikrarı yakalayamadığını ve tek adamlığa gidildiğini söyledi.
Seyrantepe projesi için başkan Canaydın'ın aralık sonu veya ocak başında temel atılacağını söylediğini hatırlatan Büyükeroğlu, bunun da henüz gerçekleşmediğini kaydetti.
Bunun üzerine eski bakanlardan Mükerrem Taşçıoğlu'nun espri yaparak, ''Ama sene söylememişti'' demesi gülüşmelere neden oldu.
Büyükeroğlu, Canaydın'ın Kulüpler Birliği başkanlığı konusunda da, ''Bir kulübün asbaşkanı çıkıp, (Canaydın kişisel çıkarları uğruna kulüplere ihanet etti) diyor. Bunu üzüntüyle karşıladım. Kimse Galatasaray kulübü başkanı için böyle konuşamaz'' dedi.

-YARSUVAT'IN ELEŞTİRİLERİ-

Divan Kurulu üyesi Duygun Yarsuvat ise Özhan Canaydın'ın başkanı olduğu Kulüpler Birliği'nin dağılma noktasına getirdiğini söyledi.
Federasyonu seçime götürmek için toplanan imzalarla ilgili olarak bir gazetede, ''Galatasaray'da imza krizi'' haberinin çıktığını anlatan Yarsuvat, ''Niye imza için zorluyorsunuz? Bir nedeni mi var? Riva'da ruhsatın geri alınacağı mı söylendi? Seyrantepe'de imzaların henüz tamamlanmadığı mı söylendi? Bunu başkanın çıkıp açıklaması lazım'' diye konuştu.
Yarsuvat, Canaydın'ın Kulüpler Birliği başkanlığı için, ''Biz Kulüpler Birliği başkanlığını niye aldık? Belki bir misyonla dağılsın diye başkan olduk'' yorumunu yaptı.
Bazı üyeler de Canaydın döneminde kulübün iyi yönetilmediğini, taraftar sayısında düşüş yaşandığını kaydetti.
Eski yöneticilerden Ergun Gürsoy da, yeni dönemde görev almamasıyla ilgili bir üyenin konuşması üzerine söz alarak, ''Ben Canaydın'a rahatsızlığımı, mutlu olmadığımı ilettim ve yeni dönemde görev almak istemediğimi söyledim. Son çalışma dönemimden çok zevk almadım. Bu nedenle yönetime girmek istemedim'' dedi.

-ÖZYALÇIN'IN AÇIKLAMASI-

Yönetim kurulu adına eleştirileri yanıtlayan Cengiz Özyalçın ise Başkan Özhan Canaydın'ın toplantıda bulunmadığını, onunla ilgili eleştirilere kendisinin yanıt vermeyeceğini söyledi.
Taraftar sayısındaki azalışa değinen Özyalçın, Almanya'da iki anket yapıldığını ve Galatasaray taraftarlarının yüzde 45 ile başı çektiğini ifade etti.
Bu arada, kulüp üyeliğinde 30 yılını doldurup Divan Kurulu üyeliğine hak eden isimlere de üyelik beratları verildi.



Ergün'den samimi itiraflar!

Türkiye Spor Yazarları Derneği'nin (TSYD) düzenlediği ''44. Yıl Sporun Zirvesi'' Semineri'nin 2. gününde ''Hepimiz Aynı Yere Birlikte Bakabiliyor muyuz?'' konulu oturum yapıldı. Vestel Manisaspor Kulübü Başkanı Haluk Çubukçu, FIFA kokartlı hakem Bülent Yıldırım, Samsunspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, milli futbolcu Ergun Penbe'nin konuşmacı olarak katıldığı oturumda, ilk söz Beşiktaş ile oynayacakları Efes Cup maçı için milli futbolcu Ergun Penbe'ye verildi.
''Bir çok kişinin hayal ettiği bir yerdeyim"
Türkiye'nin en büyük camialarından birisinde futbol oynamaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirten Ergun, ''Bir çok kişinin hayal ettiği bir yerdeyim. Dünyaya bir kere daha gelsem yine futbolun içinde olmak isterdim'' dedi. Bir çok insanın spor yapmak için para verdiğini, ancak kendisinin çok sevdiği futbolu oynarken bu iş için para aldığını ifade eden Ergun, ''10 yaşından beri futbol oynuyorum. Türkiye'nin en büyük camialarından birisindeyim ve bununla gurur duyuyorum'' diye konuştu.
Futbolda pek heyecanlanmadığını, lise sınavlarında daha çok heyecanlandığını belirten milli futbolcu, ''Çok heyecanlandığım bir maç hatırlamıyorum'' dedi.Ergun Penbe, konuşmasını tamamladıktan sonra Galatasaray kampına dönmek üzere oturumdan ayrıldı.
"Dezavantaj yaşıyoruz"
Kayserispor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam da yaptığı konuşmada, Anadolu'nun aynı şehrinde 2 süper lig takımı olmasının dezavantajını yaşadıklarını söyledi. Sağlam, Kayseri'nin bir süper lig şehri olduğunu, her hafta bir maç oynandığını belirterek, ''2 takımın oynamasının güzelliklerinin yanında dezavantajları da var. Ekonomi çok önemli. Kayseri'de 2 süper lig takımının olması beraberinde zorlukları da getiriyor. Kayseri Erciyesspor'un daha yeni süper lig takımı olması nedeniyle şehir kaynakları daha çok oraya gidiyor. Biz Kayserispor olarak daha az destek görüyoruz. Aksi taktirde ilk 3'e oynayabilirdik'' diye konuştu. Kısıtlı imkanlarla da olsa bugün herkesin taktirini alan bir takım olmayı başardıklarını ifade eden Sağlam, ''Sadece parayla olmadığını gösterdik. Bu sene ligi ilk 5 içinde bitirdikten sonra gelecek sezon hedef yükseltmek zorundayız. Türk futboluna damgamızı vurmanın mücadelesini sürdüreceğiz'' dedi.
''Bütün mesele fark yaratmaktır''
Vestel Manisaspor Kulübü Başkanı Haluk Çubukçu da yapılan işin önemini bilmenin ve fark yaratmanın önemine değindiği konuşmasında ''Bütün mesele fark yaratmaktır'' dedi. Bir çok kişinin aynı işi yaptığını, fakat bazılarının sivrildiğini ve mükafatlandırıldığını belirten Çubukçu, ''Bütün mesele fark yaratmak. Ligde yarış başladığı zaman da fark yaratarak yarışı önde bitirmek çok önemli'' dedi. Vestel Manisaspor'un çok yeni bir takım olduğunu ifade eden Çubukçu, ''Hedefimiz lige renk getirmekti. Şu anda bulunduğumuz noktada memnunuz,ancak başarıyı tam yakaladığımız sırada bir takım nedenlerden dolayı sürdüremedik. Devre arasını iyi değerlendirerek, takviyeler yaparak, Türkiye'ye iyi manzaralar yaratmaya çalışacağız. Biz asla fair-play'den ödün vermedik ve vermeyeceğiz. Amacımız gelecek sezon Türkiye'yi Avrupa'da temsil etmektir'' diye konuştu.
"Merhaba demeden kararımı eleştiriyorlar''
FIFA kokartlı hakem Bülent Yıldırım ise yaptığı konuşmada futbolcuların da bir çok hatalar yaptığını, hakemlerin de hata yapmasının normal olduğunu söyledi.Başarısızlık anında en büyük baskıyı kendi çevresinden gördüğünü ifade eden Yıldırım, ''Ben sahaya hata yapmak için değil, başarılı olmak için çıkıyorum. Başarılı olduğum sürece bu olayın içinde yer alabilirim. Başarısız olduğum zaman kendi çevremden büyük bir baskı görüyorum. Çalıştığım yerdeki insanlar merhaba demeden kararımı eleştiriyorlar'' diye konuştu.

Sonu heyecanlıydı: 7-6

Efes Pilsen Cup 6'nın üçüncülük maçında Beşiktaş ve Galatasaray Wow Futbol Center Stadyumu'nda karşı karşıya geldi. 2007'nin ilk derbisinde 90 dakika boyunca falza pozisyonun üretilmediği maçta gülen taraf penaltı atışları sonucu 7-6'lık skor ile Beşiktaş oldu ve turnuvayı üçüncü sırada tamamladı.

Karşılaşmanın en heyecanlı kısmı penaltı atışlarıydı. İki ekibin file bekçisi de çıkardıkları penaltı atışları ile devleşti.
Nobre bitti derken sahneye çıktı

Arda'nın etkili performansı ile yıldızlaştığı maçta Galatasaray'ı 1-0 öne geçiren getiren gol 9. dakikada Ümit Karan'dan gelirken, oyuna ikinci yarıda giren Nobre 90+1'de attığı kafa golü ile Beşiktaş'a hayat öpücü verdi: 1-1

Bu skorun ardından penaltı atışlarına geçildi.

ATILAN PENALTILAR: Burak, İbrahim Akın, Nobre, Serdar Kurtuluş, Baki, Mehmet Sedef (Beşiktaş), Özgürcan, Aydın, Okan, Mehmet Güven, Emre Aşık, Tolga (Galatasaray)
KAÇAN PENALTILAR: Bobo, Gökhan Zan (Beşiktaş), Ümit Karan, Mehmet Güven, Ferhat (Galatasaray)

Penaltı atışlarında 4-4'lük skor ile eşitlik bozulmayınca seri penaltı atışlarına geçildi ve son olarak Ferhat'ın penaltıyı kaçırmasıyla Beşiktaş turnuvada üçüncülüğe uzanan takım oldu.
Yeniler sahada...

Zaman zaman Beşiktaşlı ve Galatasaraylı futbolcuların sert tartışmalarına sahne olan maçta iki teknik adam Tigana ve Eric Gerets diğer maçlara oranla yedek ağırlıklı ve gençlerden kurulu bir ilk 11 sahaya sürdüler. Galatasaray'ın maç kadrosunda hiçbir yabancı futbolcusu bulunmazken, Beşiktaş'ın 11'inde çoğu isim yeniydi.
Geçtiğimiz yıl kupanın sahibi penaltı atışlarıyla belirlenmişti...

Efes Pilsen Cup'ta geçen yıl Beşiktaş Galatasaray'ı finalde penaltı atışlarıyla mağlup edip kupaya uzanmıştı. Beşiktaş ekip galibiyetle birlikte geçtiğimiz yıl gibi yine G.Saray'ı penaltı atışlarıyla safdışı bırakmış oldu. Turnuvada final mücadelesi yarın Werder Bremen ve Feyenoord takımları arasında oynanacak.

MAÇTAN DAKİKALAR

9. dakikada ceza sahası sol çaprazından Arda'nın ortasında müsait durumdaki Ümit Karan, topu diziyle yumuşatarak, düzgün bir vuruş yaptı ve meşin yuvarlağı, sol köşeden ağlarla buluşturdu. 0-1
20. dakikada Beşiktaş, ceza sahası dışından serbest atış kazandı. Atışı kullanan Burak'ın sert vuruşunda kaleci Aykut, topu yumruklarıyla kornere çeldi.
35. dakikada topla ceza sahasına giren Bobo'nun sol çaprazdan sert vuruşunda meşin yuvarlak, yan ağlarda kaldı.
45+1'de topla ceza sahasına giren Hasan Kabze'nin sol çaprazdan vuruşunda top, yan ağlarda kaldı.

69. dakikada gelişen Beşiktaş atağında, sol kanattan ceza sahasına yapılan ortayı ceza sahası arka direkte Bobo, kafayla indirdi. Kaleci Aykut, çıkarak İbrahim Toraman'dan önce 2 hamlede topu kontrol etti.
72. dakikada ceza sahası sağ çaprazı önünden Sabri'nin sert vuruşunda yerden seken topu, kaleci Murat Şahin kontrol etti.
73. dakikada ceza sahası dışından Mehmet Güven'in sert vuruşunda kaleci Murat Şahin, uzanarak topu son anda kornere çeldi.
75. dakikada Beşiktaş'ın sağ kanattan kullandığı köşe atışında ceza sahası ön direkte Bobo'nun kafa vuruşunu arka direkte Sabri, köşeden uzaklaştırdı.
76. dakikada ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan Ümit Karan'ın bekletmeden vuruşunda meşin yuvarlak, az farkla yandan auta çıktı.
77. dakikada ceza sahasında Baki'nin pasında sol çaprazdan Gökhan Zan'ın sert vuruşunda top, üstten auta çıktı.
83. dakikada Beşiktaş ceza sahasında Gökhan Zan'ın uzaklaştırmak istediği top, Arda'nın önünde kaldı. Topu kontrol eden Arda'nın sağ çaprazdan vuruşunda Gökhan Zan'dan seken topu, kaleci Murat Şahin kontrol etti.
90+1'de Beşiktaş, sağ kanattan serbest atış kazandı. Atışı kullanan Burak'ın ceza sahasına ortasında iyi yükselen Nobre'nin kafa vuruşunda meşin yuvarlak, sol köşeden ağlarla buluştu. 1-1
90+3'te sağ kanattan Burak'ın ceza sahasına ortasında topu kontrol eden İbrahim Akın'ın sert vuruşunda top, Tolga'dan döndü. Ceza sahasında boşta kalan topu, Galatasaray defansı uzaklaştırdı.
STAT: WOW Futbol Center
HAKEMLER: Mustafa Kamil Abitoğlu, Serdar Akçer, Okan Kılıççı
BEŞİKTAŞ: Murat Şahin, İbrahim Toraman, Gökhan Zan, Ali Tandoğan, Mehmet Sedef, Burak, Fahri (Baki dk. 72), Serdar Kurtuluş, Aydın Karabulut (İbrahim Akın dk. 46), Delgado (Nobre dk. 64), Bobo
YEDEKLER: Ramazan, Emre Özkan, Serdar Özkan, Gökhan Güleç
TEKNİK DİREKTÖR: Jean Tigana
GALATASARAY: Aykut, Cihan, Emre Aşık, Ferhat, Tolga, Ayhan (Okan dk. 89 ?), Mehmet Güven, Sabri, Arda (Özgürcan dk. 84), Hasan Kabze (Aydın Yılmaz dk. 80), Ümit Karan
YEDEKLER: Fevzi, Orhan Ak, Oğuz, Ergün
TEKNİK DİREKTÖR: Eric Gerets
GOLLER: Ümit Karan (dk. 9), Nobre (dk. 90+1)
SARI KARTLAR: Fahri (Beşiktaş), Arda, Tolga, Emre Aşık (Galatasaray)




Özgürcan ve Oğuz kiralanıyor

Galatasaray'ın genç oyuncuları Özgürcan ve Oğuz'a yol gözüktü. Sarı-kırmızılı kulübün yönetimi, bu 2 genç oyuncusunu 1.5 yıllığına Vestel Manisaspor'a kiralayacak. Konuyla ilgili olarak Vestel Manisaspor ile Galatasaray kulüpleri yönetimlerinin anlaşmaya vardıkları, şimdi de futbolcularla görüşülerek bir karara varılacağı kaydedildi.

İlginç değişiklikler!

Galatasaray ve Beşiktaş, 2007 yılının ilk derbisinde ''Efes Pilsen Cup 6'' Turnuvası'nda karşı karşıya geldi. Antalya'da Kundu'da yapılan turnuvada, ilk maçlarını yitiren 2 takım, 3.lük maçında karşılaştı.
-GERETS, İLK 11'İ TAMAMIYLA DEĞİŞTİRDİ-
Turnuvada dün Hollanda'nın Feyenoord Rotterdam takımıyla karşılaşan Galatasaray, bugün Beşiktaş karşısına tamamıyla farklı bir 11 ile çıktı.
Galatasaray Teknik Direktörü Eric Gerets, dünkü maçta ilk 11'de oynayan futbolculardan Orhan Ak dışındakileri Beşiktaş maçının kadrosuna almazken, Orhan da yedek soyundu. Sarı-kırmızılılar, derbi maçta yedek ağırlıklı bir kadroyla sahaya çıktı.
Bu arada dünkü maçta sakatlanan Bilal Aziz'in bugün MR'ı çekildi. Bilal'in, önemli bir sakatlığı olmadığı öğrenildi.
-TIGANA, İBRAHİM TORAMAN VE FAHRİ'Yİ DEĞİŞTİRMEDİ-
Turnuvada önceki gün SV Werder Bremen'e 4-0 yenilen Beşiktaş'ta da, teknik direktör Jean Tigana, İbrahim Toraman ve Fahri dışında derbi maçta farklı bir 11 sahaya çıkardı.
Siyah-beyazlılarda, SV Werder Bremen maçında ilk 11'de oynayan İbrahim Toraman ve Fahri, Galatasaray maçında da ilk 11'de forma giyerlerken, diğer futbolculardan Baki, Nobre, İbrahim Akın ve Gökhan Güleç derbi maçta yedek soyundu.
-GÖKHAN ZAN VE DELGADO, İLK 11'DE-
Beşiktaş'ta, sakatlıktan yeni kurtulan ve takımla çalışmalara kademeli olarak başlayan Delgado ile Gökhan Zan, derbi maçta ilk 11'de oynadı.
Daha önce turnuvada oynamayacağı açıklanan 2 oyuncuyu Tigana, sürpriz bir biçimde Galatasaray karşısında ilk 11'de sahaya sürdü.



Bilet fiyatları ilgiyi azalttı

Turnuvada 3.lük maçı Galatasaray ile Beşiktaş arasında yapılınca, bilet fiyatları da artırıldı. Daha önce 10 ve 20 YTL olarak açıklanan bilet fiyatları, derbi maçta 50 YTL'ye çıkarıldı.
Bilet fiyatları artırılınca derbi maça beklenen ilgi olmazken, tribünler boş kaldı.
Galatasaray ile Feyenoord Rotterdam arasında dün yapılan maçta tribünler tamamıyla dolarken, bugün derbi maçta kale arkası tribünlerinde bir tek taraftar bile bile yoktu.
Diğer tribün de tamamıyla dolmazken, 2 bin 500 kişilik sahada karşılaşmayı yaklaşık 600 kişi izledi.
Öte yandan karşılaşmaya 440 Türk, 32 yabancı basın mensubunun akredite yaptırdığı bildirildi. Basın tribününde de boşluklar göze çarptı.
-İKİ TAKIM TARAFTARI DA AYNI TRİBÜNDE-
Karşılaşmayı iki takım taraftarı aynı tribünde izledi. Tribünde iki takım taraftarı arasında yalnızca 2 sıra jandarma yer alırken, taraftarlar centilmence karşılaşmayı beraber izlediler.
Bu arada jandarma, karşılaşma öncesinde güvenlik önlemleri aldı. Galatasaray ile Beşiktaş arasında yapılan derbi maçın Antalya'da jandarma bölgesinde yapılan ilk derbi olduğu bildirildi.
-EUROSPORT VE EL CEZİRE SPORTS NAKLEN YAYINLADI-
Organizasyon komitesi, karşılaşmanın Eurosport ve El Cezire Sports'dan naklen yayınlandığını kaydetti.
Karşılaşmanın yurtdışında 100'den fazla ülkede naklen yayınlandığı bildirildi.

Hamit Altntop için son iki gün!

Galatasaray Teknik Direktörü Erik Gerets’in ısrarla transfer edilmesini istediği Hamit Altıntop transferinde son viraja girildi. Türkiye gazetesinin 11 Ocak perşembe günkü sayısında Sarı-Kırmızılı kulübün yöneticileri, Schalke forması giyen milli futbolcuya son tekliflerini iletip, düşünmesi için cumartesi gününe kadar süre tanıdığı öne sürüldü.
Sarı-Kırmızılılar, daha önce yaptıkları görüşmede Hamit’e bir milyon 600 bin euro teklif etmişti. Son yapılan pazarlıkta 100 bin euro zam yapan Galatasaraylılar, rakamı bir milyon 700 bin euroya kadar çıkardı. Schalke’den yıllık 700 bin euro alan Hamit, Galatasaray’ın son teklifini kabul ederse Adnan Sezgin, Almanya’ya gidecek ve transfere noktayı koyacak.
Galatasaray’a yakınlığı ile tanınan Schalke Başkanı Gerhard Rehberg’in de Hamit’in Cim Bom’a gelmeyi kabul etmesi durumunda zorluk çıkartmayacağı bildirildi. Bu arada geçen sezon Arda’yı Türk futboluna kazandıran Ersun Yanal’ın çalıştırdığı Vestel Manisa, Galatasaray’ın genç yetenekleri Özgürcan ile Oğuz’u kiraladı. Ege temsilcisinin kadrosuna katmak istediği Aydın ve Ferhat’ın kiralık işlemlerinin de bugün sona ermesi bekleniyor.

Az kalsın kıyamet kopuyordu!

Sakin başlayan Antalya’daki derbi, ikinci yarıda olaylara sahne oldu. Önce Tolga-Bobo ikilisi, ardından da Emre Aşık-Nobre saha içinde kapıştı.
Fitil 70’te ateşlendi
Antalya’da düzenlenen Efes Cup’ın üçüncülük maçında Galatasaray ile Beşiktaş’ı karşı karşıya getiren maçı, sakin bir havada başladı. Ancak ilerleyen dakikalarda, klasik bir derbi havasına bürünen mücadelede, iki takım futbolcularının birbirlerine karşı yaptığı sert müdahaleler ve bunlara gösterilen tepkiler ortamı bir anda gerdi. Önce 70. dakikada Tolga’nın Beşiktaş’ın Brezilyalı forveti Bobo’ya yatarak girmesi sonrası saha karıştı.
7 dakika sonra yeniden
Birbirlerinin üzerine yürüyen ve sözlü sataşmalara kadar varan itiş-kakış, diğer futbolcuların araya girmesi ve Bobo ile Tolga’yı sakinleştirmesi ile ucuz atlatıldı. Sonuçta Galatasaraylı futbolcu sarı kart gördü. Daha sonra ise 77. dakikada bu kez Emre Aşık Nobre’ye sert girdi. İki futbolcu, 7 dakika öncesinde olduğu gibi birbirinin üzerine yürüdü. Neyse ki aklı selim hakim çıktı ve sahadaki diğer oyuncular, derbinin tatsız bitmesine engel oldu.



Hakan Balta atağı!

Ankaraspor'un Brezilyalı sol beki Wederson'u transfer edemeyen Galatasaray, bu kez Vestel Manisaspor'un başarılı savunma oyuncusu Hakan Balta'yı resmen istedi.
Defansın soluna bir oyuncu transferi yapmak isteyen ve ilk olarak Ankaraspor'un kapısını çalan Galatasaray, Wederson'un transferi için başkent ekibiyle anlaşma sağlayamamıştı. Sarı-kırmızılılar bunun üzerine rotasını Vestel Manisaspor'un başarılı sol beki Hakan Balta'ya çevirdi. Teknik Direktör Eric Gerets'in özellikle savunmanın soluna bir transfer istemesi üzerine Galatasaray, Hakan Balta'nın transferi için resmi teklifi yaptı.
Vestel Manisapor'un da Hakan Balta'nın transferine karşılık 2.5 milyon Euro ve Ferhat ile Aydın'ı 1.5 yıllığına kiralık olarak istediği öğrenildi.
Hakan Balta'nın yüksek maliyeti nedeniyle transferi sonuçlandıramayan Galatasaray'ın ilerleyen günlerde yeni bir teklifle Ege temsilcisinin kapısını çalması bekleniyor.




G.Saray'da kuzu çevirmeli veda!

Galatasaray ikinci yarı hazırlıklarını Antalya kampında sabah ve akşam olmak üzere günde çift idmanla sürdürüyor. Sarı-kırmızılı ekibin bu sabah Titanic Futbol Sahasında teknik direktör Eric Gerets yönetiminde yaptığı antrenmana, hafif sakatlıkları bulunan Arda ile denenmek için getirilen gurbetçi futbolcu Bilal katılmadı.

14 Ocak Pazar günü Antalya kampını tamamlayarak İstanbul'a gidecek olan Galatasaray'ın yarın öğlen saatlerinde kamp yaptıkları Concorde Otelin bahçesinde, kuzu çevirme yapılacağı belirtildi.
Sarı-kırmızılı futbolcular idmanda kısa bir ısınmanın ardından yaklaşık 1 saat koşu yaptı. Daha sonra dün gece Efes Pilsen Cup'ta Beşiktaş ile yapılan maçta ilk 11'de forma giyen oyuncular dışındaki futbolcular dar alanda pas ve top kapma idmanının ardından 5'er kişilik 2 takım halinde yarı sahanın yarısında çift kale taktik maçı yaptı. Antrenman sırasında sert bir topun isabet etmesi üzerine Ergün'ün burnu kanadı. Tecrübeli futbolcu yapılan tedavinin ardından çalışmayı bıraktı.

-TRANSFER ÇALIŞMALARI-

Vestel Manisaspor'a 1.5 yıllığına kiralık olarak verilen Oğuz Sabankay'ın yeni takımıyla bugün ilk antrenmanına çıktığı bildirildi.
Ege kulübünün kiralamak istediği diğer genç futbolcu Özgürcan Özcan'ın menajerinin Antalya'ya geleceği ve bu transferin bugün netlik kazanacağı öğrenildi.
Denenmek için Almanya'dan getirilen Bilal Aziz'in takımda kalıp, kalmayacağının da bugün belli olacağı bildirildi. Galatasray Futbol A.Ş Genel Müdürü Adnan Sezgin, Bilal'in kesin durumunun öğleden sonra teknik heyetle yapılacak görüşme sonrasında netlik kazanacağını söyledi.







Futbolcuların tempo isyanı

Galatasaray ikinci yarı hazırlıklarını Antalya kampında sabah ve akşam olmak üzere günde çift idmanla sürdürürken, Efes Cup Turnuvası'nda da 2 maç üst üste gelince futbolcular isyan etti. Antrenman öncesi Gerets ile konuşan takım kaptanları, hiç olmazsa akşam antrenmanının iptal edilmesini istediler. Belçikalı teknik adam ise duruma bakıp buna karar vereceğini söyledi.
Sarı-kırmızılı ekibin bu sabah Titanic Futbol Sahasında teknik direktör Eric Gerets yönetiminde yaptığı antrenmana, hafif sakatlıkları bulunan Arda ile denenmek için getirilen gurbetçi futbolcu Bilal katılmadı.Sarı-kırmızılı futbolcular idmanda kısa bir ısınmanın ardından yaklaşık 1 saat koşu yaptı. Daha sonra dün gece Efes Pilsen Cup'ta Beşiktaş ile yapılan maçta ilk 11'de forma giyen oyuncular dışındaki futbolcular dar alanda pas ve top kapma idmanının ardından 5'er kişilik 2 takım halinde yarı sahanın yarısında çift kale taktik maçı yaptı. Antrenman sırasında sert bir topun isabet etmesi üzerine Ergün'ün burnu kanadı. Tecrübeli futbolcu yapılan tedavinin ardından çalışmayı bıraktı.
Manisa yolcuları da antremanda
Vestel Manisaspor'a 1.5 yıllığına kiralık olarak verilen Oğuz Sabankay'ın yeni takımıyla bugün ilk antrenmanına çıktığı bildirildi. Ege kulübünün kiralamak istediği diğer genç futbolcu Özgürcan Özcan'ın menajerinin Antalya'ya geleceği ve bu transferin bugün netlik kazanacağı öğrenildi. Denenmek için Almanya'dan getirilen Bilal Aziz'in takımda kalıp, kalmayacağının da bugün belli olacağı bildirildi. Galatasray Futbol A.Ş Genel Müdürü Adnan Sezgin, Bilal'in kesin durumunun öğleden sonra teknik heyetle yapılacak görüşme sonrasında netlik kazanacağını söyledi.

Hamit Altıntop Cumartesi Florya'da!

Flaş! Lig TV'de "Futbol Gündemi" programına katılan Almanya muhabiri Taner Güven'in verdiği habere göre Hamit Altıntop cumartesi günü İstanbul'a gelip Galatasaray ile sözleşme imzalayacak. Sezon sonu sözleşmesi bitecek olan ismi elinden çıkarmak isteyen Schalke 04'ün Galatasaray ile anlaştığı öne sürüldü.

Sezgin'den müjde!
Galatasaray Futbol A.Ş Genel Müdürü Adnan Sezgin ise Hamit Altıntop'un transferi konusunda programa katılıp müjdeyi verdi. Sezgin, Hamit ile görüşmelerinin olduğunu vurgularken, yüzde yüz bir anlaşma sağlanmadığını ve küçük pürüzler kaldığını belirtti. Son olarak Adnan Sezgin, Hamit ile ilgilendiklerini ve kadroya katmak için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.


Hamit Altıntop kimdir?
8.12.1982 doğumlu olan Hamit Altıntop, kardeşi Halil ile birlikte Schalke 04 forması giyiyor. A Milli Takım'ın da as futbolcularından olan Hamit sağ kanatta görev yapıyor. Gurbetçi oyuncunun sezon sonunda Schalke ile olan sözleşmesi sona erecek.
Doğum Yeri: Almanya
Oynadığı takımlar: Wattenscheid, Schalke 04
Boy: 1.83
Kilo: 82
Schalke'deki performansı
2003-2004 30 maç 5 gol
2004-2005 30 maç -
2005-2006 22 maç 1 gol
2006-2007 16 maç 2 gol

Oğuz ve Özgürcan V.Manisa'da!

Vestel Manisaspor, Galatasaray'ın genç oyuncuları Oğuz Sakanbay ve Özgürcan'ı 1.5 yıllığına kiraladı. 19 yaşındaki Oğuz Sabankay, Galatasaray'ın kampından ayrılarak Vestel Manisaspor kampına katıldı. Yeni takımıyla sabah ilk antrenmanına çıkan Oğuz Sabankay, "Vestel Manisaspor'da oynayacağım için çok mutluyum. Manisa benim kendi şehrim. Akhisar'da doğdum, büyüdüm. Zaten Galatasaray'a da buradan gitmiştim. Vestel Manisaspor'un başarısı için elimden geleni yapacağım. Amacım burada bulunduğum süre içerisinde kendimi geliştirip Türk futboluna faydalı bir oyuncu olmaktır" dedi.
Galatasaray'dan kiralanan bir diğer oyuncu Özgürcan'ın da bugün akşam saatlerinde kampa katılması bekleniyor.
Son düzenleyen Kral_Aslan; 3 Temmuz 2007 11:11
MaKaLeLe - avatarı
MaKaLeLe
Ziyaretçi
12 Ocak 2007       Mesaj #73
MaKaLeLe - avatarı
Ziyaretçi
G.Saray Bilal Aziz'den vazgeçti

Galatasaray, bir süredir denediği gurbetçi futbolcu Bilal Aziz'i geri gönderdi. Almanya Üçüncü Futbol Ligi takımlarından Osnabrück'de forma giyen ve Galatasaray'ın ikinci yarı hazırlıkları çerçevesinde Antalya Lara'da yaptığı kampta denediği futbolcunun kadroda düşünülmediği belirtildi.
Henüz Almanya'ya dönmeyen gurbetçi futbolcunun Gençlerbirliği ve Samsunspor ile temasta olduğu öğrenildi.




"Hamit'in ilk tercihi G.Saray olur"

Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın, Hamit Altıntop ile ilgili transfer girişimlerinin bulunduğunu doğruladı.
Canaydın, Radyospor'da canlı yayına bağlanarak yaptığı açıklamada, Hamit Altıntop ile iki senedir görüştüklerini ifade ederek, ''Schalke 04 Kulübü Başkanı Gerhard Rehberg yakın arkadaşım ve Hamit Türkiye'ye gelmek isterse ilk tercihi Galatasaray olacak'' dedi.
Kendisinin Schalke 04 Kulübünün tek onur üyesi olduğunu ve bunun son üç yıldır devam ettiğini kaydeden başkan Canaydın, ''Başkanla yakın arkadaşız. Hamit'in mukavelesi bu sezon bitiyor. Daha olay gerçekleşmedi. Ama inşallah gerçekleşir'' ifadesini kullandı.




Hamit değil stadyum konuşuldu

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün'ün daveti üzerine İstanbul'e gelen Schalke 04 Kulübü Başkanı Gerhard Rehberg ve Galatasaray Başkanı Özhan Canaydın'ın Florya'daki Beyti lokantısında bir araya gelmesi, son günlerde adı Galatasaray ile anılan Hamit Altıntop'un transferinin görüşüleceği tahmin edilirken, asıl gündem maddesi, Galatasaray'ın yeni yapacağı stat oldu.

Yemekten sonra açıklama yapan Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Gerhard Rehberg ile çok yakın dost olduklarını ve Gelsenkirchen şehrinin kardeş şehir olduğunu söyledi. Akgün, Rehberg'in ilerleyen yıllarda İstanbul'dan ev de alacağını ve Türkiye'ye olan yakınlığını dile getirdi.

Galatasaray Başkan Özhan Canaydın da Schalke 04 Başkanı Gerhard Rehberg ile çok iyi dost olduklarını belirterek, "Schalke 04 102. yılını yaşıyor. Kulübün bu 102 yıllık tarihinde bir tek onur üyesi var, o da benim. Ben de kendisini Galatasaray'ın onur üyesi yaptım. Öte yandan Schalke 04'ün stadı da bizim için çok önemli. Yeni yapacağımız statta bütün konseptimiz Arena Aufschalke gibi olacak. Gerhard Rehberg, aynı zamanda Gelsenkirchen'in Belediye Başkanı. Bize çok büyük yardımları oluyor. Sportif olarak da ağabey kardeş gibiyiz. Kendisi benim büyüğüm" diye konuştu.

Rehberg ile Hamit'in transferi için de konuştuklarını açıklayan Canaydın, "Hamit halen Schalke 04'ün mukaveleleli futbolcusu. Sezon sonu anlaşması sona eriyor. Mukavelesi bittiği zaman Galatasaray'ı tercih edeceğini kendisi her zaman söyler. Biz senede iki veya üç kez beraber oluruz. Hamit'in devre arası bize transfer olması söz konusu değil. Sezon sonu anlaşması sona erdiğinde bize yardımcı olacak. Gerhard Rehberg'in Hamit konusunda ilk tercihi, Galatasaray'a gelmesi yönünde. Çünkü kendisi de Galatasaray üyesi" ifadelerini kullandı.

Halil Altıntop'un sözleşmesinin 2010 yılında sona ereceğini vurgulayan Özhan Canaydın, "Allah bize o günleri gösterirse yine başkanımız bize yardımcı olacak" dedi.
Başkan Canaydın, stat projesiyle ilgili olarak da şunları söyledi:

"Stadın işletmesi konusunda birbirimize yardımcı olacağız. Kardeş kulübüz. Önümüzdeki 10 gün içinde ben Schalke'ye gideceğim. Arena Aufschalke'nin bütün kayıtlarını, gelir gider defterlerini bana açacak. İşletmenin bütün anlaşmalarını bana gösterecek. Sonuçta mükemmel bir stat yaratacağız. Bizim yeni yapacağımız stat için genel projeler bitti. Detaylarda da Rehberg'in çok büyük katkısı olacak. Projemezi çizen bir Alman firması olduğu için ortaklaşa güzel şeyler yapacağımıza inanıyorum.
Özhan Canaydın'ın açıklamalarının ardından Schalke 04 Başkanı Gerhard Rehberg, kendisine yöneltilen soruları yanıtladı. Canaydın'a 'dostum' diye hitap eden Rehberg, Galatasaray başkanının doğruları söylediğini dile getirdi. Gerhard Rehberg, sözlerine şöyle devam etti:

"Ben son 25 yıldır Gelsenkirchen'in belediye başkanıyım. Başkan olduğum süre içinde beni en mutlu eden olay, Büyükçekmece ile kardeş olmamızdı. Özhan Canaydın'la da birbirimizi çok önceden tanıyoruz. Ben birkaç yıldır Galatasaray'ın onursal üyesiyim. Öncelikle şunu söylemek isterim ki, bu gece buluşmamız planlı değildi. Hamit ve Halil Altıntop kardeşler hakkında başkana bilgi verdim. Benden duymak istedikleriniz bunlar değil. İkizler Gelsenkirchen'de doğdu. Aileleri orada yaşıyor. Biz ilk olarak Hamit'le mukavele yapmıştık. Sonra Halil'i aldık. Halil geçen sene çok iyi oynadı ve biz de aileye birleştirdik. Hamit'in 2007'nin 6. ayına kadar mukavelesi var. Schalke'de çok önemli bir oyuncu ve biz onun kendi takımımızda kalmasını istiyoruz. Alanya'da şampiyonluğu oynadığmız bir dönemde böyle bir futbolcuyu kaybetmek istemiyoruz. Biz onu sezon sonunda da tutmak isteriz. Tabiki son kararı kendisi verecek. Galatasaray ile hedeflerimizin aynı olduğunu biliyoruz. Onlar da şampiyon olmak istiyorlar. Ama biz ikizleri bir arada tutmaya çalışacağız. Özhan Canaydın'la da çok iyi anlaşıyoruz. Dostluğumuz icabı buluştuk. Herhengi bir oyuncu alışverişi gündemde değil. Hamit ile en son görüşmemizde bana, 'Başkanım ben Almanya'da kalmak istiyorum. Türkiye'ye dönmek istemiyorum' dedi. Aynı şeyler Halil için de geçerli. Biz onu satmak için almadık. Ayrıca Schalke 04 Başkanı Gerhard Rehberg, her iki oyuncuya da şimdiye kadar Fenerbahçe'den herhangi bir teklif gelmediğini söyledi.
Konuşmanın son bölümünde tekrar bir açıklama yapan Özhan Canaydın, kardeş kulüp başkanı ile daha çok stat ve işletmesi konusunda görüştüğünü, transfer konusunda görüşmüleri Adnan Polat'ın yaptığını söyledi.

Canaydın'ın bu sözleri üzerine Rehberg, görüşmelerinin özellikle yeni yapılacak olan Galatasaray Stadı üzerine olduğunu belirtti ve şöyle devam etti:

"Biz de kendi stadımızı yaparken, başlangıçta hatalarımız olmuştu. Galatasaray'ı aynı hataları yapmamaları konusunda uyaracağım."

Canaydın daha sonra, Schalke'nin 125 milyon Euro'luk bir anlaşma yaptğını, Galatasaray'ın da bu yolda gittiğini açıkladı.

Schalke 04 Başkanı Gerhard Rehberg, konuşmanın sonunda yaptığı açıklamada, "Biz her konuda çok iyi anlaşan ve biribirini seven iki dostuz. Birbirimize güvenimiz de sonsuz. Her konuda karşılıklı yardımlaşıyoruz, ama Altıntop kardeşler transferi dışında" dedi.

Son olarak, Schalke 04 Başkanı Gerhard Rehberg, Galatasaray Başkanı Özhan Canaydın ve Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün bir arada basın mensuplarına poz verdiler.

"Puan farkını kapatırız"

Türk futbolunun yükselen değeri Arda Turan, Antalya kampında Milliyet'ten Erhan Telli'nin sorularını yanıtladı. Fırtına gibi estiği, müthiş bir ilk yarıyı geride bırakan Galatasaray'ın yıldızı, birçok konuda samimi açıklamalar yaptı. İşte Arda'nın ses getirecek mesajları...
"Antalya kampı bizim için çok yararlı geçiyor. Gerçekten çok iyi çalışıyoruz. Maçların skorları o kadar önemli değil. Önemli olan, bizim kendi taktiğimizi sahada ne kadar uygulayabildiğimiz. Adı üstünde bunlar birer hazırlık maçı. Bu karşılaşmalarda eksiklerimizi görerek, daha fazla çalışıp, açıklarımızı kapatarak lige gireceğiz. Arkadaşlarımın antrenmanlardaki çalışmalarını gördükçe, başarılı olacağımıza olan inancım daha da artıyor. Çünkü burada sizin de gördüğünüz gibi herkes müthiş çalışıp, tekmeye kafasını sokarak oynuyor."
'Çalım atmayı seviyorum'
"Saha içinde çok tekme yediğim doğru. Maç sonlarında ayaklarımda buz torbalarıyla dolaşıyorum. Evet, hücum oyuncusu olduğum için çalım atmayı çok seviyorum. Bu yüzden de çok tekme yiyorum, ama hakemlerin de bu konuda bana biraz yardımcı olmasını bekliyorum. Aslında rakip futbolculara da hak veriyorum. Onların yerinde olsam ve çalım yesem, herhalde ben de onlar gibi tekme atardım."
'Formamı kolay vermem'
"Benim öyle şurada oynarım, burada oynamam gibi bir bölge saplantım yok. Hocamın bana görev verdiği her yerde oynarım, elimden geleni yaparım. Benim için bölge farketmez. Önemli olan takıma nasıl katkı verebildiğimdir. Takım içinde çok büyük bir rekabet var ve bu rekabet mutlaka bizi başarıya götürecektir. Ben bu formayı kolay almadım, öyle kolay da vermem. Ama, gerekirse kulübede de oturmasını bilirim."
Farkı kapatabiliriz
Fenerbahçe ile aramızdaki puan farkı daha önce de söylediğim gibi hiç önemli değil. O fark kapanacak göreceksiniz. İkinci yarıda oynayacağımız ilk beş maç, bizim için çok önemli.
Gerets iyi insan
Hocamız Gerets bence iyi bir insan. Onunla diyaloğumuz gerçekten güzel. Öyle bizden özel şeyler istemez. Her hocanın yaptığı konuşmaları yapar. Önemli olan burada Galatasaray'ın başarısı için hep birlikte uyum içinde çalışmamız.
Oğuz çok yetenekli
Genç arkadaşım Oğuz'un, Vestel Manisapor'a gitmesine hem sevindim hem de üzüldüm. Gerçekten çok yetenekli bir arkadaşım. Hem Oğuz hem de Özgürcan için Vestel'in bu aşamada çok daha iyi olacağına inanıyorum. Ersun Yanal gerçekten iyi bir teknik direktör. İnşallah onlar için en hayırlısı olur.
Lobiye inmiyorum
Kamp yaptığımız otel çok güzel, ama ben lobiye bile inmiyorum. Menajerler sürekli bana ulaşmaya çalışıyor, fakat telefonlarımı açmıyorum. Önce Galatasaray'da nasıl başarılı olacağımı düşünüyorum, sonrasını zaten biliyorsunuz. Benim rotam belli. Daha önce de söylediğim gibi İngiltere...






Carrusca ayrılmak istemiyor

Transfer çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren Galatasaray’da, Carrusca’nın durumu belirsizliğini koruyor. 12 Ocak 2007 tarihli Fanatik Gazetesi'nin haberine göre sarı-Kırmızılı kulübün Başkanı Özhan Canaydın ile Kayserispor Başkanı Recep Mamur, Arjantinli futbolcunun kiralanması için el sıkıştı. Ancak Tangocu’nun Cim Bom’dan ayrılmaya sıcak bakmadığı ve düşünmek istediği öğrenildi. Öte yandan Oğuz Sabankay’ın ardından Özgürcan Özcan da, Vestel Manisaspor ile 1.5 yıllığına kiralık olarak anlaştı, kampa katıldı.
‘Sezon sonu gelin’
Ege temsilcisi, Galatasaray’dan Ferhat Öztorun’u da isterken, Sarı-Kırmızılı yönetim bu girişime, ‘ret’ cevabı verdi. Bunun üzerine Vestel’den Hakan Balta ile Selçuk İnan’ı transfer etmeyi hedefleyen Cim Bom’un hamlesine, Siyah-Beyazlılar, “Caner’den sonra şimdilik kimseyi satmayı düşünmüyoruz, sezon sonu gelin, görüşelim” dedi.




Schalke yan çizdi
Başkan Canaydın'la buluşan Schalke Başkanı Rehberg, devre arasında Hamit'i G.Saray'a vermelerinin imkansız olduğunu söyledi

Galatasaray Başkanı Özhan Canaydın, Schalke Kulübü Başkanı Gerhard Rehberg ve Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Florya'daki Beyti lokantısında dün gece bir araya geldiler. İki kulüp başkanının aynı masada yer alması üzerine, son günlerde adı Galatasaray ile anılan Hamit Altıntop'un transferinin görüşüleceği tahmin edildi. Ancak Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün'ün daveti üzerine İstanbul'e gelen Schalke 04 Başkanı Gerhard Rehberg ile Özhan Canaydın'ın asıl gündem maddesi, Galatasaray'ın yeni yapacağı stat oldu. Canaydın Schalke üyesi

Yemekten sonra açıklama yapan Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Gerhard Rehberg ile çok yakın dost olduklarını ve Gelsenkirchen şehrinin kardeş şehir olduğunu söyledi. Akgün, Rehberg'in ilerleyen yıllarda İstanbul'dan ev de alacağını ve Türkiye'ye olan yakınlığını dile getirdi. Galatasaray Başkan Özhan Canaydın da Schalke 04 Başkanı Gerhard Rehberg ile çok iyi dost olduklarını belirterek, "Schalke 04 102. yılını yaşıyor. Kulübün bu 102 yıllık tarihinde bir tek onur üyesi var, o da benim. Ben de kendisini Galatasaray'ın onur üyesi yaptım. Öte yandan Schalke 04'ün stadı da bizim için çok önemli. Yeni yapacağımız statta bütün konseptimiz Arena Aufschalke gibi olacak. Gerhard Rehberg, aynı zamanda Gelsenkirchen'in Belediye Başkanı. Bize çok büyük yardımları oluyor. Sportif olarak da ağabey kardeş gibiyiz. Kendisi benim büyüğüm" diye konuştu.

"Mukavelesi bitince gelebilir"
Rehberg ile Hamit'in transferi için de konuştuklarını açıklayan Canaydın, "Hamit halen Schalke 04'ün mukaveleleli futbolcusu. Sezon sonu anlaşması sona eriyor. Mukavelesi bittiği zaman Galatasaray'ı tercih edeceğini kendisi her zaman söyler. Biz senede iki veya üç kez beraber oluruz. Hamit'in devre arası bize transfer olması söz konusu değil. Sezon sonu anlaşması sona erdiğinde bize yardımcı olacak. Gerhard Rehberg'in Hamit konusunda ilk tercihi, Galatasaray'a gelmesi yönünde. Çünkü kendisi de Galatasaray üyesi" ifadelerini kullandı. Halil Altıntop'un sözleşmesinin 2010 yılında sona ereceğini vurgulayan Özhan Canaydın, "Allah bize o günleri gösterirse yine başkanımız bize yardımcı olacak" dedi.

Stada Schalke katkısı
Başkan Canaydın, stat projesiyle ilgili olarak da şunları söyledi: "Stadın işletmesi konusunda birbirimize yardımcı olacağız. Kardeş kulübüz. Önümüzdeki 10 gün içinde ben Schalke'ye gideceğim. Arena Aufschalke'nin bütün kayıtlarını, gelir gider defterlerini bana açacak. İşletmenin bütün anlaşmalarını bana gösterecek. Sonuçta mükemmel bir stat yaratacağız. Bizim yeni yapacağımız stat için genel projeler bitti. Detaylarda da Rehberg'in çok büyük katkısı olacak. Projemezi çizen bir Alman firması olduğu için ortaklaşa güzel şeyler yapacağımıza inanıyorum.
"Hamit'in kalmasını istiyoruz"

Özhan Canaydın'ın açıklamalarının ardından Schalke 04 Başkanı Gerhard Rehberg, kendisine yöneltilen soruları yanıtladı. Canaydın'a 'dostum' diye hitap eden Rehberg, Galatasaray başkanının doğruları söylediğini dile getirdi. Gerhard Rehberg, sözlerine şöyle devam etti: "Ben son 25 yıldır Gelsenkirchen'in belediye başkanıyım. Başkan olduğum süre içinde beni en mutlu eden olay, Büyükçekmece ile kardeş olmamızdı. Özhan Canaydın'la da birbirimizi çok önceden tanıyoruz. Ben birkaç yıldır Galatasaray'ın onursal üyesiyim. Öncelikle şunu söylemek isterim ki, bu gece buluşmamız planlı değildi. Hamit ve Halil Altıntop kardeşler hakkında başkana bilgi verdim. Benden duymak istedikleriniz bunlar değil. İkizler Gelsenkirchen'de doğdu. Aileleri orada yaşıyor. Biz ilk olarak Hamit'le mukavele yapmıştık. Sonra Halil'i aldık. Halil geçen sene çok iyi oynadı ve biz de aileye birleştirdik. Hamit'in 2007'nin 6. ayına kadar mukavelesi var. Schalke'de çok önemli bir oyuncu ve biz onun kendi takımımızda kalmasını istiyoruz. Alanya'da şampiyonluğu oynadığmız bir dönemde böyle bir futbolcuyu kaybetmek istemiyoruz. Biz onu sezon sonunda da tutmak isteriz. Tabiki son kararı kendisi verecek. Galatasaray ile hedeflerimizin aynı olduğunu biliyoruz. Onlar da şampiyon olmak istiyorlar. Ama biz ikizleri bir arada tutmaya çalışacağız. Özhan Canaydın'la da çok iyi anlaşıyoruz. Dostluğumuz icabı buluştuk. Herhengi bir oyuncu alışverişi gündemde değil. Hamit ile en son görüşmemizde bana, 'Başkanım ben Almanya'da kalmak istiyorum. Türkiye'ye dönmek istemiyorum' dedi. Aynı şeyler Halil için de geçerli. Biz onu satmak için almadık. Ayrıca Schalke 04 Başkanı Gerhard Rehberg, her iki oyuncuya da şimdiye kadar Fenerbahçe'den herhangi bir teklif gelmediğini söyledi.
"Biz aramızda anlaşırız"
Konuşmanın son bölümünde tekrar bir açıklama yapan Özhan Canaydın, kardeş kulüp başkanı ile daha çok stat ve işletmesi konusunda görüştüğünü, transfer konusunda görüşmüleri Adnan Polat'ın yaptığını söyledi. Canaydın'ın bu sözleri üzerine Rehberg, görüşmelerinin özellikle yeni yapılacak olan Galatasaray Stadı üzerine olduğunu belirtti ve şöyle devam etti: "Biz de kendi stadımızı yaparken, başlangıçta hatalarımız olmuştu. Galatasaray'ı aynı hataları yapmamaları konusunda uyaracağım." Canaydın daha sonra, Schalke'nin 125 milyon Euro'luk bir anlaşma yaptğını, Galatasaray'ın da bu yolda gittiğini açıkladı. Schalke 04 Başkanı Gerhard Rehberg, konuşmanın sonunda yaptığı açıklamada, "Biz her konuda çok iyi anlaşan ve biribirini seven iki dostuz. Birbirimize güvenimiz de sonsuz. Her konuda karşılıklı yardımlaşıyoruz, ama Altıntop kardeşler transferi dışında" dedi. Son olarak, Schalke 04 Başkanı Gerhard Rehberg, Galatasaray Başkanı Özhan Canaydın ve Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün bir arada basın mensuplarına poz verdiler.



Necati golleri sıraladı

Galatasaray ikinci yarı hazırlıklarını Antalya'da kamp yaparak sürdürüyor. Sarı-kırmızılı ekibin, bu sabah Titanic Futbol Center'de, teknik direktör Eric Gerets yönetiminde yaptığı çalışmada hafif sakatlığı bulunan Aydın takımdan ayrı düz koşu yaparken, Vestel Manisaspor'a gönderilen Oğuz ile denenmek için kampa getirilen Bilal'in gönderilmesinden sonra kamp kadrosu da 26'ya indi.
Isınma koşusunun ardından yapılan çift kale taktik maçında Eric Gerets, sık sık oyunu durdurarak futbolcularına uyarılarda bulundu. Antrenman maçının hemen başında sakatlanarak çalışmayı yarıda bırakan Emre, kenarda masör yönetiminde düz koşu yaparken, Emre'nin yerine karşılaşmaya Aydın dahil oldu.
Aykut, Ergün, Emre, Tolga, Cihan, Arda, Ayhan, Mehmet Güven, Sabri, Ümit ve Hakan Şükür'den oluşan beyaz takımın, Mondragon, Okan, Song, Thomas, Orhan, Hasan Şaş, İnamoto, İliç, Carusca, Necati ve Özgürcan'dan oluşan siyah takıma, Necati (3) ve İliç'in golleriyle 4-0 yenildiği maçta, Mehmet Güven, Mondragon'un koruduğu kaleye attığı sert şutlarla izleyicilerin alkışını aldı.
Antrenmanı izleyen Antalya Yükseliş Koleji İlköğretim Okulu öğrencileri ile öğretmenleri idman sonrası futbolculara ve teknik heyete çiçek verdi.




"G.Saray'a mutlaka döneceğim"


ugurwp3on

Galatasaray altyapısından yetişen Uğur Uçar, ligin 4. haftasından itibaren Kayserispor forması altında kendi adına bir var olma mücadelesine soyundu.
10 yaşından bu yana Sarı-Kırmızılı renkler için ter akıtan genç oyuncu Uğur ile İstanbul'dan Kayserispor ile Anadolu topraklarını taşınan mücadelesi hakkında görüşmek için sözleşiyoruz.
Cornerspor tarafından tertiplenen Akdeniz Cup organizasyonuna katılan, bir yandan da ikinci yarı için ciddi bir hazırlık programı uygulayan Kayserispor'un çiçeği burnunda oyuncusu Uğur Uçar, neşeli haliyle karşılıyor bizi.
Röportajımızı gerçekleştirdiğimiz sırada lobiden sık sık yanımızdan geçen arkadaşlarının "Inamoto" şeklindeki sözlü sataşmalarına (!) önce anlam veremiyoruz.
Fakat Uğur durumu hemen açıklıyor. "Hem gözlerimin çekik olmasından hem de eski takım arkadaşım olduğu için Inamoto diye takılıyorlar bana..."
Bu sözlerin ardından gülen yüzler arasına biz de katılıyoruz...
O andan itibaren, takım içindeki birlik havası ve arkadaşlığın boyutları hakkında da bilgi sahibi olmaya başlıyoruz.
Geçtiğimiz sezon Galatasaray forması altında 17 kez forma giyen, Süper Lig'in 4. haftasından bu yana da Kayserispor için emek veren Uğur, sakatlığıyla birlikte bir dönem idmanlara dahi çıkamadığını anlatıyor.
Garip bir rastlantıyı da bu arada anlatıyor Uğur bizlere...
Çok yakın arkadaşı olan ve geçen sene Kayserispor'da forma giyen Sezer ile 1985 Milli Takımı'nda bir buçuk ay oda arkadaşlığı yaptığını dinliyoruz. Ve yine takımda şu an "En yakın arkadaşım" dediği "Aydın ağabeyli" anılarını...
Sezon başında Gaziantepspor'un kendisini istemesiyle başlayan günlerde Kayserispor'a kiralık gideceği kesinleşince Uğur'un yaptığı ilk iş Aydın'ı aramak olmuş, "Ağabey geliyorum, odamı hazırla!" diye...
"OYNADIKÇA KENDİMİ GELİŞTİRDİM"
- Galatasaray'da oynadığın mevkinin aksine Kayseri'de sağ bekte oynamak seni zorladı mı?
"İlk başta zorluyordu ama artık alıştım. Nerede, ne zaman, ne yapmam gerektiğini ilk zamanlarda kestiremediğim için atağa çıkamıyordum. Ama o sorun da kalmadı. Oynadıkça kendimi geliştirdim. Fizik gücü olarak stoperi kaldıramayabilirim."
- 1987 doğumlu bir oyuncu için hala genç oyuncu diyebiliyoruz. Oysa Avrupa'da böyle değil, sence neden?
"Oradaki oyunculara bizim kadar yük binmiyor. Üç maç oynuyorsa, üç maç oynamıyor. Nuri Şahin, üç maç varsa üç maçta yoktu bakın. Benim bir kez burnum kırıldı, üst adalemde kist çıktı ameliyat oldum. Kasıklarımda sorun var. Devamlı sakatlıklarla boğuşuyorum."
- Fizik gücünü geliştirecek çalışmalar yapabiliyor musun?
"Yaptığımız idmanlar yeterli oluyor. Kimi zaman günde üç antrenman oluyor, bu da yeterli."
4 GÜNLÜK BİR ŞEY!
Uğur'a sokakta, yolda rastladığı birçok insan Galatasaray'dan neden ayrıldığını soruyormuş. Biz de ona yarım kalan Galatasaray günlerinin "kaldığı yerden devam edip etmeyeceğini" soruyoruz.
"Bana Galatasaray'dan neden ayrıldığımı soranlara ben de gidiş sebebimi bilmediğimi söylüyorum. Çünkü bu olay dört gün içinde belli oldu. Sezon başında istemişler, Galatasaray vermek istememiş. 4. hafta sonrasında bu olay oldu. Galatasaray benim yuvam, 10 sene orada top oynadım. Geri dönüşüm muhakkak olacak."
- Geçmişe baktığında kimi önemli maçlarda Gerets'in seni oyundan almasını bu ayrılığın ayak sesleri olarak yorumluyor musun?
"Gerets idmanda değişik sistemler deniyordu. Kendisi benim savunma yönümün çok kuvvetli olduğunu söylüyordu. Fenerbahçe iki tane şut çekti, dakika 20'de gol oldu. O anda oyundan çıkması gereken belki de ben olmayabilirdim. Çünkü, o maçta iyi oynadığıma inanıyorum. Moral bozukluğu tabii ki yaşadım ve çok üzüldüm. Başka maçlarda da yeniliyorsun fakat, Fenerbahçe'ye yenildiğinizde bir hafta kendinize gelemiyorsunuz. Gözünüze uyku girmiyor, hatta 'sokağa bile çıkmasam' diyorsunuz. Rahat olamıyorsunuz."
"NEDEN GİTTİN DİYORLAR"
- Galatasaray'ın sağ bekinde bir rahatsızlık var. Cihan ağırlıklı olarak oynuyor, taraftarın büyük kısmı rahatsız. Sen bu kadar problemli olan bir yerde yeniden oynamak için kendini yeterli görüyor musun?
"Ben sakat veya cezalı olmadığım sürece 36 maçın 36'sında da oynayacağıma inanıyorum. Ben büyük bir takımda yetiştiğim için bazı şeylerin farkında değilmişim. Kayserispor'da buradaki mentaliteyi gördüm. Sakatlık yaşamadan önce performansımın arttığının farkındaydım. 5-6 maç daha sabredilseydi Galatasaray'da 30 maç oynayacak kapasitede olduğumu biliyorum."

- Galatasaray taraftarı da genç bir oyuncu olmana rağmen senin kimi hatalarını görmemezlikten geliyordu, biliyorsun değil mi?

"Kötü oynadığım maç olabilir, ama kötü mücadele ettiğim maç hatırlamıyorum. Bana Galatasaray'dan 'iyi ki gittin' diyene rastlamadım. Herkes 'niye gittin' diyor..."
- Defansın göbeğinde oynadın, hava toplarında hakimiyeti tam sağlayamadığın görüşüne katılıyor musun?
"Türkiye liglerinden 20 yaşında oynayan kaç tane futbolcu sayabilirsiniz ki? Savunma oynayan bir ben, bir de Galatasaray'da Serhat var. Galatasaray'ın altyapısında savunmanın göbeğinde oynarken bu sorun yoktu. Bana nerede şans verilirse oynayabileceğime inanıyorum. Türkiye'de benim yaşımda oynayan stoper yok. Ama birkaç sene sonra milli takımda dahi çok rahat stoper oynayabileceğime inanıyorum."
- Sana kalsa, tercihin ne yönde olur?
"İlk olarak Fatih Hoca (Terim) zamanında çıktım, Adanaspor maçında 10 dakika oynadım. Hagi bana, 'şimdi sağ bek oynayacaksın ama ben seni ilerleyen haftalarda savunmanın göbeğinde oynatacağım' derdi. Belki de Gerets yeni geldiği için özelliklerimi bilmiyor olabilir."
- Bu genç yaşına rağmen, Galatasaray formasıyla 16 yaşında kaptan olarak sahaya çıktığın bir maç var...
"Evet Göteborg maçıydı."
- Bu günlere tekrar dönebileceğine inanıyor musun?
"Benim için çok uzak değil."
"LİGDEKİ YABANCILAR ARDA KADAR KALİTELİ DEĞİL"
- Senin durumunun bir benzerini de Arda yaşadı. Geçen yıl bu zamanlar Galatasaray'ın altyapısından yetişmiş bir genç olarak Vestel Manisaspor'a kiralandı. Fakat eski takımına döndüğünde herkesi kendisine hayran bıraktı. Ne dersin, tribünler aynı filmi bir kez daha görecek mi?
"Arda ile 8 yıl birlikte oynadık. Birbirimizin odalarından çıkmazdık. Şu anda kardeş gibiyiz. Birbirimizin evinde kaldığımız çok günler olmuştur. Arda bana göre Avrupa'ya gidebilecek kapasitede oyun oynuyor. Çok büyük bir patlama yaptı. Zaten yeteneklerini söylemeye gerek yok. Çok rahat adam geçiyor. Türkiye liglerindeki yabancılar Arda kadar kaliteli değil. Benden de aynı patlama bekleniyor. Ben savunma oyuncusuyum. Gidip gol atamam. Kaç tane gol atabilirim ki..."
- Arda'da bu aşı tutunca sende de bu olay tekrar denendi. Kırgın mısın?
"Benim 'pişmem için Kayserispor'da oynamam gerektiği' söylenmişti. 20 yaşında bir genç olarak 26 tane maç oynadım. O günlerde 'pişmeme gerek yok' diye düşünüyordum. Şu an benim için iyi bir karar verdiklerini anlıyorum. Burada gelişmem daha rahat oldu. Artık kendimi daha gösterebileceğime inanıyorum. Ertuğrul Hocam da bana forma şansı veriyor. 5 dakika da, 90 dakika da oynasam aynı konsantrasyonla maça çıkıyorum."
- Sarı-Kırmızılı takıma dönmek istiyorsun, bu tamam. Peki beş sene sonra Uğur'u nerede hayal ediyorsun?
"Benim en büyük hayalim, futbola başladığım kulüpte yani Galatasaray'da futbolu bırakmak, tıpkı Bülent ağabey (Korkmaz) gibi. Hep hayalimdi, onunla yan yana oynamak isterdim, bunu da başardım. Kayserispor'a gelmem biraz bu hayalimi sekteye uğrattı."
- Olsun, renkler aynı, onun için sayılmaz!
"Esasında doğru, ikisi de sarı-kırmızı!.. En kısa zamanda formumu yükseltim, sürekli formayı kaptıktan sonra milli formaya uzanmak istiyorum. Şu an Ümit Milli Takım'a gidiyorum. Belki de bu sene Kayserispor'dayken A Milli olabilirim. Çünkü Fatih Hoca performansa göre forma veriyor. Ve hazır olduğumu da hissediyorum.
"KAYSERİSPOR'DA MÜTHİŞ BİR ARKADAŞLIK VAR"
- Galatasaray'ın yabancılarını nasıl buluyorsun?
"Carrusca, gerçekten bilekleri çok yumuşak bir oyuncu. Inamoto ile oynamadım, ama iyi. Iliç çok zeki bir oyuncu. Alex deniyor ama Iliç takımı için çok daha yararlı bir oyuncu. Ribery ile arkalı-önlü oynuyordum. Topu atıyordum, hücum işini o bitiriyordu. Kalsaydı, bu patlamayı yapabilecek miydi tartışılır. Mesela, Anelka Türkiye'ye geldi, Fransa Milli Takımı'na çağrılmadı. Belki Ribery de çağrılmayabilirdi."
- Kendi mevkinde hayranlık duyduğun isimler var mı?
"Bülent Ağabey ile oynamak hayalimdi. O, 18 yaşındayken ben dünyaya gelmişim. Ve ben bu insanla yan yana top oynadım. Hayalim gerçek oldu... Dünyada bence gelmiş geçmiş en iyi sağ bek ise Cafu."
- Kayseri de sıkılıyor musun?
"Geçen sene Galatasaray ile Kayserispor maçını oynamak için geldiğimizde Hilton'un penceresinden bakarken, 'Ben burada top oynayamam herhalde' diye düşünmüştüm. Oysa takım içinde müthiş bir arkadaşlık var. Gece yarısı bir anda bir telefon trafiği. Bir bakıyoruz o anda 7-8 kişi sinemaya gidiyoruz. Gerek kaptan olarak Bülent Ağabey, gerekse Ertuğrul Hoca bizi takım olarak kenetledi. Bu beraberlik ruhu içinde Kayserispor şampiyon olmazsa, Anadolu'dan hiçbir takım şampiyon olamaz!..."
Takım arkadaşları tarafından çok sevilen ve "takımın neşe kaynağı" olarak adlandırılan Uğur, Galatasaray'dan koparılmış olmanın kırgınlığını arkadaşlık denizinde hafifletebilmiş...
Baksanıza, "Büyükler benim için bunun iyi olacağına inanmışlar demek ki" sözleriyle arkadaşlığı ve kelimelerin özenle sakladığı hırsın ipuçlarını ne de güzel veriyor...

Son düzenleyen Kral_Aslan; 3 Temmuz 2007 11:12
MaKaLeLe - avatarı
MaKaLeLe
Ziyaretçi
13 Ocak 2007       Mesaj #74
MaKaLeLe - avatarı
Ziyaretçi
Hamit: "Transfer yok"

Almanya Birinci Ligi'nde (Bundesliga) mücadele eden FC Schalke 04'te oynayan milli futbolcu Hamit Altıntop, son zamanlarda hakkında çıkan transfer dedikodularından çok sıkıldığını söyledi. Hamit, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de hakkında her gün onlarca transfer haberi yazıldığını öğrendiğini ve bunlardan bıktığını ifade ederek, ''Üstüme çok geliniyor. Transfer dedikodularından çok sıkıldım. Henüz transfer falan yok. Sezon sonuna kadar Schalke ile sözleşmem var. Bir yere gittiğim yok'' dedi.
Başarılı futbolcu artık bu konuda daha fazla konuşmak istemediğini sözlerine ekledi.
FC Schalke 04 Menajeri Andreas Müller de kulübün resmi internet sitesine yaptığı açıklamada, Hamit hakkında ne sözlü ne de yazılı bir transfer teklifi almadıklarını belirtti.
Hamit'in Gelsenkirchen kentinde doğduğunu ve burada mutlu olduğunu ifade eden Müller, ''Sorun gibi görünen bizim 2011 yılına kadar kendisine sözleşme teklif etmemiz. Kendisine sunduğumuz teklif iyi ve güzel bir teklif. İkinci yarıda istediğimiz başarıyı yakalarsak tabii ki o zaman son sözümüzü söylemek için teklifte bazı değişiklikler olabilir'' şeklinde görüş belirtti.



G.Saray'a kuzu çevirme partisi

İkinci yarı hazırlıklarını Antalya'da sürdüren Galatasaray'da futbolcular ve teknik yönetim kuzu çevirerek stres attılar. Titanic Oteli'nin futbol sahasına futbolcular için özel bir alan oluşturuldu. Sarı-kırmızı futbolcular, alana gelerek önce kendileri için özel hazırlanan kuzuların başında poz verdiler. Bu esnada, kuzu çevirmeye alışık olmayan Japon futbolcu Junicho Inamoto'nun şaşkınlığı dikkat çekti. Bir süre sonra şaşkınlığını yenen Inamoto, taze pişmiş kuzu etinin tadına bakmayı ihmal etmedi. Galatasaraylı futbolcuların yemekte bir hayli neşeli oldukları gözlenirken, Kamerunlu futbolcu Song da, sempatik tavırlarıyla dikkat çekti. Song, kendileri için hazırlanan 'şark köşesine' geçerek nargileyle basın mensuplarına poz verdi, kendine özgü bir şekilde şarkı söyledi. Futbolcular, bir süre şark köşesinde oturduktan sonra dinlenmek üzere odalarına çekildiler.




Hamit transferine Polat freni

Galatasaray'ın Schalke 04'ten almak istediği Hamit Altıntop'un transferi bitme noktasına gelmesine rağmen tıkınmasının ardından yönetimdeki iç çekişmenin olduğu öğrenildi. Dün gece Başkan Özhan Canaydın ile Alman Kulübü'nün başkanı Rehberg'in Florya'daki buluşmasında transfere son noktanın konması beklenirken, anlaşma sağlanamadı.
Edinilen bilgiye göre Canaydın'ın transferi kendi bitirme arzusu içinde olması tavrına bozulan Adnan Polat'ın devreden çıkması bu transferi olumsuz sonlandırdı.



Özgürcan V.Manisa ile anlaşamadı

Vestel Manisaspor, Galatasaray'ın Akhisar patentli genç futbolcusu Oğuz'la kiralık olmak koşulu ile 1.5 yıllık sözleşme imzalarken, Özgürcan'da pürüz çıktı. Manisalı yöneticilerin 1.5 yıllık anlaşmada ısrar ettiği bu oyuncuyu Galatasaray'ın yarım sezonluk vermeye yanaştığı ve görüşmelerin tıkandığı bildirildi. Ayrıca, Özgürcan'ın düşüncesi ise direkt oynayabileceği bir takıma gitmek. "Manisaspor'da çok sayıda forvet oyuncu var beni oynatmazlar" diyen genç oyuncu imza atmadı.
Öte yandan Ferhat ve Aydın konusundaki pazarlığın devam ettiğini dile getiren İdari Menajer Mustafa Turgat, "Biz bu gençleri en az 1.5 yıllığına almak istiyoruz. Kısa vadeli anlaşmalara yanaşmayacağız" dedi.
Reinaldo, Enes, Kalabane ve Özgürcan'ın transferi, Borbiconi ile Güven'in iyileşmesiyle kadro açısından rahatladıklarını belirten Mustafa Turgat, "Eğer Galatasaraylı diğer üç futbolcuyla da anlaşırsak ikinci yarıda bol alternatifli bir kadro ile mücadelemizi sürdüreceğiz" şeklinde konuştu.




H.Kabze idmana katılmadı

Galatasaray, ikinci yarı hazırlıklarını Antalya'da sürdürüyor. Antalya Lara'da bulunan Titanic Otel'in futbol sahasında çalışmalarını yürüten Galatasaray, bu akşam teknik direktör Eric Gerets yönetiminde 1.5 saatlik bir antrenman yaptı. Antrenmana sakatlıkları süren Mehmet Topal ve Hasan Kabze katılmazken, sabahki antrenmanda sakatlanarak çalışmayı yarıda bırakan Emre Aşık, düz koşu yapmakla yetindi.
Antrenmanda topla dripling çalışması yapan sarı kırmızılılar, yarı sahanın yarısında 5'er kişilik iki takım halinde maç yaptıktan sonra çift kale maçta teknik ve taktik çalışması yaptılar.
Çift kalede Hakan Şükür'ün takımı galip geldi. Antrenmanda Ayhan hafif bir sakatlık geçirdi ancak antrenmana devam etti.
Sarı kırmızılı ekip 2. yarı hazırlıklarını yarın sabah yapacağı antrenmanla sürdürecek.


Son düzenleyen MaKaLeLe; 13 Ocak 2007 00:13 Sebep: Mesajlar Otomatik Olarak Birleştirildi
MaKaLeLe - avatarı
MaKaLeLe
Ziyaretçi
14 Ocak 2007       Mesaj #75
MaKaLeLe - avatarı
Ziyaretçi
Puşkaş Arda!..


Galatasaray Spor Kulübü Kuruluş Tarihi

Galatasaray’da yıldızı her gün biraz daha parlayan Arda, Avrupa’nın da yakın takibinde... World Soccer Dergisi, sayfalarında geniş yer ayırdığı milli futbolcu hakkında, “Stili Macarlar’ın efsanevi futbolcusu Puşkaş’a benziyor. Gelecek 10 yıla damga vuracak yeteneklere sahip” yorumunda bulundu. World Soccer’ın, ocak sayısında Nick Bidwell imzasıyla yayımlanan yazıda şöyle denildi:Duruş - kalkışları süper
“Türkler’in yetenek kutusu Arda Turan, defansları yıpratıyor. Milli futbolcunun duruşları ve kalkışları inanılmaz. Topla birlikte iki ayağıyla da dripling yapabiliyor. Olağanüstü bir yeteneğe sahip. Futbol stili Puşkaş’ı andırıyor. Şu anda bütün büyük kulüplerin göz hapsinde. Ayrıca İtalya-Türkiye milli maçındaki performansıyla herkesi kendisine bir kez daha hayran bıraktı.”

Arda’nın bu sezonki performansı
Süper Lig 17 1431 3
Avrupa 7 500 2
Türkiye Kup. 1 89 -
Toplam 25 2020 5
Herkes ona koşuyor
Son yıllarda yeni yıldız üretmekte zorlanan futbolumuz, Florya tarlasından yeşeren Arda Turan’a dört elle sarıldı. Herkesin hayranlık duyduğu ve incitmemek için özel çaba harcadığı milli futbolcu, Galatasaray’ın Antalya kampını ziyaret eden Serik Yükseliş Koleji İlköğretim öğrencileri tarafından da sevgi çemberine alındı. Bol bol imza dağıtıp fotoğraf çektiren Arda, daha önce söz verdiği Ümit Orhan adındaki bir çocuğa kramponlarını hediye etti.




Aslan'ın sürprizi Waldo Ponce!

UDECHILE COLOCOLO 06280004


Ara transfer döneminde Hamit Altıntop'u ciddi uğraşlara rağmen kadrosuna katamayan Galatasaray, gündemine Şili'nin Universidad de Chile kulubünde forma giyen 24 yaşındaki defans oyuncusu Waldo Ponce'u aldı. Şili basınının Galatasaray'ın Ponce için çok ciddi girişimleri olduğunu ve Şili Milli takımında da forma giyen futbolcuyla görüştüklerini yazmasının ardından gözler sarı - kırmızılı ekibe çevrildi. Ponce'un takımı ile olan sözleşmesi 31 Ocak'ta sona eriyor. Universidad de Chile kulübü Şilili futbolcuya gelen teklifin iyi olduklarını belirtirken Ponce'un kararını vermesi gerektiğini söyledi.
21 yaşındayken Almanya Bundesliga ekiplerinden Wolfsburg ile sözleşme imzalayarak ün kazanan Ponce bir sezon geçirdiği ekipte istediği performansı ortaya koyamayıp ülkesine geri dönmüştü G.Saray'ın transfer listesine giren genç defans oyuncusu özellikle sıkı markaj özelliği ile göze çarpıyor ve Şili futbolunun vazgeçilmezlerinden biri olma yolunda ilerliyor.
Waldo Ponce kimdir?
Doğum tarihi: 12 Nisan 1982
Doğum yeri: Şili
Boy: 1.83
Mevkii: Defans
Takımı: Universidad de Chile
Forma numarası: 5
Kariyeri, (Maç - gol)
2002-2003 Universidad de Chile (43) (1)
2003-2004 Wolfsburg (5) (0)
2005- Universidad de Chile (47) (4)






G.Saray - Hertha Berlin maçı iptal

Galatasaray'ın 17 Ocak 2007 Çarşamba günü İzmir'de Almanya'nın Hertha Berlin takımı ile oynanması planlanan hazırlık maçı iptal edildi. Yıldıray'ın da formasını giydiği Hertha'nın programının yoğunluğu nedeniyle bu maçın iptal edildiği öğrenilirken, ikinci yarı hazırlıklarını Antalya Belek'te sürdüren Sarı-Kırmızılı takımın antrenman ve devre arası çalışma planı 15 Ocak 2007 Pazartesi günü yeniden düzenlenecek




Son düzenleyen MaKaLeLe; 14 Ocak 2007 03:10 Sebep: Mesajlar Otomatik Olarak Birleştirildi
MaKaLeLe - avatarı
MaKaLeLe
Ziyaretçi
14 Ocak 2007       Mesaj #76
MaKaLeLe - avatarı
Ziyaretçi
G.Saray hız kesmiyor!

Galatasaray ikinci yarı hazırlıklarını Antalya'da sürdürüyor. Sarı-kırmızılı ekibin, Titanic Futbol Center'da, teknik direktör Eric Gerets yönetiminde yaptığı idmana, hafif sakatlıkları bulunan Mehmet Topal ve Sabri katılmazken, Emre ise takımdan ayrı düz koşu yaptı. Isınma koşusunun ardından, pas çalışması yapan Galatasaraylı futbolcular pas ve kanat ortalarına gol çalışması yaptı. Hakan Şükür, Arda ve Tomas'ın attığı goller teknik heyeti sevindirdi.
Kaleye 3 grup halinde yapılan şut atışlarında en çok golü Ümit Karan ve Ergün Penbe'nin takımı kaydetti.
İdman yarı sahada yapılan çift kale maçla tamamlanırken, maçta Hakan Şükür suratına çarpan bir top nedeniyle kısa süreli bir sakatlık yaşadı.
Yağmur altında yapılar antrenmanda futbolcuların istekli ve mücadele gücünün yüksek oluşu teknik heyeti memnun etti.
Sarı-kırmızılıların bu akşamki idmanın da sabahki çalışmanın uzun ve yorucu geçmesi nedeniyle iptal edildiği bildirildi.
Antalya kampını yarın tamamlayacak olan Galatasaray'ın 17 Ocak'ta İzmir'de Hertha Berlin ile yapacağı hazırlık maçının da iptal edildiği açıklandı. Sarı-kırmızılı ekibin aynı tarihte bir başka maç ayarlamaya çalıştığı da alınan bilgiler arasında.
Bu arada, Vestel Manisaspor'a Oğuz ile birlikte 1.5 yıllığına kiralık gideceği söylenen Özgürcan, Galatasaray ile antrenmanlara çıkmaya devam ediyor. Galatasaray Futbol A.Ş Genel Müdürü Adnan Sezgin, Özgürcan'ın menajerlerinin Vestel Manisaspor yöneticileriyle görüşmelerinin devam ettiğini söyledi.







İliç'e Fransa'dan teklif!

Galatasaray'ın yıldız ismi Sasa İliç'e Fransa'dan talip var. Fransa'nın 1 numaralı spor gazetesi L'equipe Fransa'nın Monaco ekibinin Galatasaray yönetimine 29 yaşındaki Sırp futbolcu için 3.5 milyon euro önerdiğini yazdı. Monaco'nun İliç'e yıllık 1.5 milyon euro olmak üzere 3 yıllık bir sözleşme önerdiğini öne süren L'equipe önümüzdeki günlerde bu transferin gerçekleşebileceğini yazdı. İliç geçtiğimiz yıl Galatasaray forması ile 30 maçta 12 gol kaydetmiş ve Galatasaray'ın şampiyonluğunda büyük rol oynamıştı.

G.Saray'da gösterdiği performans ile taraftarın sevgisini kazanan İliç'in kulübü ile olan sözleşmes 2008 Haziran ayında sona erecek.






TSYD'den Necati'ye kınama

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD), Galatasaraylı futobolcu Necati Ateş'i kınadı. TSYD'den yapılan açıklamada, Galatasaray'ın Antalya'daki kamp çalışmalarını takip etmekte olan Sabah Gazetesi Muhabiri Yaşar Yalçın'ın, 11 Ocak Perşembe günü antrenman sonrasında hiç bir sebep yokken futbolcu Necati Ateş'in ağır küfürler içeren sözlü tacizine maruz kaldığını dernek yönetimine bildirdiği, daha sonra da durumun olaya tanıklık eden diğer gazeteciler tarafından doğrulandığı vurgulandı.
Açıklamada, ''Görevleri gereği tarafların birbirlerine karşı saygılı olmaları esasından hareketle, Necati Ateş'in kendisine yakıştıramadığımız bu davranışını üzüntüyle karşılıyor, tekrarlanmayacağı umuduyla kınadığımızı spor kamuoyuna duyurmak istiyoruz'' denildi.




"Pasta yaklaşık 35 milyon avro"

Galatsaray'ın ikinci yarı hazırlıkları için sahasında çalışmalarını sürdürdüğü Titanic Otelin Sahibi Mehmet Aygün, futbolun Antalya'ya getirdiği pastanın yaklaşık 35 milyon avro olduğunu söyledi. Mehmet Aygün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, futbol turizminde çıtanın daha da yükseltilmesi gerektiğini vurgulayarak, ''Futbolun Antalya'ya getirdiği bir pasta var. Bu pastadan bu yıl beklenen pay yaklaşık 35 milyon Avro. Bu payı artırmak için düzenlenen turnuvalarda Barcelona, Milan gibi büyük takımların Antalya'ya getirilmesi lazım. Tabii bunun için önce 30 bin kişilik bir stada ihtiyacımız var. Bu stat yapıldığı zaman kitleleri buraya çekebiliriz. Dünyadaki televizyonlar bu turnuvayı göstereceği için de tüm dünyaya çok iyi reklam yapmış oluruz. Bundan daha iyi reklam olmaz. Dünyaca ünlü takımları buraya getirirsek, iyi de turnuvalar düzenlersek, pastadaki payımız daha da artar'' diye konuştu.
-OTELLERDE SİSTEMİN KORUYUCUSU FUTBOL-
Aygün, kış aylarında birçok otelin kapandığını, bu nedenlede yaz sezonunda büyük zorluklar yaşadığına değinerek, şöyle konuştu:
''Şu an kış sezonundayız ve futbol sahası olmayan birçok otel kapandı. Kış turizminde futbolun bize faydası sistemi bozmuyor olmamız. Yani oteldeki personel sayısını azaltmıyoruz, sezona başlarken yeniden eleman bulmaya çalışmıyoruz. Otelin sezona hazırlanması için yapmamız gereken birçok harcamayı da yapmamış oluyoruz. Bunların yanında en önemlisi istihdam sağlayarak insanlara iş kapısı açtığımız gibi, işten çıkarmamız gereken personelin de işsiz kalmasını önlemiş oluyoruz.''
''Antalya'da sezonun 12 ay boyunca devam ettiğini dünyaya göstermemiz lazım'' diye Mehmet Aygün, konuşmasını şöyle sürdürdü:
''Antalya'da insanlar Ocak ayında denize giriyor. Yaz gibi bir hava var. Ev ödevimize çok iyi çalışmalıyız. Antalya'da 12 ay sezonun olduğunu göstererek, büyük futbol takımlarını Antalya'ya çekmemiz lazım. Bu tesislerin ayakta kalabilmesi için Antalya'nın sporun merkezi olması lazım. Tesis açısından dünyadaki bütün ülkelerin önündeyiz. Tek eksiğimiz 30 bin kapasiteli bir stat onu da yaptık mı, Barcelona, Milan, Chelsea gibi takımları buraya çekeriz. ''
-GELECEĞİN FUTBOL AKADEMİSİ, TİTANİC OTEL-
Mehmet Aygün, otellerinin şu an 6 futbol sahasına sahip olduğunu belirterek, ''Bu sahaların yanında 4-5 bin kişilik bir stat daha yaparak kendi turnuvamızı düzenlemeyi planlıyoruz. Bu turnuvaya dünya çapındaki takımları davet edeceğiz. 2 yerli, 2 yabancı olmak üzere 4 büyük takımı Antalyalılar'a izleteceğiz. Titanic Otel bir futbol akademisi olacak'' dedi.




MaKaLeLe - avatarı
MaKaLeLe
Ziyaretçi
14 Ocak 2007       Mesaj #77
MaKaLeLe - avatarı
Ziyaretçi
"Ilic'in yerinde olsam durmam"

Galatasaray'ın Hırvat savunma oyuncusu Tomas, "Ilic'in yerinde olsam giderim" dedi.

Fransa'nın Monaco takımıyla temasta olduğu iddia edilen Ilic konusunda değerlendirmede bulunan tecrübeli oyuncu, "Bahsedilen rakamlar çok yüksek. Ilic'in bu para karşısında Monaco'nun teklifini geri çevireceğini sanmıyorum. Galatasaray'da kazandığının neredeyse 2 katı para alacak. Bu yüzden Ilic durmaz, gider. Bonservis için önerilen rakam 3.5 milyon Avro. Böyle bir sözleşme kulübü de fazlasyla mutlu eder" dedi.

Antalya'daki çalışmalarını noktalayarak bugün İstanbul'da dönecek olan Galatasaray'da teknik direktör Eric Gerets akşam çalışmasından sonra futbolculara izin verdi. Tomas, menajeri Lucci’yle birlikte Kremlin Palace'a giderken, Bosna'da bir dönem birlikte oynadığı arkadaşlarıyla sohbet etti. Burada sorularımızı yanıtlayan Tomas, "2. yarı için iddialıyız. Geçen yıl gibi yine şampiyon olacağız. Benim takımla ilgili herhangi bir sorunum yok. Galatasaray'da kariyerimin en mutlu günlerini geçiriyorum" dedi.

Bu arada L'equipe gazetesi Fransa'nın Monaco ekibinin Galatasaray yönetimine 29 yaşındaki Sırp futbolcu için 3.5 milyon euro teklif ettiğini yazdı. Monaco'nun İliç'e yıllık 1.5 milyon euro olmak üzere 3 yıllık bir sözleşme önerdiğini öne süren L'equipe önümüzdeki günlerde bu transferin gerçekleşebileceğini yazdı. G.Saraylı yöneticiler ise kendilerine bir teklif gelmediğini belirttiler.

"Bir türlü kendimi anlatamadım"

Galatasaray’da sürekli onun gidip-gitmeyeceği, milli takımda ise oynayıp-oynamayacağı tartışılıyor... Kimi zaman göklere çıkarılıyor, kimi zaman ise yerden yere vuruluyor. Eleştirilere genelde yanıt vermeyen Hakan Şükür, önemli açıklamalar yaptı. Kariyeri boyunca önemli başarılar elde ettiğini ama bazen hiç hak etmediği şekilde üzerine gelindiğini belirten Sarı-Kırmızılı takımın kaptanı, “25 yıldır gol atıyorum ama beni hala anlamayanlar var. Hala çok sert şekilde eleştiriliyorum. Ama iyi bir profesyonelim ve işime bakıyorum” ifadesini kullandı.‘Rekabet sorun değil’
Geleceğe ilişkin hedefleri ve düşünceleri de merak edilen Hakan Şükür, bu konuda da gündem belirleyecek sözler sarf etti. Galatasaray’da kalacağının sinyallerini veren Şükür, “Önümüzdeki sezon da varım. Beni kimse bu camiadan koparamaz. İkinci yarının Galatasaray için çok iyi geçeceğine inanıyorum. Takımdaki herkes de bu düşüncede. Galatasaraylılık ruhunun tekrar yükselip bu sayede mutlu sona ulaşacağımızdan şüphem yok” açıklamasını yaptı. Forvetteki rekabet hakkında da iddialı olduğunu ortaya koyan Hakan Şükür, “Gol yollarında kıyasıya bir mücadele içerisindeyiz. Kimsenin yeri garanti değil ama savaşıp, en iyisini yapıp formayı kazanacağıma inanıyorum” dedi.



Hakan Şükür'e büyük onur

Galatasaray Spor Kulübü Kuruluş Tarihi


Türk futbolunun gelmiş geçmiş en büyük golcüsü olan Hakan Şükür, ölümsüzleşiyor. Kral’ın adı bundan böyle Pele ve Franz Beckenbauer gibi futbol efsaneleriyle yan yana anılacak. Almanya’daki Köln Spor Akademisi’nde yer alan spor müzesinde, Hakan Şükür’ün sağ ayağının bronzdan yapılmış bir heykeli sergilenecek.
Köln Spor Akademisi’nin Türk yetkilisi Gürses Hasancık, önceki gün Galatasaray’ın kamp yaptığı Antalya’ya gelerek Hakan Şükür ile bir görüşme yaptı. Akademi bünyesindeki spor müzesini anlatan Hasancık, Kral’a, "Sizin ayağınızın da heykelini yapıp orada sergilemek istiyoruz" dedi. Hakan ise teklifi büyük bir memnuniyetle kabul etti. Gürses Hasancık daha sonra milli futbolcunun heykel için gereken ayak kalıbını aldırdı. Heykelin kısa süre içinde tamamlanarak, Hakan Şükür’ün de katılacağı bir törenle Köln Spor Akademisi Spor Müzesi’nde sergileneceği belirtildi.
Bu onura layık görülen ilk Türk futbolcu olan Hakan, büyük mutluluk duyduğunu belirterek, "Bu olay beni çok gururlandırdı. Pele ve Beckenbauer gibi isimlerin arasına girmek, hem benim hem de ülkem için büyük bir sevinç kaynağıdır" dedi.
Hakan’ın kazandığı şampiyonluklar
1 UEFA Kupası, 7 Türkiye Birinci Ligi Şampiyonluğu, 5 Türkiye Kupası, 3 Cumhurbaşkanlığı Kupası, 1 İtalya Kupası (Parma), Türk Milli Takımı ile Dünya Kupası Üçüncülüğü...
BİREYSEL BAŞARILARI
1999 Türkiye Ligi Gol Kralı (19 gol)
1998 Türkiye Ligi Gol Kralı (32 gol)
1997 FIFA Dünyanın
En İyi Golcüsü Ödülü
1997 Bronz Ayakkabı
1997 Türkiye Ligi Gol Kralı (38 gol)
Milli takımda en çok gol atan futbolcu (50 gol)
Türkiye liglerinde en çok gol atan 2. futbolcu (236)
Avrupa kupalarında en çok gol atan Türk futbolcu (37 gol)
2 kez Dünya Karması’na çağrılan tek Türk futbolcu
Yurt dışında en çok gol atan Türk futbolcu (11 gol)
UEFA Kupası’nda ilk Türk gol kralı (1999-2000, 10 gol)
OYNADIĞI KULÜPLER
1987-1990 Sakaryaspor
1990-1992 Bursaspor
1992-1995 Galatasaray
1995 Torino
1995-2000 Galatasaray
2000-2002 İnter
2002 Parma
2002-2003 Blackburn
2003-?
Son düzenleyen MaKaLeLe; 14 Ocak 2007 12:16 Sebep: Mesajlar Otomatik Olarak Birleştirildi
MaKaLeLe - avatarı
MaKaLeLe
Ziyaretçi
14 Ocak 2007       Mesaj #78
MaKaLeLe - avatarı
Ziyaretçi
G.Saray son antrenmanı yaptı

Galatasaray, Antalya'da kampındaki son antrenmanına çıktı. Teknik direktör Eric Gerets yönetiminde Titanic Otel sahasında sabah antrenmanına çıkan Galatasaraylı futbolcular, çalışmalara düz koşu ile başladılar. Isınma hareketlerinin ardından bire bir, ikiye iki ve üçe üç çift kale maç yapan sarı-kırmızılı futbolcular, gösterdikleri performans ile dikkat çektiler.
Bire bir maç sırasında Thomas ile girdiği mücadelede ayağına aldığı darbeyle hafif sakatlık geçiren Ferhat, antrenmana tedavisinin tamamlanmasının ardından devam etti. Hafif sakatlıkları bulunan Emre Aşık ile Ergün Penbe ise düz koşu yaptı.
Antrenman sonunda sarı-kırmızı futbolcular kampın tamamlanması dolayısıyla sahayı alkışlarla terk ettiler.

Takımın bugün İstanbul'a döneceği açıklandı.







"Performanstan memnunum"

Galatasaray Teknik Direktörü Eric Gerets, kamp döneminde futbolcuların performansının en üst düzeyde olduğunu söyledi. Teknik Direktör Eric Gerets, Concorde Otel'de düzenlediği basın toplantısında Antalya kampını değerlendirdi.
11 günlük kamp döneminin başarılı geçtiğini söyleyen Gerets, ''Kamp dönemimizde, performanslarımız en üst düzeydeydi. Sadece Feyenord maçı hariç. Çünkü o maçta performansımızı üst düzeyde tutamadık. Ondan sonraki Beşiktaş maçında ve antrenmanlarda performansımızı üst düzeyde tutmaya devam ettik. Çalışmalarımızın genelinde başarılıydık'' diye konuştu.
Kamp sırasında önemli bir sakatlık yaşanmamasının sevindirici olduğunu belirten Gerets, futbolcuların başarılı performansları sayesinde bundan sonra transfer olmasının zor olduğunu ifade etti.
Eric Gerets, ''Ancak belki bir veya iki futbolcumuzu kiralık olarak vermeyi düşünüyoruz. Çünkü kadroyu biraz küçülteceğiz'' dedi.
Takımda gruplaşma olmadığını ve büyük bir ekip olarak yola devam ettiklerini belirten Gerets, şöyle konuştu:
''Sağlıklı bir çalışma yapabilmemiz için kadroda 24 futbolcu olmasını düşünüyoruz. Ancak bizim kadromuzda 27 oyuncu var. Burada kimseyi zorlayarak da göndermeye niyetimiz yok. Bizim düşüncemiz, Arda'da olduğu gibi genç oyuncuları bir takıma göndererek, güçlenmeleri ve geri dönmelerini sağlamaktır.''
Gerets, Hamit Altıntop'un transferiyle ilgili yöneltilen soruya da, ''Hamit Altıntop ile görüşmedim. Ama zaten kendisi daha önce yaptığı açıklamalarında Türkiye'ye gelmeyi düşünmediğini söylemişti. Bu yüzden çok fazla üzerinde durmadık. Biz mevcut kadromuzla yolumuza devam edeceğiz. Bu da bizim için problem olamayacak'' diye yanıt verdi.
Ligin ikinci devresinde daha ofansif bir futbol sergileyeceklerine de dikkati çeken Gerets, ''Rakibimize kendi sahasında baskı kuracağız. Böylelikle daha başarılı bir performans elde edeceğimize inanıyorum'' dedi.
Carrusca'nın antrenmanlarda üstün performans sergilediğini dile getiren Gerets, Arjantinli futbolcudan ümitli olduklarını ve Arda ile büyük bir mücadele içine gireceğini söyledi.
Gerets, ''Burada şampiyon olmuş bir takım var. Bu nedenle takımın üzerinde fazla oynamanın bir anlamı yok. Ancak genç oyuncular kampta gösterdikleri performansla kendilerini ön plana çıkarmayı başardılar'' diye konuştu.


MaKaLeLe - avatarı
MaKaLeLe
Ziyaretçi
14 Ocak 2007       Mesaj #79
MaKaLeLe - avatarı
Ziyaretçi
G.Saray İstanbul'da

Galatasaray, sezonun ikinci yarısı için Antalya'da yaptığı hazırlık kampını tamamlayarak İstanbul'a döndü.
Sarı-kırmızılılar, Antalya'da 3 Ocak Çarşamba günü başlayan ve 11 gün süren kampı tamamlayarak İstanbul'a geldi.

Galatasaraylı futbolcuların, yarın izin yapacakları bildirildi.

MaKaLeLe - avatarı
MaKaLeLe
Ziyaretçi
15 Ocak 2007       Mesaj #80
MaKaLeLe - avatarı
Ziyaretçi
Mondragon'nun Türklük aşkı

Mondragon, bir an önce Türk vatandaşı olmak istediğini söyledi. Galatasaray’ın tecrübeli file bekçisi Ali Faryd Mondragon, bir an önce Türk vatandaşı olmak istediğini söyledi. Türkiye’de çok mutlu olduğunu dile getiren yıldız oyuncu, "Ailem ile burada kendimizi evimizde hissediyoruz. Galatasaray’dan ayrılmayı hiçbir zaman düşünmedim. Camianın bir parçası olmak niyetindeyim ve bu yüzden de kulübümden yardım istiyorum” ifadesini kullandı.

Benzer Konular

2 Ekim 2016 / Misafir Spor
22 Ekim 2012 / Kral_Aslan Spor
23 Aralık 2011 / Misafir Spor