Arama

Galatasaray Spor Kulübü Kuruluş Tarihi - Sayfa 51

Güncelleme: 24 Ekim 2016 Gösterim: 377.517 Cevap: 611
Demir YumruK - avatarı
Demir YumruK
Ziyaretçi
14 Mart 2008       Mesaj #501
Demir YumruK - avatarı
Ziyaretçi
Casus

Sponsorlu Bağlantılar
Galatasaray´da 19 resmi maçta forma giydi, 12 gol attı. Ancak o sıradan bir futbolcu değildi. Çünkü Doğu Almanya istihbarat örgütü STASİ´nin en popüler ajanlarından biriydi. Kim mi?
14.3.2008



Gütschow
Hollanda´nın ünlü dergisi Voetbal, Doğu Alman futboluyla ilgili ilginç bir gerçeği ortaya çıkardı.1992-93 sezonunda Cim Bom´da oynayan yıldızın, ülkesinde gizli servis adına çalıştığı vurgulandı.
Torsten Gütschow... Galatasaray’da çok da kalmadı. Ancak bir sezondan kısa bir süreye sığdırdığı gollerle ve lüle lüle sarı saçlarıyla Sarı-Kırmızılı taraftarların gönlünde taht kurdu. O zaman da takımın başında bulunan Karl Heinz Feldkamp’ın isteğiyle geldiği Cim Bom’un 1992-1993 sezonunda lig şampiyonluğu, Türkiye Kupası ve Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı kazanmasında önemli rol oynadı. Hollanda’nın ünlü futbol dergisi Voetbal International, yıldız golcü ile ilgili çok gizli bir gerçeği ortaya çıkardı. Doğu Alman futbolu hakkında geniş bir araştırma haberi yapan dergi, Gütschow’un ülkesinin gizli servisi STASİ (Staatssicherheit-Milli Güvenlik Teşkilatı) için çalıştığını yazdı. Haberde, Berlin Duvarı yıkılana kadar, başka bir deyişle 1981-1989 yılları arasında STASİ adına casusluk faaliyetleri yürüten Gütschow ile ilgili şu ifadeler kullanıldı:

STASİ’nin en gözde casusuydu
“Doğu Alman futbolunun çok sıradanlık üzerine kurulduğunu düşünenler yanılıyor. Çünkü o dönemde futbol dünyasının içinde de bir sürü entrika yaşanıyordu. Sosyalizm adına birçok futbolcu ortadan kayboluyordu. Hükümet kendi politikası doğrultusunda şampiyon olacak takımı belirlerdi. Aynı zamanda her büyük takım içinde birisini casus olarak barındırırdı. Bu görevi yapanlardan biri de dönemin ünlü golcüsü Torsten Gütschow’du... Tecrübeli futbolcunun, Dynamo Dresden’de forma giyerken, takım arkadaşları ve teknik heyetle ilgili yüzlerce dosyayı STASİ’ye ilettiği biliniyor. STASİ’nin en gözde elemanlarından olan Gütschow’un yaşanan her türlü bilgiyi yetkililere aktardığı söyleniyor. Ancak iki Almanya’nın birleşmesinden sonra Gütschow’un ismi 1992’de deşifre edildi. Yıldız golcü bu iddiaları kesin bir dille yalanladı, ancak STASİ ile yakından alâkalı olduğu kaynaklar tarafından her zaman doğrulandı.”

Birbirlerinden haberleri yoktu!
VI dergisinin Gütschow’u ön plana çıkararak yaptığı araştırmada Doğu Alman kulüplerinde bazı oyuncular ve yöneticilerin casusluk görevini yüklendikleri ama birbirlerinden haberdar olmadıkları ifade edildi. Hatta dönemin en popüler Doğu Alman takımı Dynamo Dresden’de casus sayısının ne kadar çok olduğunu vurgulamak amacıyla doktor ile malzemecilerin bile bu görev için STASİ tarafından zorlandıkları bildirildi.
Tam bir gol makinesiydi
1962’de Doğu Almanya’da doğan Torsten Gütschow kariyerinin en parlak yıllarını Dynamo Dresden’de geçirdi. 1993’te Galatasaray’a gelene kadar 13 yıl boyunca giydiği Sarı-Siyahlı forma altında 247 maçta 126 kez ağları havalandıran yıldız oyuncu 1989-90 ve 1991’de gol kralı oldu. Cim Bom’da altı ay top koşturdu. 15 lig maçında 10, 4 kupa karşılaşmasında 2 kez fileleri havalandıran Gütschow, Carl Zeiss Jena, Hannover, Chemnitzer’de görev aldıktan sonra 1999’da başladığı kulüp Dresden’de kariyerini sonlandırdı.

STASİ NEDİR?
İkinci Dünya Savaşı’nın ardından ülkelerin doğu ve batı bloğu şeklinde kutuplaşmasından sonra 1950’de kurulan STASİ, Doğu Almanya’nın iç güvenlik ve istihbarat örgütüdür. Özellikle soğuk savaş döneminde Sovyetler ile birlikte hareket eden STASİ, Doğu Berlin’den yönetilmekteydi. STASİ dönemin en etkin istihbarat örgütlerinden biri olarak kabul ediliyordu. Ancak Doğu blokunun yıkılmasıyla ortadan kalktı.
kaynak:fanatik
Sedef 21 - avatarı
Sedef 21
Ziyaretçi
14 Mart 2008       Mesaj #502
Sedef 21 - avatarı
Ziyaretçi
Saygı 'duruşu'

Sponsorlu Bağlantılar
Mustafa Çerkeşli 14 Mart 2008
Galatasaray Spor Kulübü Kuruluş Tarihi
İnönü Stadı'nda Galatasaray ve Fenerbahçelilerin yan yana futbol izlemesini geçtim, cılkı çıkan futbola gün geçtikçe yeni çirkinliklerin eklenmesi içten bile değil.


İlk okulda öğretilen Ata'ya saygı duruşunda, 1 dakika boyunca çıt çıkmaz herkes bu derin üzüntüyü içerisinde yaşardı.

Statlardaki 'saygı'da ise ortada bir 'duruş' görmek mümkün değil. Sanki hakem düdüğünü 1 dakikalık saygı duruşu için değil de, tribünlerin, rakip takıma küfür etmesi için çalmış... Öyle ya edilen küfürler bu sessizlikte ne güzel de duyulur değil mi?

Stada girdikten sonra ne ölen kişinin 'kişilerin' ruhlarına saygı, ne 1 dakika ne de başka birşey umrunda değil kimsenin. Herkes bir an önce rakip takımı madara etmenin derdinde.

Hani her seferinde 'Avrupa'da...' diye başlayan örnekler veririz, sonra da 'Avrupa' özentisi oluruz ya. Ama her ne hikmetse, adamları haklı çıkarmakta da üzerimize yok.

Hangi takımdan olduğu önemli değil, kaleci Mondragon'un dizlerinin üzerine çökerek gösterdiği saygıyı; ne olur 1 dakikalığına yaşayabilsek? Sadece 60 saniyelik bir yas bu. Çok mu?


Lütfen, 'Lütfen' reklamlarının bir daha yapılmasına gerek kalmasın... Biraz 'saygı', biraz 'duruş'...


Galatasaray Spor Kulübü Kuruluş Tarihi

Demir YumruK - avatarı
Demir YumruK
Ziyaretçi
16 Mart 2008       Mesaj #503
Demir YumruK - avatarı
Ziyaretçi
Aykut alıştı bir kere!

Galatasaray´ın genç file bekçisi Aykut Erçetin, son haftalardaki performansıyla güven veriyor.
16.3.2008


Genç kaleci görev aldığı ikisi derbi olmak üzere, son 4 karşılaşmada, kalesini iyi bir şekilde koruyarak takımının başarısında önemli rol oynadı.
Galatasaray’ın, UEFA Kupası’nda Bayer Leverkusen’e 5-1 yenilerek elendiği maç ile Turkcell Süper Lig’de de Kasımpaşa’ya 1-0 yenildiği maçta yediği goller nedeniyle eleştirilen Orkun’dan kaleyi devralan Aykut, çıktığı ikisi derbi olmak üzere, son 4 karşılaşmada kalesinde sadece 2 gol gördü. Galatasaray bu maçlarda 3 galibiyet, 1 yenilgi aldı.
BEŞİKTAŞ MAÇINDA KURTARAMADI
Aykut, sadece deplasmanda Beşiktaş’a 1-0 yenildikleri maçta takımını kurtaramadı. Genç file bekçisi, Fortis Türkiye Kupası çeyrek final rövanş maçında Fenerbahçe ile yapılan maçta kalesinde 1 gol görmesine rağmen, Galatasaray, rakibini 2-1 yenerek yarı finale yükselmeyi başardı. Galatasaray, Aykut ile Turkcell Süper Lig’de Kayserispor ile Ankaraspor’u yenerken, tek yenilgisini Beşiktaş derbisinde aldı.

Görev aldığı son 2 maçta kalesini gole kapatan Aykut, özellikle Ankaraspor deplasmanında son dakikalarda yaptığı kritik kurtarışlarla takımını puan kaybetmekten kurtararak, şampiyonluk yarışında önemli bir virajı sorunsuz geçmesini sağladı.
AYKUT’UN SON 4 MAÇI
Galatasaray’ın Aykut ile çıktığı son 4 karşılaşmada aldığı sonuçlar şöyle:
Galatasaray-Fenerbahçe...: 2-1
Beşiktaş-Galatasaray.....: 1-0
Galatasaray-Kayserispor..: 2-0
Ankaraspor-Galatasaray...: 0-1

kaynak:fanatik
Demir YumruK - avatarı
Demir YumruK
Ziyaretçi
16 Mart 2008       Mesaj #504
Demir YumruK - avatarı
Ziyaretçi
Aslan kaçmış müdürüm çaktırma!

Cimbom, dün Yenikent ASAŞ Stadı'nda 3 puana ulaşırken; Ümit Karan ve kaleci Aykut maça damga vuran iki isim oldu. Ümit Karan 25'te attığı akıl dolu golle galibiyeti getirirken, bir şutu da direkte patladı. Aykut ise 84. dakikada inanılmaz bir gol kurtardı. Bu pozisyonda Servet Çetin savunmada çok büyük bir hata yaptı!

Hastalığı nedeniyle Almanya'dan dönmeyen Feldkamp'ın yerine takıma başkentte Ahmet Akcan komutanlık etti. Galatasaray; Nonda, Sabri ve Lincoln ile yakaladığı net pozisyonlardan yararlanamadı. Aslan, dünkü galibiyet ile puanını 57'ye çıkardı ve maç fazlasıyla lider oldu. Dünkü maçın kısa özeti: Ümit Karan attı, Aykut tuttu!

Zirveye tek çivi

Aykut'un önemli kurtarışlar yaptığı maçta Ümit işi bitiren golü kaydetti.

Galatasaray, teknik direktör Feldkamp'sız çıktığı karşılaşmada Ankaraspor'u mağlup ederek maç fazlasıyla zirveye oturdu. İki takımın da başa baş bir mücadele ortaya koyduğu karşılaşmada Ümit Karan 25. dakikada attığı golle sonucu belirlerken, golcü oyuncunun ikinci yarıda bir şutu da direkte patladı.

KALESİNDE DEVLEŞTİ

Ligde
sıkıntılı günler geçiren, puana ihtiyacı olan Ankaraspor maçın sonlarında müthiş baskılı oynadı ancak bu defa da Aykut'a takıldı. Özellikle 84. dakikada Tayfun ve Mehmet Yılmaz'ın arka arkaya iki şutunu çıkardan genç file bekçisi, Ümit ile birlikte galibiyette büyük pay sahibi oldu.

BiR BAKIŞTA AYKUT
Yediği Gol..........................0
Önemli Kurtarış ................3
Penaltı Kurtarış ................0
Gelen Geri Pas ..................4
Tutma ................................3
Saha İçine Çelme ..............3
Kornere Çelme ..................0
Kral_Aslan - avatarı
Kral_Aslan
VIP MsXTeam
18 Mart 2008       Mesaj #505
Kral_Aslan - avatarı
VIP MsXTeam
Şok! Lincoln kadro dışı



Lincoln19


Galatasaray'ın Brezilyalı futbolcusu Cassio Lincoln'ün, Fortis Türkiye kupası yarı finali ilk maçında 19 Mart çarşamba günü Gençlerbirliği ile oynanacak maçın kadrosunda yer almayacağı öğrenildi. Brezilyalı futbolcunun Süper Lig'de son oynanan Ankaraspor maçında aldığı darbeler sonucu sakatlandığı ve sol uyluk arka adale grubunda gelişen yaygın ödem nedeniyle bugün yapılan kontrollerin sonrası kadrodan çıkartıldığı belirtildi.
Hayatın ne anlamı var.. Yanımda sen olmayınca....
Demir YumruK - avatarı
Demir YumruK
Ziyaretçi
22 Mart 2008       Mesaj #506
Demir YumruK - avatarı
Ziyaretçi
Yeni Sayfa

G.Saray Lisesi'nde saat 10.00'da başlayacak kongrede Adnan Polat ile Nazım Durak yarışacak. Canaydın devri sona erecek.

Galatasaray Kulübü'nün Seçimli Olağan Genel Kurul Toplantısı bugün yapılacak. Galatasaray Lisesi'nde gerçekleştirilecek genel kurulda, 6 yıllık Özhan Canaydın dönemi resmen kapanırken, önümüzdeki 2 yıl başkanlık koltuğuna oturacak isim belirlenecek. Başkanlık için daha önce adaylıklarını açıklayan Adnan Polat ile Nazım Durak yarışacak. Genel kurulda oy verme işlemi sabah saat 10.00'da başlayacak ve 15.00'te sona erecek.

5 BİN 327 OY VAR AMA!

Seçimler toplam 12 sandıkta gerçekleştirilecek. Kulüp tüzüğünün 21. maddesi uyarınca genel kurulda ödeneklerini 13 Şubat Çarşamba gününe kadar yatırmış olan üyeler oy kullanabilecek. Toplam 5 bin 327 üye oy kullanma hakkına sahip bulunuyor. Ancak katılımın düşük olacağı belirtiliyor. Oy sayımının ardından G.Saray Kulübü'nün 33. başkanı akşam saatlerinde belli olacak.
Demir YumruK - avatarı
Demir YumruK
Ziyaretçi
23 Mart 2008       Mesaj #507
Demir YumruK - avatarı
Ziyaretçi
Polat esti geçti

G.Saray'ın Seçimli Olağan Genel Kurulu dün yapıldı ve kulübün yeni başkanı Adnan Polat oldu. Polat 2148 oy alırken, Nazım Durak 230'da kaldı. 33. başkan Polat, camiaya umut saçtı.

Tüm dünyanın yeniden G.Saray'ı konuşacağını kaydeden yeni başkan, transferde de müthiş hamleler yapacaklarını belirtip ilk hedefin Real Madrid'li Saviola olduğunu söyledi.

Yeni başkan Polat

16 yıl önce yönetici olarak başladığı sarı-kırmızılı yolculuğu başkan olarak taçlandıran Adnan Polat dün genel kurul üyelerine hitaben şunları söyledi: Galatasarayımızın problemleriyle en üst düzeyde mücadele edeceğime ve bunu yaparken de 526 yıllık geleneği meşale tutacağıma söz veriyorum.

GALATASARAY'IN dün yapılan kongresiyle birlikte Özhan Canaydın dönemi kapanırken, Adnan Polat dönemi resmen başladı. İki adayın yarıştığı kongrede 2 bin 724 üyeden 2 bin 148 kişinin oyunu alarak başkan seçilen Polat, sarı-kırmızılı kulübü hak ettiği yere getireceğini kaydetti. Sorunları iyi bildiğini belirten Polat, toplantının yapıldığı Tevfik Fikret Salonu'nun Galatasaray'ın mabedi olduğunu dile getirerek şunları söyledi:

EN BÜYÜK UNVAN
"Başkanlık benim için en büyük, en şerefli unvan. Ben 25 sene önce buradan heyecanla ve hayranlıkla ağabeylerime bakardım. Galatasarayımızın bütün problemleriyle en üst düzeyde mücadele edeceğime ve de bunu yaparken, Galatasaray'ın 526 yıllık örf, adet ve geleneklerini kendime meşale olarak tutacağımıza söz veriyorum.'' Konuşmasını kısa tutacağını belirten Polat, genelde hedeflerini yaptıkları toplantılarla anlattığını dile getirdi.

ALKIŞLAR POLAT'A
Tek vücut Galatasaray istediklerini anlatan Polat, ancak böyle mevcut sorunların üstesinden gelebileceklerini söyledi. Adayların konuşmasının ardından oylamaya geçilirken, gecikme nedeniyle 11.00 gibi başlayan oy kullanma işlemi saat 15.00'te tamamlandı. Uzun bir bekleyişin ardından başkan seçildiği açıklanan Polat, büyük bir sevinç yaşarken, alkışlar arasında seçim zaferini kurmayları ve kendisine destek veren üyelerle paylaştı.
Demir YumruK - avatarı
Demir YumruK
Ziyaretçi
24 Mart 2008       Mesaj #508
Demir YumruK - avatarı
Ziyaretçi
Bu kadeh senin şerefine emmoğlu

Cimbom, sayısız fırsat kaçırdığı maçta Denizlispor'u bitime 2 dakika kala bulduğu golle yenerek şampiyonluk yolunda bir engeli daha kayıpsız aştı. Galatasaray bu sonuçla 27. haftayı + 31 averaj ve 60 puanla 2. sırada kapattı. Lider Fenerbahçe ise + 32 averaj ve 60 puanla zirvede.

24'te Hasan Yiğit'in golü ile geriye düşen Aslan, 32'de Okan Buruk'un kafa vuruşu ile skoru eşitledi. Bu dakikadan sonra tek kale oynayan Galatasaray, inanılmaz goller kaçırdı. 88'de Servet Çetin, kaleci Souleymanou'nun büyük hatasını affetmedi ve topu kafa ile ağlara gönderdi: 2-1.

Zirveye sevdalı

Geriye düşse de 'pes' etmeyen Galatasaray, Okan ve Servet'in golleriyle Denizli'yi devirdi.

HASAN YİĞİT ŞOK ETTİ
Galatasaray, Denizli engelini zor da olsa aşarak şampiyonluk iddiasını sürdürdü: 2-1. Denizli'yi farklı geçerek liderliği geri almak amacıyla maça çıkan sarı-kırmızılı ekip, 24. dakikada kalesinde beklemediği bir gol gördü. Yusuf'un büyük katkısı olan pozisyonda Hasan, konuk ekibi öne geçiren golü kaydedetti. Bu golden sonra Galatasaray, Denizli kalesinde daha fazla görünmeye başladı. z

SOULEYMANOU DEVLEŞTİ
Bu ataklar 32'de sonuç verirken 1.69'luk Okan, attığı kafa golüyle Galatasaray'ın umutlanmasını sağladı. Bu golün ardından da baskısını sürdüren Cimbom, bir türlü Souleymanou'yu aşmayı başaramazken, zinciri 88. dakikada Servet kırdı. Yıldız oyuncu, Süleymanou'nun elinden kaçırdığı topu kafa ile ağlara göndererek Galatasaray'a altın değerinde 3 puan kazandırdı.
Sedef 21 - avatarı
Sedef 21
Ziyaretçi
24 Mart 2008       Mesaj #509
Sedef 21 - avatarı
Ziyaretçi
Aslan'da sakatlarda son durum
7 204738 linder1801bb
Galatasaray´da, sakatlığı bulunan Linderoth´un, bu hafta içinde İstanbul´a geleceği bildirildi.
24.3.2008


Sakat futbolcularla ilgili kulübün resmi internet sitesinde bilgi verilirken, kemik büyümesi teşhisi sonrası ameliyat olan ve ülkesi İsveç’te rehabilitasyon çalışmaları devam eden Tobias Linderoth’un, bu hafta içinde İstanbul’a döneceği ifade edildi.

Konyaspor ile yapılan lig maçında sakatlanmasının ardından ameliyat olan Uğur Uçar’ın iyileşme sürecinin beklenen doğrultuda geçtiği, yaklaşık 1 ay önce ameliyat olan oyuncunun, saha çalışmalarına başlaması için 1 aylık daha zaman dilimine ihtiyaç bulunduğu bildirildi.

Serkan Çalık’ın sol diz dış menisküs ön boynuzundaki yırtık sebebiyle her gün tedaviye alındığı ifade edilirken, sağ uyluk arka adalesinden sakatlığı bulunan Song’un tedavinin sürdüğü, fıtık teşhisi konulan Hasan Şaş’ın da takımla çalışmasına karşın yakından izlendiği kaydedildi.

Bu arada, sol uyluk arka adalesinde sakatlığı bulunan Lincoln’ün ise teknik heyet ve sağlık ekibi kontrolünde sahada koşu çalışması yaptığı dile getirildi.
Kral_Aslan - avatarı
Kral_Aslan
VIP MsXTeam
25 Mart 2008       Mesaj #510
Kral_Aslan - avatarı
VIP MsXTeam
news manset resim ff Lippi001

Polat'ın gözü Lippi'de


G.Saray'da cumartesi günü yapılan seçimlerde rekor oy alarak başkanlık koltuğuna oturan Adnan Polat, sezon sonunda futbolda büyük bir revizyon hazırlığı içerisinde. Polat’ın yapacağı revizyonun 1. maddesi ise teknik adam konusunda olacak.



Vatan gazetesinde yer alan habere göre; Alman çalıştırıcı Karl Heinz Feldkamp ile yollarını ayıracak olan G.Saray’ın yeni başkanı, teknik direktör arayışlarına çoktan başladı bile. Listenin bir numarasında ise G.Saray’ın geçmişteki parlak vizyonuna uygun, dünyanın sayılı teknik direktörlerinden biri olan İtalyan Marcello Lippi var. Yıllık geliri 3.5 milyon Euro ile 4.5 milyon Euro arasında değişen ve şu anda İngiliz kulüplerinin de peşinden koştuğu Lippi’nin G.Saray’a gelmesi zor gibi gözükse de, sarı-kırmızılı yöneticiler İtalyan teknik direktör ile Nisan ayı başında İtalya’da buluşacaklar. Bu konuda gerek Lippi, gerekse menajerinden olumlu yanıt alan G.Saray’ın yeni başkanı Adnan Polat, bu büyük transferi gerçekleştirmek için tüm imkanlarını da zorlayacak. Hatta Polat ve ekibinin kafasında Lippi’nin yardımcılığını yapacak isim bile belli.
DAVALA 2 NUMARA
G.Saray yönetimi, geleceği de düşünerek bir genç teknik adamı Lippi ile eğitmeyi planlıyor. Bu isim de şu anda Ümit Milli Takım’ın başındaki Ümit Davala. Davala’nın hem İtalyanca bilmesi hem de başarılı kariyeri onu Lippi’nin yanında staj görmek için ilk sıraya oturtuyor. Kadronun iyi olduğunu ve yapılacak 3 veya maksimum 4 takviyeyle Lippi’nin çalışabileceği bir hale geleceğini düşünen Adnan Polat, Nisan ayının başında İtalya’da yapılacak görüşmede tüm imkanlarını seferber edecek.
Lippi’den gelebilecek olası bir ’ret’ cevabına karşı Polat’ın B ve C planları da hazır. Adnan Polat Fransızlar’ın son yıllardaki en yetenekli çalıştırıcısı Didier Deschamps ile de temasa geçti. Bu çalıştırıcıdan da ilk etapta olumsuz bir yanıt almayan Polat eğer Lippi ile anlaşamazsa rotasını alternatif isim olan Deschamps’a çevirecek. C planı ise bir Türk.
AVCI DA LİSTEDE
Bu sezon İstanbul Belediye ile başarılı günler geçiren ve 3 Büyükler’e karşı şu ana kadar mağlubiyet almayan Abdullah Avcı da Adnan Polat’ın listesindeki bir diğer isim.
Hayatın ne anlamı var.. Yanımda sen olmayınca....

Benzer Konular

2 Ekim 2016 / Misafir Spor
22 Ekim 2012 / Kral_Aslan Spor
23 Aralık 2011 / Misafir Spor