Arama

Beşiktaş Spor Kulübü Kuruluş Tarihi - Sayfa 13

Güncelleme: 23 Ekim 2016 Gösterim: 248.232 Cevap: 416
Kral_Aslan - avatarı
Kral_Aslan
VIP MsXTeam
22 Ağustos 2007       Mesaj #121
Kral_Aslan - avatarı
VIP MsXTeam
news manset resim j1 Besiktas FCZurih001

Sponsorlu Bağlantılar
FC Zürich maçı biletleri satışta


Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda, İsviçre'nin FC Zürih takımıyla 29 Ağustos Çarşamba günü yapacağı rövanş maçının biletleri 24 Ağustos Cuma günü satışa çıkarılacak.



Beşiktaş Kulübü'nden yapılan açıklamaya göre, karşılaşmanın biletleri cuma günü Biletix'ten satışa sunulacak. BJK İnönü Stadı'nda saat 20.15'de başlayacak maçın bilet fiyatları şöyle:
VIP Üst B-E: 450 YTL
VIP Üst A-F: 350 YTL
VIP Alt A-F: 250 YTL
VIP Alt B-E: 300 YTL
VIP Alt C-D: 350 YTL
Numaralı Orta: 200 YTL
Numaralı Kenar: 175 YTL
Kapalı Üst: 150 YTL
Kapalı Alt: 100 YTL
Yeni ve Eski Açık: 45 YTL
İki takım arasında Zürih'te yapılan ilk maç 1-1 berabere sonuçlanmıştı.

Hayatın ne anlamı var.. Yanımda sen olmayınca....
chivalrous10 - avatarı
chivalrous10
Ziyaretçi
24 Ağustos 2007       Mesaj #122
chivalrous10 - avatarı
Ziyaretçi
bu sene kim ne derse desin şampiyonuz ,higuain'de çok başarılı olcağaını düşünüyorum.
Sponsorlu Bağlantılar
Dark-Line - avatarı
Dark-Line
Ziyaretçi
25 Ağustos 2007       Mesaj #123
Dark-Line - avatarı
Ziyaretçi
İstanbul`un Maradonası!

Federico Higuain imza töreninde bombayı patlattı: "Yedek kalmam... Arjantin'in değil ancak İstanbul'un Maradona'sı olabilirim"
24.08.2007


'Tamamen hazırım'

Ve Beşiktaş sonunda golcüsünü buldu, Federico Higuain ile 3 yıllık anlaşma imzaladı. Dün Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri'nde düzenlenen törenle resmen Kartal olan Arjantinli futbolcu çarpıcı açıklamalarda bulundu. River Plate'te iyi bir hazırlık dönemi geçirdiğini dile getiren Federico Higuain, "Tamamen hazırım. Hocam bana formayı teslim edip, ‘Oyna’ dedikten sonra sahadaki yerimi alırım. Arjantin'in değil ancak İstanbul'un Maradona'sı olabilirim" diye konuştu.

'6+1'i bilmiyorum'

Rekabeti sevdiğini söyleyen 23 yaşındaki genç golcü, "içinde rekabet olmayan bir takım düşünün. Hiçbir başarıya ulaşılamaz. 6+1 kuralını bilmiyordum, burada öğrendim. Elimden geleni yapıp ilk 11'e girmeyi başaracağım. Kendime güveniyorum. En kısa sürede Türkçe öğrenmeye başlayacağım. Tüm arkadaşlarımla aynı dili konuşmalıyım. Takımla birlikte Antep'e gideceğim. Misafir olarak da olsa arkadaşlarımla tanışmak, kaynaşmak istiyorum" ifadesini kullandı.


Murat AKBAŞ(Fanatik)
Kral_Aslan - avatarı
Kral_Aslan
VIP MsXTeam
30 Ağustos 2007       Mesaj #124
Kral_Aslan - avatarı
VIP MsXTeam
news manset resim em Sevinc BJK025

Kartal'ı Delgado uçurdu


Ve Kara Kartal Şampiyonlar Ligi'nde. Beşiktaş İnönü Stadı'nda Delgado ile coştu, Şampiyonlar Ligi'ne koştu. Beşiktaş İsviçre temsilcisi Zurih'i 1-1'lik maçın rövanşında 2-0 yenerek Şampiyonlar Ligi'ne adını yazdırdı.



Beşiktaş karşılaşmada yan toplarla çok etkili oldu. Soldan Tello ve İbrahim Üzülmez, sağdan da Serdar Özkan ile Zurih kalesini abluka altına alan Beşiktaş'ın golleri ikinci yarıda geldi. İlk gol sağdan Serdar Özkan'ın, ikinci gol de soldan İbrahim Üzülmez'in ortasından geldi. Ceza alanında hava toplarındaki becerisini kullanan Delgado birbirinin kopyası denilebilecek gollerle skoru 2-0'a taşıdı. Bobo'nun çok etkili olan iki kafa şutu da az farkla auta gitti. İlk maçta da Beşiktaş'ın golünü Delgado kaydetmişti. Beşiktaş en son 2003-04 sezonunda Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etmiş ve Chelsea, Lazio, Sparta Prag ile eşleşmişti. Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki rakipleri Cuma günü belli olacak.



BEŞİKTAŞ: 2 - ZURİH: 0

STAT: BJK İnönü
HAKEMLER: Peter Fröjdfeldt, Henrik Andren, Stefan Wittberg (İsveç)
BEŞİKTAŞ: Hakan, Serdar Kurtuluş, Gökhan Zan, İbrahim Toraman, İbrahim Üzülmez, Serdar Özkan, Cisse, Ricardinho (İbrahim Akın dk. 79 ), Tello, Delgado (Ali Tandoğan dk. 74 ), Bobo (Batuhan dk. 90 +3)
YEDEKLER: Rüştü, Nobre, Diatta, İbrahim Kaş
TEKNİK DİREKTÖR: Ertuğrul Sağlam

FC ZÜRİH: Leoni, Okonkwo, Stahel (Schönbachler dk. 83 ), Rafael, De Souza (Hassli dk. 67 ), Chikhaoui, Rochat, Barmettler, Almen Abdi, Schneider (Kollar dk. 68 ), Tihinen
YEDEKLER: Duatelli, Lampi, Staubli, Gashi
TEKNİK DİREKTÖR: Bernard Challendes
GOLLER: Delgado (dk. 56 ve dk. 64)
SARI KARTLAR: Tello, Ali Tandoğan, Cisse (Beşiktaş), Barmettler (FC Zürih)

İLK YARIDAN DAKİKALAR

İlk dakikalarda Zurih topun hakimi. İlk korneri de Zurih kazandı.

7.dakikada Zurih tehlikeli geldi. Yan hakem ofsayt bayrağını kaldırdı.

İlk 10 dakikada her iki takım da önemli bir gol pozisyonu yakalayamadı.

19.dakikada Beşiktaş'ın ilk şutu geldi. Serdar'la gelişen atakta top ceza alanındaki Delgado'da kaldı. Delgado'nun sağ çaprazdan attığı şut kalecide kaldı.

21.dakikada Tello'nun zayıf şutu auta gitti.

28.dakikada Beşiktaş en önemli pozisyonunu yakaladı. Sağ kanattan Serdar Özkan mükemmel ortaladı. Kafaya çıkan Bobo mükemmel vurdu. Top adeta direği yalayarak auta çıktı.

30.dakikada Zurihli futbolcular bir anda defansın arkasına sarktıılar. Tehlikeyi önceden sezen Hakan kalesinden erken çıkarak topu kontrol etti.

34.dakikada Tello'nun uzaktan sert şutu bir hayli farkla auta gitti.

37.dakikada sağ kanattan yapılan ortaya Bobo kafayı vurdu. Top yine az farkla auta gitti.

42.dakikada Ricardinho'nun pasında defansın arkasına sarkan Tello kendini yerde buldu. Hakem bu hareketinden dolayı Tello'ya kendini yere attığını düşünerek sarı kartını gösterdi.

43.dakikada Beşiktaş kalesi büyük tehlike atlattı. Chikhaoui yarı sahanın ortasından aldığı topla ceza alanına kadar girdi. Çaprazdan vurduğu şutta kaleci Hakan açısını iyi daralttı ve pozisyonu önledi.


İKİNCİ YARIDAN DAKİKALAR

Karşılaşmanın ikinci yarısına Zurich iyi başladı. Atak oynayan Zurih net gol pozisyonu yakalayamadı.

52.dakikada Beşiktaş ikinci yarının ilk ciddi atağını yakaladı. Tello'nun soldan ortasına Delgado müsait durumda vurdu. Top kalecinin üzerine gitti. Beşiktaş mutlak bir gol pozisyonundan yararlanamadı.


GOOOLL: 56.dakikada Serdar'ın sağ kanattan yaptığı ortaya Delgado kafayla mükemmel vurdu. Top direğe çarparak ağlarla buluştu

GOOLLL: 64.dakikada İbrahim Üzülmez'in soldan ortasına ceza alanında mükemmel yükselen Delgado yine kafayla harika vurdu ve skoru 2-0'a getirdi.

68.dakikada soldan yapılan ortaya ceza alanında Gökhan Zan kafayla vurdu. Top auta gitti.

76.dakikada Zurih çok etkili geldi. Zurih'te uzaktn çekilen şutu Hakan sektirdi. Zurihli forvetin şutunu son anda defans uzaklaştırdı.


MAÇTAN NOTLAR

Beşiktaş'ta sakatlığı nedeniyle Kasımpaşa ve Gaziantepspor maçlarında forma giyemeyen Brezilyalı futbolcu Bobo, FC Zürih ile oynanan Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu rövanş karşılaşmasında sahaya ilk 11'de çıktı.

Bobo, Delgado ile birlikte forvette görev yaparken, son Kasımpaşa ve Gaziantepspor karşılaşmalarında ilk 11'de oynayan Nobre bu kez yedek soyundu.

KORAY'IN YERİNE CISSE
Sarı kart cezası nedeniyle bu karşılaşmada görev alamayan Koray'ın yerine ön liberoda Cisse oynadı.
FC Zürih ile oynanan ilk maçta cezası nedeniyle oynayamayan Tello, rövanşta ilk 11'de şans buldu. Ligde cezası nedeniyle oynayamayan İbrahim Üzülmez savunmanın solunda, Tello ise orta sahanın solunda görev yaptı.

KALE YİNE HAKAN'IN
Teknik direktör Ertuğrul Sağlam, FC Zürih karşısında kaledeki tercihini yine genç kaleci Hakan'dan yana kullandı.

Gaziantepspor maçında da ilk 11'de oynayan Hakan, FC Zürih maçında kalede görev alırken, Rüştü yine yedek kulübesinde oturdu.

Siyah-beyazlı taraftarlar, maç öncesi Rüştü ve Hakan'ı el ele tribünlere çağırdı. Rüştü ve Hakan da el ele tutuşarak tribünleri selamladı.

Rüştü ve Nobre'nin yanı sıra yeni transfer Diatta, İbrahim Akın, İbrahim Kaş, Ali Tandoğan ve Batuhan yedek kulübesinde yer aldı. Yeni transferlerden Higuain ise prosedür gereği bu karşılaşmada forma giyemedi.

Bu arada, FC Zürih'te sakatlığı bulunan ve ilk maçta gol atan Alpfonse, sakatlığı nedeniyle forma giyemedi.

TARAFTARLARIN İLGİSİ
Siyah-beyazlı taraftarlar, takımları için büyük önem taşıyan FC Zürih maçına büyük ilgi gösterdi.
Sadece FC Zürih taraftarlarına ayrılan eski açık tribünün kenar bölümleri güvenlik nedeniyle boş bırakılırken, diğer tribünler doldu.

Karşılaşmayı 30 bine yakın siyah-beyazlı taraftar izlerken, 200'e yakın İsviçreli taraftar da kendilerine ayrılan eski açık tribündeki yerlerinden takımlarını destekledi.

ÇARŞI'DAN YİNE SOSYAL İÇERİKLİ PANKART
Çarşı Grubu, gelenek haline getirdiği sosyal içerikli pankartlarından birini de FC Zürih maçı öncesi açtı.

Çarşı Grubu'nun bulunduğu kapalı tribünün ortasında ''Hiroşima ve Nagazaki'yi unutmadık'' ve yapılacak baraj nedeniyle sular altında kalacak olan Hasankeyf için ''Bırakın Hasan keyfine baksın. Hasankeyf sular altında kalmasın'', ''30 Ağustos Zafer Bayramı kutlu olsun'' yazılı pankartlar açıldı.
Öte yandan maç öncesi siyah-beyazlı taraftarların isteğiyle tribün lideri Alen, sahaya inerek, taraftarlara tezahürat yaptırdı.

FC ZÜRİH'E TEPKİ
Siyah-beyazlı taraftarlar, ısınmak için sahaya çıkan FC Zürih takımı futbolcularına tepki gösterdi.
Futbolcuların aleyhine bağıran taraftarlar, İsviçre Ligi'nde FC Zürih'in ezeli rakibi FC Basel lehine tezahüratlar yaptı.

Siyah-beyazlılar ayrıca, Fenerbahçe'nin rakibi Anderlecht'te forma giyen eski futbolcuları Ahmed Hassan lehine de bir süre tezahüratta bulundu.

YABANCI MEDYANIN İLGİSİ
Beşiktaş ile FC Zürih arasında oynanan karşılaşmaya yabancı medya mensupları da ilgi gösterdi.
Karşılaşmada 22 İsviçreli, 1 Japon, 1 de Hırvat medya mensubu görev yaptı.

Karşılaşmayı Gençlik ve Spor Genel Müdür Vekili Mehmet Atalay ile Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy da protokol tribününden izledi.
Hayatın ne anlamı var.. Yanımda sen olmayınca....
_aSiLPreNs_ - avatarı
_aSiLPreNs_
Ziyaretçi
30 Ağustos 2007       Mesaj #125
_aSiLPreNs_ - avatarı
Ziyaretçi
Beşiktaş'ta Bayram sevinci

Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalarak dün gece taraftarına büyük bir sevinç yaşatan Beşiktaşlı futbolcular, bugün de 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın coşkusunu yaşadı.
Siyah-beyazlılar, BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde basına kapalı gerçekleştirilen antrenman öncesinde bir araya gelerek, Ay-Yıldızlı bayrak ile fotoğraf çektirdi.
Siyah-beyazlıların bayrak ile çektirdiği fotoğraf kulübün internet sitesinde yayınlanırken, yapılan açıklamada, ''FC Zürih'i eleyip, Avrupa Şampiyonlar Ligi'ne katılarak hem camiamıza hem de ülkemize büyük bir sevinç yaşatan futbol takımımız, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Ay-Yıldızlı bayrağımız ile kutlayarak, büyük zaferin 85. yıl dönümünün coşkusunu yaşadılar'' denildi.
Dark-Line - avatarı
Dark-Line
Ziyaretçi
30 Ağustos 2007       Mesaj #126
Dark-Line - avatarı
Ziyaretçi
İşte devlerin rakipleri

Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın gruplardaki rakipleri, bu akşam saat 19.00'da başlayacak olan kura çekimi ile belli olacak.
30.8.2007


Her torbadan birer rakip

Avrupa’nın kulüpler bazındaki en önemli organizasyonu olan Şampiyonlar Ligi’nde takımlarımız Fenerbahçe ve Beşiktaş, büyük kapışmada yine kendileri gibi dev rakipler ile karşılaşacak. 32 takımın 8 grupta 4’erli takımlar halinde yer alacağı futbol şöleninde, 4. torbada bulunan temsilcilerimizi son şampiyon İtalyan ekibi Milan, İspanya’dan Barcelona, İngiltere’den geçen yılın finalisti Liverpool ve La Liga Şampiyonu Real Madrid gibi rakipler bekliyor.


Star TV’den naklen

Devler Ligi’nde büyük gün bugün... Grupların belli olacağı kura çekimi, Fransa’nın Monaco şehrinde saat 19.00’da başlayacak ve Star TV’den naklen ekranlara gelecek. Ve Sarı-Lacivertliler ile Siyah-Beyazlılar’ın Avrupa macerasında karşılaşacağı rakiplerle gruplardaki ilk kapışması, 18-19 Eylül tarihinde başlayacak olan maçlarla start alacak. Gruplarda toplamda 6’şar maç yapacak olan temsilcilerimiz son maçlarını ise 11-12 Aralık tarihleri arasında da oynayacak.

1. Torba
Takım Ülke
Milan İtalya
Barcelona İspanya
Liverpool İngiltere
İnter İtalya
Arsenal İngiltere
R.Madrid İspanya
Chelsea İngiltere
M.United İngiltere


2. Torba
Takım Ülke
Valencia İspanya
Lyon Fransa
Porto Portekiz
*Sevilla İspanya
PSV Hollanda
Roma İtalya
Benfica Portekiz
W.Bremen Almanya
Sevilla-AEK ertelendi

3. Torba
Takım Ülke
Celtic İskoçya
Schalke Almanya
Stuttgart Almanya
S.Bükreş Romanya
CSKA Rusya
S.Lisbon Portekiz
Lazio İtalya
Marsilya Fransa


4. Torba
Takım Ülke

G.Rangers İskoçya
S.Donetsk Ukrayna
Beşiktaş TÜRKİYE
Olympiakos Yunanistan
D.Kiev Ukrayna
F.Bahçe TÜRKİYE
Sl.Prag Çek Cum.
Rosenborg Norveç

4. torbada yer alan temsilcilerimiz 1, 2 ve 3. torbadan birer rakiple gruplarda eşleşecekler.
_PaPiLLoN_ - avatarı
_PaPiLLoN_
Ziyaretçi
30 Ağustos 2007       Mesaj #127
_PaPiLLoN_ - avatarı
Ziyaretçi
Beşiktaş-Zürih Önemli Anlar

DrAm3vLH - avatarı
DrAm3vLH
Ziyaretçi
31 Ağustos 2007       Mesaj #128
DrAm3vLH - avatarı
Ziyaretçi
beşiktaşa gönülen basarılar yolu acık olsun
Dark-Line - avatarı
Dark-Line
Ziyaretçi
31 Ağustos 2007       Mesaj #129
Dark-Line - avatarı
Ziyaretçi
Beşiktaş'ın Devler Ligi A Grubu'nda eşleştiği Liverpool, Porto ve O. Marsilya hakkında genel bilgiler
31.8.2007



LİVERPOOL


Kadrosu
Kaleci


Pepe Reina
C.Itandje
David Martin


Defans

Sami Hyypia
J.Carragher
J.Arne Riise
Steve Finnan Arbeloa
Daniel Agger
Fabio Aurelio
G.Paletta
R.Threlfall


Orta Saha

Y.Benayoun
S.Gerrard
J.Pennant
Xabi Alonso
M.Sissoko
J.Mascherano
S.Leto
Lucas Leiva


Forvet



A.Voronin
Dirk Kuyt
Peter Crouch
F.Torres
Ryan Babel
Geçen yılın Devler Ligi finalisti Liverpool, Ryan Babel ve Fernando Torres gibi isimlerle bu sezon da iddialı bir kadro oluşturdu.

Künyesi

Kuruluş Tarihi: 1892
Stat: Anfield Road (45 bin 362)
Ülkesi: İngiltere
Başkan: Tom Hicks, George Gillet
T.Direktörü: Rafael Benitez
Renkleri:
Kırmızı-Beyaz

Başarıları

Şampiyon Kulüpler Kupası: 4
Şampiyonlar Ligi : 1
Süper Kupa: 3
UEFA Kupası: 3
İngiltere Ligi: 18
FA Kupası: 7
Lig Kupası: 7
Community Shield: 15

İdeal 11’i

Reina
Riise
Carragher
Agger
Arbeloa
Babel
Mascherano
Gerrard
Pennant
Kuyt
Torres

PORTO

Kadrosu
Kaleci


Helton
Ventura
Nuno


Defans

Bruno Alves
P.Emanuel
M.Stepanov
Marek Cech
J.Bosingwa
Jorge Fucile
Joao Paulo


Orta Saha

Mario Bolatti
Leandro Lima
P.Assuncao
R.Quaresma
Lucho
Kazmierczak
Rui Pedro
Raul Meireles


Forvet



Tarik Sektioui
Ernesto Farias
H.Postiga
L.Lopez
M.Gonzalez
Adriano
Anderson’u Manchester United’a kaptıran Portekiz Şampiyonu Porto, Trabzonspor’dan Milan Stepanov’u transfer edip kadrosunu güçlendirdi.

Künyesi

Kuruluş Tarihi: 1893
Stat: Estadio do Dragao (52 bin)
Ülkesi: Portekiz
Başkan: Pinto de Costa
T.Direktörü: Jesualdo Ferreira
Renkleri: Lacivert-Beyaz

Başarıları

Şampiyonlar Ligi: 2
Süper Kupa: 1
Intercontinental Kupa: 2
UEFA Kupası: 1
Portekiz Ligi: 22
Portekiz Kupası: 17
Portekiz
Süper Kupası: 15

ideal 11’i



Helton
Paulo
Fucile
Bosingwa
Emanuel
Meireles
Assuncao
Lucho
Lima
Quaresma
Farias

MARSİLYA

Kadrosu

Kaleci


C.Carraso
S.Hamel
S.Mandanda


Defans

Taye Taiwo
J. Faty
J. Rodriguez
H. Camara
Bostjan Cesar
Habib Beye
Gael Givet


Orta Saha

Karim Ziani
B. Cheyrou
Wilson Oruma
B. Zenden
Salim Arrache
M. M’Bami
V.Grangic
Lorik Cana
Samir Nasri
M. Valbuena


Forvet

Djibril Cisse
M. Niang
M. Moussilou
Andre Ayew
Üçüncü torbadan kuraya katılan Marsilya ise 25 milyon Euro’ya Franck Ribery’yi Bayern’e gönderirken, eski oyuncusu Djibril Cisse’yi tekrar renklerine bağladı.

Künyesi

Kuruluş Tarihi: 1899
Stat: Stade Velodrome (60 bin 31)
Ülkesi: Fransa
Başkan: Pepe Diouf
T.Direktörü: Albert Emon
Renkleri: Mavi-Beyaz

Başarıları

Şampiyonlar
Ligi: 1
Intertoto
Kupası: 2
Fransa
Ligi: 8
Fransa
Kupası: 10

İdeal 11’i

Hamel
Givet
Beye
Rodriguez
Taiwo
Nasri
Zenden
Cheyrou
Ziani
Niang
Cisse

İşte Beşiktaş’ın
Devler Ligi fikstürü


18 Eylül: Marsilya-Beşiktaş
3 Ekim: Beşiktaş-Porto
24 Ekim: Beşiktaş-Liverpool
6 Kasım: Liverpool-Beşiktaş
28 Kasım: Beşiktaş-Marsilya
11 Aralık: Porto-Beşiktaş
MaLiNBeR - avatarı
MaLiNBeR
Ziyaretçi
31 Ağustos 2007       Mesaj #130
MaLiNBeR - avatarı
Ziyaretçi
Arkadaşlar gerçekten benim kendi düşüncem Beşiktaş kaldaıracağı bitr gruba düştü..
bu gruptan ben çıacağına inanıyorum ve işanlahta çıkacak....

Benzer Konular

23 Aralık 2011 / Misafir Spor