Arama

Beşiktaş Spor Kulübü Kuruluş Tarihi - Sayfa 24

Güncelleme: 23 Ekim 2016 Gösterim: 248.537 Cevap: 416
Demir YumruK - avatarı
Demir YumruK
Ziyaretçi
2 Ocak 2008       Mesaj #231
Demir YumruK - avatarı
Ziyaretçi
Mecburen Meite

Sponsorlu Bağlantılar
Ze Castro'nun kulübü Atletico Madrid bonservisi bedelini 4.5 milyon euro'ya çıkardı. Beşiktaş yönetimi de Meite için yeni bir teklif hazırladı.

Yeni sezonda yeni bir stoper alarak savunmasını güçlendirmek isteyen siyah-beyazlılar, Ze Castro için topa bastı. Teknik direktör Ertuğrul Sağlam'ın da alınması için ikna olmasının ardından İspanyol ekibi Atletico Madrid, Ze Castro için istediği bonservis bedelini 3 milyon euro'dan 4.5 milyon euro'ya çıkartınca, Kara Kartal rotasını değiştirmek zorunda kaldı. Beşiktaş'ta yeni gözdenin Abdoulaye Meite olduğu öğrenildi.

TECRÜBE ÖNEMLİ

6 sene Marsilya'da forma giydikten sonra 2006'da Bolton'a transfer olan Meite için İngilizler 4 milyon euro talep etmişti. Siyah-beyazlıların, Ze Castro ile Meite arasında tercih yapılması durumunda, Avrupa tecrübesi daha fazla olduğu için Fildişi Sahilli yıldızı alacağı ifade edildi. Kartal, Meite için Ada temsilcisine 3.5 milyon euro'luk yeni bir teklif sunacak.

Topuz'dan Beşiktaş'a garanti!

Kayserispor'un yıldız futbolcusu Mehmet Topuz'un Beşiktaşlı yöneticilere "Kulübüme sözüm var. Bu transfer döneminde (Ocak) Kayseri'de kalacağım. Ama sezon sonunda Beşiktaş'a gelirim" dediği belirtildi.

Topuz harekâtı

Siyah-beyazlıların transfer etmek istediği Mehmet Topuz, "Kayseri'ye sözüm var. Ancak yeni sezona" dedi.

Beşiktaş'ın sezon başından bu yana peşinde olduğu Kayserispor'un milli yıldızı Mehmet Topuz, siyah-beyazlıların ara transfer teklifine "Şimdi olmaz" dedi. Geçtiğimiz günlerde Beşiktaşlı yetkililerle görüşen Topuz, "Seneye gelebilirim" yanıtını verdi.

KULÜPLE GÖRÜŞÜRÜZ

Topuz, "Kayseri'ye sezon sonuna kadar kalacağım yönünde sözüm var. Teklifiniz geçerliliğini korursa, önümüzdeki sezon siyah-beyazlı formayı giymeyi isterim" dedi. Beşiktaşlı yetkililer ise Topuz'a, "Sen merak etme. Biz kulubünle görüşüp, anlaşırız" dedi.

Riske girdik

"Bence çok kritik bir transfer yaptık. Bu parayı sindirmek kolay değil. Ama aldığımız risk bizi şampiyon yapacak!".

ALMAYA MECBURDUK

Beşiktaş Genel Sekreteri Kenan Öner, Holosko için çok yüksek para ödedikleri yönündeki eleştirilere yanıt verdi. Öner, "Bu parayı sindirmek elbette kolay değil. Ama öyle bir noktaya geldik ki, almak zorundaydık" dedi.

KATKI SAĞLAYACAK
Öner şöyle devam etti: "Bence Holosko, çok kritik bir transfer. Risk almamız gerekiyordu, aldık. Bu transferin bize her yönüyle katkı sağlayacağına inandık. Her hamlemizi, şampiyonluğu

Vestel satarsa yarısı Kartal'ın

Beşiktaş'ın Holosko transferinde bonservisiyle birlikte Vestel Manisa'ya verdiği Burak Yılmaz için özel bir anlaşma yaptığı öğrenildi. Menajer Sinan Engin, "Satış rakamını belirlemek ve satmak, Manisa'nın elinde. Ancak Burak, Manisa'ya gitmez ya da Manisa satarsa, satılan rakamın yarısı bizim olacak" dedi.

Diatta'dan yeşil ışık

Beşiktaş'ın "Kendine kulüp bul" dediği için iki gündür hastalığını bahane ederek idmanlara çıkmayan Diatta, istediği 500 bin dolar konusunda geri adım attı. Senegalli oyuncu, 250 bin dolar ödenmesi durumunda sözleşmesini karşılıklı feshedebileceğinin sinyalini verdi.

Demir YumruK - avatarı
Demir YumruK
Ziyaretçi
3 Ocak 2008       Mesaj #232
Demir YumruK - avatarı
Ziyaretçi
Kartal'dan yeni bomba

Sponsorlu Bağlantılar
Kartal, FK Moskova'nın Polonyalı stoperinin peşinde.

Son aday Jop

Savunmayı takviye edip ara transfere nokta koymak için araştırmalarını derinleştiren siyah-beyazlı yönetim, rotayı Rus ekibinin 1.88 boyundaki stoperi Mariusz Jop'a çevirdi.

Diatta ayrıldı
Senegalli
futbolcu Diatta'yı 250 bin dolar ödeyerek gönderen Beşiktaş, bu oyuncunun görev bölgesine takviye için kolları sıvadı. Yönetim şimdi de FK Moskova'lı Mariusz Jop'u takibe aldı. Rus ekibinin Polonyalı savunmacısı için harekete geçen siyah-beyazlı yönetimin, görüşmelere başladığı belirtildi. Bazı yöneticilerin hafta sonu Jop için Rusya'ya gideceği öğrenildi.

1 milyon euro

FK Moskova'dan önce Wisla Krakov ve Windew Londs takımlarının formasını giyen 30 yaşındaki Jop, bu sezon 9 maçta görev aldı. Kulübü ile 2012 yılına kadar sözleşmıesi bulunan 1.88'lik Polonyalı oyuncu, Avrupa Şampiyonası elemelerinde 5 maçta milli takım formasını giydi. Bonservis bedeli 1 milyon euro olan Jop'un transferinin, gelecek hafta netleşeceği ifade edildi.

Son durak İstanbul

"İspanya'dan da teklifler aldım ama Kartal olmayı tercih ettim. İstanbul özel bir şehir".

DÜŞÜNCEM DEĞİŞTİ

Kartal'ın Şilili yıldızı Tello, 6-7 yıl daha futbol oynamayı düşündüğünü ve bu süreyi siyah-beyazlı takımda geçirmek istediğini söyledi. İstanbul'a geldikten sonra Türkiye hakkındaki fikirlerinde pozitif yönde değişim olduğunu belirten Tello, "Türkler, İstanbul viewads?d2hhdD16b25lOjI1NyZhbXA7bj1hZjU3ODQ1NA
ve tesisler düşündüğümden çok daha iyi" dedi.

DÜNYANIN EN İYİSİ

Tam Saha'ya konuşan Tello, şöyle devam etti: "İspanya'dan Osasuna, Huelva ve A. Madrid'den de teklif aldım ama Beşiktaş'ı seçtim. İyi ki öyle yapmışım. Burada çok mutluyum. Beşiktaş taraftarı gibisi dünyada yok. Carlos ve Alex çok iyi oyuncular. Türk olarak İlhan Mansız'ı beğenirdim. Şimdi de Nihat süper."
Ertürk'ten altın öğüt

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Başkanı Ahmet Ertürk, Beşiktaş'ın özkaynak düzenine dönmesi gerektiğini söyledi. Koyu bir Beşiktaş taraftarı olan Ertürk, "14 yıl süren şampiyonluk hasreti de böyle bitmişti" dedi ve ekledi: "Gazetelerin önce spor sayfasını okurum. Çünkü Beşiktaş orada..."

Cisse'ye 25 bin $ ceza

Devre arası tatilini uzattıkça uzatan Cisse, nihayet döndü! Ayağının tozuyla Ümraniye'ye giden ve menajer Sinan Engin ile özel bir görüşme yapan Fransız futbolcuya 25 bin dolar ceza kesildi. Engin'in sert bir şekilde uyardığı Cisse'ye, "Aynı şeyi tekrarlarsan kadro dışı kalırsın" mesajı da verildi.

Partnere övgü

Kartal'ın süper sambacısı Bobo, yeni partneri Holosko'yu övdü: "Hızlı ve etkili. Onunla önemli işlere imza atacağız. Beşiktaş çok şey kazandı." Brezilya Milli Takımı'nın hocası Dunga'nın Türkiye'yi takip ettiğini de vurgulayan Bobo, "Milli formayı giymeyi çok isterim" dedi.

Hesap sorarım

Asbaşkan Levent Erdoğan, Holosko'ya güveninin tam olduğunu söyledi. 5 milyon euro'luk bonservis ücretinin büyük kısmını gönderilen oyunculardan elde ettiklerini belirten Erdoğan, "Bizi hayal kırıklığına uğratırsa sahaya iner, hesabını sorarım" şeklinde konuştu.

Paşa'ya ek komisyon

Rico Paşa'dan kurtulmaya çalışan yönetimin, sambacıyı satacak menajere ekstra komisyon vereceği öğrenildi. Teknik direktör Ertuğrul Sağlam'ın da Higuain'den önce Brezilyalı yıldızın gönderilmesini istediği belirtildi.

Carlos benden iyi

Beşiktaş'ın kaptanı İbrahim Üzülmez, kendisi ile Fenerbahçeli Carlos'u karşılaştırdı ve "Kabul, Carlos benden daha iyi" dedi. Roberto Carlos'u örnek aldığını da belirten siyah-beyazlı futbolcu, "Carlos benden iyi. Ama ben ondan ilk yarıda daha üst düzey bir performans bekliyordum" ifadesini kullandı.

Beşiktaş günlüğü

Kırgın değilim

Belediyespor'a satılan İbrahim Akın, kimseye kırgın olmadığını söyledi. Kendisine verdiği destek nedeniyle taraftara teşekkür eden genç futbolcu, "4 yıldır bana tanınan şansı iyi kullanamadım. Bu benim için şanssızlık. Avrupa Şampiyonası'nda Milli Takım'da olacağım" diye konuştu.

ULEB'i getiririm

Beşiktaş Cola Turka Antrenörü Ergin Ataman, kendisine yapılan teklifi büyük hedefler için kabul ettiğini dile getirdi. Ataman, "2002'de Siena ile ULEB Cup'ı kazandım. Aynı başarıya Beşiktaş'la da ulaşacağım. Bizden 3-4 kat daha fazla bütçeye sahip takımları alt edeceğiz" dedi.

7 eksikle çalıştılar

Beşiktaş, dün sabahki antrenmanını 7 eksikle gerçekleştirdi. Tedavileri devam eden Mehmet Sedef, Serdar Kurtuluş, Gökhan Zan, Mehmet Yozgatlı, Serdar Özkan ve Ricardinho ile Cisse kondisyon ağırlıklı çalışmada yer almadı. Cisse akşamki antrenmanda ise yer alıp, takımla çalıştı.

Yanlış politika

Futbol şubesinin eski patronu Celal Kolot, yönetimin transfer politikasını bir kez daha eleştirdi: "Sezon başında önerdiğimiz oyunculara pahalı diye karşı çıkanlar, bugün Holosko için 5 milyon euro ödedi. Kulüp ekonomik açıdan daha kötüye giderken bu parayı nereden buldular?"

Drahşan defnedildi

Beşiktaş Sicil Kurulu Başkanı Firuz Drahşan'ın babası Hasan Drahşan, son yolculuğuna uğurlandı. Merhumun naaşı, Moda Camii'nde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. Camianın önde gelenleri Firuz Drahşan'ı acı gününde yalnız bırakmadı.

DİSKİ mesaisi

Fortis Türkiye Kupası'nda cumartesi günü deplasmanda Diyarbakır BŞB ile yapacağı maçın hazırlıklarını, dün çift antrenmanla sürdürdü. Sabah salonda ağırlık çalışan siyah-beyazlılar, akşam BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde, teknik patron Ertuğrul Sağlam yönetiminde, sahada çalıştı.

Demir YumruK - avatarı
Demir YumruK
Ziyaretçi
3 Ocak 2008       Mesaj #233
Demir YumruK - avatarı
Ziyaretçi
Filip Holosko Besiktas'ta ... (İstanbula Geldi)


Demir YumruK - avatarı
Demir YumruK
Ziyaretçi
4 Ocak 2008       Mesaj #234
Demir YumruK - avatarı
Ziyaretçi
Beşiktaş'a süper bir stoper geliyor

Kara Kartal; Meite ve Ze Castro'dan birini renklerine katacak...

Geri sayım

İkinci yarıya iddialı bir kadro ile başlamayı hedeflediklerini belirten menajer Sinan Engin: Avrupa'dan 2 yıldız ile temas halindeyiz. Yeni stoperimiz 7 gün sonra İstanbul'da olacak.

Diatta'dan kurtulan Beşiktaş, yeni stoperine kavuşmak üzere... Arayışlarına hız verdiklerini belirten menajer Sinan Engin, "Avrupa'da forma giyen iki oyuncu ile temaslarımızı sürdürüyoruz. Stoper transferinde sona iyice yaklaştık. Önümüzdeki 7 gün içinde stoper sorunumuz çözülmüş olacak" açıklamasını yaptı. Engin'in viewads?d2hhdD16b25lOjI1NyZhbXA7bj1hZjU3ODQ1NA
bahsettiği isimlerin Ze Castro ve Meite olduğu iddia edildi.

CASTRO BİR ADIM ÖNDE

BİR süredir Beşiktaş'ın gündeminden düşmeyen iki isimden A. Madrid'li Ze Castro'nun, Bolton'lu Meite'ye oranla bir adım önde olduğu bildirildi. Bu sezon 5'i ilk 11'de olmak üzere toplam 6 maçta forma giyen Portekizlinin, direkt oynayabileceği bir kulübe gitmek istediği biliniyor. 25 yaşındaki Ze Castro'yu öne çıkaran en önemli etkenler ise düşük maliyeti ve genç oluşu...

Özel motivasyon

Kartal'ın hocası, aynı bölgeden 2'nci kez sakatlanan genç futbolcunun moralini yüksek tutmaya çalışıyor.


TALİMAT VERDİ

Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, sakatlık nedeniyle zor günler geçiren Serdar Kurtuluş'a özel ilgi gösteriyor. Aynı bölgeden ikinci kez sakatlandığı için morali bozulan genç oyuncusunun motivasyonunu artırmaya çalışan Sağlam, yardımcılarına da talimat verdi.

ÖRNEK FUTBOLCU

Çalışkanlığı ve birçok mevkide görev yapabiliyor olması nedeniyle Sağlam'ın vazgeçilmezleri arasında yer Serdar'ın, özel ilgiden memnun olduğu öğrenildi. Profesyonelliği ile herkesin takdirini kazanan Serdar, sağlık ekibi tarafından da örnek futbolcu olarak gösteriliyor.

Parası çok töreni yok!

Slovak golcü dün kontrolden geçirildi. Bugün imza atmadan takım ile Diyarbakır'a gidecek.

ENGİN: OLMAYABİLİR

Beşiktaş tarihinin en pahalı transferi Filip Holosko'ya imza töreni yapmayı unuttu! Vestel Manisa'dan 5 milyon euro+Koray ve Burak verilerek alınan Slovak golcü, dün sağlık kontrolünden geçirilirken, imza töreni yine yapılmadı. Sözleşmesi federasyona bildirilen ve kupa maçının kadrosuna alınan Holosko, bugün takımla Diyarbakır'a viewads?d2hhdD16b25lOjI1NyZhbXA7bj1hZjU3ODQ1NA
gidecek. Sinan Engin, "İmza töreni olmayabilir. Belki daha sonra yaparız" dedi.

SAPASAĞLAM ÇIKTI

Öte yandan Holosko, sağlık kontrollerinden sapasağlam çıktı. Dün sabah Kadıköy Acıbadem Hastanesi'ne gelen golcü oyuncu MR çektirip, efor ve bir dizi sağlık testinden geçti. Doktor Ayhan Optur yönetiminde yapılan ve 5 saat süren kontrollerde Holosko'da bir sağlık sorununa rastlanmadığı bildirildi. Slovak yıldızın, 4 yıl önce ameliyat olduğu sol diz çapraz bağlarında da herhangi bir soruna rastlanmaması sevindirdi.

Bana şans vermedin ki

Başarılı olamadığı gerekçesiyle Beşiktaş'tan gönderilmek istenen Higuain, teknik direktör Ertuğrul Sağlam'a tepki gösterdi. Sağlam'ın, Higuain için menajerine "Onu ben getirdim ama beni mahcup etti" şeklinde dert yanmasına sert yanıt veren Arjantinli yıldız şunları söyledi: "Doğru dürüst şans vermeden kötü oyuncu ilan ettiler. Oynamayan bir futbolcunun iyi olup olmadığı nasıl anlaşılır. Manisa'ya kiralık vermeye çalıştılar, olmadı. Şimdi gitmemi istiyorlar. Bu nasıl iş anlamadım."

Megson'ın gözdesi

Beşiktaş'ın gündemindeki Abdoulaye Meite, Bolton'un en istikrarlı oyuncuları arasında. Teknik direktör Gary Megson'ın vazgeçemediği Fildişili futbolcu, takımının Premier Lig'deki hiçbir maçını kaçırmadı. 45 dakika görev yaptığı West Ham deplasmanı dışında tüm karşılaşmalarda 90 dakika sahada kalan 28 yaşındaki Meite, UEFA Kupası'nda da 3 maçta forma giydi. Bu sezon toplam 2 bin 25 dakika görev alan Meite, bir de gol attı.

İbrahim Kaş'ın forması cepte

MİLLİ Takımımızın Norveç ile deplasmanda oynadığı maçta sakatlanana dek büyük bir çıkış gösteren İbrahim Kaş'ın forması garanti gibi görünüyor... Sakatlıktan kurtulan genç futbolcunun, şu an için stoper sorunu yaşayan Beşiktaş'ta banko isimler arasında yer alması bekleniyor. Teknik direktör Ertuğrul Sağlam da genç oyuncu ile yakından ilgileniyor.

İMKB'ye Diatta bilgisi

DİATTA ile anlaşarak sözleşmesini fesh eden Beşiktaş, bu gelişmeyi İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'na (İMKB) da bildirdi. İMKB'ye gönderilen yazıda, "Şirketimiz ile Lamine Diatta arasında imzalanmış bulunan sözleşme, karşılıklı ibralaşma sonucunda fesh edilmiştir" ifadesi kullanıldı.

Bomba korkusu

DİSKİ maçı öncesi harekete geçen siyah-beyazlı yönetim, Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu'dan güvenlik garantisi alınca rahatladı.

KRİZ TOPLANTISI

Diyarbakır'da dün akşam saatlerinde patlayan bomba Beşiktaş'ı şok etti. Fortis Türkiye Kupası'nda yarın deplasmanda Diyarbakır DİSKİ ile karşılaşacak olan Beşiktaş'ta yönetim, hemen bir durum değerlendirmesi yapıp, Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu ile temasa geçti.

BAŞKAN GİDECEK

GENEL sekreter Kenan Öner, "Şu an itibariyle programımızda bir değişiklik yok. Diyarbakır valimiz garanti verdi" diye konuştu. Federasyon da maçı erteleme veya başka bir şehire almayı önerdi ancak Diyarbakır valiliği garanti verince bu olasılık ortadan kalktı. Başkan Yıldırım Demirören de Diyarbakır'a gitme kararı aldı.

Transfer dosyası

*GELENLER: Filip Holosko (V. Manisa)

*GiDENLER: Lamine Diatta, Burak Yılmaz, Koray Avcı, İbrahim Akın

*GÜNDEMDEKİLER: Ze Castro (Atletico Madrid), Abdoulaye Meite (Bolton), Mairusz Jop (FK Moskova), Sergio Almiron (Juventus)

Çok can yakacağız

TARAFTAR ilgisinin motivasyonunu artırdığını belirten Bobo, "Onlar için daha çok gol atmak istiyorum" dedi. Holosko ile iyi bir ekip olacaklarını ve çok can yakacaklarını iddia eden sambacı, "Holosko da benim kadar yetenekli. Birlikte çok can yakar ve belirlediğimiz hedeflere ulaşırız" şeklinde konuştu.

Yabancılar sevindi

UZUN bir aradan sonra İstanbul'da kendini hissettiren kar, Beşiktaş'ın yabancılarının yüzünü güldürdü... Özellikle Cisse, Bobo ve Delgado'nun, idman sırasında da yağışın devam etmesi nedeniyle neşeli oldukları ifade edildi.

Ümraniye kar altında

ÜMRANİYE Nevzat Demir Tesisleri beyaza büründü... İstanbul'da dün sabah saatlerinde başlayan ve özellikle Anadolu yakasında etkili oyan kar yağışı, Ümraniye'yi de beyaza boyadı. İdman sahalarının kullanılabilir durumda kalması için seferber olan görevliler, sürekli kar temizlediler.

Beşiktaş günlüğü

Beşiktaş'a ret yanıtı

Tahkim, Beşiktaş'ın, 1 maç seyircisiz oynama cezasına yaptığı itirazı reddetti. Kurul Beşiktaş- A.Gücü maçındaki kötü ve çirkin tezahürat nedeniyle PFDK'nın verdiği 1 maç seyircisiz oynama cezasını onadı. 8 Ocak'taki Beşiktaş- Ankaraspor Türkiye Kupası maçı seyircisiz yapılacak.

Yolculuk bugün

Fortis Türkiye Kupası'ndaki ikinci maçında yarın deplasmanda Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ ile kozlarını paylaşacak olan Beşiktaş, bugün bu kente gidecek. Siyah-beyazlı ekip, saat 15.00'te oynayacağı karşılaşmanın ardından akşam saatlerinde İstanbul'a dönecek.

Rico Paşa dönüyor

Sakatlığı nedeniyle uzun süredir takımdan ayrı kalan Ricardinho, pazartesi gününden itibaren takımla birlikte çalışabilecek. "Yattığı yerden para alıyor" şeklinde eleştirilere hedef olan ve düz koşulara devam eden Brezilyalı futbolcu, DİSKİ maçı kadrosuna da dahil edilmedi.

Sedef'e bel engeli

Beşiktaş'ta belinden sorun yaşayan 3 oyuncudan biri olan Mehmet Sedef'in 15 gün daha takımdan ayrı kalacağı bildirildi. Siyahbeyazlı takımda zaman zaman şans bulan genç futbolcunun tedavisine iki hafta daha devam edileceği, ardından da takıma katılacağı ifade edildi.

6 eksikle çalıştılar

Beşiktaş, DİSKİ sınavının hazırlıklarını dün de sürdürdü. Teknik direktör Ertuğrul Sağlam, maçın saat 15.00'te olması nedeniyle çalışmayı saat 13.00'e alırken; sakatlıkları süren Mehmet Sedef, Serdar Kurtuluş, Serdar Özkan, Gökhan Zan, M. Yozgatlı ve Ricardinho antrenmana katılmadı.

Drahşan'a destek

Babası Hasan Drahşan'ı kaybeden sicil kurulu başkanı Firuz Drahşan, zor günlerinde yalnız kalmadı. Mevcut yönetimin yanı sıra, eski yöneticiler ve camianın önde gelen isimlerinin de babasının cenazesinde hazır bulunması Firuz Drahşan'ın acısını bir nebze olsun azalttı.


Alıntıdır:www.fotomac.com.tr
Demir YumruK - avatarı
Demir YumruK
Ziyaretçi
6 Ocak 2008       Mesaj #235
Demir YumruK - avatarı
Ziyaretçi
Beşiktaş Coloccini için bastırıyor

Menajer Sinan Engin, Coloccini, Meite ve Ze Castro ile görüştüklerini belirterek, "İlk hedefimiz Coloccini. Ama bu üç isimden birini alabiliriz" dedi.

Bitti bitiyor

Coloccini, Ze Castro ve Meite ile ilgilenen Kartal'ın menajeri Engin: İlk tercihimizle anlaşmak üzereyiz. Bir diğeri de hazır.

İkinci yarıya savunmasını takviye ederek başlamak isteyen Beşiktaş, stoper arayışlarını sonlandırmak üzere. Listenin ilk sırasındaki isimle arada küçük pürüzlerin kaldığını belirten menajer Sinan Engin, "Bir diğeri de haber bekliyor. Kyrgiakos'tan ise pahalı olduğu için vazgeçtik" dedi. Engin'in 'ilk tercih' olarak tanımladığı ismin, Deportivo'nun Arjantinli stoperi Coloccini olduğu ve 26 yaşındaki tangocunun her an 'evet' diyebileceği ileri sürüldü.

ALTERNATİF CASTRO

1.5 milyon euro
önerilen Coloccini'nin bonservis bedelinin yüksek olması nedeniyle kiralık formülü üzerinde duruluyor. Haber bekleyen alternatifin ise Atletico Madrid'de kulübeden çıkamayan Ze Castro olduğu öğrenildi. 5'i lig, 1'i de UEFA olmak üzere bu sezon sadece 6 maçta şans bulabilen Portekizli'nin, direkt oynayabileceği bir kulübe gitmek istediği biliniyor. Ze Castro'nun bonservis bedeli de oldukça uygun.

Holosko yakıştı

2. yarıda oyuna girerek, Beşiktaş formasıyla siftah yapan Slovak yıldız, dün takımını ateşleyen isimdi.

İLK KEZ SAHADA

Manisa'dan transfer edilen Holosko, dün Diyarbakır DİSKİ karşısında ilk kez siyah- beyazlı formayı giydi. 2. yarıda Batuhan'ın yerine oyuna giren Slovak oyuncu, performansıyla tam not aldı.

MÜTHİŞ BİR ASİST

İlk maçı olmasına rağmen takım uyum sağladığı görülen Holosko, Nobre'nin golünde müthiş bir asist yaparak, kalitesini gösterdi. Yıldız oyuncu, rakibi karşısında da 2 kez gol pozisyonuna girdi.
Demir YumruK - avatarı
Demir YumruK
Ziyaretçi
7 Ocak 2008       Mesaj #236
Demir YumruK - avatarı
Ziyaretçi
Bizim yılımız

Büyük sıkıntılar yaşamalarına rağmen 2007'yi iyi bir noktada uğurladıklarını belirten başarılı hoca: Yeni yıldan umutluyum.

Teknik direktör Ertuğrul Sağlam, 2008'in 'Beşiktaş'ın yılı' olacağını iddia etti. 2007'de küçümsenemeyecek problemler yaşadıklarını hatırlatan başarılı çalıştırıcı, "Buna rağmen 4 yıl aradan sonra Şampiyonlar Ligi'ne katıldık. Üstelik 6 puan toplayıp, 2. tur şansımızı son maça taşımayı başardık. Lige baktığımızda durum kötü değil. Onca hakem hatasına rağmen liderin 3 puan gerisindeyiz" dedi.

DAHA İYİ BEŞİKTAŞ
"Bu şartlar altında 2007'yi başarılı kapattığımızı söyleyebilirim" yorumunu yapan Sağlam, sözlerini şöyle sürdürdü: "2. yarıda 9 maçımızı İnönü'de oynayacağız. Sivas dışında zirveye aday gösterilen tüm takımlar İnönü'ye gelecek. Bu durum bizim için önemli bir avantaj. Hem Türkiye Kupası'nda hem de ligde mutlu sona ulaşmak istiyoruz. Taraftara daha iyi bir Beşiktaş izlettireceğiz."

Beşiktaş Lucescu'nun yıldızının peşinde

Holosko'yu transfer ederek 2008'in ilk büyük bombasını patlatan Beşiktaş, şimdi de Lucescu'nun çalıştırdığı Shakhtar Donetsk takımında oynayan Mariusz Lewandowski'nin peşine düştü. 29 yaşındaki Polonyalı defansif orta saha oyuncusu, güçlü fiziği ile rakip forvetler için tam bir korkulu rüya.

Kartalı uçurur

Yabancı stoper için dört koldan girişimlerini sürdüren Beşiktaş'ın listesine yeni bir isim daha eklendi. Kartal'ın eski teknik direktörü Mircea Lucescu'nun; Coloccini, Ze Castro ve Meite ile maddi konulardaki pazarlıklarını sürdüren siyahbeyazlılara "Mariusz Lewandowski tam sizin aradığınız bir oyuncu" diyerek Polonyalı stoper için yeşil ışık yaktığı viewads?d2hhdD16b25lOjI1NyZhbXA7bj1hZjU3ODQ1NA
öğrenildi.

İSTİKRARLI BİR YILDIZ

Uzun süredir arayışta olan Beşiktaş'ın da bunun üzerine Shakhtar Donetsk'te forma giyen 29 yaşındaki Polonyalı için düğmeye bastığı belirtildi. 2001'den bu yana Donetsk forması giyen Lewandowski, Polonya'nın 2006 Dünya Kupası kadrosunda da yer almıştı. Milli oyuncunun sözleşmesi haziranda bitiyor.
Kötü golcü değilim

Kupa maçında 23 dakika forma giyen ve bir de gol atan Arjantinli forvet, "Kapasitemin yarısıyla oynuyorum" dedi.

FAZLA ŞANS VERİLMEDİ

Sezon başında büyük umutlarla transfer edilen ancak bekleneni veremeyen Higuain, DİSKİ maçının ardından çarpıcı açıklamalarda bulundu. Arjantinli forvet, "Ben kötü golcü değilim. Yeteri kadar şans bulamadım. Eğer oynarsam, çok daha etkili olurum" dedi.

FORMA GİYMEM GEREK

Higuain şöyle devam etti: "Sezonun ilk yarısında kendimi gösteremedim. Çok daha iyisini yapacak kapasiteye sahibim. Şu anda % 50 ile oynayabiliyorum. Eğer Beşiktaş'ta kalırsam, neler yapabileceğimi herkese göstereceğim. Kesinlikle başarısız bir forvet değilim."

Bu Kartal Holosko ile yüksek uçar

Beşiktaş formasını ilk kez sırtına geçirdiği DİSKİ deplasmanında performansıyla hem otoritelerden tam not alan hem de taraftarın gönlüne taht kuran Holosko'nun keyfi yerinde...

Holosko'nun keyfi yerinde

Beşiktaş formasını ilk kez sırtına geçirdiği DİSKİ deplasmanında performansıyla hem otoritelerden tam not alan hem de taraftarın gönlüne taht kuran Holosko'nun keyfi yerinde... 46 dakika sahada kaldığı DİSKİ maçında 1 asist yapıp, 2 kez de golle burun buruna gelen Slovak yıldız, Beşiktaş formasını giymekten büyük onur duyduğunu söyledi. Uzun süredir hayalini kurduğu kulübe geldiğini belirten Holosko, "Gerek hocamın, gerekse camianın benden neler beklediğini biliyorum. Kimseyi mahcup etmeyeceğim" açıklamasını yaptı.
Günlüğü 12 milyar!

Beşiktaş'ın listesindeki Coloccini'nin senelik 2.5 milyon euro alması sorun yaratıyor.

RAKAM ÇOK YÜKSEK

Ara transferde takımı güçlendirmek için harekete geçen Beşiktaş stoper arayışlarını aralıksız sürdürürken, listenin başındaki ilk isim olan Fabricio Coloccini'nin Deportivo'dan aldığı yıllık 2.5 milyon euro'luk ücret sıkıntı yarattı. Siyah-beyazlılar bu parayı vermeye yanaşmıyorlar.

DENGELERİ BOZAR

Teknik direktör Sağlam, Coloccini üzerinde dururken; bu futbolcuya 2.5 milyon euro ödenirse, Arjantinli yıldızın günlüğü 12 milyar liraya (12 bin YTL) gelecek. Yönetim bu rakamın, takımdaki dengeleri bozmasından korkuyor.

Beşiktaş günlüğü

Kurtuluş nerede?

Teknik direktör Ertuğrul Sağlam, genç yıldız Serdar Kurtuluş'un bir an önce hazır duruma getirilmesini istedi. Sağlam, "Serdar Kurtuluş genç ve sağlıklı bir oyuncu. Sakatlığı bu kadar uzun sürmemeliydi. Ona ikinci yarıda ihtiyacım var" diyerek sağlık ekibini uyardı.

Nobre alkışlandı

Bu sezon teknik direktör Sağlam tarafından fazla forma şansı bulamayan Nobre, DİSKİ maçındaki oyunuyla alkış topladı. Kupa maçında 6 net pozisyon bulan, bir gol atan, iki topu direkten dönen forvet için "Özlenen Nobre geri döndü" yorumu yapıldı.

26 maçlık özlem bitti

Beşiktaş'ın sezon başında transfer ettiği Cisse, 26 maç sonra golle tanıştı. DİSKİ maçında takımının ilk gölünü rakip filelere gönderen Cisse; bu sezon oynadığı 14 lig, 6 Devler Ligi, 4 ön eleme, 1 kupa, 1 de Süper Kupa maçındaki ilk golünü atarak bu özlemini gidermiş oldu.

Engin'den teşekkür

Menajer Sinan Engin, DİSKİ maçının ardından genç futbolcu Aydın Karabulut'u özel olarak kutladı. Engin'in, sadece attığı güzel gol değil oynadığı etkili futbolla da herkesin takdirini alan Aydın'a, "Böyle devam ettiğin sürece milli forma da senin olur" dediği ifade edildi.

Batuhan'a tatlı sert

Beşiktaş teknik kadrosu, DİSKİ maçında ilk 11'de sahaya çıkan ancak etkisiz futbolu nedeniyle yerini Holosko'ya bırakan Batuhan'ı uyardı. Siyahbeyazlıların, "Senden büyük beklentilerimiz var. Yeteneklisin ama takıma daha çok katkı sağlamalısın" dediği öğrenildi.

BEFAM da Antalya'da

Vestel Manisa'dan Uğur İnceman'ı isteyen ama olumsuz yanıt alan siyah-beyazlıların transfer komitesi BEFAM'ın yetkilileri, Antalya'ya demir attı. BEFAM'ın, burada kamp yapan takımların maçlarını izleyerek, özellikle genç yetenekleri yakın takibe aldıkları öğrenildi.
jarule - avatarı
jarule
Ziyaretçi
11 Ocak 2008       Mesaj #237
jarule - avatarı
Ziyaretçi
besıktas holoskoyu alarak buyuk bır iş yaptı bakalım ılerıkı gunlerde gorecez
Demir YumruK - avatarı
Demir YumruK
Ziyaretçi
11 Ocak 2008       Mesaj #238
Demir YumruK - avatarı
Ziyaretçi
Sevilla Delgado'nun peşinde

Bu sezon futbolunu bir beden büyüten Arjantinli oyuncu, dev kulüpleri de peşine takmaya başladı

Delgado'ya yakın takip

Bu sezon futbolunu bir beden büyüten Arjantinli oyuncu, dev kulüpleri de peşine takmaya başladı.

Ülker Grubu'nun katkılarıyla geçen sezon Beşiktaşlı olan ve ilk günlerinde sürekli 5 milyon euro'luk bonservis bedeli ile gündeme gelen Delgado, şimdilerde ise Avrupa'nın dev kulüplerini peşine takmaya başladı. Bu sezonki futbolu ile ben bu takımın lideriyim' mesajı da veren Arjantinli futbolcu, ilk olarak F.Bahçe'nin UEFA Kupası'ndaki rakibi Sevilla'nın listesine girdi. Son dönemde Avrupa futbolunda ağırlığını iyiden iyiye hissettiren İspanyol ekibinin, uzun süredir Delgado'yu izlediği öğrenildi.

ŞİMDİLİK GİDEMEZ!

Beşiktaş ile 1.5 yıllık daha sözleşmesi bulunan tangocu için harekete geçeceği belirtilen Sevilla'nın bu transferi bugünlerde bitirmesi ise zor görünüyor. Çünkü Kartal'ı hem ligde hem de Türkiye Kupası'nda şampiyon görmek isteyen yönetim, Ülker'den tüm haklarını devraldığı Delgado'yu göndermeyi düşünmüyor. Tangocu, üç ay parası ödenmediği takdirde ise sözleşmesi gereği serbest kalıyor.

Daum'dan Kartal'a Julio Cesar önerisi!

Bir stoper alıp ara transferi bitirmek isteyen Kartal'da yeni gözde Cesar

Julio iyidir

Bir stoper alıp ara transferi bitirmek isteyen Kartal'da yeni gözde Cesar.

Holosko'yu alarak hücum hattındaki sorunu çözen Beşiktaş, stoper için ince eleyip sık dokuyor. Coloccini, Jop, Majstoroviç ve Prodoski'den sonra Kartal, Julio Cesar'ı da takibe aldı. Real Madrid, Benfica, Austria Wien'den sonra geçen yıl gittiği Meksika'dan Olympiakos'a transfer olan 30 yaşındaki Brezilyalı oyuncu için Daum da "Süper" raporu verdi. Alman hoca, "Onunla Wien'de şampiyonluk yaşadık. Beşiktaş alırsa büyük iş yapar ama Olympiakos'un bırakacağını sanmıyorum" dedi.

MAJSTROVİC YEDEKTE

Daum'un sağ kolu, spor direktörü Murat Kuş da Julio Cesar'ın çok yetenekli bir oyuncu olduğunu söyledi. Kuş, "Onunla 5 yıl önce birlikteydik. Maçlarını şimdi de seyrediyorum. Kendini çok geliştirmiş. Beşiktaş bu işi bitirirse en önemli sorununu giderir" diye konuştu. Beşiktaş yönetiminin Brezilyalı yıldız ile temasa geçtiği, Olympiakos ile pazarlıkların da başladığı belirtildi. Julio Cesar'ın olmaması halinde prensip anlaşmasına varılan İsveçli Daniel Majstorovic'e dönülecek.

Gerets Bobo'yu istedi

Eurosport, Marsilya Teknik Direktörü Erik Gerets'in Bobo'yu istediğini iddia etti. Fransa Ligi'nden transfer haberleri veren Eurosport; Gerets'in Ümit Karan, Zigiç, Jovanoviç, Saviola, Elmander ve Palacio gibi golcüleri de gündemine aldığını ancak son gözdesinin Bobo olduğunu ve 8 milyon dolarlık bonsevisine rağmen transferde ısrar ettiğini duyurdu.
Demir YumruK - avatarı
Demir YumruK
Ziyaretçi
12 Ocak 2008       Mesaj #239
Demir YumruK - avatarı
Ziyaretçi
Rüştü'den olay sözler

Beşiktaş'ın tecrübeli file bekçisi Rüştü Reçber, en başarılı Beşiktaş muhabiri Fatih Doğan'a konuştu. 2008'in günlerce konuşulacak ilk olay röportajının tüm ayrıntıları

Düğüm İnönü'de

Futbolda dönüm noktan nedir? 1992-93'te Antalya'da oynarken Mayıs'ta kaza geçirdim. Beşiktaş talip olmuştu. İstanbul'a geldik. Verilen rapor yüzünden Beşiktaş'ın kapısından döndüm. Ama hocam Erdem Tuğal, bana inandı, iyi bir grafik sergiledim. Sonra Cemil Turan F.Bahçe adına araya girdi. Ancak başkan Hasan Subaşı, "Şampiyonluğa gidiyoruz, sezon sonu verelim'' diyince Antalya'da F.Bahçe'nin futbolcusu olarak kaldım ve şampiyonluk yaşadım. Sonra F.Bahçe'deki futbol hayatım başladı.
* F.Bahçe'de en çok neye üzüldün? Bir Beşiktaş maçı öncesi kramponları temizlerken, falçatayla elimi kesmiştim. Eşiyle kavga etti dediler. Adli Tıp raporu getirmeme rağmen, yöneten insanların dedikodulara inanması acı verdi. F.Bahçe camiası böyle bir camiadır. İstenmiyorsa, doğrular görülmez. Bir de bana saldıran insanların 3 gün sonra benimle Samsun'a aynı uçakta gitmesi, aynı otelde kalmasına inanamadım. Onlardan davacı olmadım. Bunu kapatacak kulüptür diye düşündüm. Önemli olan kulübün başarısıydı. Ama kulübün içinden insanlar bana "Ali Şen'ci, provokatör, paracı" dediler. Asla bana paracı diyemezler. Ben başkanın bir sözüne, her yıl alacağımdan 250 bin dolar bırakmışım.
* Beşiktaş yeni bir sayfa mı?
F.Bahçe'de misyonumu tamamladığıma inanıyorum. Yeni bir heyecanın, yeni bir sayfanın açılması gerektiğine inandım. Hatta başarısız sonuçların olduğu bir yere gelmek ve orada başarıları yaşamak düşüncesiyle geldim. İmza atarken kafamda geçen tek şey vardı: Layıkıyla bir yerde görevimi bitirdim, layıkıyla bir yerde görevimi yapmaya geldim.
* 3 yıllık sözleşmen ve garanti 1.5 milyon euro alman çok konuşuldu. Ben Beşiktaş'a para için gelmedim. Benim için sözleşmeler değil sözler önemlidir. 40 yaşıma kadar rahat oynarım. Kimse kaygılanmasın, Beşiktaş'a verimli olamayacağımı anladığım gün sözleşmemi yırtar, futbolu bırakırım.
* Beşiktaş'a geldiğinde hiç yabancılık hissettin mi?
Arada çatlak sesler çıkabilir ama büyük sıcaklık gördüm. Yıllardır Beşiktaş camiasının içindeymişim gibi hissediyorum. Ertuğrul Hoca ve Milli Takım'dan arkadaşların varlığı çok etkili oldu.
* İlk yarıyı nasıl değerlendiriyorsun? Dışardan beklentilerin çok üstünde ama kendi beklentilerimizin altında sonuç aldık. Liderle aramızda 3 puan var. Şampiyonlar Ligi'ne kalınmış, son maça kadar şansınız devam etmiş. Liverpool kazası dışında çok başarılı sonuçlar alınmış. Türkiye Kupası'nda devam ediyoruz. Ciddi hakem hatalarına rağmen ilk yarıyı iyi yerde bitirdik.
* F.Bahçe ile G.Saray arasındaki şampiyonluk şansını kıyaslarsan... Başımızda hırslı, genç, dinamik bir hocamız var. Bu bizim için avantaj. Umarım kritik kararlarla karşılaşmayız ve Beşiktaş yanlış ortamlar içine sokulmaz. Camianın bütünlük içinde olması gerek. Zincirlerden biri açıldı mı şampiyon olamayız. Birliği sağlarsak şampiyon olacak bir takım var. F.Bahçe'nin güçlü kadrosu var. G.Saray da iyi transferlerle sezona başladı. Bence şu an şanslar eşit.
* 9 maçı İnönü'de oynayacak olmanızı avantaj olarak görüyor musun? Hakem hataları,
şanssızlıklar olmasa bugün 4 puan önde liderdik. Topu sahada oynamadıktan sonra, isterseniz 17 maçı içeride oynayın. Yürek, akıl ve futbol sahaya yansıtılmalı. İlk yarıda İnönü'de çok puan kaybetmişiz. Herhalde içeride dışardakinden daha çok kaybeden başka takım yoktur. Demek ki, İnönü'de bir sorun var. Bu noktada taraftarımıza büyük iş düşüyor. Bu sorunu onlarla birlikte çözeceğiz. Yani şampiyonluğun düğümü İnönü'de çözülecek.
* 2008 Avrupa Şampiyonası sonrası Milli Takıma veda mı edeceksin?
Evet. 4 ay var. 2008'den sonra Milli Takım'a veda edeceğim. Görevimi çok iyi bir şekilde yapmış bir insan olarak ayyıldızlı formaya veda etmek istiyorum.
Demir YumruK - avatarı
Demir YumruK
Ziyaretçi
13 Ocak 2008       Mesaj #240
Demir YumruK - avatarı
Ziyaretçi
Kartal yıkılmaz

Beşiktaş'ın bu kadrosu yeterli, fazlası bile var. Zirvenin en güçlü adayı onlar... Telafisi olmayan maçlar yapan Kartal, sezon sonunda mutlu sona ulaşacaktır.

Beşiktaş maça kötü başladı ve kalesinde erken bir gol gördü. Bunun birinci nedeni Konya'nın oyuna daha iyi konsantre olması ve rakip sahada istediği baskıyı kurmasıydı. Ancak ikinci yarıda tam tersi oldu, kazanmak isteyen Beşiktaş topa hakim olunca, bu kez de Konya istediği oyunu sergileyemedi. Skorun ilk yarıda Konyaspor, ikinci yarı sonunda Beşiktaş viewads?d2hhdD16b25lOjI1NyZhbXA7bj1hZjU3ODQ1NA
lehine olması da bunun en önemli göstergesi zaten.

KAZANMASI NORMAL

Bobo ve Holosko fazla etkili olamadılar. Çok pozisyon buldular ama değerlendiremediler. Beşiktaş'ın en önemli ismi olan Nobre'nin kenarda oturması bana garip geliyor. Bu kadar tecrübeli bir forvetin, son 5 dakikada oyuna girmesine rağmen neler yapabileceğini herkes gördü. Elbette uzun maratonda herkes şans bulacak. Ancak Beşiktaş, telafisi olmayan maçlar oynuyor, çok daha dikkatli olmalılar. Siyah-beyazlıların bu maçları kazanması normal, çünkü kaybetme şansı ve lüksü yok.

TRANSFER GEREKSİZ

G.Saray ve F.Bahçe, Avrupa'da da mücadele edeceği için Beşiktaş şampiyonluğun en güçlü adayı. Çünkü iyi olan kadrolarını, daha da güçlendirdiler. Her an oyunun kaderini değiştirecek futbolcuları var. Şu anda takımın en iyi ismi Baki Mercimek. Eğer yeni bir stoper gelip de Baki'yi kenara alırlarsa, büyük haksızlık olur. Çünkü Baki, bütün kader maçlarında çok iyi oynadı. Bu kadroya takviye yapmaya gerek yok, Beşiktaş'ın kadrosunda fazlası var, eksiği yok. Olması gereken herkes bu takımda mevcut.

HATA YAPAN GİDER

Sezona fırtına gibi giren Serdar Özkan ve Brezilyalı Ricardinho bile kadroya girmekte zorlanıyor. Biraz kötü oynayan kendini hemen yedek kulübesinde buluveriyor. Ancak buna rağmen Koray Avcı ve Burak'ın gönderilmesi büyük hata. İlerleyen günlerde onlara ihtiyaç olacak. Her şeye rağmen Beşiktaş'ın bu kadro yapısıyla şampiyon olmaması anormal olur. Bu arada Sivasspor da zirvenin en önemli adaylarından biri ama onlar da şampiyonluğa inanmıyorlar bence. Bu nedenle siyah-beyazlılar sezon sonu mutlu sona ulaşacak takım olacaktır.
RIZA ÇALIMBAY

Benzer Konular

23 Aralık 2011 / Misafir Spor