Arama

Kış Makyajı

Güncelleme: 3 Kasım 2008 Gösterim: 28.003 Cevap: 3
Sedef 21 - avatarı
Sedef 21
Ziyaretçi
11 Şubat 2008       Mesaj #1
Sedef 21 - avatarı
Ziyaretçi
Iste size Kis aylari icin Makyaj teknikleri.... Msn Wink

Sponsorlu Bağlantılar
Kışın, yoğun hava kirliliği ve kapalı hava cildinizin soluk ve sağlıksız bir
görünüme girmesine neden olabilir. Aşağıdaki önerilerimize uyarak kışın da yaz aylarında olduğu gibi sağlıklı ve ışıl ışıl bir görünüme sahip olabilirsiniz.


Ten makyajı

Teniniz solgunsa, kapatıcı kullanmanız, fondöten kullanmanızı da kolaylaştıracaktır. Cildinizin eski canlı görünümünü almasını istiyorsanız onu homojenleştirmeye çalışmalısınız. Bunu yaparken hangi rengin nasıl bir etki yarattığını bilmenizde fayda var.

Yeşil: Kızarıklıkları gizlemek için
Mor: Işıltı yakalamak için
Beyaz: Teni açmak ve porselen havası vermek için
Bronz: Hafif sedefli bir hava vermek için

1. Avucunuza tercihinize göre biraz kapatıcı veya fondöten alarak önce parmak uçlarınızla teninize uyguladıktan sonra bir pamuk veya ponpon yardımıyla yayın.

2. Hassas bölgelerde yani burnun kenarları, alın, çene bölgelerinizde ısrarcı olun

3. Canlı bir etki kazanmak için fazla pembe olmayan bir allık kullanın.

4. Kalın bir fırçayla hafif hafif dokunarak güneş pudrasıyla sürün. Böylece makyajınızı hafifletmiş ve yerleştirmiş olursunuz.

Göz makyajı

Yorgun görünüyorsanız gözlerinize fazla makyaj yapmayın. Asıl amaç, göz çevresi çizgilerini sakladıktan sonra bakışınıza bir ışıltı getirmektir.

1. Işıltılı bir bakış elde etmek için, bakışınızın bir kaş kümesi tarafından gölgelenmemesi gerekir. Bu nedenle mutlaka kaşlarınızdaki fazlalıkları düzenli aralıklarla alın.

2. Bir fırçayla kaşlarınızı tarayıp şekillendirin.

3. Göz kapaklarınıza açık renk bir gölge sürün: beyaz, krem veya sarı. Gölgeyi önce parmak uçlarınızla sürdükten sonra ince bir fırçayla tanımlanmış hale getirin. Sedefli bir gölge de kullanılabilir.

4. Az miktarda siyah maskara sürün.

5. Görünürde hala belirgin olan kusurlar varsa, kapatıcı yardımıyla yapacağınız son rötuş bunları yok edecektir.

Dudak makyajı

Rujun hafifliğiyle parlatıcının parlaklığından faydalanarak dudaklarınıza hafif bir ışıltı getirin. Yüzünüzün yorgunluğunu vurgulamasını önlemek için dudak kalemi kullanmaktan kaçının. Doğal renklerin size kazandıracağı canlılığa güvenin.

1. Koruyucu olması için bir kat besleyici sürdükten sonra doğal ve açık renkte rujunuzu sürün.

2. Pembe veya sedefli bir parlatıcı sürerek dudak makyajınızı tamamlayın.

Lavie - avatarı
Lavie
Ziyaretçi
6 Mart 2008       Mesaj #2
Lavie - avatarı
Ziyaretçi
Makyajınızın Kalıcı Olması İçin
makyaj2
Bakışlardaki çarpıcılığı yakalamak için genellikle göz çevresinde çok çaba sarfetmek ve gün içerisinde sık sık rötuş yapmak gerekir. Ancak gözkapağı makyajının kalıcı olması için büyük kozmetik firmaları bazı kremler geliştirdiler.Makyaj yapmadan önce gözkapaklarına sürülen ve 30 saniye kurumaya bırakılan bu kremler makyajın daha kolay yapılmasını ve kalıcı olmasını sağlıyor.Ok gibi kirpikler
Sponsorlu Bağlantılar
Kirpikleriniz için de suya dayanıklı rimelleri tercih edin öncelikle. Kısa kirpikleri uzun göstermek de yeni ürünlerle şimdi çok kolay. Pisayada sırf bunun için üretilmiş pek çok maskara bulabilirsiniz. Rimelin kalıcılığını sağlamak için size pudra çok yardımcı olacaktır. Önce bir kat rimel sürün. Üzerinden pudra ile hafifçe geçin ve tekrar rimel sürün. Böylece rimeliniz uzun süre dayanacaktır.
Gün boyunca her yarım saatte bir ruj tazelemek kadar can sıkıcı bir şey daha olamaz. Hele dudaktan taşan rujlar çok can sıkıcıdır. Bunların önüne geçmek için ruj sürmeden önce bir kez dudak kalemi ile dudak sınırlarını belirleyin. Sonra rujunuzu sürün. Bir kağıt mendili ısırarak fazlasını alın ve üzerinden transparan pudra ile geçin. Sonra tekrar ruj sürün ve son kez medili ısırın. Artık günde en fazla üç kez, memeklerden sonra rujunuzu hafifçe tazelemeniz yeterli olacaktır.
Kalıcı makyaj nasıl yapılır?
Çoğu kişi uygulama anını hafif bir batma hissi olarak tarif eder. Kişinin ağrı duyarlılığı ve uygulayıcının el hafifliğine göre farklılıklar gösterecek minimum bir rahatsızlık söz konusudur. Bölgede oluşabilecek rahatsızlıkları en aza indirmek ve bölgeyi uyuşturmak için yüzeysel anestezi ve yağlar kullanılabileceği gibi, bir doktor ya da dişçi gözetiminde lokal anestezi de yapılabilir. İşlemin uzunluğu kişinin hassasiyetine, cilt nemine, yoğunluğuna, elastikiyetine ve cildin genel durumuna göre değişebilir. Ortalama süre 2-3 saat kadardır.

Bir set mikro steril iğne, kalıcı renk karışımına batırılarak kişinin istekleri doğrultusunda cilde uygulanır. Taze renk, iğneler vasıtasıyla cildin üst tabakasına zerk edilir. Dövme uygulamasının aksine, cilt hafifçe kaldırılarak renk uygulandığından, daha ağrısız gerçekleşir. Yine aynı nedenle ciltteki travma da çok daha çabuk iyileşir. Uygulama sonrasında çoğu kişi normal hayata derhal devam edebilir.

Uygulamanın tam anlamıyla kalıcı olması bazı şeylere dikkat edilmesini gerektirir. Güneşin UV ışınlarına fazla maruz kalmak ya da solaryum seansları, cildin fazla kuru olması, bazı uyuşturucular ve sigara kalıcılığı olumsuz yönde etkileyen faktörlerdir. Alfa- hidroksi, retin-a ve glikolik asit, kalıcı makyaj uygulanan bölgelerden uzak tutulması gereken maddelerdir. Aksi halde etki azalabileceğinden belli sürelerde ekstra bakım gerekebilir. Göz kapaklarına güneş korumalı krem kullanmak, eye-liner uygulanmış gözlerde güneş gözlüğü takmak, dudaklara koruyucu sürmek gibi bazı önlemler makyajın kalıcılığını artıracaktır.

GÜLGECELER - avatarı
GÜLGECELER
Ziyaretçi
13 Ağustos 2008       Mesaj #3
GÜLGECELER - avatarı
Ziyaretçi
23907480cg8
HAZIR GÖZ MAKYAJI

'Çirkin kadın yoktur, bakımsız kadın vardır' sözünü düstur edinmiş kozmetikçiler dünyada bakımsız ve makyajsız kadın bırakmamaya niyetliler.

Zaman problemi çekenler, makyaj yapmayı beceremiyorum diyenler, ve makyaj yapmaya üşenenler, sizi çok sevindirecek bir ürün çıktı. Yapıştırdığınızda siz çıkarana kadar istedeğiniz şekilde kalacak zahmetsiz göz farı çıkartmaları.

sarC4B1lC4B1
Bu ürünleri kullandığınızda yüzünüze hem profosyonel bir makyözün eli değmiş gibi görüntünüz olacak, hem de zamandan kazanacaksınız.
Her göz farı çıkartması 20 kez kullanıma göre yapılmış ve bir çiftin fiyat aralığı 10 dolarla 15 dolar arasında değişiyor.
İnternet üzerinden de satın alabileceğiniz bu ürünleri 'eye shadow kit' ya da 'eye shadow stickers' diye arama yaparak bulabilirsiniz.

Ayrıca;
90245195hz5

90779706kv2

95743227lw2

99299500pt0
66288548qu2

79605058iv6
HerHangiBiri - avatarı
HerHangiBiri
Ziyaretçi
3 Kasım 2008       Mesaj #4
HerHangiBiri - avatarı
Ziyaretçi
Kış Makyajı


Bu sonbahar- kış makyaj denince aklımıza ilk gelecek şey doğallık olacak

Belirgin çizgilere sahip ’kedi’ gözler ve dalgalı saçlar bu kışın gözdeleri arasında. Ünlü markaların makyaj koleksiyonlarında ortaya çıkan renkler koyu mor, kırmızı, kahverengi, metalik ve uçuk pembeden oluşuyor.


KIRMIZI DUDAKLAR

Dudaklarda yine kırmızı ve pembenin hakimiyeti sürüyor. Geçtiğimiz sezonlarda kadınların bolca kullandığı parlak, hissi veren rujlar, kış sezonunda da yerini almış. Modası hiç geçmeyen saten rujlar ise, rahatlığı ve kolay bulaşmadığı için yine kadınların gözdesi. Bordo, koyu pembe, kan kırmızısı ve koyu kırmızı sezonun gözde renkleri arasında. Kıpkırmızı dudaklarınızı, iri dalgalı saçlarla beraber kullandığınızda 40’lı yılların femme fatale kadınlarını hatırlatan bir görünüm ortaya çıkarabilirsiniz. Son derece bakımlı ve hacimli görünen bu model kadına gösterişli ve baştan çıkarıcı bir hava veriyor.


DAĞINIK TOPUZLAR

Makyajın tamamlayıcı unsuru olan saçlarınız için alternatiflerde doğal görünümden yana. Dağınık ve arkaya taranarak toplanmış topuzlar hayli çok. Güçlü gözlerle birlikte seksilik ön planda. Saçlar modern ve kararlı bir ifade oluşturacak şekilde pürüzlü ve dalgalı. Ayrıca topuzlar ve örgüler kadına hem derli toplu hem de son derece rahat ve asil bir hava veriyor. Ayrıca düzgün ya da dağınık topuz yapılmış saçlar, sezonun keskin hatlı kıyafetlerine çok yakışıyor. Ortadan ayrılmış, dümdüz uzun saçlar yine çok moda. Saçlarınıza dümdüz fön çektirin, kısaysa da mutlaka postiş ekletin. Hacimsiz durmasını önlemek için de saçınızın alt kısımlarını maşayla düzeltin.


SİYAH TIRNAKLAR

Tırnaklarda da yine pembenin hâkimiyetini görüyoruz. Bu kış çok kullanılan diğer renk ise siyah olacak. Bu sezon ‘glam rock’ stili çok moda. Fransız tipi manikür de kibar ve şık duruşuyla bu sezonda da tercih edilenler arasında.


RENKSİZ YÜZLER

Soluk cilt, pembe yanaklar... Bu sonbahar- kış doğallık ön planda. Kırmızıya dönük allıklar ile cildinizini canlandırabilirsiniz. Uçuk pembe her sezonda olduğu gibi yine kullanılmaya devam edecek. Bu da size sağlıklı görünümlü yanaklar ve doğal bir görünüm sağlayacak. Sezonda fondöten ve allığınızı fazla parlak olmayan tonlardan seçip, doğal bir ışıltı yaratacak bir makyaj tarzını benimsemeniz doğru olacak. Allık kullanımında daha iyi sonuç alabilmek için allık fırçasının yumuşak ve uzun tüylü olması, sık sık yıkanması gerekiyor. Yuvarlak bir yüzü daha ince göstermek için allığı, elmacık kemiklerinin altından şakaklara doğru ve şakaklara sürmelisiniz. Köşeli bir yüzde, elmacık kemiklerinin üzerine ve çenenin alt - yan sınırına allık sürülürse yüzde daha yumuşak bir ifade sağlanabilir.


DUMANLI GÖZLER

Dumanlı gözler geçtiğimiz kış sezonunun ve bu yaz sezonu makyaj modasının trendiydi. 2008 2009 kış sezonunda bu trend devam ediyor. Yalnız bu sefer renkler daha koyu. Özellikle altın sarısı ve koyu renkli dumanlı gözler 2008 2009 makyaj modasının en önde gelen trendleri arasında. Ayrıca dramatik ve belirgin çizgilerle ön plana çıkan gözler, kadınlara hem cesur hem de flörtöz bir hava veriyor. Kusursuz ten makyajının üzerine koyu renk far, eye liner, güçlü kirpikler için kalın bir rimel ve dudak parlatıcısı kadını masum bir genç kızdan baştan çıkarıcı bir kadına dönüştürmeye yetiyor. Kedi gözlere sahip olmak için, siyah likit eye-liner ile kirpiklere yakın çizgiler çekin ve çizgiyi dışa doğru uzatın. Ünlü markaların koleksiyonlarında ortaya çıkan renkler koyu mor, kırmızı, kahverengi, metalik ve uçuk pembeden oluşuyor.


GAZETEVATAN

Benzer Konular

1 Temmuz 2012 / Misafir Taslak Konular
14 Şubat 2012 / neev Soru-Cevap
23 Şubat 2012 / NihLe Taslak Konular