Arama

Gelin Makyajı

Güncelleme: 21 Kasım 2012 Gösterim: 5.604 Cevap: 4
NihLe - avatarı
NihLe
Ziyaretçi
31 Aralık 2005       Mesaj #1
NihLe - avatarı
Ziyaretçi
En Güzel Gelin Siz Olun
MsXLabs.Org
Sponsorlu Bağlantılar

makyajistock00000922783

Gelin makyajının en önemli tarzı ,gelini zarif ,masum ve neredeyse makyajsız gösterebilmektir.Bağıran renkler birer tabudur ,ancak gelin isterse ve kendine kıyafet olarak da çılgınca bir şey seçmişse.
Gelinlerin düğün gününde kendilerini rahat hissetmedikleri çok sık rastlanan bir durumdur.Kendilerini yabancı hissederler ,güzel görmezler ,çok fazla makyaj yaptıklarına inanırlar.Bu nedenle ,mümkün olduğunca ,düğünden birkaç hafta önce ,makyajı yapacak kişiyle ,prova amaçlı denemeler yapılmalıdır.Böylece ,yapılacak saç ve makyaja alışılmış olunacaktır.Bu bilhassa saçını boyatmayı düşünenler açısından çok önemli.Aynı zamanda yüz bakımı açısından ,cilde özel bir bakım yaptırarak hazırlanma açısından da iyi bir fırsat olacaktır.Böylece ilk etapta kaşlar düzeltilebilir ve manikür/tırnak modeli teklif edilebilir ve işlemler zaman darlığı çekilmeden halledilir.

Zemin hazırlığı

Uygun renk tonunu karıştırarak bulun ve istenen “örtü” rengini elde edinceye kadar sürün.Dikkat edin ki ,zemin kulak ,göz ve saç başlangıç yerlerinde düz şekilde uygulansın.Dengesizlikler ve çizgiler bu aşamada gözükmemeli.Zemin renginin ten rengiyle uyumlu olmasına da özen gösterin.Ten renginden bir ton açık ya da daha koyu olabilir.


Fiksleme

Zeminleme için en önemli kısım fikslemedir ,ki makyaj uzun ömürlü olsun.Bunun için de en iyisi şeffaf pudra kullanarak yüzün her bölgesine sürmeniz ,özellikle gözlerin etrafını ve kirpik alt ve üstünü unutmamanız.Böylece kirpikler de daha dolgun ve sık görünecektir.


Ruj sürme

Bu esnada kesin bir renk paletine karar verme durumundasınız.Bej ,pastel kahverengi ,pastel pembe ,ve de pastel oranj tonları ,saç rengine uyumlu olarak ideal gelin makyajı renkleridir.Yüzü sadece hafif rujla modelleştirin.Elma kemiklerini belirginleştirin ve alın boyun ve çeneyi koyulaştırın.


Gözler

Düzgün alınmış ,yüz hatlarına uygun kaşlar önemlidir.Gözler için renklerden maksimum 3 renk tonu kullanmaya özen gösterin.Parlak ya da mat olması tamamen gelinin beğenisine kalmıştır.Gözlerin büyük görünmesini sağlayın ,kaş altına beyazlatıcı kullanın.Göz kapaklarında kullanılan rengin tonunda bir çizgide güzel görünür.Dıştan içeriye doğru bu çizgi daha da beyazlayabilir.Kirpikler için mutlaka suya dayanıklı olanları kullanın ,üstelik bunu birkaç defa yapın.Düğün günü mutlaka birkaç damla göz yaşı sevinçten akacaktır.


Dudaklar

Zarif ,parlak tonlar gelin makyajı için aslında en uygun olanlarıdır.Çünkü gelin ,böyle bir günde hem çok öpülür hem de öpmek zorunda kalır.Dudakları iyi pudralayın ve çerçeveyi örneğin lipgloss veya dudak kalemi ile çizin.İçini de aynı renkle boyayın ,hepsini fiksledikten sonra aynı uygulamayı bir daha tekrarlayın.

Gelin ruj kalemini veya glossu bu gün için çantasında bulundurmalı.Dudak makyajı buz taneleri ile fikslenirse ,daha uzun ve kalıcı olur.


Saçlar

Profesyonel değilseniz ,saç işini kuaförünüz yapsın.Makyaja başlanmadan önce saç işine bakılmalı.



Son düzenleyen Efulim; 21 Kasım 2012 09:58 Sebep: Mesaj düzeni.
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
16 Ocak 2012       Mesaj #2
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Gelin Makyajı

Sponsorlu Bağlantılar
makyaj 14

Bu yıl gelinler kozmetikteki trendleri takip ediyorlar. Bembeyaz gelinlikleri yılın moda renkleri beyaz ve pembe tamamlıyor. Gelinlere, hafif renklerle sade ve güzel bir görüntü veriliyor. Gelin makyajında da önemli olan gelini zarif, masum ve neredeyse makyajsız gösterebilmektir. Bundan dolayı gelin makyajı son derece natürel olmalı, sadece gelinin güzelliğini ortaya çıkarmalıdır.

Bu yıl yalnızca modada değil, aynı zamanda makyajda da pastel renkler tercih ediliyor. Moda renkler saflığın simgesi beyaz ve pembenin tonları. Gelinlere yapılan makyajda da moda renkler tercih ediliyor. Ayrıca, gelin makyajınızı belirleyen en önemli unsurlar gelinliğin ve saç modelinin yanı sıra düğünün gerçekleşeceği mekandır.

Hoş bir kır düğünü planlıyorsanız ve romantik, havalarda uçuşan bir gelinlik giyecekseniz ağır tonlarda uygulayacağınız bir makyaj iyi bir tercih olmayacaktır.


Güzel bir gelin makyajının sırları:
Çok parlak renkler yerine mat tonları kullanın. Yoksa resimlerde pırıl pırıl parlayabilirsiniz!
Fondöteninizi boyun renginize uyan natürel tonlarda seçmelisiniz.
Yuvarlak bir yüze sahipseniz allığı, elmacık kemiklerinin altından şafaklara doğru ve şakaklara sürerek daha ince gösterebilirsiniz. Köşeli bir yüzde ise allık, elmacık kemiklerinin üzerine ve çenenin alt-yan sınırına sürülmeli.
Gözler yüzün en dikkat çekici bölgelerinden biridir. Göz makyajınızı yaparken açık renk farınızı göz kapağına sürdükten sonra, gölge yapacağınız renkte far ile göz kapağının bitiminden kaşa paralel çukurluğa hafifçe sürün.

Kirpikler
Bakışlarınıza yoğunluk veren dolgun kirpikler için yapışkanlı ve son derece natürel duran takma kirpikler kullanabilirsiniz. Böylece çok daha etkileyici bakışlara sahip olabilirsiniz.
Dudaklarınızı ön plana çıkarmak istiyorsanız rujunuzu uygun renkte bir dudak kalemi ile ortadan uçlara doğru dudaklarınızı çevreleyin. Dudaklarınız ince ise açık renk rujlar kullanarak dudağınızı daha dolgun gösterebilirsiniz. Aynı şekilde kalın dudaklar da koyu renkli rujla daha ince gösterilebilir. Gelinlerin ruj seçiminde dikkat etmesi gereken özellik ise kalıcılık. Uzmanlar düğün boyunca kalıcılığın sağlanması için rujun altına bir kat pudra sürülmesini tavsiye ediyor. Diğer bir ipucu ise dudaklarda gece boyu canlı bir görünüm için tam dudakların ortasına parlatıcı sürmeleri.




BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
Sen sadece aynasin...
GüNeSss - avatarı
GüNeSss
Ziyaretçi
19 Ocak 2012       Mesaj #3
GüNeSss - avatarı
Ziyaretçi
2012 Gelin Makyajı Modelleri

1x710 1x71h

1x71r 1x72b

1x72n 1x730
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
19 Ocak 2012       Mesaj #4
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Gelin Makyajı
gelin makyaji

Gelin makyajını diğer makyajlarından ayıran en önemli özelliği sizin en özel gününüzde yapılacak olmasıdır. Bu yüzden kalıcı olması ve çok dikkat çekici olması gerekir. Özellikle yapacağınız makyajın en azından düğün süresinde bozulmaması gerekir. Bu durumda yapmanız gereken en baştan profesyonel makyöz ve profesyonel makyaj malzemeleri tercih etmek .

Gelin makyajın için nelere dikkat etmelisiniz?

1-Gelinin yüz yapısı ve göz yapısı, saç rengi
2- Düğün mekânı ( salon düğünümü, kır düğünü mü vs)
3-Gelinliğin tam rengi ( kırık beyaz mı mat beyaz mı )?
4-Gelin Saçı ( Gelin Saçı olarak topuz mu yapılmış yoksa Salık saç modeli mi )?
5-Gelin adayının tarzı ( koyu gelin makyajı mı doğal gelin makyajı mı )?
6-Gelin Tacı ve ya diğer takılar, takıların rengi

Bunların hepsi tek tek önemli unsurlar. Eğer gelin makyajınızı yapacak olan profesyonel makyöz bu soruları size sormadan gelin makyajı yapıyorsa kesinlikle şüphelenin.

Gelin Makyajı yapılırken mutlaka gelin kuaförü ile uyumlu bir şekilde çalışmalıdır
Gelin Saçını yapacak olan uzman kuaför ile profesyonel makyöz ün ortak bir çalışmasıdır Gelin başı. Dolayısıyla gelin saçınızın yapıldığı anlarda profesyonel makyözünüzde yanınızda olması ve detayları konuşmaları gerekir. Belki prova makyajına ihtiyaç olmayabilir ama daha önceden profesyonel makyöz ün sizin yüz hatlarını görmesi de doğru olur.

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Sen sadece aynasin...
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
23 Şubat 2012       Mesaj #5
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Gelin Makyajı


yC3BCz C59Fekline gC3B6re makyaj 4

Yüz Şekline Göre Makyaj Yapmanın Püf Noktaları

Makyaj danışmanları. makyaj yaparken nelere dikkat etmemiz, hangi yüz tipine nasıl makyaj yapılması gerektiği bilgisini vererek, gelin adaylarıyla makyaj sırlarını paylaşıyor.

yC3BCz C59Fekline gC3B6re makyaj

Oval yüz, makyaj için en uygun yüz şeklidir. Oval yüzlere makyaj yaparken sert çizgilerden kaçınmalı, yumuşak görünümlü renklendirmeler uyuglanmalıdır. Allık elmacık kemiklerine üçgen şekilde sürülmeli, şakaklara doğru gözleri dış kenarından daha yukarı çıkmamak kaydıyla yayılmalıdır. Üst dudağın doğal kavisini belirginleştirmeye önem verilmeli, alt dudak ise dolgunlaştırılmalıdır. Böylece istediğiniz kalınlıkta dudaklara sahip olacaksınız.

yC3BCz C59Fekline gC3B6re makyaj 5

Uzun yüzlerde genellikle alın, çene ya da burunla dudak arasındaki mesafe geniştir. Bu mesafeyi daha aza indirmek için belirttiğimiz bu bölümleri koyu reklerle gölgelendirerek geri planda tutulması gerekir. Elmacık kemiklerine uygulanacak allık ise gözlerin dış kenarından daha yukarıda ve burun ucundan daha aşağıda olmasına özen gösterilmelidir.

yC3BCz C59Fekline gC3B6re makyaj 2

Kare yüzlerde genellikle sert bir ifade vardır. Bunu ortadan kaldırmak ve yüze yumuşak bir ifade vermek için saç diplerinden şakaklara, kulak altından çeneye kadar yüzün geneline sürülen fondötenin 1-2 ton koyusu kullanılarak renlendirme yapılmalıdır. Daha sonra elmacık kemiklerine sürülen allık, çene çizgisine kadar yayılmalıdır. Dudaklar, çenenin sert görünümünü azaltmak için dolgun görünecek şekilde boyanmalıdır.

yC3BCz C59Fekline gC3B6re makyaj 3

Yuvarlak yüzlerde daha anlamlı makyaj elde etmek için yüze ince bir görünüm kazandırmak gerekir. Bunun için yüzün geri planda tutulmak istenen yan tarafları, koyu bir fondötenle gölgelendirilmelidir. Yuvarlak yüzde, çene ve elmacık kemikleri belirgin hale getirilmelidir. Allık ise üçgen oluşturacak şekilde, göz uçlarından yanak çukurlarına kadar sürülmelidir. Dudaklar canlı rujlar kullanılarak ve gözler çekik boyanarak, yüzde daha uzun bir görünüm elde edilmelidir.

yC3BCz C59Fekline gC3B6re makyaj 6

Üçgen yüzlerde yapılması gereken, alın genişliğini azaltmak ve çene genişliğini artırmaktır. Alın koyu renk bir fondötenle yan taraflara gölgelendirme yapılarak daraltılmalı, çenenin daha geniş görünmesi için kulaklara kadar uzanan kısım daha açık tonlarda fondötenle renklendirilmelidir. Allık elmacık kemiklerinin yukarısına sürülmeli ve şakaklara doğru yayılmalıdır.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
Sen sadece aynasin...

Benzer Konular

1 Temmuz 2012 / Misafir Taslak Konular
14 Şubat 2012 / neev Soru-Cevap
3 Kasım 2008 / Sedef 21 Taslak Konular