Arama

Yaz Makyajı

Güncelleme: 1 Temmuz 2012 Gösterim: 35.318 Cevap: 9
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
6 Mayıs 2007       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Yaz Makyajı
Yaz mevsimlerin en sıcağı, en verimlisi, en bereketlisi. Güneş ve açık gökyüzü. Katmer katmer güller. Gün ışığı içmiş şeftaliler, erikler, kayısılar, dutlar.. Ekin tarlaları.. Hayat fışkırıyor her yandan.
İşte yaz kadını da en olgun, en görkemli, en albenili güzelliği bu mevsimde yaşar, yaşatır. Sağlıklı, taze, güneşle kucaklaşmış görüntüsü ile kadın tüm renkleri içerir.
Sponsorlu Bağlantılar

İşte size Yaz Kadını'nın Makyajı

1. Güneşte daha fazla zaman harcayacağınız için makyaj ve cilt bakımınızı buna göre uyarlayın. Ayrıca mutlaka güneş koruma kremleri kullanın. Her zaman olduğu gibi, güzel bir makyajın ilk adımı temiz ve iyi nemlendirilmiş bir cilttir.
İşte size makyaja başlamadan önce yapmanız gerekenler konusunda birkaç ipucu:
  • Cildiniz yağlıysa, yaz aylarında (yüksek nem oranı nedeniyle) daha da yağlanacağından jel temizleyiciler kullanın.
  • Cildiniz normal ise, rutin olarak kullanılan temizleme ürünleri yeterlidir. Güneş koruması içeren bir nemlendirici kullanın.
  • Nemini yitirmiş veya kuru cildiniz varsa, cildinizi iyice temizleyin ve cilt tipinize uygun ürünlerle iyice nemlendirin.
  • Göz çevresindeki hassas bölgeyi yeterince nemli tutmak için göz kreminizi gece ve gündüz kullanın.
2. Yaz ayları boyunca, hafif bir makyaj uygulaması taze görünümünüzü korumanıza yardımcı olacaktır. Başlamadan önce, kapatıcınızın pürüzsüz olarak uygulanabilmesini temin etmek için göz altlarınıza göz kremini parmaklarınızın ucuyla uygulayın.
Kapatıcı ile devam edin ve kapatıcı fırçasıyla aşağıdaki tonlardan birini kullanarak kaş çizginize kadar ulaşın. Gözlerin iç köşelerini sakın unutmayın, bu bölgeler gölgelerin en derin olduğu bölgelerdir.
Kapatıcınıza uyumlu bir pudra ve fırçasıyla kapatıcınızı sürün.
Daha sonra cilt tipinize ve ihtiyaçlarına uygun formülde, cilt renginize uyumlu olan fondöteninizi sürün. Yağlı ciltleri güneşten korumak için olduğu gibi aşırı derecede kuru olan ciltler için de özel fondötenler kullanılabilir. Pudrayla fondöteninizin de iyice oturmasını sağlayın. Pudrayı süngerle uygulayın ve ardından fazlalıkları fırçayla yok edin.
Kaşlarınızı uygun tonda göz farıyla doldurarak başlayın. Bu işlemden sonra kaşlarınızı kaş şekillendiricisiyle düzeltin. Daha sonra göz bölgesine kaş çizgisinden kirpik dibine kadar kemik rengi gölge uygulayın.
Göz kapağına far fırçasıyla far uygulayarak devam edin . Alt kirpik çizginizi belirginleştirmek için eyeliner fırçasıyla koyu far sürün.
Bundan sonra granit veya siyah renk eyeliner ile üst göz kapağınızın hattını ince eyeliner fırçasıyla belirginleştirin.
Ve son adım; kirpiklerinize iki kat rimel sürün.
3. Her birimiz sağlıklı ve yanık bir yaz tenine sahip olmayı istesek de, güneş tehlikeli bir oyun! Cildin sağlığını korumak her şeyin üstünde tutulan bir öncelik olmalı. Kullandığınız kozmetik ürünlerinin koruma faktörlü (SPF) olmasına özen gösterin.
Tehlikesiz bir şekilde bronz ve güzel bir cilt görünümü için, güneşin yüzünüze doğal olarak geldiği bölgelere (yanaklar, alın, burun ve çene) doğru tonda bronzlaşma pudrasını fırçasıyla sürün.
Sonra gülümseyerek elmacık kemiklerinizden başlayarak yukarı saç diplerinize doğru allık fırçasıyla yumuşak tonda pembe allık uygulayın.
Eğer doğal halinizde bronz görünen bir tene sahipseniz bronzlaşma pudrası ve allık işlemini tamamen atlayın.
4. Dudaklarınızı boyarken sadece görüntünüze değil, aynı zamanda dudaklarınızın ihtiyaçlarına da kulak verin. Kullanacağınız dudak boyasının rengi olduğu kadar dudaklarınızın beslemesini, nemlenmesini ve korunmasını da sağlayacak ürünler seçin.
Bunun için SPF bazlı, yani koruma faktörü içeren rujlar seçmeniz daha sağlıklı olur.
Yaz makyajınızı tamamlamak için dudaklarınızı ve sizi doğal gösterecek olan bir ruj kullanın. Bu ton size parlak ve sağlıklı bir görünüm kazandıracaktır. Dudaklarınızın daha belirgin olmasını isterseniz tonlarını da kullanabilirsiniz.
Kusursuz yaz için son işlem, parlatıcı olarak lipgloss ve kakao renkli dudak kalemiyle dudaklarınıza yapacağınız son dokunuş olacaktır.

Sedef 21 - avatarı
Sedef 21
Ziyaretçi
7 Mayıs 2007       Mesaj #2
Sedef 21 - avatarı
Ziyaretçi

makyajyazGözlerinizi renklendirirken...
Sponsorlu Bağlantılar
Mavi gözlüler

Gözlerinizin doğal güzelliğini ortaya çıkarmak için, çizelgede mavinin karşısında olan, yani turuncu ailesinden bir ton seçin. "The Color Answer Book" kitabının yazarı Leatrice Eiseman "Toprak renklerinden oluşan turuncular grubu, çikolata kahvesi ve bejlerin yanı sıra, mandalina rengi gibi daha canlı tonları da içerir" diyor. Modeldeki efekti elde etmek istiyorsanız, kahverengi kalemle gözlerinizin alt ve üst kenarlarını çizerek, göz şeklini belirginleştirin. Far için mercan tonlarını tercih edin. Farı göz kapaklarınıza birkaç kat uygulayın ve derinlik vermek için, özellikle göz çizgisinde farı daha belirgin olarak sürün. Gözlerinizi parlak kılmak istiyorsanız, patlıcana çalan kahverengiyi tercih edebilirsiniz. Aynı zamanda füme de mavi gözleri buğulu gösterir.

Yeşil gözlüler

"Gözleriniz yeşilse, bakışlarınızı keskinleştirmek için, çizelgede yeşilin karşısında olan, kırmızı paletinden bir renk seçebilirsiniz. Pembeler ve sıcak lavanta tonları gözlerinize en iyi giden renklerdir" diyor Kate Hudson'ın makyözü Paul Starr. Kırmızı ailesinden renk seçerken, gözlerinizden daha canlı renklerden kaçının, yoksa gözlerinizi ön plana çıkarmak yerine, tam tersine onların soluk kalmasına neden olacaksınız. Starr'dan bir öneri daha: "Siyah likit kalem kullanırsanız, uçuk tondaki farla son derece seksi bir kontrast elde edersiniz." Ayrıca açık sarıya çalan bakır tonlarını çok ince bir şekilde kullanırsanız ilgi çekici bir makyaj sağlayabilirsiniz.

Kahverengi gözlüler

Kahverengi gözlerinizin sıradan olduğunu asla düşünmeyin. Yapmanız gereken tek şey, mavi renk kullanarak, onları ön plana çıkarmak. Kahverenginin kontrastı olan mavi, gözlerinizi son derece çekici gösterecek. "Zengin bir kobalt, parlak bir gök mavisi veya uçuk bir bebek mavisi kullanabilirsiniz." diyor Janet Jackson ve Jennifer Anniston'un makyözü BJ Gillian. Işıltılı bir mavi tercih ediyorsanız, daha dramatik bir efekt için, gözünüzün alt tarafını koyu bir mavi kalemle çizerek, kalemin üzerine açık renkteki farı sürün. Ancak daha doğal bir bakış elde etmek istiyorsanız, haki ve kahverengi tonlar da kullanabilirsiniz.

Gri-mavi gözler

Göz kapaklarında asker yeşili far kullanılabilir. Asker yeşili bu renk gözleri daha çok öne çıkarır, çok doğal durur.

Mavi-yeşil gözler

Gece mavisi bu göz rengini daha çok vurgular. Yalnız gece mavisini transparan şeklinde kullanmayı tercih edin, yani abartıya kaçmayın, hafif sürmeye dikkat edin.

Gri gözler

Jean mavisi gri gözleri ön plana çıkarır. Ama bu göz rengi için inci beyazı ya da opal rengi de son zamanlarda çok fazla tercih ediliyor.

Gri-yeşil gözler

Gül kurusu gri ve yeşil karışımı gözler için idealdir ama gözün üstünü de siyah bir eye liner ile belirginleştirin. Ayrıca gümüş ya da azur renklerini ayrı ayrı ya da kombine ederek kullanmak da çok beğeniliyor.

Ela gözler

Kahverengi tonları bu göz rengini belirginleştirir. Yalnız kahverengi tonlarını göz kapağı ve kaş kenarına doğru farklı tonlarda kullanmak daha doğru olur.

04012007115503 360 444343yorimperiaflex 0 0 0

LaDymm - avatarı
LaDymm
Ziyaretçi
10 Şubat 2008       Mesaj #3
LaDymm - avatarı
Ziyaretçi
makyaj002 0706

Yaz aylarında makyaja dikkat
Mersin Üniversitesi (MEÜ) Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi Dermatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ümit Türsen, yaz aylarında güneş ışınlarının artmasıyla bayanların yüz hatlarında makyajdan dolayı ciddi hasarlar meydana geldiğini, nemlendirici kremler sürerek, spor yaparak ve bol bol sebze-meyve tüketerek bu hasarlardan korunabileceğini söyledi.

Türsen, yaptığı açıklamada, yaz aylarında aşırı makyajdan kaçınılması konusunda bayanlara uyarılarda bulundu. Son zamanlarda fazla sayıda kozmetik merkezlerinin açıldığını belirten Türsen, "Bunu normal olarak karşılayabiliriz ancak, bu kozmetik merkezlerinin çoğunda dermatolog olmadan insanlara hizmet veriyorlar. Bu konuda halkımızın dikkatli olması gerekir" dedi.

Mersin'de güneş ışığı fazla olduğu için, özellikle cildi hassas insanların kozmetik ürünü sürmeden veya kimyasal işlemler yaptırmadan önce, normal hallerinde bile güneş hasarına maruz kalabildiklerini ifade eden Türsen, cildi hassas olan bayanların yaz aylarında kozmetik ürünlerinden kaçınmaları gerektiğini kaydetti.

Türsen, en çok dikkat edilmesi gereken konuların başında, cildi gençleştirmek için yapılan lazer ve kimyasal peeling olduğunu ifade ederek, "Biz de bu işlemleri yapıyoruz ama, genelde yaz sonrasına bırakıyoruz. Bu tür işlemler sonrası ne kadar güneşten korunmaya kalksak da, hasta bir müddet sonra güneş ışınlarına maruz kalabiliyor. Maruz kalınan güneş, bu tür işlemlerin yan etki riskini artırıyor. Dışarıdaki kozmetik merkezleri bu tür işlemlerde para kazanmak için, halkı uyarmadan direkt işlem
yapabiliyor" diye konuştu.

A vitamini gibi ilaçlar kullanan vatandaşların, bu ilaçları bıraktıktan en az 3 ay sonra kozmetik ürünleri kullanabileceğine işaret eden Türsen, bu ilaçların derinin yeni bağ doku oluşturma kabiliyetini artırdığını ve bu süreçte kozmetik ürünlerinin cilde zarar verebileceğini kaydetti.

"Abartılı kozmetik sonuçlarına halkın kanmaması gerekir" diyen Doç. Dr. Ümit Türsen, kırışıklıklar için sadece dolgu tedavisi ve botoxun yararlı olacağını vurguladı.
Kozmetik kuruluşlarının, mutlaka Amerikan İlaç Dairesi Başkanlığı'nın onaylı ürünlerini uygulaması gerektiğini dile getiren Türsen, şunları kaydetti:

"Bir kremle selülitin tamamen geçeceğine inanmamak gerekir. Ayrıca, solaryumdan tamamen kaçının. Solaryuma giren hastalarda deri kanseri riski artıyor. Amerika'da da bunun kısıtlanmasına geçildi. Epilasyonda yüzde 100 başarılı oluruz diye bir söze inanmayın. Hiçbir yöntemin yüzde 100 başarısı yok. Lazerin daha az yan etkisi var ama lazer ışınının bile epilasyonda yüzde 100 kalıcı olduğunu söylemek yanlış olur. Son olarak hastalara şu önerim olacak, daha ucuz yöntemler belki de daha pahalı kozmetik
ürünlerine göre daha kalıcı. Bunları kendileri bile uygulayabilir. Bol sıvı içmek, dışarıdan nemlendiricilerle cildi nemlendirmek, spor yapmak, güneşten kaçınmak, sigara ve alkolden uzak durmak, bol bol sebze ve meyve tüketmek."

A.Arda - avatarı
A.Arda
VIP VIP Üye
2 Mart 2008       Mesaj #4
A.Arda - avatarı
VIP VIP Üye
2008 İlkbahar/yaz makyaj trendleri

Makyajda yazın görünümü belli oldu. Öne çıkan makyaj trendleri arasında, gözlerde simli tavuskuşu ve gök mavisi tonları bulunuyor.
Sephora'nın önümüzdeki yaz için derlediği makyaj trendleri arasında, göz farında 60’ların etkilerini öne çıkartan mavi tonlu canlı renkler, dudaklarda kiraz kırmızısı rujlar, yanaklarda “kızarmış” etkisi veren allık, kalın kaşlar ve saçların düz olarak kullanılması var.

Giyimde de bu yazın en önemli rengi mavi olurken, göz farında da belirleyici yine mavi ve tonları oldu. Halbuki far için son birkaç yıldır, göz rengi ile kontrast yapan renkler ön plandaydı. Kahverengi göze gül kurusu pembeler ve morlar, mavi-yeşil gözlere ise simli kahveler, koyu griler ve kırmızılar kullanılıyordu.

Gözlerde mavinin yeşile kaçan tonları geri dönüş yaparken, saçlar yine düzleşiyor, kaşlar kalınlaşıyor, dudaklardan kırmızılar eksik olmuyor ve yanaklar pembe allıkla daha sağlıklı bir görünüm kazanıyor.

makyaj08sallik1ro7 makyaj08sgozzz1 makyaj08skasmv4
Sedef 21 - avatarı
Sedef 21
Ziyaretçi
16 Nisan 2008       Mesaj #5
Sedef 21 - avatarı
Ziyaretçi
YAZ GECELERİNDE MAKYAJ

Yaz gecelerinde şık davetlere katılırken ya da eğlenceli bir akşam için hazırlanırken makyajınıza gündüz yaptığınızdan daha çok dikkat etmeniz gerekiyor.

Çünkü ışık ve kıyafet farklılığından dolayı, gece makyajında kullanılan renk ve ürünlerin de farklı olması şart.

Gece makyajı yaparken olgun bir kadının kibar ve sade bir makyajla yılların izlerini uygun bir şekilde gizleyebilmesi önemli.

Gölge olarak kullanılan far, göz kenarından yukarı doğru çekilmeli. Böylece göz kenarındaki ince çizgiler gizlenmiş olur. Düşmüş göz kapakları ise gerginleştirilir.

Allığı, elmacık kemiğinin üst kısmına uygulamak daha doğru olur. Fondöten kullanılıyor ise, çizgilerin yoğun olduğu kısımlara sürmemek en iyisi. Çünkü çizgilerin içine temas eden fondöten, hatları belginleştirir. Pigment lekeleri içinse kapatıcı uygulamalıyız.

Ciltlere göre renkler

Sarışınlar için kahve tonları, gri, elektrik mavisi renkleri; kızıllar için kahverengi, oranj, kiremit; esmerler için canlı yeşiller, buz mavisi ve kızıl kahveler önerilir. Esmer tenlerde ten renginin bir ton açığı fondöten kullanmak gerekli. Çok beyaz tenlerde ise tenin bir ton koyusu uygundur.

Kırmızı yüzlüyseniz beş ağırlıklı fondöten tercih etmelisiniz. Kara sarı olanlarda pembe ağırlıklı fondöten kullanılır. Kuru citlerde ise yoğun yağ ihtiva eden kozmetik ürünleri ile cilde nem ve parlaklık verilir.

Normal ciltlerde gözenekler ufak ve kapalı olduğu için yağ oranı düşük kozmetik ürünleri kullanılmalı. Yağlı ve hassas ciltlerin bakımı zor olduğu için makyaj titiz bir ortamda yapılmalı. Makyajda, zemin fazla yağlı olmayacak şekilde dengelenmeli.

Gece makyajında dikkat edilecek bir diğer nokta ise suni ışığın renkleri solgunlaştırması. Bunun için parlak renkler kullanmak ve ışıltılı bir makyaj yapmak gerekli. Bu senenin gece makyajı renklerini genellersek, yaldızlı olmak şartıyla eflatun, mor, turuncu olarak söylenebilir. Koyu renkler kullanmaktan ise, gece makyajı yaparken mutlaka kaçınmalı.
Sedef 21 - avatarı
Sedef 21
Ziyaretçi
21 Mayıs 2008       Mesaj #6
Sedef 21 - avatarı
Ziyaretçi
Bu yaz makyaj çantasında neler olacak?


main7

Oh be, sonunda yaz geldi! Güneş en tatlı yüzünü göstermeye, içimiz kaynamaya başladı. İşte, yeni yaza yakışır, en yeniler...

1. Suya dayanıklı

Nemden, terden

yazın maskaramızın daya­nıklılığı azalır, Max Factor'ün yeni maskarası More Lashes Waterproof, bu soruna çözüm olarak üretilmiş. Artık göz makyajını gün içinde tazelemenize gerek kalmayacak. Hem bu maskara kirpiklere ekstra dolgun­luk da kazandınyor. (18.50 YTL.)

2. Bıçaksız traş

Veet'in yeni ürünü Rasera, bir adet tüy dö­kücü jel krem ve bir adet bıçaksız tıraş kiti ünitesini içeriyor. Jeli sürüp üç dakika bekliyorsunuz. Bıçaksız tıraş ünitesi ile tüyleri te­mizliyorsunuz. Jel kremin içeriğindeki aleo vera ve ipek özleri sayesinde cildiniz nem de kazanıyor. (12.80 YTL)

3. Göz kamaştırıcı

Kristal prizma teknolojisi ile Clinique Colour Surge ruj, dudaklara yeni bir görünüm kazandırıyor, dudaklar ışıl ışıl parlıyor. İçe­riğindeki
üzüm tohumu özü ve shea yağı gi­bi naturel bileşenleri sayesinde yumuşak­lığı, rahatlığı ve pürüzsüzlüğü yaşayacaksınız.

4. Ateşli bir çift

Jean Paul Gaultier, 2008 yazının yeni çiftini sunuyor; "Le Male" erkek ve "Classique" kadın parfümü... Şişeleri ve kokularıyla
yaza uygun, hem ferah de hem kışkırtıcı.

5. Tropikal esintiler

Pastel, 2008 yaz makyajında tropikal esin­tilerden yararlanmış. Gözlere okyanusun renkleri yeşil ve turkuaz tonları, yanak ve dudaklara ise egzotik çiçeklerin en
güzel pembe tonlarını sunuyor.

6. Yaz ışıltısı

Carmina, yaz makyajı için ışıltılı bir konsept kullanmış. Göz
makyajında mavi, pembe ve fuşyanın, yanaklarda ise pembe ve şeftalinin en canlı renklerini bulabilirsiniz. Özellikle ışıl­tılı kalem farları deneyin, çok seveceksiniz. (Kalem far: 4.20 YTL)

7. Güçlenmiş ciltler

L'Oreal Hydrafresh nemlendirici, yaz boyu cilde ihtiyaç duyduğu nem ve enerjiyi sağla­yacak bir bakım sunuyor. İçeriğindeki C,E, B5 vitaminleri, kalsiyum ve magnezyum bi­leşimleri cildi güçlendiriyor. (16.50 YTL)
Son düzenleyen Sedef 21; 22 Mayıs 2008 03:07
pörçük - avatarı
pörçük
Ziyaretçi
25 Mayıs 2008       Mesaj #7
pörçük - avatarı
Ziyaretçi
Yaz sezonu için makyaj uzmanları iki farklı makyaj tarzı öneriyor. İlki çok doğal, hiç yokmuş gibi görünen makyajlar. Doğal, bronz tonlarda bir fondöten, hafif bir allık ve renksiz bir parlatıcı.. Bu tarzı daha çok gündüzleri tercih edebilirsiniz. Bronz ten ve altın ışıltıların kullanımının, özellikle yanak bölgelerinde ve göz makyajlarında ağırlık kazanacağa benziyor. Bu sezon altın ve tonlarında ışıltılar moda. Diğer tüm renkler mat olacak. Daha belirgin altın pırıltılı ve gölgeli göz makyajını gece çıkarken de hatalıkla uygulayabilirsiniz.

Renkli makyaj

İkinci tarzda ise, renkler öne çıkıyor. Göz makyajlarında bu yaz mavi ve yeşil gibi ana renkler ve tonalrı kullanılacak. Bu renklerde parlaklar yerine mat olanları tercih edilecek. Gökkuşağının tüm renklerinin kullanılabileceği göz makyajlarının daha çok gece çıkarken tercih edilmesi öneriliyor. Bu tarz ana renkler gölgelendirme yaparak kullanılırsa daha etkili bakışlar elde edilebilir. Canlı renklerin kullanıldığı göz makyajlarında dudakların mat olması şart. Dudaklar için şeftali, pembe gibi renklerin uçuk ve mat tonları öneriliyor.
Laz_Kızı - avatarı
Laz_Kızı
Ziyaretçi
26 Mayıs 2008       Mesaj #8
Laz_Kızı - avatarı
Ziyaretçi
çok saolun çok iyi geldi valaMsn Happy
Sedef 21 - avatarı
Sedef 21
Ziyaretçi
3 Ağustos 2008       Mesaj #9
Sedef 21 - avatarı
Ziyaretçi
Makyajınız yazın akmasın!


Makyajınızı sabitleyen ve yağlanma etkilerini görünmez kılan şeffaf son dokunuş pudrası i.d. Mineral Veil, gün boyu sürecek pürüzsüz, doğal güzelliğin anahtarını sunuyor...



Yaz aylarında artan nem ve sıcaklık ile yapılan makyajın formu bozulur, fondöteniniz akar, farınız göz kapaklarınızda birikir.

Amerika’nın ünlü makyaj markalarından i.d’nin bu konudaki çözüm ürünü Mineral Veil, ciltteki gözeneklerin görünümünü azaltarak pürüzsüz bir cilt sağlar. Minerallerden elde edilen saf formülünün yanı sıra mısır nişastası da içeren şeffaf pudra i.d. Mineral Veil, cilt güzelliğinin son dokunuşudur. Talk ve parfüm içermeyen Mineral Veil “özel efekt” gibi nüfuz ederek ciltteki rahatsız edici parlamaları da önler. Mineral Veil’in şeffaf ve tinted olmak üzere iki farklı rengini bulabilirsiniz.

Uygulama
Yağlı cilt tiplerinde nemlendiricinin ardından tatbik edilen Mineral Veil üzerine i.d. bareMinerals fondöten uygulanır. Kuru ciltlerde ise fondötenin üzerine uygulanan Mineral Veil, makyajı gün boyu sabitler. Cilde bakım da yapan i.d. Mineral Veil makyajın gün boyu ciltteki varlığını muhafaza eder.

Fiyatı: 78 YTL

resim102386


askımina - avatarı
askımina
Ziyaretçi
1 Temmuz 2012       Mesaj #10
askımina - avatarı
Ziyaretçi
2012 Yaz Makyajı

images 11

Yaz mevsiminin en gözde ve etkileyici makyaj stilii parlak makyajdır. Ancak neyi nasıl kullanacağınızı bilmiyorsanız, bu makyajı yapmayı beceremeyebilirsiniz. İyi bir parlak makyaj yapmak için teknikleri öğrenmeniz gerekir.Bizde güzellik uzmanımızdan aldığımız bilgileri sizlerle paylaşıyoruz..Umarım Yardımcı oluruz

Metalik Tonlarr..!!!

Hafifçe bronzlaşan cildinizi metalik pigmentlere sahip özel renklerle güçlendirin. Örneğin mavi ile yeşil karışımı cıkaan tonla Dior, Derek Lam ve Versace’de karşımıza çıkan sofistike etkiyi elde edebiliyoruz. Günlük makyaj için hafif bir uygulama yaptıktan sonra, gece makyajı için üzerinden birkaç kat geçerek bakışlarınıza derinlik katabilirsiniz, dramatik bir görüntü verebilirsiniz. Koyu tonlarda cyan renk esmer tenlilere sıcak bir görünüm katarken, kahverengi gözlerin ise daha da vurgulu gözükmesini sağlıyor.


Şehvetli lavantaa…!!


Lavanta tonları; özellikle mavi gözlerin daha parlak görünmesini sağlıyor, bronz tende ise altın gölgelerin yoğunlaşmasına yardımcı oluyor. Ancak sıcak yaz aylarında bu rengin kalıcılığını sağlamak oldukça zor. Makyajınızın neme karşı dayanıklı olması için önce göz kapaklarınıza pudra sürün, ardından eyeliner’ınızı nemli bir fırçayla uygulayın. Üç boyutlu bir görünüm istiyorsanız farklı tonlarda uygulamayı da deneyebilirsiniz. Göz pınarlarına yada alt kirpiklerinize daha yoğun pigmentlere sahip renkler uygulayarak modern ve daha az romantik görünüm kazanabilirsiniz.


Pırıltılı Akımm….!!

Doğal ve sert bir görünüm için tercihinizi metalik parçacıkların yer aldığı nude renk paletinden faydalanabilirsiniz. Ancak pırıltılı göz farı uygulamadan önce göz kapaklarının üzerine belli bir baz uygulamanız gerekiyor. Eğer çevrenizdekileri şaşırtmak istiyorsanız, parmak uçlarınızla göz kapaklarınızın orta kısmına gümüş pigmentlerin yer aldığı beyaz bir pudra uygulamayı deneyebilirsiniz. Emin olun her gözünüzü kırptığınızda ışık yayacaksınız.

Parlak dudaklar..!!


Metalik parıltılar dudaklarda da etkileyici bir görünüm yaratıyor. Uygulamaya başlamadan önce dudaklarınızın doğal rengini etkisizleştirmek için fondöten kullanarak ön hazırlık yapmalısınız. Daha sonra nude bir dudak kalemiyle dudağınızı şekillendirin ve içerisini doldurun. Son olarak da stratejik bir şekilde metalik pigmentli parlatıcınızı ya da rujunuzu sürün. Pırıltı uygularken dikkatli olmalısınız. Ürünü alt dudağınızın tamamına, üst dudağınızın ise sadece ışığı çekmek istediğiniz orta bölgesine uygulayın. Son olarak makyajınızı aydınlatıcı kullanarak tamamlayın.
Son düzenleyen Efulim; 2 Temmuz 2012 12:21 Sebep: Sayfa düzeni.

Benzer Konular

14 Şubat 2012 / neev Soru-Cevap
3 Kasım 2008 / Sedef 21 Taslak Konular
23 Şubat 2012 / NihLe Taslak Konular