Arama

Van Halen

Güncelleme: 27 Haziran 2008 Gösterim: 3.055 Cevap: 1
A.Arda - avatarı
A.Arda
VIP VIP Üye
22 Haziran 2008       Mesaj #1
A.Arda - avatarı
VIP VIP Üye
15882409 15882412 slarge

Sponsorlu Bağlantılar
İlk olarak “Mammoth” adıyla 1974 yılında kurulan grup, bu ismin başka bir grup tarafından kullanıldığını öğrenince, üyelerinden Van Halen kardeşlerin soyadını kullanarak ismini “Van Halen” olarak değiştirdi. “Kiss” grubundan Gene Simmons’ın bir konserde Van Halen’ı seyretmesinin ardından ve gruba destek vermesiyle ilk demolarını çıkartan grup, 1978 senesinde kendi isimlerini taşıyan ilk albümlerini piyasaya sürdü.

Van Halen” albümü tarihin en önemli hard rock albümlerinden biri olarak kabul edilirken, albümdeki gitarist Eddie Van Halen’ın gitar teknikleri ve vokalist David Lee Roth’un muhteşem olarak kabul edilen performansı, Van Halen’ı önemli bir noktaya getirdi. Albüm içinde barındırdığı şarkılarıyla efsane haline geldi ve müzikseverler bir sonraki albümü merakla beklemeye başladılar.

1979 yılında çıkan 2. albüm “Van Halen II”, yine rock camiasından övgüler topladı ve albümden çıkan single’lar “Dance The Night Away” ve “Beautiful Girls” oldu. Dönemin hard rock ruhunu en çok içinde barındıran gruplar arasında kabul edilen Van Halen, verdikleri konserlerle de oldukça beğenildiler.

Van Halen, 1980 yılında gelen 3. albüm “Women and Children First” ile artık rock tarihindeki yerini kesinleştirirken, albümden bulunan “And The Cradle Will Rock” ile “Everbody Wants Some!!!” efsane şarkılar arasında yer aldılar.

1981 yılında piyasaya sürülen 4. albüm “Fair Warning”in kayıtları sırasında grup içerisinde gerilim yaşanırken, bu albüm Van Halen’ın en karanlık albümü olarak kabul ediliyor. Gitarist Eddie Van Halen’ın daha deneysel gitar rifleri ile süslediği albümün satışları diğer albümlere göre daha düşük oldu.

5. albüm 1982 yılında “Diver Down” adıyla piyasaya çıktı. 65 hafta listelerde kalan “Diver Down”, şu güne dek 4 milyon sattı. Albümde beş tane cover bulunurken, Roy Orbison’un “(Oh) Pretty Woman” yorumu büyük beğeni topladı.

Van Halen, bir sonraki albümü “1984”ü 1984 yılında çıkardı. Albümde Eddie Van Halen klavye teknikleriyle birçok müzikseveri kendine hayran bıraktı. Amerikan listelerinde 2 numara olan albümden çıkan single “Jump” listelerde 1 numara olmayı başarırken, albümden “Hot For Teacher” ile “Panama” parçalarına çekilen klipler MTV’de çıkmaya başladı. İlk defa Eddie Van Halen’ın kendi stüdyosu “5150”de kaydedilen bu albümden sonra vokalist David Lee Roth, Eddie Van Halen ile olan anlaşmazlıklarından dolayı gruptan ayrıldı.

Yeni vokalist arayışlarına başlayan Van Halen, “Montrose” grubundan Sammy Hagar’a teklif götürerek 7. albüm “5150”i piyasaya sürdü. Van Halen, bu albümde yeni vokalist Hagar ile daha ciddi bir sounda bürünürken, albüm 1986 senesinde Amerika listelerinde 1 numara oldu.

1988 yılında çıkan 8. stüdyo albümü “OU812” albümünde Eddie Van Halen’in eski gitar tonlarına geri dönüşü gözlemlendi. Bu albümü, 1991 yılında çıkan “For Unlawful Carnal Knowledge” albümü takip etti ve Van Halen 1991 Grammy’lerinden “En iyi Hard Rock Performansı” ödülünü aldı.

1996 yılında vokalist Sammy Hagar ile de yollarını ayıran Van Halen, aynı sene eski vokalist David Lee Roth ile MTV Müzik Ödülleri’nde sahne aldı. Bu performansın ardından dörtlü aynı sene David Lee Roth’un iki yeni şarkısının da yer aldığı derleme albüm “Best Of Vol. 1”i piyasaya çıkarttı. David Lee Roth ile yeni bir albüm bekleyen fanlar, grup içinde eski yaraların yeniden açılmasıyla bu birlikteliği göremediler.

1998 senesine gelindiğinde “Extreme” grubunun vokalisti Gary Cherone ile anlaşan Van Halen, aynı sene “Van Halen III” albümünü çıkarttı. Albüm, Amerika listelerinde 4 numara olurken, albümden çıkan single “Without You” Amerika Rock listelerinde 1 numara oldu.

1999’da vokalist Gary Cherone’nin gruptan ayrılmasından sonra beş senelik bir sessizliğe bürünen Van Halen, eski vokalist Sammy Hagar ile yeniden çalışmaya başladı. 2004 senesinde çıkan 2. derleme albüm “Best of Both Worlds”ü yayınlayan Van Halen, bu albümde üç yeni şarkıya da yer verdi. Aynı seneyi bol konserle geçiren grup, 2005 yılında yeniden dağıldı. Sammy Hagar’ın, solo grubu “The Waboritas”a yönelmesiyle yeniden vokal arayışlarına geçen Van Halen, aynı zamanda basçı Michael Anthony ile de yollarını ayırdı.

2008’de ilk albümleri “Van Halen”in çıkmasının 30. yılını kutlayan Van Halen, David Lee Roth ile yeniden temas halinde olmasının yanında, bazı röportajlarda da Eddie Van Halen yeni basçının, oğlu Wolfgang Van Halen olacağına dair ipuçları veriyor.

vanhalenou812vu9

tuncdag - avatarı
tuncdag
Ziyaretçi
27 Haziran 2008       Mesaj #2
tuncdag - avatarı
Ziyaretçi
Running with the devil, Jump, Aint talking about love en sevdiğim şarkıları arasındadır.

Sponsorlu Bağlantılar


Benzer Konular

 Van
10 Haziran 2011 / Sedef 21 Türkiye Coğrafyası
11 Eylül 2008 / Bia Eğitim Bilimleri
10 Haziran 2009 / careless_WhispeR Müzik ww
25 Haziran 2010 / _Yağmur_ Taslak Konular
21 Temmuz 2012 / Mira Türkiye Coğrafyası