Arama

Fenerbahçe Cumhuriyeti / 34 FB 1907 - Sayfa 44

Güncelleme: 10 Nisan 2020 Gösterim: 381.656 Cevap: 451
DreamLiKe - avatarı
DreamLiKe
Ziyaretçi
16 Kasım 2008       Mesaj #431
DreamLiKe - avatarı
Ziyaretçi
ADIM ADIM GELİYORUZ!

Sponsorlu Bağlantılar
sevinc247

Ankaraspor karşısında kalitemizi konuşturduk ve galibiyet serimizi devam ettirdik

F.Bahçe 2-0 Ankaraspor

Turkcell Super Lig'de son haftalarda fırtına gibi esen Fenerbahçemiz Cumartesi akşamı, Şükrü Saracoğlu Stadı'nda ligin dikkat çekici ekiplerinden Ankaraspor ile karşılaştı. Son günlerin iki formda ekibinin kapışmasından gülen taraf 2-0'lık skorla Fenerbahçemiz oldu. Geçtiğimiz hafta G.Saray'ı 4-1'lik skorla ezdiğimiz maçın kadrosuyla Ankara karşısına çıkan takımımız bu galibiyetle zirve yolunda bir önemli engeli daha geçti.

Düzen bozulmadı

Teknik direktörümüz Luis Aragones, Ankaraspor karşısında, G.Saray maçının ilk 11'ini sürerek geçtiğimiz haftaki performansımızı bu maçta da sürdürmeyi amaçlıyordu. Efsane oyuncularımızdan Aykut Kocaman'ın çalıştırdığı rakibimiz Ankaraspor ise forvetsiz bir kadroyla sahaya çıkıp hücuma dönük orta saha oyuncuları Mehmet Çakır ve Özer Hurmacı ile gol bulmayı planladı.


Orta saha da savaş var!

Orta sahada rakibine üstünlük kurmak isteyen ve bu bölgeyi kalabalık tutan Ankaraspor'un presi karşısında Fenerbahçemiz ilk dakikalarda bocalasa da ilerleyen dakikalarda maça ısındıkça üstünlüğü elimize geçirmeye başladık.

Semih şok etti

Üstünlüğü yavaş yavaş elimize geçirdiğimiz dönemde golcü oyuncumuz Semih'in sağ arka adelesindeki çekmeden dolayı maçı yarıda bırakması ve yerini Emre Belözoğlu'na bırakmasıyla hücum attında bir kişi eksilirken orta sahada pas trafiğini yöneten Deivid rahatladı ve pozisyonlarımızı daha da arttırmaya başladık.

Ve gol geldi!

Dakikalar 33'ü gösterirken Roberto Carlos'a yapılan faul sonucu ceza sahasının sol tarafından kazandığımız serbest atışı kullanan Deivid, herkes orta beklerken penaltı noktası civarında bulunan Roberto Carlos'a topu bıraktı. Brezilyalı yıldız sert bir vuruşla topu Ankaraspor ağlarına bırakmasıyla maçta 1-0 öne geçtik.

Ah Güiza!

Golden sonra risk almaya başlayan Ankaraspor karşısında daha rahat pozisyon bulmaya başladık. 38. dakikada Emre'nin pasıyla hareketlenen Güiza ağır kalınce ikinci gol şansı kaçtı. Bu pozisyonlarla ilk yarı sona erdi.

Ankara risk alıyor

Konuk ekip ikinci yarıya, ilk yarının hırçın ismi Özer Hurmacı'nın yerine son günlerin golcü ismi Konate'yi alarak başladı. Ancak takımımız, Emre Belözoğlu önderliğinde ikinci yarıya iyi başladı ve rakibine pozisyon vermeden oyundaki hakimiyetini sürdürdü.

Yine Carlos frikiği yine Lugano golü!

54. dakikada Roberto Carlos'un frikiğinde top iki direğe çarptıktan sonra Lugano'nun boş kaleye topu bırakmasıyla gol olarak sonuçlandı ve takımımız 2-0 öne geçerek iyice rahatladı. Geçtiğimiz hafta G.Saray'a attığımız 3. gole çok benzeyen bu golden sonra tempomuzu düşürmeden üçüncü gol için mücadelemizi sürdürdük.

Josico & Selçuk iş başında

Ligde son sekiz haftadır her maçta gol atmayı başaran Ankaraspor, Konate ve Mehmet Çakır ikilisiyle gol aramayı amaçlıyordu ancak çzellikle orta sahadaki Josico & Selçuk ikilisi ve tabii ki defans hattımız müthiş bir özveriyle rakip atakları, tehlikeli hale gelmeden önlemeyi başardılar ve mücadelenin gizli kahramanları oldular.

Volkan'ı çiğnediler!

86. dakikada Ankaraspor gole çok yaklaştı. Ceza sahamızda yaşanan karambolde kalecimiz Volkan Demirel topu elinden kaçırdı. Boşta kalan topu almak isteyen Konate, milli kaleciyi adeta çiğneyerek topu ağlarımıza bırakmak istedi. Hakem Yunus Yıldırım'ın gözleri önünde meydana gelen bu pozisyonda gole izin vermedik ve iyice rahatladık.

Geri çekildik

Artık son dakikalara girilirken takımımız savunmayı ön planda tutunca Ankaraspor daha sık üstümüze gelmeye başladı. Ancak yakalanan fırsatlar golle değerlendirilemeyince mücadele 2-0 Fenerbahçemizin üstünlüğüyle sona erdi. Bu galibiyetle puanımızı 19 yaptık ve zirve yolunda rakiplerimize korku salmaya devam ettik.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)
8. dakikada Murat Tosun ceza sahasına girerken Edu ile girdiği mücadele yerde kaldı. Ankarasporlu futbolcular penaltı beklerken, hakem oyunu devam ettirdi.
17. dakikada Gökhan Gönül'ün sağdan ortasında ceza sahası içinde Uğur iyi vuramayınca top üstten auta çıktı.
25. dakikada sağ kanattan hareketlenen Gökhan Gönül'ün ceza sahasına yaptığı ortada Uğur Boral kafayı vurdu, meşin yuvarlak üstten dışarı gitti.
32. dakikada Deivid, sol kanattan kullandığı serbest vuruşta topu penaltı noktasına doğru ortaladı. Yerden gelen topu Brezilyalı yıldızımız Roberto Carlos, gelişine sert bir vuruşla ağlara gönderdi. 1-0
37. dakikada Güiza'nın pasıyla ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan Deivid'in sert şutunu kaleci Senecky yatarak kontrol etti.
38. dakikada Uğur Boral'ın ceza sahası dışından aşırtma vuruşunu kaleci Senecky iki hamlede kontrol etti.
43. dakikada Mehmet Çakır'ın ceza sahası dışından sert şutunda kaleci Volkan Demirel, topa sahip oldu.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)
47. dakikada Emre'nin ceza sahası dışından sert şutunda top az farkla, üstten auta çıktı.
55. dakikada Roberto Carlos'un sağ çaprazdan kullandığı serbest vuruşta, önce ön direk, ardından uzak direkten dönen topu, çizgi üzerinde Lugano ayağını uzatarak ağlara gönderdi. 2-0
62. dakikada Konate çalımlarla ceza sahasına girdikten sonra pasını geriden gelen Mehmet Çakır'a verdi. Mehmet Çakır'ın gelişine vuruşunda top, kaleci Volkan'da kaldı.
70. dakikada Mehmet Çakır'ın ceza sahası dışı sol çaprazından kullandığı serbest vuruşta top yandan auta çıktı.
82. dakikada Anıl'ın soldan ceza sahasına ortasında kaleci Volkan, topu yükselerek aldıktan sonra yere yatınca elinden kaçırdı. Boşta kalan topa Mehmet Çakır vurdu, Volkan ayaklarıyla önledi. Dönen topa Konate vurdu, top tekrar Volkan'dan döndü. Senegalli futbolcunun tekrar vuruşunda kaleci Volkan yine uzaklaştırdı. Sol çapraza açılan topu Muhammed Hanifi kaleye doğru gönderdi, son anda Edu araya girerek topu uzaklaştırdı.

STAT: Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu
HAKEMLER: Yunus Yıldırım, Özgür Çetiner, Hakan Yemişken
FENERBAHÇE: Volkan Demirel, Gökhan, Lugano, Edu, Roberto Carlos, Josico, Selçuk, Semih (Emre dk. 15), Deivid (Ali Bilgin Dk. 71), Uğur Boral (Vederson Dk. 79), Güiza
YEDEKLER: Volkan Babacan, Emre, Vederson, Burak, Ali, Maldonado
TEKNİK DİREKTÖR: Luis Aragones
ANKARASPOR: Senecky, Muhammet Hanifi, Murat, Özer (Konate Dk. 46), Batak, Uğur Demirkol, Erhan, Hürriyet (Anıl Dk. 64), Theo (De Nigris Dk. 81), Adem, Mehmet Çakır
YEDEKLER: Ramazan, Ediz, Risp, Anıl, De Nigris, Bilal, Konate
TEKNİK DİREKTÖR: Aykut Kocaman
GOL: Roberto Carlos (dk. 32)
SARI KART: Lugano, Ali Bilgin (Fenerbahçe), Özer (Ankaraspor)
DreamLiKe - avatarı
DreamLiKe
Ziyaretçi
1 Aralık 2008       Mesaj #432
DreamLiKe - avatarı
Ziyaretçi
Böyle motive oldular

2008 11 30 motive446

Sponsorlu Bağlantılar
Oyuncularımız Beşiktaş maçına, Portekizce ve Türkçe olarak hazırlanarak Samandıra Kamp Merkezi'nde soyunma odalarının önündeki duvara asılan dev pankartlarla motive edildi.
Takımımızın idari sorumluları, Şampiyonlar Ligi'nde birkaç gün önce Porto önündeki aldıkları yenilgi nedeniyle moralleri bozuk olan oyuncularımızı, ilginç bir metotla Beşiktaş maçına motive etmeye karar verdi. Beşiktaş karşısında geçtiğimiz yıllarda üst üste alınan galibiyetlerden sonra gazetelerin spor sayfalarına yansıyan manşetler itinayla tarandı ve en vurucuları seçilerek, kaydedildi. Daha sonra bu gazete kupürleri iki dev pankartın üzerine aktarıldı. Daha sonra bu pankartların birinin üzerine Portekizce 'Vamos Amigos' (Haydi Arkadaşlar) ve Türkçe olarak 'Şimdi Zafer Zamanı' sloganları dev puntolarla yazıldı. Bu şekilde hazırlanan pankartlar, Fenerbahçemizin Beşiktaş maçı için yaptığı son antrenmandan saatler önce Samandıra'daki soyunma odalarının duvarına asıldı. Tüm oyuncularımız, antrenman öncesi ve sonrası bu pankartlar ve pankartların üzerindeki gazete kupürlerini dikkatlice inceledi. Bu girişimle, Porto maçı sonrası bozulan moraller bir nebze de olsa düzelti ve futbolcularımıza Beşiktaş maçının önemi farklı bir yolla bir kez daha hatırlatıldı. Özellikle kaptanımız Alex'in zaman zaman 39 dereceye kadar çıkan ateşe rağmen Beşiktaş maçında oynamak istemesi, Samandıra'da maç saatini bekleyen herkes için çok manidardı

DreamLiKe - avatarı
DreamLiKe
Ziyaretçi
27 Aralık 2008       Mesaj #433
DreamLiKe - avatarı
Ziyaretçi
sukru saracoglu001 Şükrü Saracoğlu anıldı

sukru saracoglu001

Eski başbakanlardan ve ve kulübümüzün başkanlarından merhum Şükrü Saracoğlu, vefatının 55. yılında Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki kabri başında anıldı. Kulübümüze 17 yıl resmi, 3 yıl da fahri olmak üzere toplam 20 yıl süreyle başkanlık yaparak kulüp tarihine geçen, stada ismi verilen Şükrü Saracoğlu için bugün kabri başında tören düzenlendi
Törene, Yüksek Divan Kurulu Başkanı Yüksel Günay, Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu üyeleri Tahir Perek, Ünal Uzun, genel sekreter Vedat Olcay, kulüp müdürü Serkan Acar, kulüp üyeleri, ailesi, yakınları ve 50 kadar 1907 UNİFEB üyesi katıldı.
Kulüp başkanımız Aziz Yıldırım'ın gönderdiği çelenk de mezarın başına konuldu.
DreamLiKe - avatarı
DreamLiKe
Ziyaretçi
1 Ocak 2009       Mesaj #434
DreamLiKe - avatarı
Ziyaretçi
baskan lt res2008 yılını geride bırakıyoruz. Sarı lacivert renklere gönül vermiş taraftarlarımızın da desteği ile, pek çok alanda başarı hedeflediğimiz yeni bir yıl bizleri bekliyor.
Bizler Fenerbahçe Spor Kulübü yönetimi olarak her yıl koyduğumuz hedeflerimizle kulübümüzü daha da ileriye taşımayı kendimize amaç edinmiş, bu yolda da gereken tüm hamleleri yaparak başta siz taraftarımıza ve tüm Fenerbahçe camiasına layık olmaya çalışmaktayız.
Fenerbahçe Spor Kulübü'nün bugünlere gelmesinde, maddi ve manevi anlamda kat edilen her yolda taraftarının desteği çok önemlidir. Kulübümüzün en büyük gücü olan, iyi günde ve kötü günde takımına desteğini esirgemeyen siz değerli taraftarlarımız başta olmak üzere, tüm ulusumuzun ve tüm spor ailesinin, yeni yılını şahsım, Fenerbahçe Spor Kulübü Yönetim Kurulu üyesi arkadaşlarım, Yüksek Divan Kurulu ve Genel Kurul Üyelerimiz, Kulüp çalışanlarımız, Fenerbahçe Şirket ve Kurumlarının Yönetici ve tüm çalışanları adına kutlar, sağlık ve başarılarla bir yıl geçirmenizi dilerim.

2009 Yılının, Dünyamıza, ülkemize barış, refah, huzur ve mutluluk getirmesi dileğiyle sevgi ve saygılarımı sunuyorum.


Aziz Yıldırım

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı
DreamLiKe - avatarı
DreamLiKe
Ziyaretçi
4 Ocak 2009       Mesaj #435
DreamLiKe - avatarı
Ziyaretçi
FENERBAHÇE'DE SICAK SAATLER!

Ara transfer döneminin 5 Ocak'ta resmen başlamasıyla birlikte Fenerbahçemizde önemli oyuncuların sözleşmeleri masaya yatırılacak.


Ara transfer döneminin 5 Ocak'ta resmen başlamasıyla birlikte Fenerbahçemizde önemli oyuncuların sözleşmeleri masaya yatırılacak. Başta kaptanımız Alex de Souza olmak üzere Roberto Carlos, Deivid, Lugano, Maldonado, Selçuk Şahin, Tümer Metin, Volkan Demirel, Can Arat ve Volkan Babacan olmak üzere toplam 10 futbolcunun kontratları Mayıs ayının sonunda bulunuyor.


Sarı Lacivertli yöneticilerimiz 5 futbolcunun menajeri olan ve 2 gün önceden İstanbul'a gelen Juan Figger ile masaya oturacak ve Alex, Lugano, Deivid ile Maldonado'nun geleceğini konuşacak. Maldonado'yu göndermeyi, diğer üç yıldızla yola devam etmeyi planlayan Sarı-Lacivertliler; teknik direktör Aragones'in de katılacağı görüşmenin ardından Figger'le durum değerlendirmesi yapacak.

Bu oyuncularımızdan en sorunsuz görünen ve sözleşmesini uzatacağı kesin gözüyle bakılan defans oyuncusu Lugano. Önceki gün üçüncü kez baba olan Urugaylı futbolcunun Türkiye'ye ailesiyle birlikte çok alıştığı ve uzun yıllar burada futbol oynamak istediği için Fenerbahçe'de kalmak istediği belirtildi.

Kaptan Alex de Souza'nın sözleşmesinin süresi konusunda iki taraf arasında ufak pürüzler bulunuyor. Kaptan biten sözleşmesini 3 yıl uzatmak isterken, Fenerbahçe Yönetimi Alex'in yaşı 31 olduğu için 2 yıl üzerinden yeni anlaşma yapmak istiyor. Fakat bu fikir ayrılığının önemli olmadığı, tarafların orta bir yolda buluşacağı tahmin ediliyor.


Sarı Lacivertli kulübümüzde geldiğinden beri bekleneni bir türlü veremeyen Maldonado ise görüşmelerin en zorlu geçecek ismi. Fenerbahçemiz olası bir yabancı transferi doğrultusunda yabancı kontenjanını boşaltmak için Şilili futbolcuyu göndermek isterken, bu oyuncunun herhangi bir talibinin olmaması sıkıntı yaratıyor.


Bu arada Sarı-Lacivertli yönetim, Beşiktaş'ın da çok istediği Bekir İrtegün ile anlaşmaya vardı. Ekrem Dağ ödemesini eksik yaptığı için Beşiktaş'a olumsuz yanıt veren Gaziantepspor; Can Arat ve para karşılığında Fenerbahçe ile anlaştı. Savunma oyuncusu Bekir'in yarın imza atması bekleniyor. Bekir'in yanı sıra; aradaki pürüzlerin giderildiği Gökhan Emreciksin ve Ankaragücü'nden Abdulkadir Kayalı da resmen Fenerbahçeli olabilir...


Fenerbahçe'de Can Arat'ın dışındaki diğer futbolcuların ise büyük ihtimalle kulüpte kalacağı ve sadece Teknik Direktör Aragones ile bir türlü yıldızı barışmayan Tümer Metin'in ayrılabileceği gelen haberler arasında...
DreamLiKe - avatarı
DreamLiKe
Ziyaretçi
4 Ocak 2009       Mesaj #436
DreamLiKe - avatarı
Ziyaretçi
HESAPLAŞMA ZAMANI

Fenerbahçemizde teknik direktör Aragones'in özel olarak hazırlattığı kasetlerle eleştiri-özeleştiri dönemi başladı.


Sezona çok kötü başlayan; ardından ligde toparlanan ama Avrupa'ya veda eden Fenerbahçemizde, sezonun ilk bölümünün muhasebesi yapılmaya başlandı.
Teknik direktör Aragones'in isteğiyle evlerine sadece yatmaya giden ve bütün günü Samandıra'da geçiren sarı-lacivertli takımda eleştiri-özeleştiri dönemi başladı. Aragones, futbolcularının tamamının ilk yarıdaki hatalarını ortaya dökerken, öğrencilerine, "Beni de eleştirebilirsiniz" mesajını verdi. İspanyol hoca, özel olarak hazırlattığı, ilk yarı maçlarının kasetlerini önce takımına izletti sonra da kadrodaki herkesin hatalarını birer birer ortaya koydu ve futbolcularına bunları anlatıp tekrar etmemelerini istedi.

İKİNCİ YARI 4-4-2

Futbolcuların eleştirileri ise sistem üzerinde yoğunlaştı. Futbolcular Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynadıkları karşılaşmalarda bile tek forvetle sahaya çıktıklarını, bunun, zaten kapalı oynayan rakiplere karşı işlerini zorlaştırdığını söylediler. Aragones de bu eleştirileri saygıyla karşılayıp, sezonun ikinci yarısında daha çok 4-4-2 düzeniyle oynayacaklarını belirtti. Bunun dışında Alex'ten takım savunmasına daha çok yardımcı olması istenecek. İspanyol teknik adamın, kasetleri izlerken daha çok orta alandaki hataların üzerinde durduğu ve bu bölgede eksiklerin çok olduğunu söylediği bildirildi.


Sarı-lacivertli futbolcuların ayrıca Samandıra'da en çok eksikliğini hissettikleri şeyin bir 'Abi' olduğu ortaya çıktı. Takıma göre Volkan Ballı, idari işlerle uğraştığı için buna fırsat bulamıyor.
DreamLiKe - avatarı
DreamLiKe
Ziyaretçi
5 Ocak 2009       Mesaj #437
DreamLiKe - avatarı
Ziyaretçi
Lig'de tırmanış, Şampiyonlar Ligi'nde 'ayıp'

Galatasaray’a 4 attıktan sonra burada yazdığımız son yazıda “virajı döndüğümüz”, o maçın bir “dönüm noktası” olduğunu yazmıştık. Fenerbahçe için ligin ilk haftalarına dönüşün söz konusu olmayacağını öne sürmüştük.
Doğru çıktı.


Galatasaray’dan sonra Beşiktaş’ı da yendik. Belki daha önemlisi Ankaraspor’u da yendik. Sadece anlamsız bir Ankaragücü beraberliği, artı Denizlispor ve Antalyaspor galibiyetleri. Ligin ilk yarısının bitmesinin eşiğinde liderle aramızda sadece 2 puan kalmış vaziyette. Yani, bir galibiyete bakar.

Son 9 haftada ligde yenilmeyen bir Fenerbahçe var. 15 haftanın son 9’unda yenilmemiş, buna karşılık 4 mağlubiyeti var. Yani ilk 6 haftada 4 mağlubiyet. Nereden baksanız, Galatasaray’a 4 çekmek, bir dönüm noktası, ligde virajın dönülmesi olmuş. Yani, son yazımızda doğru çıkan bir gözlemde bulunmuşuz.

Ancak, benim bu kez yazmak istediğim bu değil. Asıl yazmak istediğim, Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde gruptan çıkamamış olmamız. UEFA’ya katılamayacak olmamız da değil. Biz, Şampiyonlar Ligi’nde isek, UEFA’ya katılmayı zaten hedef almamışız demektir. Hep yazıyor ve söylüyorum, UEFA, Avrupa’nın ikinci sınıf ligi. Orası Galatasaray’ın hedefi olabilir. Bizim olmamalı.

Elbette, Dinamo Kiev’i yenerek orada oynamak, yani yılbaşından sonra Avrupa sahalarında kalmak bu durumdan daha iyi olurdu. (Fenerbahçe’nin Kiev’de futbol oynadığını söyleyecek biri var mı, merak ediyorum...) Yine de Şampiyonlar Ligi’nde devam etmenin yerini asla tutamazdı.

Bu nedenle, hernekadar Galatasaray’a 4 çektikten sonra, Beşiktaş’ı ve şampiyonluk potasında bulunan takımlardan Ankaraspor’u 2 gollü galibiyetlerle aşarak, yukarıya tırmanmış yani ligde “virajı dönmüş” isek de, ben mutlu değilim. Ben, başarı ölçüsü olarak Şampiyonlar Ligi’ne bakıyorum.

Bu yıl, geçen yılın yakınına bile gelmemiş olmamıza bakarak, 2008-2009 sezonunu “başarısız” olarak görüyorum. Gruptaki 6 maçta tek galibiyet yok. Atılan toplam gol sayısı 4. Toplanan puan 2. Ayıp. Kocaman bir ayıp.

Bu “başarısızlığı” bir nebze giderebilecek tek bir şey olabilir: Süperlig şampiyonluğu!
Süperlig şampiyonluğu, önümüzdeki yıl Avrupa Şampiyonlar Ligi’ne gidebilmemiz, takımın yüksek hedeflere bağlı kalmaya devam etmesi için önemli artık. O da başarılamazsa, 2008-2009 sezonu “başarısızlık”tan öte “büyük başarısızlık” sezonu için kayıtlara geçecek.


Aziz Yıldırım bir konuşmasında Galatasaray’ın 2000 yılındaki UEFA Şampiyonluğu’nu “raslantı” olarak niteleyince kıyamet koptu. Doğru söylüyordu. Devamı gelmeyen başarı, “raslantı” ile açıklanır. Galatasaray, o gün bugündür nerelerde? O yılın hemen ertesinde Lucescu döneminde Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final oynadılar. UEFA Şampiyonluğu’ndan daha büyük başarı idi Real Madrid’e elendikleri o çeyrek final. Ama, 2001’den bu yana Avrupa sahalarında görünmediler. Trömsö’ye elenmeler filan. O zaman, o başarıları “raslantı” hanesine yazılır.

Diyeceksiniz ki, “Peki, Fenerbahçe, geçen yıl yarı finalin eşiğine kadar geldi Chelsea ile oynayarak; şimdi nerelerde? Öyleyse geçen yılki başarı rastlantı değil midir?”

Haklısınız. Şu andaki görüntü aynen öyle. Bu yıl Şampiyonlar Ligi’nde gelen başarısızlık, geçen yılki çeyrek final oynamış olma başarısına gölge düşürdü ve onun “rastlantı” olma ihtimalini ortaya çıkarttı.

İşte onun için bu yıl Süperlig Şampiyonluğu şart oldu. Önümüzdeki yıl Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde başarı kovalamak, geçen yılın bir rastlantı olmadığını, bu yılın bir talihsizlik olduğunu kanıtlamak için şart.

Eğer önümüzdeki iki yıl, Avrupa’da bu yıla benzerse, o zaman geçen yıl gerçekten de “rastlantı” olmuş olacak. Ama, bunu ancak önümüzdeki iki yılda anlayabileceğiz.
Peki, takımın Süperlig’de Şampiyonluk şansı var mı?
Elbette var.


Peki, takımdan ümitli miyim?

Orada duralım. Önümüzdeki haftaki Konyaspor maçının ardından, uzun lig devre arasında yazacağımız, konuşacağımız, Fenerbahçe futbol takımını ciddi ve açık yürekli bir incelemeye tabi tutacağımız zaman gelecek.

Haftaya Konyaspor deplasmanından sonra görüşmek üzere...


DreamLiKe - avatarı
DreamLiKe
Ziyaretçi
5 Ocak 2009       Mesaj #438
DreamLiKe - avatarı
Ziyaretçi
Unutulmaz Bir GS maçı

Sene 1958 Spor ve sergi sarayı Taksim.Mahalli lig devri.İstanbul şampiyonunu belirliyecek,FB-GS genç takımlar basketbol maçı.Bu maçtan sonra iki rakibin A takımlarının yine şampiyonluk maçı.Saha hınca hınç dolu,tahmini o devire göre 7binden fazla iki takım seyircisi var..Davullar,
zurnalar,yani tam bir panayır.(Ne kavga ne küfür yok...)Urcun takım kaptanı,Halil Dağlı,Rahmetli
Tanju(chester)Erdogan,Fıstıkçı Engin,Ünal,Pertev,Hasan,ben(top elinde)) ve diğerleri....Koç ise Rahmetli Önder Dai.GS de kuvvetli biz de.Maç korkunç tezahürat ile başladı,alışmadığımız
bu hareket bizi şaşıttı diyebilirim,ilk devre 17 sayı farkı ile mağlup iken soyunma odasına
indik.Bizden sonraki odada Gs liler var.Kimsenin ağızını bıçak açmıyor..Bir matem havası ki sormayın..Kaptan Urcun Koç'a birşeyler demek istedi,Ama o sırada yan odaya kulüp başkanları gelmiş oyucularına,Yüksek sesle bize duyururcasına "Aslanlarım!sizi hep böyle görmek isterim,Nerede bir FB maçı oynasanız silindir gibi eziniz..."gibisinden bir konuşma yaptı ve bizde kelimesi kelimesine işittik.Urcunun Önder'e sözü yarım kaldı ve Aman Allahım,
Önder ağabeyin,gözleri yaşlı,"yazıklar olsun,hepinize senelerce verdiğim emeklerin karşılığında camiamıza bu sözleri söylettiniz ,hakkımı sizlere helal etmiyorum"demesi ve ikinci
devre için ilk beş nasıl olacak diye soran kaptana"ne haliniz varsa görün,benden de bir şey istemeyin"lafı üzerine yaşlı gözlerimle kaptana"uzatma kaptan ilk beşle çıkalım gerisini düşünürüz"dememle çağrı zili 2.devrenin başlıyacağını ikaz ediyordu.Devre başladı,ama eski
bizler gitmiş yenilerimiz yerimizi almıştı.Seyircimiz coşmuş,ara kapanıpta ileri geçmemiz ,o vefakar seyirciyi sanki delirtmişcesine tezahüratın zirvesine taşımıştı.FB genç takımı o yılın
İstanbul şampiyonu olmuş ve rakibine 17 sayı farkla mağlup durumda iken,2.ci devre o farkı
kapatıp 15 sayı farkla galip gelmesini bilmişti..Bu,belki GS başknının devre arasındaki bizi
aşağılayan konuşması yahut Sevgili Koçumuz Rahmetli ÖNDER DAİ nin soyunma odasındaki
tutumunun bir doping etkisiydi...Bilemiyorum.
Arkadan oynanan A Takımlar maçı ise,Yenilmez armada denen Sn.Yalçın Granitin kaptanlığını
yaptığı GS yi Sevgili Can Bartu'nun son saniyede ,santrayı bir az geçip attığı çift-el basketi ile
1 sayı farkla yenip,yenilmez Armada vasfına son vermesi ve İstanbul şampiyonu olması gurur
kaynağımız olmuştu..Bize gelince mükafatımız,Yine büyük FB li SEMİH BAYÜLGEN ağabeyin
maçtan sonra bizi Beyoğluna götürüp Bir kantinde Tavuklu sandöviç ve ayran ismarlaması oldu..Allahtan rahmet diliyorum..
DreamLiKe - avatarı
DreamLiKe
Ziyaretçi
5 Ocak 2009       Mesaj #439
DreamLiKe - avatarı
Ziyaretçi
CARLOS SIKINTISI

Fenerbahçemizde iç transfer görüşmeleri start alırken, masaya oturan bütün oyuncuların Roberto Carlos’un şartlarını örnek göstermesi sıkıntı yarattı.

Fenerbahçemizde iç transfer görüşmeleri start alırken, masaya oturan bütün oyuncuların Roberto Carlos’un şartlarını örnek göstermesi sıkıntı yarattı.

Sözleşmesi sona eren futbolcuların garanti para ve euro üzerinden pazarlığa oturduğu bildirildi. Sarı - lacivertli oyuncuların yılda 4 milyon euro kazanan Roberto Carlos’un ücretine çıkmaları, bu kez iç transferi erkenden bitirip sezon sonuna rahat girmeyi hedefleyen Fenerbahçe Yönetimi’ni zora soktu.
Kulübün içinde bulunduğu borç yükünü artırmamak ve global ekonomik kriz nedeniyle oyuncularına geçmiş yıllara oranla daha mantıklı ücretler vermek için kolları sıvayan yönetimin tam tersi taleplerle karşılaşması planları alt üst etti.

Volkan, Selçuk, Deivid, Lugano, Alex ve Carlos ile anlaşma zemini arayan Fenerbahçe, yüksek maliyet nedeniyle sorun yaşarken, oyunculara eski rakamların ödenmesinin olanaksız olduğu bildirildi.

Futbolcuların bir çoğu Carlos’un aldığı yıllık ücreti baz gösterirken, Fenerbahçe Yönetimi garanti para yerine maç başına ücret ödemeyi ve Türk Lirası üzerinden pazarlık yapmayı amaçlıyor.
Yabancı oyuncuların garanti ücret istemesi olumlu karşılık bulurken, Türk oyunculara bir miktarı garanti olmak koşulu ile maç başına ücretler öneriliyor.

Özellikle Türk oyuncular ile anlaşmazlık yaşanırken, yabancı futbolcuların ücretlerinde de yüzde 30’luk bir azaltmaya gidileceği, böylece dengenin sağlanmaya çalışılacağı bildirildi.
DreamLiKe - avatarı
DreamLiKe
Ziyaretçi
5 Ocak 2009       Mesaj #440
DreamLiKe - avatarı
Ziyaretçi
Anlaşma sağlandı

2009 01 05 gokhanabdul

Ara transfer döneminin başlaması ile birlikte kulübümüz iki yeni oyuncuyu Profesyonel Futbol Takımı kadrosuna kattı. Ankaragücü'nden Gökhan Emreciksin ve Abdülkadir Kayalı ile anlaşma yapıldı. Her iki futbolcu ile de 4.5 yıllık sözleşme imzalandığı belirtilirken, futbolcularımız için yapılacak imza tören tarihinin daha sonra açıklanacağı bildirildi..

Benzer Konular

31 Temmuz 2013 / PiSiK0PATR Tarih
19 Mayıs 2011 / Kral_Aslan Tarih
30 Nisan 2011 / thedoctor_611 Tarih
25 Haziran 2011 / Misafir Tarih
2 Ocak 2013 / _Yağmur_ Taslak Konular