Arama

Fenerbahçe Cumhuriyeti / 34 FB 1907 - Sayfa 8

Güncelleme: 10 Nisan 2020 Gösterim: 390.659 Cevap: 451
asparagas23 - avatarı
asparagas23
Ziyaretçi
20 Ağustos 2006       Mesaj #71
asparagas23 - avatarı
Ziyaretçi
Lugano Stadımızı Gezdi
19 Ağustos 2006 Cumartesi
Sponsorlu Bağlantılar
luganostat180Fenerbahçemizin yeni transferi Lugano, Çaykur Rizespor maçı öncesinde sahaya çıktı ve tribünlerimizi selamladı. Oyuncumuz ayrıca takımımızın soyunma odalarını gezdi ve teknik direktörümüz Zico ile de bir araya geldi.
Zico, Lugano’nun gelişi ile şunları söyledi: “Lugano’ya takımımıza hoş geldin demek istiyorum. Fenerbahçemiz bu tip futbolcuları takıma katarak kalitesini gösteriyor. Lugano, Brezilya futboluna çok iyi adapte olmuş, elinden gelenin hep en iyisini yapmaya çalışan, sahada ayak basmadık yer bırakmayan bir futbolcu. Saha içindeki kazanma arzusunu arkadaşlarına yansıtmasını, saha içinde ve saha dışında da mutlu olmasını umuyorum."
Lugano ise Zico gibi büyük bir futbol efsanesi ile birlikte çalışmanın onur olduğunu söyledi ve ekledi: “Zico ile birlikte çalışacağım için çok mutluyum. Fenerbahçe çok iyi ve rakiplerine korku veren bir takım. Türkiye’ye ilk ayak bastığım andan itibaren taraftarın desteğini görebiliyorum. Onların bu sevgisine hep layık olmaya çalışacağım.”

Haber ile ilgili diğer fotoğraflar
luganostat1 luganostat2
PiSiK0PATR - avatarı
PiSiK0PATR
Ziyaretçi
21 Ağustos 2006       Mesaj #72
PiSiK0PATR - avatarı
Ziyaretçi
a yildirim004 SARACOĞLU'NA KİMLER GİREMEZ?

Sponsorlu Bağlantılar
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım Telegol'e konuştu.. Anelka kalacak mı, gidecek mi? Yeni transfer yapılacak mı? Haluk Ulusoy'la sorunu var mı? Görevi neden bıraktı? Dönüş sebebi neydi? İşte tüm bu soruların cevapları ve daha fazlası..

-"ANELKA KARARINI YÖNETİM VERECEK"-
Anelka’nın kalıp kalmayacağı sorulan Aziz Yıldırım, “Anelka’yı çözeceğiz. Kalabilir de gidebilir de. Ben kalmasından yanayım ama Fenerbahçe’nin menfaatleri önce gelir. Sadece Bolton’un teklifi var. Başka da çıkabilir. Anelka İngiltere oynamak istiyor, ondan başka mutsuzluğu yok. Yönetim olarak karar vereceğiz” diye cevap verdi.

-TRANSFER YAPILACAK MI?-
Transferde geç kalınıp kalınmadığı yönündeki soruya, “Düşünmüyorum. Bu konuda görüştüğümüz bütün hocalarla görüştüm, Zico’yla da görüştüm” diyen Yıldırım, Roberto Carlos, Campell, Crespo gibi isimler için ise "Basında bir sürü isim yazıldı çizildi ama biz açıkladık mı? Bir yabancı oyuncu alma hakkımız vardı 60 tane isim yazıldı. Siz yazıyorsunuz sonra alamadı diye yazıyorsunuz. Açıkladıysam ve alamadıysam tenkit olması lazım.
Günü birlik oyuncu alsaydık çok oyuncu alırdık. Zico ve diğer hocalarla ile konuştuğumuz zaman buraya oyuncu isterim dediler ve isimler verdiler. Luganu’yu istediler. Onun yerine başka da bir oyuncu alabilirdik. Ama 4 yıllık sözleşme yaptık. Böyle uzun süreli imzaların atılması lazım” diye konuştu.

‘Transfer devam edecek mi?’ sorusuna “Yabancı hakkımızı dolduracağız. 1 tane yabancı oyuncu hakkımız var” var diyen başkan, ‘Anelka’nın yerine oyuncu alınacak mı?’ sorusuna ise “Bakacağız. Hayatın her yerinde acı ve tatlı olaylar vardır. Şuan kadromuzda. Benim düşünmem kalmasından yana.Daha önce Portsmouth istemişti ama şuan sadece Bolton’dan teklif var” diye konuştu.

-"NOBRE'Yİ BİZ BIRAKTIK"-
Nobre’nin Beşiktaş’a transferi için “Nobreyi biz bıraktık. İstesek sözleşmesini uzatırdık. Avrupa’da daha faydalı olacak bir oyuncu istediğimiz için bıraktık” cevabını veren Yıldırım, ümer’den memnun olup olmadıkları yönündeki soruya “Memnun olmayacak olsak transfer etmezdik” yanıtını verdi.

Fenerbahçe Avrupa’da başarılı olacak mı? Şeklindeki soruya “Başarının tabiri ne?” diye cevap veren Yıldırım, ‘Gidebildiğin yere kadar gitmek’ yanıtını alan Yıldırım,
“Bizde gidebildiğimiz yere kadar gideceğiz. Dinamo Kiev’i engel olarak görmüyorum. Turu geçebiliriz. Gidebileceğimiz yere kadar gideriz” dedi.

-"YABANCI SERBEST BIRAKILSAYDI"-
Marco Aurelio Türk oldu ve Milli Takım’da oynamaya başladı. Türk futbolunun gidişatını nasıl değerlendiriyorsunuz şeklindeki soruya, “Marco’ya başka türlü bakmak lazım. Marco 5 yıllık şartı yerine getirdi ve Türk oldu. Diğerleri ile bir tutmak yanlış olur. Benim dediğimi yapsaydılar, yabancıyı serbest bıraksaydılar ama sahadaki oyuncuya kısıtlama koysaydılar. 15 yabancı alalım 11 sahaya çıksın demiyordum. Serbest olsun ama sahadakine sınır koyulsun diyordum. Yabancı hakkım 10 tane olsaydı ben oynatabildiğimi oynatsaydım. Avrupalı gibi düşüneceğiz Avrupalının yaptığını yapacağız. Ankaraspor bile 3 tane yabancıda bu hakkını kullanacak. O zaman 10 tane yabancıyla oynayacaklar. Şimdi işin ucu açık. Herkes yapıyor ama biz yapmıyoruz. Marco’ya sorduk, Türk olmak ister misin? Türk olunca gösterdiğin performansla milli takıma bil seçilebilirsin dedik. O da kabul etti” diye cevap verdi.

-HAVUZDAN MEMNUN MU?- Havuzla ilgili sıkıntıların olup olmadığı sorulan Yıldırım, “Benim sıkıntım yok ama memnun değilim kazançtan. Fenerbahçe’nin havuza olan katkısı 3-4 kat. Fenerbehçe’nin reytingi yüksek. Bu durumda Fenerbahçe’nin payının daha fazla olması lazım. Biz Anadolu kulüplerini düşünerek davranıyoruz ama Fenerbahçe mağdur.

-"ULUSOY'LA ŞAHSİ SORUNUM YOK"-
Yıldırım, Haluk Ulusoy için Fenerbahçe taraftarının tepkisi için “Taraftar niye bağırıyor taraftara soracaksın. Fenerbahçe taraftarı ve Fenerbahçe rahatsız demek. Küfür etmeden rahatsızlığını dile getiriyor. Pet şişe atılmasından 5 milyar ceza yedik. Ama başka yerde daha kötüleri oldu 2.5 milyar ceza aldılar. Bir pankart açıldı 250 milyar ceza yedik, tahkimde 50 milyara indi. Almanya’da pankart asıldı ceza yok.
Haluk Ulusoy’la ne aynı lokantaya gider yemek yerim ne aynı yeri gezerim. Haluk Ulusoy’la problemim yok. Fenerbahçelilerin sorunu var. Haluk Ulusoy’la şahsi bir sorunum yok. Fenerbahçeli olarak var. Seçimde Ayhan beye oy atacağımı söyleseydim ve attım. Ben seçimde taraf olsaydım böyle olmazdı” yorumunu yaptı.

Özhan Canaydın Türkiye Kupası, Yıdlrım Demirören’in şampiyonluk yarışı için yaptığı yorumlar hakkında düşünceleri sorulan ve bu başkanlarla ilişkileri için, “Gördüğümde Özhan Canaydın’a da merhaba derim, Yıldırım Demiröeren’e de merhaba derim” diyen Aziz Yıldrım, Adnan Polat’la Yıldırım Demirören’in birlikte yediği yemek için “Bunlar basit şeyler” yorumunu yaptı.

Şike soruşturmalar için düşünceleri sorulan Yıldırım, “Şikeyi kim soruşturuyor ve kurulları kim kuruyor” sorularına federasyon cevabını almasının ardından “Peki federasyon var mı bu olayların içinde” sorusuna Serhat Ulueren’in ‘Bence var’ demesi üzerine “O zaman konuşmaya gerek yok” yok dedi.

-"BİZANS OYUNLARI İÇİNDE OLANLAR STADA GİREMEZ"-
Sadettin Saran, Hakan Bilal Kutlualp ve Tahir Kıran’ın maçlara gelmemesini istememesi ve loca verilmemesi ile ilgili soruya “Tahir Kıran’ın kendi locası yoktu. Loca verimemesinin sebebi benim hatır için verdiğim insanlarla aynı locaya gittiği içindir. Ben yaptım bu stadı. Bazı Bizans oyunlarının içinde olanlar giremezler. Beni tenkit edebiler ama beni kötülemek, olmayan olayları olmuş gibi göstermeye hakları yok. Sadettin Saran’ı kim tanıyordu? Aziz Yıldırım aldı getirdi, futbol şubesinin başına geçirdi. Ama bana söylemeden istifasını verdi.

Fenerbahçe 8 sene önceki Fenerbahçe değil. Fenerbahçe kongre üyeleri başkana güvenip oy veriyor. Bizi yıpratmak adında gidip şu oyuncuları aldı felan diye yazılıyor. Benim onayım olmadan gidip alabilir mi? Olamayan insanlara olamayan işler mal ediliyordu.”

-GÖREVİ NEDEN BIRAKTI, NEDEN GERİ DÖNDÜ?-
Görevi bırakması nedeni için “Son Denizlispor maçında çok yıprandım. İçeri gittiğimde insanların ağladığını gördüm beni çok yıprattı. Ben ne yapıyorsam Fenerbahçe için yaptım yapmaya da devam edeceğim” diyen Yıldırım, geri dönmeyeceğim demesine karşın dönmesi için ise “Çok şeyler oldu. Anlatılmayacak şeyler oldu. İkna edici şeyler oldu. Telefonla veya yüz yüzer çok konuştuğum isimler oldu” yanıtını verdi.

PiSiK0PATR - avatarı
PiSiK0PATR
Ziyaretçi
21 Ağustos 2006       Mesaj #73
PiSiK0PATR - avatarı
Ziyaretçi
Fenerbahçe'nin yeni transferi Diego Alfredo Lugano Moreno, 1 yılı opsiyonlu 4 yıllık sözleşmeye imza attı.

Fenerbahçe Cumhuriyeti / 34 FB 1907blank

Fenerbahçe'nin yeni transferi Diego Alfredo Lugano Moreno, resmi sözleşmeye imza attı. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadındaki basın odasında yapılan ve asbaşkan Mahmut Uslu ile genel sekreter Vedat Olcay'ın hazır bulunduğu törende Uruguaylı futbolcu 1 yılı opsiyonlu 4 yıllık sözleşmeye imza attı.
Mahmut Uslu, törende yaptığı konuşmada, çok önemli bir transfer yaptıklarını ifade ederek, ''Lugano çok önemli bir eksiğimizi kapatacak. Uruguaylı futbolcu defansımızdaki 3 gençle beraber, hem Türk futboluna hem de Fenerbahçe'ye, 3 artı 1 yıl olmak üzere 4 yıl önemli hizmetlerde bulunacak. Kendisini 3 yıl önce seyretmiştik, şimdi getirmek nasip oldu. İnşallah uyum sürecini çok çabuk atlatır'' diye konuştu.
Mahmut Uslu, Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu rövanşında 22 Ağustos Çarşamba günü yapacakları Dinamo Kiev maçında Lugano'nun oynayıp, oynamayacağının bu akşam belli olacağını söyledi.
Vedat Olcay da Güney Amerika'nın en iyi defans oyuncularından birini transfer ettiklerini belirterek, ''Lugano'nun kulübümüzde olmasından son derece mutluyuz'' dedi.
Bu arada, imza töreninde tercüman olmayınca, Lugano'nun söylediklerini Mahmut Uslu çevirmeye çalıştı. ''İnşallah aranızda Portekizce-İspanyolca bilen yoktur'' diyen Uslu, Lugano'nun ''Fenerbahçe ve İstanbul'a geldiğim için çok mutluyum. Çok büyük bir kulübe geldim. Burada da başarılı olmak ve bu büyük seyirciyi memnun etmek için elimden geleni yapacağım'' dediğini söyledi. Uslu'nun daha önce tercüman vasıtasıyla Lugano'nun kendisine söylediği sözleri basın toplantısında söylediği kaydedildi.
Mahmut Uslu, Salı günü yapılacak antrenman öncesi Lugano'nun tercüman ile birlikte basın toplantısı yapacağını ve basın mensuplarının orada soru sorabileceklerini sözlerine ekledi. İmza töreninden sonra Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadında sahaya çıkan Lugano, basın mensuplarına görüntü verdi.
kompetankedi - avatarı
kompetankedi
VIP Bir Dünyalı
22 Ağustos 2006       Mesaj #74
kompetankedi - avatarı
VIP Bir Dünyalı
https://www.msxlabs.org/forum/187140-mesaj29.html Anelka Bolton ile 4 yıllık anşalştı

Roger20Galera20Flores1

F.BAHÇE'DE SÜRPRİZ TRANSFER!..

Brezilya basını, Fenerbahçe'nin, Corinthians takımında forma giyen Brezilyalı futbolcu Roger Galera Flores'i transfer ettiğini duyurdu.
22 Ağustos 2006 Salı 00:03

İSTANBUL - Brezilya basını, Fenerbahçe'nin, Corinthians takımında forma giyen Brezilyalı futbolcu Roger Galera Flores'i transfer ettiğini duyurdu.

Brezilya'nın Gazete Esportivo ve Lancenet gazeteleri, manşetlerine taşıdıkları haberde, Sarı-lacivertli kulübün, 2 gün önce Corinthinas kulübüne bir faks göndererek, Roger'i resmen istediğini ve Corinthians Kulübü'nün de Fenerbahçe'nin bu teklifine olumlu cevap verdiğini yazdı. Gazeteler ayrıca, Corinthianslı forvet oyuncusu Roger'in, Cuma gününe kadar İstanbul'a giderek resmi sözleşmeye imza atacağını da iddia etti.

1978 doğumlu ve 1.70 metre boyunda olan Roger Galera Flores, Corinthians formasıyla geçen sezon 46 karşılaşmada 12 gol kaydetti.
virtuecat - avatarı
virtuecat
Ziyaretçi
22 Ağustos 2006       Mesaj #75
virtuecat - avatarı
Ziyaretçi
Fenerbahçelilere altın kaplama telefon
BenQ Siemens, Fenerbahçe'nin 100'üncü yılına özel EF81 modelini altınla kapladı.

Cep telefonu devi Fenerbahçe'ye özel cepten sadece 2007 üretecek. 100'üncü yıl telefonu 2 bin YTL'den satılacak. Büyük sürpriz ve kampanyalarla 100'üncü yıla hazırlanan Fenerbahçe Kulübü'nün ilk bombası altın kaplama telefon. BenQ Siemens Türkiye'ye özel bir tasarımla altın kaplama bir telefonu satışa sunacak satışa sunacak ilk telefon firması olacak. BenQ-Siemens EF81 modelini Fenerbahçe'nin 100. yılına özel bir tasarımla altın kaplama olarak sadece 2007 adet üretecek. Telefonun 2 bin YTL civarında olması bekleniyor. Türk Mühendis Hasan Palandöken'in ürün yöneticiliği yaptığı telefonun normal modelinin tanıtımında Real Madrid'in ünlü golcüsü Ronaldo rol alıyor. her şeyiyle özel bir tasarım olacak ürün için BenQ Siemens Fenerbahçe marşlarından özel takım görüntülerine kadar özel tasarımlara sahip bir telefon üretecek. CEPLER KASIMDA GELİYOR Telefonun üzerinde yer alan altın kaplama 100'üncü yıl logosu da bulunacak. Fenerbahçe'nin pantone renklerinde üretilecek telefon 2007 adet dışında üretilmeyecek. Çok özel aksesuarlar da bulunacak. Telefonun bu yıl Kasım ayında satışa çıkması bekleniyor. BenQ Siemens esnek üretim yapısı ve Türk kullanıcılara özel projeleriyle dikkat çekiyor. Altın kaplama telefon dışında 100'üncü yıla özel bir telefon modelini de daha uygun fiyatla satışa sunacak. Son dönemde düzenlediği kampanyalarla Pazar payını hızla artıran BenQ Siemens Fenerbahçelilere özel kampanyadan oldukça umutlu. Fenerbahçe Kulübü cep telefonunda BenQ Siemens ile çalışırken özel saat ve değişik ürünlerle 100'üncü yıl kutlamalarından önemli ölçüde gelir elde etmeyi de hedefliyor. (TİMUR SIRT-SABAH)

dunya kulubu olmak bu olsa gerek 4 tane havai fişekle bitmiyor bu işler
asparagas23 - avatarı
asparagas23
Ziyaretçi
23 Ağustos 2006       Mesaj #76
asparagas23 - avatarı
Ziyaretçi
(Haydi FENERBAHCE Cehennem Hazır Kiev'den Buraya Yanmaya Gelenleri Mahcup Etme)

Tek Hedefimiz Kazanmak"
22 Ağustos 2006 Salı 22082006zico007

Teknik direktörümüz Zico, Dinamo Kiev ile yapacağımız Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu rövanş maçı öncesinde bir basın toplantısı düzenledi.
Fenerbahçe Samandıra Tesisleri’nde oyuncumuz Tuncay Şanlı ile birlikte basın toplantısı düzenleyen teknik direktörümüz Zico, turu geçecek güçte olduğumuzu ifade ederek, "İki takımın da yüzde elli şansı var. Kendimize çok fazla güveniyoruz. Gollerimizi atmamız için sakin ve akıllı oynamalıyız. Ne yaptığımızı bilmemiz lazım. Yarınki maçı, tüm varlığımızı ortaya koyarak kazanmalıyız" dedi.
Zico, Anelka’nın yarınki karşılaşmada forma giyememesi nedeniyle takımımızın gol sorunu yaşamayacağını ifade ederek, "Takım, gol atıyorsa, ekip halinde atar, gol yerse de ekip halinde yer. Sahada bir bütün halinde oynamalarını istiyorum. Kiev maçında da aynı düşünceyle sahaya çıkmıştık. Ama yarın da takım olarak sahaya çıkıp, takım halinde atak yapıp, takım halinde savunma yapacağız" diye konuştu.
Fenerbahçemizin ofansif bir oyun oynadığını da vurgulayan teknik direktörümüz Zico şunları söyledi: "Takımımıza karakter olarak bakınca ofansif bir yapıda olduğumuz görülüyor. Bizim amacımız geriye gelip, ilerisiyle geri arasındaki dengeyi korumaktır. Deplasmanda olduğumuz halde bile çok pozisyon bulmamız, ne kadar ofansif bir futbol oynadığımızı gösterir. Oyuncularımın rakibini rahatsız eden bir görüntüde olmalarını istiyorum. 40 yıllık futbol kariyerimde öğrendiğim en önemli şey bir rakibin asla karşınıza al bu maç senin olsun diyerek çıkmadığıdır. Herkes kazanmak ister ve bunun için mücadele eder. Bunun en önemli örneğini biz Çaykur Rizespor maçında gördük. Karşılaşmayı biz kazandık ancak rakibimiz de kazanmak için elinden gelen her şeyi yaptı."
Oyuncumuz Tuncay Şanlı ise, Kiev maçında en az hatayla oynayarak turu geçmek istediklerini söyledi ve ekledi: "Gol yemediğimiz sürece gol atacağımızdan eminim. İşimizin ne kadar zor olacağını biliyoruz. Hocamız gereken taktiği bugün de verecek. İstediğimiz sonucu almayı istiyoruz. İstediğimiz oyunu sergilersek, istediğimiz sonucu alırız.”
Anelka’nın yarınki maçta forma giymeyecek olmasını da değerlendiren Tuncay, "Bugün Anelka yok, yarın başkası olmayacak. Elimizden geleni yapacağız" dedi.

mfenertrans2608kx3 İKİ FLAŞ TRANSFER! KEZMAN VE DE SOUZA FENER'LE ANLAŞTI Aziz Yıldırım'ın transfer atağı MFENERTRANS2608
Dış transferde atağa kalkan Fenerbahçe, Mateja Kezman ve Deivid De Souza'yı renklerine kattı. Kulübün resmi web sitesinde yapılan açıklamada, iki futbolcunun transferi duyuruldu.

İspanya'nın Atletico Madrid takımından transfer edilen Sırbistan Karadağlı Kezman ile 4 yıllık anlaşma yapıldığı, Brezilyalı oyuncu De Souza ile de ön anlaşma yapıldığı açıklandı.

Bu akşam ailesiyle birlikte İstanbul'a geleceği açıklanan Kezman'ın, sarı-lacivertli takımda 9 numaralı formayı giyeceği bildirildi.

Sporting Lizbon'dan transfer edilen Brezilyalı forvet De Souza ile de ön anlaşmanın yapıldığı bu futbolcunun ise 27 Ağustos Pazar veya 28 Ağustos Pazartesi günü İstanbul'a geleceği duyuruldu.

Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı İlhan Ekşioğlu, transferlerle ilgili yaptığı açıklamada, başkan Aziz Yıldırım ve yönetim kurulunun uzun süren bir transfer çalışmasını daha başarıyla sonuçlandırdığını ifade ederek, ''100. yılda başarılı
olmak için kadromuzu güçlendiriyoruz'' dedi.

ANELKA'NIN BOLTON WANDERERS'E TRANSFERİ

İngiltere'nin Bolton Wanderers takımıyla anlaşan Nicolas Anelka'nın, 8.3 milyon paund peşin bedelle transferinin gerçekleşeceği bildirildi.

Fenerbahçe Kulübü'nün televizyonu FB TV'de verilen haberde, İngiliz kulübünün yöneticilerinin, 28 Ağustos Pazartesi günü İstanbul'a gelerek, Fransız futbolcunun transferi konusunda Fenerbahçe yönetimiyle masaya oturacağı
duyuruldu.
Son düzenleyen Kral_Aslan; 27 Ağustos 2007 17:55
kompetankedi - avatarı
kompetankedi
VIP Bir Dünyalı
27 Ağustos 2006       Mesaj #77
kompetankedi - avatarı
VIP Bir Dünyalı
mateja kezman f

"GALATASARAY'A GOL ATIP GERÇEK FENERLİ OLACAĞIM"

Fenerbahçe'nin yeni transferi Mateja Kezman, sarı-lacivertli kulübün büyüklüğünü bildiğini belirterek, 'Türkiye'ye gelmemdeki en büyük sebep, Fenerbahçe'nin ligde ve Avrupa'da kupalar hedefliyor olması' dedi.
27 Ağustos 2006 Pazar

Fenerbahçe'nin yeni transferi Mateja Kezman, sarı-lacivertli kulübün büyüklüğünü bildiğini belirterek, 'Türkiye'ye gelmemdeki en büyük sebep, Fenerbahçe'nin ligde ve Avrupa'da kupalar hedefliyor olması' dedi.
Asbaşkan İlhan Ekşioğlu ile birlikte FBTV'de canlı yayına çıkan Sırp futbolcu, İstanbul'da bulunduğu 12 saatte Fenerbahçe'nin büyüklüğünü gördüğünü belirterek, 'Havalimanında, otelde karşılaştıklarımdan sonra Fenerbahçe'nin tahminimden de büyük bir kulüp olduğunu gördüm. Fenerbahçe'yi tercih etmemdeki en büyük sebep sarı-lacivertli kulübün ligde ve Avrupa'da kupalar hedefliyor olması. Şampiyonluk hedefleyen takımları tercih ederim. Geçen sezonki takımım Atletico Madrid'in böyle kupa hedefleri yoktu' diye konuştu.
Türkiye hakkında çok fazla bilgisi olduğunu anlatan Kezman, 'Türkiye'de oynayan çok fazla arkadaşım var. Ayrıca Sirbistan'da ve Avrupa'daki gazetelerde her zaman Fenerbahçe ile ilgili haberler okuyabilirsiniz' dedi.

'ZİCO'NUN HÜCUM FUTBOLU OYNATMASI BENİM İÇİN ÖNEMLİ'

Mateja Kezman, Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico'nun hücum futbolu oynatmasının kendisi için iyi avantaj olduğunu söyledi.
Kariyeri boyunca oynadığı her takımda çok gol attığını vurgulayan Sırp oyuncu, 'Fenerbahçe'de de elimden geleni yapacağım. Zico'nun hücum futbolunu tercih etmesi benim için önemli. Burayı tercih etmemin nedenlerinden biri de bu. Gollerimle Fenerbahçe'nin başarısı için çalışacağım' diye konuştu.

'TARAFTARIN RÜYALARINI GERÇEKLEŞTİRECEĞİM'

Kezman, havaalanında Fenerbahçe taraftarının büyüklüğünü gördüğünü ifade ederek, golleriyle taraftarlarını coşturacağını söyledi.
Fenerbahçe taraftarının kulübe ne kadar bağlı olduğunu bildiğini dile getiren Kezman, şöyle konuştu:
'Saha içinde savaşçı bir yapıya sahibim. O yüzden her oynadığım kulüpte taraftarla aram iyidir. Gollerimle onları coştururum. Galatasaray'a gol atıp, gerçek Fenerbahçeli olacağım. Bunun taraftarlar için ne kadar önemli olduğunu biliyorum. Taraftarlar bana destek versinler, ben de onların rüyalarını gerçekleştirmeye çalışacağım. Sahada onları mutlu etmek için varımı yoğumu ortaya koyacağım.' FBTV'ye Fenerbahçe'de giyeceği 9 numaralı forma ile çıkan Sırp oyuncu, 9 numaranın kendisi için hayatı boyunca çok özel olduğunu, 9 numaranın golcüyü ifade ettiğini kaydetti.
Kezman, Fenerbahçe'nin diğer yeni transferi Deivid De Souza'nın Sporting Lizbon'da oynadığını ve çok iyi bir futbolcu olduğunu bildiğini ifade ederek, 'Onunla birlikte çok sayıda gol atacağız' dedi.
Kezman, çok basit bir hayatı olduğunu, ailesiyle bir arada olmayı sevdiğini ve sessiz bir yapıya sahip olduğunu söyledi.

EKŞİOĞLU: 'ÇOK GÜÇLÜ VE İSTİKRARI YAKALAYACAK BİR KADRO OLUŞTURDUK'

Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı İlhan Ekşioğlu, kulübün hedefleri doğrultusunda transfer yaptıklarını kaydetti.
Transferi yönetim kurulunun yaptığını vurgulayan Ekşioğlu, şöyle konuştu:
'Bu bir ekip işidir. Fenerbahçe çok emin adımlarla 100. yıl hedeflerine ulaşacaktır. Çok güçlü ve istikrarı yakalayacak bir kadro oluşturduk. Kezman, Türkiye'de kaldığı sürece herkesin gözbebeği olacak. Antalyaspor maçında oynamak için sabırsızlanıyor. Deivid De Souza da hafta içinde İstanbul'da olacak. Transferlerin bitip, bitmediğini 31 Ağustosa kadar göreceğiz.'

(milliyet)

kezman

KEZMAN TAM BİR KARTKOLİK

PSV formasıyla harikalar yarattıktan sonra "Yarasa Adam" lakabını alan Sırp forvet, saha içindeki agresif tavırlarıyla da ünlü.
27 Ağustos 2006 Pazar 09:02

PSV formasıyla harikalar yarattıktan sonra "Yarasa Adam" lakabını alan Sırp forvet, saha içindeki agresif tavırlarıyla da ünlü.

F.BAHÇE’nin önceki gece anlaşmaya vardığını açıkladığı yeni santrforu Mateja Kezman’ın oldukça renkli bir futbol geçmişi var. Özellikle Hollanda liginde kariyerinin zirvesine çıkan ve PSV Eindhoven formasıyla oynadığı 122 maçta tam 105 kez rakip fileleri havalandırmayı başaran Sırp futbolcu, golcülüğü dışında sahalardaki agresif görüntüleriyle de ünlü bir isim.

Kartkolik star

Özellikle büyük turnuvalarda kart görmeyi neredeyse alışkanlık haline getiren 27 yaşındaki yıldız, 2000 Avrupa Şampiyonası finallerinde, Norveç maçında oyuna girdikten birkaç saniye sonra kırmızı kartla oyun dışı kalarak herkesi şaşırtmıştı. Son olarak bu yaz düzenlenen Dünya Kupası’nda, Sırbistan Karadağ’ın Arjantin’e 6-0 yenildiği maçta da sinirlerine hakim olamayan Sırp forvet, Mascherano’ya yaptığı sert hareketle bir kez daha kırmızı kart görmüş ve şampiyonayı henüz ikinci maçında kapatmıştı.

Tam bir gol makinası

Ancak madalyonun diğer yüzünde Kezman’ın başarılarla dolu bir geçmişi var. Futbola ülkesinin Sartid takımında başlayan ve bir sonraki sezon Partizan’a transfer olan golcü, burada gösterdiği performansla 23 yaşındayken Hollanda’nın dev kulübü PSV Eindhoven’ın yolunu tuttu. Henüz ilk sezonunda forma giydiği 33 maçta 24 gol atmayı başaran Kezman’a, PSV taraftarlarınca ünlü çizgi kahraman ’Batman’ lakabı takıldı. Hollanda’daki istikrarlı çizgisini sonraki sezonlarda da sürdüren Kezman, özellikle 35 maçta 33 gol attığı 2002-2003 ve 31 maçta 29 gol attığı 2003-2004 sezonlarında kariyerinin zirvesine çıktı. O sezonun sonunda büyük bir transfer atağına kalkan Chelsea’nin de listesine giren golcü futbolcu, İngiliz ekibinde göreve gelen Portekizli teknik adam Jose Mourinho’nun 5 milyon Sterlin karşılığında kadrosuna kattığı ilk isimlerden biri oldu.

İspanya’da 8 gol

Ancak Ada’da beklenenin aksine başarılı olamayan Kezman, özellikle Drogba’nın yakaladığı müthiş çıkışla takıma girmekte zorlandı. Londra ekibinde yalnızca 14 karşılaşmada ilk onbirde sahaya çıkan ve şans bulduğu toplam 25 maçta 4 gol kaydeden Sırp yıldız sezon sonunda hoşnutsuzluğunu gizlemeyerek, satış listesine konmasını istedi. PSV günlerinden büyük bir krediye sahip olan Kezman hayalkırıklığıyla geçen İngiltere macerasının ardından kendisine iyi bir kulüp bulmakta fazla zorlanmadı.

Bu kez bir yıl önceki fiyatını da artırarak, 5.3 milyon Sterlin’e İspanya’nın önde gelen ekiplerinden Atletico Madrid’e giden Kezman burada da farklı bir tablo çizemedi. Madrid’de İspanyol futbolunun yeni golcüsü Fernando Torres’in gölgesinde kalan Sırp golcü La Liga’da da bekleneni veremedi. Bu kez Chelsea’ye oranla daha fazla forma şansı bulsa da sezonu 8 golle tamamlayan Mateja Kezman sezon başında takıma yeni golcülerin alınmasıyla bir kez daha bavullarını topladı ve Türkiye’ye geldi.
asparagas23 - avatarı
asparagas23
Ziyaretçi
28 Ağustos 2006       Mesaj #78
asparagas23 - avatarı
Ziyaretçi
Malik Fathi gündemde

Sağ beke Edu'yu transfer eden F.Bahçe, sol bek için de Hertha'da forma giyen Türk asıllı yıldızı gündemine aldı. Görüşmeler sürüyor.

TEMASLAR OLUMLU
Transferde bombaları arka arkaya patlatan Fenerbahçe, yıllardır tartışılan sol bek sorununu da çözmek için düğmeye bastı. Yönetimin, Zico'nun da onayını alarak Hertha Berlin'in Türk asıllı yıldızı Malik Fathi için görüşmelere başladığı öğrenildi. 22 yaşındaki gurbetçi oyuncu için temasların olumlu yönde devam ettiği bildiriliyor. Transferin birkaç gün içinde netleşeceği ifade edildi.
LÖW'ÜN GÖZDESİ
Türk bir baba ve Alman bir annenin çocuğu olan Malik Fathi, alınırsa yerli statüsünde forma giyecek. Uzun süre Türk Milli Takımı'ndan çağrı bekleyen Malik ilgi görmeyince, Löw tarafından Alman Milli Takımı'na alınmış ve 18 Ağustos'ta İsveç'e karşı forma giymişti. Kanarya, defansın solunda yıllardır asıl mevkisi libero olan Ümit Özat'ı oynatıyor. Malik gelirse gerçek bir sol beke kavuşulacak.
alojuwon - avatarı
alojuwon
Ziyaretçi
30 Ağustos 2006       Mesaj #79
alojuwon - avatarı
Ziyaretçi
Fenerbahçe'nin yeni Sırp golcüsü çeşitli çevrelerden tepki aldı.
Kezman'ın, bu yıl Sırbistan Karadağ Milli takımı forması ile gol attıktan sonra Bosna Hersek seyircisine, Boşnakları katleden Sırp milliyetçisi 'çetnik'lerin kullandığı işareti yapması ortalığı karıştırmıştı.
Yönetim de dün bazı taraftar sitelerinde bu konunun tartışmaya açılması üzerine Menajer Volkan Ballı'yı, Kezman'a bazı telkinlerde bulunmak üzere görevlendirdi. Türkiye'deki milliyetçilik ve Fenerbahçe seyircisinin tavrını anlatacak Ballı, Kezman'dan asla eski alışkanlıklarını tekrarlamamasını isteyecek.
Volkan Ballı, Kezman'a, Fenerbahçe'nin Atatürk'ün takımı olduğunu öğretip, Bosna gibi ülkelerin Türkiye'deki önemini vurgulayacak.

Boliç'in tepkisi
Kanarya'nın eski oyuncusu Boliç, "Fenerbahçe, Kezman'ı transfer ederek biz Bosnalıları yaraladı" dedi. "Çetnik" işaretini Boşnaklar'ı katleden ırkçı Sırplar'ın yaptığını belirterek "Iliç, Kezman'ın çocukluk arkadaşı ama o hiç böyle bir ırkçı tavır sergilemedi" ifadelerini kullandı.

Çetnik nedir?
Sırplar'ın, Osmanlı İmparatorluğu'na karşı isyan hareketini başlatmak üzere kurduğu bu çetenin uzantıları bugüne kadar geliyor. II. Dünya Savaşı'nda da, Hitler Almanyası ile komünist partizanlara karşı faaliyetlerini sürdüren aşırı milliyetçi grup, Bosna savaşı sırasında da yine müslümanları hedef almıştı.

Kezman ı alan FB yönetimini kınıyorum...bunun dedesi Kazıklı voyvoda dır.sırplar tiksinti duyulacak kadar kansız kişilerdir.daha öncede lazetiç i almışlardı,bu FB yönetimi böyle ne yapmaya çalışıyor..

sanırım denize düşen yılana sarılır ,sözünün gerçek olması bu galiba.şampiyonlar liginden elendikten sonra kimi alsan boş.geç kaldınız ligler başladı nerdeyse şampiyonlar ligi başladı.
fenerli olmaktan hiç bu kadar utanmamıştım yazıklar olsun...
PiSiK0PATR - avatarı
PiSiK0PATR
Ziyaretçi
2 Eylül 2006       Mesaj #80
PiSiK0PATR - avatarı
Ziyaretçi
1 pix beyazGOLBAHÇE

6D951BF2695A9C449D331791b

1- Kezman ve Deivid için kanatlardan ceza sahasına gollük orta yağacak
2- Appiah ve Aurelio, rakip kaleyi gördükleri yerden şut atacak
3- Tuncay ve Alex'ten ileri uçtaki isimlere uzun toplar atılacak
4- Golcü özelliği olan Lugano kornerlerde ve kenar ortalarda ileriye çıkacak
5- Alex rakip kaleye yaklaştığı anda Tümer, boş alan yaratacak
6Edu ve genç Kerim, Fener savunmasının sigortası olacak

Golcü kimlik
Kezman, Lugano, Deivid ve Edu gibi üst düzey yıldızları transfer ederek gücüne güç katan Fenerbahçe, oyun planında radikal değişikliklere gitti. Teknik Direktör Zico, Fenerbahçe'ye daha fazla 'golcü kimlik' kazandırmak için müthiş planlar hazırladı. Brezilyalı çalıştırıcı, Fenerbahçe'nin yeni futbol felsefesini 'gol' üzerine kurarken, takımdaki yıldızlara da yeni görevler verdi. Sarı-lacivertlilerin idmanlarını dakika dakika takip eden Fotomaç'ın futbol otoriteleri, Zico'nun yeni oyun planlarını belirledi. İşte Zico'nun Sarı Kanarya'yı uçuracak taktikleri:

Alex rahatlar
Forvet hattını oluşturan Kezman ve Deivid, süratli ve fırsatçı isimler. Bu iki star için kanatlardan ceza sahasına adeta orta yağacak. Tuncay, Aurelio, Appiah ve Alex gibi yıldızlar, orta alandan ileri uç elemanlarına uzun paslar atacak. Appiah ve Mehmet Aurelio, rakip kaleyi gördükleri yerden şut çekecek. Savunmada oynamasına rağmen golcü özelliği olan Lugano, kornerlerde ve kenar ortalarında ileriye çıkıp gol arayacak. Alex, rakip kaleye yaklaştığında Tümer, savunmanın dengesini bozup, süper sambacıya boş alan yaratacak. Edu ve genç Kerim, defansın sigortası olacak.

1 pix beyazD36B666AC7B19A4EA79C672Fb1 pix beyaz spacerUnutamam seni
Efendiliği, profesyonelliği ve golleriyle F.Bahçe için çok özel bir yeri olan Luciano 'elveda' dedi.

ÜLKESİNE GİDECEK
Kasıklarındaki sakatlığın uzun sürecek olması nedeniyle sözleşmesi karşılıklı feshedilen Fabio Luciano veda etti. Oğlu Jean Luca ile Samandıra Tesisleri'ne gelerek, teknik heyet, takım arkadaşları, tesis çalışanları ve gazetecilere veda eden Luciano, tedavisi için ülkesi Brezilya'ya gideceğini bildirdi.

EDU TAM İSABET
Vedalaşma esnasında Luciano ve futbolcuların gözyaşlarını tutamadıkları görüldü. Luciano, "benSakat bir şekilde takımıma yardım edemezken ayrılmak i üzüyor. Zico ile çalışamamak da beni üzüyor" dedi. Sambacı, Edu için "Onu 15-16 yaşından beri tanıyorum. Alınacak en iyi isimdi" diye konuştu

Lucianonun gitmesine üzüldüm en zor maçlarda en zor anda çıkar golünü atardı
Defansda Kötü Oldugu Söylüyorlardı Bence Candan Daha İyi Herkes Can Genç Diye Bir şEy Demiyor Vede Türk Diye Çok Hata Yapıyor Canın Bir Sene Daha Kiralanması Lazımdı Bence Luciano Ondan Daha İyi Luicano Umarım Bundan Sonra Mutlu Olursun
Msn Sad
Son düzenleyen PiSiK0PATR; 2 Eylül 2006 02:49 Sebep: Mesajlar Otomatik Olarak Birleştirildi