Arama

Belikırık Patlıcan Kebabı Tarifi

Güncelleme: 23 Ocak 2012 Gösterim: 1.126 Cevap: 0
GüNeSss - avatarı
GüNeSss
Ziyaretçi
23 Ocak 2012       Mesaj #1
GüNeSss - avatarı
Ziyaretçi
Belikırık Patlıcan Kebabı

Sponsorlu Bağlantılar
21pfv

Malzemeler:

4 adet patlıcan
2 adet domates

İç harcı için: 500 gr kıyma
2 diş rendelenmiş sarımsak
1 orta boy rendelenmiş soğan
1 tutam kıyılmış maydonoz
2 çorba kaşığı yağ
Tuz, karabiber, pulbiber, kimyon

Sosu için: 50 gr tereyağı
3 çorba kasığı sıvıyağ
1,5 çorba kaşığı domates salçası
Bir miktar ılık su
Tuz

Hazırlanışı:

-İç harcı için gerekli malzemeler bir kaba alınıp yoğurulur.Dinlenmesi için buzdolabında bekletilir.

-Patlıcanlar çizgili soyulup sonra 1 parmak kalınlığında aralıklarla iyice kesmeden dilimlenir.Aynı şekilde domatesler de dilimlenir.

-Sonra dolapta dinlenmiş iç harç aralıklarla yerleştirilir.

- (Arzuya göre ister borcamda ister güveçte deneyebilirsiniz. ) Hazırlanılan patlıcan ve domatesler tepsiye yerleştirilir.

-Sosu için ayrı bir tavada ilk önce tereyağ ve sıvıyağ kızdırılır.Daha sonra salçası konularak karıştırılır, ardından patlıcanların üzerini kaplamayacak miktarda su ilave edilir.Tuzu konulur.Sosu piştikten sonra tepsiye ilave edilir.

-1 saat 200 derecelik fırında ilk 40 dak üzerinde alüminyum folyo ile kapalı şekilde pişirilir.Sonraki 20 dakikalık sürede folyosuz pişirilir.Servis yapılır.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.

Benzer Konular

24 Eylül 2011 / Misafir Taslak Konular
14 Eylül 2009 / The Unique Taslak Konular
17 Ekim 2013 / Misafir Taslak Konular
26 Eylül 2010 / oyuncu_girl Taslak Konular
24 Temmuz 2013 / _VICTORY_ Taslak Konular