Arama

Buhara Pilavı Tarifi

Güncelleme: 24 Mart 2012 Gösterim: 1.708 Cevap: 0
Mira - avatarı
Mira
VIP VIP Üye
24 Mart 2012       Mesaj #1
Mira - avatarı
VIP VIP Üye
Özbek Mutfağı - Buhara Pilavı

Sponsorlu Bağlantılar
3spgg

Malzemeler
  • Tuz
  • 2 kaşık kuş üzümü
  • 200 gr. Şam fıstığı
  • 3 su bardağı et suyu
  • 2 fincan sıvı yağ
  • 3 adet havuç
  • 2 su bardağı Amerikan pirinci
Yapılışı

İlk hazırlık aşamasında, kuş üzümünü temizleyip ılık suda bekletin. Sonra havuçları kazıyıp yıkayın. Kaynar suda 5 dakika kadar haşlayın ve daha sonra da rendeleyin. Pilavı et suyu ile sade olarak pişirin ve demlenmeye bırakın. Rendelenmiş havuç, kuş üzümleri ve Şam fıstıklarını iki fincan sıvı yağda kızartın. Daha sonra, demlenmiş pilava hazırladığınız karışımı ekleyip iyice harmanlayın. Sıcak olarak ikram edin.


theMira

Benzer Konular

11 Haziran 2012 / Misafir Türk ve İslam Dünyası
24 Mart 2012 / Mira Taslak Konular
23 Temmuz 2013 / _Yağmur_ Taslak Konular
25 Temmuz 2012 / Mira X-Sözlük