Arama

Absürd Ansiklopedi / Bunları biliyor musunuz? - Sayfa 5

Güncelleme: 7 Nisan 2015 Gösterim: 118.377 Cevap: 183
virtuecat - avatarı
virtuecat
Ziyaretçi
18 Ağustos 2006       Mesaj #41
virtuecat - avatarı
Ziyaretçi
Ve İşte " EN " ler
En zengin modacı:

Sponsorlu Bağlantılar

Dünya üzerindeki en zengin modacı toplam 3 milyon dolar servetiyle Ralph Lauren'dir. onun modadaki imparatorluğu 1960larda küçük bi kravat mağazayla başlamış. New yorklu olan modacı bundan önce ise sadece bi tezgahtarmış!!!


En pahalı ayakkabılar:


Manolo blahnik adında bir modacı 1999 yılında düzenlenmiş bi defile için herbiri 18 ayar altından yapılmış 6 çift ayakkabı hazırlamış ve bu ayakkabılar şov sırasında bodyguardlar tarafından korunmuş çünkü her bir çiftin fiyatı tam 10.000 dolarmış!!!!


En çok kazanan manken
:


Artık defilelere çıkmamasına rağmen dünyanın en zengin mankeninin bayan vücut olarak anılan Elle Macpherson olduğu biliniyor.Ellenin toplam 39 milyon dolarlık bir serveti var ! avustralyalı olan ve 1980 yılında keşfedilen 36 yaşındaki güzel manken artık hollywood yapımı filmlerde oynuyor.


En yaşlı kuş:


En son 1996 yılında görülen ve hala yaşayıp yaşamadığı bilinmeyen 45 yaşındaki kuş kendi türünün en yaşlısı olma rekorunu elinde bulunduruyor.


En hızlı kara kuşu:


En hızlı kara kuşunun-yani devekuşunun- saatte tam 75 km hız yapabildiğini biliyomuydunuz?devekuşları sadece afrika ve orta asyada yaşıyor. Bu kuşun yumurtasının da kendi çapında bir rekoru var diyebiliriz açıkçası! çünkü bir yumurtasının boyu tam 40 tane normal yumurta boyutunua eşit!!!!


En kötü trafik kazası:


1982 yılında afganistanda meydana gelen trafik kazası hala dünyadaki en kötü kaza olarak sayılıyor bunun nedenide bu kazada tam 1000 kişinin ölmüş olması.

Afganistanın 1km uzunluğundaki Salang tünelinde asker taşıyan kamyonlarla çarpışan ve patlayan bir gaz tankeri yüzlerce asker ve sivilin ölmesine neden olmuş


En küçük şarap şişesi:


Dünyanın en küçük şarap şişesi sadece 3cm boyunda ve 0.75ml şarap bulunduruyor. Bu şişenin dizaynı Steve Klein adında kaliforniyalı bi dizaynere ait


Bir dizide en uzun süre rol alan adam:


William roache adında bi oyuncu 1960 yılından beri hiç ara vermeden Coronation Street adlı bir ingiliz pembe dizisinde oynuyor ve bu alandaki rekoru elinde bulunduryor çünkü ondan daha uzun süre bir dizide kesintisiz bu kadar uzun süre oynayan oyuncu yok!dizide oynadığı 40 yıl boyunca rol icabı 3 kez evlenen,23 tane kızarkadaşı olan ve bir kez intihara teşebbüs eden oyuncu halinden çok memnun olduğunu,tanrı izin veirirse bir 40 yıl daha bu dizide oynayabiliceğini söylüyormuş!!!!


En uzun talk şov:


Almanyanın sat1 kanalında gerçekleşen bi talk şov tam 24 saat sürdü ve bu süre içinde sunucu tam 450 değişik insanla sohbet etti. Bu süre boyunca ünlülerle ve hatta kendi ailesinin üyeleriyle de sohbet eden sunucu Peter yapımcılar isterlerse yine yaparım demiş.bu talk şov radyoda da canlı olarak yayınlanmış.


En fazla seyirci:


Şimdiye kadar en fazla seyircinin izlediği amerikan futbolu maçı 1996 yılında amerikada bir 'SUPER BOWL'maçıdır.Bu maçı tam 139 milyon amerikalı izlemiş ve doğal olarak bu maçı veren NBC kanalı zengin olmuş!!!

GusinapsE - avatarı
GusinapsE
Ziyaretçi
18 Ağustos 2006       Mesaj #42
GusinapsE - avatarı
Ziyaretçi
Kürek çererek Atlas Okyanusu'nu geçti:

Sponsorlu Bağlantılar
Dünyanın etrafını kas gücüyle dolaşmak iddiasıyla projelerini hayata geçiren Türk gezgin Erden Eruç, 7,9 metrelik tekneyle sadece kürek çekerek Atlas Okyanusu'nu geçmeyi başardı. Portekiz'in Lizbon kentinden 19 Ekim 2005'te yola çıkan Eruç, 30 Nisan'da Karayip adası Barbados'u geçerek teknik olarak Atlas Okyanusu'nu geçti. Teknedeki uydu telsizi aracılığıyla A.A muhabirine elektronik posta göndererek haberi veren Eruç, Atlas Okyanusu'nu sadece kas gücüyle geçen ilk Türk oldu. Halen Atlas Okyanusu'nda kürek çeken Eruç, her şey yolunda giderse 5-10 Haziran günleri arasında Kosta Rika'nin Limon şehrine ulaşmayı hedefliyor. Atlas Okyanusu'nu 4 ayda geçmeyi planlayan Eruç, ters esen rüzgarlar ve akıntılar yüzünden şimdiden 2 ay rötarlı olarak yoluna devam ediyor. Dünyanın etrafını sadece kas gücüyle dolaşma hayalini 1997 yılından bu yana kuran Erden Eruç, bu iddiasını 2003 yılında Kuzey Amerika'da Alaska'ya giderek başlatmıştı. Projesine güney kutbu hariç 6 ayrı kıtadaki en yüksek zirvelere tırmanma planını da ekleyen 45 yaşındaki Türk gezgini, her şey yolunda giderse 2011 yılının sonunda hayalini gerçekleştirmiş olmayı planlıyor.
GusinapsE - avatarı
GusinapsE
Ziyaretçi
18 Ağustos 2006       Mesaj #43
GusinapsE - avatarı
Ziyaretçi
MİCHAELFİNDLAY(Korku filmi yönetmeni)1977
Tatile çıkarken başını helikopterin pervanesine kaptırdı.

LES HARVEY Müzisyen 1972
İngiltere'de vereceği konser öncesi hazırlık yapıyordu.Sahnedeki elektrik kaçağı sonucumikrofonu eline alır almaz çarpıldı.

SİGMUND FREUD 1939
Psikanalizin babası Freud çenesinde oluşan kanserin dil ve boğazına yayılması sonucunda öldü.

FRANK HAYES (JOKEY) 1923
Katıldığı at yarışı sırasında kalp krizi geçirdi. "Tatlı Öpücük" adlı atı birinci geldiği sırada çoktan ölmüştü.Tabi ismi de tarihe "Birinci olan ilk ölü jokey" olarak geçti


GusinapsE - avatarı
GusinapsE
Ziyaretçi
18 Ağustos 2006       Mesaj #44
GusinapsE - avatarı
Ziyaretçi
Sürekli Elimizin Altında Olan, Her Alanda Kullandığımız "Windows XP"nin Ne Anlama Geldiğini Biliyor Musunuz?

Mesih'in 2000'li yıllarda geri dönmesini bekleyen yalnızca Vatikan değilmiş. Microsoft da, kendi çapında bir "Mesih operasyonu" yürütmüş.

Microsoft'un 2001 yılında piyasaya sürdüğü ve hâlen en yaygın kullanılan işletim sistemi Windows XP'deki "xp" Eski Yunanca'da "Mesih" anlamına geliyor.

KURTARICI WİNDOWS!

Microsoft, 2001 yılında piyasaya çıkardığı işletim sistemine İngilizce'de "deneyim" anlamına gelen "experience"ın kısaltması olarak lanse ettiği "XP" adını verdi. Windows XP'deki "xp" aslında İncillerin de kaleme alındığı dil olan Eski Yunanca da Christ'ın, yani Mesih'in kısaltması.

"Windows xp" kullanıcıları olarak hepimiz, adında Mesih olan bir işletim sistemindeyiz yani.

HIRİSTİYANLIĞIN SEMBOLLERİNDEN

Eski Yunanca'da "x" harfi "khi", "ro" olarak okuna "p" harfi ise "re" sesine tekabül eder. "XP" böylece, Yunanca'da "khristos" şeklinde yazılan Mesih'in kısaltması, giderek de sembolü olarak kullanılmıştır. Doğu Roma bu kısaltmayı, Hıristiyanlığı benimsemesiyle birlikte sembol olarak kullanmaya başlamış bundan bir haç modeli olan "khi ro haçı"nı çıkartmıştır.

MİCROSOFT DA BİGANE KALMAMIŞ!

Öyle anlaşılıyor ki Microsoft 2000'li yılların Hıristiyan alemi üzerinde oluşturduğu etkinin dışında kalmamış, son işletim sistemi modeline Hazreti İsa'yı kasteden "Mesih" adını takmış. Microsoft'un bu tutumu, Hollywood'da esen rüzgarla da paralel, çünkü Hollywood da 2000'li yıllara birer Mesih hikayesi olan Matrix, Yeşil Yol ve birer Kıyamet senaryosu niteliğindeki Armagedon, Yarından Sonra, Derin Darbe gibi filmler yaptı.

"HAÇLI SEFERİ"NE WİNDOWS DA KATILDI

Aslında, 2000'li yıllar Batı'da Hıristiyanlığın etkin konumunu başka vesilelerle de gösterdi. 11 Eylül 2001'deki saldırıların ardından ABD başkanı Bush bir Haçlı Seferine çıkmaktan söz etti ve peşinden Afganistan ile Irak'ın işgali geldi. O zaman dehşetle fark ettik ki "haçlı seferi" düşüncesi Batı'da canlılığını zaten hiç kaybetmemiş: futbol takımlarından lokantalara, otellerden marketlere pek çok kurumun adındaki "crusade" ("haçlı seferi") ibaresinde yaşamakta. Öyle ki, ABD'de siyaseti belirleyecek bir konumu ele geçirecek güce erişmiş.
Microsoft gibi, Amerikan ve dünya ekonomisinin bir devinin de bu "haçlı ruhunun" kıyısında kalmayacağını, onu sahipleneceğini düşünmek akla aykırı değil.
virtuecat - avatarı
virtuecat
Ziyaretçi
21 Ağustos 2006       Mesaj #45
virtuecat - avatarı
Ziyaretçi
Yiyecek ve içeceklerin helal olması lazımdır.
Yemekten önce ve sonra eller yıkanmalıdır.
Yemeğe besmele ile başlanmalı ve yemeği bitirince de elhamdülillah denmelidir.
Yemek kendi önünde ve sağ elle yenmelidir.
Lokma küçük alınmalı ve iyice çiğnenmelidir.
Lokma ağızda iken konuşulmamalıdır.
Bir lokma yutulmadıkça diğeri alınmamalıdır.
Yemeği soğutmak için yemeğin içine üflenmemelidir.
Su içerken, bardağın içine nefes verilmemelidir.
Başkalarını tiksindirecek söz ve davranışlardan kaçınmalıdır.
Yemek israfı edilmemeli, yenilebilecek kadar yemeği tabağa koymalı ve onu bitirmelidir.
Toplu yemek yenirken, herkes yemeği bitirmeden sofradan kalkılmamalıdır.
Yemeğe önce büyükler başlamalıdır.
Sokaklarda yemek yenmemelidir.

Yemek yeme eylemi, insanların en önemli gereksinmelerinden olup beslenme ve hayatın devamı amacıyla gerçekleştirilmesi zorunlu bir eylemdir.

İlk çağlarda insanların çiğ yiyeceklerle beslendikleri zamanlarda yemek yeme eylemi çoğu zaman yardımcı araç ? gereç ve mekanlar gerektirmeden gerçekleşmekteydi. Daha sonraları aile yaşantısının gelişmesi yönünde aile bağlarının ortaya çıkması nedeniyle belirli bir gelişim göstermiş ve ateşin de bulunmasıyla pişirerek yeme alışkanlığı toplu halde yemek yeme eylemini ortaya çıkarmıştır. Bu sosyal gelişim sonucunda, insanların doğal gereksinmeleri yanında çalışma saatlerine de bağlı olarak belirli sürelerde giderilmeye başlanmıştır. Bu gelişme yemek yeme eylemini toplu bir eylem haline getirmiş ve aile bireyleri bu etkinliği belirli saatlerde toplu halde gerçekleştirme alışkanlığını elde etmişlerdir. Genellikle bu eylem bir günde sabah, öğle ve akşam olmak üzere 3 kez gerçekleştirilmektedir.

Kontta yemek yeme eylemi için yemek hazırlama alanını genişletme ve aynı zamanda ev işlerini kolaylaştırma işlemi, konut içinde aynı bir yemek yeme alanı düzenlenmesini gerektirmiştir. Bu gereksinimin eşlerin her ikisinin de çalışması nedeniyle daha da önem kazanarak günümüzde de biçimlenerek gelişimini sürdürmektedir. Ailenin bir araya geldiği aynı zamanda sosyal ilişkilerin gerçekleştirildiği mekan ve alanların biri de konutun yemek yeme alanıdır. Bu bölüm yemek yeme eylemlerinin yanı sıra bireylerin çeşitli iş, günlük konuşma, ilgi alanlarına göre boş vakitlerini değerlendirme uğraşları için kullandıkları bir yerdir. Ayrı bir çocuk odası olmadığı zamanlarda büyüklüğüne bağlı olarak oyun alanı olarak da kullanılabilir.

Tek aile evlerinden genellikle geniş alanların varlığı aile bireylerinin bireysel uğraşlarını da gerçekleştirmesine olanak vermektedir. Ancak çok katı sosyal konutlarda alan darlığı yüzünden yemek yeme alanı yemek yeme dışında diğer gereksinmelerinin de karşılandığı bir yerdir. Bu amaçla kullanılması özellikle yaşama mekanlarından kopmamasına sağladığı için genellikle yaşama mekanı içinde olması istenmektedir
GusinapsE - avatarı
GusinapsE
Ziyaretçi
22 Ağustos 2006       Mesaj #46
GusinapsE - avatarı
Ziyaretçi
Marlboro firması ilk kurulduğunda işleri çok kötüye gidiyormuş. Şirket iflâsın eşiğindeyken bir adam gelmiş, "Satışları bir ayda 3 katına çıkarırım ama bunun karşılığında da şirketin yarısına ortak olurum. Yok, çıkaramazsam ömrümün sonuna kadar fabrikada bedava tütün sararım!" demiş.
Malboro'nun sahipleri zaten çıkmaz sokaktaymış, "Bir haftaya kalmaz batacağız, kaybedecek neyimiz var ki?" diyerek kabul etmişler teklifi. Adamın tek isteği binlerce boş Malboro kutusuymuş. Zaten depoda milyonlarcası varmış, talebini karşılamışlar hemen. Sonra bizimki bütün, paketleri tek tek ezmiş ayağıyla, gece 12'den sonra da hepsini uçaktan bütün Amerika'nın üstüne atmış. Sabah millet uyanınca bir bakmış ki, her tarafta boş Marlboro kutuları... "Yahu, bu sigara bu kadar çok içildiğine göre vardır bir hikmeti!" diyerek sigara bayilerine akın etmişler. Şirket bir ayda 3 değil, 5 katı satış yapmış. Tabiî bizim adam da şirketin yansına ortak olmuş. O Philip Morris'in kendisiymiş.
Son düzenleyen GusinapsE; 31 Ağustos 2006 19:30
virtuecat - avatarı
virtuecat
Ziyaretçi
26 Ağustos 2006       Mesaj #47
virtuecat - avatarı
Ziyaretçi
RÜYA NEDİR?
Hayatımızın yaklaşık üçte_ birini uykuda geçirmekteyiz. Bu da 60 senelik bir ömrün 20 senesi demektir. Uyku, günlük çalışmalardan yorgun düşen insan bedeninin ve sinirlerinin dinlenme zamanıdır. Ünlü ruhbilimci Sigmund Freudun da araştırmalarının büyük bölümünü oluşturan uyku sırasında, kişinin bilinç altında düşüncelerinin, özlemlerinin ya da isteklerinin bir film şeridi gibi göz önünden geçtigi varsayılır. İşte bizler bu olguya Rüya adını veriyoruz
virtuecat - avatarı
virtuecat
Ziyaretçi
29 Ağustos 2006       Mesaj #48
virtuecat - avatarı
Ziyaretçi
1. Insan kalbi, kani pompaladiginda yarattigi basinc ile kani 10 metre uzaga firlatabilir. (Tanrim!)

2. Bir domuzun orgazmi 30 dakika surer.(Bir dahaki yasaminda domuz olmak isteyen çok olabilir !!!!)

3. Basinizi surekli olarak bir duvara vurarak saatte 150 kalori harciyabilirsiniz. (Halen domuzun yaptigi ise inanamiyorum!!!)

4. Bir karinca agirliginin 50 kati agirligi kaldirabilir, 30 kati agirligi cekebilir ve zehirlendiginde her zaman sag tarafina dogru duser. (nasil tespit etmisler inanin cok merak ediyorum)

5. Bir hamambocegi 9 gun basi koparilmis olarak, acliktan olene kadar, yasayabilir (Yorum yapmayacam, igrenc cünkü.)

6. Bazi arslanlar gunde 50 defa ciftlesebilirler. (Domuzun durumu daha iyi sanki !!)

7. Sicrayamayan (ziplayamayan) tek hayvan fildir. (Bu, iyi bir haber!)

8. Devekusunun gozu beyninden daha buyuktur. (Boyle insanlar taniyorum!)

9. Deniz yildizinin beyni yoktur. (Boyle olan insanlar da taniyorum!)

10. Kutup ayilari solaktir. (Kim bilebilirdi? Acaba nasil buldular, ellerine kalem mi verdiler?)

11. Zevk icin sevisen yaratiklar sadece insanlar ve yunuslardir (E peki domuz,o ne oluyor?)
virtuecat - avatarı
virtuecat
Ziyaretçi
2 Eylül 2006       Mesaj #49
virtuecat - avatarı
Ziyaretçi
· Sivrisinek kovucu spreyler sinekleri kovmuyor. Sizi gizliyor.
Sivrisineğin alıcılarını bloke ederek sizin orada olduğunuzu anlamamalarını
sağlıyor.
· Taze kakao içinde bulunan sıvı kan plazması yerine kullanılabiliyor.
· Hiçbir kağıt parçası 7 defadan fazla ikiye katlanamaz.


Kupa papazı bıyıksız olan tek papazdır.
· Boeing 747nin kanatları uçakla uçmayı ilk başaran Wright Kardeşlerin
uçtuğu mesafeden daha uzundur.
· Amerikan Havayolları, 1987 yılında first-class da sunulan salatalardan bir adet zeytin eksiltmek suretiyle 40.000 USD kar etmiştir.
· Venüs saat yönünde dönen tek gezegendir.
· Sabahları elma kahveden daha fazla uykunuzu açar.
· Evinizdeki toz parçacıklarının büyük çoğunluğu ölmüş deri dokusudur.
· Marlboro şirketinin ilk sahibi akciğer kanserinden öldü.
· Barbienin tam adı Barbara Millicent Robertsdir.

· Michael Jordan, bir yılda Malezyadaki Nike fabrikasında çalışan tüm
isçilerin toplam gelirinden daha fazla gelir kazanmaktadır.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
12 Eylül 2006       Mesaj #50
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
DOMUZ ETİNİN ZARARLARI"
(Dinimizin yasakladığı husulardan birisİ de domuz etidir.Bu yasaklamanın pek çok hikmeti vardır.Biz burada sadece bir kaçına işaret edeceğiz.)
" YILDA 3 BİN TON DOMUZ YAĞININ KULLANILDIĞI ÜLKEMİZİN, TEMİZ İNSANLARININ DİKKATİNE"
1)ZEHİRLİ MADDELER:
Domuz eti çok yağlıdır.Yenildiği takdirde bu yağ kana geçer.Kandaki fazla miktarda yağ atardamarların sertleşmesine,tansiyon yükselmesine ve kalp enfatüsüne sebep olur.Ayrıca domuz yağı içerisinde "sutoksin"denilen zehirli maddeler mevcuttur.Vücuda giren bu maddelerin dışarı atılması için lenf bezlerinin çok çalışması gerekir.burum lenf düğümlerinin(nbademcik gibi)iltihaplanması ve şişmesine neden olur.Bu duruma DOMUZ HASTALIĞI da denilen "skrofuloz a neden olur.
2)FAZLA MİKTARDA KÜKÜRT
Domuz etinde bulunan anormal miktarda kükürt kıkırdak kas ve sinirlere oturarak eklemlerde iltihaplanmalara yol açar.Kireçlenme ve bel fıtığına yol açar.
3)AŞIRI BÜYÜME
Domuzda büyüme hormonu çok fazladır.Domuz etiyle alınan bu anormal miktarda ki büyüme hormonu vücüdun düzensiz büyümesine neden olur.Ellerin ayakların yada kafanın anormal şekilde büyümesine yol açar.
4)DERİ HASTALIĞI
Domuz eti ve yağı kullanan kişinin derisinde "imidazol" denilen maddeler kaşıntıya yol açar.Egzama dermati, nörodermatit gibi iltihabi deri hastalıklarına zemin hazırlar.
5)TRİNŞİN
Domuz etiyle insanlara geçen bu hastalık domuzlarda ağır bir hastaık yapmamasına rağmen insanlarda öldürücüdür.Bu hastalıkğın tek kaynağı domuzlardır.
6) SİROZ
Ottowa Üniversitesi araştırmacıları domuz eti tüketimi ile karaciğer iltihaplanması olan siroz arasında orantılı bir artış tespit ettiler.Araştırmayı yapan Dr. Amin Nanji ve Dr.Samuel French domuz eti ile alkol tüketildiği zaman riskin dahada arttığını belirtiyor.İsviçre, Norveç ve Finlandiya gibi ülkelerde kişi başı kişi başı ortalama domuz eti tüketimi ile sirozdan ölenlerin oranları doğru orantılıdır.
7) KANSER
Domuz eti ve yağı, cilt kanseri, mide kanseri, bağırsak kanseri, lenf kanseri gibi kanser çeşitlerine yakalanma riskini arttırmaktadır.Ayrıca taşıdığı aşırı büyüme hormonu nedeniyle kanserin gelişmesine zemin hazırlamaktadır.
8) OBEZİTE
Yapılan araştırmalarda vücudun metabolizmasının dengesizliği ile oluşan bir tür hastalık olan obeziteye yakalanma riskinin domuz eti kullanımı ile doğru orantılı olduğu belirtilmekte.İşte bu nedenle özellikle hristiyan ülkelerde obezite çok yaygındır.
9)HAYA DUYGUSUNU AZALTMASI
Yapılan araştırmalardadomuz etinin barındırdığı bir tür maddenin insanlardaki kıskanma ve haya duygusunu azalttığı kanıtlanmıştır.Bu durum toplum içinde fuhuşun ve ahlaksızlığın artmasına cinsel sapkınlıkların ortaya çıkmasına neden olmaktadır.Özellikle ülkemiz için önemli olan Türk aile yapısı bu nedenle bir tehdit altındadır.Çünkü eşini kıskanmayan tek varlık domuzdur.Yani bir domuz aynı zamanlarda birçok domuzla birliklte olur.
İŞTE DİNİMİZİN KESİN BİR DİLLE YASAKLADIĞI DOMUZ ETİNİN ZARALARINDAN BAZILARI BUNLARDIR.ALLAH BİR ŞEYE HARAM DİYORSA MUHAKKAK Kİ O İNSANLAR İÇİN AÇIK BİRER TEHLİKEDİR.ŞÜPHESİZ Kİ EN İYİ BİLEN ALLAH(C.C.) DIR.
Son düzenleyen Blue Blood; 12 Eylül 2006 21:52

Benzer Konular

30 Haziran 2011 / ultraslan_merve Soru-Cevap
10 Temmuz 2012 / SeRCaX.TR Genel Mesajlar