Arama

Saçların çabuk uzaması ve düz olması için ne yapılabilir? - Sayfa 5

Güncelleme: 2 Aralık 2016 Gösterim: 300.328 Cevap: 72
dilek tugçem - avatarı
dilek tugçem
Ziyaretçi
20 Ocak 2012       Mesaj #41
dilek tugçem - avatarı
Ziyaretçi
Saç nasıl hemen uzar?püf noktaları neLerdir?

Sponsorlu Bağlantılar
mazemeler: 1tane turp,
1yumurta sarısı, 3su ßardaqı su.
Hazırlanışı: turpları bıcak yardımıyla soyunuz,rende'den Geçiriniz turpları rendelenen turpları küçük bir tencereye boşaltın üzerine 3su bardagı suyu ilave edin 1-2dk kaynatın sogumaya bırakın soguduktan sonra üzerine yumurta sarısını katın karıştırın süzgeçten süzün bi kaba daha sonra haftada 2qün saçınıza masaj yaparak uygulayın şeffaf bi poşetle saçınızı sarın 1saat beklettikten sonra şampuanla yıkayın eminim ki bu karışımı her zaman uyguladıqınız zaman saçınızdaki uzamayı sizde fark edeceksiniz..
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
24 Ocak 2012       Mesaj #42
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
SAÇLARIN UZAMASI İÇİN FORMÜL
ben saçımın uzaması için bir maydonozu tel tokalar ile saçıma sardım.sonra saçıma bir krem sürdüm kremler farketmez.sonra yüz kurutma havlusu ile saçımı sardım.1-2 saat beklettim.sonra saçımı açtım ve yıkadım.1 gün bekledim ve saçıım baş parmak kadar uzadı.
Sponsorlu Bağlantılar
DİKKAT:kremi sürerken derilerimize sürmemiz lazım.
suLu qöz - avatarı
suLu qöz
Ziyaretçi
24 Ocak 2012       Mesaj #43
suLu qöz - avatarı
Ziyaretçi
5 tane havucu rendele kaynamış suyun içine kat yarım saat kaynat. suyunu bi kaba süz bir tane yumurta kır havucun suyuna çırp iyice. su soğuduktan sora başına sür kuru yer kalmayacak şekilde. daha sonra streç filmle başinı sar tülbentle bağla 1 buçuk saat beklet yıka güzelce. birhafta boyunca her gün bu işlemi yaparsan saçının ne kadar uzadığını göreceksin.eğer daha .ok uzamasını istiyorsan devamlı bu işlemi yap. hem saçlarını sağlık katar hemde can. uygulamanı tavsiye ederim.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
28 Ocak 2012       Mesaj #44
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
bence elma sirkesini alıp saç uçlarına surun 3 gün sonra saçlarınız uzuycaktır Msn Happy
Candy_Girl - avatarı
Candy_Girl
Ziyaretçi
29 Ocak 2012       Mesaj #45
Candy_Girl - avatarı
Ziyaretçi
-Saçları nasıl hızlı uzatabiliriz, hızlı ve çabuk saç uzatmak için ne yapılmalı? Hızlı saç uzatan bitkiler, formüller ve yöntemler.. Saçımızın torbaya benzeyen ve folikül adı verilen parçası kafa derimizin altında bulunur. Bu kısma saç kökü adı verilir ve saçın canlı olan kısmı burasıdır. Bu kökte bulunan saç hücrelerinin bölünmesiyle saç uzar. Her saç teli uzar, uzaması yavaşlar ve bir müddet sonra dökülerek yerine yeni saç teli çıkar. Bir saç telinin ortalama yaşam süresi 2-6 yıldır. Saç teli tek bir parça olarak görünse de alsında 3 parçadan oluşurlar, bunlar: Kütikül isimli dış katman, korteks isimli orta katman ve çekirdektir.....

-Saç teli bir ayda kaç cm uzar ve saç nasıl uzar?
Saç telleri bir ayda yaklaşık 2,5 cm kadar uzarlar. Bu uzama dönemler halinde olur. Bu dönemler saç folikülünün uzaması ve dinlenmesi olmak üzere iki adettir. Dinlenme döneminde saç uzaması geçici bir süre durur. Buna klüp saç denir. Klüp saç bir sonraki uzama dönemine kadar dinlenme sürecinde kalır. Uzama döneminde yeni bir saç gelir ve saçı folikülden dışarı atarsa saç dökülür.
Saç tellerinin uzunluğu o saç folikülünün uzama süresine bağlıdır. Genellikle foliküller 2 ila 6 sene aktif olarak yaşarlar.
Kadınlarda saç uzamasının daha hızlı olduğu dönem 15-40 yaşlar arasında, en yoğun östrojen salgılandığı dönemdir. Saç uzama hızı biyolojik ve çevresel şartlara bağlıdır. Saçın uzamasını etkileyen birçok etken vardır. Bunlar yaş, beslenme, genel sağlık durumu ve hava durumundaki değişikliklerdir. ..
Örneğin saç çocuklarda yetişkinlerden daha çabuk uzar. Ayrıca yaz mevsiminde saçın uzaması, kışa göre daha hızlıdır. Saçı ya da kılları kesmenin, traş etmenin daha sonraki uzaması veya daha hızlı uzaması üzerinde herhangi bir etkisi yoktur.....

-Hızlı saç uzatma, çabuk saç uzatma kürü 1
Civanperçemi, dövülmüş nar kabuları ve sinemakiyi suda 30 dakika kaynatın. Bu suyu süzüp, losyon kıvamına gelinceye kadar, susam yağı ve çırpılmış yumurta ilave ederek karıştırın. Hızlı saç uzatma sağlayan bu losyon ile saçınızı sık sık yıkayın.

-Hızlı saç uzatma, çabuk saç uzatma kürü 2
Karadur üsaresini bir tülbent ile süzüp, bulamaç haline gelinceye kadar, susam yağı ve yumurta ilave ederek karıştırın. Daha sonra bu karışımı 5 dakika ısıtın. Hazırlanan bu hızlı saç uzatma losyonu ile saçlarınızı iki günde bir yıkayın.

Hızlı saç uzatma, çabuk saç uzatma kürü 3
Rendelenmiş turp, suda 30 dakika süreyle pişirildikten sonra süzülür. Elde edilen sıvıya yumurta sarısı ilave edilerek bulamaç haline gelinceye kadar karıştırılır. Hazırlanan bulamaç ile saçlar sık sık ovularak yıkanır.

ben saçımı uzatmayı çok denedim ama bakamadım şimdi uzatmaya çalışıyorum en iyi çareyide sirkede buldum...belki hangi sirke diceksiniz..fark etmeyio yeter ki sirke olsun iste elma sirkesi ister üzüm sirkesi ya da başka bir sirke mutlak sirkeyi bulun..nasıl sürdüqüme qelince....kesinlikle sirkeyi olduqu qibi sürmeyin!her banyoda bulunan faraşın içine yarısına kadar su doldurun rengini bulana kadrd sirke koyun biraz dursun sonra (yapmadan önce burnunuzu bulduqunuz ilk şeyle tıkayın yoksa sirke kokusundan bitersiniz) kafanızı öne eğin ve sürmeye başlayın sürme işlemi bittikten sonr sirke biraz kafanızada dursun en son işlem olrak kafnızı sirkeden arındırın ve şampunlayarak yıkayın....(kesinlikle sonuç alıcaksınız)
Son düzenleyen perlina; 1 Aralık 2016 22:07
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
6 Şubat 2012       Mesaj #46
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
yarım olgun avokadoyu çatal ile iyice ezin. İçine bir çorba kaşığı üzüm çekirdeği yağı ve bir çorba kaşığı soya yağı katıp iyice karıştırdıktan sonra saç diplerine iyice yedirerek sürün. Daha sonra başınıza önce mutfakta kullandığınız streç filmden bir kat sarın onun üzerine de ılık havlu sarıp 1 saat bekleyin. Son olarak saçınızı yıkayıp durulayın. (Hafta bir kez uygulayabilirsiniz.)

Bir kahve fincanı sıcak suyun içine bir kahve fincanı keten tohumu yağı, yarım limon suyu katarak ocağa koyun ve kaynamaya başlayınca hemen ocaktan alın. Başınıza sürebileceğiniz sıcaklığa gelince ılık olarak saçlarınıza sürüp yukarıdaki gibi streç film ve havlu ile sarın. Bir saat sonra saçınızı yıkayıp durulayın.

Kaynak: Saçların çabuk uzaması ve düz olması için ne yapılabilir?
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
18 Şubat 2012       Mesaj #47
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Benim saçlarım ince telli, zayıf ve kabaran bir saçtı. Aylarca haftada 1 kez olmak kaydıyla 2yumurta sarısı+yarım çay bardağı zeytinyağı kürünü yaptım. Şu an Saçlarım gür kalın telli sağlıklı ve hızlı uzuyor bu yüzden sürekli kestirmek zorunda kalıyorum. Tavsiye ederim ama sabır gerekli.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
23 Şubat 2012       Mesaj #48
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
saçların uzaması için uçlarına jilet vurun ben denedim şuan saçlarım belime kadar düz ve çok bakımlı
KinqofTheDewil - avatarı
KinqofTheDewil
Ziyaretçi
23 Şubat 2012       Mesaj #49
KinqofTheDewil - avatarı
Ziyaretçi
Saçları silet ile kesen bazı kuaförler var tavsiyem onlara git daha düz olmasını saqlıyor...
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 6 üye beğendi.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
25 Şubat 2012       Mesaj #50
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
sapuanınızın içine çamterebentin yagından 10 damla damlatmanız ve her yıkandığınızda o şampuanı kullanmanız saçlarınızın uzamasını sağlar ..

Benzer Konular

10 Ekim 2017 / Misafir Cevaplanmış
6 Kasım 2016 / Misafir Cevaplanmış
10 Nisan 2011 / Misafir Soru-Cevap
28 Ocak 2017 / taha45 Cevaplanmış
21 Kasım 2009 / Kurtadam Soru-Cevap