Arama

Saçların çabuk uzaması ve düz olması için ne yapılabilir? - Sayfa 7

Güncelleme: 2 Aralık 2016 Gösterim: 302.236 Cevap: 72
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
23 Temmuz 2012       Mesaj #61
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
arkadaslar benim sacım cok uzundu bol ılık suyla yıkayın ve göreceksiniz etki eder uzun sacı kesinlikle birden kestirmeyin cünkü saclarınız dökülebilir ben yasadım siz yaşamayın cokkötü birşey sac dökülmesi..?
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
13 Ağustos 2012       Mesaj #62
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
arklar saçalrınızın çabuk uzaması için sık sık soğuk suyla şampuan kulllanmadan yıkayın.Ve saç diperlirinizi parmak uçlarınızla ovalaın.ßen saçlarımı kestirmiştim sonrada çok pişman oldu.Ve her akşam yatmadan önce bu tekniği uyguladım.Ve aradan daha 1 hafta qeçmesine rağmen saçlarım uzamaya başladı.ßaya değişiklik oldu.saçalrınızın daha düz görünmesi ve kabarmaması içinde,düzleştirmeye faydası olan şampuanlar satılıor onları kullanmanızı tavsiye ederim.ßirde saç kremli şampuanlar kullanmanızı tavsiye ederim.=)

Sponsorlu Bağlantılar

demişsiniz saçların yıkadıktan sonra kurutulması gerekiyo mu? yoksa kendisi mi kurumalı?
KristalKelebeK - avatarı
KristalKelebeK
Ziyaretçi
15 Ağustos 2012       Mesaj #63
KristalKelebeK - avatarı
Ziyaretçi
saçlarının uzamasını istiosan ;
*2 tane orta boy havuç
*3 su bardağı su
*1 tane yumurta

** havuçları rendele. 3 su bardağı suyla karıştır ve kaynat. 30 dk kadar kaynasın. kaynadıktan sonra suyu süz. suyu soğut ve süzdüğün soğumuş suya yumurtayı ekle karıştır.. salarının diplerine masaj yaparak uygula.bir havluyu sıcak suyla ıslat iyice sıktır havuyu daha sonra başına sar.. havlu soğudukça yapılan karışımı başına bidaha sür ve havluyu tekrar sıcak suyla ısıt başına sar.. 1-1.30 saat kadar bu işlemi sürdür.. süper bi yontem bn denedim bnde işe yaradı inş.sizde de yarar.. ha bi de bnm saçlarımı düzleştirdi hafifte.. ama eğer düz olmasını istemiosan TARAMA! .. kolay gelsin cnm.. inşalllah sndede işe yharar.. Msn Grin
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
25 Eylül 2012       Mesaj #64
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
ARKADAŞIM SAÇ UZATMAK ÇOKTA ZOR BİŞEY DEĞİL ŞÜREKLİ OLARAK SAÇINI YIKARSAN VE KİMYASAL ÜRÜNLERDE MEDET UMADAN DOĞAL YÖNTEMLERLE SAÇINI UZATMAYI BECERECEĞİNDEN EMİN OLABİLİRSİN . GEÇEN YAZ SAÇIMI ÇOK KISA KESTİRDİM VE ŞUAN SAÇIM KALÇAMIN ALTINA KADAR GELİYO NEMİ YAPTIM DEMİN SÖYLEMİŞ OLDUĞUM GİBİ SÜREKLİ OLARAK SAÇIMI YIKADIM AMA NASIL SOĞUK SUYLA AMA SONRASINDA SICAK SUYLA TEKRARDAN YIKADIM ÇÜNKÜ SADECE SOĞUK SUYLA YIKARSAN BİTLENME OLANAĞIN ÇOK YÜKSEK . VE HİN YAĞI İLE BADEM YAĞI KULLANDIM HEM SAÇIMI UZATTI HEM GÜRLEŞTİRDİ Msn Happy UMARIM YARDIMCI OLABİLMİŞİMDİR Msn Happy Msn Happy
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
24 Kasım 2012       Mesaj #65
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
çok güzel tekniğim var.malzemeler kına,limon,sirke,çiğ yumurta sarısı bunları kasrıştırıp saçınıza uygulayın 2saat sonra yıkayın bir hafta bunu uygulayın saçınız uzar benim saçlarım belimde iyi şanslar...
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
28 Kasım 2012       Mesaj #66
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Saçlarınızı hergün yıkamayın yağlanıyoa da suya tutabilrisiniz ama çok yağlıysa saç kurutma makinesi kullanın saçlarınızı önde eğerek öyle kurutun alttan . Ben denedim acil durumlarda vakit yoksa ve saçınız yağlıysa bir saç kurutma makinei işinizi görür ama diplerine de yapııcaksınız ...
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
11 Aralık 2012       Mesaj #67
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
arkadaşlar 2-3 günde bir saçınızı yıkayın . sonra saç nemliyken diplerine badem yağı sürün en önemliside 2-3 ayda bir saçınızın kırıklarını aldırın.bu işlemi kışın uygulasanız daha iyi olur çünkü saçlarınız yaza daha canlı ve parlak çıkar... Msn Happy
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
20 Aralık 2012       Mesaj #68
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
saçlarımızın çabuk uzaması için her saçınızı yıkadıktan sonra 2 yemek kaşığı kadar sirke dökün elma veya üzüm sirkesi olabilir fark etmez hem saçları yumuşak yağıyor hemde çok çabuk uzatıyor. kokusunun kalmamasını istiyorsanız bolca su dökün Msn Grin
_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
26 Aralık 2012       Mesaj #69
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye

Çoğumuz saçlarımızı uzatmak için yıllarca bekliyor. Saç uzaması için yapılacak olan bazı formüller var. Bu sayede saçlarını en hızlı ve kısa zamanda daha uzun yapabilirsiniz.Saç uzaması için yapacağınız birkaç formül var.Ayrıca saç uzaması ile ilgili bazı Saç Uzaması Kürleri var.Sizin için biraraya topladık.Umarız en kısa zamanda uzun saçlarınıza kavuşursunuz.
Saçların Uzaması İçin Ne Yapmalı

Hanımlar bazı dönemlerde, farkılı nedenlerle saçlarında değişiklik yapmayı severler. Kimi zaman çok mutludurlar, tatile veya bir davete gideceklerdir ve saçlarının mutlaka iyi şekillendirilmesi gerekir. Kimi zaman da mutsuz, sinirli ve sıkıntılıdırlar ki o anlarda saçların kısa kesilmesi gerekir. Saçların son durumu ne olursa olsun uzun olması pek çok kadın için çok önemlidir.
İşte saçların çabuk uzaması için iki değişik formül:

1) Aktardan 10 gr. entele otu alıyorsunuz. 2 bardak sirke ile 2 bardak suyun içine katıp kaynatıyorsunuz. Suyun yarısı buharlaşıncaya kadar kaynatmaya devam ediyorsunuz ve soğumasını bekliyorsunuz. Saç diplerinize masaj yaparak sürüyor ve 1-2 saat bekleterek yıkıyorsunuz,
2) Öncelikle saçlarınız yıkıyorsunuz. 5-10 gr. entele otunu cezvenin dörtte üçünü suyla doldurup, suyunun yarısı buharlaşıncaya kadar kaynatıyorsunuz ve tohumlarını süzüyorsunuz. Ilınmasını bekleyerek küçük cam şişede almış olduğunuz badem yapını ve küçük cam tüpteki bepanthene’i suya katıp karıştırıyorsunuz. Karışımı saç diplerinize masaj yaparak sürüyorsunuz ve bir naylon poşeti başınıza bağlayıp 10-15 dakika fön makinesi ile kurutuyorsunuz. Bir süre bekletip, naylonu çıkardıktan sonra saçlarınızı tekrar yıkıyorsunuz.
Fazla uğraş istemeyen basit karışımları denemekte fayda var. Belki saçlar 1cm yerine 5 cm uzarlar.
Saç teli bir ayda kaç cm uzar ve saç nasıl uzar?

Saç telleri bir ayda yaklaşık 2,5 cm kadar uzarlar. Bu uzama dönemler halinde olur. Bu dönemler saç folikülünün uzaması ve dinlenmesi olmak üzere iki adettir. Dinlenme döneminde saç uzaması geçici bir süre durur. Buna klüp saç denir. Klüp saç bir sonraki uzama dönemine kadar dinlenme sürecinde kalır. Uzama döneminde yeni bir saç gelir ve saçı folikülden dışarı atarsa saç dökülür.
Saç tellerinin uzunluğu o saç folikülünün uzama süresine bağlıdır. Genellikle foliküller 2 ila 6 sene aktif olarak yaşarlar.
Kadınlarda saç uzamasının daha hızlı olduğu dönem 15-40 yaşlar arasında, en yoğun östrojen salgılandığı dönemdir. Saç uzama hızı biyolojik ve çevresel şartlara bağlıdır. Saçın uzamasını etkileyen birçok etken vardır. Bunlar yaş, beslenme, genel sağlık durumu ve hava durumundaki değişikliklerdir.
Örneğin saç çocuklarda yetişkinlerden daha çabuk uzar. Ayrıca yaz mevsiminde saçın uzaması, kışa göre daha hızlıdır. Saçı ya da kılları kesmenin, traş etmenin daha sonraki uzaması veya daha hızlı uzaması üzerinde herhangi bir etkisi yoktur.
Hızlı saç uzatma kürü – 1

Civanperçemi, dövülmüş nar kabuları ve sinemakiyi suda 30 dakika kaynatın. Bu suyu süzüp, losyon kıvamına gelinceye kadar, susam yağı ve çırpılmış yumurta ilave ederek karıştırın. Hızlı saç uzatma sağlayan bu losyon ile saçınızı sık sık yıkayın.
Hızlı saç uzatma kürü – 2

Karadut üsaresini bir tülbent ile süzüp, bulamaç haline gelinceye kadar, susam yağı ve yumurta ilave ederek karıştırın. Daha sonra bu karışımı 5 dakika ısıtın. Hazırlanan bu hızlı saç uzatma losyonu ile saçlarınızı iki günde bir yıkayın.
Hızlı saç uzatma kürü – 3

Rendelenmiş turp, suda 30 dakika süreyle pişirildikten sonra süzülür. Elde edilen sıvıya yumurta sarısı ilave edilerek bulamaç haline gelinceye kadar karıştırılır. Hazırlanan bulamaç ile saçlar sık sık ovularak yıkanır
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
29 Aralık 2012       Mesaj #70
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Bence sizde beni gibi saçlarınıza badem yağı sürün.ben de ise yaradı.sizde de ise yaşayabilir.saçlarım 2 haftada uzadı ve düzleşti. Iyi şanslar