Arama

Blount Hastalığı (Bacak Eğriliği)

Güncelleme: 25 Ekim 2011 Gösterim: 4.786 Cevap: 0
GüNeSss - avatarı
GüNeSss
Ziyaretçi
25 Ekim 2011       Mesaj #1
GüNeSss - avatarı
Ziyaretçi
Blount Hastalığı (Bacak Eğriliği)

Sponsorlu Bağlantılar
Blount hastalığı, proksimal tibial physis, epifiz ve metafizi orta açısının düzensiz ossifikasyonu ile karakterize ve nadir olan bir büyüme bozukluğudur. Bu gelişen deformite dizin hemen altında proksimal metafizer bölgede tibia iç rotasyon ile ortaya çıkar. Bu hastalığın doğal seyri physis büyüme bozuklukları nedeniyle proksimal tibia epifiz medial kısmında, özellikle geri dönüşümsüz patolojik değişikliklere yol açar. Doktor, topuklar birbirine dokunduğunda çocuğunuzun dizleri arasındaki uzaklığı ölçer ve eğikliğin derecesini saptamak için röntgen kullanır.

Bazen çocuğun bacaklarının üzerindeki ağırlığın dağılımından dolayı, bacaklar eğik gözükürler. Bir bacak diğerinden daha eğik olduğunda bu, bir yara ya da bir gelişim sorununun sonucu olabilir. Her yaştaki çocukta görülebilir. Erken ve geç başlayan iki türü vardır. 3 yaş altında infantil tipi, 4-10 yaşlarında geç başlangıç, 11 yaş ve üzeri ise juvenil türüdür. vakaların klinik, radyolojik, benzer ve patolojik özellikleri 1922 yılında belirlenmiş ve Blount hastalığı ile ilişkilendirilmiştir. Tibia Vara ve Osteokondroz Deformans, Blount hastalığının deformitesini tanımlamak için kullanılmış olan iki terimdir.

Diz altından başlayan bacak kısmının düzensiz büyümesi ve yay şeklinde bir açıyla bacakların uzanması ve gelişmesi denebilir. Blount hastalığın nedeni tartışmalıdır, ama büyük ihtimalle kalıtsal ve gelişimsel faktörlerin bir kombinasyonu olarak gelişmektedir. proksimal tibial physis statik varus uyumu ve aşırı vücut ağırlığı nedeniyle biyomekanik aşırı infantil tibia vara etyolojisinde sorumlu tutulmuştur. Vücut ağırlığı kalıtım ve gelişimsel faktörler rol oynar.

kaynak:
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.

Benzer Konular

12 Mayıs 2010 / _Yağmur_ Tıp Bilimleri
29 Mart 2009 / HipHopRocK Tıp Bilimleri
25 Ekim 2011 / asla_asla_deme Tıp Bilimleri
29 Mayıs 2014 / mavisiyah Tıp Bilimleri
10 Ocak 2013 / _EKSELANS_ Tıp Bilimleri