Arama

Dünya Kentleri: Bujumbura

Güncelleme: 9 Eylül 2011 Gösterim: 1.498 Cevap: 1
Gabriella - avatarı
Gabriella
Ziyaretçi
21 Eylül 2008       Mesaj #1
Gabriella - avatarı
Ziyaretçi
Bujumbura, Burundi'nin başkenti ve en büyük şehridir. Tanganika Gölü'nün kuzeydoğu köşesinde yer alan şehrin 1994 yılı tahminî nüfusu 300.000 kadardır. Ülkenin aynı zamanda ekonomi ve ticaret merkezidir. Şehirde üretilen başlıca ürünler teksktil malları ve sabundur. Denize çıkışı olmayan ülkede Tanganika Gölü'ne kurulmuş büyük limandan ülke genelinden gelen kahve, pamuk ve kalay da yurtdışına satılır.

Sponsorlu Bağlantılar
Gelişim

250px Bujumbura University

Bujumbura Üniversitesi


Başlangıçta küçük bir köy olan Bujumbura, 1889 yılında Alman Doğu Afrikası'nda askerî bir merkez olunca hızla büyümeye başladı. Birinci Dünya Savaşı'ndan sonra Belçika'nın Milletler Cemiyeti antlaşması uyarınca himayesini üstlendiği Ruanda-Urundi bölgesinin merkezi durumuna getirildi. Bu dönemde kentin adı, Usumbura'dan bugünkü hâline, Bujumbura'ya çevrildi. O günden bu yana kent ülkedeki iki ana etnik grup Hutu milislerinin, Burundi ordusunda baskınlık sağlamış Tutsilere karşı verdiği sürekli çatışmalara sahne olmaktadır.
Kent merkezinde büyük bir ulusal stadyum, büyük bir camii, katedral, Burundi Yaşam ve Coğrafya Müzeleri ile Rusizi Millî Parkı bulunur. Tanganika Gölü içinde Bujumbura ve Tanzanya'nın Kigoma kenti arasında işleyen feribotların yanısıra, şehir merkezinin biraz dışında uluslararası bir havaalanı da vardır. Şehirde kendi adıyla kurulmuş bir de üniversite bulunur.

Kaynak:Vikipedi
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
9 Eylül 2011       Mesaj #2
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
Bujumbura (Usumbura)

Sponsorlu Bağlantılar
Burundi'nin başkenti.

Nüfusu 272.600. Eski adı Usumbura olan kent, Tanganyika Gölü'nün kuzeydoğu kıyısındadır. Besin ve dokuma sanayileri gelişmiştir.


MsXLabs.org & Morpa Genel Kültür Ansiklopedisi

"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.

Benzer Konular

20 Ağustos 2013 / _Yağmur_ Taslak Konular
22 Şubat 2014 / Zopir Turizm
8 Şubat 2014 / Jumong Turizm
1 Eylül 2010 / LaSalle Taslak Konular
1 Eylül 2010 / ener Taslak Konular