Arama

Milli Parklar - Yozgat Çamlığı Milli Parkı

Güncelleme: 6 Mart 2013 Gösterim: 5.392 Cevap: 1
Bessonnitsa - avatarı
Bessonnitsa
VIP VIP Üye
3 Haziran 2012       Mesaj #1
Bessonnitsa - avatarı
VIP VIP Üye
Yozgat Çamlığı Millî Parkı
MsXLabs.org & Vikipedi, özgür ansiklopedi

Sponsorlu Bağlantılar
25653d1323262087 yozgat aml milli park fotoraflar

Tür: Millî Park
Bulunduğu Yer:
Yozgat
Kapladığı Alan: 264 hektar
Açılış Tarihi: 5 Şubat 1958

Yozgat Çamlığı Millî Parkı, İç Anadolu’da insan etkisi ile meydana gelen step içerisinde yer alan sayılı kalıntı ormanlardan biridir. Ortalama yüksekliği 1350 metre olan sahadaki arazinin morfolojik özelliklerini tepeler, sırtlar ve vadilerde parçalanmış dalgalı düzlükler meydana getirmektedir.
265 hektarlık çamlık, 1958 yılında Yüksek İcra Vekilleri Heyeti'nin kararıyla milli park haline getirilmiştir. Bakanlar Kurulu kararıyla kullanma ve irtifa hakkı Orman Genel Müdürlüğü'ne verilmiştir.
Şehrin 2 kilometre güneyinde yer alan Çamlık Milli Parkı, güzel bir dinlenme ve eğlenme yeridir. İçerisinde bulunan çam çeşidinin bir benzerinin sadece Kafkaslar'da olduğu bilim adamlarınca tespit edilmiştir. Yozgat'a 2 kilometrelik bir asfalt yolla bağlanır. İçerisinde 3 yıldızlı bir otel mevcuttur. Ayrıca İl Özel İdaresi'nce yaptırılan gazino ve restoran, kamp yerleri, çocuk oyun parkı, soğuk su çeşmeleri, temiz havası ve bitki örtüsüyle görülmeye değer bir yerdir.


_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
6 Mart 2013       Mesaj #2
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Ayrıca, Yozgat Çamlığı Millî Parkı Türkiye'de ilk millî park olma ünvanını taşıyor. İçerisinde bulunan çam çeşidinin bir benzerinin sadece Kafkaslar'da olduğu bilim adamlarınca tespit edilmiştir.
Sponsorlu Bağlantılar

Benzer Konular

12 Mart 2018 / Daisy-BT Turizm
28 Mayıs 2013 / Bia Turizm