Arama

SOLOTÜRK - Türk Hava Kuvvetleri Gösteri Takımı

Güncelleme: 27 Kasım 2012 Gösterim: 5.313 Cevap: 4
tekinfsm - avatarı
tekinfsm
Ziyaretçi
15 Mayıs 2012       Mesaj #1
tekinfsm - avatarı
Ziyaretçi
Kısaca SOLOTÜRK
MsXLabs.org
Sponsorlu Bağlantılar

SoloTurk

Türk Hava Kuvvetlerinin sahip olduğu modern ve yüksek performanslı F-16 uçağının kabiliyetlerini, kullanımı için gereken yüksek seviyedeki bilgi ve beceriyi izleyiciye bir gösteri şeklinde sunan gösteri ekibidir. Gösteri uçuşları tek kişilik F-16 C Blok-40 uçağı ile icra edilmektedir. Gösteri uçuşları esnasında her iki kanat ucuna takılan duman gereçleri vasıtası ile beyaz renkli duman salınmaktadır. Uçak üzerine boya haricinde herhangi bir değişiklik yapılmamış olup diğer F-16 lar gibi her türlü göreve planlanabilmektedir. SOLOTÜRK pilotları gösteri uçuşları haricinde harbe hazırlıklarını sürdürmektedirler.
KisacaSoloturk

Tarihçe
Hv.K.K.lığının 25 Kasım 2009 tarihinde çalışmalarını başlattığı “Tek F-16 Uçağı ile Gösteri Uçuşu” programı 14 Ocak 2010 tarihinde Hv.Plt.Bnb. Murat KELEŞ, Hv.Plt.Yzb. Fatih BATMAZ ve Hv.Plt.Yzb. S. Yalın AHBAB’ın kurucu ekip olarak seçilmeleri ile hayata geçmiştir. Hv.Plt.Bnb. Murat KELEŞ 18 Mayıs 2010 tarihinde Tek F-16 Gösteri Uçuşu için ilk eğitim sortisini gerçekleştirmiş ve eğitimini 20 Ağustos 2010 tarihinde tamamlayarak Türkiye’nin ilk F-16 Solo Gösteri pilotu olmuştur. Eğitimler diğer iki gösteri pilotunun arka kokpitte gözlemci olarak uçması ile icra edilmiştir. 2010-2011 Uçuş eğitim yılı başlangıcı olan 01 Eylül 2010 tarihinde 4. Ana Jet Üs K.lığı’nda Hv.K.K. Org. Hasan AKSAY’a ilk gösteri uçuşu arz edilmiştir.
Hava Kuvvetleri Komutanlığı personelinin göndermiş olduğu yaklaşık 300 adet isim önerisi arasından “SOLOTÜRK” ismi seçilmiştir.

SOLOTÜRK; 141’inci Filo K.lığından 3 pilot ve 3 destek personeli ile 4’üncü Ana Jet Üs K.lığı Uçak Bakım Komutanlığından seçilen 9 kişilik uçak bakım ekibiyle faaliyetlerini sürdürmektedir.

Tarihce

SOLOTÜRK Tasarımının Öyküsü

SOLOTÜRK, Türk Hava Kuvvetlerinin 100’üncü kuruluş yıl dönümünde Türk Milletine armağan ettiği yeni bir değerdir. SOLOTÜRK’ün grafik tasarımında Devletimizin, Türk Milletinin ve Türk Hava Kuvvetlerinin en değerli ve anlamlı sembolleri yer almıştır. Bu değerler SOLOTÜRK ile gökyüzünde temsil edilecektir.

Logo
Yüksek teknoloji ürünü bir uçak olan F-16’nın grafik tasarımı son derece farklı, özel ve sıradışı bir uygulamadır. Bu nedenle grafik tasarımı uzun süreli ve özenli bir çalışmanın sonucunda konusunda yetkin grafik tasarımcısı Sn. Murat DORKİP tarafından yapılmıştır. SOLOTÜRK’ün üzerinde, tarih boyunca Türk Milletinin ve Türk Hava Kuvvetlerinin sembolü olan kartalın yeniden yapılandırılmış bir ayrıntısı yer almaktadır.
Kartal1
SOLOTÜRK uçarken altında görülecek ay yıldızın altın renkli olması, ulusal simgemizi göklerde dalgalandıran Türk Hava Kuvvetlerinin, Türk Milletinin onur timsali olan bayrağımıza ve temsil ettiği manaya bağlılığını ve verdiği değeri göstermektedir. Uçağın üstündeki gümüş renkli yıldız, Türkiye Cumhuriyetinin ve Türk Hava Kuvvetlerinin 21’inci yüzyılın yıldızı olma idealini simgeler.
AyYildiz
SOLOTÜRK uçarken kanadının üzerinde görülecek olan mat siyah üzerine parlak siyah renkte yerleştirilmiş kartal, havacıların ruhundaki özgürlüğü ve kararlılığı simgeler. Uçağın burun kısmına doğru uzanan siyah ve gri çapraz çizgiler ise havacıların hızlı düşünme ve karar verme, sürekli ilerleme ve sınır tanımama gibi niteliklerini betimler.
Kartal2
Sonuç olarak; grafik tasarımında seçilen gümüş, siyah ve altın renkler taşıdığı anlam, değer, gerilim ve güç algıları ile Türk Hava Kuvvetlerinin 21’inci yüzyılın hava, uzay ve bilgi gücü olma vizyonuna gönderme yapar. Genel olarak SOLOTÜRK’ün grafik tasarımı, “Türk Hava Kuvvetleri Çağıyla Yarışıyor” sloganının somutlaşmış bir ifadesidir.
Sonuc

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
ThinkerBeLL - avatarı
ThinkerBeLL
VIP VIP Üye
12 Haziran 2012       Mesaj #2
ThinkerBeLL - avatarı
VIP VIP Üye
Solo Türk
MsXLabs.org & Vikipedi, özgür ansiklopedi
Sponsorlu Bağlantılar

Solo Türk, Türk Hava Kuvvetleri gösteri takımının F-16 C Blok-40 jet savaş uçağını kullanarak yaptığı tek kişilik hava akrobasisidir. Ana hava akrobasisi gösteri takımı Türk Yıldızları gibi Türk pilotlarının manevra kabiliyeti ve eğitim seviyesini sunar.

Takım ilk kez Türk Hava Kuvvetlerinin 100. yıl etkinlikleri kapsamında ortaya çıkmış ve gösterisini sergilemiştir. 15 Nisan 2011 tarihindeki bu etkinlikte Ankara'daki Akıncı Hava Üssü'nde boy göstermişlerdir.

Pilotlar

Solo Türk için F-16'ları uçuran şimdiki Türk pilotlar:
  • Hava Pilot Yüzbaşı - Fatih Batmaz
  • Hava Pilot Yüzbaşı - Sedat Yalın Ahbab
  • Hava Pilot Üsteğmen - Yusuf Kurt

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Tanrı varsa eğer, ruhumu kutsasın... Ruhum varsa eğer!
carneyabhd - avatarı
carneyabhd
Ziyaretçi
30 Haziran 2012       Mesaj #3
carneyabhd - avatarı
Ziyaretçi
Bu değerler SOLOTÜRK ile gökyüzünde temsil edilecektir.
g
tekinfsm - avatarı
tekinfsm
Ziyaretçi
17 Temmuz 2012       Mesaj #4
tekinfsm - avatarı
Ziyaretçi
130312958922soloturkf16
Uploaded with ImageShack.us
tekinfsm - avatarı
tekinfsm
Ziyaretçi
27 Kasım 2012       Mesaj #5
tekinfsm - avatarı
Ziyaretçi
SOLOTÜRK ve TÜRK YILDIZLARI Tanıtım Filmleri

SOLOTÜRK ve TÜRK YILDIZLARI Tanıtım Filmleri ülke çapında 150 sinemada yayınlanacaktır.

gösterim planına buradan ulaşabilirsiniz
http://www.soloturk.tsk.tr/UserFiles/File/Yay%C4%B1n%20Planlamas%C4%B1.xls

Benzer Konular

15 Ocak 2013 / AirFoRcE_11 Sosyoloji
19 Kasım 2012 / asla_asla_deme Sosyoloji
13 Nisan 2010 / Daisy-BT Mimarlık
7 Kasım 2008 / Gabriella Sosyoloji