| |||||||
![]() |
| | #926 (mesaj-linki) |
| | Cvp: Medya Haber Genelkurmay'dan kayıp asker açıklaması Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Hasan Iğsız, Aktütün Karakolu'nda yapılan saldırıda kayıp olduğu ifade edilen iki askerin şehit olmuş olabileceğini söyledi. Orgeneral Hasan Iğsız, Genelkurmay Karargahı İnönü Salonu'nda basını bilgilendirme toplantısı düzenledi. Bilgilendirme toplantısına basın kuruluşlarının savunma muhabirleri ve Ankara temsilcileri katıldı. Yaklaşık 2 saat süren bilgilendirme toplantısında Hasan Iğsız, Hakkari'nin Şemdinli İlçesi Aktütün Sınır Karakolu'ndaki çatışma sırasında irtibat kesilen iki uzman çavuşa halen ulaşılamadığını belirterek, "İki uzmanımız şehit olmuş olabilir. Aramalarımız aralıksız olarak devam etmektedir'' dedi. Hasan Iğsız, 15 şehitten 13'ünün, açılan ilk ateşte havan saldırısı sonucu hayatını kaybettiğini söyledi. Aktütün Karakolu'nda yapılan saldırıda bir istihbarat zaafiyeti bulunmadığını ifade eden Orgeneral Hasan Iğsız, ABD ile istihbarat paylaşımı konusunda bir sınıntı yaşanmadığını kaydetti. Kuzey Irak yönetimi ile bir istihbarat paylaşımı olmadığını ifade eden Hasan Iğsız, Kuzey Irak yönetiminin Türkiye'nin terörle mücadelesine yeterli desteği vermediğini kaydetti. Hasan Iğsız, saldırıya uğrayan Aktütün Karakolu'nun, 2 Ordu Komutanı tarafından yerinde incelendiğini bildirdi. CİHAN 05.Ekim.2008 17:09:08 |
|
| | #927 (mesaj-linki) |
Cvp: Medya Haber Cepte kontör düşmanı 'aktif arama' tuzağı ve kurtuluş yolu Cep telefonları ile arama yapıldığında ekranda beliren 'aktif aramalar' yazısının kontör kaybına sebep olduğu iddia edildi. Zaman Gazetesi'nin haberine göre; Her arama sırasında ekranda beliren 'aktif aramalar' yazısı sebebiyle karşıdaki kullanıcıdan bir kontör düştüğü tespit edildi. Kamudan üst düzey bir yetkili duyum üzerine konuyla ilgili araştırma yaptığını, bilgi almak için başvurduğu cep telefonu şirketlerinin aktif arama sonrasında oluşan kontör kaybını doğruladığını söyledi. Şirketler aynı yetkiliye kontör kaybı yaşamaması için yapması gereken işlemleri de anlatmış. Cep telefonu kullanıcılarının ekranda beliren aktif arama yazısını iptal etmesi gerekiyor. Telefonda sırasıyla ##002# tuşlanarak arama yapılıyor ekranda 'Aktarma iptal edildi' yazısı beliriyor. Bu sayede gelen her aramada ekranda beliren aktif arama yazısı kaldırılıyor. 'Aktif aramalar' yazısı iptal edilmediği müddetçe, aranan kişiye ulaşamayanlardan bir kontör düşülüyor. Eğer aranan kişinin telefonu da telesekreter ayarlı ise dinlenen bir saniyelik 'aradığınız kişiye ulaşılamıyor' mesajı için de kullanıcıların ayrıca bir normal arama karşılığı ücretlendirildiği belirtiliyor. Kullanıcı, eğer iki dakika sonra yine ulaşamazsa 1,5 kontör kaybı daha oluyor. Telesekreterin ücretsiz zannedilmesi tüketicileri mağdur ediyor. Telefon şebeke istasyonu yetkilileriyse bilgi almak isteyen kullanıcılara; ##002#'yi arayarak telesekreterin kaldırılabileceğini anlatmakla yetiniyor. Aboneler "Kullandığımız telefonların bütün özelliklerini bilmiyoruz. Bizden habersiz neden bu tür uygulamalar yapılıyor." şikayetinde bulunuyor. | |
|
| | #928 (mesaj-linki) |
Cvp: Medya Haber Kredi kartında büyük kaos! Bayram öncesi başlayan kredi kartı krizi skandala dönüştü. POS cihazlarındaki “işleminiz onaylamadı” yazısına rağmen, girilen tutar hesaplara geçti. Vatandaş hem bankaya hem de firmaya para ödedi. Bankalar, “bayram tatilinde alışveriş yapmayın” uyarısı yaptı. Binlerce mağdurun ise bu durumdan haberi bile yok. Bayram öncesi kredi kartıyla alışveriş yapmak isteyen binlerce müşteri büyük bir şok yaşadı. Pos makinesine şifresini yazarak çekim yaptıran müşterilerin işlemi onaylanmadı. Belirtilen tutar nakit olarak tahsil edildi. Bankalar makineden çekilen tutarı müşteriye borç olarak kaydetti. Bugün Gazetesi’nden Osman Asiltürk’ün haberine göre, bankaların iletişim sistemleri bayram öncesi yoğunluğa dayanamadı. Bankalar Arası Kart Merkezi'nde yaşanan sistem sorunu alışveriş için kullanılan pos makinelerinin çoğunu kilitledi. Sorun bununla da kalmayıp ciddi bir skandala dönüştü. Denizli'nin Çivril İlçesinde telefonculuk yapan Haydar Aslan, bir müşterisinin kendi dükkanından alışveriş yaptığı sırada yaşanan olaydan şüphelendi. Dükkanında birçok bankanın pos makinesi bulunduğunu belirten Aslan, "Bir müşterim 95 YTL'lik alışveriş yaptı. Önce bizim pos makinelerinden tutarı çekmeye çalıştık. Müşteri şifresini girdikten sonra 'İşleminiz onaylanmadı. Lütfen bankanızla temasa geçiniz' şeklinde bir uyarı slipi çıktı. Tekrar denedik aynı şeklide oldu. Komşu dükkanlarda da aynı işlemi yaptık fakat sonuç yine değişmedi" diyerek yaşadıklarını anlattı. SLİPLERİ KONTROL EDİN Durumu bildirmek için kredi kartını veren bankayı aradıklarını belirten Aslan, "Bankadan, 'İşleminiz onaylanmadı' uyarısı olan her işlemin ardından kalan müşterinin hesabından 3 kez paranın çekildiğini söylediler. Bankalar yaşanan krizi doğruluyor. 'İşlem onaylanmadı' uyarısı alındığı halde kart limitlerinden onaylanmış gibi gözüküyor. Şu an gerekli incelemeler yapılıyor. Müşterilerimizden yoğun şekilde geri dönüşler oldu diyorlar ve ardından telefonu kapatıyorlar" dedi. Haydar Aslan, bu sorunun bütün banka kartlarında yaşandığını belirterek müşterileri uyardı: "Bu tür sorunlar sıklıkla gündeme gelmeye başladı. Kredi kartı kullanan bütün müşteriler sliplerini veya ekstrelerini mutlaka kontrol etsinler. Çünkü ödeme zamanı geldiğinde büyük bir sürprizle karşılaşabilirler." ‘BORCU NAKiT OLARAK ÖDEDiM’ İstanbul'da bayram alışverişine çıkan bir bayan müşterinin başına da aynı olay geldi. Aldığı ürünleri kasaya getiren müşteri borcunu kredi kartıyla ödemek istedi ancak pos makinesi bankayla bağlantı kurulamadığı uyarısı verdi. Kasadaki görevli işlemi iptal edip yeniden denedi ancak sonuç değişmedi. Şaşkın bir halde aracına binen müşteri başından geçenleri şöyle anlattı: "Kasanın önünde kalmıştım. 160 YTL tutan borcu nakit olarak ödedim. Sonra kullandığım limiti kontrol ettim. Mağazaya ödediğim nakit tutar kadar bağlantı kurulamadığı söylenen hesabımdan da para çekildiğini gördüm. Hemen bankamı aradım ancak bayram tatili olduğu için bayramdan sonra aramamı isteyerek telefonu kapattılar. Benim durumumda olan binlerce müşteri olduğunu tahmin ediyorum. Herkes kart kullanırken dikkat etsin!" HEDİYEMİ ALAMADIM Denizli'de arkadaşına bayram hediyesi almak için alışveriş merkezine giden Hasan Durna'nın başından da buna benzer bir olay geçti. Girdiği her mağazada kartını kullanmak istediğinde uyarı alan Durna, başından geçenleri şöyle anlattı: "Hediye etmek amacıyla bir cep telefonu almak istiyordum. Telefoncuya gittim, kredi kartlarının böyle bir sorun verdiğini söyleyerek beni uyardılar. Onların ikazına inanmayıp gittiğim birkaç yerde de aynı sorunla karşılaşınca cep telefonu almaktan vazgeçtim." MÜŞTERİ ZOR DURUMDA Bayram arifesinde alışveriş yapan tüketicilerin aşırı kullanım sonucu kredi kartı ödemelerinde aksamalar yaşadığı belirtildi. Bir başka Tüketiciler Birliği’nin Genel Başkanı olan Nazım Kaya da, bütün ikazlara karşın tüketicilerin bayram alışverişlerini kredi kartıyla yapmaya çalıştıklarını söyledi. MAĞDURİYETİN TAKİPÇİSİYİZ Mağazalardan alışverişlerini tamamlayarak kasaya gelip ödemelerini kredi kartıyla yapmak isteyen tüketicilerin hayal kırıklığı yaşadığını anlatan Kaya, ''Kredi kartının aşırı kullanımı nedeniyle bankalarla pos cihazları arasında ciddi oranda iletişim sorunu yaşanması tüketiciyi bayram öncesi mağdur etti. Hatlar yoğun, hat düştü diyerek kredi kartı yerine nakit para talep edildi. Bankalar da bu tür durumlara karşı hazırlıksız. Bu durumun takipçisi lacağız” dedi. HACKER SALDIRISI OLABiLiR Bayram öncesinde pos makinelerinin tıkandığı konusunda kendilerine yoğun şikayetler geldiğini söyleyen Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Avukat Bülent Deniz, "Görülüyor ki sorun daha da büyük. Bu artık müşterinin cebindeki paranın resmen çalınması anlamına geliyor. Bu durum bankaların iletişim sisteminde çok ciddi bir sorun olduğunu gösteriyor" dedi. Yaşanan krizin 'hacker saldırısı" şüphesini de akıllara getirdiğini ifade eden Deniz, "Artık bir saldırı mı yoksa sistemdeki çok ciddi bir açık mı belli değil. Bankalar krizin aşırı yüklenmekten kaynaklandığını ileri sürüyor. Kredi kartı sayısı çok arttı. Demek ki bankalar altından kalkamayacakları bir yükün altına girmiş oluyorlar" diye konuştu. Bülent Deniz şunları söyledi: "Bankalar, madem bu yükü kaldıramıyor neden bu kadar kart veriyor? İşin içinde suiistimaller var. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu bir an önce olaya müdahale etmelidir." | |
|
| | #929 (mesaj-linki) |
Cvp: Medya Haber Ülker'den bir gariplik daha! Arkadaşlar bilginiz belki vardır ama yazmadan edemeyeceğim. Gıda işiyle uğraştığımız için Ülker'in son çıkardığı "Maltana" içeceği bizim satış noktasına da geldi. İlk geldiğinde şok oldum. Aynı içki kutusu gibi bir ambalaja sahipti. Resimlerini aşağıya veriyorum. Geri kalan yorum size kalmıştır dostlar. Bu konuyla ilgili gerekli yerlere müracaatlarımı ve şikayetlerimi bildirdim. Sizlerden ricam sizler de aşağıda vereceğim tüketici danışma hatlarına gerekli şikayetleri yapmanızdır. Bir an evvel bu içeceklerin piyasadan toplanması konusunda baskı yapmamız gerekmektedir. Tepkisiz kalmayalım lütfen. Tüketici Danışma Hattı : 0212 567 15 67 Fax: 0212 310 28 38 ![]() | |
|
| | #930 (mesaj-linki) |
Cvp: Medya Haber BAKANLIKTAN AÇIKLAMA YAPILDI Türkiye Çin mallarına yasak getirdiTarım ve Köyişleri Bakanlığı: Çin'den bebek mamaları, süt ve süt ürünleri ile süt içeren çikolata ve benzeri gıda maddelerinin ithalatına izin verilmeyecek. Bakanlık, son üç yılda, Çin'den bebek maması ve süt ithalatı için hiç izin belgesi düzenlenmediğini, sadece bu yıl Nisan ayında dahilde işleme izni kapsamında Çin'den süt tozu ithal edildiğinin belirlendiğini açıkladı. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Çin Halk Cumhuriyetinde üretilen bebek mamaları ile süt ve süt ürünlerinde melamin maddesinin kullanıldığı, bu nedenle bebek ölümleri ve rahatsızlanmaların olduğu konusunda basın yayın organlarında çıkan haberlerin yakından takip edildiği belirtildi. Açıklamaya göre, çıkan ilk yayınları takiben gıda maddeleri ve gıda ile temasta bulunan madde ve malzemelerin ithalat otomasyon sisteminde yapılan inceleme ve il müdürlüklerinden alınan bilgiler sonucunda; 2006 ve 2007 yılları ile 2008 yılının dokuz aylık döneminde menşe ülkesi ve/veya yükleneceği ülkesi Çin olan mama ve süt için bakanlık tarafından hiç ithalat izni verilmediği, kontrol belgesi onaylanmadığı ve ithalat işlemi yapılmadığı belirlendi. Dahilde işleme izin belgesi kapsamında bu yıl Nisan ayında süt tozu ithalatı yapıldığı tespit edildi. Açıklamada, ilgili kanun uyarınca insan sağlığını korumak amacıyla ihtiyati tedbir kapsamında, Çin menşeli bebek mamaları, süt ve süt ürünleri ile süt içeren çikolata ve benzeri gıda maddelerinin ithalatına izin verilmemesi, yeni kontrol belgesi onaylanmaması, mevcut kontrol belgeleri kapsamında ithalat işlemi yapılmaması konusunda il müdürlüklerin talimat verildiği bildirildi. Ayrıca, söz konusu ürünler için daha önce kontrol belgesi almış olan firmalar da il müdürlükleri tarafından bilgilendirilecek. AA | |
|
![]() |
| En popüler 10 etiket
Bu Konunun Etiketleri
|
| aktütün karakolu, aktütün karakolu son haberleri, aktütün çatişma, pos makinası almak için ne gerekir, post makinesi iptal yazisi, |
Medya Haber Konusuna Benzer Konular | ||||
| Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevap | Son Mesaj |
| Medya Nedir? | ThinkerBeLL | İletişim Bilimleri | 3 | 10-10-2008 17:44 |
| Medya ve Şiddet | karayel | İletişim Bilimleri | 3 | 05-10-2008 17:02 |
| Medya Etiği | karayel | İletişim Bilimleri | 5 | 15-09-2008 00:50 |
| Medya ve Terörizm | Mystic@L | İletişim Bilimleri | 1 | 22-08-2008 20:31 |
| Medya - Medya Nedir - Medya Hakkında | Demir YumruK | X-Sözlük | 0 | 01-12-2007 15:45 |
| |||||
| vBulletin®, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd. ~ SEO by vBSEO ©2008, Crawlability, Inc. Başka adreslerde içeriğimizi paylaştığınızda lütfen kaynak belirtmeyi unutmayınız, duyarlılığınız için teşekkürler. Sayfalarımızda bulunan içeriklerin telif haklarıyla ilgili bir şikayetiniz / sorunuz varsa bize ulaşmak için tıklayınız. If you OWN the copyrights to any content we publish or offer for download & you want them to be REMOVED from our web site, please contact us with some proof of ownership of copyright and they will be removed immediately. | |||||