Arama

Medya Haber - Sayfa 176

Güncelleme: 13 Ekim 2017 Gösterim: 660.183 Cevap: 1.864
byseus - avatarı
byseus
Kayıtlı Üye
29 Mart 2012       Mesaj #1751
byseus - avatarı
Kayıtlı Üye
İran'dan Türkiye'yi şaşırtan teklif

Sponsorlu Bağlantılar
İran, nükleer teknolojiyi Türkiye ile paylaşmak konusunda önemli bir adım attı.
esh5345

İran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Muhammed Rıza Rahimi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte düzenlenen ortak basın toplantısında, batının nükleer teknolojiyi kendi tekelinde bulundurmak istediğini ancak İran'ın büyük yatırım yaptığı bu teknolojiyi, Türkiye ile paylaşmaya hazır olduğunu söyledi.

TÜRKİYE İRAN'I SAVUNUYOR

Tahran'daki Sadabad Sarayı'nda Başbakan Erdoğan ile birlikte düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Rahimi, İran'ın nükleer çalışmalarının barışçıl olduğunu ifade ederek, "İslam dini gereği, nükleer teknoloji alanında barışçıl amaçlar dışında başka plan ve programımız bulunmamaktadır" ifadesini kullandı. Birleşmiş Milletler'in 5 daimi üyesi artı Almanya'dan oluşan 5+1 ülkeleri ile İran arasında yeni tur görüşmelerin Türkiye'de yapılmasına olumlu yaklaştıklarını belirten Rahimi, Türkiye'nin uluslar arası çeşitli alanlardaki İran'ın haklı tutumunu savunduğunu söyledi.

Ortak basın toplantısında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İran'la Batı arasındaki görüşmelerin İstanbul'da yapılması konusunu değinerek, "Sayın Salihi bu konuda zaten İstanbul'da yapılmasını daha önce de söylemişti. Şimdi karşı tarafta da bu konuda olumlu gelişmeler var. Öyle zannediyorum ki onların açıklamasını da beklemek durumundayız. Biz de bu sürece olumlu katkıda bulunmayı arzu ediyoruz. Çünkü baştan itibaren bu konuyu en yakın takip eden üçüncü ülke konumundayız" dedi. Erdoğan, nükleer enerji konusunda barışçıl amaçlı olduktan sonra kimseye herhangi bir dayatma yapma hakkı bulunmadığını söyledi.

Kaynak: Ensonhaber

Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
29 Mart 2012       Mesaj #1752
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
KESK eyleminde gergin bekleyiş
Ankara’da “4+4+4” eğitim sistemiyle ilgili teklifi protesto etmek için 24 satten fazla bir süredir eylem yapan KESK üyelerinin bekleyişi devam ediyor. Polis ekipleri, Meclis’e yürümek isteyen sendikacıları uyardı.
Sponsorlu Bağlantılar

120329 kesk ankara2hlarge

ANKARA - “4+4+4” eğitim sistemiyle ilgili kanun teklifi ve Kamu Görevlileri Sendikalarında Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun tasarısını protesto için Kızılay'da eylem yapan KESK üyelerinin bekleyişi sürüyor. Ankara Emniyeti, sabah saatlerinde dağılmaları için KESK üyelerine bir saat süre vermişti. Polis ekipleri, aksi takdirde eyleme müdahale edileceğini bildirmişti.
Sürenin dolması üzerine güvenlik güçleri gruba dağılmaları yönünde bir kez daha uyarıda bulundu.

Bu sırada eyleme katılan CHP İzmir Milletvekili Musa Çam ve beraberindekiler emniyet yetkilileriyle görüştü.
Görüşmenin ardından açıklama yapan Çam, eylemi barışçıl şekilde tamamlama kararı aldıklarını, KESK yöneticilerinin de kendi aralarında görüşerek makul bir süre belirleyeceklerini dile getirdi.
Çam, bir soru üzerine ''Bize göre eylem amacına ulaştı. Sadece Ankara'da değil İstanbul ve İzmir başta olmak üzere birçok ilde eylemler vardı'' dedi.
Görüşmenin ardından polisin, gruba müdahaleden vazgeçtiği bildirildi.

MECLİS'E YÜRÜMEK İSTİYORLAR
KESK üyeleri GMK Bulvarı'nda sloganlar atıp eylemi sürdürürken açıklama yapan KESK Genel Başkanı Lami Özgen, teklifin görüşüleceği saatlerde TBMM önünde basın açıklaması yapmak istediklerini söyledi.
Meclis önündeki açıklamanın ardından eylemi bitireceklerini kaydeden Özgen, bu konuda güvenlik güçlerinin anlayışını beklediklerini ifade etti.
KESK Genel Başkanı Özgen, polis müdahalesinin yasalara aykırı olacağını savundu.
Sendika yetkilileriyle görüşen emniyet yetkilileri, eylemin yasadışı olduğunu belirterek grubun dağılmasını istedi.

CHP’Lİ VEKİLLER TEPKİLİ
Bu arada, KESK’in eylemi devam ederken CHP Milletvekilileri Rıza Türmen, Süleyman Çelebi ve Musa Çam TBMM’de basın toplantısı düzenledi.
Türmen, “Temel hak ve özgürlüklerin kullanılmasını zor kullanarak engelleyen, muhalefeti Komisyona sokmayan, sadece iktidar milletvekillerinin oylarıyla yasa teklifinin kabul edildiği bir rejimin adı demokrasi olamaz” diye konuştu.
Türmen, ''Bildirim yapılmamış olsa bile toplantı ve gösteri yürüyüşü hakkı engellenemez. Bu konuda AİHM kararı var'' görüşünü savundu.
Süleyman Çelebi ise ''Emniyet, seyahat şirketlerini tek tek arayarak, 'giderseniz sizi terör örgütü kapsamına alırız' demiştir. Cop, gaz, tazyikli su kullanılarak hak arama özgürlüğü ihlal edilmektedir. AKP'nin faşizan anlayışı doğru değil'' dedi.

KAR ALTINDA SABAHLADILAR
Soğuk ve kar yağışına rağmen dün geceyi sokakta geçiren KESK üyelerine, CHP'li milletvekilleri destek verdi.
Meclis’te zorunlu eğitim yasa teklifinin görüşüldüğü saatlerde, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ve bazı CHP milletvekilleri Kızılay'a gitti. Eylemcilere seslenen Gürsel Tekin, "Mücadeleye devam" dedi.
Ateş yakıp, halay çekerek ısınmaya çalışan eylemcilere CHP'li milletvekilleri de eşlik etti.
Tandoğan Meydanı’nda dün toplanan gruba polis müdahale etmiş eylemcilerin Kızılay'da toplanan grupla bir araya gelmesi basınçlı su ve göz yaşartıcı gaz kullanılarak engellenmişti.

Sen sadece aynasin...
byseus - avatarı
byseus
Kayıtlı Üye
29 Mart 2012       Mesaj #1753
byseus - avatarı
Kayıtlı Üye
Çetin Doğan duruşmayı terk etti

Balyoz davasında savcı, 920 sayfalık mütalaasını mahkemeye sundu. Mütalaa okunurken Çetin Doğan salonu terk etti.
esh 18581


Savcı tüm sanıklar için ayrı ayrı darbeye eksik teşebbüsten 20 yıla kadar hapis cezası talep etti.. Dava kapsamında 365 sanık yargılanıyordu..

Balyoz davasında savcı, 920 sayfalık mütalaasını mahkemeye sundu. Savcı mütalaasını verirken emekli Orgeneral Çetin Doğan salonu terketti. İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde oluşturulan salonda yapılan duruşmada, mahkeme heyeti başkanı Ömer Diken, duruşma savcıları Savaş Kırbaş ve Hüseyin Kaplan'a, soruşturmayı genişletilmesi taleplerinin olup olmadığını sordu. Cumhuriyet Savcısı Savaş Kırbaş da, soruşturmanın genişletilmesi talebinin olmadığını ancak esas hakkında 920 sayfalık mütalaa hazırladıklarını ve bu mütalaayı heyete sunmak istediğini söyledi.

MÜTALAA OKUNURKEN SALONU TERK ETTİ

Savcı Savaş Kırbaş, esas hakkında hazırlanan 920 sayfalık mütalaayı, 30 CD ile birlikte mahkeme heyetine sundu. Daha sonra savcı Kırbaş'ın mütalaayı sözlü olarak okumaya başladığı sırada, tutuklu sanıklardan emekli Orgeneral Çetin Doğan, duruşma salonundan çıktı.

Kaynak:Ensonhaber
byseus - avatarı
byseus
Kayıtlı Üye
29 Mart 2012       Mesaj #1754
byseus - avatarı
Kayıtlı Üye
Hatice yeni yüzünü gülümseyerek karşıladı

Türkiye'de 3. yüz nakli yapılan Hatice Nergis yeni yüzünü ilk kez gördü. Aynaya gülümseyerek bakan Nergis, yeni yüzünü çok beğendiği söyledi.

120329 kadC4B1nnakil640hmedium

Türkiye'de üçüncü yüz nakli yapılan Hatice Nergis yeni yüzünü ilk kez gördü. Aynaya gülümseyerek bakan Nergis, yeni yüzünü çok beğendiği söyledi.

Gazi Üniversitesi’nden yapılan yazılı açıklamada, 17 Mart’ta yüz nakli gerçekleştirilen Hatice Nergis'in, yoğun bakım ünitesinde takip edildiği belirtildi.

Açıklamada, hastaya dün yoğun bakım ünitesinde yeni yüzünün Plastik Cerrahi ve Psikiyatri uzmanları eşliğinde gösterildiği ifade edildi.

çıklamada şunlar kaydedildi:

''Kendisi yeni yüzünü uzun uzun inceleyip gülümsemiş ve çok beğendiğini, ekibe güvenmese böylesi bir ameliyata cesaret edemeyebileceğini ifade etmiştir. Psikiyatrik açıdan hastanın ilk tepkilerinin olumlu ve sağlıklı olduğu ifade edilmiştir.

Hasta daha sonra yoğun bakımdan çıkarılarak babası refakatinde kalacağı normal odaya alınmıştır. Hasta yoğun bakımdan normal odaya geçmenin moralini daha da yükselttiğini ifade etmiştir.

Hastanın da rızası ile hastanın hastanemize ilk başvurduğundaki ve dün çekilen fotoğraflarının basın ile paylaşılmasına karar verilmiştir.”

Kaynak:Ntvmsnbc
byseus - avatarı
byseus
Kayıtlı Üye
30 Mart 2012       Mesaj #1755
byseus - avatarı
Kayıtlı Üye
8 yıldır sadece pizzayla besleniyor

Galler’de bir çeşit yeme bozukluğuna sahip genç kız 8 senedir bütün öğünlerinde peynirli pizza yiyor.
120329 pizzahmedium

Galler’in Wrexham bölgesinde yaşayan Sophie Ray bazı gıdaların tüketimini engelleyen bir çeşit yeme bozukluğu olan “Selective Eating Disorder”a (Seçici yeme bozukluğu) sahip.

19 yaşındaki genç kız son 8 senedir sadece peynirli ve domatesli pizza yiyebiliyor.

2 yaşındayken yeme bozukluğu başlayan gençın yiyebildiği yemek sayısıyıllar ilerledikçe azaldı.

Bir parça salamın bile midesinin bulandırmakta yeterli olduğunu söyleyen Ray şöyle konuştu: “Okulda pizza yiyemediğim günlerde bütün gün bir şey yiyemezdim. Senelerdir meyve ve sebzeye dokunmadım.”

Kaynak:Ntvmsnbc
byseus - avatarı
byseus
Kayıtlı Üye
30 Mart 2012       Mesaj #1756
byseus - avatarı
Kayıtlı Üye
Esenler'de patlama: 2 ölü

İstanbul Esenler'de bir kafede meydana gelen patlamada 2 kişi hayatını kaybetti.
120330 esenlershlarge

İstanbul Esenler'de meydana gelen patlamada 2 kişi hayatını kaybetti. Patlamanın sebebi henüz kesinleşmedi.

Patlama sabah saat 06.00 sırlarında Orhangazi Caddesi'ndeki bir kafede oldu. Patlamanın ardından yangın çıktı.

Kısa sürede yangını söndüren itfaiye ekipleri kafe içerisinde iki kişinin cesedini buldu. Bir kişi ise yaralı halde hastaneye kaldırıldı.

Patlamada kafenin önünde bulunan bir otomobil de kullanılamaz hale geldi.
30 Mart 2012


Amanos'ta operasyon

Telsiz konuşmalarının tespit edilmesi üzerine Hatay’ın Amanos Dağları’nda PKK’lı teröristlere yönelik bir operasyon başlatıldı. Operasyona çok sayıda Jandarma Özel Harekat timi katıldı.
120330 amanoshlarge

Hatay'ın Amanos Dağları'nda bir grup PKK'lı tespit edilmesi üzerine jandarma operasyon başlattı.

Çok sayıda Jandarma Özel Harekat timinin katıldığı Amanos Dağları'ndaki operasyon teröristlerin telsiz konuşmaları üzerine başlatıldı.

Teröristlerin havanın ısınmasıyla eylemler yapmayı planladığı tahmin ediliyor.
Teröristlerin geçiş noktaları olarak kabul edilen Kırıkhan ve Hassa Kırsalı’nda arama faaliyetlerinin sürdüğü bildirildi.

Kaynak:Ntvmsnbc


İşte Türkiye'nin Altın Külçeleri

Kozmik Odalar'da saklanan 11.5 milyar dolarlık 206 ton külçe altın görüntülendi..
esh2707

Merkez Bankası, Türkiye'nin altın rezervlerini büyük bir güvenlik çemberi altında saklıyor. Güçlü bir teknoloji ile korunan kasalara ulaşmak için, her birinde ayrı anahtar ve şifre olan en az 10 personel şart.

MB'NİN 'KOZMİK ODA'SI

Merkez Bankası'nın, 'yastıkaltı'nı ekonomiye kazandırmak için attığı adımlar sürüyor. Bu durum, altınla ilgili konuların son dönemde daha çok tartışılmasına neden oluyor. Bugün gazetesi de, bankanın 'Kozmik Oda'sına girerek, Türkiye'nin altın zenginliğini gözler önüne serdi.

HER PERSONELDE AYRI ŞİFRE, AYRI ANAHTAR

Yangın ve bombaya karşı erimez çelikten depolarda bulunan 11,5 milyar dolarlık 206 ton külçe altına ulaşmak için en az 10 personel gerekiyor. Her personelde ayrı şifre ve ayrı anahtar bulunduğu için bir kişi eksik olursa altınların bulunduğu kata inilemiyor.

Altınların olduğu kata indikten sonra ise direksiyona benzer kolların bulunduğu kasalara ulaşılıyor. İlk olarak bir personel çevirmeli şifreyi giriyor. Ardından sırasıyla ellerinde kale kapılarının anahtarlarını andıran uzun ve ince anahtarlarla her personel kendi kilidini açıyor. Son olarak gelen 3 kişi 1 metreye yakın kalınlığı bulunan kapıyı açıyor. Peşinden demir parmaklıklı kapıyı başka biri anahtarıyla açıyor.

BİR KÜLÇENİN AĞIRLIĞI 13 KİLO

Bir süre yürümenin ardından kafeslerdeki külçe altınların bulunduğu odalara ulaşılıyor. Oranın kilidini de farklı bir personel açıyor. Kafeslerden alınan altınlar hassas terazide tartılıp tekrar yerlerine koyuluyor. Bir külçe altının ağırlığı 13 kilo 102 gram geliyor. Bütün bu işlemler ise tutanakla kayda alınıyor.
30 Mart 2012

10 Türk uzay yolunda

Türklere, kredi kartına 12 taksitle uzay yolu..
esh8073

Türk'ün uzayla imtihanı gerçek oluyor... VIP Turizm, özel yapım balondan sonra şimdi de roketle Türkler'i uzaya taşıyacak. 65 bin euroyu veren 10 şanslı Türk, özel mekikle Karayipler'den havalanıp, 1 saatlik uzay yolcuğu yapacak.

KİŞİ BAŞI 65 BİN EURO, 12 TAKSİT İMKANI

Akşam gazetesinden Aylin Löle'nin haberine göre; X-Cor Lynx Uzay Roketi'yle uzay yolculuğu başlıyor. 2014'te başlayacak 'roketli deneyim' için 5 Nisan'da bir lansman yapacaklarını belirten VIP Turizm CEO'su Ceylan Pirinçcioğlu, 'Kişi başı fiyatı 65 bin euro olacak. 12 taksit olanağı sunacağız. Türkiye'den adrenalin seven, orta yaş grubundan ilgi bekliyoruz' dedi. VIP Turizm olarak uzay turizmine yönelik çalışmalarının olması sebebiyle yaklaşık 4 ay önce Fransa'da Space XC yetkilileri ile bir araya gelip X-Cor Lynx ile uzay seyaheti için anlaşma yaptıklarını anlatan Pirinçcioğlu, 'Space XC yetkilileri bu konuda Türkiye'de de bir Pazar olacağına inandıklarını söylediler. İlk lansman geçtiğimiz günlerde Berlin'de düzenlenen turizm fuarında yapıldı. Onları Türkiye'ye davet ettik, burada da bir lansman yapalım dedik. Uzay turizminin potansiyelinin büyüklüğünün yaklaşık 150 milyon dolar olduğunu ifade eden Pirinçcioğlu, 'Türkiye bu pazardan yüzde 4-5 pay alır' dedi.

10 ŞANSLI TÜRK ARANIYOR

İlk yıl hedeflerinin Türkiye'den 10 kişiyi roketle uzaya göndermek olduğunu ifade eden Pirinçcioğlu, 'Bu rakamın yüzde 30-40'ını bayanlar oluşturur kanaatindeyim' dedi. 'Siz de öncesinde bunu deneyimleyecek misiniz?' sorusuna ise Pirinçcioğlu, 'Kısmet olursa, inşallah' yanıtını verdi.

BİR DAKİKA İÇİNDE SES DUVARI AŞILACAK

* UZAY Roketi, Karayipler'deki Curacao Hato havalimanındaki pistten kalkış yapacak.
* X-COR Lynx'in pilot dahil yolcu kapasitesi iki kişi. Bunun anlamı şu; uzaya gidecek kişi, pilotun yanına oturacak. Bütün uçuş deneyimini birebir yaşayacak.
* YÜKSELİRKEN Karayip Adaları ile başlayan görünüm Florida'dan Brezilya'ya kadar olan mesafeyi kapsayacak.
* BİR dakika içinde ses duvarı aşılacak.
* ARDINDAN 3 Mach hızına ulaşılacak. Bu hızı çoğu savaş uçağı pilotu bile yaşayamıyor!
* SÜZÜLME uçuşundan yaklaşık 30-40 dakikadan sonra Lynx, Curacao roket alanına iniş yapacak.

UZAY ÖNCESİ KARAYİPLERDE KAMP

X-Cor Lynx Uzay Roketi ile gökyüzünde yaşanacak bir saatlik deneyim 4.5 şiddetinde G force'un yaşanacağı inişle sona eriyor. Bu nedenle katılımcılar seyahatten bir hafta önce Karayipler'de bir kampa alınacak. Uzay yolcuları, yetkililer tarafından hem mental hem de fiziksel olarak bu seyahate hazırlanacak.

Bugüne kadar dünyada uzaya çıkan sadece 500 kişi bulunuyor. Bunların ilki Rus kozmonot Yuri Gagarin... Ay'a ilk adım atan astronot ise ABD'li Neil Armstrong. Armstrong'un, 'Bir insan için küçük ama insanlık için büyük bir adım' sözü hala
akıllarda.

BİR DAKİKA İÇİNDE SES DUVARI AŞILACAK

* UZAY Roketi, Karayipler'deki Curacao Hato havalimanındaki pistten kalkış yapacak.
* X-COR Lynx'in pilot dahil yolcu kapasitesi iki kişi. Bunun anlamı şu; uzaya gidecek kişi, pilotun yanına oturacak. Bütün uçuş deneyimini birebir yaşayacak.
* YÜKSELİRKEN Karayip Adaları ile başlayan görünüm Florida'dan Brezilya'ya kadar olan mesafeyi kapsayacak.
* BİR dakika içinde ses duvarı aşılacak.
* ARDINDAN 3 Mach hızına ulaşılacak. Bu hızı çoğu savaş uçağı pilotu bile yaşayamıyor!
* SÜZÜLME uçuşundan yaklaşık 30-40 dakikadan sonra Lynx, Curacao roket alanına iniş yapacak.

UZAY ÖNCESİ KARAYİPLERDE KAMP

X-Cor Lynx Uzay Roketi ile gökyüzünde yaşanacak bir saatlik deneyim 4.5 şiddetinde G force'un yaşanacağı inişle sona eriyor. Bu nedenle katılımcılar seyahatten bir hafta önce Karayipler'de bir kampa alınacak. Uzay yolcuları, yetkililer tarafından hem mental hem de fiziksel olarak bu seyahate hazırlanacak.

Bugüne kadar dünyada uzaya çıkan sadece 500 kişi bulunuyor. Bunların ilki Rus kozmonot Yuri Gagarin... Ay'a ilk adım atan astronot ise ABD'li Neil Armstrong. Armstrong'un, 'Bir insan için küçük ama insanlık için büyük bir adım' sözü hala akıllarda.
30 Mart 2012


Lise sonların 45 gün izni 20 güne indi

Ömer Dinçer, üniversite sınavı yaklaşırken lise son sınıf öğrencilerine verilen 25 günlük izni kaldırdı.
esh 18116


Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, üniversiteye giriş sınavı yaklaşırken lise son sınıf öğrencilerine veli onayıyla verilen 25 günlük izin uygulamasını kaldırdı.

Hürriyet'te yer alan habere göre; 20 günü özürsüz ve veli izniyle 25 gün özürlü olmak üzere toplam 45 gün devamsızlık yapabilen son sınıf lise öğrencileri şimdi sadece 20 gün devamsızlık yapabilecekler.
Eğitimi aksatan uygulama

Dinçer, Milli Eğitim Eski Bakanı Hüseyin Çelik döneminde uygulanmaya başlanan ve Eski Bakan Nimet Çubukçu'nun da devam ettirdiği izin uygulamasına son verdi. Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri, kararın gerekçesini, "Yönetmelik neyi gerektiriyorsa artık o şekilde bir uygulama yapacağız. Eğitimi aksatan uygulamalar kural haline getirilemez. İstisnai durumlar dışında artık öğrencilere fazladan izin verilmeyecek" dediler.Önceki yıllarda sınavlardan önce yayınlanan genelgelerde, 25 günlük ek iznin öğrencilere moral vereceğine dikkat çekiliyordu.
30 Mart 2012

CHP'liler Genel Kurul'u terk etti

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in kürsüye çıkması üzerine, CHP milletvekilleri, TBMM Genel Kurul Salonu'nu terk etti.
esh109


CHP'li vekiller Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in konuşması sırasında salondan ayrıldı.

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, zorunlu eğitimi kademelendirerek, 12 yıla çıkaran kanun teklifinin ikinci bölümü üzerindeki görüşmeler sırasında, eleştirilere ve FATİH Projesi'ne ilişkin bilgi vermek üzere kürsüye çıktı.

DİNÇER KÜRSÜYE ÇIKTI, CHP'LİLER GİTTİ

Bu sırada CHP Grup Başkanvekilleri Muharrem İnce ve Akif Hamzaçebi dışındaki CHP milletvekilleri salonu terk etti.

ALKIŞLA KARŞILIK

CHP milletvekillerinin bu tavrına, AK Parti'li milletvekilleri alkışlayarak karşılık verdi.

Bunun üzerine birleşimi yöneten TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, ''Bir parti grubunun dışarı çıkmasıyla niye ilgileniyorsunuz? Lütfen, Sayın Bakan konuşmaya devam ediyor'' diye uyardı.

Bakan Dinçer, daha sonra konuşmasına devam etti.

Kaynak:Ensonhaber

SON DAKİKA - 30 Mart 2012 08:53

Erzurum'da yolcu otobüsü devrildi: 4 ölü

Erzurum'da yolcu otobüsünün şarampole yuvarlanması sonucu meydana gelen kazada en az 4 kişi öldü, çok sayıda yaralı var.

Detaylar birazdan...
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
byseus - avatarı
byseus
Kayıtlı Üye
30 Mart 2012       Mesaj #1757
byseus - avatarı
Kayıtlı Üye
Erzurum'da yolcu otobüsü devrildi: 4 ölü

Erzurum'da yolcu otobüsünün şarampole yuvarlanması sonucu meydana gelen kazada en az 4 kişi öldü, 24 kişi de yaralandı. Yaralılar hastanelere sevkedildi.

Medya Haber

Erzurum'da İran plakalı yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu ilk belirlemelere göre 4 kişi öldü, 24 kişi yaralandı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, İstanbul'dan İran'a giden sürücüsünün kimliği henüz belirlenemeyen İran plakalı yolcu otobüsü, Erzurum-Pasinler karayolunun Nenehatun kavşağında devrildi.

Kazada ilk belirlemelere göre, 4 kişi öldü, 24 kişi yaralandı.

Yaralılar, ambulanslarla Erzurum'daki hastanelere sevk ediliyor.

Kaynak:AA
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
byseus - avatarı
byseus
Kayıtlı Üye
30 Mart 2012       Mesaj #1758
byseus - avatarı
Kayıtlı Üye
TV yarışmasından kazandığı evin parasını 6 yıl sonra aldı

Erdal Bostancı, 6 yıl önce özel bir televizyon kanalında yayınlanan yarışma programında kazandığı daireyi alabilmek için verdiği hukuk mücadelesini kazandı.

tv yarismasindan kazandigi evin parasini 6 yil sonra aldi 2128217

tv yarismasindan kazandigi evin parasini 6 yil sonra aldi 2128080

Yargıtay, teslim edilmeyen evin parasının talihliye ödenmesine hükmeden mahkeme kararını onadı. Yasal faiziyle birlikte kanaldan 165 bin lira tahsil eden Bostancı, bu parayla ailesine Sakarya'da dubleks bir ev satın aldı.
Show TV'de 6 yıl önce yayınlanan yarışma programı Çarkıfelek'te kazandığı daireyi alamayan talihli, hukuk mücadelesini kazandı. Yargıtay, teslim edilmeyen evin parasının talihliye ödenmesi yönünde hüküm veren tüketici mahkemesinin kararını onadı. Davayı kazanan talihli, televizyon kanalından yasal faizi ile birlikte tahsil ettiği 165 bin lirayla dubleks bir ev satın aldı.

Yargıtay, reyting uğruna büyük ödüller dağıtan yarışma programlarından ödüllerini alamayan talihliler için emsal teşkil edecek bir karara imza attı. Sakarya'nın Sapanca ilçesinde yaşayan 51 yaşındaki Erdal Bostancı, 2006 yılında bir televizyon kanalında canlı olarak yayınlanan yarışma programına katıldı. Noter huzurunda yapılan yarışmada tüm soruları doğru cevaplayan Bostancı, İstanbul Ümraniye'de süper lüks daire kazandı. Yıllarca kirada yaşayan emekli itfaiyeci ve ailesi, yarışmada ev kazandıklarına çok sevindi. Ancak televizyon kanalı ve yarışma programına sponsor olan inşaat şirketi, vaat edilen daireyi vermedi. Daireyi alamayan üstelik 10 bin TL'lik masraf yapan Bostancı, televizyon kanalını ve yarışma programına sponsor olan inşaat şirketini mahkemeye verdi. Tüketici Mahkemesi sıfatıyla Sapanca Asliye Hukuk Mahkemesi'nde açılan davada mahkeme, talihliyi haklı bularak dairenin davalılarca teslim edilmesi gereken 2008 yılındaki değeri olan 100 bin liranın aynı tarihten itibaren işleyecek ticari faiziyle birlikte televizyon kanalı ve inşaat şirketi tarafından Bostancı'ya ödenmesine karar verdi.

Televizyon kanalı, talihlinin evin bedelini sponsor firmadan talep etmesi gerektiği, olayın zamanaşımına uğradığı ve davanın İstanbul'daki Ticaret Mahkemesi'nde görülmesi gerektiğini ileri sürerek kararı Yargıtay'a temyize götürdü. Temyize bakan Yargıtay 13. Hukuk Dairesi, televizyon kanalının itirazlarını reddederek tüketici mahkemesinin kararının usul ve yasaya uygun olduğuna hükmetti. Yüksek mahkemenin kararı onamasının ardından Bostancı, yarışmadan kazandığı evin bedeli olan 165 bin lirayı kanaldan aldı. Yıllardır kirada yaşayan emekli itfaiyeci, aldığı parayla Sapanca'dan bir dubleks daire satın aldı.

Bostancı'nın avukatı Özgür Eray Taş, kararın yarışma programlarından kazandıkları ödülleri alamayanlar için emsal teşkil ettiğini söyledi. Taş, "Dava sonunda tüketicinin haklı olduğu ortaya çıktı. Yargıtay, tüketicinin sömürülmesine izin vermedi." dedi. Yarışmadan kazandığı evin parasını yargı yoluyla alan Bostancı ise mutlu olduğunu belirterek, "Evi almak için yıllarca mücadele verdim. Cebimden para ödedim. Sonunda evime kavuştum. İlk kez ev sahibi oldum." diye konuştu.

Kaynak: Zaman
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
byseus - avatarı
byseus
Kayıtlı Üye
30 Mart 2012       Mesaj #1759
byseus - avatarı
Kayıtlı Üye
Bakan Bayraktar'a ayakkabı fırlattılar

Bakan Bayraktar'a, Okan Üniversitesi'nde katıldığı programda ayakkabı fırlattılar..
esh5733


Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'a, Okan Üniversitesi'nde katıldığı programda bir kız öğrenci ayakkabı fırlattı. Ayakkabı Bayraktar'ın uzağına düştü..

MÜDAHALE ETMEK İSTEYEN GÜVENLİK GÖREVLİLERİNE ENGEL OLDU

Bakan Bayraktar, Okan Üniversitesi'nde "Kentsel Dönüşüm Alternatif Model Arayışları" konulu toplantıya katıldı. Konuşma yapmak için kürsüye gelen Bayraktar, 4 öğrencinin protestosuyla karşılaştı. Slogan atan öğrencilere güvenlikçiler müdahale etmek istedi. Ancak Bayraktar, güvenlik görevlilerini durdurarak, "Bırakın istediklerini söylesinler" dedi.

AYAKKABISINI FIRLATTI

Bakan Bayraktar'ın söz hakkı verdiği öğrenciler slogan atmayı sürdürdü. Bu sırada bir kız öğrenci ayakkabısını çıkartıp Bakan Bayraktar'a fırlattı. Öğrencinin fırlattığı ayakkabı sahneye düşerken, protestocu öğrenciler yaka paça gözaltına alındı.

_____


YGS'ye geri sayım

YGS, 1 Nisan Pazar günü yapılacak. Sınava, 1 milyon 837 bin aday girecek.

esh 55366

Üniversiteye girişte uygulanan birinci aşama olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS), 1 Nisan Pazar günü yapılacak. Sınava, 1 milyon 837 bin aday girecek. YGS, Türkiye'de tüm il ve bazı ilçe merkezleri ile KKTC'nin başkenti Lefkoşa'da, 160 sınav merkezinde gerçekleştirilecek.

Sınav, saat 10.00'da başlayacak ve tek oturumda 160 dakika sürecek.

Kimlik ve güvenlik kontrolleri ile salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için adayların sınava girecekleri binanın kapısında en geç saat 09.00'da hazır bulunmaları gerekiyor.

ADAYLARIN YAPMASI GEREKENLER

Adayların sınava gelirken yanlarında mutlaka 2012-YGS Sınava Giriş Belgesi ile nüfus cüzdanı veya pasaport bulundurmaları zorunlu tutuluyor. Üzerinde fotoğraf ve TC Kimlik Numarası bulunmayan nüfus cüzdanları ile süresi geçersiz pasaport kabul edilmeyecek.

Bu belgelerini eksiksiz olarak yanında bulundurmayan bir aday, mazereti ne olursa olsun, 2012-YGS'ye alınmayacak. Bir aday bu belgeleri yanında olmadığı halde sınav merkezi yöneticilerinin, bina ve salon sorumlularının veya ÖSYM temsilcilerinin kararıyla herhangi bir salonda sınava alınmış olsa bile, bu adayın sınavı ÖSYM Yönetim Kurulunca geçersiz sayılacak.

Adaylar, sınava gireceği yer bilgisini gösteren "Sınava Giriş Belgesini", TC Kimlik Numarası ve şifresi ile ÖSYM'nin ÖSYM:::T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi internet adresinden kendisi temin edecek.

1 SAAT ÖNCE SINAV BİNASI ÖNÜNDE OLUNMALI

Sınav binalarında hiçbir eşya emanete alınmayacağından, adayların sınav binalarına bu belgeler dışında herhangi bir eşya getirmemeleri gerekiyor.
Sınavın yapıldığı her bir salona en az bir duvar saati, adayların sınavda kullanacakları kalem, silgi, kalemtıraş gibi gereçler ile şeker, peçete ÖSYM tarafından sağlanacak. Adaylar sınava şeffaf pet şişe içinde su getirebilecekler.

Sınavların yapıldığı binalara girişte adayların ve sınav görevlilerinin üstleri emniyet görevlileri tarafından elle ve dedektörle aranacak.

Çanta, cep telefonu, saat, kablosuz iletişim sağlayan bluetooth gibi cihazlar ile kulaklık, kolye, küpe, yüzük (alyans hariç), bilezik, broş, metal para gibi metal içerikli eşyalar ve her türlü elektronik/mekanik cihaz, çağrı cihazı, telsiz, fotoğraf, makinesi, cep bilgisayarı, saat, sözlük işlevi olan elektronik aygıt, hesap makinesi gibi her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlar, silah ve benzeri teçhizatla, kalem, silgi, kalemtıraş, müsvedde kağıt, defter, kitap, sözlük, pergel, açıölçer, cetvel gibi araçlarla sınav binasına kesinlikle alınmayacak. Sınavın yapıldığı bina içerisinde sınav öncesinde, sınav sırasında ya da sınavdan sonra bu tür cihazları taşıdığı tespit edilen adayın sınavı geçersiz sayılacak.

Bina girişinde yığılmaya yol açılmaması için adayların çanta ve benzeri eşyalarını sınava girecekleri binalara getirmemeleri, sınava metal aksesuar içermeyen sade bir kıyafetle gelmeleri, sınavdan en az 1 saat önce sınav yapılacak bina önünde bulunmaları, sınav salonlarına zamanında alınabilmeleri açısından son derece önem taşıyor.

Sınava girecek adayın yüzünün, kimlik tespitini sağlayacak biçimde açık olması gerekiyor.

Kaynak:Ensonhaber
byseus - avatarı
byseus
Kayıtlı Üye
30 Mart 2012       Mesaj #1760
byseus - avatarı
Kayıtlı Üye
Ayakkabı fırlatılan Bakan'dan esprili yorum

Üniversitede ayakkabı fırlatılan Bakan Bayraktar'dan esprili açıklama..
esh4970


İstanbul'da Okan Üniversitesi'nde konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar konuşma yaptığı sırada ayakkabı atılarak protesto edildi. 4 öğrenci gözaltına alındı.

PROTESTOCULAR GÖZALTINA ALINDI

Slogan atan öğrencilere güvenlikçiler müdahale etmek istedi. Bu sırada bir kız öğrenci ayakkabısını çıkartıp Bakan Bayraktar'a fırlattı. Öğrencinin fırlattığı ayakkabı sahneye düşerken, protestocu öğrenciler yaka paça gözaltına alındı.

BAKAN'DAN İLK YORUM

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, kendisine ayakkabı atılmasını değerlendirdi. Habercilerin sorularına yanıt veren Bayraktar, "Arkadaşımız ayakkabısını attı. Ben de 'öbürünü de at, biri sende biri bende olmaz' dedim. Sorabilir, protesto edebilir, 'ikisini de ver' dedim, 'birine verelim' dedim. Yeni ve güzel ayakkabıydı" dedi.

Kaynak:Ensonhaber

Benzer Konular

28 Ekim 2016 / ThinkerBeLL İletişim Bilimleri
20 Ekim 2015 / Jumong Genel Mesajlar
24 Ekim 2008 / CrasHofCinneT Bilgisayar
18 Kasım 2010 / ThinkerBeLL X-Sözlük
21 Şubat 2010 / ThinkerBeLL Bilim ww