Arama

Galatasaray Spor Kulübü Kuruluş Tarihi - Sayfa 52

Güncelleme: 24 Ekim 2016 Gösterim: 376.940 Cevap: 611
Demir YumruK - avatarı
Demir YumruK
Ziyaretçi
26 Mart 2008       Mesaj #511
Demir YumruK - avatarı
Ziyaretçi
Kalli bırakıyor!

Sponsorlu Bağlantılar
Galatasaray Teknik Direktörü Karl Heinz Feldkamp, sarı-kırmızılı takımda gelecek sezon faal olarak görev yapmayacağını söyledi.
26.3.2008


Feldkamp, takımının bugün yaptığı antrenman sırasında düzenlediği basın toplantısında, yeni başkan Adnan Polat ile dün görüştüğünü ifade ederek, "Uzun bir konuşma yaptık. Başkanlığından dolayı kendisini tebrik ettim.
Galatasaray’ın geleceği ile ilgili çok önemli konuşmalarımız oldu. 2007-2008 sezonu sorumluluğu bende ve bu sezonun iyi geçmesi için yapacaklarımı görüştük. Başkanımız, 2008-2009 sezonunun oluşumu, takım içindeki değişim sorumluluğunu da bana verdi. Bu yıl için kadronun oluşumu ve teknik direktör seçimi ile ilgili bana açık görevler verildi" dedi.
Gelecek sezon faal olarak takımda görev almayacağını kaydeden Alman teknik adam, teknik direktör seçimi konusunda ise "Teknik direktör seçimi görevi de bana verildi. Adaylar var. Ama şu an en önemli şey bundan sonraki adaylar üzerinde konuşulması değil. Şu an Galatasaray’ın burada bulunmasının sebebi, sadece Feldkamp’ın burada olmasından değildi. Teknik kadronun burada olmasıdır. Teknik kadromuzu da düşünerek adaylarımızı seçeceğiz. 11-12 Mayıs’ta bütün yapabileceklerimle burada hazır olacağım. O zaman görevimizi göreceğiz" diye konuştu.
Feldkamp, görevi bıraktıktan sonra en çok basın mensuplarıyla yaptığı bu tür toplantıları özleyeceğini söyledi.
Demir YumruK - avatarı
Demir YumruK
Ziyaretçi
27 Mart 2008       Mesaj #512
Demir YumruK - avatarı
Ziyaretçi
Kesin dönüş

Sponsorlu Bağlantılar
"G.Saray'a olan borcunu öde" diyen Polat'a "Sezon sonu Türkiye'deyim" karşılığını verdi.

Yeniden görüştüler

Galatasaray Başkanı Adnan Polat'ın eski futbolcusu Emre Belözoğlu ile her konuda anlaştığı öğrenildi. Newcastle'da forma giyen yıldız futbolcu aralık ayında Polat'a "Başkan olduğun takdirde emrindeyim'' demişti. Bunun üzerine Polat, yeniden Emre'yi aradı.

Gelmek istiyorum

Polat yaptığı görüşmede "Yeni sezonda sana ihtiyacım var. Galatasaray'a gelip borcunu öde'' derken, Emre'nin, "Ben size daha önce de söylemiştim ne zaman çağırırsanız gelmek isterim. Sezon sonu büyük ihtimalle yuvamdayım'' karşılığı verdiği bildirildi.
Demir YumruK - avatarı
Demir YumruK
Ziyaretçi
28 Mart 2008       Mesaj #513
Demir YumruK - avatarı
Ziyaretçi
1 koltuğa 2 aday

Polat, ikinci başkanlık görevi için Canaydın'ın desteklediği Mehmet Helvacı ile Yiğit Şardan arasında gidip geliyor.

Geçtiğimiz cumartesi günü yapılan kongrede başkan seçildi ancak 2. başkanın kim olacağı halen belirsizliğini koruyor. Kongrede Polat'a tam destek veren Canaydın, kendi listesinde yer alan Mehmet Helvacı'nın 2. başkanlığa getirilmesini isterken, listesinde yer almayı kabul eden Yiğit Şardan da aynı görevi istiyor.

Canaydın'ın son döneminde de aynı sorun yaşanmış, Canaydın, sorunu Semih Haznedaroğlu'nu 2. başkanlığa, Adnan Polat'ı ise başkan yardımcılığına getirerek çözmüştü. Şimdi Polat'ın da sorunu aynı yöntemle çözeceği konuşulurken, kimin 2. başkan, kimin başkan yardımcısı olacağı ise merakla bekleniyor.

Feldkamp Polat'a Falco ve Toppmölleri önerdi

G.Saray'da yeni sezon için teknik direktör arayışları sürerken, bu konuda kendisine yetki verilen Feldkamp'ın Falco Götz ve Toppmöller ile görüştüğü belirtildi. Kalli'nin Adnan Polat'a "Götz de Toppmöller de gelmeye hazır" dediği belirtildi.

Veliaht seçimi

Polat-Kalli zirvesinden "Alman ekolüne devam" kararı çıktı. Toppmöller ve Götz'ten 'Evet' cevabı alındı. Lucescu başta diğer alternatifler de var.

GÖTZ RİSKLİ OLUR

ADNAN Polat başkan seçilir seçilmez hoca arayışlarına başladı. Kalli ile yapılan zirveden, "Alman ekolüne devam" kararı çıktı. Kalli'nin, Klaus Toppmöller ve Falco Götz'ü önerdiği belirtiliyor. Yönetimde ise Toppmöller'e olmasa da hiçbir başarısı bulunmayan Götz'e pek sıcak bakılmadığı belirtiliyor. Kalli'nin bir başka isteği de hoca kim olursa olsun Ahmet Akcan'ın kalması.

DENİZLİ VE AVCI

POLAT'ın, "Hocayı seçelim. Kadroyu, kamp yerini o belirlesin. Doğrusu bu" diyerek bir an önce karar verilmesini istediği de öğrenildi. Yönetimde, "Toppmöller, Türkiye'yi tanımıyor. Götz ise yetersiz" çatlak seslerinin çıktığı da belirtiliyor. Bu kişiler; Lucescu, Mustafa Denizli ve Abdullah Avcı isimlerini ileri sürüyor. Tartışmalarda Lucescu'nun öne çıktığı konuşuluyor.
Kral_Aslan - avatarı
Kral_Aslan
VIP MsXTeam
28 Mart 2008       Mesaj #514
Kral_Aslan - avatarı
VIP MsXTeam
news manset resim yq Logo GS001

G.Saray'dan gizli anlaşma


Galatasaray, Adidas ile olan sponsorluk sözleşmesini 2015 yılına kadar uzattı.



Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar A.Ş'nin, borsaya gönderdiği yazıda, Adidas ile olan sözleşmenin 31 Mayıs 2015'e kadar uzatıldığı kaydedildi. Açıklamada, "Şirketimiz ile Adidas Spor Malzemeleri Satış ve Pazarlama A.Ş arasında imzalanmış bulunan 9 Mart 2004 tarihli sözleşmesine ek yapılarak, sözleşme süresi 31 Mayıs 2015'e kadar uzatılmıştır. Anlaşmanın tutarı taraflar arasındaki anlaşmanın gizlilik maddesi sebebiyle açıklanmamaktadır" denildi.
Hayatın ne anlamı var.. Yanımda sen olmayınca....
Demir YumruK - avatarı
Demir YumruK
Ziyaretçi
29 Mart 2008       Mesaj #515
Demir YumruK - avatarı
Ziyaretçi
Nonda'dan geri adım

"Açıklamalarımla kesinlikle Hakan Şükür'ü kast etmedim. Kimse ile bir problemim yok".

Geçtiğimiz günlerde yaptığı "Sakat olan oyuncular deplasmana götürülmüyor ama ertesi gün idmana çıkıyor. Herkese eşit davranılması gerek" demesiyle gündemden düşmeyen Nonda, geri adım attı. Kongolu oyuncu, "Denizlispor karşılaşması sonrası yaptığım açıklamalarda kesinlikle Hakan Şükür'ü kast etmedim. Zaten Lincoln viewads?d2hhdD16b25lOjI1NyZhbXA7bj1hZjU3ODQ1NA
ile Mehmet Topal da sakattı. Kimse ile şahsi sorunum yok" ifadelerini kullandı.

SADECE UYARILDI

NONDA, Galatasaray'ın şampiyon olması için elinden geleni yaptığını da ifade ederek, "Tek hedefim sürekli forma giyip gollerimi atmak. Açıklamalarımın yanlış anlaşılması beni çok üzdü. Yönetimle de yaptığım görüşmemde bunları söyledim" diye konuştu. Kongolu futbolcuya ceza verilmeyeceği ve sadece uyarıldığı öğrenildi.
Demir YumruK - avatarı
Demir YumruK
Ziyaretçi
31 Mart 2008       Mesaj #516
Demir YumruK - avatarı
Ziyaretçi
Şampiyonluk isteyen parmak kaldırsın

G.Saray, özellikle ilk yarıda hiçbir varlık gösteremediği maçta Gaziantepspor ile golsüz berabere kalarak lider Fenerbahçe'nin 2 puan gerisine düştü! Servet'i ön libero oynatan, Nonda'yı kadroya almayan Feldkamp da Galatasaray'ın kötü futbolunu kenardan film izler gibi takip etti, maçı çevirecek hiçbir hamle yapmadı. Böyle olunca da Cimbom, dün isteksiz futbolu ile şampiyonluk isteyen bir takım görüntüsünden çok uzaktı.

Saçmaladı

Hasan'dan 'sağ bek', Emre'den 'ön libero' icat eden Alman hoca dün aynı şeyi Servet'le denedi. Orta sahayı çökertti!.

G.Saray'da sezon başından beri aldığı ilginç kararlarla herkesi şaşırtan teknik direktör Feldkamp, dün bir ilke daha imza attı, Servet'i ön liberoda oynattı. Alman hoca, defansın göbeğinde Emre ile iyileşen Song'a görev verip, Servet'i orta sahaya yerleştirdi. İlk kez ön liberoda forma giyen Servet, tüm iyi niyetine rağmen, zaman zaman şık hareketler yapsa da yerini yadırgadı.

SINIRI ZORLUYOR
Orta
sahada oyun kuramayan Aslan, ilk yarı pozisyona bile giremezken, ciddi tehlikeler atlattı. Kalli, Kasımpaşa'ya 1-0 yenildikleri maçta da Emre'yi ön liberoda oynatmış ve hata yaptığını kabul etmişti. Alman hocanın diğer bazı icraatları şöyle: Beşiktaş derbisi öncesi Hakan ve Lincoln'ü kadro dışı bıraktı. Hasan'dan sağ bek icat etti. Dünya yıldızı Lincoln'ü küstürdü.
kaynak:fotomac
The Unique - avatarı
The Unique
Kayıtlı Üye
31 Mart 2008       Mesaj #517
The Unique - avatarı
Kayıtlı Üye
Galatasaray Spor Kulübü, Türk Spor Tarihi'ndeki öncü olma özelliğini hiç kuşkusuz içinden doğduğu ve gene öncü bir kurum olan Galatasaray Lisesi'nden (Mektebi Sultani) almıştır. Okul ile kulüp arasındaki koparılmaz bağ, yadsınamayacak bir gerçeklik ve övünç kaynağıdır.
kurulus
Devlet adamı yetiştirmek amacıyla II. Beyazıt tarafından 1482'de kurulan mektep, adını kurulduğu bölgeden alır ve "Galata Sarayı" olarak anılmaya başlar. Okul modern konumuna 1 Eylül 1868'de Sultan Abdülaziz döneminde kavuşur. Okul' un yeniden yapılanmasıyla birlikte, Türkiye'de de gerçek anlamıyla ilk sportif çalışmalar başlamış olur ve okulda Beden Eğitimi dersi jimnastikçi 'Monsieur Curel' tarafından eğitim programına konur. Bu atılımlar gerçekten bir devrim niteliği taşımaktadırlar. Curel, modern aletler eşliğinde çalıştırdığı öğrencileri sportif açıdan geliştirirken, onlar için Kağıthane'de bir idman Bayramı düzenler. Yıl 1870'tir. Bu etkinlikte başarı gösteren sporcular değişik ödül ve madalyalar kazanır ve yarışmaların sonunda öğrencilere "kuzulu pilav" verilir. Bu da, sonraki yıllarda bir başka geleneğin başlangıcını oluşturur.
Curel'den sonra görevi devralan yabancı spor hocaları (M. Moiroux, Signor Martinetti, Stangali gibi), jimnastik ve atletizmin yanı sıra, değişik branşlara da eğilerek (yüzme, kürek, aletli jimnastik), bir ilki daha başlatmış olurlar. Bu çalışmaların ürünü çok geçmeden alınmaya başlanır ve adı Türk Spor Tarihi'ne altın harflerle yazılan Faik Üstünidman'ın yanı sıra, Binbaşı Mazhar Kazancı, Abdurrahman ve Ahmet Robenson kardeşler GSL'nde görev alıp, izcilik, tenis, hokey gibi spor dallarının öğrenciler arasında yaygınlaşmasını sağlarlar. Özellikle Üstünidman'ın ön ayak olmasıyla, öğrenciler futbolla tanışırlar. Ama oynanan futbol, bir kör dövüşünden farklı olmayan ve kural tanımayan bir koşuşturmayı andırmaktadır. Ama futbol GSL' nin Tören Kapısı'ndan adımını atmış ve tam bir salgına dönüşmüştür.
1901 yılında İstanbul'da yaşayan iki İngiliz, James Lafontaine ve Horace Armitage, Rum ve İngiliz oyunculardan oluşan Kadıköy Futbol Kulübü'nü kurmuşlar ama 1903'te takımdaki İngilizler bir anlaşmazlık sonucu ayrılarak Moda Kulübü'nü oluşturmuşlardır. 1904 yılında ise bu kulüpler, Imogen, Elpis, Strugglers takımlarıyla anlaşarak, İstanbul Futbol Birliği'ni hayata geçirmişler ve bugünkü Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadı'nın yerinde bulunan "Union Club-İttihat Spor" sahasında düzenli karşılaşmalar yapmaya başlamışlardır. Görüldüğü gibi bu takımlar yabancı ya da azınlık takımlarıdır. Türk olmayan ekiplerin gerçekleştirdikleri bu ilk futbol karşılaşmaları, GSL öğrencilerini hem ilgilendirir hem de çok üzer. Artık onların amacı, kendi futbol kulüplerini kurmak, ölesiye sevdikleri bu oyunun kurallarını "hatmetmek" ve yabancılarla boy ölçüşmektir.

Türk olmayan takımları yenmek
Galatasaray Spor Kulübü'nün kurucusu Ali Sami Yen, "Ellinci Yıl" kitabında kuruluş öyküsünü şöyle anlatır:
"1 Teşrin 1905'te mektebin beşinci sınıfında edebiyat muallimimiz merhum Mehmet Ata beyin dersi esnasında birkaç arkadaş baş başa vererek Galatasaray'da bir futbol kulübü kurmaya karar verdik. İlk müteşebbisler oyuna ve mücadeleye meyyal arkadaşlardan Asım Tevfik Sonumut, Reşat Şirvani, Cevdet Kalpakçıoğlu, Abidin Daver, Kamil...gibi gençlerdi. Mektepde tahsilde bulunan Bulgar ve Sırp talebesinden çevik ve kuvvetli olanlar da bize iltihak etmişlerdi. Asım'ı muhasebeciliğe, Cevdet'i ikinci reisliğe seçmiş, kendim de Reis olmuştum. Asım her hafta arkadaşlardan birer kuruş toplamakda mahir olduğu için kendisini muhasebeci yapmıştık. Ben Reisliği topu yağlayıp şişirmekle almıştım. Topumuza evladım gibi bakardım. Zaten varımız yoğumuz da toptu. Mektebe gelirken, domuz sokağından geçer, domuz yağı alırdım. Topu onunla yağlar, şişirirdim; yamasını yeni pabucumdan kesmiştim. Bunu gören arkadaşlar, bana hepimizden fazla paye vermişlerdi. Yani o zaman Reisliğe ve diğer vazifelere payeyi, en çok çalışan kazanırdı. Cevdet de ikinci Reisliği formaları yıkadığı için almıştı.
Maksadımız İngilizler gibi toplu bir halde oynamak, bir renge ve bir isme malik olmak ve Türk olmayan takımları yenmek."
Kulübün adının Gloria (Zafer) ya da Audace (Cesaret) konulması yolunda görüşler ortaya atılmışsa da, sonuçta Galatasaray olmasında anlaşmaya varılmıştır. Araştırmacı Cem Atabeyoğlu, Galatasaray adının, bu takımın yaptığı ilk maçta Rum ekibini 2-0 yenerken, seyircilerin onlardan "Galata Sarayı efendileri" diye söz etmelerinden doğduğunu yazar. Bunun üzerine kurucular da ismi benimserler ve "Adımız Galata Sarayı olsun" derler.

Kurucu Listeler
1905'ten 1919'a kadar Galatasaray Spor Kulübü'ne Başkanlık yapan, mektebin 889 numaralı öğrencisi Ali Sami Yen, inci gibi elyazısıyla tuttuğu Galatasaray Terbiye-i Bedeniye Kulübü Ihsaiyet Defteri'nin (Sayım-İstatistik Defteri) 181 ve 182. sayfalarında kurucu 13 üyeyi şöyle sıralar:
1- Ali Sami Yen
2- Asım Sonumut
3- Emin Bülend Serdaroğlu
4- Celal İbrahim
5- B. Nikolof
6- Milo Bakiş
7- Pol Bakiş
8- Bekir Sıtkı Bircan
9- Tahsin Nahit
10- Reşat Şirvanizade
11- Hüseyin Hüsnü
12- Refik Cevdet Kalpakçıoğlu
13- Abidin Daver
1905'te Osmanlı İmparatorluğu'nda bir dernekler yasası bulunmadığından, Galatasaray Spor Kulübü yasal olarak tescil edilme olanağını bulamamıştır. 1912 yılında Cemiyetler Kanunu çıkarıldıktan sonra, kulüp yasal bir kimlik kazandı. Yetkili makamlara kulüplerin tüzükleriyle birlikte, kurucu üyelerin ad ve adreslerinin de bildirilmesi zorunlu tutulduğundan, istifa eden ya da eğitimlerini tamamlayarak ülkelerine dönen üyeler ilk listeden çıkarılmış ve 1 Eylül 1913'te kurucu liste yeniden düzenlenmiştir. Kurucu üyelerin yeni sıralaması şöyle gerçekleşmiştir:
1- Ali Sami Yen
2- Asım Sonumut
3- Emin Bülend Serdaroğlu
4- Celal İbrahim
5- Bekir Sıtkı Bircan
6- Reşat Şirvanizade
7- Refik Cevdet Kalpakçıoğlu
8- Abidin Daver
Renklerin öyküsü
Galatasaray Spor Kulübü'nün ilk renkleri kırmızı-beyaz'dır. Bayrağımızın renklerinden esinlenerek seçilen bu renkler, dönemin baskıcı ve paranoyak yönetimi tarafından kuşkuyla karşılanmış ve futbolcular sıkı bir takibe alınmışlardır. Bu nedenle, sarı-siyah renkler gündeme gelmiş ama bunlar da kalıcı olmamış ve Galatasaray bugünkü renklerine kavuşmuştur. Bu renklerin öyküsünü Ali Sami Yen'den dinleyelim:
"Birçok yerleri dolaştıktan sonra, nihayet Bahçekapı'daki Şişman Yanko'nun dükkanına gidilerek orada zarif iki yünlü kumaşa tesadüf ettik. Biri, vişneye çalan koyuca tatlı bir kırmızı, öteki de, içinde turuncudan iz taşıyan tok bir sarı. Tezgahtar, mahirane bir el hareketi ile kumaşların dalgalarını birleştirdi. Bir saka kuşunun başı ile kanadının yarattığı renk güzelliğine benzer bir parlaklık hasıl oldu. Ateşin içindeki renk oyunlarını görür gibi olmuştuk. Sarı-Kırmızı alevinin takımımız üstünde parıldamasını tasavvur ediyor ve bizi derhal galibiyetten galibiyete götüreceğini tahayyül ediyorduk. Nitekim de öyle oldu." Buna karşılık kuruculardan Bekir Sıtkı, söz konusu renklerin Gül Baba'nın II.Beyazıt'a verdiği sarı ve kırmızı güllerden esinlendiğini ileri sürer.

Alıntı: Galatasaray Dergisi
Son düzenleyen Safi; 23 Ekim 2016 23:02
Bir bildiğim varsa hiç bir şey bilmediğimdir. (:
SaKLI - avatarı
SaKLI
VIP VIP Üye
1 Nisan 2008       Mesaj #518
SaKLI - avatarı
VIP VIP Üye
Galatasaray Gif ve Haraketli Resimleri

"Allahtan geldi bizim bu aşkımız, biz bu aşktan ayrılamayız. Biz senin arkandayız Aslanım!"

2v9exbm

Galatasaray Spor Kulübü Kuruluş Tarihi

Galatasaray Spor Kulübü Kuruluş Tarihi

Galatasaray Spor Kulübü Kuruluş Tarihi

Galatasaray Spor Kulübü Kuruluş Tarihi


Ad:  tumblr_mkomjakTaU1qi4unao1_500.gif
Gösterim: 2738
Boyut:  71.2 KB

Ad:  tumblr_mmbwik98JZ1rff6qio1_500.gif
Gösterim: 2600
Boyut:  41.2 KB

Ad:  tumblr_mmcc5pDIt41qirpmpo1_500.gif
Gösterim: 1315
Boyut:  153.4 KB
MsXLabs.org
Son düzenleyen _Yağmur_; 16 Haziran 2016 22:07 Sebep: İçerik eklendi.
..
Demir YumruK - avatarı
Demir YumruK
Ziyaretçi
1 Nisan 2008       Mesaj #519
Demir YumruK - avatarı
Ziyaretçi
Sona doğru

G.Antep beraberliği sonrası hesap soran başkanın, kötü bir sonuçta Alman hocayı hemen göndereceği belirtildi.

G.Saray, teknik direktör Feldkamp ile yol ayrımına geldi. Sezon başından beri Alman hocanın ilginç disiplin uygulamalarını ve hastalıklarını sineye çeken yönetimin, G.Antep beraberliği sonrası sabrı taştı. Kalli'ye hep destek çıkan başkan Adnan Polat'ın Alman hoca ile dün bir görüşme yaparak hesap sorduğu öğrenilirken, "Artık hata istemiyorum" dediği viewads?d2hhdD16b25lOjI1NyZhbXA7bj1hZjU3ODQ1NA
bildirildi.

YÖNETİCİLERİ ZOR TUTTU

Gaziantep maçında yöneticilerin soyunma odasına inmelerini güçlükle önleyen Polat'ın alınacak kötü bir sonuçta Feldkamp'ı sezon sonunu beklemeden görevden alabileceği iddia edildi. Polat'ın Kalli'ye gelecek sezon için önerdiği teknik danışmanlık konusunu da yeniden değerlendireceği belirtildi.
kaynak:fotomac
Kral_Aslan - avatarı
Kral_Aslan
VIP MsXTeam
2 Nisan 2008       Mesaj #520
Kral_Aslan - avatarı
VIP MsXTeam

Ali Sami Yen



Ali Sami Yen


Ali Sami Yen (d. 20 Mayıs 1886, Kandilli-İstanbul, ö. 29 Temmuz 1951, İstanbul). Edebiyatçı Şemsettin Sami'nin oğlu, futbolcu, Galatasaray Spor Kulübü'nün kurucularından.
Galatasaray Lisesi'nde okudu ve futbol oynadı. 1905 yılında Galatasaray Lisesi'nden arkadaşlarıyla birlikte Galatasaray Spor Kulübü'nü kurma kararını aldı ve kulübün bir numaralı kurucu üyesi oldu.
1924 Paris Olimpiyatlarına katılan Türk kafilesinin başkanlığını yaptı. 1926-1931 yılları arasında Türkiye Milli Olimpiyat komitesinin başkanlığı görevini yürüttü. Galatasaray'da 1905-1918 arasında 13 yıl, 1925'te 1 yıl olmak üzere iki dönemde 14 yıl başkan olarak hizmet verdi.
Milli Takımın Romanya ile yaptığı ilk maçta, ilk teknik adam olarak takımın başında o vardı. Bunun yanısıra Galatasaray isminde bir Kulüp kurmuştur ve uzun yıllar fahri başkanlığını yürütmüştür. Bununla birlikte Türk Milli Takımın ilk teknik direktörü olmuştur. Galatasaray Spor Kulübü'nün kurucusu Ali Sami Yen'in adı, takımın maçlarını oynadığı stada verilmiştir. Ali Sami Yen 1951 yılında vefat etti ve Feriköy mezarlığında toprağa verildi.
Atletizm, basketbol, voleybol Atlama gibi spor dallarının da Türkiye'de gelişiminde önemli roller oynadılar.

Refik Cevdet Kalpakçıoğlu


Galatasaray Spor Kulübü'nün 12 numaralı kurucu üyesidir. 1935 yılında Galatasaray başkanlığı, ilk yönetim kurulunda ise başkan yardımcılığı yapmıştır.

Yusuf Ziya Öniş


1892 yılında İstanbulda doğmuştur.Futbolculuk yıllarında Galatasaray'da ve İsviçre'nin FC Servette takımnda forma giymiştir. Öniş,Türkiye Futbol Federasyonu'nun da ilk başkanıdır. 1950-1952 yılları arasında Galatasaray'a da başkanlık yapmıştır. Yusuf Ziya Öniş 1960 yılında hayatını kaybetmiştir.

Alp Yalman


Galatasaray Spor Kulübü Kuruluş Tarihi

(d. 1 Ocak 1940, İstanbul) Türk iş adamı, sanayici ve eski Galatasaray başkanı.
İstanbul Robert Kolej mezunudur. Yüksek öğrenimini İsviçre Lozan Üniversitesi Siyasal ve Sosyal İlimler Bölümü'nde tamamlamıştır. Alp Yalman, İngilizce, Fransızca ve Almanca bilmektedir.
Galatasaray yönetim kurullarında 1973 yılında ilk olarak göreve gelmiştir. 1990 yılından 1996 yılına kadar Başkanlık yapmıştır. Galatasaray onun döneminde 2'şer defa lig şampiyonluğu, Türkiye kupası ve cumhurbaşkanlığı kupası kazanmıştır.

Faruk Süren


Galatasaray Spor Kulübü Kuruluş Tarihi

(d. 28 Temmuz 1945, İstanbul) Türk iş adamı, eski Galatasaray başkanı.
Türkiye'nin en eski ticaret adamlarından Fuat Süren'in oğlu olan Faruk Süren, kendi deyimiyle tipik bir Osmanlılık durumu olarak nitelediği biçimde baba tarafı Süryani ve İtalyan, anne tarafı Saraybosna göçmeni Boşnak bir aileden gelmektedir.[1] Liseyi Almanya'da okumuş, üniversite tahsilini İktisadi Ticari İlimler Akademisi'nde (İİTİA, bugünkü adıyla Marmara Üniversitesi) tamamlamıştır. İyi derecede Almanca, İngilizce ve Fransızca bilmektedir. Evli ve iki çocuk sahibidir.
Galatasaray yönetiminde ilki 1984'de olmak üzere toplam altı dönem yöneticilik yapmıştır.[2] Dört dönem başkan yardımcısı olarak yer almıştır. Galatasaray yönetim kurullarında özellikle basketbol şubesiyle ilgilenmiş ve başarılı sonuçlar almıştır.[3] 16 Mart 1996 tarihinde yapılan genel kurulda başkanlı Alp Yalman'dan devralmıştır. 1998 ve 2000'de yapılan genel kurullarda da tekrar başkan seçilmiştir.
2001 yılında yapılan genel kurulda ise aday olmamıştır. Bunun temel nedeni olarak kulübün elde ettiği olağanüstü başarılara rağmen ekonomik gidişhatın kamuoyunda tartışılır hale gelmesi olarak görülmektedir. Faruk Süren istifa ederken şöyle demiştir, "Yıpratıldık ve yıprandık. Artık varlığımız kulübe zarar veriyor."[4] Yapılan olağanüstü kongrede yeni seçilen başkan Mehmet Cansun'a devredene kadar, 5.5 yıl süresince Galatasaray başkanlığı yapmıştır.
Başkanlık döneminde, Fatih Terim'i tam yetkiyle futbol takımının başına getirmiştir. 4 yıl süresince büyük başarılar elde edilmiştir. Faruk Süren bu durumu "O da iddialı, ben de. Neticede biz bu noktada başarılı olduk." diyerek açıklamıştır.[1] Şirketleşme yönünde attığı adımlar, kulübe yeni bri vizyon kazandırmıştır. Fatih Terim'in ayrılmasından sonra, Galatasaray'ı daha sonradan şampiyonluğa taşıyacak olan Lucescu'yu da Türkiye'ye Faruk Süren yönetimi getirmiştir.
Futbol takımının kazandığı kupalar bakımından Galatasaray tarihinin en başarılı başkanıdır. 5.5 yıllık süreçte Galatasaray 14 kupa kazanmıştır. Dört defa üst üste Türkiye Ligi şampiyonluğu, üç defa Türkiye Kupası, üç TSYD Kupası, iki Cumhurbaşkanlığı Kupası, bir UEFA Kupası ve bir Süper Kupa şampiyonluğu bu döneme sığmıştır.[5]

Mehmet Cansun


(d. 1947, İstanbul) 1958'de Galatasaray Lisesi'ne başladı. Bu okulu 1967'de bitirdi. Mesleği Reklam ve Gıda Sektörü Yönetim Kurulu Başkanlığıdır. Mehmet Cansun İngilizce ve Fransızca bilmektedir. Galatasaray'ın 2001-2002 yılında başkanı olmuştur.

Özhan Canaydın



ozhancanaydin6

(d. 23 Ocak 1943, Bursa), eski Galatasaray Spor Kulübü'nün başkanı, eski basketbolcu, iş adamı.
1958 yılında basketbol oynamaya başladı. 1964 yılına kadar aktif olarak basketbol oynadı. 1957 yılında 155 sicil numarası ile Galatasaray'ın en küçük üyesi oldu. Basketbol oynadığı dönemde, 1962 yılında Genç Milli Takım'da Avrupa Gençler Şampiyonası'na iştirak etti. 1963'te Türkiye Şampiyonu olan Galatasaray Basketbol Takımındaki 8 kişinin arasındaydı. Galatasaray Yıldız, Genç, A Takımlarda oynadı. Türkiye şampiyonu olan takımlarda yer aldı.
1965 yılında Asuman Canaydın ile evlendi.42 yıldır süren mutlu bir evliliği olan Canaydın, 2 çocuk ve 4 torun sahibi. Oğlu Murat Canaydın, 1989 yılı Galatasaray Lisesi mezunu ve şu anda aile şirketinin başında. Kızı Zeynep Diniz ise 1 kız ve 1 erkek çocuk sahibi.Özhan Canaydın, 1963 yılında, babasının mesleği olan tekstil sektöründe iş hayatına başladı. Kısa bir süre sonra babasından ayrılarak kendi işini kurdu. 1984 yılında İtalyanlarla ortaklığa girerek dokuma, tekstil, örgü, boya ve konfeksiyon alanında yatırımlarda bulundu.
Türkiye'de Bursa'da Nilüfer'de Canaydın İlköğretim Okulu ve organize sanayide fabrikası bulunmakta. Biesseci adıyla ismini duyurmuş bu fabrika 20.000m2 kapalı alan üzerine kurulu ve 1.200 çalışanı var. Bu fabrikada Kappa, Nike, Next, Lacoste, Fila, Adidas, Mavi Jeans için ihracata yönelik üretim yapılıyor.Özhan Canaydın, Galatasaray Kulüp Başkanlığına adayı olması dolayısıyla tüm işlerini profesyonel yöneticilere devretmiştir. Galatasaray Kulubü'nde de yöneticilik görevlerinde bulunan Canaydın, Ali Tanrıyar, Alp Yalman ve Faruk Süren yönetimlerinde çeşitli görevlerde bulunmuştur.

Özhan Canaydın 22 Mart 2010 tarihinde vefat etmiştir.

Adnan Polat




adnan polat

Doğum 2 Kasım 1952
Erzurum - Türkiye
Milliyeti 22px Flag of Turkeysvg Türkiye

Diğer adları Başkan Polat Tanınma nedeni Galatasaray Başkanı , İşadamı Eğitim Üniversite Meslek İnşaat mühendisi, İş adamı Önceki Özhan Canaydın Sonraki - Adnan Polat, (d. 1953, Erzurum)iş adamı,yönetici ve Galatasaray Kulübü Başkanı.
1976 'da mezun olduktan sonra eğitimine Amerika Birleşik Devletleri 'nin Long Island Üniversitesi 'nde devam etmiştir. Daha sonra Türkiye 'ye dönüp hayvancılık işleriyle uğraşmıştır. 1981 'de Ege Seramik 'e katılmış ve 10 yıl boyunca CEO olarak görev yapmıştır. Türkiye Seramik Federasyonu 'nun şimdiki başkanıdır.

Adnan Polat 1992-1996 yılları arasında Alp Yalman yönetiminde Galatasaray 'ın asbaşkanlığı görevini yürütmüştür. 2006 'dan 22 Mart 2008'e dek de Özhan Canaydın yönetiminde asbaşkanlık yapmıştır. 22 Mart 2008 tarihinde yapılan Galatasaray kongresinde, Galatasaray Kulübü'nün 33. başkanı olarak seçilmiştir.
Son düzenleyen ahmetseydi; 19 Haziran 2016 17:56
Hayatın ne anlamı var.. Yanımda sen olmayınca....

Benzer Konular

2 Ekim 2016 / Misafir Spor
22 Ekim 2012 / Kral_Aslan Spor
23 Aralık 2011 / Misafir Spor