Arama

Galatasaray Spor Kulübü Kuruluş Tarihi - Sayfa 42

Güncelleme: 24 Ekim 2016 Gösterim: 392.764 Cevap: 611
Demir YumruK - avatarı
Demir YumruK
Ziyaretçi
16 Aralık 2007       Mesaj #411
Demir YumruK - avatarı
Ziyaretçi
Avrupa'ya pençe

Sponsorlu Bağlantılar
Sivas zaferi sonrası, "5 oyuncu isterim" diyen Kalli, yönetimi harekete geçirdi. Sezgin ve Üstünel Almanya'da, Polat ise Fransa ile İngiltere'de oyuncu avında. Emre Belözoğlu, Elmander, Coulibaly ve Gallardo listede.

Avrupa'ya yayıldı

Sezgin ve Üstünel Almanya, Polat ise Fransa ile İngiltere'de oyuncu bakıyor Cimbom'un listesinde Emre, Gallardo Elmander ve Coulibaly başı çekiyorlar.

Galatasaray, transfer için dört koldan çalışma başlattı. Sivasspor karşılaşmasının ardından teknik direktör Karl Heinz Feldkamp, bir kez daha transfer istediğini ve takıma en az 4-5 oyuncu alınması gerektiğini yinelerken, Alman hocanın bu isteği yönetimi harekete geçirdi. Kadroyu güçlendirmek için kolları sıvayan sarı-kırmızılı ekipte, başkan yardımcısı Adnan Polat İngiltere ve Fransa'da; yönetici Haldun Üstünel ile Futbol A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin ise Almanya'da futbolcu bakıyor.

EMRE'YE AÇIK ÇEK

Özel işleri nedeniyle Avrupa'da bulunan Polat'ın transfer görüşmeleri de yaptığı belirtilirken, Newcastle United'dan ayrılmayı düşünen Emre Belözoğlu ile yakından ilgilendiği, bu futbolcuyu almak için her türlü fedakârlığı yapmaya hazır olduğu gelen haberler arasında. Galatasaray'ın listesindeki diğer isimler ise PSG'de forma giyen eski göz ağrısı Gallardo, Toulouse'ta oynayan Elmander ve Mönchengladbach'ta görev yapan Soumalia Coulibaly.
Yaşar YALÇIN

Arda el öptü cezadan yırttı

Sivas maçında oyundan alınınca Kalli'ye hareket yapan genç yıldız Servet'in elini öptü, affedildi.

Arda affedildi

Sahada içinde kapıştığı Servet'in elini soyunma odasında öpen genç yıldız, bu hareketiyle kurtuldu.

KALLİ: KIZMADIM

Sivasspor maçında Servet Çetin ile tartışan ve oyundan alındıktan sonra Feldkamp'a el kol hareketleri yapan Arda Turan'a sarı-kırmızılı yönetim ceza vermeyecek. Kalli karşılaşma sonrası, Arda ilgili, "Gençliğine veriyorum, ona kızgın değilim" diyerek onu affettiğini açıklamıştı.

ÖZÜR DE DİLEDİ

Arda, Alman teknik direktörden sonra sahada kapıştığı Servet'in de gönlünü aldı. Soyunma odasında hatalı olduğunu belirterek Servet'ten özür dileyen ve elini öpen genç futbolcu bu hareketiyle ceza almaktan kurtuldu. Yönetim sadece disiplinsiz davrandığı için Arda'yı uyaracak.

Düzlüğe çıktı

Hafta içi yeni stadının temelini atan Aslan, liderliği de geri alıp moral tazeledi. Gözler şimdi UEFA Kupası'na çevrildi.

Sivasspor galibiyeti Cimbom'a ilaç gibi geldi. Derbide F.Bahçe'ye yenilince hem liderlikten olan, hem de ağır eleştiriler alan sarı-kırmızılı ekip, yeniden zirveye kurulurken tepkiler de yerini övgüye bıraktı. Aslantepe Ali Sami Yen Spor Kompleksi'nin temelinin atılmasının ardından, Sivas zaferi ile keyfi yerine gelen başkan Canaydın'ın teknik heyet ve futbolcuları telefonla tebrik ettiği ve "Liderliği geri aldınız, sıra UEFA'da. Gruptan çıkacağınıza inancım tam" dediği bildirildi.

LİGİN PATRONU

Öte yandan Galatasaray, oynadığı atak futbolun yanı sıra istatistikleriyle de ligin tartışmasız patronu durumunda. Turkcell Süper Lig'in en çok gol atan (29), en az gol yiyen (12), en az yenilen (1), en çok pozisyona giren (95), en az pozisyon veren (45), en çok isabetli şut atan (111), en çok korner atan (103) takımı olan sarı-kırmızılılar, son hafta Gençlerbirliği OFTAŞ engelini de kayıpsız geçerse ilk yarıyı lider tamamlayacak.

Uğur uçar gider

Sivasspor'un sol kanadını çökerten genç yıldızın hedefi A Milli Takım.

ASİST KRALI

G.Saray'ın genç sol beki Uğur Uçar, takımın asist krallığına koşuyor. Sivasspor maçında Nonda'ya verdiği 'al da at' pası ile bu sezonki 4. asistine imza atan genç oyuncu; Lincoln, Arda, Linderoth gibi ağır ağabeylerini yaya bıraktı.

53 İSABETLİ PAS

Yiğidolar'ın sol kanadını otobana çeviren Uğur, 53 isabetli pasıyla maçın gizli yıldızıydı. Kayseri'de stajını yapıp, bu sezon sağ bekte formayı tapulayan Uçar, hedefinin EURO 2008'de ay-yıldızlı kadroda yer almak olduğunu ifade etti.

Sis perdesini ortadan kaldırdı

Zaman zaman yediği goller nedeniyle eleştirilerin odağında yer alan Orkun, Sivasspor maçında yaptığı kurtarışlarla Galatasaray'ın kalesini hak ettiğini gösterdi. Sivas'ın yakaladığı net fırsatları büyük bir ustalıkla önlemesini bilen genç file bekçisi, dünkü idmanda uzun yıllar sarı-kırmızılı kaleyi korumak istediğini söyledi.

Balta, Volkan'ı kesti

HAKANBalta, sol bekte sezona fırtına gibi başlayan Volkan'ın pabucunu dama attı. Son maçlarda banko forma giyen genç oyuncu, Sivas karşısında hücuma verdiği destek ve isabetli pasları ile alkışlandı. Ligin başında 2 frikik golü atan Volkan ise kulübeye demir attı.

A. Wien startı verildi

LİDERLİĞİ geri alan Aslan, ara vermeden UEFA Kupası'nda çarşamba günü Austria Wien ile oynayacağı maçın hazırlıklarına başladı. Florya'da dün sabah yapılan antrenmanda Sivasspor maçında oynayan futbolcular rejenerasyon idmanı ile yetinirken, diğer futbolcular dar alanda taktik çalışmalar yaptı.

Demir YumruK - avatarı
Demir YumruK
Ziyaretçi
18 Aralık 2007       Mesaj #412
Demir YumruK - avatarı
Ziyaretçi
Önce Wien'i yen

Sponsorlu Bağlantılar
Austria Wien'in asla hafife alınmamasını isteyen Alman hoca, "Turu geçebilmemiz için önce biz 3 puan almalıyız. Diğer maça sonra bakarız" dedi.

UEFA Kupası'nda yarın Austria Wien ile kader maçına çıkacak olan G.Saray'da teknik direktör Feldkamp'tan oyunculara uyarı geldi. Turu geçmesi için kazanmanın dışında Panionios'un da puan kaybına ihtiyacı olan Aslan'da herkesin aklının Panionios- Bordeaux maçında olduğunu gören Alman hocanın, "Siz kendi işinize bakın. Wien'i daha yenmedik" dediği öğrenildi.

FORVET ÇİFT OLACAK

Tecrübeli teknik adamın, "Turu geçebilmemiz için öncelikle bizim maçımızı kazanmamız lazım. Austria Wien kesinlikle hafife alınacak bir takım değil. Helsingborg'a nasıl yenildiğimiz bize ders olmalı" ifadesini kullandığı bildirildi. Öte yandan G.Saray'ın hocası Kalli'nin yarın sahaya hücuma dönük bir takım çıkaracağı öğrenilirken, forvette Nonda ile Ümit ikilisinin yer alması bekleniyor.

Kalli yine bombaladı

G.Saray'ın Alman çalıştırıcısı takımdan memnun olduğunu belirtip, transfer sıkıntısından bahsetti.

G.Saray'ın sözünü esirgemeyen hocası Feldkamp yine ilginç açıklamalar yaptı. Takımın sezonun ilk yarısında gösterdiği performanstan memnun olduğunu belirten Kalli, Austria Wien ve G.Birliği OFTAŞ maçlarında da iyi futbol ve galibiyet beklediğini söyledi. Alman çalıştırıcı takımdaki sorunlara da değinirken, yönetimden transfer için randevu alamadığından yakındı. Kalli, "Adnan bey ne zaman uygun olur bilemiyorum" diyerek Polat'a gönderme yaptı.

ADNAN BEY UYGUN MU?

Kalli
şöyle konuştu: "Transfer konusunu görüşmek için Adnan Polat'tan randevu almaya çalışıyorum. Hasan'ın ayrılmak istediği söyleniyor. Yönetim ile ne konuştuğunu da Adnan bey uygun olduğunda öğreneceğim. 24 Aralık'ta Almanya'ya gideceğim. Gitmeden önce ricalarımı ona aktarmaya çalışacağım. 1-2 oyuncuyu göndermek istiyorum ama hepsinin sözleşmesi var. Gönderebilir miyim bilmiyorum."

Solda nöbet değişikliği

Sol bekte ilk onbire demir atan Hakan Balta'nın UEFA listesinde isminin olmaması, Volkan Yaman'a yeniden gün doğurdu. Kalli yarınki Austria Wien maçında mecburen Volkan Yaman'a görev verecek. F.Bahçe derbisinde bulduğu şansı iyi değerlendiremeyen Volkan, "Bu kez daha iyi oynayacağım. İnşallah kazanıp turu geçeceğiz" dedi.

İkisi de oynamıyor

Kalli, Lincoln ve Linderoth'un Austria Wien maçında da oynamayacaklarını açıkladı. İki yıldız için doktorlarla görüştüğünü belirten Alman hoca, "Lincoln ve Linderoth bu maçta da görev alamayacak. Sakatların durumunda önemli bir değişiklik yok" dedi.

Arda Turan'ı kovayım mı?

KALLİ, Sivas maçında Servet ile tartışan, oyundan aldığı için kendisine hareket yapan Arda ile ilgili, "Ceza verecek misiniz" sorusuna ise şu cevabı verdi: "Ne yapayım... Onu kovayım mı? Arda'nın yaptığını asla kabullenemem. Bunu ilk önce belirteyim. Ama konu ben değilim. Konu tamamen G.Saray. Bu tür davranışlar kulübü, camiayı, yönetimi ilgilendirir. Davranışı başkan ve yönetimimiz de görüyor."

Kayserili gözdeler

G.SARAY'da ara transfer için listenin başında Kayserisporlu Gökhan Ünal ve Mehmet Topuz var. Kayserispor 2 oyuncuyu da vermeye niyetli değil. G.Saray yönetimi ise ısrarlı davranarak fiyatı artırıp, takasta oyuncu vermeyi teklif ederek işi bitirmek istiyor.
Kral_Aslan - avatarı
Kral_Aslan
VIP MsXTeam
21 Aralık 2007       Mesaj #413
Kral_Aslan - avatarı
VIP MsXTeam
news manset resim y0 AdnanSezgin003

Sezgin'in kura değerlendirmesi

Galatasaray Futbol A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin, tek amaçlarının UEFA Kupası 3. turunda Bayer 04 Leverkusen'i elemek olduğunu söyledi.

Adnan Sezgin, yaptığı açıklamada, UEFA Kupası'ndan bundan sonra kolay maçları olmadığını ifade ederek, "Tek amacımız Bayer 04 Leverkusen'i eleyerek bir üst tura çıkmak ve daha üst turlarda yolumuza devam etmek. İstanbul'daki maçın yanı sıra, Almanya'daki karşılaşmada da seyirci avantajının bizde olacağını düşünüyoruz. Bu da bizim için önemli bir artı" dedi.
Takımda önemli oyuncuların sakat olduğuna da dikkat çeken Sezgin, maçlar öncesi verilecek aranın kendileri için önemli bir fırsat olduğunu ifade ederek, "O maçlara en olumlu koşullarda çıkacağız. Tek isteğimiz rakibimizi eleyerek yolumuza devam etmek" derken, "Grup maçlarında sergilediğimiz performansla, bu turda ortaya koyacağımız oyun arasında mukayese dahi olmayacak. Ayrıca eleme usulü olmasının da farklı bir havası olacaktır" ifadelerini kullandı.
Sezgin ayrıca, transfer döneminde takıma takviye yapma çabaları olduğunu vurgulayarak, isteklerini gerçekleştirebilmeleri halinde, bunun da güçlerini artıracağına inandıklarını sözlerine ekledi.

news manset resim y0 Sevinc

Aslan'ın rakibini tanıyalım

UEFA Kupası 3. turunda Galatasaray'ın rakibi olan Alman ekibi Bayer 04 Leverkusen, sarı-kırmızılı takım gibi UEFA Kupası'nı müzesine götüren ekipler arasında yer alıyor.

Bu sezon UEFA Kupası 1. turunda Portekiz temsilcisi Leiria'yı 3-1 ve 3-2'lik sonuçlarla eleyen Bayer 04 Leverkusen, Spartak Moskova, FC Zürih, Sparta Prag ve Toulouse'la mücadele ettiği (E) Grubu'nda ise 3 galibiyet alıp, 1 kez yenilerek topladığı 9 puanla ilk sırada yer almayı başardı.
1987-88 sezonunda İspanyol ekibi Espanyol'u finalde mağlup ederek UEFA Kupası'nı kazanmayı başaran Bayer 04 Leverkusen, milli futbolcu Yıldıray Baştürk'ün de kadrosunda yer aldığı 2001-2002 sezonunda ise Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde final oynama başarısı gösterdi. Alman ekibi finalde Real Madrid'e 2-1'lik skorla boyun eğdi.
Avrupa kupaları tarihinde toplam 137 maça çıkan Bayer 04 Leverkusen, 59 galibiyet, 33 beraberlik ve 45 yenilgi aldı. UEFA Kupası'nda ise bugüne kadar çıktığı 62 maçta 27 galibiyet ve 17 beraberlik elde ederken, 18 karşılaşmada ise rakiplerine yenilmekten kurtulamadı.
GÜÇLÜ KADRO
Almanya Birinci Ligi Bundesliga'da geride kalan 17 haftada 30 puan toplayarak 4. sırada kendine yer bulan Bayer 04 Leverkusen, güçlü kadrosuyla dikkat çekiyor.
Takımın kaptanlığını yapan Carsten Ramelow'la birlikte, Bernd Schneider, Tranquillo Barnetta, Theofanis Gekas, Stefan Kiessling, Sergej Barbarez ve Manuel Friedrich kadrodaki önemli isimler.
Almanya'nın köklü kulüpleri arasında yer alan Bayer 04 Leverkusen, 1904 yılında kurulurken, takımın lakabı olarak ise ''İşçi sınıfı'' anlamına gelen (Werkself) kullanılıyor.
Teknik direktörlüğünü Michael Skibbe'nin yaptığı Alman temsilcisi, karşılaşmalarını 22 bin 500 seyirci kapasiteli Bay Arena'da oynuyor.
TÜRK TAKIMLARIYLA İKİ KEZ EŞLEŞTİ
Bayer 04 Leverkusen, Avrupa kupalarında bugüne kadar Türk takımlarıyla iki kez eşleşti.
Fenerbahçe ile 2001-02 sezonu Şampiyonlar Ligi grubunda karşılaşan Alman ekibi her iki maçı da 2-1 kazanmayı başarırken, 2006-07 UEFA Kupası grubunda karşılaştığı Beşiktaş'ı da kendi evindeki maçta 2-1 yendi.

Hayatın ne anlamı var.. Yanımda sen olmayınca....
Demir YumruK - avatarı
Demir YumruK
Ziyaretçi
21 Aralık 2007       Mesaj #414
Demir YumruK - avatarı
Ziyaretçi
Bu daha başlangıç

Galatasaray'da çok mutlu olduğunu belirten Kongolu: Yakında herkes gerçek Nonda'yı görecek ve benden övgüyle bahsedecek.

Bu sezon ligde 6 gol atan ve Ümit'le birlikte en golcü ismi olan Nonda, Fotomaç'a özel açıklamalar yaptı. Sarı-kırmızılı ekibin, Afrika'da bile yakından tanındığını ve Galatasaray'dan teklif aldığında gurur duyduğunu ifade eden yıldız oyuncu, "Arkadaşlarım, taraftarlar ve basın beni hemen kabul ettiler. Bu yüzden Türkiye'de olmaktan çok mutluyum" diye konuştu.

KEYİF ALIYORUM

Sarı-kırmızılı forma altında büyük başarılar yaşamak istediğini kaydeden Nonda şöyle devam etti: "Türkiye'ye geleli kısa bir zaman oldu ve buradaki kariyerimin daha başındayım. Esas Nonda'yı yakında herkes görecek. Kontratım bitince eminim ki herkes benden övgüyle bahsedecek." Nonda, takımdaki diğer golcüleri çok beğendiğini de sözlerine ekledi.

Bol şanslar

Bordeaux'nun Panionios'u yenmesiyle gruptan çıkabilen Aslan'ı üçüncü turda birbirinden güçlü takımlar bekliyor.

14.00'TE ÇEKİLECEK

UEFA Kupası'nda grubunda 3. olarak turlayan G.Saray'ın rakibi bugün belli oluyor. Kura çekimi, İsviçre'de gerçekleştirilecek. Cimbom ise UEFA'da grubunu 3. bitirdiği için, diğer gruplarda ilk sırayı elde eden ekiplerden biriyle eşleşecek. Statü gereği Bordeaux ile karşılamayacak G.Saray'ın rakipleri dün UEFA'da oynanan maçlar sonucunda netleşti. İşte Aslan'ın muhtemel rakipleri:

NİHAT DA ÇIKABİLİR

Almanya'dan Bayern Münih, Bayer Leverkusen ve Hamburg, İngiltere'den Everton, İspanya'dan Getafe, Atletico Madrid ve milli oyuncumuz Nihat'lı Villarreal. UEFA'da grup maçlarında ilk sırada alan ekipler, ilk maçları deplasmanda olmak üzere, 3. sırada tamamlayan ekiplerle karşılaşacak. G.Saray ilk karşılaşmasını 13 Şubat, rövanşı ise 21 Şubat'ta oynayacak.

Sabır gerekli

"Belki de Süper Lig'in en iyi futbolcusu ama zaman tanınmalı. Ne yazık ki Türkiye'de baskı ortamı var".

ÇOK KALİTELİ BİR YILDIZ

Sezon başı Galatasaray'dan Avusturya'nın Red Bull Salzburg takımına transfer olan Sasa İliç, İstanbul'da güzel günlerinin geçtiğini söyledi. Sırp oyuncu, sarı-kırmızılı takımın yeni transferi Lincoln için, "Belki de Türkiye liginin en iyi futbolcusu, ama biraz sabır gösterilmeli. Onun kalitesini tartışmaya gerek yok" diye konuştu.

KAZANMAK ZORUNDASIN

İliç, Türkiye'de futbolcular üzerinde çok büyük baskı olduğunu ve bunun futbolcuların performansını etkilediğini söyledi. Sırp oyuncu sözlerini şöyle tamamladı: "Avusturya'da böyle bir baskının çok fazla olduğunu söyleyemem. Türkiye'de hep kazanmak zorundasınız. Yine de zaman zaman İstanbul'u çok özlüyorum."
Sedef 21 - avatarı
Sedef 21
Ziyaretçi
21 Aralık 2007       Mesaj #415
Sedef 21 - avatarı
Ziyaretçi
Isaksson geliyor

1D7E8C3711FBE74AB66C1988r sp
GALİP ÖZTÜRK
sp

sp
Hem İngiliz hem de İsveç gazeteleri, Manchester City'nin kalecisi Andreas Isaksson'un G.Saray'a geleceğini iddia etti. Ada basınına göre 26 yaşındaki file bekçisi önümüzdeki ay Cimbom'da..
sp
Galatasaray'a geldiği günden bu yana ortaya koyduğu hırslı ve başarılı futbolla taraftarın sevgilisi olan Nonda, SABAH'a konuştu. İşte sarı-kırmızılı yıldızın kariyerinin başlangıcından siyasi görüşlerine, Galatasaray'ın durumundan Austria Wien maçına kadar söyledikleri:
- Futbola ilk olarak eğlenmek için başladım. Güney Afrika'ya gittiğimde artık bu işten para kazanacağımı anlamıştım.
- G.Saray'dan teklif gelince gurur duydum. Büyük hedefleri olan bir takımın amaçlarını gerçekleştirmesine yardımcı olabilirim diye düşündüm. lBırakın Avrupa'yı, Afrika'da bile G.Saray'ın tanınmadığı bir ülke yok. Herkes takımı ve başarılarını biliyor.
- Che Guevara benim için özel bir insan. Hayat hikayesini ve ona yakın yazarları okudum. Fikirlerimiz örtüşüyor, dünyayı aynı şekilde algılıyoruz.
-G.Saray'a çabuk uyum sağladım. Arkadaşlarım, taraftarlar ve basın beni hemen kabul ettiler. Bu yüzden Türkiye'de olmaktan çok mutluyum.
- Buradaki kariyerimin başındayım. Esas Nonda'yı yakında herkes görecek. Kontratım bitince eminim ki camiam benden çok iyi bahsedecek.

LİNCOLN'Ü ARIYORUM DİYEMEM
-Türkiye'de futbol kalitesi yüksek. Özellikle bizdeki ve F.Bahçe'deki gençler gelecek vaat ediyor. Arda, Uğur ve Sabri büyük oyuncular.
- Forvetteki tüm arkadaşlarım çok kaliteli. Hakan büyük tecrübe, Ümit tam bir 9 numara, Serkan ise canavar gibi. Hepsiyle oynamayı seviyorum.
-A.Wien maçı çok ilginçti. Ama futbolda bunlar da var. Umarım şans hep yanımızda olur, biz de sınırlarımızı zorlar ve kupayı alırız.
- F.Bahçe derbisinin önemi bana maçtan önce anlatıldı. Maalesef yenildik. Rövanşı alacağız. Ancak şampiyonluk her şeyden önemlidir.
- Hocamla aram normal. Ne az ne fazla samimi bir çizgimiz var. O bizim patronumuz, biz de işçiyiz.
- Ülkem Kongo'nun en büyük ihracı müzik ve dans. Ben de bunları çok seviyorum. Programımız yoğun olduğundan İstanbul'u fazla gezemedim, genelde ailemle zaman geçiriyorum.
- Lincoln büyük oyuncu, kendine has bir futbolu var. Ama şu an aramızda yok. Arda ve Hasan'ı unutmamak lazım. Kaliteli oyuncularımız olduğu için Lincoln'ü çok arıyorum diyemem.
Demir YumruK - avatarı
Demir YumruK
Ziyaretçi
22 Aralık 2007       Mesaj #416
Demir YumruK - avatarı
Ziyaretçi
Galatasaray'a Leverkusen

7 191675 lever280

Galatasaray?ın kurası gönlümüze göre oldu.
22.12.2007

13-14 Şubat 2008
Galatasaray-Leverkusen

21 Şubat 2008
Leverkusen-Galatasaray
Galatasaray’ın kurası da gönlümüze göre oldu. Leverkusen eski gücünde değil. Almanya’daki gurbetçilerimizi de düşününce avantaj bizde n 12’de

Aslan'ın dişine göre

7 191625 22PTS21LEVER Y280

İlk maç 13-14 Şubat'ta Ali Sami Yen'de, rövanş ise 21 Şubat'ta oynanacak. Cim Bom elerse, 4. turda Zürih-Hamburg eşleşmesinin galibine rakip olacak.
22.12.2007

Cim Bom’dan ucuz

Gruptaki son maçlarda ‘bir futbol mucizesi’ gerçekleşince UEFA’da yoluna devam etme hakkını kazanan Galatasaray, 3. turda Almanya’nın Bayer Leverkusen takımıyla eşleşti. Temsilcimiz gibi tarihinde bir kez bu kupayı müzesine götüren Alman ekibinin kadrosunda ünlü isimler bulunuyor. Bundesliga’da ilk yarıyı dördüncü tamamlayan Sarı-Kırmızılı ekibin rakibi, toplam değer olarak temsilcimizden ucuz. Aslan toplamda 75 milyon 350 bin Euro iken, Leverkusen ise 69 milyon Euro.

Dede toruna karşı!

Maçlarını 22 bin 500 kişilik Bay Arena Stadı’nda oynayan Bayer Leverkusen’in başında, 33 yaşında Borussia Dortmund’u çalıştırarak Bundesliga’nın en genç teknik adamı unvanına sahip olan 42 yaşındaki Michael Skibbe bulunuyor. 74’lük Kalli ile genç çalıştırıcı Skibbe’nin kapışması, bu bakımdan merakla bekleniyor. Bugüne kadar Türk takımlarıyla Avrupa kupalarında üç kez karşılaşan Alman ekibi, Fenerbahçe’yi 2 kez, Beşiktaş’ı da bir kez 2-1’lik skorlarla yendi.

Bayer Leverkusen 11'i
Adler
Castro
Sarpei
Friedrich
Haggui
Freier
Barnetta
Ramelow
Rolfes
Kiessling
Gekas
BAYER LEVERKUSEN
Renkleri: Kırmızı-Siyah
Kuruluş: 1904
Başkanı: Wolfgang Holzhauser
Teknik direktör: Michael Skibbe 42 yaşında
Takım değeri: 69 milyon Euro
Stadı: BayArena (22.500)
Seyirci Ort. (2007-2008): 22.250
Stat geliri(2007-2008): 55 milyon Euro
Kombine: 16.000
TV Geliri(2007-2008): 40 milyon Euro
BAŞARILARI
Almanya Kupası: 1
UEFA Kupası: 1
Almanya Ligi: 1997, 1999, 2000, 2002 ikincilik
UEFA Şampiyonlar Ligi: 2002 finalisti
TRANSFERLERİ 2007-2008
Ricardo Faty kiralık Roma'dan
Manuel Friedrich Maniz'den
Theofanis Gekas Aachen'den
Hans Sarpei Wolfsburg'dan
Vrastislav Gresko Nürnberg'den
Lukas Sinkiewicz Köln'den
Atanas Kurdov Levski Sofya'dan
Arturo Vidal Colo-Colo'dan
Nasıl geldiler?
E GRUBU
Takım O G B M A Y P
Leverkusen 4 3 0 1 8 2 9
S.Moskova 4 2 1 1 4 3 7
Zürih 4 2 0 2 4 7 6
Sparta 4 1 1 2 4 5 4
Toulouse 4 1 0 3 4 7 3

Sonuçlar
Leverkusen-Toulouse: 1-0
S.Moskova-Leverkusen: 2-1
Leverkusen-Sparta: 1-0
Zürih-Leverkusen: 0-5
1. tur
Leverkusen-Leira: 3-1
Leira-Leverkusen: 2-3

Avrupa’da Bayer
Avrupa Kupaları’nda bugüne kadar 137 maçta 59 galibiyet, 33 beraberlik ve 45 mağlubiyeti bulunan Bayer Leverkusen 229 gol attı, 175 gol yedi. UEFA Kupası’nda 62 karşılaşmaya çıkan Alman ekibi 27 galibiyet, 17 beraberlik ve 18 mağlubiyet aldı, 94 gol attı, 61 gol yedi.

Ligde bu sezon

Bu sezon Bundesliga’da 17 maçta 9 galibiyet, 3 beraberlik ve 5 mağlubiyet alan, 32 gol atan 16 gol yiyen Bayer Leverkusen ilk yarıyı 30 puanla lider Bayer Munih’in 6 puan gerisinde 4. sırada tamamladı.

'Şanslar yarı yarıya'

7 191623 Rudi VC3B6ller280

Leverkusen Sportif Direktörü Rudi Völler, "Zor kura, ancak çözümsüz değil".
22.12.2007

Leverkusen Sportif Direktörü Rudi Völler, “Zor kura, ancak çözümsüz değil. Eşit şansa sahibiz” derken, Eurosport’ta ise “Galatasaray, çıkabilecek en güçlü rakipti” yorumu yapıldı
‘Harika Türk takımı’
Bayer Leverkusen’un Galatasaray ile eşleşmesi, Almanya’da geniş yankı buldu. Alman kulübünün spor müdürü olan bir zamanların ünlü golcüsü Rudi Völler, Galatasaray’ın zorlu bir rakip olduğunu, ancak şansların yarı yarıya olduğunu söyledi. “Kuramız çok zor, ancak çözülebilir” diyen Völler, “İlk maçın deplasmanda olması iyi. Ulusal ve uluslararası düzeyde büyük başarılar gösteren harika bir Türk takımına karşı büyük bir mücadele olacak. Kesinlikle çekişmeli bir mücadele yaşanacak” diye konuştu.

‘En güçlü rakip’

Völler, sözlerini “Feldkamp ile karşılaşacağımız için mutluyuz” diye noktalarken, Eurosport kanalının Alman sunucusu ise, Galatasaray’ın Alman takımının karşısına çıkabilecek en güçlü takım olduğunu söyledi. “Bayer, Feldkamp’ın Galatasaray’ına karşı” başlığıyla benzer bir yoruma yer veren Kicker’in internet sitesinde, Galatasaray Teknik Direktörü Karl-Heinz Feldkamp’ın, daha önce Kaiserslautern takımının 1991 yılında lig şampiyonu olmasını sağladığını, ayrıca 3 Almanya Kupası kazandığını hatırlattı.

Üstünel: Onlar bizden korksun

7 191619 halll2800

Yönetici Haldun Üstünel, gruplardaki durgunluğu elemeli maçta atacaklarını söyledi.
22.12.2007

Yönetici Haldun Üstünel, gruplardaki durgunluğu elemeli maçta atacaklarını söyledi. “Galatasaray iki ayaklı maçlarda daha farklı oynuyor” diyen Üstünel, “Oyuncularımız da böyle düşünüyor. Şubat’a kadar takıma takviye yapabiliriz. Sakatlarımızın düzelmesiyle daha iyi olacağız. Rakibimizin gücü ne olursa olsun, turu geçen olmak istiyoruz. Avrupa’daki herkes Galatasaray’ı biliyor. Onlar çekinecek” ifadesini kullandı.

'Bomba gibi döneceğim'

7 191606 22FAN11LINCOLN B Y280

Özel çalışma programıyla ülkesine tatile giden Brezilyalı, "Dönüşüm muhteşem olacak. Gerçek Lincoln'ü herkes izleyecek" sözünü verdi
22.12.2007

‘Kimse merak etmesin’

Sarı-Kırmızılı ekibin, Gheorghe Hagi’den sonra eksikliğini hissettiği yıldız olarak renklerine kattığı Cassio Lincoln’ün, ülkesine tatile giderken bomba gibi döneceğine dair söz verdiği belirtildi. Sezon ilk yarısında inişli-çıkışlı bir grafik sergileyen ve sık sık sakatlandığı için beklenenden uzak bir görüntü çizen Brezilyalı oyuncu, bu durumunu uyum sürecini henüz atlatamamasına bağladı. Sakatlığı nedeniyle devreyi kapatan ve izin alarak ülkesine giden Brezilyalı, özel çalışma programını da yanına aldı.

‘Uyum süreci bitti’

Teknik kadronun hazırladığı programa harfiyen uyacağını söyleyen Lincoln’ün, “Her bakımdan çok farklı bir ülkeye geldim. Galatasaray camiasının sıcak yaklaşımı beni çok mutlu etti, ama alışma süresi yine de uzadı. Ancak artık bu sorun geride kaldı. 2 Ocak’ta döndüğümde, hem sağlık hem de beyin olarak tam hazır olacağım. Beklentilere tam olarak yanıt veremediğimi ben de biliyorum. Bunun ezikliğini de hissediyorum açıkçası. Ancak size söz veriyorum, dönüşüm muhteşem olacak” ifadelerini kullandığı vurgulandı.
Demir YumruK - avatarı
Demir YumruK
Ziyaretçi
24 Aralık 2007       Mesaj #417
Demir YumruK - avatarı
Ziyaretçi
Liderin yoksa... Liderlik de yok

7 191902 bs2412

Galatasaray, rahatsızlığı nedeniyle teknik direktörü Feldkamp'tan yoksun çıktığı ikinci maçını da golsüz beraberlikle noktaladı ve ilk yarının son haftasında zirvedeki yerini kaybetti.
24.12.2007

Galatasaray, rahatsızlığı nedeniyle teknik direktörü Feldkamp’tan yoksun çıktığı ikinci maçını da golsüz beraberlikle noktaladı. Sarı-Kırmızılılar, A.Wien karşısında Bordeaux’nun da yardımıyla UEFA Kupası’nda gruptan çıkmayı mucizevi bir şekilde başarmıştı. Ancak Cim Bom’a dün Ankara’da yardım edecek kimse yoktu. Ne sahadaki oyuncular, ne antrenörü, ne de sakat süperstarı Lincoln... OFTAŞ önünde oldukça silik bir futbol sergileyen Aslan, 1 puana razı olup, ilk yarının son haftasında zirvedeki yerini kaybetti.

Deplasman kabusu

Başkent’te OFTAŞ’ı deviremeyen Aslan, dış sahadaki 11. puanını kaybetti. Ortaya konan futbol, ikinci yarı için hiç ümit vermedi...

9 191903  sukur2412

Galatasaray’ın başında hocası yok. Lincoln, Linderoth, Ayhan, Ümit Karan sakat. Hava soğuk, zemin bozuk. Çarşamba günü muhtemelen ‘Avrupa kupalarının en kötü takımı’ A. Wien’i yenemeyen Sarı-Kırmızılılar’ın dün akşam kazanmak için bir mucizeye ihtiyacı vardı.
Açık seçik görüldü, Galatasaray’ın devre arasında transfere ve takımın başında duracak bir hocaya ihtiyacı var...
Hazırlık maçı tadında bir karşılaşma oldu. Herhalde Galatasaraylı oyuncular ligin geçen hafta bittiğini düşünüyordu...
İki takım da maça kontrollü başladı. Öyle de bitirdi...
13. dakikada Tozo, Barış’ı geçip sert vurdu, top Orkun’da kaldı...
16’da Arda soldan kale sahasına girdi, çizgiye indi, Hakan Şükür’e verdi. Müsait pozisyonda Hakan vuramadı.
22’de Nonda ileri şişirilen topu ceza sahası çizgisi üzerindeki Hakan Balta’ya indirdi. Hakan Balta vurdu, aut...
28’de Hakan Balta’nın uzun pasında Oftaş defansı topu sektirdi, Hakan Şükür, önünde kalan meşin yuvarlağa yetişemedi...
39’da Sabri’nin kornerinde topu göğsüyle yumuşatan Mehmet Topal sert vurdu, top az farkla auta gitti...
İlk yarı 0-0 sona erdi...
Galatasaray’ın 2. yarı ilk pozisyonuna 59. dakikada bir duran toptan girdi. Sabri’nin ortasına boş pozisyondaki Arda vuramadı...
61’de Mehmet Topal’ın sert şutu az farkla auta gitti...
72’de Arda sağdan ortaladı, top penaltı noktası üzerinde Hakan Şükür’ün üzerinden geçti...
83’te top ceza sahası çizgisi üzerinde Arda’nın önünde kaldı. Arda vurdu, Recep çıkardı.
87’de Arda’nın ara pası ile ceza sahasında topla buluşan Nonda vurdu, aut...
14 hafta boyunca lider olan Galatasaray 17. hafta sonunda üçüncülüğe düştü. Son 4 haftada 5 puan toplayabilen Galatasaray, oynadığı futbolla ligde bulunduğu yeri hak etmiyor...
Raşit Altun

Stat: 19 Mayıs
Hakemler: Kuddusi Müftüoğlu, Serkan Akarca, Serdar Akçer
Gençlerbirliği OFTAŞ Spor: Recep xx, Orhan x, İlhan xx, Giray xx, Hakan xx, Serkan xx, Olgay x, Tozo xx, Bülent xx (Dk. 83 Savaş ?), Murat Kalkan x (Dk. 87 Kenan ?), İbrahim xx
Galatasaray: Orkun xx, Uğur xx, Song xx, Servet xx, Hakan Balta x (Dk.77 Volkan x), Sabri x (Dk. 67 Mehmet Güven x), Mehmet Topal xx, Barış xx (Dk. 81 Serkan ?), Arda x, Nonda x, Hakan Şükür xx
Sarı kartlar: Dk. 41 İbrahim (Gençlerbirliği OFTAŞ Spor), Dk. 41 Servet, Dk. 90 Volkan (Galatasaray)

Emre artık Aslan

7 191894  emre2412

Galatasaray transferdeki ilk adımı attı, Ankaragücü'nden Emre'yi renklerine bağladı. Mehmet Yıldız için de düğmeye basıldı.
24.12.2007

Transfer Ankara’da bitti...

Sezona çok iyi başlayan ancak arka arkaya gelen puan kayıpları sonrası ilk yarıyı 3. sırada tamamlayan Galatasaray, kadroyu takviye etmek için transfer çalışmalarına hız verdi. OFTAŞ karşılaşması için Ankara’da bulunan Sarı-Kırmızılı idareciler, dün Ankaragücü’nün stoperi Emre Güngör’ün transferini bitirdi. Daha önce ayrılmak istediğini açıklayan 23 yaşındaki genç futbolcunun da Cim Bom’un cazip teklifine “evet” dediği ve transferin mutlu sonla noktalandığı belirtildi.

Sivas’tan yanıt bekleniyor

Emre Güngör’ün yanı sıra Sivasspor’un golcüsü Mehmet Yıldız için de görüşmeler sürüyor... Kırmızı-Beyazlılar, 2 milyon dolar peşin, artı 2 futbolcu isterken, Polat bu fiyatı kabul etti ve 500 bin dolardan 4 taksit yapma teklifinde bulundu. Sivasspor Başkanı Mecnun Odyakmaz’ın bu teklife pek bakmadığı ve görüşmelerin bugün de süreceği öğrenildi. Galatasaray, Emre Güngör ile Mehmet Yıldız’ı renklerine bağlayıp devre arası transferini bitirmeyi planlıyor.

Polat’ın öfkesi

Ortaya konan futbol ve liderliğin kaybedilmesiyle küplere binen Galatasaray Başkan Yardımcısı Adnan Polat, 90 dakika biter bitmez havaalanına koştu. İstanbul’a ilk uçakta yer arayan Polat’ın takımı beklemeden 22.00 uçağıyla kente döndüğü belirtildi. Bu sırada tecrübeli yöneticinin bir hayli öfkeli olduğu ifade edildi. Sarı-Kırmızılı kafile ise 23.40 uçağıyla hareket etti.

2. Topal geliyor

Dardanelspor’da yaklaşık 2.5 sezon forma giydikten sonra Galatasaray’a transfer olan, Mehmet Topal’ın kardeşi İsmail Topal, Çanakkale Süper Amatör Lig takımlarından Bozcaadaspor’da forma giyiyor. Takımın başarısında önemli rol oynayan 18 yaşındaki futbolcu, tek hedefinin ağabeyi gibi olmak istediğini belirterek, "Çok çalışıp kendimi geliştiriyorum. Amacım, Galatasaray'da ağabeyim Mehmet Topal'la beraber top koşturmak" dedi.
Demir YumruK - avatarı
Demir YumruK
Ziyaretçi
25 Aralık 2007       Mesaj #418
Demir YumruK - avatarı
Ziyaretçi
Galatasaray'ın vazgeçilmez ikilisi: Servet ve Song

Galatasaray’ın Turkcell Süper Lig’de ilk yarı sonundaki en istikrarlı futbolcuları Servet ve Song oldu.
Ligde oynanan 17 maçın 16’sında forma giyen oyunculardan Servet, sadece Kasımpaşa maçında sakatlığı nedeniyle dinlendirildiği için, Song da cezası nedeniyle Sivasspor maçında oynayamadı.
Toplam 1140’ar dakika sahada kalan iki futbolcu, "Cim bom"un vazgeçilmezleri olarak ilk yarıya damga vurdular.
Altyapısından yetiştiği Galatasaray’a bu sezon transferle dönen kaleci Orkun, 17 maçın 15’inde oynayıp 1350 dakika sahada kalarak, teknik direktör Feldkamp’ın bankoları arasında yer aldı. Orkun’u, 1191 dakika oynayan alt yapıdan yetişen Uğur takip etti.

YENİ TRANSFERLERDE İLK SIRA HAKAN BALTA’NIN
Yeni transferler içinde ise ilk sırayı Vestel Manisaspor’dan transfer edilen sol kanat savunucusu Hakan Balta elde etti.
Hakan Balta, 11 maçta ilk 11’de başlayıp 13 maçta oynarken, 1101 dakika sahada kalırken, bu futbolcuyu yine 11 maçta ilk 11’de maça başlayıp, 16 maç oynayan Barış 1014 dakika sahada kalarak takip etti.

HAYAL KIRIKLIĞI BOUZID
Galatasaray’da bu sezon hayal kırıklığı yaratan yeni transfer; Bouzid oldu.
Savunmada forma giyen Bouzid, ilk yarıda 4 maçta ilk 11’de sahaya çıkarken, 6 maçta oynadı ve 337 dakika forma şansı buldu. Serkan, 4 maça ilk 11’de başlayıp 11 maçta oynarken, sahada 396 dakika kaldı.
Sarı-kırmızılı ekipte, Linderoth da sakatlıkları nedeniyle 7 maçta forma giyip 629 dakika sahada kaldı.

23 FUTBOLCU FORMA GİYDİ
Galatasaray’da teknik direktör Karl Heinz Feldkamp, ligin ilk yarısında toplam 23 futbolcuya forma şansı verdi.
"Cim bom"da, genç yetenek olarak lanse edilen Carrusca 1 maçta oynayıp 77 dakika sahada kalırken, yılların tecrübesi Okan sadece 2 dakika forma
giyebildi. Galatasaray’ın yıldız oyuncusu Hasan da 5 maçta ilk 11’de başlayabilirken, 9 karşılaşmada oynayıp 4 dakika sahada kaldı.
Demir YumruK - avatarı
Demir YumruK
Ziyaretçi
25 Aralık 2007       Mesaj #419
Demir YumruK - avatarı
Ziyaretçi
Önce defans

Finli kaleci Jaaskelainen'le görüşmeleri sürdüren yönetim, Song'a bir yıllık sözleşme uzatma önerdi.

Ara transfer startını veren Cimbom'da öncelik kaleci ve stoper olarak belirlendi. Ligin en az gol yiyen kalecisi Orkun'a güvenmeyen yönetimin, Bolton'un Finli file bekçisi Jaaskelainen'le temasa geçtiği öğrenildi. 32 yaşındaki kaleci de Bolton kulübünden ayrılmak isterken, pazarlığın sürdüğü bildirildi.

EMRE SÜRPRİZİ

Ocakta Afrika Kupası'na gidecek ve 1 ay kalacak Song için de arayış var. Dün Song'dan turnuvaya katılmamasını isteyen Adnan Sezgin olumlu yanıt alamadı. Bunun üzerine Sezgin, Song'a fiyatında düzeltme ve 1 yıllık sözleşme uzatma önerdi. Kamerunlu buna sıcak baktı. Bu arada A.Gücü'nün kaptanı Emre Güngör'le anlaşıldı.

Lucescu harekatı

Feldkamp'tan umudunu kesen Galatasaray yönetimi, dün teknik direktör arayışlarına başladı. Futbol A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin'in Lucescu ile temas kurarak teklifte bulunduğu ifade edildi. Rumen hocanın, Sezgin'e "Türkiye'de yeniden çalıştırmayı istediğim tek kulüp Galatasaray. Eğer şartlar oluşursa seve seve gelirim" diyerek yeşil ışık yaktığı kaydedildi. Lucescu'nun Shakhtar Donetks ile 1 yıllık daha sözleşmesi bulunuyor. İstanbul BŞB'nin hocası Abdullah Avcı da Galatasaray'ın gündeminde.

İlk aday Lucescu

Son iki maça çıkamayan Alman'ın geri dönmeyeceği iddia edildi. Arayış başladı.

POLAT YALNIZ KALDI

G.Saray, Feldkamp ile yol ayrımına geldi. Yaşı (74) ve disiplin uygulamaları nedeniyle tartışılan Alman hocanın, grip olduğu gerekçesiyle Wien ve OFTAŞ maçlarında takımını yalnız bırakması bardağı taşırdı. Adnan Polat dışında destekçisi kalmayan Kalli'nin kovulmadan gönderilmesi için formül aranıyor.

SOUNESS PLASE

Yönetimin karşılıklı anlaşarak istifa formülü ile olayı çözeceği, Feldkamp'ın Almanya'dan geri dönmeyeceği iddia edildi. Bu arada yönetimin yeni hoca arayışlarına gizlice başladığı belirtildi. Adaylar arasında Shakhtar'lı Lucescu, boşta olan Souness ve Abdullah Avcı'nın isimleri geçiyor.

Fiorentina Arda'yı istiyor

Seria A takımı Fiorentina'nın Arda Turan'ı istediği bildirildi. Fiorentina Sportif Direktörü Pantaleo Corvino'nun transfer listesine Galatasaraylı Arda'yı da eklediği belirtildi. Fiorentina'ya yakınlığıyla bilinen spor kanalı Firenze Viola bu gelişmeyi duyururken, Palermo'nun da Arda Turan'ı istediğini belirtti.

Sicili kabarık

Kalli, G.Saray'ı ilk çalıştırdığı 1992 yılında sezon sonu takımı yardımcısı Hollmann'a bırakıp gitmişti. Alman hoca, 98-99'da geldiği Beşiktaş'ı da ertesi sezonun 2. haftasında sağlık sorunlarını gerekçe gösterip terk etti. Yerini bu kez Briegel'i bıraktı.

Taraftar da sildi

Feldkamp'a tribünden destek veren sarı- kırmızılı taraftarlar da Alman hocadan desteğini çekti. 'galatasaray.com'- daki "Sezonu şampiyon bitirmemiz için hangisi gerçekleşmeli?" anketinde beş seçenekten en çok oyu, "Yeni teknik direktör aranmalı" şıkkı aldı.
Sedef 21 - avatarı
Sedef 21
Ziyaretçi
25 Aralık 2007       Mesaj #420
Sedef 21 - avatarı
Ziyaretçi
Kalli yetmez
Benim tanıdığım Kalli, eğer G.Saray'ın liderliğini belirleyecek maçı izlemiyor ve Almanya'ya gidiyorsa bir daha geri dönmez Gitmesi gerek kendi, gerekse G.Saray adına en doğru karar. Ama Kalli'nin gitmesiyle iş bitmez. Polat ve ekibinin de muhakkak gitmesi lazım.... Ben Adnan Polat'a en çok destek olanlardan biriyim. Ancak o Adnan Polat, ipleri eline aldıktan sonra başka birisi oldu

Gribe yakalanan Kalli, OFTAŞ maçını beklemeden Türkiye'den ayrıldı ve Galatasaray hocasız gittiği başkentte liderliği kaybetti. Kalli'nin Ankara yerine Almanya'ya gitmesini nasıl değerlendiriyorsunuz?
Kalli galiba gitti ve gelmeyecek. Yani göstergeler onu gösteriyor. Bir adam, İstanbul'dan Almanya'ya uçabiliyorsa ki uzun uçak yolculukları sağlık açısından tehlikelidir, bu adam İstanbul'dan Ankara'ya da uçabilir. Bir adam, maçtan bir ya da iki gün evvel, evinden çıkıp, Florya'ya gidip toplantılar yapabiliyorsa, o adam Ankara'da maçı da izleyebilir. Bu maç Galatasaray'ın ilk devreyi lider bitirip bitirmeyeceğini belirleyecek bir karşılaşma üstelik. 1EE4DBA27954C74C9F362894b Diyelim ki Almanya'ya gitmesine izin veren doktorlar, Ankara'ya gitmesine izin vermedi. Hıncal Uluç'un yaptığı gibi televizyonun karşısına oturur, Ahmet Akcan'ın kulağına da bir cep telefonu kiti takılır ve 90 dakika boyunca görüşlerini Ahmet Akcan'a bildirir. Bir yerde Galatasaray'ın yanında olmuş olur. Bunu da yapmayıp maçın oynandığı saatlerde uçakta... Maçı da seyretmiyor yani!.. Galatasaray'ın liderliğini belirleyecek maçı da izlemiyor. İzleme gereği hissetmiyor, bu benim tanıdığım Kalli değil. Benim tanıdığım Kalli bunları yapıyorsa Almanya'ya bir daha dönmemek üzere gitmiştir. Görünen de odur. Kalli dönmeyecek. Bu da gerek kendi adına, gerekse Galatasaray adına verilmiş en doğru karardır. Galatasaray'ın OFTAŞ'ı yenemeyerek 3. sıraya düşmesi de Galatasaray'ın lehine olmuştur. Çünkü Galatasaray devreyi lider bitirseydi Özhan Canaydın, Kalli'yi değiştirmeye cesaret edemezdi. Özhan korkak bir başkan. Yarın Galatasaray şampiyonluğu kaybederse, 'Efendim sen lider hocayı niye değiştirdin' diye üstüne gelirler. Lucescu'yu gönderip, Fatih Terim'in getirmesinin dahi arkasında duramadı Özhan... Bu kadar korkak. O Fatih Terim ki Özhan'a seçim kazandıran, Galatasaray'ın başına gelmesini sağlayan adamdır. Onun dahi arkasında durumadı, bunun arkasında hiç duramaz.

POZİSYONU DAHİ YOK
Kalli'nin gitmesiyle iş bitmez. Adnan Polat ve ekibinin de muhakkak Galatasaray'dan gitmesi lazım. Çünkü Galatasaray'da görünen hastalık şu: Çarşamba günü Avrupa'nın 2. değil, 3. sınıf takımlarından birisiyle oynadılar ve gol atamadılar, pozisyonları yok. 'Ah şu gol olsaydı' diyeceğin pozisyon yok. Bordeaux'nun son dakikada Panionios'a bir sürü tesadüfün bir araya gelmesinden doğan palavra golü olmasa ve maç 2-2 berabere bitseydi, bütün Galatasaray camiası Austria Wien'i yenememiş olmanın ıstırabını yaşıyor olmayacak mıydı? O Austria Wien önünde pozisyonu yok Galatasaray'ın!.. 3 gün sonra Türkiye liginin sıradan takımlarından, 2. Lig'den bu sene gelmiş, bir tane yabancısı olan ve oynatan Gençlerbirliği OFTAŞ önünde Galatasaray'ın yine pozisyonu yok. 3 gün arayla iki palavra takımla maç yapıyor ve Galatasaray pozisyona dahi giremiyor. Hangi Galatasaray; sezon başında Türkiye liglerinin gelmiş geçmiş en hücuma dönük kadrosuna sahip Galatasaray. Öylesine bir kadroya sahip ki Necati ve Hasan Kabze gibi iki adamın gidişi de kimsenin umrunda değil!..

GÜVEN KALMAMIŞ
Başta ben, "Gitmeleri doğrudur. Galatasaray için de, Hasan için de, Necati için de iyi olmuştur. Çünkü Türkiye'nin en iyi hücum oyuncuları yine Galatasaray'da. Galatasaray'da olan santrforlar kimsede yok, Galatasaray'da olan kanat adamları kimsede yok. Galatasaray'ın orta sahasında Türkiye'nin hücuma dönük en iyi orta saha oyuncuları var. Artı Lincoln transfer edildi" dedim. Bu Galatasaray, 3 gün içinde gol pozisyonuna giremiyor, hem de ikinci sınıf, kendisine rakip olamayacak takımlar önünde... Niye? 'Galatasaray' diye bir takım kalmamış, takım ruhu kalmamış. Kimsenin kimseye güveni kalmamış, sevgisi kalmamış. Geçen maç Servet, Arda'yı şamar oğlanına döndürmüştü, bu maç da Hakan Şükür, Arda'yı fırçaladı herkesin içinde. Türkiye'nin en genç, en umut veren oyuncusu, kendi ağabeyleri tarafından tribünlere şikayet ediliyor ve o tribünler Arda'yı yuhalıyor. Yarının Galatasaray'ında Hakan yok, yarının Galatasaray'ında Servet de yok. Yarının Galatasaray'ında Arda var. Ağabeylik böyle mi olur? Arda üzülse hatasından dolayı, gidip teselli edeceksin, sırtını sıvazlayacaksın, 'Üzülme' diyeceksin. Ama sanki Galatasaray'da bir cephe oluşmuş. Arda'yı yok etme cephesi!.. Başta Adnan Polat, onun yanında Kalli, şimdi de takımdaki ağabeyleri... Tribün de yuhalıyor. Böyle bir şey olur mu? O Arda top oynayabilir mi? Türkiye'nin son yıllarda yetiştirdiği en iyi kanat oyuncusu, dünya klasında. Top hakimiyeti, top kullanışı... Bir defa Kalli, adamı yerinde oynatmayarak, orta sahada ezdirerek bitirdi. Arkadan da işte mahalle baskısı... Hadi Arda'dan hayır bekle şimdi!..