Arama

Galatasaray Spor Kulübü Kuruluş Tarihi - Sayfa 54

Güncelleme: 24 Ekim 2016 Gösterim: 393.066 Cevap: 611
DeLLy - avatarı
DeLLy
Ziyaretçi
11 Nisan 2008       Mesaj #531
DeLLy - avatarı
Ziyaretçi
oyuncu1213
Galatasaray Cafe Crown 61 - Beşiktaş Cola Turka 60
Galatasaray Cafe Crown, ULEB Kupası çeyrek finalinde Beşiktaş Cola Turka ile Torino Palavela Arena’da karşılaştı. Büyük çekişme içinde geçen karşılaşmadan takımımız, Cüneyt Erden’in 7 saniye kala attığı üç sayılık basketle 61-60 galip ayrıldı. Galatasaray Cafe Crown; DKV Joventut - Pamesa Valencia eşlemesinin galibi ile 12 Nisan Cumartesi günü 19:30 (TSİ)’da yarı finalde karşılaşacak.
Sponsorlu Bağlantılar

Maç Info
Maç: ULEB Kupası 1/8 finali maçı
Salon: Palavela
Tarih: 10 Nisan 2008 Perşembe / 19:30
Hakemler: Jose Ramon Garcıa Ortiz (İsp), Milijove Jovcic (Sır) Tomas Jasevicius [Lit]

Periyotlar
1P: 19-11
2P: 16-13 (35-24)
3P: 14-18 (49-42)
4P: 12-18 (61-60)

Galatasaray Cafe Crown karşılaşmaya Dee Brown, Robert Hite, Britton Johnsen, Chris Owens, Charles Gaines beşi ile başladı. Karşılaşmanın ilk dakikaları karşılıklı basketlerle geçti. Galatasaray Cafe Crown maçın ilk 3 dakikasını 6-2 önde geçti. Britton Johnsen ile pota altında etkili olan takımımız ilk periyodun 6. dakikasını 15-4 önde geçti. Bu periyot Galatasaray Cafe Crown’un 19-11 üstünlüğü geçildi.

İkinci periyodun da ilk 3 dakikasında Galatasaray Cafe Crown yine 6-2’lik bir seri yakaladı ve skorda 25-13’lük üstünlüğe ulaştı. Beşiktaş Cola Turka’nın hücumda yaptığı top kayıplarını hızlı hücumlar sonunda sayıyla sonlandıran takımımız, farkı periyot boyunda 7 sayının altına düşürmedi. Periyodun sonunda Beşiktaş Cola Turka, serbest atışlardan sayılar bulsa da, Robert Hite ile son hücumdan sayı çıkaran takımımız devreyi 35-24 önde kapattı.

İkinci yarıya takımımız Dee Brown, Cenk Akyol, Britton Johnsen, Chris Owens, Charles Gaines beşi ile başladı. Robert Hite’ın ilk iki hücumda yaptığı top kayıpları sonucunda fark 6 sayıya kadar indi (35-29). Charles Gaines’in basketleri ile farkı açan takımımız periyodun ilk beş dakikasını 39-29 önde geçti. Periyodun kalan bölümünde uzunlarımızın faul problemine girmesi nedeniyle Beşiktaş Cola Turka kolay sayılar buldu. Bu periyot da takımımızın 49-42 üstünlüğü geçildi.

Final periyodunun ilk 4 dakikasında iki takım sadece toplamda 5 sayı üretebildi. Takımımızda Charles Gaines ve Hüseyin Beşok’un 4. faullerine ulaşması savunmamızı zayıflattı. Hücumda da istediği boş pozisyonları bulamayan takımımız maçın son 5 dakikasına 51-49 önde girdi. Cenk Akyol’un ve Robert Hite’ın 3 sayılık atışı ile farkı tekrar 6 sayıya taşıyan (57-51) takımımız karşısında Beşiktaş Cola Turka, Drobnijak ile basketler buldu. Son iki dakikaya Galatasaray Cafe Crown, 57-54 önde girdi. Beşiktaş Cola Turka, son bir dakikaya girerken Apodaca ile bulduğu sayılarla beraberliği yakaladı (58-58). Ardından Preston Shumpert’ın serbest atışları ile 60-58 öne geçti. Cüneyt Erden’in üç sayılık denemesinde isabet bulamayan Galatasaray Cafe Crown, Charles Gaines ile hücum ribaundunu aldı. Son hücumda 7 saniye kala Cüneyt Erden’ın elinden bulduğumuz 3 sayılık basketle 61-60 öne geçerek, karşılaşmayı kazandık.

Galatasaray Cafe Crown
Dee Brown 6 (2R, 4A, 22:52)
Robert Hite 22 (5R, 37:21)
Charles Gaines 8 (10R, 2A, 25:49)
Chris Owens 8 (5R, 2A, 29:46)
Cenk Akyol 7 (1R, 1A, 19:57)
Cüneyt Erden 3 (2A, 24:36)
Britton Johsen 4 (7R, 2A, 28:55)
Fatih Solak (01:48)
Hüseyin Beşok 3 (2R, 1A, 08:56)
Tufan Ersöz -
Murat Kaya -
Cemal Nalga -

Beşiktaş Cola Turka
Mehmet Yağmur 2 (3R, 1A, 18:26)
Erkan Veyseloğlu 4 (03:22)
Preston Shumpert 14 (5R, 1A, 34:08)
Christian Dalmau 4 (2R, 18:24)
Sandro Nicevic 8 (3R, 3A, 34:30)
Kaya Peker 3 (7R, 1A, 18:52)
Predrag Drobnjak 17 (3R, 22:08)
Rick Apodaca 4 (2R, 1A, 34:20)
Sinan Güler 4 (4R, 1A, 15:40)
Cevher Özer -
Onur Aydın -
Kerem Özkan -

İstatistikler
Galatasaray Cafe Crown
Serbest Atış 7/13 %53
2 Sayı 18/34 %52
3 Sayı 6/21 %28
Ribaunt 32
Asist 12
Top Çalma 10
Top Kaybı 21

Beşiktaş Cola Turka
Serbest Atış 17/27 %62
2 Sayı 17/34 %50
3 Sayı 3/15 %20
Ribaunt 29
Asist 9
Top Çalma 14
Top Kaybı 19
Demir YumruK - avatarı
Demir YumruK
Ziyaretçi
11 Nisan 2008       Mesaj #532
Demir YumruK - avatarı
Ziyaretçi
Galatasaray, Avrupa'da teknik direktör arıyor

Sponsorlu Bağlantılar
Kadir Çetinçalı / DHA

Galatasaray yönetiminin tam yetki verdiği futbol şube sorumlularından Haldun Üstünel ve Murat Yalçındağ Avrupa'da yaklaşık 5 gündür teknik direktör arayışı içinde.

İlk olarak Almanya'ya giden, daha sonra İspanya'ya geçen yöneticiler bugüne kadar 5 isimle temasa geçti. Sarı-kırmızılıların teklifini net bir şekilde şu ana kadar sadece Zaccheroni reddetti.

Hollandalı Van Gaal ise yöneticilere "Bir daha görüşelim" dileğinde bulunarak açık kapı bıraktı.

Üstünel ve Yalçındağ'ın hedefi olan ve Getafe'yi UEFA kupası'nda başarıya taşıyan Laudrup ile ise görüşülemedi. Dün gece oynanan Getafe - Bayer Münih UEFA kupası maçı nedeniyle 3 gündür takımı ile kampta olan Laudrup ile bir araya gelemediler ama menajer aracılığıyla haber yolladılar.

İkili daha sonra yeniden Almanya'ya döndü. Burada ismi gizlenen bir alman teknik adam ile girişimde bulunacak olan Üstünel ve Yalçındağ, yarın İstanbul'a dönerek Trabzonspor maçını izleyecekler ve Başkan Adnan Polat'a da aynı zamanda rapor sunacaklar...

Sedef 21 - avatarı
Sedef 21
Ziyaretçi
11 Nisan 2008       Mesaj #533
Sedef 21 - avatarı
Ziyaretçi
Arda'nın durumu kritik!

7 207202 Ardaaa2800000
Süper Lig´de son 5 haftaya girilirken yarın Trabzonspor´u ağırlayacak olan Galatasaray´da, Arda´nın tedavisinin devam ettiği açıklanırken, bu oyuncunun Trabzonspor karşısında forma giyip giymeyeceğinin maç saatinde kesinleşeceği ifade edildi.
11.4.2008

Teknik direktör Karl Heinz Feldkamp’ın istifasının ardından antrenörler yönetiminde sezonun tamamlaması yönünde karar alınan sarı-kırmızılı ekip, Gençlerbirliği mücadelesinin ardından Trabzonspor karşısında da yoluna 3 puanla devam etmek istiyor.

Lider Fenerbahçe’nin 2 puan arkasında 64 puanda bulunan Galatasaray, Trabzonspor karşısında alacağı bir galibiyetle zirve yarışındaki iddiasını devam ettirmek isterken, hemen arkasındaki 61 puanlı Sivasspor ve Beşiktaş’la da puan farkını korumanın hesaplarını yapıyor. Gençlerbirliği maçında gördüğü sarı kart nedeniyle Trabzonspor maçı öncesi cezalı duruma düşen Brezilyalı yıldız Lincoln’un yanı sıra, sakatlıkları devam eden Song ve Orkun’un yarın takımdaki yerlerini almalarının mümkün olmadığı bildirildi. Ayrıca, sakatlığı devam eden Arda’nın tedavisinin devam ettiği açıklanırken, bu oyuncunun Trabzonspor karşısında forma giyip giymeyeceğinin maç saatinde kesinleşeceği ifade
edildi.

Antrenör Cevat Güler yönetimindeki Galatasaray’ın, Trabzonspor karşısına, Aykut, Sabri, Emre, Servet, Volkan, Barış, Okan, Mehmet Topal, Arda (Hasan Şaş), Ümit, Nonda 11’i ile çıkması bekleniyor. Ali Sami Yen Stadı’nda saat 19.00’da başlayacak maçı hakem Yunus Yıldırım yönetecek.
Demir YumruK - avatarı
Demir YumruK
Ziyaretçi
12 Nisan 2008       Mesaj #534
Demir YumruK - avatarı
Ziyaretçi
Louis Van Gaal ısrarı

Yönetim, tecrübeli çalıştırıcıya transfer bütçesini yükseltme ve 2 yıldız alma sözünü verdi. Van Gaal düşünmek için süre istedi.

Galatasaray'da teknik direktör arayışları tüm hızıyla devam ediyor. Sarı-kırmızılı yönetim, AZ Alkmaar'ın başında bulunan Van Gaal'in kapısını ikinci kez çalarak son bir teklif daha yaptı. İlk öneride, "Transfere 15 milyon dolarlık bir bütçe ayıran takımla çalışmam" diyen Hollandalı teknik adama, sarı-kırmızılı yönetimin, "Bütçeyi yükselteceğiz. Ayrıca 2 de yıldız oyuncu transferi garanti ediyoruz" demesi üzerine Van Gaal, düşünmek izin süre istedi.

ALMANYA'YA SEFER
Yönetim, Hollandalı teknik adamdan yanıt beklerken bu transferin gerçekleşmemesi ihtimaline karşın diğer adaylarla da görüşmelerini sürdürüyor. Yöneticiler Haldun Üstünel ve Murat Yalçındağ'ın Almanya'ya gittiği ve ismi sır gibi saklanan bir teknik direktörle temasa geçtikleri öğrenildi. İkilinin, G.Saray-Trabzon karşılaşmasından sonra Başkan Adnan Polat'a ayrıntılı bir rapor vermesi bekleniyor.
kaynak:fotomac
Demir YumruK - avatarı
Demir YumruK
Ziyaretçi
15 Nisan 2008       Mesaj #535
Demir YumruK - avatarı
Ziyaretçi
Gaal'den 3 şart

G.Saray'ın 1 numaralı hoca adayının; 3 yıldız, 3 milyon euro yıllık ücret ve her konuda tam yetki isteyeceği ileri sürüldü.

MASRAFI FAZLA
Teknik direktör arayışlarını sürdüren Galatasaray'da gözler Louis van Gaal ile bu hafta yapılacak görüşmeye çevrildi. Yöneticiler Haldun Üstünel ile Murat Yalçındağ'ın önümüzdeki günlerde Hollanda'ya giderek masaya oturması beklenirken, tecrübeli hocanın şartlarının ağır olduğu öğrenildi. Van Gaal'in yıllık en az 3 milyon euro viewads?d2hhdD16b25lOjI1NyZhbXA7bj1hZjU3ODQ1NA
ücret isteyeceği bildirildi.

ORTA YOL ARAYIŞI
Parlak kariyeri nedeniyle kendini ağırdan satan Hollandalı hocanın, kendi belirleyeceği 3 yabancı oyuncu alınmasını şart koşacağı ve takımla ilgili tüm konularda tam sorumluluk ve yetki talep edeceği belirtiliyor. Sarıkırmızılı yönetim, Van Gaal ile orta yolda anlaşma zemini bulmaya çalışacak. Yönetim, alternatif isimleri de yedekte tutuyor.
Sedef 21 - avatarı
Sedef 21
Ziyaretçi
15 Nisan 2008       Mesaj #536
Sedef 21 - avatarı
Ziyaretçi
"Koyu bir Galatasaraylıyım"

7 207724 vagal28000
Galatasaray'ın gelecek sezon için görüştüğü isimlerin başında yer alan Louis Van Gaal, Hollanda'da ilginç açıklamalar yaptı. Galatasaray ile görüştüğünü belirten Hollandalı teknik adam, Galatasaraylı taraftarlara, "Ben de sizin gibi koyu bir Galatasaray taraftarıyım" dedi.
15.4.2008

Sezon sonunda Alkmaar'dan ayrılacak olan Louis Van Gaal, Galatasaray'dan resmi teklif aldığını doğrulayarak, "Ben sadece Galatasaray'dan değil, birçok kulüpten resmi teklif aldım. Galatasaray ile bugüne kadar bir kez görüştük, bu da bir tanışmaydı. Ondan sonra kendilerinden hiçbir şey duymadım. Önce benim AZ Alkmaar'da kalıp kalmayacağım konusu açıklık kazanmalıdır. Daha sonra Galatasaray'ın gerçekten beni isteyip istemediğine ve ne kadar gerçekçi olduğuna bakmak gerekir" dedi.

"KULÜBÜMÜ YÜK ALTINA SOKMAM"
Louis Van Gaal, Galatasaray'a gelmek için ağır şartlar öne sürdüğü yönünde basında çıkan iddialara ise şöyle karşılık verdi: "Görüşmelerimi şahıslar ile direkt olarak yaparım, gazeteler aracılığı ile değil. Benden bir başarı isteniliyorsa, başarı içinde imkanların ve şartların oluşması gerekir. Bugüne kadar çalıştığım hiçbir kulübü zor ve büyük yüklerin altına sokmadım. Fakat benden dünya çapında başarılar isteniliyor ve bekleniliyorsa, o zaman bunu başarmak için elimde ona göre bir kadronun olması gerekir."

"TÜRKİYE ATILIM YAPTI"
Türkiye'nin futbol konusunda son yıllarda büyük ilerleme ve gelişme sağladığını da ifade eden Van Gaal, "Bunun böyle olduğunu, Türk Milli Takımı'nın, Fenerbahçe'nin, Galatasaray'ın ve Beşiktaş'ın Avrupa'da aldığı başarılar da göstermektedir. Tüm bunlara bakıldığında tabii ki Türkiye'de çalışmayı isterim"

"G.SARAY'I TAKİP EDİYORUM"
"Galatasaray'ın maçlarını takip ediyor musunuz" sorusuna ise Van Gaal, "Ben tüm maçları takip ettiğim gibi Galatasaray'ı da takip ediyorum. Son lig maçında Trabzonspor'u 1-0 yendi, ama seyredemedim. Galatasaray'ın şampiyonluk şansı var, şampiyon olabilir. Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edecek olması, Türkiye'de çalışma isteğimi daha da artırıp, cazibeli duruma getirir diye düşünüyorum" yanıtını verdi.

"BU FORMAYI HEP SAKLAYACAĞIM"
Bu arada röportajın ardından Van Gaal'a, Hollanda'da yaşayan Galatasaraylı Türkler tarafından sarı kırmızılı forma hediye edildi. Formayı alan Louis Van Gaal, anlam dolu bu hediyeyi evinin bir köşesinde saklayacağını belirterek, "Çok mutlu oldum, ben de sizin gibi koyu bir Galatasaraylıyım" diyerek, Galatasaraylı taraftarlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Sarı kırmızılı formayı Hollandalı teknik direktöre hediye eden Ekrem Kök ise, "Van Gaal'ın Galatasaray'a geleceğini duyduğumuzda çok heyecanlandık, inşallah olur. Ona formayı hediye ettiğimde gülümsedi, çok hoşuna gitti. Bana göre gönlünün Galatasaray'a gelmekten yana olduğunu gördüm, şartlarda anlaşılırsa bu iş olur" diyerek Louis Van Gaal'ın Galatasaray'a transferinin bir an önce gerçekleşmesini istediklerini söyledi.
Demir YumruK - avatarı
Demir YumruK
Ziyaretçi
16 Nisan 2008       Mesaj #537
Demir YumruK - avatarı
Ziyaretçi
Bakkal veresiyeyi kesti

G.Saray, ilk maçta 1-0 yenildiği G.Birliği ile dün 1-1 berabere kalarak; Fortis Türkiye Kupası'na yarı finalde veda etti ve Ali Sami Yen'i dolduran taraftarlarını kahretti. Maç sonunda sarı-kırmızılı taraftarlar, finale çıkan G.Birliği'ni alkışladılar. Antrenör Cevat Güler, "Geliyorum" diyen G.Birliği golüne karşı önlem alamadı ve dün sınıfta kaldı.

G.Birliği, 76. dakikada Tuna'nın attığı röveşata golü ile öne geçti. 90'da Ümit Karan skoru eşitledi: 1-1. 90+3'te Lincoln bir penaltı atışından yararlanamadı. İlk yarıda G.Saray, ikinci yarıda ise G.Birliği çok net gol pozisyonları harcadı. Böylelikle Türkiye Kupası'nda 20 yıl aradan sonra ilk kez '4 Büyükler' final maçında yer almayacak.
Demir YumruK - avatarı
Demir YumruK
Ziyaretçi
17 Nisan 2008       Mesaj #538
Demir YumruK - avatarı
Ziyaretçi
Kabus döndü

Kupada 5 fire daha verildi
Galatasaray'da Florya Metin Oktay Tesisleri yeniden revire döndü. Gençlerbirliği maçında sol kasık adalesinde ağrı oluşan ve maçı tamamlayamayan Servet, bel ağrısı şikayeti olan Mehmet Topal, sağ baldırında ağrı olan Volkan, maçta sağ ayak bileğine darbe alan Hakan Şükür ve sol uyluk arka adalesinde ağrıları bulunan viewads?d2hhdD16b25lOjI1NyZhbXA7bj1hZjU3ODQ1NA
Okan dünkü idmana katılmayarak tedavi oldular.

Hasan Şaş'a ayrıntılı tetkik
Servet'in Büyükşehir Belediye maçında oynama şansının düşük olduğu öğrenildi. Ayrıca sağlık kurulu sakatlığı süren Song'un tedavisine günde iki seansla devam ederken, ameliyat olan Serkan, Linderoth, Semih ve Uğur'un rehabilitasyon çalışmaları da sürüyor. Çift taraflı kasık fıtığı teşhisi konan Hasan Şaş ise dün Acıbadem Hastanesi'nde ayrıntılı tetkiklerden geçirildi.

Demir YumruK - avatarı
Demir YumruK
Ziyaretçi
19 Nisan 2008       Mesaj #539
Demir YumruK - avatarı
Ziyaretçi
Yeni rota Lucescu

Shakhtar ile bir yıllık daha sözleşmesi bulunan eski teknik patronuna 'dön' çağrısı yapan yönetim, olumlu yanıt aldı.

Feldkamp'ın görevi bırakmasından bu yana aralarında Van Gaal, Souness ve Laudrup'un da bulunduğu çok sayıda teknik direktörle temasa geçen Galatasaray, rotayı yeniden eski hocası Lucescu'ya çevirdi. 2000-2001 ve 2001-2002 sezonlarında çalıştırdığı sarı-kırmızılı takım ile bir 2'ncilik, bir de şampiyonluk yaşayan Rumen hoca, sarı-kırmızılı yönetimden aldığı 'dön' çağrısına olumlu yanıt verdi.

İZİN ALMAYA ÇALIŞIYOR

Şampiyon olduğu sezon gönderildiği G.Saray'ın başına geçmeye sıcak bakan Lucescu'nun önündeki en önemli engel ise kulübü Shakhtar ile 1 yıllık daha sözleşmesinin bulunması. Cimbom'dan aldığı teklif sonrası Ukraynalı yöneticiler ile masaya oturmaya hazırlanan Rumen hocanın, izin alabilmesi halinde Türkiye'ye dönmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Galatasaray'a Asamoah teklifi

Teknik Direktör Slomko ile yollarını ayıran ve Hollandalı Fred Rutten'i takımın başına getiren Schalke 04, G.Saraylı Lincoln'ü geri istedi. Alman kulübü yöneticilerinin, sarı-kırmızılılara Lincoln'e karşılık Ganalı forvet oyuncusu Gerald Asamoah'ı teklif ettikleri belirtildi. Lincoln'ün menajeri Wietmann da önceki gün G.Saray yönetimine "Lincoln'e talipler var. Eğer isterseniz gerekeni yapabiliriz" çağrısını yapmıştı.

Al Asamoah'ı!..

Alman kulübünun, Galatasaray'a Brezilyalı yıldıza karşılık Ganalı golcüyü önerdiği bildirildi. Yönetim teklife soğuk.

SLOMKA GİTTİ
G.Saray'da bu sezon hayal kırıklığı yaratan Cassio Lincoln'e eski takımı Schalke 04'ün talip olduğu bildirildi. Teknik direktör Slomka ile yollarını ayıran ve Hollandalı Fred Rutten'i takımın başına getiren Alman takımının, sarı- kırmızılılara Lincoln'e karşılık Ganalı forvet oyuncusu Gerald Asamoah takasını teklif ettikleri ifade edildi.

MENAJERİ GELDİ

Lincoln'ün menajeri Wietmann'ın önceki gün yönetimle yaptığı sürpriz görüşmenin arkasında bu teklifin yattığı iddia edildi. Wietmann, "Lincoln'e talipler var. Eğer göndermeyi düşünüyorsanız gerekeni yaparız" demişti. G.Saray'ın Schalke'nin önerisini değerlendirdiği ancak Lincoln'ü şimdilik bırakmayı düşünmediği kaydedildi.

kaynak: fotomac
Demir YumruK - avatarı
Demir YumruK
Ziyaretçi
22 Nisan 2008       Mesaj #540
Demir YumruK - avatarı
Ziyaretçi
Fener yemini

Belediye maçından sonra evleri yerine kampa dönen sarı kırmızılılar, gece boyu derbi maçı tartıştı, galibiyet andı içti.

Belediye engelini de kayıpsız geçen G.Saray'da gözler F.Bahçe maçına çevrilirken, tarihi derbi öncesi takım tam anlamıyla kenetlendi. Pazar akşamı 3-0 kazanılan maçtan sonra Adnan Sezgin, futbolculara sürpriz bir yemek verdi. Tike Restaurant'taki yemek neşe içinde geçerken Sezgin'in, "Bugün bir engeli daha aştık. Pazar günü F.Bahçe ile final maçına çıkacağız. Sizden zafer bekliyorum" dediği öğrenildi.

ŞÜKÜR VE ŞAŞ SÖZ ALDI

ADNAN Sezgin'in yemek jestine karşılık futbolcular da geceyi Florya'da kampta geçirme kararı aldı. Yakınlarına telefonla durumu haber veren sarı-kırmızılılar, evleri yerine Florya Metin Oktay Tesisleri'ne gitti. Kampta geç saatlere kadar F.Bahçe maçının konuşulduğu, taktik planlar yapıldığı öğrenildi. Kaptan Hakan Şükür ile Hasan Şaş'ın tüm oyunculara galibiyet yemini ettirdiği de ifade edildi.