| | #991 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2Ben Seni Sevdim Mi? Ben seni sevdim mi?Sevdim kime ne Tuttum,ta içimde oturttum seni Aldım,okşadım saçlarını,öptüm İçtim yudum yudum güzelliğini Ben seni sevdim mi? Sevdim elbette Bendeydi özlemlerin en korkuncu Çıldırdım sen ne kadar uzaksan, Aşk değil,hiç doymayan birşeydi bu Ben seni sevdim mi?Sevdim doğrusu Sevdikçe tamamlandım,bütünlendim Biri vardı ağlayan gecelerde Biri vardı sana tutkun;o bendim Ben seni sevdim mi?Sevdim en büyük En solmayan güller açtı içimde Ömrümü değerli kılan bir şeydin Sen benim boz bulanık gençliğimde Ben seni sevdim mi?Sevdim,öyle ya Bir çizgiye vardım seninle beraber Ve birgün orada yitirdim seni Ben seni sevdim mi?Sevdim..... Ümit Yaşar Oğuzcan | |
|
| | #992 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2Eğer O kadar da önemli değildir bırakıp gitmeler, Arkalarında doldurulması mümkün olmayan boşluklar Bırakılmasaydı eğer. Dayanılması o kadar da zor değildir,büyük ayrılıklar bile, En güzel yerde başlatılsaydı eğer. Utanılacak şey değildir ağlamak, Yürekten süzülüp geliyorsa gözyaşı eğer, Yüz kıartıcı bir suç değildir hırsızlık, Çalınan birinin kalbiyse eğer, Korkulanacak bir yanı yoktur aşkların, İnsan bütün derilerden soyunabilseydi eğer. O kadar da yürek burkmazdı alışılmış bir ses, Hiçbir zaman duyulmasaydı eğer. Daha çabuk unuturdu belki su sızdırmayan sarılmalar, Kara sevdayla sarıp sarmalanmasalardı eğer. Belirsizliğe yelken açardı iri ela gözler zamanla, Öylesine delice bakmasalardı eğer. Çabuk untulurdu ıslak bir öpücüğün yakıcı tadı belki de, Kalp,göğüs kafesine o kadar yüklenmeseydi eğer. Yerini başka şeyler alabilirdi uzun gece sohbetlerinin, Son sigara yudum yudum paylaşılmasaydı eğer. Düşlere bile kar yağmazdı hiçbir zaman, Meydan savaşlarında korkular , Aşkı yaralamasaydı eğer Su gibi akıp geçerdi Hiç geçmeyecekmiş gibi duran zaman, Beklemeye değecek olan gelecekse sonunda eğer. Rengi bile solardı düşlerdeki saçların zamanla, Tanımsız korkuları yastıklara yapışıp kalmasaydı eğer. O büyük,o görkemli son ölüm bile anlamını yitirdi, Yaşanılası herşey yaşanmış olsaydı eğer. O kadar da çekilmez olmazdı yalnızlıklar, Son umut ışığı da sönmemiş olsaydı eğer. Bu kadar da ısıtmazdı belki de bahar güneşleri, Her kaybedişin ardından Hayat yeniden başlamasaydı eğer Kahvaltıdan da önce sigaraya sarılmak şart olmazdı belki de, Dev bir özlem dalgası meydan okumasaydı eğer. Anılarda kalırdı belki de zamanla ince bel, Namussuz çay bile ince belli bardaktan verilmeseydi eğer. Uykusuzluklar yıkıp geçmezdi,kısacık kestirmelerin ardından, Dokunalısı ipekten bir o kadar uzakta olmasaydı eğer. Issız bir yuva bile cennete dönüşebilirdi belki de, Sıcak bir gülüşle ısıtılsaydı eğer. Yoksul düşmezdi yıllanmış şarap tadındaki şiirler böylesine, Kulağına okunacak biri olsaydı eğer. İnanmak mümkün olmazdı her aşkın bağrında, Bir ayrılık gizlendiğinde belki de Kartvizitinde "onca ayrılığın birinci dereceden failidir" Denmeseydi eğer Gerçekten boynunu bükmezdi papatyalar, İhanetinden onlar da payını almasaydı eğer. Issızlığa telim olmazdı sahiller, Kendi belirsiz sahillerinde amaçsız gezintilerle Avunmaya kalkmamış olsaydın eğer. Sen gittikten sonra yalnız kalacağım, Yalnız kalmaktan korkmuyorum da Ya canım ellerini tutmak isterse... Evet sevgili, Kim özlerdi avuç içlerinin ter kokusunu,kim Uzanmak isterdi ince parmaklarına, Mazilerinde görkemli bir yaşanmışlığa Tanıklık etmiş olmasalardı eğer!! CAN YÜCEL Son Düzenleyen Blue Blood; 09-02-2007 @ 02:13. | |
|
| | #993 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2 OĞUL; İnsanlar Vardır, Şafak Vaktinde Doğar, Akş** Ezanında Ölürler Daima Sabırlı, Sebatlı Ve İradene Sahip Olasın. Dünya Senin Gözlerinin Gördüğü Gibi Büyük Değildir. Ana nı, Atanı Say, Bereket Büyüklerle Beraberdir. Bu Dünyada İnancını Kaybedersen Yeşilken Çorak Olur, Çöllere Dönersin. Açık Sözlü Ol. Her Sözü Üstüne Alma. Gördün Söyleme, Bildin Bilme. Sevdiğin Yere Sık Sık Gidip Gelme, Kalkar Muhabbetin İtibar Olmaz. Üç Kişiye Acı; Cahiller Arasındaki Alime, Zenginken Fakir Düşene, Hatırlı İken İtibarını Kaybedene, Unutma Ki! Yüksekte Yer Tutanlar Aşağıdakiler Kadar Emniyette Değildir. Haklı Olduğunda Mücadeleden Korkma. Bilesin Ki Atın İyisine Doru Yiğidin İyisine Deli Derler... ŞEYH EDİBALİ | |
|
| | #994 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2AYRILIK HEDİYESİ Şimdi saat sensizliğin ertesi Yıldız dolmuş gökyüzü ay-aydın Avutulmuş çocuklar çoktan sustu Bir ben kaldım tenhasında gecenin Avutulmamış bir ben... Şimdi gözlerime ağlamayı öğrettim Ki bu yaşlar Utangaç boynunun kolyesi olsun Bu da benden sana Ayrılığın hediyesi olsun Soytarılık etmeden güldürebilmek seni Ekmek çalmadan doyurabilmek Ve haksızlık etmeden doğan güneşe Bütün aydınlıkları içine süzebilmek gibi Mülteci isteklerim oldu ara sıra, biliyorsun... Şimdi iyi niyetlerimi Bir bir yargılayıp asıyorum Bu son olsun be... bu son olsun! Bu da benim sana Ayrılırken mazeretim olsun! Şimdi saat yokluğunun belası Sensiz gelen sabaha günaydın! İşi-gücü olanlar çoktan gitti Bir ben kaldım voltasında sensizliğin Hiç uyumamış bir ben... Şimdi dişlerimi sıkıp Dudaklarıma kanamayı öğrettim yusuf hayaloğlu | |
|
| | #995 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2Cadde bir caddenin adı ölüm olsun uyandırır mı bu sizi yolculuğunuzu beklerken şantajcıları birikmiş kahve köşelerinde kıpırdatmaz güvensizliğini bir tanesi kurşun eziktir, örümcek işini bitirmiştir dolgusu toplam bir düzinedir belki fazla gizini çözmek için yalnızlığını verir biri haykırışı sıradan, çaresiz bir caddenin adı korku olsun satılmış pompacıları, kuytularında uyumayan karanlığı hortlak, aydınlığı cesaret torbası her an bitebilir de, uçurumun kenarındadır belki bu bir kampanyadır, tükenişin varlığı tertemiz, sonuncusu gedik desenli parçalanmış bir tasarımıdır yerde duran alacalı siren sesidir aslında caddeyi korkutan Volkan Altay | | |
|
| | #996 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2 İKİNCİ EL SEVDALAR ikinci el ve yok pahasına sevdalar pazarlanır köşe başında köşe başında ay doğar köşe başında geceler özleme dair türküler, gidenlere şiirler talan edilir çeyizler ve çeyizlerdeki naftalin kokulu mektuplar ve yontulur dört bir yandan nakış nakış işlenen sevdalar papatya kokan duvaktır elden ele dolaşan yağmurdur beklenen ama hiç yağmayan suyu çekilen dallar kurur kaldırımlarda sararan yapraklar sevda ki gelişindi sevda ki en güzel şarkılardı şimdi sevda bir öksüzün dilindeki ağıttır ikinci el ve yok pahasına sevdalar pazarlanır köşe başında köşe başında ay doğar köşe başında dönmeyenlere şiirler özlemin fırtınasına yakalanıp da kuruyan ve kırılan dallardır ahşap ve unutulan bir ev gibi dağılan ve ilk rüzgarla uçuşan köşe başında umutlardır akşam ki gelişindi akşam ki en güzel şarkılardı şimdi akşam bir öksüzün dilindeki ağıttır Atila IŞIK | |
|
| | #997 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2Sen misin süt beyazı ovasında yüzen, Baharın erken müjdecisi. Örtülü karların izlerinde tüneyen, Aradığım çıkış sen misin? Nemli ağaçların diplerinde yüzer. Sen sevgi tohumu, sen elleri buz tutmuş, Bembeyaz çiçekleriyle hasretim, Sen misin beklediğim? İçinde dorukları barındıran. Teslim alırken lodosu, poyrazı, günbatımını. Ta içimizden tutuşturan, Boynu bükük taçyapraklarını. Sen misin kardelen, sen misin, Özlediğim? Ben ressam, ben şair, ben kardelen düşlerinde Yaşayan. Üzerine beyaz gelinlik örttüğüm, Kırık gözlü bir yetimin ağıtı. Sırça köşklerimde sakladığım, Sen misin kayıp toprakların düşüşü, Sen misin yolunu gözlediğim? Hep aynı baharında şaşkınlığın. Açık yeşil çizgileriyle. Derinlerden süzülen bir konçerto gibi. Karlar erimeden uzatırsın eğik boynunu. Hep aynı yerde, hep aynı sisli sabahına sarınıp güneşin. Umduğunu bulamadan dönen. Umutlandığım kardelen düşü sen misin? suna doğanay | |
|
| | #998 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2 çığlık kendime düşüyorum bastığım her çukurda güneş perdesini örtüyor bir ıslık üşüyor kaldırımda yüreğinden yüreğime yağıyor kar ben...sokağın kuytusunda saklı durak bir nefes mola / sonrası giden yolcular -sür sesime yosunlu köpüğü düşümü gelişinle sar- ayrılığa kesiyor biletimi her istasyon yalnızlık...buğuda terli nefes kendine dönüyor bahçede volta her şarkıda yara alıyor bahar şafağın aynasında yaslı yüz ve gece... gölgesi yasak esmer duvar -tutun kirpiğimden gözüme ölüme daha bir yaşamak var- Ferhat Gülsün | |
|
| | #999 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2Bir kelime buldum o tozlu raflarımda Ertelenmiş unutulmuş gibi duruyordu Temizledim harflerini tek tek özenle Yaşlı gözlerle neredesin diye soruyordu Zordu bu kelimeyi taşımak elimde Bir anlam yükledim adına sevgi diye Sonra kalbimin kapısına kulp eyledim Biri gelirse önce sevgiyi görsün diye ramazan karakaya | |
|
| | #1000 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2 Büyüdüm... Yüzünü düşlerime astım Kastım geceye İhtiyar topal sakat bir heceye Şiir dedim Yıllarca dinledim aynı öyküyü Her duyuşumda o yanık türküyü İnledim… Yola düştüm zamansız Kansız insancıl ölümler gördüm Ve çocuk kokan mayın tarlaları Anne korkuları sinmiş odalar Yarama kuytu ayazlar değdi Yaşamak böyle bir şeydi Sustum Bekledim… Sokak lambalarının altında Geç kalan ayak sesi oldum Yanağından sızan gözyaşı İçimi sızlatan bu aldanışı Sevdim… Şehirler bombalandı Kayboldum kalabalık korkularda İçimde insan sesleri Üstüm başım sensizlik Kırık sancılar ortasında Hiç kimseydim… Bakire düşler ördüm En mahrem uykularımdan El değmemiş göğüs uçlarına Susamış dudaklarım Acemi çocuk telaşında Mutluluğu emerken Geç kalan yarına inat Büyüdüm… Yusuf OBALI | |
|
![]() |
| Etiketler |
| nehri, şiir |
Şiir Nehri -2- Konusuna Benzer Konular | ||||
| Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevap | Son Mesaj |
| Dünya Nehirleri - Nil Nehri | asla_asla_deme | Dünya Coğrafyası | 2 | 07-12-2008 16:17 |
| Dünya Nehirleri - Obi Nehri | asla_asla_deme | Dünya Coğrafyası | 0 | 11-11-2008 16:34 |
| Şiir - Şiir Nedir - Şiir Hakkında | SiyahLALE | X-Sözlük | 0 | 29-10-2008 20:30 |
| Özbekistan - Ceyhun Nehri | KisukE UraharA | Özbekistan | 0 | 01-06-2008 01:13 |
| Şiir Nehri -1- [Arşiv] | Blue Blood | Yazın Hayatı | 12496 | 03-12-2006 00:53 |